0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #880 -: Октомври 17, 2015, 23:03:50 pm »
Мария 90  :bighug:
има ли някакво заболяване, нещо на тестисите?
ако мъжът ти е пълен го изследвайте за инсулинова резистентност (ако няма диабет)
повторете спермограмата в същата клиника, проверете я и в друга, но само в репродуктивна
да направи генетични изследвания

 :? един от лошите варианти е при обструктивна азооспермия, т.е. има запазена спермогенеза, но са запушени каналчетата и трябва да се направи биопсия на тестисите и замразяване на сперма

най-лошият вариант е азооспермия секреторна - няма производство на сперматозоиди  :? установява се чрез биопсия

 :P но дори и не чрез естествено забременяване, има мами с татковци азоо  :P затова горе главата
« Последна редакция: Октомври 17, 2015, 23:06:04 pm от mecinka »

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #881 -: Октомври 19, 2015, 09:35:54 am »
Здравейте на всички...Нова съм във форума и съм адски притеснена.Изчетох доста за тази коварна диагноза и ние сме със същата.Азооспермия.Нито ама нито един сперматозойд не откриха.спермограмата е правена при д-р Александров Аг Варна.Притеснявам се какво следва от тук нататък към кого да се обърнем?Витамини ли да пие чай ли и аз нз.Аз съм на 25 а м на 27.Много ще съм благодарна ако ми дадете малко иформация какво следва от тук нататък.През какво трябва да минем,и по нормален начин детинце с тази диагноза може ли да имаме или това е само в мечтите ми? :(
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #882 -: Октомври 19, 2015, 10:06:33 am »
Здравейте и Благодаря за бързия отговор.Няма заболяване не е пълен.Повторихме спермограмата резултатите са същите Азооспермия.Надявам се да има някакво решение.Но като чета из форумите шанса за нормално зачеване е почти нулев.Другата седмица сме при уролог-андролог дано се намери алтернатива.А също така да питам мога ли да му давам някакви витамини или чай за подпомагане на сперматозоидите.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #883 -: Октомври 19, 2015, 10:15:29 am »
Нормално зачеване при липса на сперматозоиди няма как да стане. Дори и на чудо да се надява човек. Чудото може да се състои в това да се установи, че има налични сперматозоиди (запазена сперматогенеза), които да стигнат за оплождане на няколко яйцеклетки при икси (разновидност на ин витрото) и след това да се роди здраво бебе. Не ти го казвам, за да те плаша, а за да се подготвиш психически. Не се плаши от ин витрото, не е страшно. Приеми го като пътя към твоето дете (твоите деца)! За някои е по-лесен, за други - по-труден.
Към кой лекар сте се насочили? Прочетох, че ще ходите другата седмица при андролог.
Знам, че сте млади и е много жестоко и болезнено, но колкото по-рано пристъпите към действие, толкова по-скоро ще имате възможност да станете родители.

Пиши за всичко, което те вълнува, тревожи, радва. Има много момичета с истории като твоята, които вече имат деца.

Стискам ти палци.
« Последна редакция: Октомври 19, 2015, 10:17:00 am от blue_sky »

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #884 -: Октомври 19, 2015, 10:53:12 am »
Благодаря че ми вдъхвате надежда.Радвам се че попаднах на точни хора във форума.Другата седмица сме при д-р Александров каза че иска да говори със нас и да ни изпрати при негов познат андролог.Надявам се да има решение страх ме е от резултата накрая,но какъвто и да е живота продължава.Да попитам преди биопсията какви изследвания се пускат.Преди да се пристъпи към биопсия.Още веднъж благодаря че ми вдъхвате надежда. :wink:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #885 -: Октомври 19, 2015, 14:39:51 pm »
мария, за съжаление въпреки, че сте млади се сблъсквате с този сериозен проблем
на въпроса ти дали по нормален начин може да имате дете, сама си отговорила - няма нито един жив сперматозоид, значи няма как  :?
оттук нататък - андролог, биопсия, замразяване на сперма и ин витро (икси)

 :P и не се притеснявай, ин витро децата са нормални

п.с. не на последно място, подкрепяй партньора ти, в този момент му е изключително трудно, и не губете време

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #886 -: Октомври 19, 2015, 15:05:07 pm »
Вярвам, че сте в добри ръце при д-р Александров.  :)
На другите въпроси не мога да ти отговоря, но съм сигурна, че ще се включи някой.

Знам, че първо трябва да мине време, за да смелите информацията. Колкото ти е трудно на теб, вероятно на приятеля ти му е още по-трудно дори и да не го показва. Сигурно се чувства непълноценен, неспособен. Вярвай в него и не се отказвайте! Това е път за двама и често поставя връзката на изпитания. Затова пък и няма жена тук, която да не смята детето си за много желано и специално. Най-прекрасната награда.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #887 -: Октомври 19, 2015, 16:17:31 pm »
Mecinka..Благодаря ти за подкрепата.Изключително добри и отзивчиви хора има във форума.Наистина сме млади все се чудя защо на нас.Но уви секи си има някакъв проблем за жалост.Първо дано открият сперматозоиди при биопсията и дано имаме надежда за наше бебче.Много ме е страх от ин витро или икси толкова много хормони и лекарства и като гледам и при повечето не е станало от първия нито от втория опит.Дано имаме мъничко късмет.Благодаря за бързия отговор.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #888 -: Октомври 19, 2015, 16:26:00 pm »
Ако ФСХ хормона е висок, НЯМА смисъл от биопсия... Изследвайте хормоните първо. После изследвайте генетичните. Ако е носители на делеции или други генетични проблеми, дори и да се намерят сперматозоиди, те ще се негодни, защото ще означава, че децата ще са генетично увредени.

Биопсията е последното, което трябва да се направи, а не първото. И според мен от диагностична биопсия НЯМА смисъл. Уверете се, че с генетичните и хормоните всичко е наред, подгответе се за ин-витро и направете биопсията в деня на пункцията. Така ако има сперматозоиди, ще бъдат оползотворени.

Иначе, ще трябва поне още една биопсия. А защо да се правят 2, като може с една да се свърши работата...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #889 -: Октомври 19, 2015, 16:45:02 pm »
Благодаря за надеждата която ми вдъхвате.Все още сме в шок от диагнозата да мине малко време да се срещнем с Д-р Александров и дано има надежда.Приятеля ми винаги си мислеше че е здрав като бик много рядко боледува но уви.Чувства се сринат.Дано имаме мъничко късмет и дано се намерят живи сперматозоиди при биопсията.А някой знае ли кой във Варна прави биопсия.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #890 -: Октомври 19, 2015, 16:51:23 pm »
А къде можем да изследваме тези хормони?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #891 -: Октомври 19, 2015, 17:44:54 pm »
Във всяка лаборатория :) Пуснете едно ФСХ и ако стойността е нормална и НЕ е висока, значи човекът си произвежда сперматозоиди, просто са е "запушено" нещо и не могат да излезнат. Това е най-лесно преодолимият проблем :) пожелавам ви нормално ФСХ, което може още днес да пуснете и да ви се изясни положението, поне докато чакате за специалист да си знаете какъв е проблемът.

Ако фсх е по-високо от нормата, тогава биопсията е почти излишна и най-лесно ще е с донор. Но ако решите да правите биопсия при високо ФСХ сигурно има някакъв малък шанс --> сламка за която да се хванете. Ние лично с високо ФСХ, намерихме сперматозоиди при биопсията, хванахме се за сламката и изгубихме 13 безплодни години в опити и надежди.

Така че, дано ФСХ-то да ви е в норма, което означава, че мъжа си има сперматозоиди, просто не могат да излезнат и чрез биопсия ще бъдат извадени.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #892 -: Октомври 19, 2015, 18:46:44 pm »
Много благодаря за коректното отношение и бързите отговори още утре пускаме за хормоните.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #893 -: Октомври 19, 2015, 19:01:52 pm »
Стискам палци за добри резултати!

Ако фсх е високо няма нужда да пускате спермограма в специализирана клиника, а ще има нужда от намирането на добър специалист, който да ви вземе насериозно и да не си прави експерименти с вас за ваша сметка.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #894 -: Октомври 20, 2015, 18:11:37 pm »
Мария, здравей, съжалявам за случващото се около вас. Не се подвеждайте веднага по биопсията. Следват някои много важни изследвания:
Тестостерон, FSH, Inhibin B, Пролактин (потърси инфо за показанията как се изследва), има и други хормони, но тези са най-показателни за състоянието на тестиса и за шанса за намиране читави сперматозоиди. След като направите хормоните, отидете на ехография на тестис при лекар - андролог! След това генетичен тест - кариограма, за отхвърляне на генетичен проблем и чак тогава, ако всичко е наред биопсия. Нито една от тези стъпки не трябва да се пропуска, защото азооспермия не е диагноза, а състояние/показател за определено заболяване. Пожелавам ти успех! И дано не е най-лошото, въпреки че всичко се преживява, спокойно! Това е шок за ТМ и за теб, затова бъдете заедно и се подкрепяйте. В тези неща няма виновни и никога борбата не се води само от един! Много късмет ти желая!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #895 -: Октомври 20, 2015, 18:50:01 pm »
Боже колко добри и отзивчиви хора има.Благодаря за подкрепата.Дано се установи от какво е и дано има решение да имаме детенце плод от двама ни.Другата седмица ще пуснем хормоните и ще пиша.Още веднъж искрени благодарности за подкрепата.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #896 -: Октомври 20, 2015, 22:37:04 pm »
Мария, само забравих да кажа да ги направите в лаборатория която изпраща кръвта за Inhibib B в Германия, не знам дали във вашия град има Бодимед. Нашия док, каза там да го направим, защото хормона е ситезиран в Германия, а в БГ се изчислява по различен метод, който може да има отклонение.
След като излязат хормоните и минете през ехографията, може да се наложи да посетите и ендокринолог, за разтълкуване на всички хормони и евентуално решение, ако има такова.
Стискам ти палци!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #897 -: Октомври 20, 2015, 22:42:19 pm »
Йоли, направо и кажи при кои доктори да иде, че аз не мога да и дам съвет. При нас почнахме от биопсията. Което е най-голямата грешка и се наложиха 4 биопсии, накрая от взимане на материал за биопсии, тестиси не останаха!!!

Да не говоря, че където и да отидохме за консултация, искаха да ПОВТАРЯМЕ, потретваме и почетвъртваме и подестваме спермограмата. Това си е живо хвърляне на пари на вятъра. Ако фсх е високо и 100 спермограми да се направят все ще са еднакви!!!

Трябва лекар, който да почне от хормоните, после генетичните и накрая биопсията и да не се хабят пари за спермограми, ако фсх излезе високо.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #898 -: Октомври 21, 2015, 09:50:09 am »
Благодаря за инфото.При първа възможност ще пуснем изследвания за хормони.Открих тази лаборатория във Варна,там ще отидем.А само да питам кои са на-важните хормони които да пуснем?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #899 -: Октомври 21, 2015, 14:04:16 pm »
FSH и тестостерон.

Ако фсх е високо, то и пролактинът ще е висок и инхибина ще е нисък, така ще едва ли има смисъл на първо време да се пускат и те.

Пуснете само тестостетон и фсх и като излезнат резултатите, ще ти кажем следващата стъпка :)

Успех и стиснати палци за нормални хормони!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!