0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #740 -: Октомври 16, 2011, 14:53:11 pm »
 :bighug: форевър мила не ти позволявам да се отчайваш  :) от кога сте с тази диагноза и преди това имал ли е друга? моят съвет е да потърсиш поне още едно мнение от специалист андролог. не е лесно знам, но няма начин да няма начин  :wink:

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #741 -: Ноември 18, 2011, 22:41:21 pm »
Благодаря ти мила. Извини ме, че сега пиша, ама много гайлета, много нещо. Бяхме 1 год. в болница на 70 км. от нашия град, но вече сме в София, днес ни прегледа уролог, каза да пробваме с биопсия, но има и друго. При мен уж всичко беше наред, сега при новия доктор съм с наднормено тегло, срастнал ляв яйчник, подозрения за ендомертоза и малка матка, и ако се намерят в мъжа ми сперматозоиди, аз  не ставам за инвитро с този яйчник и с наднорменото тегло. Смятате ли, че уролог знае повече от андролог? И смятате ли, че аз сега трябва да започна диета, за да забременея и пак да надебелея и да остана без нерви, психиката ми се срива тотално! И жлъчката ми махнаха преди 2 месеца. с пълна упойка и сега ми предлагат лапаро-пак с пълна упойка, кога ли няма да се събудя вече не знам....
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #742 -: Март 27, 2012, 19:00:18 pm »
След дълго прекъсване най-накрая реших да пиша в тази запустяла тема.Това, че никой не пише от една страна ме радва, тъй като се надявам, че няма хора с подобен проблем, но от друга ме натъжава, че не пишат вече преборили се родители, може би просто са такива като мен. Та да си кажа, че след борбата и не леката бременност вече си имаме две диваненца на почти 10 месеца. Родиха се с твърде ниско тегло, едното под килограм имаше много ядове и притеснение, но пък вече бавно но славно започват да приличат човеци. Та реших в крайна сметка да се отчета тук не за друго, ами да вдъхна още малко надежда на борещите се, та дори и на отказалите се  (надявам се, че няма такива)
Надявам се скоро още някой с добри новини да пробуди темата.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #743 -: Март 29, 2012, 11:49:10 am »
Здравейте и от мен, ние също сме с диагноза азооспермия.След 4 години борба за дете и 3 опита ИКСИ сега се радваме на нашето малко момченце което е на 1 годинка и 1 мес. Искам и аз да дам надежда на семействата, които се борят. Не се отказвайте.  
« Последна редакция: Март 29, 2012, 11:51:17 am от f____ »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #744 -: Май 19, 2012, 13:40:59 pm »
Здравейте,

включвам се и аз, за да дам кураж. Диагностицираха ни с азооспермия октомври 2010, след направена TESE през януари 2011 и ИКСИ юни същата година,днес се радвам на почти
3 месечният ми син  :D Имайте надежда!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #745 -: Май 19, 2012, 17:24:27 pm »
bekhata , честито!
Да ви е жив и здрав, да расте весело и безгрижно дете!

Би ли споделила накратко опита си. Аз попрочетох назад, но има момичета, които влизат само в тази тема и вярвам ще им е от полза.
В коя клиника успяхте, протокол, яйцеклетки, материял и т.н.

Радвам се с вас!  :D
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #746 -: Май 23, 2012, 20:30:50 pm »
Разбира се  :D

Операцията на съпруга ми бе направена от д-р Кацаров (изключителен андролог). Резултата от ТЕСЕ бе, 4000 сперматозоида от депо и около 3700 от тъкан, всичките клас C.
Опитът ми беше в Щерев, при д-р Тимева, за която бих казала, че наистина обожава работата си. Бях по къс протокол, от който след пункцията ми извадиха 10 читави яйцеклетки, които оплодиха със размразените сперматозоиди. Оплодиха се 3, от които една перфектна, ако не се лъжа и две с фрагментации под 10%. При трансфера ми ги върнаха и трите. Резултата: едно прекрасно момеченце  :D

* бих искала да вметна нещо. В интерес на истината започнах с изследванията в Малинов, д-р Стаменов ми беше изключително симпатичен. Всичко вървеше като по вода, но в деня когато трябваше да започна стимулацията (по дълъг протокол) попаднах при д-р Шефкетова, която буквално си търсеше причина да ме "остави за септември". FSH ми бе 3 и нещо и тя ми каза, че тяхната клиника не започват опити обречени на неуспех...е, точно след 3 седмици бях бременна с "високото" си FSH и имах прекрасна бременност. Всичко това си обяснявам с прекомерната натовареност на клиника Малинов и факта, че гледат да не върнат никого. За съжаление това превръща процеса в манифактура и ако си от онези оставени за след 3 месеца, без реално обяснение, нещата не стоят розово. :( /не искам да настройвам никого, просто споделям какво се случи с мен/

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #747 -: Май 29, 2012, 15:58:41 pm »
здравейте и от мен ,една горда мама на момче след икси и диагноза азооспермия ,искам да ви кажа че надежда винаги има, пожелавам ви успех и да гушкате вашето бебче.
Сега обаче имам едно въпросче което доста ме тревожи,страх ме е синът ми един ден да не е и тои с тази диагноза,мажът ми има вродена азооспермия липсват каналите иначе в тестисите всичко си е нормално,развива си сперматозоиди,причината сигурно е в това че се е родил в 8 месец,преди да почнем иксито правихме изследваня но незная дали са достатъчни,не сме правили изследваня за муковисцидоза
ето генетичното моля за съвети-днк анализ
изследване на sy127,sy254,sy225,sy84,sy86,sy134-локуси върху у хромозомата
отдолу пише не са установени делеции в изследваните локуси върху у хромозомата
дали това изследване е достатъчно за да съм спокойна
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #748 -: Май 29, 2012, 17:29:57 pm »
Лорче, за муковисцидоза са други изследвания. Там по спомен се изследва седмата хромозома. А вие имате, че всичко в Y хромозомата му е ок.
Добре е да говориш с д-р Савов от Майчин дом, дано някое момиче има актуални координати. Ако не ще се опитам да ти дам електронна поща.
Важно е да направите изследване за муковисцидоза, защото в 70% от случаите с липса на семепроводи, се оказва че мъжете са носители на мутация на муковисцидоза.
Което е от голямо значение занапред. В смисъл, че ако мъжът ти има такава мутация, вероятно и детето има /то няма да е болно и да има проблемите на мъжа ти/, но за него е важно с каква жена ще се събере с цел създаване на здрави деца. Защото ако и евентуалната партньорка е носител, тогава рискът за раждане на дете с муковисцидоза е висок.
Предполагам след като изследват мъжа ти, може да поискат и анализ на детето ви.
Ако искаш, може на лични да ти обясня, ако не е станало ясно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #749 -: Юни 12, 2012, 15:22:52 pm »
Здравей те,ние също сме с диагноза азоспермия от 2010г.Искам да споделя какво сме направили досега.След направени генетични изследвания/нормални/ и хормони в норма, в КИРМ Плевен ни казаха да направим Песа и вероятността да открият сперматозоиди е голяма,тъй като съпруга няма нито генетични нито хорм. проблем. След неуспешна ПЕСА т.е не откриха нито един сперматозоид, просто ни казаха да се насочим към друг специалист.Направих ме консултация при др Кацаров,които препоръча втора операция която ще направи той и дава 40% шанс.Ние сме решили да направим втора операция.Единственото което установи др Кацаров е ,че Inhib e нисък 10,2.Правих ме консутация при др Симеонов,който беше препоръчан от КИРМ той каза ,че съпруга има разширена вена и на това се дължи липсата на сперм. и ни предписа FERTIL AID за 3м и след това операция ПЕСА.ДР Кацаров не каза за разшерена вена.Ние все пак реших ме да се доверим на др Кацаров.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #750 -: Юни 13, 2012, 12:14:12 pm »
Marcheva много добре сте се ориентирали към Кацаров според мен. Ние сме със същия проблем, изглежда д-р Симеонов на всички дава една и съща диагноза, на мъжа ми той направи ТЕСА нямаше нито един сперматозоид. След това сме при Кацаров, също сме с  нисък инхибин Б,д-р Кацаров ни дава 20% шанс. Следващия месец сме на ИКСИ в Надежда, в деня на моята пункция ще правят биопсия и на мъжа ми.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #751 -: Юни 13, 2012, 22:09:17 pm »
Вили, успех ви желая! Ние бяхме при същия екип Кацаров Стаменов. Беше адска жега и д-р Кацаров бързаше да приключим и да тръгва за море :D. И резултатът е повече от прекрасен, силно се надявам да се повтори и при вас!

Лорче, не съм те забравила, но съм доста ангажирана и не мога да отделя време да напиша схемата за унаследяване. Надявам се да не ти е много късно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #752 -: Юни 26, 2012, 17:14:14 pm »
Здравейте!
Нова съм и бих искала да напиша и нашия случай. Преди 3 седмици с мъжа ми бяхме на спермограма - където заключението: Наблюдават се единични акинетични сперматозоиди.
Правена е уж в специализирана клиника. Като диагноза нищо не пише.
Може ли да ме посъветвате - от тук на татък на къде и дали може да ми кажете дали това е Азоспермия?!

Благодаря Ви предварително.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #753 -: Юни 27, 2012, 12:14:15 pm »
Според мен тази спермограма не е правена в специализирана лаборатория, повторете я и се обърнете към аднролог - бих препоръчала д-р Кацаров, има информация в нета за него! Успех!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #754 -: Юни 27, 2012, 23:29:41 pm »
Ами - уж беше - днес правихме повторна и тя не е никак розова,но сравнение с първата е поне едно начало - Severe Oligoasthenoteratozoospermia - някой може ли да ми каже дали има шансове за някакво лечение - че лекарите не обесняват много. Пуснали сме хормони - утре чакаме и тях резултати.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #755 -: Юли 02, 2012, 21:58:50 pm »
Момичета незнам какво да правя,ако някой е минал по нашия път да ми пише.Ние направихме втора операция ПЕСА и пак не откриха зрели сперматозоиди.д-р Кацаров предлага лечение 3 месеца и след това на деня на пункцията да се прави отново биопсия на мъжа.Той дава 30% шанс.Незнам малко съм объркана и май губя надежда, че ще намерят.Дали това лечение ще е ефективно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #756 -: Юли 04, 2012, 19:36:58 pm »
Кацаров не е по напразните надежди. Моите впечатления са такива. На нас ни беше дал някакъв смразяващ процент шанс да открием сперматозоиди. Оказа се, че не само има, а то материалът беше доста добър.
Щом шансът е различен от 0, не бих го подценила.
Успех!
Лорче, надрасках схемата ама не знам как да ти я пратя?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #757 -: Юли 05, 2012, 03:58:59 am »
*Vera,  знаеш ли нещо повече за унаследяването на аномалии и ако знаеш, би ли споделила?
Аз съм с момченце и от време на време ме чопли въпроса. При мъжа ми проблема беше запушени канали от някакъв възпалителен процес. Изследвания на хормони в норма и генетични ок.
Аз също потвърждавам, че Д-р Кацаров не си хаби приказките.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #758 -: Юли 05, 2012, 04:12:24 am »
Каквото знам е от задачите по генетика в осми клас.
Но и каквото си спомням от д-р Савов от МД. Не гарантирам, че нямам грешки.
При вас тъй като се касае за възпалителен процес, не мисля че има връзка.
Ще се опитам накратко да опиша това, което помня, надявам се да ме поправите, ако имам грешка.
Човек има  46 хромозоми, те са подредени в двойки. 22 хромозомни двойки са от типа ХХ, а 23 тата при жената е ХХ също, но при мъжа е ХУ.
Въпросната мутация на муковисцидоза е на седмата хромозомна двойка.
Човек унаследява от всеки родител по една хромозома от хр.двойка.
ХХ е здрав
ХХ е здрав човек, носител на мутация /хетерозиготен носител/
ХХ болен човек, носител на мутации и при двете хромозоми /хомозиготен носител/

Примерно какво се случва при здрава майка ХХ и хетерозиготен носител здрав мъж ХХ
Тогава има риск детето да унаследи мутиралата хромозома от бащата, но то ще бъде здраво. Тогава неговата двойка ще е ХХ.

Ако обаче здрава майка, хетерозиготен носител на мутация ХХ се свърже с със здрав баща хетерозиготен носител на мутация ХХ,
тогава има риск детето да е хомозиготен /тоест и по двете хромозоми/ носител и да развие клиниката на болестта ХХ.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #759 -: Юли 05, 2012, 09:43:13 am »
Благодаря за инфото и аз смятам, че едва ли е това в нашия случай, по скоро ме интересуваше дали преди пуберитета има някакъв начин да се види дали всичко е наред с момченцата. Ама пък го формулирах, дано си ме разбрала.