0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #520 -: Юли 09, 2010, 09:00:22 am »
porsha ,
  страхотно! И аз все това повтарям, че колкото и безнадеждно да изглежда на пръв поглед - винаги има шанс! Стискам Ви палци за успех!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #521 -: Юли 09, 2010, 11:51:08 am »
Благодаря ви за оптимизма, Redmir, Dolphin! Vera - ти и друг път си ми вдъхвала надежда в труден момент  :hug2: Надявам се всички да успеем да се справим по един или друг начин в това изпитание!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #522 -: Юли 21, 2010, 16:00:17 pm »

    Здр.,  Makiyaki,
 Имам въпрос към теб.Съпругът ти беше ли стимулиран преди твоята пункция с хормонални лекарства и какви,колко време продължи лечението при него ,ако е имало такова.

Не, инна, с нищо не беше стимулиран, нито пък някога нещо е пил (билки, хапове, прах4ета и т.н.) откакто знаем за проблема ( преди 5 години )
[мисля 4е, когато азооспермията е необструктивна- няма смисъл от стимулация- тъй като проблема е липса на клетките, които произвеждат спермитата, демек, веднъж като липсват- те не могат да поникнат, все едно да стимулираш някой с един крак да му поникне втори...аз така си го обяснявам]

успех на вси4ки
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #523 -: Юли 21, 2010, 16:04:10 pm »
Момичета,дали има някоя от вас, която да е правила донорска инсеминация в кл.Щерев.Интересува ме с колко горе-долу донори разполагат.Имам предвид дали има по-голям избор,колкото и ужасно да звучи  :(
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #524 -: Юли 21, 2010, 17:03:50 pm »
 Makiyaki,благодаря за отговора. :)
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #525 -: Юли 21, 2010, 17:23:25 pm »
Все пак най-важното е следствие на какво е необструктивната азооспермия...Има случаи, в които терапия би дала добри резултати.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #526 -: Юли 26, 2010, 22:42:03 pm »
 знаете ли колко време минава докато те одобрят за инвитро с мажки фактор.има ли зна4ение вазрастта.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #527 -: Юли 26, 2010, 23:07:42 pm »
знаете ли колко време минава докато те одобрят за инвитро с мажки фактор.има ли зна4ение вазрастта.

Не разбрах въпроса. За фонда ли искаш да кандидатствате? До колкото ми е известно ограничение във възрастта при мъжа няма, само при жената до 43 при използване на собствени яйцеклетки. Ако кандидатствате по фонда и ако нямате доказателство за налични единични бройки живи сперматозоиди в еякулата от спермограма ви е необходима медицинска експертиза след PESA или TESE, след като са открити такива, или въобще каквато и да е медицинско доказателство за налични такива. Това е за пред фонда. В клиниката, която сте избрали ще ви предоставят всички необходими документи, там ще ви дадат пълна информация и насоки.
Успех
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #528 -: Юли 27, 2010, 09:18:50 am »
благодаря за отговора,доста ми е объркано и наистина не формулиран правилно въпросите си.Все още нямаме направена биопсия и не знаем как ще процедираме нататък но се чудим и къде да ходим в смисъл къде по-бързо ще ни одобрят по фонда и Варна ни е по-близо а бяхме при Кацаров в София на преглед.Той говори за Стаменов.Не знам вече какво да мисля а времето си тече.Има ли тук дами над 35 г.или само аз се побърквам от притеснение и за моята биологична възраст.Искам да окуража и мъжа ми но май-само го притеснявам още повече.Лошото е че Кацаров чак септември ще може да направи биопсия а това е още 1 месец чакане.Ако някой може да препоръча добри специалисти във Варна моля да пише или сподели.За целия проблем разбрахме през м. май т.г но времето сякаш лети...
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #529 -: Юли 27, 2010, 12:51:49 pm »
Ами във Варна се сещам за добри специалисти, но мисля, че те не работят с фонда. Въпросът е кога ще си подадете необходимите документи, не зависи от коя клиника ги подавате, одобрението става за около 6 месеца, тъй като постъпват много молби. Повече информация относно фонда : http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=38.0
За Стаменов се чака много за преглед, не знам дали не е различно, когато искаш да ти подготвят документите, пак трябва да попиташ в клиниката. Има много момичета над 35, които са успяли, не се притеснявай :)
Относно още специалисти, които могат да ви помогнат във вашия случай има написано по-назад в темата.
Направил ли е мъжа ти всички необходими изследвания като хормони, генетични, пълна микробиология, изследвания, които се изискват при при тази диагноза, как я потвърдихте?
Нека и другите момичета се включат със съвети и информация.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #530 -: Юли 27, 2010, 13:27:03 pm »
малинка-капинка, това, което пишеш ми е много познато, ние бяхме изправени пред същата дилема - кой доктор и коя клиника. Много ни се искаше нещата да станат час по-скоро, но за съжаление с времето разбрахме, че нещата се движат със собствена скорост и на нас ни остава само да вземаме правилните решения. Тогава бях на 28г. и решихме, че можем да си позволим да чакаме за час при д-р Кацаров, който ни направи и биопсията и после за час при д-р Стаменов (7 месеца). Тестикулярната биопсия по принцип не е нещо супер сложно - просто се взема парченце тъкан и се прави хистологично изследване за наличие на сперматогенеза. Това ви е най-важният документ, който ви трябва за фонда, при положение, че сте с азооспермия. Отделно ти самата трябва да си направиш някои изследвания, за да се елиминират проблеми и при теб. От Фонда изискват твоите резултати от изследване на хормона ФСХ да са под 12.55 (говоря по памет). Другите изследвания, които трябва да си направиш ги има публикувани във форума. Но най-важното е да си изберете клиника според своите критерии и да започнете първоначалните консултации. Най-искрено ви пожелавам късмет и решителност!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #531 -: Юли 27, 2010, 14:12:41 pm »
Благодаря че четете и отговаряте.Няма с кого да споделям ако не тук във форума.Знам че има много с подобен проблем и ще се радвам ако взаимно си помагаме.Аз не съм си правила по специални изследвания а на мъжа ми диагнозата е от 3 спермограми и преглед при Кацаров.Той самия каза че няма смисъл да се прави операция от варикоцеле защото са множество разширени вени а препоръча да се изследва хормона инхибин В за да прецени дали въобще ще прави биопсия и може ли да се открие нещо.Не мога да повярвам че всичко това ми се случва не съм и предполагала че може да имаме подобен проблем.Но трябва да сме силни,да се подкрепяме и да си помагаме както можем.Ами и ако при мен възникне проблем.Дано не Ви натоварвам допълнително.Но ще се радвам ако споделяте и давате съвети.Мисля си дали с донорска инсеминация няма да се получи нещо за да не се прави тази биопсия но пък вече говорим за донор а не за биологични родител.Мнооого сложно стана моето излияние.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #532 -: Юли 27, 2010, 15:39:19 pm »
малинка-капинка, нормално е да си объркан в това положение.
Въпросът за донор е много личен и никой тук във форума не може да ти даде отговор. Също и никой няма да ти даде гаранция, че ще забременееш с първата инсеминация примерно.
Въпреки годините ти, които не са чак толкова напреднали, но не трябва да се оставяш на течението, те съветвам внимателно да избереш екип.
Казвам екип, защото това е важно. Андрологът и клиниката по стерилитет да са екип. Защото при диагностичната биопсия освен оценка на сперматогенезата и намерените сперматозоиди, има въможност спермита да бъдат замразени. А това предварително се уговаря. Освен това проблемът е специфичен и за мен е важно дали екипът в клиниката по стерилитет имат опит с подобни случаи.
Един месец е колкото много, толкова и малко като време. Така, че записвайте час за д-р Кацаров и действайте през септември с биопсията.
През това време може да пуснеш твоите хормони, негови генетични, имунологични при теб и още куп неща, за които се чака. Информация много, само да имаш хъс да търсиш.
Понеже в клиниките за стерилетет се чака много, лекарите са натоварени, те съветвам да носиш изследвания, които максимално осветляват случая при вас.
Азооспермията не е диагноза. Тя е проявление, трябва да се открие причината за нея.
Назад в темата има много писано по въпроса, а и не е само тази тема.
Трудно е, тежко е, никога няма да открием отговор на въпроса "защо на нас?". Истината е, че се случва на хора и никой не го е желал или мислил за себе си. Просто се случва. Но в нашата воля и сила е да го преодолеем.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #533 -: Юли 27, 2010, 21:31:04 pm »
Тестикулярната биопсия по принцип не е нещо супер сложно - просто се взема парченце тъкан и се прави хистологично изследване за наличие на сперматогенеза. Това ви е най-важният документ, който ви трябва за фонда, при положение, че сте с азооспермия.
Не мога да се съглася с казаното. Освен,че специалистът трябва да е достатъчно добър за да знае как да направи операцията, щото тва все пак си е рязане и то в много деликатна зона, трябват и добри ембриолози, иначе ще ви кажат няма нищо и рязане, пари, болка и надежди на вятъра. Да не говорим за инфекциите,които могат да станат, и последствията от тях, ако операторът е кой да е.
До колкото разбирам причината за Азооспермията при мъжа на малинка-капинка е варикоцеле. Малинка-капинка за пред фонда и единични бройки открити в еякулата могат да свършат работа, нищичко ли не излиза?
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #534 -: Юли 28, 2010, 08:12:47 am »
За огромно съжаление нищичко не излиза навън.За това и Кацаров иска този инхибин в да се направи за да види дали въобще нещо се произвежда./така си го обяснявам аз/.Не може да каже какви са причините може да си е и вродено това.За това сега се чудим накъде да поемем и къде да търсим помощ.Всичко е толкова сложно.Знам че при всеки е индивидуално и времето е различно.Въпроса е да се избере най-правилния въриант , но кой е той всъщност...
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #535 -: Юли 28, 2010, 13:13:53 pm »
Ако e вродено вероятно генетичните изследвания ще го покажат. Хормоналните нарушения не означават непременно, че няма шанс да се открият 10тина сперматозоида с биопсия. След като не е 100% сигурно, че Азооспермията не се дължи на обструкция /запушване/ имате и вариант PESA.
Ако не ти се чака Кацаров и Стаменов, можеш да се консултираш още с д-р Бъчваров, работи в клиника Щерев, доц. Симеонов също работи с тази клиника. И двамата са много добри aндролози. Знам също за доц. Куманов, той е ендокринолог-андролог.
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #536 -: Юли 28, 2010, 13:32:55 pm »
Варианти има, стига сперматогенезата да не е увредена. Инхибин Б дава отговори, но най-важна е биопсията!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #537 -: Юли 28, 2010, 13:37:19 pm »
здравейте момичета и от мен, с моят мечок към 3 години се опитваме да си направиме мече, но захласнати по моите проблеми не помислихме да видиме при него как са нещата. миналата година в тина киркова му поставиха диагноза олигоспермия 3-та степен, урологът който се зае с "лекуването" му само с витамини и селен ще се досетите, че нищо не свърши. после самоициативно изследвахме простатата, урината, хормоните, тестисите - до тук всичко ок, само тестостеронът е нисък. новият уролог-андролог твърди, че понеже мечокът ми е 140 кг тези кила са му изяли хормона, и му биха небидо /тестостерон, мускулно/, продължава да пие витамини. преди 2 седмици направи спермограма в щерев, новата диагноза е азоспермия  :( предишният път в тина киркова освен спермограма беше направил и посявка, сега в щерев госпожата го изгледала и му казала - микробиология ли искате? не съм сигурна, че е едно и също?!?! в посявката от тина киркова е видно, че има бактерии. нито първият, нито вторият уролог сметнаха за нужно да обърнат внимание на тези бактерии, уж не влияели, и да не се притесняваме. а като чета може да се окажат решаващи. сега ни казаха септември ако се потвърди след пак азоспермията след още небидо да сме направели биопсия.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #538 -: Юли 28, 2010, 13:46:01 pm »
mecinka, струва ми се несериозно да се пренебрегват тези бактерии, които имате. Обезателно антибиограма и последващо лечение. Възможно е от възпалението да не се получават толкова ниски показатели, но при всички случаи влияе.
Не познавам специалистите в ТК, но ми се струва че там не е мястото за такъв тежък проблем.
Биопсията я направете след като сте излекували бактериите.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #539 -: Юли 28, 2010, 13:59:42 pm »
 А защо не ни казаха през тово време докато доиде време за биопсия да си направи генетични изследвания мъжа ми, пък и аз би трябвало да си направя някави изследвания.Нали не стават на момента.А може би иска доктора първо биопсията да види какво ще покаже и тогава да действаме.Не знам вече какво да мисля.Аз какви изсл.трябва да си правя и ориентировъчно колко струват те, и имат ли давност.