0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #240 -: Май 23, 2014, 09:30:39 am »
Ох, благодаря за куража, който ми вдъхна,  дано да успеем заедно с този доктор да се преборим, защото аз пък си мисля, че точно кистите са ми най-голямата пречка за така желаната бременност! .....  :(
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #241 -: Май 31, 2014, 08:49:16 am »
Здравейте на всички! Искам да споделя емоциите си от вчерашния първи преглед при д-р Даскалов. Може би ще ме помислите за откачена и ще си кажете (кой ли го интересуват нейните проблеми), но искам да си излея дущата на някой. Бях при доктора, каза ми, че матката ми е възпалена и изписа за мен и мъжа ми антибиотици. Учудващото е, ще каза че нямам кисти (което до сега не се е случвало), най-много обаче се изплаших от това, че най-вероятно имам полипи в матката(тъй като ми каза, че на снимката от ехографа се виждат няккакви блестунки, най-вероятно полипи на матката. Направо съм в шок, четох из форумите че има доброкачесвени и злокачествени....... :( не знам просто какво ще правя, каза че по нататък може да направим хистероскопия, а сега първо лечение с антибиотици заради възпалението, спермограма на мъжа ми, фоликуметрия и ми назначи един куп изследвание. ТОВА ИСКАХ ДА ПИТАМ СЪЩО НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СА ПО-ЕВТИНИ В ПЛОВДИВ ИЗСЛЕДВАНИЯТА? И АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ПОЛИП ДА СПОДЕЛИ НЕЩО, МОЛЯ ВИ ЩЕ СЕ ПРЪСНА ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ. ;(
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #242 -: Май 31, 2014, 09:45:45 am »
Еда, предполагам си ходила при д-р Васил Даскалов, че по спомен са двама с една фамилия в Пловдив и понякога стават обърквания.
Във форума има много теми за всичко което те интересува.За полипи, за изследвания за абсолютно всичко.
Много момичета са имали полипи, който са премахната и в последствие в зависимост от ситуацията, те са забременели.Изследванията като цени почти навсякъде са еднакви.За съжаление нищо не се поема от ЗК и се плаща лично от нас.Да прав е да назначи изследвания, той иска да види дали има проблем и ако има какъв е.За много двойки е стресиращо като видят листа с назначените изследвания, но това е напълно стандартна процедура.Това ще направи всеки уважаващ себе си репродуктивен специалист.
Това е тема за хистероскопията прочети  в нея има момичета който са писали че имат полипи http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26224.0
има тема за хормонални изследвания http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=6.0 както и такава за спермограма.
Разгледай форума ии питай ние сме насреща.

Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #243 -: Май 31, 2014, 10:34:09 am »
Благодаря много magi_st за мен не е чак такъв проблем да си направя изледванията, а се страхувам от полипите, ох не знам вече имам чувсвото, че съм обречена цял живот да имам проблеми.... :( Ще прочета темите сега, не пожелавам на никой да се случват подобни неща, а на тези които вече им са се случили - скорошно оздравяване и дано мечтите им се сбъднат! :) И да при доктор Васил Даскалов бях.
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #244 -: Май 31, 2014, 11:27:55 am »
Еда, за съжаление много от нас са минали през доста по-страшни диагнози и процедури.Нормално е да се притесняваш, но форума, това място тук е създадено точно с цел да намериш помощ и подкрепа от хора преживели подобни или същите неща.
Успех!

*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #245 -: Май 31, 2014, 11:41:40 am »
В Медлайн са по- ниски цените, в Писанец също. Бодимед са по-високи, а в Зинвест за някои изследвания направо дерат кожи. Всичките имат сайтове. Мисля в ДКЦто, което ена Васил Априлов преди ВМИ също са добри цени, но винаги има опашки, защото там слизат  от кабинетите горе, където са по ЗК.
Успокой се най-вече. Полипите не са толкова страшни. Има много, много момичета забременели, след отстраняване на полип.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #246 -: Май 31, 2014, 13:20:30 pm »
В Писанец са доста по-евтини изследванията, но вчера попаднах на една тема точно за тази лаборатория , където много момичета се оплакват от объркани резултати.
Иначе и аз имам назначени изследванията от д-р Даскалов и повечето от тях вече ги направих.Има доста , които минават по ЗД - търси си правата, защото никак не са евтини. Ето аз 2 пъти вече плащам по стотина лева. Сега ми предстоят още ...
ето я и темата : http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18458.0
вярно, че е доста стара , сега може да са се променили нещата, но  някои изследвания действително струват почти наполовина по евтино ?
« Последна редакция: Май 31, 2014, 13:23:25 pm от irenaa33 »
<br />
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #247 -: Май 31, 2014, 18:26:28 pm »
Аз навремето пусках хормони във ВМИ. Едно че нямат чак толкова големи надценки и второ - от там минават много пациенти т.е. реактивите им не залежават грубо казано. Поне моята логика е такава.
Иначе за изследванията, които д-р Даскалов назначава - да първоначално стряска списъка, но той си знае. Лично се убедих навремето колко всъщност е прав. Убеждаваше ме да повторя изследването за проходимост на тръби „само“ година и 3 месеца след като бяхме го правили. Аз си мислех, че е излишно и се опитах да споря. Той настоя, послушах го, повторихме и ... хидросалпингс - да ми е честит. А смятах инсеминации да правя.
Та слушайте го доктора, той знае какво и защо прави.
eda_dimitrova, пожелавам ти успех!
« Последна редакция: Май 31, 2014, 18:33:25 pm от Pesheck »
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #248 -: Май 31, 2014, 19:12:19 pm »
Аз навремето пусках хормони във ВМИ. Едно че нямат чак толкова големи надценки и второ - от там минават много пациенти т.е. реактивите им не залежават грубо казано. Поне моята логика е такава.
Да, така беше, но откакто АГ клиниката я изместиха на Пещерско шосе  вече поток от подобен род пациенти във ВМИто на В.Априлов няма. Сега не знам какво е положението в лабораторията им там.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #249 -: Май 31, 2014, 19:13:03 pm »
Да, към моята цветна снимка нещо не я харесаха, макар че лекарят който ми я прави да твърди че всичко е наред. Затова съм решила да направя една лапароскопия при Даскалов, преди да преминем към инсеминация.
<br />
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #250 -: Юни 01, 2014, 19:41:02 pm »
Благодаря на всички за отговорите. Само искам да попитам irenaa33 кои изследвания минават по ЗК и как, тъй като докатора спомена нещо от сорта на да кажа на личната ми лекарка за някои можела да ми даде направление, но като и споменах тя каза, че няма право да дава направления. А от тези излседвания, които доктора ми е предписал да си правя вчера ги смятах от на ПИСАНЕЦ сайта и излизат около 500 лв. всичките, но щом казвате че излизат грешни резултати се отказвам да ги пускам там. МОля някой, който си ги е правил да каже как могат да се поемат по ЗК и къде ги правят качествено и на приемливи цени. Предварителни благодаря! :)
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #251 -: Юни 01, 2014, 22:03:02 pm »
Личната ти дава направление за ендокринолог, той ти пуска  - ТСХ и ФТ4 и част от ОГТТ се поема от касата, от там ти дава направление за АГ( или личната ти го дава) АГ ти пуска FSH,LH,E2,тестостерон, пролактин и прогестерон, цитонамазка и микробиология,
хламидия също може да ти пусне АГ или личния лекар.
ЛЛ може да ти даде - ПКК, урина (седимент и белтък), токсоплазмоза също.
А за ХИВ, сифилис, хепатит Б и Ц , както и за хламидия си пуснах в център за анонимно и безплатно изследване -има във всички по-големи градове.
От тези изследвания ти отпада една  не малка част от сумата.
Покажи списъците на личната и я помоли поне да ти даде за АГ и ендокринолог.
<br />
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #252 -: Юни 01, 2014, 22:51:42 pm »
Благодаря ти утре ще пробвам имам час при ЖП :)
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #253 -: Юни 02, 2014, 11:57:27 am »
Искам да попитам нещо. Значи ходих при личната лекарка тя каза, че не може да ми даде направление за изследванията назначени ми от Даскалов, но може (ако доктора Даскалов се съгласи) да ме оставят за 2-3 дни в болничното му отделение(въобще не знам дали има такова) и там да ми земат всички изследвания с направление от личната, но аз се съмнявам да се съгласи. Вие как мислете някой правил ли е подобно нещо. А и най-лошото е, че всички изследвания са различни едни трябва да се правят да 3ти ден от МЦ, др. на 18-24 ден не знам просто....... Иначе това са мн пари.
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #254 -: Юни 02, 2014, 14:23:39 pm »
Репродуктивните хормони няма как да ги направиш лежейки в болница, защото трябва да полежиш месец поне, както и сама виждаш ;) И не, Д-р Даскалов няма болнично отделение, защото няма болница, но работи с болница "Селена" при нужда от хоспитализация на негова пациентка. Но ти такава нужда нямаш. По ЗК - повечето от нужните ти изследвания не могат да минат, но пробвай поне тези които може да ги направиш по ЗК и да спестиш някой лев от тях. Да, скъпички са тези изследвания, но са нужни - без тях не може да има яснота за състоянието ти.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #255 -: Юни 02, 2014, 14:31:04 pm »
eda_dimitrova, малко по-горе irenaa33 ти е написала какви направления може да ти даде ЛЛ. От там - ендокринолог и АГ могат да дадат направления за хормонални изследвания. Друг е въпросът, че обикновено се правят на "ощипани моми", като чуят направление  :?
     
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #256 -: Юни 02, 2014, 17:15:56 pm »
Така и стана най-много 2 изследвания могат да ми поемат, останалите - не!
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #257 -: Август 04, 2014, 23:22:00 pm »
Искам да помоля, ако някоя от вас е правила скоро диагностична лапароскопия при д-р Даскалов, нека да ми пише на лични. Или ако иска да разкаже тук каква е процедурата.
<br />
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #258 -: Ноември 11, 2014, 17:09:39 pm »
Момичета, НЯКОЯ ОТ ВАС ПРАВИЛА ЛИ Е ЛАПАРОСКОПИЯ С ЛАЗЕР ПРИ Д-Р ДАСКАЛОВ?
Това е нещо, което не е много разпространено в БЪлгария и ме интересува, тъй като имам трети рецидив на ендометриозни кисти.
*
Re: Отзиви за Д-р Даскалов
« Отговор #259 -: Декември 21, 2014, 16:50:38 pm »
georgi., в този форум има много пациенти на д-р Даскалов, които са правили и много изследванията. Това, което пишете, смятам за клевета! Няма как да Ви повярвам, а и много от потребители също!