0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #60 -: Април 24, 2008, 00:52:03 am »
Не може да сте толкова лоши като мен :lol: Приза го отнасям като куцо пиле домат - искаха да ме арестуват за побой над малкия. Така че вие просто сте невнимателни, а аз съм терористка :lol:
Това в стила на шегите. Като цяло нямам големи издънки, баща му обикновено е този, който го постига, но това е защото ужасно не внимава и не отчита детайлите, прекарва по-малко време с него и винаги е в игра. Случвало се е малкия да му удари юмрук в очилата и той да го плесне. Няма да забравя никога червената му буза. Ревах заедно с него. А иначе единственото ми прегрешение е, че го оставих да се тръшка с всичка сила в паяка си и той се счупи. Времето, докато стигна до него, беше най-дългото в живота ми. Слава богу само се уплаши, нямаше нищо сериозно. Притеснявам се като пътуваме за някъде, защото е много изобретателен и си вади ръцете от коланите на седалката. Не мога да го задържа повече от 15 минути вързан. Винаги ме е страх при едно внезапно спиране да не се случи нещо сериозно.
Инциденти винаги ще се случват, за жалост, можем само да се молим да не са фатални. В крайна сметка колкото и да сме бдителни, те са доста по-бързи от нас. Вчера излязох за две минути на терасата. Докато се обърна, той вече си беше сложил столче до парапета и се показваше над него да вика здрасти на хората от ресторанта. Само аз си знам какво ми е било в този момент.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #61 -: Април 24, 2008, 08:42:02 am »
Удивително! Едни говорят за мравки, други-за слонове, а трети-за живота на Марс!
Колко сме различни хората.
Marie страшно мразя подобни интриги. Сподели моля те какво те мъчи и към кой се отнася, за да има по малко обидени и засегнати. Когато детенцето ти стане на годинка и 6 месеца например, ще повдигна темата. Да видим слон ли, мравка ли или марсиянец ще излезеш. Или както винаги ще си перфектна. Найстина ми се отщя за пореден път да чета. И не само на мен. Обидно е найстина.


Лидия, не виждам къде виждаш интрига? Чета ВАШИТЕ постинги и забелязвам колко сме различни като светоглед и схващания и го споделям. Не "аз съм  различна от вас", а "всяка една от нас е различна от другата". Къде има интрига тук, обидени, ощетени? Едни разбират под "лоша майка"-мравка, други- слон, а трети-живот на Марс. Ти сама не прочете ли постингите нагоре? Не виждаш ли в какъв широк диапазон са? От дреболии и суети, през сериозни пропуски до цели душевни терзания!

Обидила ли съм наистина някого или някой сам си търси причина да е обиден?

За "перфектна"-та и заплахите с вдигането на темата-ще си го пропусна покрай ушите. Смешно и детско е. Никога не съм имала претенции, жив човек съм, и аз греша. Ето, в момента грешката ми е, че ти обяснявам какво е мравка, какво-слон и какво-живот на Марс. А мога да не го обяснявам на теб, а на детето си.


 

Alexandra
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #62 -: Април 24, 2008, 10:08:17 am »
е, Мари, трябваше да разообразя темата в посока различна от "Тръгнах на работа и съм виновна" :D
ясно е, имаме вина в различни аспекти...

Не ти бе, Ман! Нагоре-нагоре!  :wink:

Може би това трябваше да цитирам, както и да е. Сигурно аз напоследък нещо не съм добре. Щом казваш, че няма такова нещо..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #63 -: Април 24, 2008, 11:00:44 am »
Да споделя и аз каква глубост допуснах онзи ден. В понеделник вечерта беше едно слънчево и топло време и ние семейно на разходка в парка. Рядко ни се случва да сме тримата заедно, та беше много хубаво и решаваме да пробваме да изпием по 1 бира. И аз съм човек и съчетанието между любимите ми хора, слънцето и бирата ми се стори страхотно. А пък и откакто се е родила Мия, аз едно кафе на спокойствие не мога да изпия, пия винаги в движение. Отиваме на площадката, където обикновено слагат маси от кафето, срещу детския магазин. Момичетата от квартала ще се сетят за какво говоря. Този път нямаше никакви маси там и Мия можеше да си кара на воля кукленската количка. Да де, ама тя решава, че ще кара голямата количка и то не на площадката, а ще слиза по стълчиките преди нея и ще ги изкачва пак. Не знам каква е тази нейна мания да минава по най-неравните места,  и то при положение, че още ходи много патраво. Редуваме се ние с баща й да вървим след нея и да й помагаме да кчва количката по стълбичките и да слиза обратно след това. Аз решавам, че ще успея да я накарам да се махне от стълбите, минавам пред нея и й предлагам да поиграем на гоненица, за да се мръдне оттам. Детето остава на ръба на стъпалото и полита назад естествено. Слава Богу количката не падна върху нея, а и тя не се удари изобщо, но беше голяма глубосто от моя страна.
<br />[link=http:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #64 -: Април 24, 2008, 11:40:34 am »
И аз да се включа!
Малката тъкмо започна да се предвижва с паяка и аз решавам дая пусна да ходи из цялата къща. За всеки случай съм и вързала една дрънчаща играчка за да я чувам къде е във всеки един момент.
Отивам до тоалетната и естествено съм притворила вратата. В един момент дрънченето замлъква и аз като стрела изкачам от тоалетната, бързо угасям и се опитвам да затворя (пак толкова бързо). За момент усетих някакво съпротивление на вратата, изпитах ужас който досега не бях чувствала. Веднага поглеждам отзат и що да видя: Малката с ужасени очички и онемяла от болка мушнала пръстетата межу вратата и пантите. Растоянието точно толкова малко колкото да си провре тънките пръстета. Настъпи ужасен рев - тя плаче и аз плача. Веднага сложих ръката под студена течаща вода и в същото време се проклинах каква ужасна майка съм и как Бог ме е дарил с здраво дете, а аз в безотговорността си ще го осакатя. Малко се бяха деформирали пръстчетата, а след това се подуха. Позваних на педиатърът и тя вика хайде бързо в Пирогов. Беше 21 ч. И вместо да се готвим за сън ние в болницата. Кошмар. Веднага ни приеха за преглед. Хирурга каза че щом се опитва да хваща с тази ръчичка значи няма проблем, а и до 1 г. фалангите на пръстите били още меки. Изпрати ни по живо по здраво. Наистина на следващия ден дори не личеше, но за мен това си остава една голяма обеца на ухото.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #65 -: Април 27, 2008, 17:48:51 pm »
Аз днес тотално се убедих, че съм майка - идиотка! Иде ми да се самобичувам!

Както повечето от вас знаят, на Вики му изписаха Аугментин. Аз щастлива - доволна, че си знам всичко за този антибиотик - коя група е, на какво действа и тъй нататък, решавам да не чета листовката.
Между временно от вчера вечерта забелязвам, че изхожданията на синчето са по-редки и повече от обикновеното, но го отдавам на вируса. Избиха му и ситни пъпчици по брадичката - викам си това е от лигавенето и запарването на бибата. Днес си гледам Аугментина, променил цвета - викам си брех, що бре? Когато се зачетох в дребничките букви на етикета - мо то това лекарство се сахранявало в хладилник, а аз, патката си го държа в шкафа, откакто съм го отворил! Няма да ви казвам как изчетох всички листовки на лекарства, които са за Вики, особено внимание обърнах на съхранението им!

Идиотка съм от класа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #66 -: Април 28, 2008, 10:14:04 am »
Здравей  lady_11 !!!
Ние скоро пихме аугментин и на малката също се появи нещто като разтройство, педи каза че е от лекарството, просто леко дразни стомахчето. Но важното е че се оправихме скоро след това. Относно листовките - много внимавай, освен че ги чета аз опитвам и на вкус преди да давам.  :oops:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #67 -: Април 28, 2008, 13:24:47 pm »
И аз вече опитвам всичко на вкус преди да и го дам и ще си кажа още една изцепка по този повод :oops:. Беше със страшни колики като бебе. Казаха ни да пробваме Бебинос капки, защото сап и еспомизан не и помагаха а Бебинос били на друг принцип. Та капнах в лъжичка нужното количество и и сипах в устата :oops:. Да ама като писна изведнъж и сякаш я стисна за гърлото, посиня. Ужас. Дадох водичка. От къде да знам, че са толкова отвратителни на вкус :oops:. После ги слагах в млякото и найстина само те и помагаха.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #68 -: Май 28, 2008, 17:16:14 pm »
Не мога да си простя. Това което ми се случи вчера не го пожелавам на никой.
Отварям прозореца да проветря , но съм забравила да сложа ограничителя, върша си аз в къщи домакинската работа и по едно време ми стана подозрително че не чувам малкия. Започвам да го търся и като видях къде е ... Покатерил се на активна гимнастика на Чико и от там на прозореца. Незнам как да ви опиша какво изпитах в този момент. След като го свалих се свлекох на земята. Не можах да се свестя целия ден , а и днес.

ПС Споделих с майка ми , какво се е случило и ми отговори, че сега съм разбрала какво е изпитала когато ни е видяла със сетра ми и брат ми в същата ситуация.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #69 -: Май 28, 2008, 21:47:48 pm »
ПС Споделих с майка ми , какво се е случило и ми отговори, че сега съм разбрала какво е изпитала когато ни е видяла със сетра ми и брат ми в същата ситуация
Това ми напомня, как майка ми на два пъти изгубваше първия ми брат - един път в квартала в София, когато беше на 3 год., а втория път на главната улица в Сандански. Втория не го е губила, но щеше да го удави без да иска в един басейн - не нарочно, просто не го видя ,че е паднал. а аз стоях отстрани и се хилех :oops:
Има една приказка, че Господ пази малките деца и пияниците - като чета какви неща са ви се случвали, си мисля, че е вярно!! Дано тези "инфарктни" ситуации са колкото се може по-малко!!! И да са ви живи и здрави дечицата!!!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #70 -: Май 28, 2008, 22:10:05 pm »
Милата, представям си как си се почувствала! Аз за една цицина оревах света и какво ли не си помислих... :bighug:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #71 -: Май 30, 2008, 10:55:35 am »
Хей,няма лоша майка,ако се грижи за детето си.На всяка майка се случва за сдекунди да изпусне от поглед малкото дяволче  :D И аз съм изтръпвала от хиляди такива случки.Моята дъщеря е на 2г и 4 месеца и е като влакът-стрела.За секунда да не я гледам и е сътворила някоя пакост.  :wink: Така че горе главите на всички майки  :lol:
И успех и смело напред  :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #72 -: Септември 14, 2009, 10:50:36 am »
В тази тема не съм се записвала, преди само я следях. Но вече е крайно належащо.
Простудих си детето! :( :x Ей така само от простотията си го направих!

Заведохме я на на море. Вярно, че времето не беше хубаво, но когато си правихме резервацията, нямаше как да предвидим това.
през всичките дни я опазих, но в последния ден реших, че трябва да събира слънчеви лъчи на плажа и я оставих да седи разсъблечена. Но, за беда беше ветровито. Лошото е, че съдя по себе си, а аз държа на по-студено време. И така, вятърът я одуха хубаво цял преди обяд; после мъжът ми ми се накара защо не съм я облякла, но явно вече беше късно. След обяда си тръгнахме. Това беше в събота. От вчера Михаела е с почти постоянно течащ нос, кихаща, от днес е и кашляща с температура 37,1-2.

Излях си душата, а сега се отправяме към докторката.

Ей това е, как уж да я напека на слънце и да я каля, в крайна сметка я простудих.
Лоша майка - не, ами тъпа! :x
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 10:52:12 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #73 -: Септември 14, 2009, 11:03:43 am »
Айде де откога ви чакам в клуба  :jump12:

Въпрос към Никола от поредната баба в градинката "Мама дава ли ти шоколад"
Никола "Не, ние в къщи ядем само спанак" ....

ГОРКААААНЧО той  :x
В очакване ....
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #74 -: Септември 14, 2009, 12:05:56 pm »
Айде де откога ви чакам в клуба  :jump12:

Въпрос към Никола от поредната баба в градинката "Мама дава ли ти шоколад"
Никола "Не, ние в къщи ядем само спанак" ....

ГОРКААААНЧО той  :x

Еййййй  :jump12:горките ни деца, ние сме така със Зрънчото!
Пред кухната пролетта го оставям и той огласил сборището
и една майка му дала зрънчо да млъкне, най-лесно!
Аз и спестих възмущението си с думи, че не ме е питала,
ма съм гледала подобаващо и тя ми каза -"Ми нека реве тогава!"
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #75 -: Септември 14, 2009, 16:08:59 pm »
Ама как без зрънчо и шоколад, горките ви дечица :lol:.
Съседката я черпи круша и Мони всячески се дърпа. Съседката настоява и детето и обяснява, че круша мама не дава да се яде. Жената троснато я гледа и я пита, давам ли и изобщо нещо да яде, щото била слаба и на нищо не приличала. 8O А Мони и отговаря с ръце на буквата Ф:
Ти си сантава, не знаеш и, че ми изизат от кушата пъпки :oops: :oops: :oops:.
Жената ме гледа възмутено и ме пита, как и давам да говори така и няма ли да кажа нещо. Викам ще кажа, с две деца не мога да се оправя  :P. Все на едното няма да угодя :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #76 -: Септември 14, 2009, 16:31:00 pm »
Добре де, за това, че не даваме на децата си шоколади, снаксове и всевъзможните му там други боклуци, то ние сме "лоши" майки. :wink:
Но затова, да си простудиш детето, наистина съм си лоша (без кавички) и безразсъдна майка. :oops:

А иначе, и аз съм много против това едно малко дете да се храни с боклуци! :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #77 -: Септември 14, 2009, 20:09:55 pm »
кокиченце, не се втелясвай толкова. Тепърва има да настивате и да се простудявате. Аз пък нарочно я калявам Моника и я държа на по ветровито и по разсъблечена. Не обувам под панталон чоропогащник и тем подобни производни. Тук майките ме обявяват за луда понякога, но не ми пука. Ние сме толкова кекави с баща и, не искам и детето ми да е така. Сега като се е разкихала, еми това е. Случват се и подобни неща.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #78 -: Септември 15, 2009, 10:40:47 am »
Лиде,
благодаря ти.  :) То и аз исках да я каля, но постигнах обратен ефект.
Аз се удивих на чужденчетата, които в студеното време в началото на миналата седмица бяха по бански и играеха във водните съоръжения (в Албена има едни детски басейни с много пързалки и пръскалки и кофи към тях). Тия дечурлиги бяха доволни и щастливи, чуваха се весели писъци и, естествено, бяха мокри до кости. За сравнение, ние се разхождахме по това време по алеите и бяхме облечени с якета.
завиждах им, че са толкова калени.
Сигурна съм, че сред онези голи и мокри деца в студа не е имало българчета. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #79 -: Септември 15, 2009, 14:51:01 pm »
Ами едно момченце на наши познати по същия начин. Студ и вятър. Ние с якета за риба. Тяхния младеж на 13-14 години бос в реката, джапа ли джапа. Само като го гледах посинявах :lol:. След подобно начинание със сигурнпст ще сме с пневмония :lol:.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0