0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #660 -: Декември 28, 2010, 23:23:30 pm »
redmir, в деня, в който се роди вашето чудо беше трансферът ми, само на няколко метра разстояние. Явно сте ми донесли късмет, благодаря ви от сърце ! :thankyousign:
Надявам се, че аз ще успея да предам късмета на други нуждаещи се и това ще се превърне в традиция ;)
shanoar, да нагушкаш твоето съкровище от нас  :bighug:
Благодаря ви за пожеланията!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #661 -: Декември 29, 2010, 12:25:50 pm »
Делфинче, леко и безпроблемно бременеене!

Аз също се вмъквам тук, за да дам кураж. Да се борите. През далечната 1996г. и ние също стартирахме с диагноза азооспермия. Само, че от тогава до сега медицината доста се е развила и тази диагноза вече не е толкова страшна, колкото изглеждаше тогава.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #662 -: Декември 29, 2010, 22:43:13 pm »
Dolphin, честито на теб и съпруга ти. Представям си как гордо крачи до теб. :D
Лека бременност на теб а на всички останали, кураж и спорна и щастлива нова година. :D
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #663 -: Януари 05, 2011, 20:30:16 pm »
Dolphin, честито и от мен! Леки бременност и раждане и щастливо родителство!

Честито Рождество и Честита и здрава нова 2011!

Малко със закъснение, но да споделя и аз една по-малка, но също добра новина. През Ноември на микрохирургична биопсия при съпруга ми слава Богу откриха сперматозоиди в биопсичните проби! Благодарение на съветите ви, настоятелно търсихме клиника, в която да искат да ни поемат и да замразят пробите и сега се готвим за ИКСИ.

 :bighug:
Борещи се момичета, не губете надежда! Господ помага
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #664 -: Януари 29, 2011, 17:09:38 pm »
Здравейте!
нова съм във форума и имам нужда от съвет и малко надежда.Моля ви, нека ако има някой, който се е сблъсквал с висок фсх и азооспермия да ми пише. Предстои ни и преглед при д-р Кацаров, но от всичко, което четох по темата положението просто ми изглежда отчайващо.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #665 -: Януари 30, 2011, 15:04:03 pm »
merripopins ,
  Привет!
 Първото нещо, което искам да ти кажа е да се успокоиш и да мислиш трезво. Не се поддавай на излишни крайни емоции. За съжаление е станало така, че ви предстои битка. Такава, в каквото мнозина от нас участват или са участвали. Така ни е отредено - едно от най-силните емоционални преживявания - да създадеш живот да е свързано с извървяването на нелек и доста преломен път. Но като човек, минал по този път, искам да ти кажа едно - не се предавайте.
  Първо къде е направена спермограмата и хормоналните изследвания. Правени ли са други изследвания - микробиология да речем. Има ли нещо, коеот да подсказва за евентуален проблем при партньора ти - прекрани болести, операции под пъпа, варикоцеле, асансьорен тестис или от сорта. Подлаган ли е на лечение за друг здравословен проблем, изискващ прием на хормони или хормонални стимулатори? Има куп неща, които могат да се крият зад думите азооспермия и високо ФСХ, а и на практика - колко е все пак? А други хормони?
   Каквото и да си говорим, колкото и тежко да ти се струва всичко сега - не забравяй, че не всичко е загубено. Подгответе се за битка, въоръжете се с търпение и воля! И най-важното - не се отчайвайте!!!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #666 -: Януари 30, 2011, 16:40:38 pm »
... от всичко, което четох по темата положението просто ми изглежда отчайващо.

Наистина на първо четене положението изглежда отчайващо, но не е така. Изясняването на състоянието може да включва например:

1. Повторен спермален анализ, евентуално с еякулат, отделен в домашни условия или с използването на специално предназначен за целта презерватив, за да сме сигурни, че нивото на сексуална възбуда е било достатъчно за нормална еякулация.
2. Биохимичен анализ на еякулата, за да се оценят функционално някои органи на мъжката репродуктивна система - епидидими, семенни мехурчета и простата. С този анализ е възможно да се отграничи обструктивната от необструктива азооспермия и така да се избегне една излишна диагностична биопсия.
3. Генетични изследвания с идеята да се изключат вродени причини за азооспермия.
4. Хормонален статус.
5. Микробиологични изследвания.
6. Оценка на професионалните вредности, токсикологичен анализ и рискове, свързани с начина на живот.
7. Естествено, консултацията с уролог андролог, за която вече имате час.
8. Тест за ретроградна еякулация.
9. Биопсия.

И т.н., докато се изяснят причините за азооспермия и да се прецени дали е възможно да се проведе лечение и/или асистирана репродукция.

Пожелавам ви успех!
« Последна редакция: Януари 30, 2011, 20:54:36 pm от Мели »


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #667 -: Януари 31, 2011, 17:11:03 pm »
Здравейте НиЕ сме нови тук ! На мъжът ми му поставиха диагноза Азооспермия! Ходихме при д-р Кацаров, който му каза, че сме за биопсия.Решихме да направим и още една консултация в клиниката на Щерев при доцент Симеонов, който ни потвърди, че това е единственият варянт за нас.Някой може ли да ни даде съвет къде да направим биопсията при Щерев или Симеонов?
Благодаря !
*

    TaIChi

  • **
  • 125
  • Няма отстъпление. Има маневра. :)
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #668 -: Януари 31, 2011, 20:47:53 pm »
Здравейте НиЕ сме нови тук ! На мъжът ми му поставиха диагноза Азооспермия! Ходихме при д-р Кацаров, който му каза, че сме за биопсия.Решихме да направим и още една консултация в клиниката на Щерев при доцент Симеонов, който ни потвърди, че това е единственият варянт за нас.Някой може ли да ни даде съвет къде да направим биопсията при Щерев или Симеонов?
Благодаря !

Nie, здравей!
Ние правихме биопсията при Кацаров, като самата процедура той я прави в клиника "Доверие" - струваше около 400 лв. всичко. Всичко беше много добре, а и самото отношение на Кацаров много помогна на мъжа ми да е спокоен.
Успех!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #669 -: Януари 31, 2011, 21:22:46 pm »
Nie, не съм сигурна, че Кацаров прави пункция(PESA) преди да реже/ тя би могла да спести рязането в някои случаи/. Но е доказан специалист в областта и биопсията може да ви даде изчерпателен отговор относно състоянието на сперматогенезата. Сами трябва да прецените, на кой специалист желаете да се доверите и къде се чувствате по-добре, да помислете по нататък вече ако резултатът е полежителен, къде бихте преминали към ИКСИ процедура. Аз избрах доц. Симеонов, защото държах на клиника Щерев. Мисля,че д-р Кацаров работи по някакъв начин с клиника Малинов, макар и не директно там. Добре е да се помисли и за замразяване на материал, въпреки, че материал, извлечен чрез ТЕSЕ, не съм убедена, че си струва да бъде замразяван.
Успех, каквото и да решите няма да сбъркате!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #670 -: Февруари 02, 2011, 11:24:01 am »
 osi_1
Здравейте!
Благодаря за подкрепата!
фсх е 32.20 (при стойности от 1.5 до 12.4),
а инхибин б е 10.75 ( при стойности от 10 до 531)
Ходихме при д-рКацаров и ни каза, че сме за биопсия.
Решили сме, че ако намерят човечета ще опитаме ИКСИ веднага и се подготвяме финансово за всички процедури. Все още не съм се ориентирала към определена клиника, ако може някой да ми препоръча някоя и да ми каже горе долу за какво време става самата подготовка (ако всичко е наред при него, разбира се).
Благодаря предварително!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #671 -: Февруари 02, 2011, 14:14:40 pm »
Благодаря на всички за подкрепата!
Май ще отидем при доц. Симеонов, той обясни, че Кацаров е негов ученик а и най важното при една биопсия са биолозите!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #672 -: Февруари 02, 2011, 21:51:00 pm »
Опсссс, чак сега влизам тук и веднага ще кажа на Долфин, че за щастие не е права.
Хора замразявайте сперматозоиди независимо как са добити т.е. дали са след биопсия, аз съм пример за това. Второто, което имам да кажа е че не е важно кой на кого е ученик, много често ученика надминава учителя. Въпрос на усещане за нещата е кого ще изберете.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #673 -: Февруари 03, 2011, 00:20:22 am »
shanoar, съгласна съм, че и 1 % смисъл да има трябва да се направи, но всеки сам си преценява, това относно замразяването/само дето не знам как след като изпратят тъканта за анали после същата такава бива замразявана, според мен минава твърде много време, това само ембриолози и компетентни специалисти могат да го обяснят/. Не помня в твоя случай, от замразена тъкан ли се получи? А относно това, което е написала Nie съм 100 за!!! Ембриолозите/ биолозите са тези, които правят основното. При последния ни опит доц. Симеонов отряза парче от единия тестис, уж имаше 1- 2 подвижни, от там нататък на ембриолозите това не им стигаше, нито пък на нас :) След 3 часа безотказна работа изровиха 8-10. Поклон и доживотно признание пред ембриолозите на клиника Щерев! Да не забравяме обаче, че най-основното е да има все пак някакви сперматозоиди .
merripopins, има списък с клиниките, всеки ще ти препоръча неговата, но според мен освен на масовата информация, човек трябва да се довери и на вътрешното си усещане. Все пак, ако държите д-р Кацаров да прави операцията при последващо ИКСИ трябва да попитате него с кои клиники работи, за съжаление за някои се чака много. Много е важно да имаш доверие на лекарите. Относно тези високи стойности на ФСХ, можете да се консултирате и с ендокринолог-андролог.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #674 -: Февруари 13, 2011, 12:27:23 pm »
здравейте момичета ние също сме с азооспермия искам да попитам дали може с бърканицата от мед да се приемат и витамините на допал херц а ако знаете някакви други витамини по ефикасни моля пишете Благодаря ви жси4ко добро ви желая на всички.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #675 -: Февруари 13, 2011, 17:36:37 pm »
Моят мъж ги пи витамините отделни.
Пиеше оксибор форте, спимен /то не е витамини, а екстракт  трибулос терестерис/, витамин А, витамин Е от 400 мг и витамин С от 500, по някое време и цинк пи.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #676 -: Февруари 16, 2011, 15:47:23 pm »
здравейте момичета ние също сме с азооспермия искам да попитам дали може с бърканицата от мед да се приемат и витамините на допал херц а ако знаете някакви други витамини по ефикасни моля пишете Благодаря ви жси4ко добро ви желая на всички.

Първо трябва да се уточни вида на азооспермия /обструктивна или необструктивна/, защото в първия случай не би имало необходимост и полза от приема на витамини. Ако е необструктивна, тогава трябва да се потърси причината и евентуално да се работи в посока на нейното отстраняване.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #677 -: Март 15, 2011, 14:47:07 pm »
 :D мили момичета и момчета! скоро не съм ви писала, имам страхотна новина! днес с мецанчо замразихме 12-15 милиона /добре чувате  :lol:/ живи червейчета от еякулат! след 2 годишна борба, инжекции, пиене на витамини, ликопен, ядене на канела няколко месеца, последните 2 някъде пие и сиофор 1000, отслабна с 13 кг и така след дългата зима идва пролет  :P не се отчайвайте! не се отказвайте! пожелавам на всички нашето днешно щастие и благодаря на всички за подкрепата!

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #678 -: Март 15, 2011, 15:38:20 pm »
Браво, mecinka, отличен резултат след упорито и адекватно лечение.

Само че не е ли по-добре да наричаш сперматозоидите сперматозоиди? След толкова трудности, заслужили са го. :)
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #679 -: Март 15, 2011, 15:47:24 pm »
 :D разбира се, извинявам им се   :lol: нали мецинка е свикнала с животинското