0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #860 -: Май 28, 2015, 00:50:31 am »
Вера, и аз се радвам, че писа. Аз си те спомням от преди :) как са децата?

Аз сега пиша във форума за имунологични проблеми и забременяване. Бях се отказала, но точно, когато се бях съвсем отчаяла, заради развода и всичко около него, съдбата ми напомни, че има за какво да се живее. Искам бебе и дано да стана мама скоро.

Прегръщам те и аз и благодаря за подкрепата!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #861 -: Май 28, 2015, 10:05:09 am »
Дълго време се канех да пиша и аз, но Вера го е направила много добре. Не позволявайте унинието и огорчението да ви завладее. Писала съм и пак ще пиша-правете биопсии на читави места. В нашият случай направих грешката да направим на мъжа ми биопсия на слука. Резултат нулев-няма шанс за свое дете според този доктор. Що рев изревах само аз си знам, но слава богу не се отказах, последва нова биопсия на читаво място и резултата е в подписа ми. Коментара на втория  лекар беше, че първата хистология е правена от никому неизвестна лекарка,която според него гледа главно женски работи, а разликата в клетките е от земята до луната.
Не искам да давам и фалшиви надежди разбира се. В моя случай ме крепеше хистология от преди години, в която всичко беше наред, но тогава на мъжа ми му дойде в повече и отложихме.
 Мисълта ми е да не спирате да търсите и се надявате.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #862 -: Май 28, 2015, 14:48:02 pm »
Здравейте! Ето и моята история... От няколко години правим опити със съпруга ми за бебе, но неуспешни. Решихме да си направим изследвания в клиника "Надежда". Резултатът от спермограмата беше азооспермия. Изследвахме 2 хормона - инхибин б (<10) и фсх (39.4). Направихме биопсия при Кацаров - в резултата от клиника по стерилитет показа под 10 неподвижни сперматозоида, а в хистологията на д-р Мавров няма намерени, огнищна хиперплазия на лайдиговите клетки. Кацаров предписа 3 месеца клостилбегит и TESE в деня на пункцията...Отидохме при д-р Бъчваров. Той предписа 3 месеца прегнил... Отидохме при проф. Куманов. Той каза, че мъжът ми не може да бъде биологичен баща... На 10 години е опериран от двустранен крипторхизъм и херния. Моля, някой успял с такива показатели да ми пише.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #863 -: Май 30, 2015, 10:19:53 am »
alessa, много съжалявам за преживяното! Също така съжалявам за това което ще кажа, но според мен няма как да стане, не и към днешна дата. Просто се тормозите излишно.
Не си написала дали сте правили кариограма, според мен е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА? Също и тестостерон! Как е ехографа, има ли отклонения в размера и структурата на тестиса? Всички тези въпроси, водят към генетична аномалия.
ММ е със същите показатели, които описа и след кариотипирането излезе синдром на Клайнфелтър. Да ти кажа, по-хубаво от това да знаеш няма! Може да ви дават много варианти за процедури, но Вие трябва да помислите дали си струва? За мен е безумие, наистина! Потърсете д-р Въжарова, или д-р Савов (не съм сигурна) в генната лаб. на МД, или дори в Надежда (и там има генетик) и настоявайте за този анализ (цитогенетичен анализ - кариограма на всички хромозоми - брой, ред, диагноза, заключение), защото в него се крие отговора на всичките ви въпроси!
КУРАЖ! Много е трудно, но все пак не всичко е ген и не всичко е на всяка цена! Като за капак фонда няма да ви финансира!Помисли за какво даваш тези пари и има ли и най-малък % шанс! Пожелавам ви успех, много смелост и много близки хора които да ви подкрепят! Истината е че олеква когато знаеш и когато предприемеш нов път към мечтата. Искрено ви пожелавам успех!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #864 -: Май 30, 2015, 12:36:53 pm »
Здравей, alessa!

Причините за азооспермия могат да бъдат различни. При вас има едно много вероятна причина за увредената сперматогенеза и тя е късно направената операция от крипторхизъм (трябвало е това да стане много по-рано в развитието на детето, до 2 годишна възраст). В такива ситуации имаме много малко възможности да предложим лечение, евентуално да стимулираме сперматогенезата с идеята да се получат някакви сперматозоиди в еякулата, а ако това не стане, в деня на овариалната пункция да се опитваме да извлечем сперматозоиди чрез биопсия (TESE, TEFNA и т.н.).

Въпреки въможната причина за азооспермия, допълнителните тестове за търсене на други проблеми, макар и по-малко вероятни, могат да бъдат предложени преди ин витро процедура. Това да тест за ретроградна еякулация, кариотип, тест за микроделеции на Y хромозома, изчисляване обема на тестисите, хормонален статус и т.н., по преценка на лекуващия лекар. С голяма вероятност е тези тестове да не покажат друг проблем, но все пак е добре да бъдат направени.

По отношение на финансирането имате право да кандидатствате към Център асистирана репродукция по член 26, т. 2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) обструктивна аzoospermia, при положение че са налице данни (клинични и хистологични) за наличие на достатъчна сперматогенеза. Имай предвид, че Фондът ще финансира само ин витро процедура, но вие ще трябва да си платите предварителните изследвания, както и тестикуларна и/или епидидимална биопсия.

Разбираш, че ситуацията е тежка, както емоционално, така и финансово, и откъм медицински рискове във връзка с инвазивните процедури, през които ще трябва да преминете и двамата. Затова е добре да обмислите използването на донорски сперматозоиди - зная, че това е трудно решение за двойката, но поне трябва да се говори за него. В този аспект те съветвам да напарвиш тест за проходимост на маточните тръби. Ако са проходими, можеш да мислиш за инсеминация с донорски сперматозоиди. Ако са непроходими, така или иначе ще трябва да се прави ин витро оплождане. В този случай можете да обмислите оплождането на част от яйцеклетките с партньорски сперматозоиди, а друга част - с донорски сперматозоиди. Приблизително същото важи и за фоликулометрия, която е етап от диагностичния процес при тебе.

Използвам поводът да те поканя на 6 юни в Банско, където ще се проведе Денят на репродуктивното здраве. Ще имаш възможност да се срещнеш с други хора, както и да си направиш безплатни консултации с много специалисти. Там ще се опитаме отново да наблегнем на факта, че спермограмата е първото изследване, което двойката трябва да направи след една година опити и не бива да се отлага.

И горе главата! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #865 -: Юли 04, 2015, 14:20:55 pm »
Здравейте , след 2 спермограми се оказа , че съпругът ми 31г . има диагноза Азооспермия ( липсващи сперматозоиди ) , след преглед при доктор Кацаров се оказа , че половите му органи са много добре развити и най-вероятно става въпрос за запушване , назначиха се изследвания за репродуктивните хормони , които се оказаха в норма ( чудя се това означавали , че има сперматозоидив действителност. ) .В Понеделник сме на преглед при доктор Заимов ( Александровска болница андролог) . Питането ми е , ако има някой , който се е сблъсквал с тази диагноза да сподели мнения,препоръки и съвети . Има ли хора,които са се излекували?  :( Всичко ще ни бъде от полза в този момент , тъй като сме доста отчаяни .
Благодаря ви за отделеното време
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #866 -: Юли 05, 2015, 14:47:47 pm »
Здравейте , след 2 спермограми се оказа , че съпругът ми 31г . има диагноза Азооспермия ( липсващи сперматозоиди ) , след преглед при доктор Кацаров се оказа , че половите му органи са много добре развити и най-вероятно става въпрос за запушване , назначиха се изследвания за репродуктивните хормони , които се оказаха в норма ( чудя се това означавали , че има сперматозоидив действителност. ) .В Понеделник сме на преглед при доктор Заимов ( Александровска болница андролог) . Питането ми е , ако има някой , който се е сблъсквал с тази диагноза ,д октори , изследвания да сподели мнения,препоръки и съвети . Единствения шанс за забременяване непременно ли трябва да бъде инвитро или някой може да се похвали с нормално зачеване ?
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #867 -: Юли 05, 2015, 17:12:32 pm »
Raysun, съжалявам за лошите новини. Щом хормоните са ОК, надежда има!
Проверете за полово предавани болести хламидии, плазмите и изследване на урина за наличие на сперматозоиди. Ако има намален обем на еякулата, а тестисите са с нормален обем, значи най-вероятно става дума за запушване, дали е варикоцеле и бактериално трябва да разберете. Успех!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #868 -: Юли 07, 2015, 22:45:44 pm »
Д-р Кацаров вероятно ще ви назначи диагностика на каналите. Ако всичко друго е ок. Има вариант за пластика, но това са само предположения. Андрологът ви ще каже какво е наред.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #869 -: Август 14, 2015, 10:06:24 am »
Здрaвейте! :wink:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #870 -: Август 14, 2015, 13:06:45 pm »
Здравейте! Препоръчвам ви да прочетете темата за азооспермията и да задавате въпросите си там.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=29307.0

Поне доколкото съм чела тук, знам за успели двойки с икси, но не и по естествен начин. Може и да има. Приемете го като шанс, а не като присъда!

За д-р Кацаров съм чела много тук. И само хубави неща.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #871 -: Август 14, 2015, 14:54:52 pm »
Щом хормоните са в норма и органите са добре развити, сперматозоиди има и става въпрос за запушване. Т.е. Не се притеснявайте, най-важното за правенето на бебе е запазена сперматогенеза и  производство на сперматозоиди. Щом ги има и бебе ще има :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #872 -: Август 14, 2015, 16:09:28 pm »
Здрaвейте!От достa време четa вишите побликaции но нигогa съм нямaл смелост дa пишa.Много изчетaх ,но трябвa дa ви кaжa ,че тези форуми ми помогнaхa дa решa проблемите си.Сегa ще ви рaзкaжa моятa история ,и нaдявaмсе дa поногнa нa поне един човек с aзооспермия.С моятa приятелкa прaвихме опито зa бебче от около две години но все не се получaвaше.Дойде моментa в който дa потърсим лекaрскa нaмесa.Първaтa стъпкa която нaпрaвихме беше тя дa отиде нa гинеколог.Който и нaпрaви нужните изследвaния и всичко и беше нaред.Тогaвa той я посaветвaл дa си нaпрaвя спермогрaмa.Тaкa и нaпрaвих но резултaтa беше ,че нямям нито един подвижен спермaтозоид.Зa мен товa беше нaй-големият шок в животa ми,предстaвaтa ,че можеш дa нямaш собствено дете нaпрaво ме убивaше.Но реших дa нaпрaвя новa спермогрaмa ,резултaтa беше същият немогa дa опишa кaк се почувствaх.Тогaвa зaпочнaх дa четa в интернет форуми стaтии и т.н..Рaзбрaх зa доктор в София който лекувa aзооспермия.Зaписaх чaс и след прегледa с ехогрaф ми зaяви ,че нямaм вaрикоцеле(рaзширени вени)и трябвa дa се нaпрaви биопсия която струвa 500лв кaзвaм зa инфо.зa дa се устaнови кaкъв е проблемa и aко имa спермaтозоиди ще се зaмрaзят зa ИКСИ процедурa.След нaпрaвенaтa биопсия която не е болезнеa но не е и приятнa се устaнови ,че имaм зaпушен семепровод.Който др ми  кaзa,че е нaпрaвил всичко възможно дa го отпуше,което по късно рaзбрaх ,че товa е невъзможно. Взехa и спермaтозоиди но след изследвaнето им се окaзa че сa негодни зa зaмрaзявaне зaщото. не сa добре подвижни. Но все пaк имaше някaкви и товa мaлко ми вдигнa духa.Въпросният др тогaвa не посъветвa ,че трябвa дa отидa в клиникa зa репродуктивно здрaве"НAДЕЖДA"гр София където тaм беше всичко нaред.Тaм бяхме подложени нa много изследеaния нa приятелкaтa ми ,където при нея всичко беше нaред .Ни при мен още две спермогрaми бяхa нaпрaвени но резултaтa беше отново същият.Тогaвa бяхме рaзговaряли с др Стaменов и той ме нaсочи към др Мaки уролог койтопри извършените прегледи ми зaяви че ще нaмери в мен кaчествени спеемaтозоиди и всичко ще е нaред.Дойде и деня нa пункциятa ,легнaх нa мaсaтa където целият екип условия всичко беше невероятно.Постaвихa ми лекa упойкa и с иглa др мaки извaди спермaтозоидите.След което нa моментa бяхa дaдени нa лaборaнт дa ги види с микроскоп.След мaлко др Мaки ми зaяви дaa нaмерихa се ,годнисa. Тогaвa aз бях. Aз бях нaй щaстливияти н човек нa светa,кaзaх си дa и ние ще си имaме бебче.Блaгодaрение нa Др Стaменов и неговият невероятен екип извърши ИКСИ процедурa и приятелкaтa ми зaбременя .В моментa се рaдвaме нa един прекрaсен син .Блaгодaря нa Бог и нa др Стaменов и неговият прекрaсен екип зa всичко което нaпрaвихa.Нaдявaм се моят пост дa бъдa полезен нa някой с моят проблем и не зaбрaвяйте дa вярвaте .Aз нaмерих прaвилноят път нaдявaмсе и вие .Успех нa всички.Предвaриделно се извинявaм aко съм допуснaл прaвописни грешки.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #873 -: Август 14, 2015, 17:05:17 pm »
сперматозоидите може и да ги има, но не излизат навън, образно казано. азооспермия означава пълна или почти пълна липса на сперматозоиди в еякулата. това налага изваждането им от тестисите чрез пункция или улавянето на някой рядък наличен екземпляр в спермата от ембриолог и задължително ИКСИ, което е разновидност на инвитрото.

очевидно не са ви обяснили добре какво е азооспермия, щом питаш дали може да се разминете без инвитро...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #874 -: Август 15, 2015, 06:37:22 am »

Gec365, поздравления за куража да пишеш от първо лице и да споделиш историята тук. Ние също успяхме с екипа на д-р Стаменов, но за диагностиката и най-вече емоционалната подкрепа, ми помогнаха споделените истории тук.
Да ви е живо и здраво момчето!

 
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #875 -: Август 15, 2015, 06:51:20 am »
Наистина има тема за азооспермия.
Аз съм майка на близнаци, след тази диагноза при съпруга ми. Добре е да я прочетете.
Във всичките години във форума мисля, че имаше едно момиче, което забременя след такава диагноза, но при тях се касаеше за много тежка степен на варикоцеле, следва възстановяване след операцията и така. Но при все, че сте ходили при д-р Кацаров, ако при вас това е евентуален проблем - щеше да се диагностицира и да му се отдаде евентуалната тежест за да се стигне до азооспермия.
Както е писала makiyaki добрите хормони и резултатите от прегледа дават голяма надежда за запазена сперматогенеза. Все пак обаче неколкократно са писани стъпките при диагностициране на причините за азооспермия и точно в темата може да ги намерите.
Направете генетични изследвания кариотип и микроделеции и муковисцидоза, ако ви назначат, задължително диагностика на каналите и ще се поизясни картинката.
Позволявам си да поясня вместо makiyaki, че когато има на фона на азооспермия и прекарани възпаления, подтистната сперматогенеза, висок ФХ - то задачата е много трудна, защото се касае за единични, годни сперматозоиди. Когато се касае за обструкция - запушване, липса на семепроводи, то се счита че сперматогенезата е запазена и шансът за забременяване чрез арт е по-висок.
Трудно ще ви е, но не  е невъзможно. Но почти половината път сте изминали - избрали сте да се обърнете към качествен лекар.

 
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #876 -: Август 15, 2015, 12:43:24 pm »
Аз само ще допълня, от тук нататък се насочете към клиника по репродуктивна медицина, направете изследванията за който *vera е писала и не чакайте да стане спонтанно.Нямате времето да чакате, а и вероятността за спонтанно клони към 0.
Действайте!

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #877 -: Август 15, 2015, 18:34:59 pm »
Пропуснах да пиша и тест за ретроградна еякулация.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #878 -: Октомври 16, 2015, 14:56:06 pm »
Здавейте на всички...нова съм във форума,изчетох много неща и съвсем се притесних..На 25 години съм а приятелят ми е на 27.Преди дни правихме спермотрама.Резултатите са отчайващи.Азооспермия.Винаги сме си мечтали за деца,четох че шанс за нормално зачеване няма.От Варна съм моля ви за помощ сега на къде.?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #879 -: Октомври 16, 2015, 15:39:09 pm »
Пуснете ФСХ и тестостерон изследвания на мъжа --> това са хормони, изследват се в лаборатории, чрез взимане на кръв.

Като излезнат резултатите има два варианта--> или всичко ще стане много лесно, или всичко ще стане, ама доста трудно. Важното е че варианти има и че бебе, в крайна сметка, ще има :)

Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!