0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #920 -: Ноември 10, 2015, 09:44:37 am »
Да сте живи и здрави момичета наистина съм впечетлена как хората помагат.Ще пуснем генетични ще направим и тест за ретроградна еакулация,микробиология на еакулата имаме от хормоните и тогава отиваме към София при Кацаров.Нека и той си каже мнението.Ще пиша какво се случва покрай нас,дано имаме шанс поне мъничко а до тогава моя мъж ще си пие витамините и чайовете.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #921 -: Ноември 10, 2015, 09:48:28 am »
Има пациент от Варна, който е бил с азооспермия и е горд баща на тризнаци. Това е било преди ние да започнем да се борим, някъде около 2005-2006 г. Ако не се лъжа, лечението е съвместно с д-р Даскалова и д-р К. Александров. За този случай знам и той ми беше една от поддържащите сламки. Ако нещо не можеш да се оправиш с генетиката, ще се опитам да помогна.
Прочети хубаво темите назад, ще видиш хронологично как има успешни истории. За съжаление не толкова, колкото на всички ни се иска, но ги има. Освен това, с напредъка на технологиите и натрупания опит, много клиники имат успехи с този тип случаи.

Освен витамини, добре е да приема селен, цинк и антиоксиданти. Забравила съм им вече имената, пиеше някакво нещо на Борола - спесимен и оксибор или нещо такова беше, доста хапчелък беше като брой. Но това е.  Отделно прочети за бърканицата с мед на д-р Кацаров - добра е за цялото семейство, особено сега през зимата. Ние като отидохме на първи преглед му бях изписала на едно А4 за историята на взиманите препарати и терапия и какво пие в момента + бърканицата с мед. Това е негова известна рецепта, която препоръчва и като я видя написана от мен на листа, много се смя.
« Последна редакция: Ноември 10, 2015, 09:57:06 am от *vera »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #922 -: Ноември 10, 2015, 14:42:16 pm »
Мария 90, подкрепям Вера за консултация с д-р Кацаров. Ние обиколихме и 4-мата по-известни в София: Бъчваров, Макки, Куманов и Кацаров. С добро впечатление останах от Куманов и Кацаров.
Ако сега не се получат нещата при нас, отново при Кацаров ще ходим.

Моят мъж също пие шепа хапчета, но дори и минимален имаше ефект при сегашната процедура, нямаше нужда от биопсия, защото извади добра бройка, с която си подбраха за ИМСИ. Резултатът още не е ясен, но дори и да е отрицателен, мъжът ми има и съпътстващи заболявания - киста и разширени вени.

Пътят е труден и дълъг, но начин има да станете родители. Успех!





Бореща се за една мечта.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #923 -: Ноември 10, 2015, 16:29:52 pm »
Да разбирам,че сте били с азооспермия и след према на витамини,хапчета и прочие се е намерил материал за Икси без да се налага биопсия дори?Браво..Дано имате късмет и нещата се получат.Искам да попитам какви точно изследвания-генетични трябва да пуснем? :)
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #924 -: Ноември 10, 2015, 16:34:21 pm »
Искам да отидем при Кацаров със всички изследвание на куп да не се налага да патуваме Варна-София...София-Варна...генетични хормонални спермограма.Благодаря ви момичета за помоща. :*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #925 -: Ноември 10, 2015, 16:45:13 pm »
Не, Мария, имахме само две СГ с Азооспермия, явно вследствие на съпровождащите фактори. Но и другата ни диагноза е много тежка и за нея пак има/ше опция - биопсия.





Бореща се за една мечта.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #926 -: Ноември 10, 2015, 17:51:44 pm »
А какви генетични изследвания сте пускали или все още не сте пускали?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #927 -: Ноември 10, 2015, 18:26:57 pm »
Да, правихме - кариотипи и за двамата, там всичко е наред. Инхибин Б и другите хормони също са ок.





Бореща се за една мечта.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #928 -: Ноември 10, 2015, 21:05:31 pm »
Вера вие какви генетични езследвания пуснахте?Намерихме къде да ги пуснем само да помогнете кой да пуснем?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #929 -: Ноември 11, 2015, 19:14:45 pm »
Мария, кариотип/кариограма/цитогенетичен тест (все един и същи тест е) за сега е достатъчно, ако там няма проблем, може да направите микроделеции на У-хромозомата.
Добре е да отхвърлите и ретроградната еякулация, но при това ниво на ФСХ е малко вероятно.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #930 -: Ноември 11, 2015, 23:32:25 pm »
Правили сме кариотип и на двамата, микроделеции на У хромозомата при него, носителство на мутации за муковисцидоза и двамата /тези ги назначиха след оперативната диагностика на каналите, стана ясно че обструкцията е вродена и оттам тръгна да се разнищва/, при мен носителство на гени на тромбофилия и т.н, не помня точното наименование. Те са от значение за  превенция на рисковете при евентуална бременност.
Също правих и имунологични аз.
Ние бяхме решили макар и излишни според някои и да хвърлим повече средства, да имаме максимално направени изследвания като вид, преди да пристъпим към процедура.
Освен генетичната причина, се наложи да се отстрани и варикоцеле. Няма място за чудене, такива варикоцелета и т.н трябва да се разкарат. Не е тежка операцията, но това си зависи и от степента.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #931 -: Ноември 12, 2015, 00:07:22 am »
Момичета, само искам да повторя, че има два вида азооспермия:

1. Нормални хормони и инхибин --> обструктивна или лекият вариант на азооспермия, при която сперматогенезата (образуването на сперматозоиди) е запазена и плувците, просто са "заклещени" вътре в топките и чрез биопсия ги изкарват--> те са с добри показатели и оплодителни възможности и шансът за бременност съществува.

2. Високи нива на фсх, нисък инхибин и нарушена или НЕсъществуваща сперматогенеза. В този случай сперматозоиди не се произвеждат, или се произвеждат, но са незрели. Във вторият случай ги доузряват и шанс макар и малък има (май Cygnus беше). Но в първият случай --> когато сперматозоиди не се произвеждат (сертолиево-клетъчен синдром се казва), колкото и чай и билки да се пият, смисъл няма...

Та след като Мария са с необструктивна азооспермия, чайовете няма да помогнат, ами трябва да се надяват да са с maturation arrest (незрели сперматозоиди), защото там шансът за бременност е по-голям.

А ако се окаже, че са със сертолиево клетъчен синдром (това биопсията го показва), дори и да се намерят сперматозоиди при биопсията (обикновено има някакви гнезда на полузапазена сперматогенеза), то сперматозоидите са толкова негодни, че дори и да се стигне до бременност, което е малко вероятно, шансът тази бременност да завърши с раждане на живо и здраво бебе (в 9ти месец) е още по-малък.

Иначе подкрепям всички изследвания и тогава биопсия, но докато не стане ясен резултата от биопсията, само ще си гадаем има ли шанс няма ли. Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #932 -: Ноември 12, 2015, 09:08:01 am »
 makiyaki, за това съветвам да се прочете темата цялата, макар вече да е няколко десетки страници. Но мога да кажа, тук успешните случаи на преодоляване на  обструктивна азооспермия са по-малко. Или поне споделените такива. Обикновено се говореше за причини като ненавременно лечение на крипторхизъм, варикоцеле и т.н. Ако човек има време да следи описаните истории, може да се ориентира от написаното от момичетата. Успешни истории има, една от друга по-безнадеждни.
Никой не може да знае какво ще стане. За това веднъж, ако се вземе решение да се тръгне по пътя на преодоляване чрез АРТ и лечение, то  правиш стъпките и се надяваш резултатите да са добри. Ако е речено да стане - ще се случи, но как може да знаем ние?
И ако ние се бяхме отказали след статистическия шанс за забременяване 6-10% максимум, въпреки обструкцията, сега нямаше да се радваме на прекрасни деца.
Всеки усеща до къде му е предела, понякога го усеща в течение на времето.
Лично аз нямам идеята да внушавам напразни надежди, но при положение, че двойката е взела решение да се опита чрез АРТ, мога само да я подкрепя с информация и опита, който имам.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #933 -: Ноември 12, 2015, 09:30:37 am »
Благодаря,че ми казвате всичко в прав текст така е по-добре.Готови сме да се борим в името на тава да имаме дете.Ще минем през каквото е нужно стига да е по-силите ни.Все пак ще пуснем и гинитични и инхибин б.Ще си пие чайовете и витамините ни са вредни.След ново година отиваме при доктор Кацаров и дано сме мъничко късметлий и нашата мечта се сбъдне.За мен е важно да сроделяте опита си,тъй като не съм наясно с тази техника и с АРТ процедурите,а и вие сте се сблъскали с това.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #934 -: Ноември 12, 2015, 12:21:13 pm »
makiyaki, абсолютно е така. Все пак чайовете и витамините не биха навредили. Едва ли ще помогнат, но поне общото състояние ще е по-добро и ще държи нивата на тестостерон по-високи.

При необструктивната азооспермия, няма как да има зрели сперматозоиди, тъй като система която не работи и никога не е работила, няма как да има качествен материал, даже и с лечение. Може би е добре да направите още една СГ след 3 месеца. Това се отнася за случаите в които не се наблюдава мозаицизъм на генетичния дефект. На нас ни казаха че има малка вероятност за мозайцизъм, който обаче се вижда на хормоналното изследване, но не се откри при кариограмата. Та макар и да има шанс, то той е не повече от 0,02% и носи голям риск от генетично предаване на дефекта.
Не се знае при мозайките, къде точно се е проявил дефекта, затова има по-голям шанс за успех. Все пак ако иома инопарабилни тестиси (с разлчна структура и намален обем) шанса значително намалява! Аз лично, след консултация с няколко андролози, невролози и уролози в други направления стигнах до извода, че повече от една биопсия или пункция, може да наруши еректилната функция. Макар и с дефект, в нашия случай системата на ММ си работи качествено и риска да увредим и другата функция не си струва. Все пак имаме много години напред да живеем, трябва да мислим и за бъдещето и да не превръщаме гените във фикс идея!
Затова казвам, че биопсията е краен етап, аз даже бих я направила около О, та ако се наложи да се извади Я и да се оплоди, а останалото да се замрази. Не е добре да правите много такива процедури, защото последиците ще ги носите вие, а не лекаря, който е взел парите ...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #935 -: Ноември 12, 2015, 14:52:24 pm »
Абселютно е така,за жалост все повече се обнадеждавам,ноо....Дано намерим правилният път.Ще пуснем и генетични ще повторим и спермограмата,ще запиша и час за доктор Кацаров.Каквото е по-силите ни ще го направим от там на сетне,сме в ръцете на лекарите.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #936 -: Ноември 28, 2015, 16:21:52 pm »
За жалост това е нашета спермограма. :(
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #937 -: Ноември 28, 2015, 17:58:44 pm »
Мария, на място в клиниката ли е правена?





Бореща се за една мечта.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #938 -: Ноември 28, 2015, 20:21:15 pm »
Не занесохме материала.но е в специализирана клиника
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #939 -: Ноември 30, 2015, 13:31:19 pm »
Не си губете времето да правите повече спермограми. Колкото и да е тежко 0 е 0. Преживява се трудно. Но го приеми като надежда за обструктивен проблем въпреки проблемите с хормоните.
Сега на дневен ред са генетичните и качествен андролог.
Както и да ти звучи - знам колко е тежко и колко смазани се чувствахме ние след втората такава спермограма.  :bighug:
Съберете се и действайте по плана с диагностиката