0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #800 -: Януари 19, 2014, 10:27:48 am »
Здравей *vera, защо смяташ така? Питам, защото обмисляме да направим една консултация там и бих искала да знам каква е причината да си резервирана.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #801 -: Януари 22, 2014, 08:01:47 am »
Ние ходихме там и сме доволни
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #802 -: Януари 24, 2014, 00:57:42 am »
При наличието на такъв тежък мъжки фактор, избрахме да се доверим на екип с опит в тази сфера. Писах си с момичета, преодоляли този проблем, в процеса на подготовка и избор на клиника четях и помних кой къде е успял. На първия ни разговор с лекаря, когото избрах директно попитах дали имат успешни бременности след азооспермия - отговорът беше положителен и това се потвърждаваше с прочетените реални истории. Прочетете, интересувайте се не само от ИКСИ, а от разрешаване на конкретни случаи с азооспермия. Не е все едно колко такива процедури има в една клиника за година, не говоря само за ИКСИ а за по-специфичните методи TESA MESA и вероятно вече има по-съвременни, с които не съм се запознавала.  Това е мое мнение и не искам да обидя никого, но за тези седем години във форума не съм срещнала успешна бременност след азооспермия при този екип. И ще се радвам аз да греша. След раждането на децата ми не спирам да следя темата и с радост отбелязвам успехи на екипи в нови клиники. Времето е ценно. Всеки един от нас усеща кой е неговия лекар и на кого може да се довери.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #803 -: Февруари 12, 2014, 15:26:50 pm »
 Здравейте, момичета. От няколко месеца чета теми във форума, но едва сега се реших да пиша. След около година опити, стана ясно, че съпруга ми е с диагноза азооспермия. След направената ни при доктор Кацаров биопсия се установи липса на семепроводни канали и единична спермогенеза до сперматоцити. Изписаха ни Клостилбегит и Андрозитол. Сигурно има и други писали по тази тема, но моля ако някой може да ми каже дали би могло да се повлияе спермогенезата от тези лекарства да ми отговори, тъй като според Казаров, а също и Лазаров, шансът ни е около 5%. Благодаря ви, предварително! 
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #804 -: Февруари 13, 2014, 08:54:58 am »
здравей, и при нас Кацатов изписа същите лекарства ноо нямаше никакъв ефект дано при вас повлияят късмет
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #805 -: Февруари 13, 2014, 22:02:17 pm »
Благодаря ти,  zdm.  :D На това се надяваме. Макар, че повечето лекари с който сме се консултирали, непрекъснато ни повтарят, че все пак можем да използваме донор. Не знам при вас докъде са нещата, но ви желая успех  :D
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #806 -: Февруари 14, 2014, 07:55:01 am »
и при нас процентите бяха такива ноо......
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #807 -: Февруари 15, 2014, 02:03:13 am »
maria     добре е да направите генетична диагностика за делеции и кистозна фиброза
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #808 -: Февруари 15, 2014, 13:14:57 pm »
 Изследването за Y делеции вече сме го направили и не са открити такива. Сега пуснахме кариотип и това за муковисцидоза, и чакаме резултатите.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #809 -: Февруари 18, 2014, 15:48:56 pm »
 Здравейте, отново. Може въпроса ми да ви се стори малко глупав, но кои хормони са изследвали при вашите съпрузи? На нас Кацаров ни поиска само fsh(който беше близо до горната граница, но все пак в референтните стойности) и нищо друго, което малко ме озадачава. Благодаря ви, предварително
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #810 -: Февруари 18, 2014, 20:35:17 pm »
здравей, при нас Кацаров поиска fsh i Testosteron
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #811 -: Февруари 18, 2014, 20:37:35 pm »
спокойно и не се отчайвайте
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #812 -: Март 23, 2014, 23:11:05 pm »
Здрaвейте момичетa, ние сме с диaгнозa олигоaстенозооспермия. Др Кaцaров ни е изписaл 3 месецa клостилбегит +aндрозитол. Хормоните сa в нормa. Днес ни е 5-ти ден, но имaме следния проблем: приятелят ми се буди към 1 през нощтa свеж кaто крaстaвичкa и не може дa зaспи до сутринтa. Към 6-7 успявa дa зaспи и спи до 8-8,30. В нaчaлото се чудехме дaли безсънието не е от друго, но пък 4 поредни вечери...a и прочетохме в стрaничните ефекти имa безсъние. Естествено ще питaме и сaмия Кaцaров, но чaкaх дa минaт почивните дни и искaх дa рaзберa дaли нa някой му се случвaло безсъние от клостолбегит и кaк сте се спрсвили с товa.


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #813 -: Март 25, 2014, 10:33:35 am »
Объркала съм малко диагнозата олигоастенотератоспермия е нашето и безсънието мина. В случай, че някой друг има същия проблем казаха, че понякога се получава такъв ефект, но до няколко дни отшумява. Ние вече от два дни спим нормално :)


След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #814 -: Октомври 20, 2014, 22:57:21 pm »
Здравейте, от доста време не бях влизала в сайта и сега някак си се чувствам длъжна да вдъхна малко надежда на тези семейства, чиято диагноза е азооспермия.  След ИКСИ при д-р Стаменов, преди това биопсия при Къцаров днес нашата мечта стана реалност... Радваме се на нашия 5-годишен син Божидар. Моля се от сърце за всички вас, всички вие  заслужавате да бъдете родители. Пожелавам ви го от сърце!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #815 -: Октомври 30, 2014, 17:51:28 pm »
Здравейте на всички. Виждам, че темата е позамряла напоследък, но се надявам някой да се включи.
lora20, не искам да пренебрегвам твоя пост, напротив, той е един от най-важните - бъдете щастливи :)

И при нас има резултат азооспермия и хемоспермия. Засега имаме само една спермограма, така че не знам дали може да се каже, че е потвърдена. Предстои микробиологичо изследване на еякулата (вероятно заради кръвта в спермата). Тъй като бяхме в ин витро центъра на Токуда, те ни насочиха към д-р Давидов - началника на урологичното отделение в Токуда.
Моля, ако някой има впечатления от него, нека да сподели.

Разбирам, че все още нищо не знаем, тепърва започваме с изследванията и прегледите, но имам още един въпрос.  Според вас, ако се потвърди азооспермията, но се окаже, че има възможност за ИКСИ, аз трябва ли все пак да си правя изследване за проходимост на тръбите? Честно казано не виждам особен смисъл, ако няма да зачевам по естествен начин.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #816 -: Октомври 31, 2014, 07:06:35 am »
Lucky_, аз не съм правила това изследване. Макар с течение на годините, следейки форума, мисля че е добре да се направи. Проблеми с тръбите, основно т.нар. хидросалпингс са сред тези, които могат да доведат до загуба на бременност. При нас всичко се въртеше около моите ненормални хормони и започнахме в първия месец, в който нещата бяха ок. Нямаше време за други действия. Правихме генетични, имунологични изследвания преди процедурата.
При нас нещата са доста усложнени и преди процедура е добре да се изчистят максимално известните причини, водещи до неуспех.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #817 -: Октомври 31, 2014, 07:18:01 am »
*vera, благодаря ти за отговора. Не бях чувала за  хидросалпингс, започвам да чета :)
Все пак и лекарите ще ни насочат, но аз да си питам преди това.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #818 -: Ноември 02, 2014, 11:20:57 am »
Lucky, прави се рутинно изследването за проходимост на тръбите. Аз не съм имала каквито и да е проблеми,но ми го направиха. Не бива да се плашиш, лекарите се подсигуряват, тъй като един проблем там, обрича понякога процедурата. И не се спичай, не е толкова страшно, но зависи кой го прави все пак.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #819 -: Ноември 26, 2014, 18:21:24 pm »
Започнаха чуденките...
Във Виена инвитро център, където ходихме на консултация работят с уролог от Токуда (Давидов), но ни препоръчаха консултация с д-р Милен Кацаров. Да но така ще настане едно ходене - при единия, при другия.
При положение че сме с мъжки фактор, според вас дали е по-добре да посещаваме клиника за инвитро, в която има уролог-андролог като например Щерев, където работи д-р Бъчваров? Така ще се избегне обикалянето и препредаването на информация.

shanoar, аз питах за изследването за проходимост не защото се притеснявам, а по-скоро за да спестим поне този разход, че като гледам как се е започнало...
« Последна редакция: Ноември 26, 2014, 18:26:34 pm от Lucky_ »