0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #680 -: Март 15, 2011, 17:24:02 pm »
mecinka, браво на Мецан!
Поздравления и за двама ви, всъщност! Това е прекрасна новина! Продължавайте в същия дух, а дано скоро да се похвалите и с друго!
Че то с тия милионииииииии..., много готино звучи. Радвайте се с твоя човек и нека ходи гордо навред, напредъкът е огромен.
Червейчета, спермита, сперматозоиди, важното е че ги има!
Припомни ми при кой андролог ходихте /да не чета назад/, защото виждам лукрин и сиофор. Не съм срещала досега да ги изписват. За архивната ми памет е нужно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #681 -: Март 16, 2011, 09:53:45 am »
 :) мерси вера, за архивната памет  :lol: ще кажа - бяхме при двамата в токуда /единият му даде да пие селен и общи витамини само, а другият реши да му бием небидо 2 пъти го бихме с уточнението, че дори и да вдигнем тестостерона няма автоматично да се подобри мецан/, при уролог в хил клиник /тука му изследвахме хормони и простатата/,консултация и с д-р начев /плюс ултразвук на тестисите/ и накрая при симеонов тука в щерев /с него утрепахме бактериите след направена микробиология, и беше назначена биопсия на база направените изследвания на другите места/, но за мен най-голяма роля изигра лично д-р щерев, който ноември ни спря от биопсия, защото намери за ниски нивата на FSH 2,72 (max 12,4) и LH 3,03 (max 8,6)и ни предложи да му бием 1,5 месеца прегнил и меногон. след това лечение имахме само 1 жив сперматозоид, още месец след това имахме 3 живи. канелата и сиофора щерев ги назначи. ликопенът и фертилаида /пи 4 опаковки/ са моя инициатива, както и хранителният режим, на който подложих мецан  :lol: щерев ни посъветва не бързайте с биопсията, нека пие един месец поне сиофор, да яде канела, да заслабне максимално и го проверете и тогава вече биопсия ще е нужна, но  :) за наше огромно щастие оттам явно се пооправиха за този невероятен резултат.  :P искам и огромно благодаря да кажа на биологът петър гаврилов, който за трети път ни изтърпя и всеки път ни обясняваше и разпитваше подробно.  :bighug: прегръщам ви силно за да ви заразя с такъв хубав резултат

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #682 -: Март 17, 2011, 13:10:20 pm »
Mecinka, благодаря ти, че сподели всичко това с нас!
Поздравления!  :bighug:
Очаквам вече най-хубавата новина от теб!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #683 -: Март 17, 2011, 13:39:47 pm »
mecinka, наистина невероятни новини! Стискаме палци и сме с теб до края, да се похвалиш с най-прекрасната новина много скоро!
 :bighug:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #684 -: Март 17, 2011, 14:50:56 pm »
Поредният пример, показващ че мъжкият стерилитет се лекува.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #685 -: Март 17, 2011, 16:43:30 pm »
mecinka, отново поздравления, но този път за екипа от специалисти, които са ви консултирали!
Адмирации и за упоритостта ви да търсите отговори и решения! :D
Я разкажи повече за канелата?
Аз зная само, че влияе на високото кръвно налягане, за друго не съм чела. Как я приемаше мъжа ти?
 
 
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #686 -: Март 17, 2011, 17:07:49 pm »
 :D благодаря ви дано скоро се похваля и с друг хубав резултат  :P да ти  кажа верче аз съм ината като магаре  :x на моят мецан трябва по пет пъти да му се обяснява, предлага, подава и т.н. за да влезне в някакви релси  :lol: не ме слушаше да носи и боксерки, чак след като щерев му обърна внимание се съгласи. канелата има много хубави качества, свекър ми има диабет тип ІІ и му я бяха препоръчали, на мен щерев ми я изписа на инсулинова резистентност. доколкото знам за обмяна също се препоръчва, мецанчо нали е плюшен мисля, че в тази връзка му я даде и на него. той я яде с кисело мляко и трици /от вечерта ги накисваме 1 кофичка с 4 супени лъжици овесени трици/, а аз я пия с малко вода  :lol: като мляко с какао  :? свиква се, а хич не обичах канела...

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #687 -: Май 04, 2011, 15:25:00 pm »
Здравеите мили момичета! Изчетох цалата тема, защото от 14.04.2011 г. ние също сме с диагноза азооспермия. Ние сме от Плевен и всички изследвания правим в КИРМ Плевен. Първата СГ я направихме на 7.04. нямаше нито един сперматозоид, д-р Рилчева каза да направим още една безплатно до 7 дни, но за съжаление и при нея нямаше нито един сперматозоид. Предложи ми естествено първо донор, но ние отказахме, тогава тя каза че има и др. начини приятеля ми да стане биологичен баща и ни изписа следните изследвания - FSH, LH, Testosterone, Chlamydia IgA, Chlamydia IgG, Микробиология на еакулят и Уреаплазма и Микоплазма, с готовите изследвания ни каза да си запишем час при д-р Петър Симеонов в София, да отидем на преглед и каквото каже да се прави, всичко може да се направи тук в Плевен. Имали някои, на които са правени PESA, TESE или MESA в КИРМ Плевен, от кого са правени и имали успешни бременности след това? Междувременно започнах да давам на приятеля ми Спимен 3х2, сутрин на гладно смуче като бонбон 1-2 ч.л. пчелен прашец, и от време на време му правя чаи от Роибос тъи като има антиоксидантно деиствие, не смея да давам нищо друго преди прегледа при специалист. Извинявам се за дългия пост, благодаря Ви, че Ви има, защото ми вдъхнахте неворятен кураж и надежда, че има изход и трябва да се борим. Бъдете живи и здрави!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #688 -: Май 04, 2011, 15:38:23 pm »
Аз бих ви препоръчала да отидете и при д-р Кацаров в СОфия, трябва да разберете какъв е проблема, защо няма сперматозоиди в еякулата.Има тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45609.0 може да питаш и д-р Даскалова.Успех.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #689 -: Май 04, 2011, 15:39:44 pm »
Здравей Кики-Ники. Подозирам как се чувстваш в момента.Ние сме с тази диагноза от 10.2010, но всичко се подрежда. Най важното е да разберат каква е причината за азоспермията. Затова съпругът ти трябва да се срещне с андролог.Най вероятно д-р Симеонов е такъв.Ние специално бяхме при д-р Кацаров.Има няколко имена на андролози, които са най-често споменавани и доказани като специалисти.След като уточнят диагнозата и причината за азоспермията ще могат да кажат какво ще се направи.
Вече има много технологии и възможности на медицината, така че се заредете с търпение и положителни мисли и нещата ще се случат.Стискаме ви палци.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #690 -: Май 04, 2011, 15:57:45 pm »
kiki-niki, пропускате генетични за кариотип и за микроделеции на У хромозомата. Правят се в Майчин Дом София. Вероятно има начин да дадете кръв в Плевен и с куриер да я транспортират до МД. Попитай за това.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #691 -: Май 04, 2011, 20:25:52 pm »
Ами то първо тр. да се престраши да даде кръв, това е много страшно за него, вече 2-ра седмица го уговарям и само се измъква,като види игли и припада. Адски ми е тъжно и мъчно искаше ми се в мен да е проблема, но уви  :( ,  пред всичките ни приятели и близки казвам че в мен е проблема, и че се изследвам и лекувам в момента,  за да не го злепоставям и да не се срамува, защото усещам че много го е срам даже и от мен, адски страх има в очите му, аз само го успокоявам, че има надежда, но тр. много пари да дадем и едно по едно ще правим вс. каквото трябва. А всички са толкова любопитни какво става защо нямате деца, секс изобщо правите, колко често, толкова сте възрастни вече (аз съм на 36г. тои е на 41г.) и така ми бъркат в раната, че откачам вече.  osi_7  Благодаря Ви от все сърце, че сте така отзивчиви, ще ви държа в течение какво става, защото само тук мога да споделя всичко  :heartbeat:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #692 -: Май 04, 2011, 20:42:15 pm »
Адски ми е тъжно и мъчно искаше ми се в мен да е проблема, но уви  :( ,  пред всичките ни приятели и близки казвам че в мен е проблема, и че се изследвам и лекувам в момента,  за да не го злепоставям и да не се срамува

Кики,мисля че това с което  1-во трябва да започнете е да комуникирате свободно на тази тема с приятеля си .Не сте единствената двойка с подобни проблеми и няма нищо срамно в това да се търси лечение и да се сподели за този проблем с близките.А ти не се нагърбвай с това да поемаш цялата вина върху себе си-пази се защото по пътя по който трябва да извървите ще има много ситуаций в които ще ти е нужна здрава психика . :P
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #693 -: Май 04, 2011, 22:08:27 pm »
Явно много го обичаш щом казваш, че в теб е проблема обаче аз не разбирам защо обясняваш въобще на когото и било. Била съм в твоето положение и съм се измъквала по всякакви начини от директни отговори, пък да мисли кой каквото ще. И до ден днешен не давам обяснения на никой по този въпрос, дала съм им поле за изява :D Ако проблема беше в теб, дали и той щеше да постъпи по същия начин-помисли за себе си. Нужни са здрави нерви и упоритост, така че трябва да приключи с припадането твоя.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #694 -: Май 04, 2011, 22:29:18 pm »
Ами то първо тр. да се престраши да даде кръв, това е много страшно за него, вече 2-ра седмица го уговарям и само се измъква,като види игли и припада.

Ако знаеш само през какви иглени уши ще трябва да минеш ти самата, за да забременееш чрез АРТ, бодването му със спринцовка за кръвен анализ ще е най-малката болка.

Да се стегне малко твоят човек, защото никой не е виновен, нито трябва да е гузен заради репродуктивните си проблеми, но да не мърда пръст и да се страхува бездействайки е укоримо.
Поговорете си сериозно и се разберете отрано на кого какво му предстои, защото това е общо начинание и само със задружни усилия успяват двойките. Като гледам нямате и много време да губите.

Иначе на всички загрижени за сексуалния ви живот отговаряй да гледат себе си и да не си пъхат гагата където не ги викат. За мен това никога не е била тема за бистрене нито на бира, нито на кафе. А точно тези с многото съвети сигурно повече говорят, отколкото действат.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #695 -: Май 04, 2011, 22:34:18 pm »
Ами аз точно защото много много подробно не обеснявам на никои и за това постоянно питат, а последния хит на някои мои приятелки е звънят и ме питат бременна ли съм, защото са ме сънували бременна  :lol: Сори за спама! А относно припадащия давам му още 1 седмица и го подлепвам  :needleani:  :wink:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #696 -: Май 04, 2011, 22:41:46 pm »
Извинявай, но или аз нещо не разбирам или ти не обясняваш добре-веднъж пишеш, че си казвала че в теб е проблема, втори път че не обясняваш, та за това се интересуват. Както и да е, на никой не му влиза в работата да се интересува от интимният живот на другите. А по повод на вземането на кръв, мислех да се въздържа, но Цигу го  е написала-дай боже да стигнете бързо до АРТ-вземай го с теб когато на теб ще вземат кръв по време на процедура.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #697 -: Май 04, 2011, 23:57:27 pm »
А относно припадащия давам му още 1 седмица и го подлепвам 

Само така! :wink:
А на приятелките си спомени, че с подпитване няма да забременееш по-бързо.

shanoаr, доколкото разбрах, тя разправя, че проблемът е в нея, но не се обяснява за секса.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #698 -: Май 05, 2011, 09:25:23 am »
... А всички са толкова любопитни какво става защо нямате деца, секс изобщо правите, колко често, толкова сте възрастни вече (аз съм на 36г. тои е на 41г.)

 8O 8O 8O

Ако ще вървите по пътя на АРТ няма място за лиготии да ти кажа. Да се стяга твоичкия и да прави каквото трябва, то кръв ако не иска да даде, как ще става дума за ИКСИ МЕСА или ТЕСЕ?
Обмислете необходимите изследвания, вкл.генетични и правете всичко на веднъж, щом толкова се притеснява от боцкането. Генетичните са много важни, повярвай ми. Необходимо е да пратите с кръвта към Майчин дом и копие от спермограма.
Имаше момент, в който се чувствах като игленик, докато бях в процедурата по ИКСИ, но не ми пукаше, защото това беше пътят към моите деца.

А на хората няма какво да се обяснявате. Който е добронамерен не би питал такива простотии.

За парите също не си права, ако на време се подготвите и подадате документи във Фонда, то ще трябва да доплатите само част от процедурата. Похарчените пари за АРТ винаги съм ги приемала като подготовка за разходите по едно дете и ми е ствало по леко.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 09:27:38 am от *vera »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #699 -: Май 05, 2011, 11:39:26 am »
Относно парите ме притеснява това, че от изчетеното в темата разбрах, че ако е обструктивна азооспермията се финансира, ако е необструктивна нямаме шанс от фонда, и тъи като изчетох и за какви суми става въпрос за да сме подготвени - процедурата 2800лв.а лекарствата за стимулация преди това 3000-4000 лв. просто е непосилно сами да се финансираме  :(, но ще мислим след като разберем какъв вид е азооспермията и каква е причината за нея и дали ще има лечение. Благодаря Ви за подкрепата и весели почивни дни.