0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #960 -: Януари 17, 2016, 10:02:03 am »
Благодаря ви дано имаме късмет.Тази биопсия ни казаха че е пробна каквота и да означава това.Но аз държа и ще искам ако се открие материал да се замрази.И след мойте изследвания да действаме.Но нека не пребързвам с нещата и утре да се открие четав материал.:)
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #961 -: Януари 18, 2016, 12:55:24 pm »
Дано всичко е минало благополучно и имате добри новини!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #962 -: Януари 18, 2016, 15:35:58 pm »
Мария, като намерите доцента, направете биопсията в деня на твоята пункция. Т.е. ти трябва да си в стимулация за ИКСИ и биопсията се прави в деня на пункцията. Трябва да сте избрали и донор, който да може да се размрази, ако не бъдат намерени сперматозоиди.

При нас първата биопсия беше най-успешна, с най-много намерени сперматозоиди, но ги изхабихме, тъй като аз не бях нито в стимулация, нито пък имахме готовност за ИКСИ. Тъй като сперматогенезата е увредена и сперматозоиди почти не се произвеждат, следващите биопсии "намираха" все по-малко и по-негодни сперматозоиди, така че първата биопсия според мен е най-важна и с най-голям шанс за бебе. Не я изхабявайте.
Успех!

Благодаря ви дано имаме късмет.Тази биопсия ни казаха че е пробна каквота и да означава това.Но аз държа и ще искам ако се открие материал да се замрази.И след мойте изследвания да действаме.Но нека не пребързвам с нещата и утре да се открие четав материал.:)

мария, съжалявам, че ще го кажа  :? такива проби-грешки може да са фатални. makiyaki добре го е описала. успех въпреки всичко, следя случая ви с интерес и ще се радвам от сърце да успеете

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #963 -: Януари 18, 2016, 16:29:49 pm »
Оххх може ли никакъв късмет....След направената биопсия днес, не се намери нито един сперматозойд.Направо все едно шамар ми цапна доктора.....но....нищо неможем да направим...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #964 -: Януари 18, 2016, 16:30:52 pm »
Сега вече съвсем се отчаях....  :( :?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #965 -: Януари 18, 2016, 17:02:56 pm »
Мария, повярвай ми, това е най-лесният вариант да станете родители. И да се бяха намерили сперматозоиди, щяхте да ги изхабите, защото нито вие бяхте уговорили замразяване с някого (то предварително се уговаря и урежда, а не в момента, в който извадят сперматозоидите и дай свга да търсим как да ги замразяваме...) нито пък урологът му влиза в задълженията да урежда замразяване (но ако го бяхте го питали, то пак предварително той щеше да трябва да е уговорил замразяването). А при намерени и изхабени сперматозоиди първия път, следващите пъти я камилата, я камиларя. Няма гаранция, че втората биопсия ще е успешна...

Та шансът с намерени сперматозоиди при увредена сперматогенеза е толкоз минимален, че за 13 години не съм чула тук някой да е успял.

Горе главата и действайте за бебе, то като стане и вече толкова го обикваш, че не ти дреме как и от кого е станало. Не си пропилявайте годините и щастието и брака като мен...

Другият вариант е, казвам го смело, защото едва ли някой ще посмее наглас да го каже, но аз ще се осмеля--> разделяте се. Ако не може да се подкрепяте и да живеете с мисълта и тайната, която ще трябва да пазите и ако ще използвате случилото се като повод за бъдещи кавги, разправии и неудовлетвореност един от друг --> просто тръгнете в различни посоки.

Дайте си време, любов и търпение да преодолеете шока, но бъдете реалисти и говорете за бъдещето. Трябва абсолютно да сте наясно какво и как ще постигате и за какво ще се борите и когато имате пред себе си план, който да следвате, тогава и депресията изчезва и самосъжалението дава път на устременост към целта. Ако решите да останете завдно и да пробвате с донор или осиновяване, колкото по-бързо почнете да действате, толкова по-бързо ще се възстановите от лошите новини днес.

Помнете, че животът не е диагноза и че нищо не може да ви попречи да сте щастливи заедно и да сте родители, освен ако не решите сами да си пречите (при нас без да решаваме, то просто така се получи, защото никой не ни беше предупредил, никой не ни подкрепи и никой не ни даде съвет как да действаме, а само ни съжаляваха).

Та аз няма да ви съжалявам, не се съжалявайте и вий, а ДЕЙСТВАЙТЕ. Вземете решение и смело напред и не губете време във депресии!

Чакам в най-скоро време хубави новини от вас! И бъдете силни и смели!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #966 -: Януари 18, 2016, 18:32:36 pm »
Мария, след шока, ще оцениш че пътят е ясен и ще ти олекне. Вземете ли веднъж решение е по-лесно. Потъгувайте и като сте готови - действайте. Любовта ви е най-важна, гените не толкова.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #967 -: Януари 18, 2016, 23:30:05 pm »
 :bighug: мария
изобщо не обичах някой да ми казва да се успокоя, но наистина от това имате нужда  :? биопсията чрез тесе ли беше или? и сега на къде? какво ви обясни и предложи докторът? не съм запозната със специалистите във варна, защо не се насочите към друго място?

Мария, след шока, ще оцениш че пътят е ясен и ще ти олекне. Вземете ли веднъж решение е по-лесно. Потъгувайте и като сте готови - действайте. Любовта ви е най-важна, гените не толкова.
верче, аз я разбирам  :? и аз се бях заинатила, че искам само мецан за баща на мечето, и осиновяването не го приемах... все си представях меченце с неговите очи, и т.н. докато не родих мече, което прилича на мен  :lol:

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #968 -: Януари 19, 2016, 09:36:35 am »
Меци, всички я разбираме и сме минали през този етап.
Обаче до тези години винаги съм писала позитивно и съм искала да вдигна куража на двойките, обаче когато съдбата ти  затваря вратата, може би има защо.
Съжалявам, че може да звучи грубо, обикновено не пиша така. Но е от горчив опит.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #969 -: Януари 19, 2016, 14:10:47 pm »
Благадаря ви момичета за подкрепата и няставленията...Новината ни хич не е добра но...това е важното е да сме живи и здрави и да продължаваме да се подкрепьме и да гледаме в една посока.Давам малко време на мъжлето да се пооправи и да го превъзмогнем.Ииии...ще се действаме с донорски материал и индеминация.Ще бъда Благодарна ако някой ме насочи къде се прави тази процедура с донор от Бълтария и каква е удпеваемодтна?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #970 -: Януари 19, 2016, 15:20:51 pm »
С уговорката, че не съм преминала през такова нещо, мисля, че най-важното нещо сте вие, вашата любов и вашите взаимоотношения. И не, не смятам, че заради проблемите на мъжа ти следва да се разделяте.
Както каза Вера, може би наистина е по-добре така. Иначе, ако се бяха намерили дори някакви, щяха да се започнат едни луди изследвания, едни иксита, сигурно и ПИД и щяхте да изръсите сума ти пари, може би дори десетки хиляди левове без да има гаранция, че бебето ще стане. За емоционалната страна няма смисъл да споменавам. Знаем всички за какво става въпрос.
Дайте си време! Поне сега всичко е ясно. И когато и двамата сте готови, действайте! Д-р Александров е добър избор. Той ще ви обясни всичко. Мисля, че има и донорска банка при него. Щом усетите първите ритничета, когато се роди бебето, и щом чуете "мамо" и "тати", изобщо няма да ви минава през главата да се сещате чий е генетичният материал. Това ще бъде просто вашето дете и ще го обичате безкрайно. Другото е без значение.

Късмет, Мария! И не забравяй, че когато една врата се затваря, друга се отваря. Обичайте се, бъдете заедно, наслаждавайте се на живота! А детето ще дойде и ще го направи още по-красив и смислен.
 

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #971 -: Януари 19, 2016, 22:40:06 pm »
Съжалявам, че може да звучи грубо, обикновено не пиша така. Но е от горчив опит.

така е, реалността е такава  :) просто им трябва време да решат кои врати ще отварят, това решение не е просто 
 :P мария, подкрепяйте се, да сте живи и здрави. напук на лошото до тук ви пожелавам близнаци  :D за да е двойна радостта ви

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #972 -: Януари 20, 2016, 10:00:54 am »
Възхищавам се на силния ви дух момичета.Благодаря за милите думи и за помоща ви.Нека мине малко време да усмислим какво се случва и ще действаме с донор.Дано имаме късмет и се получи.Успех на всички които се борят за дете бъдете здрави.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #973 -: Януари 20, 2016, 13:06:04 pm »
Момичета, има някои решения които трябва да се вземат преди стъпката с донор. Ние взехме решение да минем към този път, обаче той крие доста подводни камъни! Преди всичко трябва да се вземе решение за така наречената тайна. Не може да има тайна! Чисто по медицински причини, детето трябва да знае че има друг генетичен материал. Някой ден като си отидем от този свят, трябва да сме сигурни, че детето ни няма да пострада заради тази ни грешка или да се чувства излъгано. Второ, казвайки на най-близкия кръг хора спестяваме подмятания от сорта "одрал ти е кожата" или "защо не прилича на теб", по навик хората веднага търсят прилики с родителите. Много е гадно, наистина! Та тези въпроси, трябва да са ясни, да имате единодушие, защото малко или много са важни едното за бъдещето на детето, а другото за здрава психика на родителите. Все пак трябва да си отгледаме децата нали?

Аз исках детето ми да има очите на баща си, ако може дупето!  :oops: , но така било писано! Приема се!

Аз започнах стимулация от вчера, надявам се този път, новата клиника, новия подход да ни донесе желаното щастие!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #974 -: Януари 20, 2016, 13:35:08 pm »
y♥♥li, вярвам че промяната е за добро!  Кураж и от сърце успех!  :bighug:

 
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #975 -: Януари 20, 2016, 14:58:30 pm »
Йоли, успех!

Въпросът за тайната не е много лесен, ние също имахме колебания. За нас най-главният проблем беше, че поради анонимността на донорите в бг, ако след години искаш второ бебе, то трябва нов донор. Така децата са свързани само по майчина линия. Сега вече мисля, че и едно дете е достатъчно, само да идва вече...

На всички ползващи донор пожелавам близнаци --> с един куршум, два заека и на всички бебеправещи и бебе чакащи пожелавам живи и здрави бебета.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #976 -: Януари 22, 2016, 16:45:19 pm »
makiyaki, сега виждам подписа ти! Голямо честито и до термин!!! Боже, как се зарадвах!  :bighug:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #977 -: Януари 23, 2016, 12:22:38 pm »
Здравейте отново....Имам следното запитване..На мъжа ми преди няколко дни му направиха бопсия и не откреха сперматозойди,но сега чета из форума ,че е редно да се вземе парченце от левия тестис,а на него му е взето парченце от десния и дори според мен не са му видели и трабите дали са проходими? Помагайте.....
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #978 -: Януари 23, 2016, 12:54:28 pm »
Йоли, благодаря, затаила съм дъх и чакам и се надявам този път до термин да докарам :)

Мария, трябвало е да вземат парченца и от двата тестиса. Не знам защо така са постъпили, може би са видели, че няма запазена сперматогенеза в десния и са решили да пощадят левия.

За това тръби и други, ще трябва да изчакате хистологичното изследване да излезе и заключението от уролога. Мисля, че се чакаше 10тина дни, но нека и другите да се включат.

Проблемът при вас, според мен е, че няма запазени гнезда на сперматогенеза в десния тестис, което още повече намалява шансът. За ваше успокоение е трябвало да биопсират и двата тестиса, но не знам при мъжете дали е като при жените, при които може и с един яйчник.

Ох, сега прочетох, че тръбите са важни, ако се произвеждат изобщо сперматозоиди. Ако хистологичното заключение е Сертолиево-клетъчен синдром (само сертолиеви клетки), просто е безмислено да дълбаете повече в темата.

С генетичния проблем, с който сте, ще трябва да избирате само женски ембриони, а ние от два тестиса, мъжки + женски ембриони едвам отгледахме 2 до 2ри ден и ако при вас и двата се паднат мъжки, просто ще трябва да ги "хвърлите"...

Много неприятно наистина, но ще се справите с проблема, сигурна съм, само трябва малко време да мине, за да преодолеете шока от диагнозата и да обърнете поглед в правилната посока.

Цун и гуш.
« Последна редакция: Януари 23, 2016, 13:02:14 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #979 -: Януари 23, 2016, 13:23:48 pm »
Нашите резултати излязоха още на деня след микроскопски преглед и дори цептрофуга но не бяха открити сперматозойди от парченцито което изследваха.И затова се позайнтересувах и зачузих защо само дисния тестис е прегледан.