0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #160 -: Септември 04, 2008, 11:50:42 am »
Ще стискам палци.Дано да има добри резултати!
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #161 -: Септември 04, 2008, 12:51:35 pm »
Хайде аз пак да се включа!На 13.09 сме на контролен  SDI-тест и после ще докладвам,току що записах час.Само че имам един проблем,попитах момичето на рецепцията за контролния SDI колко се плаща,но тя не знаела.Моля момичетата на,които мъжете им вече са правили контрола  в Плевен да се включат.Бях чела някъде,че контролния  SDI влизал в цената на първия,ама може и така само да ми се е искало да прочета.Ще съм ви много благодарна ,за всякаква информация,че и аз ще правя контролни на имунологичните и час за док.Тодорова имам,а бе вообще голям разход ще бъде,ама поне малко да мога да си направя сметка.
*
Re: SDI тест
« Отговор #162 -: Септември 04, 2008, 20:04:22 pm »
Моми4ета,
много се разрасна тази тема и реших да влезна да я про4ета, (до сега си мислех, 4е нас не ни засяга някакъв си тест с 3 букви и то на латиница)
....и много се изплаших като про4етох вси4ко тук, щото се оказа 4е май и ние сме за такъв тест  :( защото ме4тата ни за биологи4но дете е свързана с евентуално ( успешно, дай Боже)  ИКСИ, следователно тест трябва.
Но се изследвали сперматозоидите- а при нас такива няма   :( защото мъжо е с азооспермия, откриха живи сперматозоиди единствено при биопсията.

Знам 4е има моми4ета тук, които са мами след ИКСИ въпреки азооспермия, с сперматозоиди извадени при биопсия, в такъв слу4ай прави ли се СДИ тест или вси4ко е на магия, ако стане стане, ако не....
Доколкото разбрах този тест е много важен за евентуален успех при АРТ, а при нас, не стига 4е сперматооидите ги няма ( в еякулата) не сига 4е се надяваме да ги намерят при биопсия, ами ако Иксират някой фрагментирал, ужас...

При нас са правени генети4ни изследвания на мъжо- не знам какво то4но са му изследвали, защото имаме само една бележка от джи пи- то "няма генети4ни увредености", но му взимаха кръв от вената само, а не е давал семе, мисля 4е с кръв изследват делеции на У хромозомата и хромозомен анализ някакъв, вий какво мислите,
аз нямам мн инфо, защото тук ( Лондон) никой не ти обяснява, само те бодат, изследват и ти казват- нищо ти няма или ох много си зле, ама без подробни обяснения
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: SDI тест
« Отговор #163 -: Септември 05, 2008, 08:36:04 am »
Споко, makiyaski,
При биопсията този проблем се " избягва ". Всъщност при лош SDI тест единственния начин да се заобиколи този проблем е с биопсия, само не ме питай защо - защото не знам, но според Владимиров е така;-)Ако някой знае повече - да се включи

Re: SDI тест
« Отговор #164 -: Септември 08, 2008, 09:24:33 am »
Здравейте :-),
Ние ходихме и на още един доктор освен д-р Кацаров  и той каза,че имало разширена вена  при мъжа ми ,но тя не била активна ,нямало кръв по нея (нещо такова)и ни каза,че нямало нужда от операция.Аз си мисля да пием 3 месеца бабини зъби както д-р Кацаров препоръча и след това да видим какво ни е положението с нова спермограма.Ако имаме подобрение добре, ако се влошат нещатата ще ходим да се оперираме :-)
Силванче,не съм наясно как се оправят показателите на СДИ тест -едни спират да пушат цигари,другаде се твърди ,че gsm-ите ако ги носят в панталоните правели поразии,абе всяккави версии по въпроса
:-)
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: SDI тест
« Отговор #165 -: Септември 12, 2008, 21:21:31 pm »
Преди малко ходих на преглед при д-р Персенска, обясних, че в момента мъжа ми пие лекарства, и питах какви са възможностите да се подобри този тест.

Каза ми нещо, което малко ме обнадежди, но не ми обясни много за това, отвън чакаха още много момичета и нямаше време.От този месец клиниката щяла да се снабди с някакъв нов апарат, който изследвал още по-задълбочено сперматозоидите и се използвал главно при проблеми като нашите, с теста, знаете ли нещо за този апарат.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Re: SDI тест
« Отговор #166 -: Септември 13, 2008, 18:11:18 pm »
Момичета и аз да попитам-знаете ли СДИ теста дали би могъл да е лош ако мъжа има вече деца от преден брак?
*
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #167 -: Септември 14, 2008, 12:27:59 pm »
При нас резултата от СДИ теста през февруари беше - 31,54% сперматозоида с фргментирана ДНК и отложихме процедулата.
Последва лечение три месеца и нов СДИ тест. Резултата - 29,10%. След толкова много лекарства, за съжаление резултата не беше особено променен. Все пак се вместихме в нормата и проведохме второто си ИКСИ. За съжаление опита ни беше неуспешен.

*
Re: SDI тест
« Отговор #168 -: Септември 14, 2008, 12:48:33 pm »
Сперматозоидите с фрагментирана ДНК, на са постоянна величина. И след лечение резултата бързо пак може да се влоши, затова се препоръчва, ако е преведено лечение и има резултат, да се пристъпи към процедура.
Моя съпруг също има две деца, но резултата от СДИ теста не беше добър.Не пие, не пуши, не работи при вредни условия, но обича да си взема гореща  вана....и то наистина гореща. Вече обаче му е забранено.... :wink:, макар че не вярвам, че това е причина за резултата.
Съвсем леко се повлия от тримесечното лечението, но опита ни беше неуспешен. Лично аз мисля, че напоследък се отдава прекалено голямо значение на този тест. Мое мнение. Успех на всички.
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #169 -: Септември 14, 2008, 14:14:02 pm »
Здравейте,
Аз съм писала и в друга теми.При нас СДИ теста беше 20% и морфология по Крюгер 8%  :(
Открихме варикоцеле,но засега доктора ни препоръча 3 месеца лекарства.
Ще ви кажа какво правим ние по въпроса  :wink:.
Д-р Кацаров изписа Тристен и антиоксиданти.
Прочетох ,че основната съставка на тристена е билката бабини зъби ,така че реших проблема като  варя чайчета всеки ден.
Антиоксидантите и витамините ги получваме чрез фрешове вместо кафе сутринта. (моркови,ябълки,праскови,цвекло) :D
В края на ноември ще правим нова спермограма и СДИ да проверим какво е положението :D
Поздрави  :D
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #170 -: Септември 14, 2008, 19:52:41 pm »
malinkap , не е зле да мъжът ти да пие фрешове и чай от бабини зъби , но паралелно с това е добре да пие и предписаните от д - р Кацаров хапчета.С чайчетата не съм сигурна дали ще се осигури необходимата концентрация , каквато е в Тристен.
А антиоксидантите могат да се пият и с фреш. :wink:
 За подобряване на спермограмата , например са нужни 1000мг вит. Ц дневно.Също така селен и т.н. , които само с фреш няма да ги осигурите.
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #171 -: Септември 14, 2008, 21:17:08 pm »
fatalwoman, витамин Ц помага ли на морфологията или само на количеството и подвижността на спермата ? При нас проблема е само в морфологията  :(
Не ми се иска да пие витами Ц на хапчета,защото в големи количества се натрупва в бъбреците.
В края на краищата идеята е да не оправяме едно за сметка на друго.
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #172 -: Септември 15, 2008, 09:49:53 am »

Не ми се иска да пие витами Ц на хапчета,защото в големи количества се натрупва в бъбреците.


Това не е вярно!
Неусвоеният вит. С се излъчва с урината , това не е мастноразтворим витамин ,за да се натрупва.
*
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #173 -: Септември 15, 2008, 11:18:26 am »
Момичета, прекаран грип с висока темп. знаете ли как ще се отрази това на СДИ теста? Реално погледнато темп. беше само 1 ден ( но пък беше 39град. )Антобиотици не е пил. След колко време след прекаран грип се възстановяват човечетата?
*
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #174 -: Септември 15, 2008, 13:03:41 pm »
Най добре е да попиташ доктора, като отидите да правите контролен тест, макар че мисля, че няма да има влияние.
Когато се подготвяхме за първото ИКСИ, попитах дали приема на антибиотици / оспамокс, оспексин/ преди месец, може да се отрази на спермограмата и отговора беше - не.
Правихме първия СДИ тест, след дълга диета за отслабване. Попитах дали това може да е повлияло на резултата, но доктора каза, че едва ли е от диетата и според мен беше прав, защото след това без диета и след прием на изписаните лекарства три месеца, резултата не беше  много по различен.
Успех ти желая.
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #175 -: Септември 15, 2008, 13:19:08 pm »
сигурно греша Ефирче,но ще се опитаме чрез храна да го набавим този витамин Ц -доматки,чеъснче,магданозче,морковчета,грозде
Благодаря за корекцията  :)
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #176 -: Септември 15, 2008, 13:31:18 pm »
сигурно греша Ефирче,но ще се опитаме чрез храна да го набавим този витамин Ц -доматки,чеъснче,магданозче,морковчета,грозде
Благодаря за корекцията  :)
malinkap ,разбирам желанието ти да не го товариш излишно със синтетични витамини , но е добре да се придържаш към назначенията на лекаря. Няколко месеца прием , няма да му навредят , напротив  ще помогнат. :wink:



Когато се подготвяхме за първото ИКСИ, попитах дали приема на антибиотици / оспамокс, оспексин/ преди месец, може да се отрази на спермограмата и отговора беше - не.

Според мен реакцията към антибиотика е много индивидуална. При нас се е стигало до катастрофални резултати след прием на антибиотик.
*
Re: SDI тест - резултати след лечение
« Отговор #177 -: Септември 15, 2008, 15:40:58 pm »
Благодаря ти nyny;-)) Ще говоря с Док, но ме поуспоки.
Успех и късмет на всички :lol:
*
Re: SDI тест
« Отговор #178 -: Септември 15, 2008, 21:12:54 pm »
танита7,
много ти благодаря за инфо-то,
това е много добра новина.
Някой по-горе беше задал въпроса дали 4рез биопсия се избегва проблема с фрагментациите и следваха противоре4иви отговори, затова се паникиосах, сега се поуспокоих де, защото се порових в нет-а и май в нито една клиника (в Англия поне) не се прави сди тест ако спермитата са извадени 4рез биопсия  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: SDI тест
« Отговор #179 -: Септември 20, 2008, 15:29:09 pm »
Преди малко ходих на преглед при д-р Персенска, обясних, че в момента мъжа ми пие лекарства, и питах какви са възможностите да се подобри този тест.

Каза ми нещо, което малко ме обнадежди, но не ми обясни много за това, отвън чакаха още много момичета и нямаше време.От този месец клиниката щяла да се снабди с някакъв нов апарат, който изследвал още по-задълбочено сперматозоидите и се използвал главно при проблеми като нашите, с теста, знаете ли нещо за този апарат.

На мен пък ми каза ,че ако е лош СДИ ,ще назначат допълнителен специалист,който да направи по- подробен подбор на материала за процедурата..Не спомена апарат,а човек..Също не ми стана много ясно и определено ми е мътно..

Аз пък имам въпрос относно времето което е необходимо за този тест..Ние го направихме на 09.09.08 а още нямаме резултат..Направихме теста + разширена спермограма.. Ако има момичета ,които са правили теста в Плевен,моля да ми кажат след колко време са получили резултатите..

Имам много съмнения и страхове относно резултатите,защото сме с много лоша морфология..Дано не зависи теста от морфологията,но и в това се съмнявам.. Мъжа ми е с операция от варикоцеле и направихме една много ранна контрола,за която нищо не пиша,защото е много лоша(като предишната)и аз сметнах че това е защото е още много рано за контрола..СЕга треска ме тресе от тази в Плевен..