0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Клуб "Лоша майка"
« -: Април 21, 2008, 12:44:53 pm »
Откривам нова тема, с надеждата и други да с разпишат, та да не съм единствената с гузна съвест. Предлагам да си споделяме гафовете като ни поразмине стреса

Аз откривам -
Вчера сме в Мадарската заедно с момиченцето на нашите приятели и още две фъстъчки -пак набори на Никола. Децата търчат - ние след тях. Всичко добре, до момента, в който Николата се заигра сам с една топка и аз се обърнах на другата посока да обсъдим с една друга майка световните проблеми. Точно след 3минути се обръщам да потърся с поглед мойто диване - и какво съзирам  8O  8O
Чичо ви Кольо сам, на върха на пързалката се клатушка напред назад.
Не мога да ви опиша какъв ужас изживях. Просто не усетих как се намерих до него за да го смъкна. А и не исках да викам и го стресна...

Просто ми идеше да си фрасна един шамар. Как го изпуснах, като си помисля, какво можеше да стане... просто...

Айде вие сте, че да не съм самотна лоша майка
В очакване ....
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #1 -: Април 21, 2008, 12:58:50 pm »
Фуси На всеки се случва.  Днес малката си отвори вратата на двора (по нисичка е дръжката) и заспринтира по улицата. Аз сервирах кафе на друга майка с нейното дете бяха в нас на двора :oops:. Цяло чудо е че не изхвърча кола. За първи път си отваря вратата и найстина не очаквах. Сега вече знам, както и ти, че малкия шампион изкачва пързалки :lol: Да го нацелуваш здраво :balk_21:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #2 -: Април 21, 2008, 13:05:27 pm »
Абе , чак лоша...много силна е тази дума.

 Децата в тази възраст са толкова бързи и енергични, че ни е нужен доста голям запас от всякакви умения и енергия, за да не ги изпускаме от поглед.
 За себе си се сещам на прима виста поне за два случая.Единият пък дъщеря ми падна/беше бебе още/ от леглото, заради 5 секунди невнимание от моя страна.Другата драма се разигра на плажа.Съвсем за малко се заблях и тя свари да изяде половин кило пясък/беше малко над 1 год./Като се има предвид , че вече е на 13, сещаш се че случките са многобройни.Ако това ще те успокои, ще се напъна да се сетя и ще ги напиша  :lol: :lol: :lol:/шегувам се/
 Искам да ти кажа, че това , което ти се е случило е нормална житейска ситуация и не е нужно чак толкова да се терзаеш.Офисът, в  който работя е непосредствено до кафето, където се събират майките от града.Няма да ти казвам колко често си имам по някой пълзящ или едвам пристъпящ гостенин и , че по някога майката се сеща да си го потърси едва след 3-4 мин.
 На всички много ни се иска да сме перфектните мами, но сме хора и грешим , разсейваме се ,понякога нямаме време за децата.Това не означава , че сме лоши майки.
 Ще следя темата с интерес.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #3 -: Април 21, 2008, 13:10:36 pm »
тоя клуб, аз съм го основала. много пъти ми е идвало да пусна една такава тема и да се подложа на публично засрамване и самобичуване. не искам да си разказвам изцепките, защото ме е срам от тях. вие с пързалките и пясъчниците - трева пасете...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #4 -: Април 21, 2008, 13:12:46 pm »
Да се разпиша и аз. Вече разказах, как бях оставила Ели на средата на спалнята и тя беше успяла да се дотътри до края и да падне. За щастие ни се размина само с моята уплаха. От тогава заграждам с възглавници. Това ми е първото провинение, второто, когато излизам с количката на раззходка оставям Ели в коридора в столчето и за кола и смъквам първо количката после се връщам за нея. Диването до скоро седеше мирно и ме чакаше, но вече тръгва да се обръща по корем и я намерих на мозайката паднала от столчето, то е ниско и естествено нищо и нямаше но сега я вържа щото няма оправия. И като си помисля, че тя дори още не пълзи и не ходи, после незнам как ще я караме...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #5 -: Април 21, 2008, 13:44:43 pm »
тоя клуб, аз съм го основала. много пъти ми е идвало да пусна една такава тема и да се подложа на публично засрамване и самобичуване. не искам да си разказвам изцепките, защото ме е срам от тях. вие с пързалките и пясъчниците - трева пасете...

сигурна съм, че преувеличаваш. ако подлагаш детето си умишлено (с ясното съзнание) на рискови ситуации или нехайството и небрежността спрямо детето са ти ежедневно поведение- определено има място за притеснение колко добра майка си. но каквито и да са ти "изцепките" - не става въпрос за това.
Не е възможно да сме винаги концентрирани на 100%, не сме машини.
Инциденти се случват - пише го във всяка книга. За щастие в по-големия им процент се разминаваме само с уплаха. Виждаме си грешката, правим си изводите и се стремим никога да не се допуска отново.

няма да забравя случката, която едно  момиче беше описала на д-р Бърди. Дете пада от кухненски плот и си удря много лошо главата. Така и не писа момичето повече, дано всичко е добре! Бях възмутена какво прави 13-14месечно дете, качено на кухненския плот?! Момичетата тук казаха - може да се случи на всеки както на майката, така и на бавачката, която всъщност гледа детето. Аз продължавам да се възмущавам, а момичетата продължават да ми дават примери за колко отрицателно време дете измисля начин да се покатери - не вярвах, но тогава дъщеря ми беше на 7-8 месеца, сега е на 14 и о, да, вече вярвам и знам колко са бързи и изобретателни - една минутка разконцентрирване и ...
Все още нося обаче възмущение от случката заради фактът, че бавачката се обажда на родителите едва около час след инцидента!
Моите разсъждения по темата са, че няма място са безкрайни вини, а за мислене в посока предотвратяване и обезопасяване. Другото, което смятам за важно и съм направила - купих си илюстрирана книга за оказване на бърза помощ във всички ситуации, за които се сетите - прочетох я, образовах се и добре, че е така, защото се оказа, че елементарни неща не знам на практика как се правят. Записала съм си в бързото набиране на телефона номера на личната и на Токуда. Информирала съм се от личната при различни  злополуки къде да водя детето. Никога не си позволявам телефона ми да не е зареден. За първи път в живота си имам домашна аптечка. Малко като нероден Петко, но искам в случай на злополука да бъда подготвена.

Първо падане на бебе не знам да има някой да не му се е случвало. И мен не ме пропусна.
Най-голямата ми грепка досега е, че при небрежност съм допуснала детето да се "снабди" с химикал и смучейки го и залитайки напред - да си наниже гърлото върху му. Слава богу, на тъпата страна.
Сега Симона влиза с бясна скорост в активната възраст на проходилото дете. Опитвм се за всичко да мисля в аванс. Ако не дай се боже нещо се случи - надявам се самообладание и адекватна реакция от моя страна.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #6 -: Април 21, 2008, 14:20:13 pm »
И аз като се Цвети се опитвам да си отварям очите на не на 6 ами на 106, когато съм с нея не я изпускам и за секунда, защото Деси е изключително палаво дете. Спуска се по голяма пързалка ходейки по нея права и ако не я хванеш на време дори не искам да си мисля какво ще стане.
Важното е наистина да запазваме самообладание, да не крещим и стресираме допълнително детето.
Последната случка при която ми се изправи косата беше преди 2 седмици. Седнали сме двете на бордюра на пясъчника, който е 10 см. висок, тя си рови с лопатката, аз плътно до нея си дремя. И просто за секунда тя се изхлузва от бордюрчето, килва се назад, с отворена уста, защото ми бърбореше нещо, но не изпуска лопатката, която е яко пълна с пясък и си я изсипва върху лицето. Реултата пълни очи, пълна уста, до тук ок, но детето се задави, неможе да си поеме въздух, защото пясъка е в гърлото...Няма да ви казвам за секунда как сърцето ми беше в петите. Но чак аз се учудвам на себе си как успях да не се панирам, и започнах да й повтарям "плюй, плюй, плюй...", аз бъркам в устата и вадя пясъка... Имах и шишенче с вода в количката, измихме лицето, изплакнахме устата и поживо по здраво си тръгнахме.
При това бях плътно до нея...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #7 -: Април 21, 2008, 14:21:11 pm »
цветенце, лошата майка не е само небрежната майка или недостатъчно отговорната майка или просто майката, чието дете е паднало от стола/леглото/пързалката. както виждате, всички деца падат. аз съм бдителна като орлица, но не е в това само темата.

имах предвид други неща... :( както и да е.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #8 -: Април 21, 2008, 14:32:34 pm »
Никога не си позволявам телефона ми да не е зареден. За първи път в живота си имам домашна аптечка. Малко като нероден Петко, но искам в случай на злополука да бъда подготвена.

Така сме от раждането на Тони-бой

Ако не дай се боже нещо се случи - надявам се самообладание и адекватна реакция от моя страна.

Да и аз на това се надявам, да реагирам светкавично и адекватно. Паниката е враг номер едно в подобни моменти.

Моята грешка до този момент, е че допуснах детето да се покатери на музикалната маса и да пробва да скача. Падането му беше съпроводено с ужасяващ писък, след което аз за да го развеселя го вдигнах, като го хванах и изправих за ръце. Дали от падането или от мен или в комбинация, резултата беше изместена лакътна става. От този момент, внимавам много като го хващам за стопиране за ръчички и/или краченца. Друга грешка беше, че оставих детето в кошарата за да се обуя и изведа на разходка и само докато тръгна за обувките, той реши да излезе сам, като падна на паркета. Слава богу нямахме поражения, дори и не плака много, по скоро аз бях уплашената.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #9 -: Април 21, 2008, 14:40:41 pm »
имах предвид други неща... :( както и да е.

За другите неща, аз се разписвам. Моят син е много гальовен и поради емоционалният му характер, проблемно коремче и дългогодишния стерилитет, аз го разглезих и приучих към възможно най "лошите" порядки. Спи при нас на леглото, не дъвче храната, а само избирателно някои неща (хляб,солети,бисквити) за да ми покаже, че може но не иска. Храним се с възможно най много лигавщини и идиотизми, само и само да се храни. Това е така още от захранването и ся си блъскам главата, защо не оставих детето само да реши кога да прояде.

Айде вие сте ... :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #10 -: Април 21, 2008, 14:42:28 pm »
цветенце, лошата майка не е само небрежната майка или недостатъчно отговорната майка или просто майката, чието дете е паднало от стола/леглото/пързалката. както виждате, всички деца падат. аз съм бдителна като орлица, но не е в това само темата.

имах предвид други неща... :( както и да е.

Нещо явно те натъжава... Сподели ни, ако искаш разбира се. Независимо, че някои от нас са твърдоглави /аз/ все пак знаем и да се учим. Ако не е твърде лично!

Аз смятам като теб в първите ти редове! Фуси е пуснала обаче специално може би за пакостите и физическите последствия, а ти имаш друго предвид.

Иначе и аз треснах на Криси главата вчера докато я носех от една тръба на оградата, в стремежа си да не обърна празната количка. Доста малоумно, ама някакъв рефлекс....
Иначе аз знам, че децата Господ ги пази /е, не бива да разчитаме само на него, де!/, по себе си съдя, като си спомням какви неща вършехме като малки деца, неща, които ако възрастен ги извърши - пиши го бегал!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #11 -: Април 21, 2008, 14:44:13 pm »
Аз имах предвид не само инцидентите.
Продължавам със самобичуването:

1. Тръгнах прекалено рано на работа... ама си мисля, че нямах друг избор
2. Аз съм майка на осиновено дете - много ми е трудно, дали не преекспонирам осиновяването, дали правя верните стъпки, дали няма да го наранят постъпките ми... ей такива работи
3. Дали не съм прекалено взискателна - ще си призная, че мислих за английски за бебета  :oops:
В очакване ....
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #12 -: Април 21, 2008, 14:54:29 pm »
Ааааа, тези въпроси са друго нещо, всеки се терзае, ама те нямат нищо общо с членството в клуба :) Като и "дали щеше", "дали не направих", "не трябваше ли"......Просто не е възможно едновременно да тръгнеш и рано и късно на работа, за да видиш разликата :)

Ааааааааа това с английския  :x да не си посмяла. Четох, ама непомня къде, не е вярно, т.е. не е доказано, че деца, започнали рано да изучават чужд език го научават по-лесно или в бъдеще им е по-лесно... Не говоря за деца в двуезични семейства. Обаче ако намеря къде го четох  :? Ся Колето като е с очила, дай и на виша математика да го дадеш. Я да го пързаляш на пързалките и да си играе!  :P

Аз съм тръгнала на училище на 6 едвам едвам, майка ми сега се обвинява, че нетрябвало толкова рано.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #13 -: Април 21, 2008, 15:58:25 pm »
Fussii, ако това ще те успокои мъжа ми купи преносимо DVD за да пускал на детето анимационни филмчета на английски на детето, докато я кара и взима от баба и. Това в задръстванията трае около час.  8O Така щяла да усвоява неусетно английския. Но видиш ли за зла беда детето не им обръща никакво внимание, а предпочита да си играе с бутоните  :lol: Та това за сега сложи край на болните амбиции на баща и.


*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #14 -: Април 21, 2008, 16:03:36 pm »
възприех тематата в контекста на инцидентите.

по отношение на "другите неща" все още размишлявам и гадая, щото - признавам, не разбирам все още какво точно се има предвид. явно съм перфектната майка :lol: :wink:
не съм перфектна, разбира се. но все пак се опитвам да проявявам разбиране и към себе си, моите мотиви да направя нещо, моите емоции :wink:

наскоро си мислих дълго за смученето на палеца от Симона. мисля си, че този навик го има и се задълбочава много, вкоренява се направо, защото на моменти, едни ежедневни моменти, крада време от детето и вместо да играя с него, да се занимаваме нещо, аз го оставям само да се занимава, а гледам да изпълня някакъв план, който съм си поставила - чиниите, пералнята, пода, ах ей сега, само да лъсне всичко, да стане перфектно и почваме да играем на чисто - план, напълно безмислен на фона на детето , а за мен защо е толкова значим и важен :( съответно се правя, че не забелязвам, че детето в един момент му доскучава само, застава някъде и просто смучка пръст, докато ме изчака. пръстчето стана май заместител на мама, докато я няма и свърши нещо. да не говорим, че понякога, когато наистина съм си втълпила, че искам нещо да свърша, а тя ми "пречи" - аз й тиквам парче банан в ръката, което е недопустимо!!!
мисля си, че явно ми се отразява по някакъв начин това, че вече повече от година не ходя на работа, рядко излизам, рядко има свой социален живот - явно това ме кара да се чувствам не особено значима и аз много искам да се докажа перфектна в нещо като придавам важност на безмислени неща - перфектната домакиня...

не знам дали за подобни терзания, свързани с поведението ви и постъпките спрямо детето имате предвид. от тук нататък идват много години с по 365 дни възпитание, няма да е лесно да постъпваме все по най-добрия начин, и мен ме е страх дали ще успея.

« Последна редакция: Април 21, 2008, 16:06:06 pm от tzvetenze »
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #15 -: Април 21, 2008, 16:41:10 pm »
Имам си една колега, много си я обичам и си ми е приятелка, но имаме естествено и някои сблъсъци...
Днес - точно по темата. Тя има 9 годишен син...
От как отделихме Никола в самостоятелна стая, това е  нескончаем спор, в който аз все съм лошата майка. Или хайде, не точно лошата, но "не-правата" майка. Защо съм го била отделила, той бил още малък. Не съм го била чувала, той може би плачел, ама аз откъде да знам ... Сега бил малък, после аз и да съм го молела, той нямало да иска да спи при мен.
Не ми се казва в прав текст,че не ми пука за детето,  ама някак си така излиза ...
В очакване ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #16 -: Април 21, 2008, 17:22:06 pm »
И аз да се разпиша в клуба.
За инцидентите мисля че на всички се случват и са неизбежни. Да си призная Атанас е много жив и на два пъти ми бяга.
За другото и аз като Цветенце се терзая че не обръщам много внимание на детето , а се занимавам с други неща, особено сега около клуба. Майка ми постоянно ме критикува че не си гледам детето а ходя и се занимавам с глупости.
Не знам на какво се дължи, но и аз не съм от строгите майки и в момента малкия ми се качва на главата. Като му кажа нещо, все едно говоря на стената, а ме разбира какво му казвам. Етърва ми е споделила на обща приятелка че бил "ужасен", което ме потресе, но не смятам че трябва да пошляпвам за щяло и нещяла детето. Все пак е още дете, любопитен е изключително много и на някои хора неговата енергия им идва в повече.
Но това което ме мъчи най-много е че виждам че понякога се чувства самотен. И незнам как да постъпя.
« Последна редакция: Април 21, 2008, 17:40:59 pm от Cvetelina »
*

    petq74

  • ***
  • 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #17 -: Април 21, 2008, 17:27:21 pm »
Цитат
Имам си една колега, много си я обичам и си ми е приятелка, но имаме естествено и някои сблъсъци...
Днес - точно по темата. Тя има 9 годишен син...
От как отделихме Никола в самостоятелна стая, това е  нескончаем спор, в който аз все съм лошата майка. Или хайде, не точно лошата, но "не-правата" майка. Защо съм го била отделила, той бил още малък. Не съм го била чувала, той може би плачел, ама аз откъде да знам ... Сега бил малък, после аз и да съм го молела, той нямало да иска да спи при мен.
Не ми се казва в прав текст,че не ми пука за детето,  ама някак си така излиза ...
 
 Информирай модератор    Активен  
 
Аз мисля,4е си постъпила то4но както трябва.Имам приятелка,която постъпи то4но по този на4ин,по които те съветва твоята колежка.Резултата е,4е детето ве4е е на 15 години и все още спи с майка си,а съпругът и от съшо толкова години не спи с нея в една спалня.Няма да се впускам в други подробности за лигавщините сварзани с вси4ко това-нямам нерви.
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #18 -: Април 21, 2008, 18:12:04 pm »
Сега като се замисля ми изплуват няколко инцидента в дъшаря ми:
1.На коледа преди няколко години я оставих да си играе с една стотинка.Детето лежи на паркета хвърля стотинката на горе тя се удря и дрънчи в паркета и детето се смее и се радва.Обаче при едното хвърляне стотинката не се върна в паркета а дъректно в гърлото на детето и то я глътна без да се усети.
2.Играе си сама в стаята си.Идва при мен в къхнята и ми казва че в носа си има нещо.В първия момент не повярвах но когато погледнах видях парче от мозайка.Онова шипче дето се забива.Единственото което ми дойде на акъла беше да и кажа -духай,за да не влезе още по-навътре.
3.Беше много малка около годинка една позната идва на гости и носи една пакетче мънички бонбони.Е моето момиченце реше вместо да ги яде да си ги напътче в носа.Те съответно се поразтопиха и излязоха след доста духане.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #19 -: Април 21, 2008, 18:45:20 pm »
ей, тука ми давате идеи да се замисля за неща, за които дори не ми е хрумвало, че може да съм лоша :lol: Симона също си има собствена стая и спи в нея от около 2 месечно бебе. не виждам проблема, детето се чувства добре - заспива спокойно, събужда се с усмивка, ние също се чувстваме ок да си имаме наша си спалня. защо пък за това да съм лоша майка???

малките, дребни предмети са много опасни - децата все ще намерят къде да си ги натикат. гледам да липсват около нас, доколкото зависи от мен.

мен не ми харесва картинката на родител, който постоянно за всичко възпира детето и се чува само "не там", "не пипай", "не се цапай" и т.н. хич не искам да ставам такава :( не че аз не употребявам "не", но гледам да е само за наистина представляващи някаква опасност ситуации. за останалото я оставям да изледва света около себе си - нека си цапа дрехите, нека разхвърля, нека яде с пръсти и се омацва, нека сяда на земята, нека ближе хладилника - дете е и светът е толкова интересен - не мога да очаквам да е мъничка и сладка на визия и да се държи като възрастен.
« Последна редакция: Април 21, 2008, 18:53:10 pm от tzvetenze »
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #20 -: Април 21, 2008, 20:49:14 pm »
Е да се запиша и аз в клуба.
Приготвяме се за излизане и малката нервничеше в количката,опитах да я разсея със закачените дрънкулки,но не успях.Взех си ключодържателя и започнах да дрънкам с ключовете,но го изтървах върху лицето и.Дребчо естесвено писна от болка ,а аз изтръпнах от ужас какво направих.Сега има малка синя точица под окото.Още настъхвам като си помисля за инцидента.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #21 -: Април 21, 2008, 22:12:30 pm »
Jam всички сме хора и имаме нужда от отдих и почивка. Има и моменти в който човек изпуска нервите си, колкото и да не иска. Признавам си и аз. Изчисткх проклетия мокет в хола. Тя докопа солети и докато прибрах прахосмукачката ги замаза. Извадих я отново и изчистих, като и взех солетите с мисълта да излезем след 5 мин навън и да яде колкото иска. Изчистих и докато прибрах и изнесох прахосмукачката, тя извадила резервна солета и я замазала на мокета. В предвид непрестанните болки в гърба и умората, това 3то чистене ме разби и така и не се усетих как изкрещях, ама силно. Като подскочи и се затича в другата посока се светнах що за идиот съм.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #22 -: Април 21, 2008, 22:27:14 pm »
3. Дали не съм прекалено взискателна - ще си призная, че мислих за английски за бебета  :oops:
Чета на Цецича на глас на английски. Всички ме гледат с ужас. Аз си поддържам нивото, той се забавлява...
 Ти си си ти. Какво като си мислила!? :DТой Николата си прилича на професор, нищо няма да му стане от английски!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #23 -: Април 21, 2008, 22:56:56 pm »
Ох Лидия за съжаление, не си единствена. Ето по тази точка съм наистина лоша майка. Викам на детето си, когато вече нямам сили, а то горкото ме гледа уплашено и прави онази невинна физиономийка с леко закривени крайчеца надолу устни и аха да заплаче, но е толкова удивено от своята изтрещяла майка, че сдържа за момент изтеричният рев. Понякога го пляскам и през ръцете, при това силно, защото го прави нарочно. Дали пробва как ще реагирам за момента или си играе със цялата ми нервна система, няма значение, но ми прави на инат и то все за супер застрашаващо опасни неща. Изтървала съм се и да го ударя по памперса, но явно е било силно щом е усетил. Мда ето вече съм първенец в клуб "Лоша майка"  :oops:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #24 -: Април 21, 2008, 23:21:25 pm »
Цветенце, отваряш ми очите за палеца в устата и за причината да е там. Все по-често и моя мъник засмуква пръстчето. Аз съм натъжена, но си казвам ми като не иска биберон какво да правя - махам ръката и тя след малко пак се връща.
Но сега си признавам, че понякога залисана в нещо мое, детето ми са залисва, смучейки палец
 
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #25 -: Април 22, 2008, 01:26:33 am »
Цветенце, отваряш ми очите за палеца в устата и за причината да е там. Все по-често и моя мъник засмуква пръстчето. Аз съм натъжена, но си казвам ми като не иска биберон какво да правя - махам ръката и тя след малко пак се връща.
Но сега си признавам, че понякога залисана в нещо мое, детето ми са залисва, смучейки палец
 

Яна, колко сте големи? Симона прие биберон - залъгалка на 7 месеца - преди това не искаше и да чуе. Сеха щом смуче пръстчето, гледам веднага да го сменя с бибата - няма против, продължава да си смуче биба.
Та мисълта ми е - продължавай да настояваш със залъгалката.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #26 -: Април 22, 2008, 05:23:55 am »
Още една в клуба. Явно доста голям клуб ще се заформи :)
Доста е палав Слави...всяка секунда мисли нови и нови и все по-опасни игри :oops:
Сега започна да се катери и по парапета на терасите ни :? Мислим вариант да ги иззидаме с ютонг защото иначе става.... :(
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #27 -: Април 22, 2008, 10:25:42 am »

[/quote]
Яна, колко сте големи? Симона прие биберон - залъгалка на 7 месеца - преди това не искаше и да чуе. Сеха щом смуче пръстчето, гледам веднага да го сменя с бибата - няма против, продължава да си смуче биба.
Та мисълта ми е - продължавай да настояваш със залъгалката.
[/quote]
Цветенце, на пет месеца е мъника. До момента няма желания за биберон. Но щом казваш, че и на 7 месеца става чудото ще съм упорита.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #28 -: Април 22, 2008, 12:41:49 pm »
 Бе де да знам, Цецича само като види биберон-залъгалка и започва да пищи и да върти главата. Пръста, обувките, чорапите, рамките на количката, моят несесер и всякакви дистанционни са му любимото "меню" за сукане. Пръстът е просто несменям като заспива. Ако се опитам да му го махна започва вооой и рееев и мръъън и така докато успее да си го засуче, че да заспи. Иначе през деня не го суче въобще!
 Не се мисля за лоша майка, не вярвам и някоя от нас да е такава. Няма иделни хора. Отдавна съм се отказала да бъда идеален човек и въобще не си правя илюзии, че съм или ще бъда идеална майка. Старая се, давам всичко от себе си и се надявам грешките ми да са поправими...
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #29 -: Април 22, 2008, 12:49:12 pm »
Изтървала съм се и да го ударя по памперса, но явно е било силно щом е усетил. Мда ето вече съм първенец в клуб "Лоша майка"  :oops:
Ти ле бре... ти поне си заедно с детето по цял ден. Аз съм си изпускала нервите и за четирите часа, в които сме заедно през делничните дни...
В очакване ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #30 -: Април 22, 2008, 14:19:30 pm »
мен не ми харесва картинката на родител, който постоянно за всичко възпира детето и се чува само "не там", "не пипай", "не се цапай" и т.н. хич не искам да ставам такава :( не че аз не употребявам "не", но гледам да е само за наистина представляващи някаква опасност ситуации. за останалото я оставям да изледва света около себе си - нека си цапа дрехите, нека разхвърля, нека яде с пръсти и се омацва, нека сяда на земята, нека ближе хладилника - дете е и светът е толкова интересен - не мога да очаквам да е мъничка и сладка на визия и да се държи като възрастен.
Ей такива неща ме карат напоследък да се чувствам и аз лоша майка. В един момент се усещам, че сякаш постоянно използвам не, не пипай, не така...Обаче интересите на Мия към света са насочени към кофата за боклук, към печката, към това да чука по стъклената маса с нещо твърда и звънчащо и т.н. Ами просто няма как да й разреша подобни занимания, но ми е съвестно, че й забранявам толкова често разни неща. Освен това тя почва да се тръшка и да прави истерии. Баща й ме обвинява, че аз ги провокирам тези истерий, защото на майка ми не правела такива и на мен ми става още по-гадно. Седнахме и обсъдихме проблема и как да го преодолеем, защото ставаше нетърпимо и сега като че ли вече има напредък. Решихме, че ще я наказваме да стои в стаята -щом започне тръшкане за нещо и не желае да спре, я оставяме в стаята й. Така като няма публика и никой не й обръща внимание и бързо й минава. Иначе за падания, не се притеснявам. Ще падне, ще стане и после пак и така. Най-големите й падания са били все при мен, а не при майка ми, ама дете е и няма как.
<br />[link=http:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #31 -: Април 22, 2008, 14:38:03 pm »
Методът "игнор" работи страхотно при нас. Като ми се затръшка за нещо, вместо да се карам, го вдигам, гушвам го и го завеждам в другата стая "да си почине малко." Така правя и като посегне да удари (това вече почти не се случва)
Ако стане на улицата - хич не ме интересува че хората гледат - оставям го да си реве колкото иска. Пресен пример. Вчера в градинката. От един месец  страст на Колето-Болето на топките. Ама страст ви казвам!!! Само като види нещо с кръгла форма хуква натам с викове - "Дай мола( :wink:) топата" По две си събира - за всеки случай. Та вчера единия от собствениците на топите си тръгна и естествено си прибра неговата топа. Че като писна мойто диване, не че си няма собствена... Много внимателно, за да не се удари все пак  :D легна по корем на земята, зарови глава в асвалта и горко се разрева... Оставих си го така известно време, после той сам си стана все е дно нищо не е било и ухилен си хукна след поредната топа...
Така че, няма страшно Мешко - още няма да им се дадем
В очакване ....
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #32 -: Април 22, 2008, 14:49:24 pm »
Фуси и ние го правим тоз номер. Аз също се правя , че не я забелязвам. И тя по същия начин като пореве 5 мин става , изтупва ръчичките че са нацапани и продължава :lol:
Ако мине номера, а нямат две годинки :?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #33 -: Април 22, 2008, 15:00:18 pm »
мешко, за опасните неща е така. аз по скоро имах предвид някои майки - има доста такива, които много се дразнят, ако детето не се пази чисто на разходката или ако си счупи играчката и се отправят упреци от рода "ако и днес се изцапаш, няма да съм ти повече майка", както и понякое друго шамарче - за глупости! не се прави разлика м/у естествената експериментателност и любознателност на детето и лошото поведение.

методът "игнор" и аз съм му фен, при нас нещо не действа, но по-скоро май защото сме малки за него. Симона все още не си "знае интереса" и вместо да пореве 5 мин като при вас, тя още повече се самонавива и реве до дране. но мисля скоро ще захитрее и ще разбере, че е безмислено и няма да хаби време и усилия дълго време в демонстратиен рев :wink:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #34 -: Април 22, 2008, 15:20:54 pm »
аз да споделя опит като майката на най-палавото дете. в къщи всичко е обезопасено, имайте предвид - нямаме дръжки на шкавчетата, копчетата на печката са махнати, фурната е грижливо облепена с лейкопласт, нямаме много мебели, коша е в един шкаф, който също е без дръжка, та, думичката "не" в къщи не се споменава. Оставила съм я да прави каквото си иска, и знаете ли колко бързо й минава мерака. Повиси 2-3 секунди на фурната, повърти копчето за градусите (само него съм й оставила) и отива доволно да си разхвърля играчките :lol:
Деси, не се тръшка, поне досега не го е правила, но не е късно де, не удря, абе по принцип е добро и усмихнато дете доволно от живота, но си е голяма беладжийка и очите ни винаги са на 6, защото за секунди се качва на масата и скача от там. оная вечер например за нула бройки да бутне телевизора, та баща й го качи на бюрото, че по-височко и сега е ок :lol:
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #35 -: Април 22, 2008, 17:49:28 pm »
Аз имах предвид не само инцидентите.
Продължавам със самобичуването:

1. Тръгнах прекалено рано на работа... ама си мисля, че нямах друг избор
2. Аз съм майка на осиновено дете - много ми е трудно, дали не преекспонирам осиновяването, дали правя верните стъпки, дали няма да го наранят постъпките ми... ей такива работи
3. Дали не съм прекалено взискателна - ще си призная, че мислих за английски за бебета  :oops:

Оф, фани, колко познато ми звучи! /не изчетох темата до край, може би ще се включа с други коментари/, но по точки от твоя пост:
1. И аз се тормозя заради ранното тръгване на работа - Вики беше на два месеца. Днеска приспивах едно дете, поверено на баба му , която работи в кафето на Данъчното на Красно село тя жената докато ми снимаше не ксерокс документите. И в един момент си помислих : "Абе аз кво правя тук, защо не съм при сина си?" Многооо кофти ми стана.Апропо за тая моя работа и нервите, които хабя с нея отнесох поне три конски от майка ми да не съм нервна пред детето, да не му крещя заради тонзи или онзи. Неам думи, поне на тази плоскост съм абсолютно лоша майка.
2. Всяка майка може да преекспонира едно или друго. Я се стегни! Примерно самотната майка може да има друго обяснение или пък майката, която не знае кой е бащата на детето - резултата обаче е почти еднакъв.
3. И аз се бях засилила за английски за бебета от 3 месецна възраст, обаче мъжо ме обяви за малоумна. Иначе да, взискателна съм, но това е благодарение и на майка ми , щото и тя е взискателна , пък и по образование е детска учителка. Само мъжо ако можех да го накарам да проумее тази взискателност и че не "мъча" детето.

В чисто "секюрити" аспект - малей кви изцепки имам. Тъй си шибна веднъж главата във ръба на скрина, че не е истина. Моята лична грешка е , че искам да съм наясно по всички въпроси и понякога от прочетеното ми става каша в главата. Добре че сте вие тук и доктор Бърди.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #36 -: Април 22, 2008, 19:09:21 pm »
Моята дъщетя ме е докатвала до лудост от щуротии,пакости и безброй инциденти.Това разбира се не ме прави лоша майка.Малко преди първия и рожден ден-а тя тогава вече тичаше-проходи на 10 месеца си сряза едната ръка.И аз и баща и бяхме там.Затияа се залитана и си навря ръката под ръба на един алуминиев рафт.2 седмици след това се спъна и си пукна веждата в нощното шкафче.Пак и двамата бяхме там.Абе въобще имаше един период когато бях постояннен абонат на спешния център.Сама си я отгледах никой не ми е помагал.Когато стана на 1.5 год. се наложи да се върна на работа и я дадох на ясла.Тогава се обвинявах-беше ме жал толкова малко дете по детските градини.Е да ама не-било е за хубаво.Колкото по-рано се даде едно дете на ясла толкова по-добре.На 3 години стана прекалено самостоятелна за възраста си.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #37 -: Април 23, 2008, 15:07:03 pm »
Нека да споделя и аз.
С още една майка отивахме към градския парк и си приказвахме. Малката си лежеше в количката и си лапаше палеца. Реших да заменя палеца с биберона. Дадох и го, но преди да го защипа за дрешката се обърнах към приятелката си в разговора. В следващия момент малката ревеше. Обърнах се - беше налапала щипката на залъгалката, цялата посиняла и надаваши писъци.
Уплаших се, че може нещо да е глътнала. Бръкнах и в гърлото, но нищо. Тогава огледах щипката и се поуспокоих - нищо не и липсваше /то нямаше какво да падне от нея/. Просто се беше наранила на металната част на щипката и на венеца и имаше леко кръв.Възвърна си цвета и продължихме разходката.
Поуката: От тук нататък само пласмасови щипки :P
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #38 -: Април 23, 2008, 15:58:06 pm »
абе, лоши майки били...аз отнасям срамната купа с легендарно-безобразно-тъпата си постъпка :oops:
Крисето беше на няколко месеца, когато на един светофар се свлече под седалката, щото не бил завързан :oops: :oops: :oops:още ми се реве от спомена...
пък тези дето ме познават знаят, че уж не съм толкова тъпоумна, ама при такава случка и аз не бих повярвала, че не съм...
е, по-лоша има ли от мен?
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #39 -: Април 23, 2008, 16:05:01 pm »
Удивително! Едни говорят за мравки, други-за слонове, а трети-за живота на Марс!
Колко сме различни хората.
Alexandra
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #40 -: Април 23, 2008, 16:45:24 pm »
е, Мари, трябваше да разообразя темата в посока различна от "Тръгнах на работа и съм виновна" :D
ясно е, имаме вина в различни аспекти...
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #41 -: Април 23, 2008, 16:53:08 pm »
е, Мари, трябваше да разообразя темата в посока различна от "Тръгнах на работа и съм виновна" :D
ясно е, имаме вина в различни аспекти...

Не ти бе, Ман! Нагоре-нагоре!  :wink:
Alexandra
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #42 -: Април 23, 2008, 19:25:54 pm »
Аз още не съм майка, надявам се скоро да стана, но за тази тема ще споделя възмущението си от приятелката ми и "грижите" й към сина й. Той е на 5 и 1/2. Панталонките му винаги са четири пръсти над глезените, напоследък го виждам и с петна. Няколко пъти гостувам на приятелката ми вечер и тя го праща да си легне без да го изкъпе. Не го записа в предучилищна в елитно училище, за което има възможност, а го прати в кварталното, за да не й се налага да става 30 мин по-рано сутрин и да го кара. Като се прибере вечер пъравта й работа е да започне да се лакира и да крещи по детето, че ще вечерят, когато й изсъхне лака. Попитах я как се справя малкия в предучилищната, а тя започна да бълва, колко е непослушен и как сутрин преди да излезе чак тогава се сещал да си пише домашните... Непрекъснато си води любовниците и детето вече малко се пообърква на кой точно да казва татко. Единственото, на което го е научила е, че когато иска нещо трябва да се обърне към чичковците, които го посещават. Малкия я послуша и поиска от поредният чичко кученце, приятелката ми му се развика подобаващо откъде-накъде куче, а той уплашено й отговори, че всъщност не му трябва много кученцето, но го иска заради нея. Гадна история. Горкото дете, жал ми е като гледам как расте, майка му харчи цялата си заплата по маркови магазини, а аз се чудя как може целта в живота ти да е да носиш очила Армани (които очевидно не можеш да си позволиш, след като чакаш някой да ти плати тока), и как ти прави удоволствие да ги носиш, като детето ти си ходи с миналогодишните панталонки.
Е, не издържах и й казах какво мисля, тя се разсърди и каза че не е моя работа и не желае да ме вижда вече....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #43 -: Април 23, 2008, 19:38:40 pm »
бях чела някаква статистика за Щатите, която ме изуми - цитираха един не малък процент детска смъртност при следната ситуация - майка тръгва нанякъде с бебето в колата - сложено в кошница и като стигне просто отива там, за където се е запътила, но без детето - забравя го. сеща се след 4-5-6 часа, когато е фатално - бебето е умряло от ниската/високата температура в колата.
е ли възможно това или някой си пише свободни съчинения...
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #44 -: Април 23, 2008, 19:56:58 pm »
Аз още не съм майка, надявам се скоро да стана, но за тази тема ще споделя възмущението си от приятелката ми и "грижите" й към сина й. Той е на 5 и 1/2. Панталонките му винаги са четири пръсти над глезените, напоследък го виждам и с петна. Няколко пъти гостувам на приятелката ми вечер и тя го праща да си легне без да го изкъпе. Не го записа в предучилищна в елитно училище, за което има възможност, а го прати в кварталното, за да не й се налага да става 30 мин по-рано сутрин и да го кара. Като се прибере вечер пъравта й работа е да започне да се лакира и да крещи по детето, че ще вечерят, когато й изсъхне лака. Попитах я как се справя малкия в предучилищната, а тя започна да бълва, колко е непослушен и как сутрин преди да излезе чак тогава се сещал да си пише домашните... Непрекъснато си води любовниците и детето вече малко се пообърква на кой точно да казва татко. Единственото, на което го е научила е, че когато иска нещо трябва да се обърне към чичковците, които го посещават. Малкия я послуша и поиска от поредният чичко кученце, приятелката ми му се развика подобаващо откъде-накъде куче, а той уплашено й отговори, че всъщност не му трябва много кученцето, но го иска заради нея. Гадна история. Горкото дете, жал ми е като гледам как расте, майка му харчи цялата си заплата по маркови магазини, а аз се чудя как може целта в живота ти да е да носиш очила Армани (които очевидно не можеш да си позволиш, след като чакаш някой да ти плати тока), и как ти прави удоволствие да ги носиш, като детето ти си ходи с миналогодишните панталонки.
Е, не издържах и й казах какво мисля, тя се разсърди и каза че не е моя работа и не желае да ме вижда вече....


Валерия, тук не става въпрос за такива майки.
Аз лично си нося старите дрешки, не съм си купила почти нищо откакто съм забременяла - щото и пари за изследвания и доктори, и пари за раждане, а сега и за отглеждане, а пустите все не стигат, колкото и да изкарваш ... Не мрънкам, не ме разбирай погрешно!
Става въпрос за майките, които дълго сме си чакали бебетата и в старанието си и в качеството си на това, че сме все пак човешки същества и все пак грешим, допускаме грешки, които понякога могат да бъдат и доста сериозни.
Иначе аз се изумявам на следния факт поне в моя квартал: тези, които демонстрират завидно материално положение /разбирайте Мерцедес модел "Кубче" - джип и четене по списания за обзавеждане и ангажиране на всевъзможни майстори и поръчки на мебели  или демонстрирайки че са шефове на  траспортна фирма за международен превоз, или разни далавераджии, които могат да си позволят количка Jane с всички екстри/ си гледат децата доста "шармантно" -  купуваме дрехи от Фокс-а и тва какъв е асортимента там е основна тема за разговор и празнуване на рожден ден в кръчма с покани за сульо и пульо от приятелския кръг, щото щели да купи нещо от Фокс-а или Бенетон, но АМ се прави на масата в кварталното кафе, пюрето се топли на слънчева светлина, а залъгалката се измива в кенефа /разбирайте доста гадно нещо за санитарен възел/ на кафето, памперса се сменя в колата /ако колата не е на разположение в определения ден разбирайте, че дететето не се сменя изобщо/ , с която сме дошли до кафето ... неам думи просто.
В обратния смисъл познавам доста по-бедни майки, дори и без мъж до себе си, които се стремят да осигурят необходимото във всеки аспект - дрешките са от Илиянци но без петна и винаги чисти, готвят на децата си за всяко ядене /според възможностите, но разнообразно/, купуват играчки - според възможностите, като съблюдават за това да са  обезопасени, като се лишават от кутия цигари или ежедневните кафета и коли на майките от първата група.

Кво да кажа повече - свят шарен и необятен...
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #45 -: Април 23, 2008, 20:08:05 pm »
мда и в Белгия  ги има тия слу4аи ,маиката забравя да остави бебето  на ясла и го забравя в колата си  :( пък тя отива на работа ....

валериа22 едва ли си 24 h/24 h с тази маика и със синът и .Така отстрани множем да критикуваме този и онзи до безкраи ...И казва6 ,4е има пари да го прати в елитно у-6те пък после нямала- да си плати тока ,от тук си давам извод ,4е преувели4ава6 мааааалкооо.Пък децата са си деца не може по 100 пъти на ден да го преобли4а6 (особенно по големи4ките ),цапат се, кво да ги праи6 ? Та даи боже по -скоро да стане6 маика не е лесно  както сигурно в момента си го преставя6 ,има 1001  грижи по едно дете не е само да го навле4е6 с 4исти дрехи и да внимава6 да не ги изцапа или пък да го преобли4а6 през 5 мин .,за да е 4исто ...РАзбира се е адски хубаво да си маика,4е даже и с думи не може да се опи6е    :D(да напи6а и плусовете ,4е да не се   откаже6 сега ) :lol: ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #46 -: Април 23, 2008, 20:11:16 pm »
Мила, lady_11, наистина поста ми малко се отклонява от главната тема, но бях и още съм много възмутена. И аз като теб смятам, че когато си решил да създадеш и да имаш дете оттук насетне то трябва да е на първо място и след това да мислиш за себе си, независимо от финансовите си възможности, които пак трябва да са насочени главно към детето. Но това си е мое, твое и на другиго мнение, придържам се към послеслова ти - цитат на великият ни сатирик Чудомир.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #47 -: Април 23, 2008, 20:27:55 pm »
РАзбира се е адски хубаво да си маика,4е даже и с думи не може да се опи6е    :D(да напи6а и плусовете ,4е да не се   откаже6 сега ) :lol: ...

Шаки, дружеска забележка - ти си знаеш, че си критикувам. Тук е все пак сайт за проблемно забеменяване. Валерия ще бъде добра майка и няма да се откаже да стане такава.

Останалите извинете ме за офф-а, но трябва да спазваме добрия тон, идеите на Сдружение Зачатие и основната тематика на форума. С това компромис не мога да правя, съжалявам.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #48 -: Април 23, 2008, 20:41:56 pm »
мда и в Белгия  ги има тия слу4аи ,маиката забравя да остави бебето  на ясла и го забравя в колата си  :( пък тя отива на работа ....

валериа22 едва ли си 24 h/24 h с тази маика и със синът и .Така отстрани множем да критикуваме този и онзи до безкраи ...И казва6 ,4е има пари да го прати в елитно у-6те пък после нямала- да си плати тока ,от тук си давам извод ,4е преувели4ава6 мааааалкооо.Пък децата са си деца не може по 100 пъти на ден да го преобли4а6 (особенно по големи4ките ),цапат се, кво да ги праи6 ? Та даи боже по -скоро да стане6 маика не е лесно  както сигурно в момента си го преставя6 ,има 1001  грижи по едно дете не е само да го навле4е6 с 4исти дрехи и да внимава6 да не ги изцапа или пък да го преобли4а6 през 5 мин .,за да е 4исто ...РАзбира се е адски хубаво да си маика,4е даже и с думи не може да се опи6е    :D(да напи6а и плусовете ,4е да не се   откаже6 сега ) :lol: ...

Позволила съм си да я критикувам и да й го кажа лично неслучайно. Предучилищната в елитното училище струва 1000 лв на година, което е 84 лв. на месец и мисля, че всеки би могъл да ги отдели, ако не мисли само за модният си вид. Г-жата не може да си плати тока, заради всекидневните си попълнения в гардероба. След като си майка със сигурност и ти можеш да прецениш дали едно дете е мръсно, защото се е изцапало преди един час или просто си е мръсно. Що се отнася до 1001та грижи, не смятам, че хигиената трябва да е на последно място заради тях, камо ли образованието. А това да учиш сина си да иска подаръци от чичиковци е меко казано гадно.
Благодаря за пожеланието ти, и аз се надявам да стана майка скоро, но не само заради това, че бебчетата са сладки, а защото мога да си плащам тока и да покривам нуждите си и вече изпитвам потребност да се грижа качествено за някой друг. Права си, че е лесно да гледаш отстрани, само че аз гледам не само въпросната ми приятелка отстрани, а и други майки, включително и майката на малкият ми племенник - на никоя от тях не им е много лесно, но си гледат децата, като орлици и смятам че съм достатъчно разумна за да си направя съпоставка. Но няма нищо лошо и от още едно мнение (визирам твоето), което би могло донякъде да ме подготви за това, което наистина се надявам да ми предстои  :D
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #49 -: Април 23, 2008, 20:45:16 pm »

Валерия ще бъде добра майка и няма да се откаже да стане такава.
[/quote]

Благодаря, lady_11, дано да бъде така, пък тогава ще мога и аз да споделя някой свой гаф по темата :D като се надявам предварително да бъдат по-малко :D
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #50 -: Април 23, 2008, 20:52:45 pm »
6ТЕ бъде6 разбира се ,но малко ми се видяха краини тези критики  :bighug:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #51 -: Април 23, 2008, 22:12:41 pm »
ужасно се комплексирах от последващите примери със забравеното дете в колата, въпреки, че вероятно са асоциативни. просто аз не мога да се отърся от тази си постъпка. това е престъпна небрежност. аз го поднесох иронично от дистанцията на времето, но никак не го считам за смешно...
естествено, не искам утешително тупане по рамото, защото си заслужавам угризенията.
като цяло се надявам детето някой ден да не си мисли, че съм била лоша майка...
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #52 -: Април 23, 2008, 22:19:23 pm »
 Пък аз намирам къпането всеки ден за вредно  :lol:, веднага приемам всякакви квалификации за това ми схващане, но и аз не си къпя детето всеки ден!
Също така смятам, че отдаването изцяло и напълно на детето, при това пренебрегвайки себе си в негово име, продуцира почти на 100% разглезени мамини синчета, каквото не желая моето дете да бъде.
 Въобще, кръшках, кръшках, но май и аз ще се запиша в клуба! :D
« Последна редакция: Април 23, 2008, 22:26:50 pm от Lan »
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #53 -: Април 23, 2008, 22:28:12 pm »
ужасно се комплексирах от последващите примери със забравеното дете в колата

хайде стига. потупване по рамото няма да получиш, но и от комплексирането файда няма.
отчитането като огромна, абсолютно недопустима друг път грешка, мисля е достатъчно и най-градивно.

примерите бяха дадени съвсем произволно и случайно след твоя постинг :wink:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #54 -: Април 23, 2008, 22:42:36 pm »
Удивително! Едни говорят за мравки, други-за слонове, а трети-за живота на Марс!
Колко сме различни хората.
Marie страшно мразя подобни интриги. Сподели моля те какво те мъчи и към кой се отнася, за да има по малко обидени и засегнати. Когато детенцето ти стане на годинка и 6 месеца например, ще повдигна темата. Да видим слон ли, мравка ли или марсиянец ще излезеш. Или както винаги ще си перфектна. Найстина ми се отщя за пореден път да чета. И не само на мен. Обидно е найстина.


Ще разкажа още една случка, без да я коментирам. Таткото(наш познат) е полегнал на пейката, дъщеря му на 3 годинки го гъделичка. В един момент дете, охапа му носа, но зверската. Той скочи и в болката си я свали на земята с огромния си шамар. Аз ревнах с детето, а след нас ревна и таткото 8O. Абе ще ми остане в съзнанието дълго време, Неприятен инцидент за всички ни, камо ли за детето.
Не мога да съдя човека, щото той си знае какво му е било. И детето не мога да съдя, детска му работа. Мога само да си взема поука, и да държа дъщеря си далеч от носа си.


Манхатън, сега се сещам за огромното желание на съседката която държеше дъщеря ми да я върже в столчето. Пъшка 5 мин жената. Добре, че погледнах. Не и беше вкарала ръчичките и я беше закопчала само през кръста.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #55 -: Април 23, 2008, 22:57:33 pm »
manhattan, непрекъснято возя седящата Кристина в количката без да съм и сложила коланите. А тя толкова любопитно се навежда. Количката е неудобна и обива ако не сложа одеяло или нещо меко, което пък пречи на слагането на коланите. Надявам се лятната да я избера по-добра. Дори и на срещата в зоопарка на Зачатските бебета си спомням, че някой ми направи съвсем основателна забележка, че не бива да я возя така. Ето това е идиотско, знам, разсъждавам по темата и пак не правя нищо. Не е инцидентно както при вас. А и без колана на коша съм я возила, но тогава беше инцидентно.
От утре ще се возим с колани - обива не обива, това е!

Лиде, Крис оня ден с острото си нокътче /понеже аз и ги изрязвам ръбести и не ги пиля, като майките в градинката/ ми одраска толкова зверски и прецизно самия връх на носа, че ми идеше да я шляпна през ръцете. Ужасно ме заболя, зверски, просто ми се насълзиха очите, сега имам червена точка на носа и като си го натисна ме боли... Разбирам го човека, верно, не е преценил шамара и лапата си де, можело е сътресение да получи джуджето  :?
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #56 -: Април 23, 2008, 23:14:24 pm »
ужасно се комплексирах от последващите примери със забравеното дете в колата

хайде стига. потупване по рамото няма да получиш, но и от комплексирането файда няма.
отчитането като огромна, абсолютно недопустима друг път грешка, мисля е достатъчно и най-градивно.

примерите бяха дадени съвсем произволно и случайно след твоя постинг :wink:

Цветенце, аз разбрах правилно, мила. но препратките ми са като мазохистично самобичуване, разбираш ли? по-скоро се излях като за "Емоционалната" :D :(

Лан,ти къде намери време и да кръшкаш, бе жена :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #57 -: Април 23, 2008, 23:30:58 pm »
а, ако ще си разправям етакива случки - аз съм най-лошата от лошите майки - Симона наскоро ме захапа, както си играем пръстът ми попада в устата й, осемте зъба зверски се впиват в него и не пускат. ще кажете,че преувеличавам, ама не - търпях няколко секунди, ръкомахах и жестикулирах с другата ръка, обяснявам й да пусне и недоумявам как такова човече има толкова остри зъби. накрая вече ми излязоха звезди от болка и й стиснах носа да си отвори устата, за да си поеме въздух. кръв ми беше пуснал звярът...

ама нещо друго всъщност исках да напиша. една история с моя позната, която научих преди седмица, много дълго мислих за нея, даже щях да ви пиша в седмичната - бях и още съм впечетлена исках да споделя.
една моя позната забременя на 23. не беше планирано, не искаше бебто и щеше да прави аборт. родителите й я убедиха да не го прави. мъжът й нямаше против да имат бебе. оставиха го. мъжът й е чужденец, в началото се захласна по интересното приключение да живее в БГ, после се осъзна и реши да си ходят обратно в по-белите страни. отидоха да се установят, после се върнаха да си вземат детето. сега обаче го връщат на бабата в Бг. тя е работеща, ще го дава на ясла. родителите ще си го вземат за празниците - коледните...
не е заради необходимост да ходи на работа - финансовото им положение не го изисква. а и така да беше - има и по чужбина ясли. мисля, че предпочита просто да си живеят без детето :( тая мисъл не ми даваше мира и исках да намеря обяснението защо е така? дали защото роди твърде млада? ама не вярвам да е от възрастта - все пак 23 не като да си на 16. после мислех щото детето не е било планирано и много искано, а техните я накараха - ама пак едва ли - имам и други познати с непланирани деца, обичат си ги много, включително и имам познати - едни от онези невероятни случаи дето женат отива в болница, щото я мъчат страшни болки и научва, че ражда, а даже не знае, че е бременна - и това дете е много обичано...остана само варианта, че някои хора явно не искат деца и ако се появят такива в живота им продължават да предпочитат да са без тях.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #58 -: Април 23, 2008, 23:35:45 pm »
но препратките ми са като мазохистично самобичуване, разбираш ли? по-скоро се излях като за "Емоционалната" :D :(

разбирам, ама не е градивно :wink: не одобрявам самобичуването аз, явно да мога да се измъквам от него :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #59 -: Април 24, 2008, 00:08:40 am »
Ман, ти си страхотна майка, знам аз. Това с връзването мога да го класифицирам само като момент на временна невменяемост, не е в твой стил просто. Ама имала глава да пати... Ще си остане да ти виси някъде в подсъзнанието, но пък може точно такива неща да ни карат да сме още по-бдителни към децата си след това.

Дани падна от количката на стълбите в блока, на 4 месеца беше, лежеше още. Качвахме количката по стълбите, аз нямах видимост назад, майка ми го видяла как се изхлузва, но толкова се панирала, че единствено чух странен тъп звук и после видях Дани по очи на стълбата. Секундата преди да изплаче ми е най-дългата в живота. Още го сънувам. Никога няма да си го простя. Но и никога повече няма да оставя невързано дете в количка или столче. Това не беше по темата колко съм лоша майка - това ще се разбере след много време. Приемете го като офф с цел пропагандиране на ползването на колани винаги и навсякъде.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #60 -: Април 24, 2008, 00:52:03 am »
Не може да сте толкова лоши като мен :lol: Приза го отнасям като куцо пиле домат - искаха да ме арестуват за побой над малкия. Така че вие просто сте невнимателни, а аз съм терористка :lol:
Това в стила на шегите. Като цяло нямам големи издънки, баща му обикновено е този, който го постига, но това е защото ужасно не внимава и не отчита детайлите, прекарва по-малко време с него и винаги е в игра. Случвало се е малкия да му удари юмрук в очилата и той да го плесне. Няма да забравя никога червената му буза. Ревах заедно с него. А иначе единственото ми прегрешение е, че го оставих да се тръшка с всичка сила в паяка си и той се счупи. Времето, докато стигна до него, беше най-дългото в живота ми. Слава богу само се уплаши, нямаше нищо сериозно. Притеснявам се като пътуваме за някъде, защото е много изобретателен и си вади ръцете от коланите на седалката. Не мога да го задържа повече от 15 минути вързан. Винаги ме е страх при едно внезапно спиране да не се случи нещо сериозно.
Инциденти винаги ще се случват, за жалост, можем само да се молим да не са фатални. В крайна сметка колкото и да сме бдителни, те са доста по-бързи от нас. Вчера излязох за две минути на терасата. Докато се обърна, той вече си беше сложил столче до парапета и се показваше над него да вика здрасти на хората от ресторанта. Само аз си знам какво ми е било в този момент.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #61 -: Април 24, 2008, 08:42:02 am »
Удивително! Едни говорят за мравки, други-за слонове, а трети-за живота на Марс!
Колко сме различни хората.
Marie страшно мразя подобни интриги. Сподели моля те какво те мъчи и към кой се отнася, за да има по малко обидени и засегнати. Когато детенцето ти стане на годинка и 6 месеца например, ще повдигна темата. Да видим слон ли, мравка ли или марсиянец ще излезеш. Или както винаги ще си перфектна. Найстина ми се отщя за пореден път да чета. И не само на мен. Обидно е найстина.


Лидия, не виждам къде виждаш интрига? Чета ВАШИТЕ постинги и забелязвам колко сме различни като светоглед и схващания и го споделям. Не "аз съм  различна от вас", а "всяка една от нас е различна от другата". Къде има интрига тук, обидени, ощетени? Едни разбират под "лоша майка"-мравка, други- слон, а трети-живот на Марс. Ти сама не прочете ли постингите нагоре? Не виждаш ли в какъв широк диапазон са? От дреболии и суети, през сериозни пропуски до цели душевни терзания!

Обидила ли съм наистина някого или някой сам си търси причина да е обиден?

За "перфектна"-та и заплахите с вдигането на темата-ще си го пропусна покрай ушите. Смешно и детско е. Никога не съм имала претенции, жив човек съм, и аз греша. Ето, в момента грешката ми е, че ти обяснявам какво е мравка, какво-слон и какво-живот на Марс. А мога да не го обяснявам на теб, а на детето си.


 

Alexandra
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #62 -: Април 24, 2008, 10:08:17 am »
е, Мари, трябваше да разообразя темата в посока различна от "Тръгнах на работа и съм виновна" :D
ясно е, имаме вина в различни аспекти...

Не ти бе, Ман! Нагоре-нагоре!  :wink:

Може би това трябваше да цитирам, както и да е. Сигурно аз напоследък нещо не съм добре. Щом казваш, че няма такова нещо..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #63 -: Април 24, 2008, 11:00:44 am »
Да споделя и аз каква глубост допуснах онзи ден. В понеделник вечерта беше едно слънчево и топло време и ние семейно на разходка в парка. Рядко ни се случва да сме тримата заедно, та беше много хубаво и решаваме да пробваме да изпием по 1 бира. И аз съм човек и съчетанието между любимите ми хора, слънцето и бирата ми се стори страхотно. А пък и откакто се е родила Мия, аз едно кафе на спокойствие не мога да изпия, пия винаги в движение. Отиваме на площадката, където обикновено слагат маси от кафето, срещу детския магазин. Момичетата от квартала ще се сетят за какво говоря. Този път нямаше никакви маси там и Мия можеше да си кара на воля кукленската количка. Да де, ама тя решава, че ще кара голямата количка и то не на площадката, а ще слиза по стълчиките преди нея и ще ги изкачва пак. Не знам каква е тази нейна мания да минава по най-неравните места,  и то при положение, че още ходи много патраво. Редуваме се ние с баща й да вървим след нея и да й помагаме да кчва количката по стълбичките и да слиза обратно след това. Аз решавам, че ще успея да я накарам да се махне от стълбите, минавам пред нея и й предлагам да поиграем на гоненица, за да се мръдне оттам. Детето остава на ръба на стъпалото и полита назад естествено. Слава Богу количката не падна върху нея, а и тя не се удари изобщо, но беше голяма глубосто от моя страна.
<br />[link=http:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #64 -: Април 24, 2008, 11:40:34 am »
И аз да се включа!
Малката тъкмо започна да се предвижва с паяка и аз решавам дая пусна да ходи из цялата къща. За всеки случай съм и вързала една дрънчаща играчка за да я чувам къде е във всеки един момент.
Отивам до тоалетната и естествено съм притворила вратата. В един момент дрънченето замлъква и аз като стрела изкачам от тоалетната, бързо угасям и се опитвам да затворя (пак толкова бързо). За момент усетих някакво съпротивление на вратата, изпитах ужас който досега не бях чувствала. Веднага поглеждам отзат и що да видя: Малката с ужасени очички и онемяла от болка мушнала пръстетата межу вратата и пантите. Растоянието точно толкова малко колкото да си провре тънките пръстета. Настъпи ужасен рев - тя плаче и аз плача. Веднага сложих ръката под студена течаща вода и в същото време се проклинах каква ужасна майка съм и как Бог ме е дарил с здраво дете, а аз в безотговорността си ще го осакатя. Малко се бяха деформирали пръстчетата, а след това се подуха. Позваних на педиатърът и тя вика хайде бързо в Пирогов. Беше 21 ч. И вместо да се готвим за сън ние в болницата. Кошмар. Веднага ни приеха за преглед. Хирурга каза че щом се опитва да хваща с тази ръчичка значи няма проблем, а и до 1 г. фалангите на пръстите били още меки. Изпрати ни по живо по здраво. Наистина на следващия ден дори не личеше, но за мен това си остава една голяма обеца на ухото.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #65 -: Април 27, 2008, 17:48:51 pm »
Аз днес тотално се убедих, че съм майка - идиотка! Иде ми да се самобичувам!

Както повечето от вас знаят, на Вики му изписаха Аугментин. Аз щастлива - доволна, че си знам всичко за този антибиотик - коя група е, на какво действа и тъй нататък, решавам да не чета листовката.
Между временно от вчера вечерта забелязвам, че изхожданията на синчето са по-редки и повече от обикновеното, но го отдавам на вируса. Избиха му и ситни пъпчици по брадичката - викам си това е от лигавенето и запарването на бибата. Днес си гледам Аугментина, променил цвета - викам си брех, що бре? Когато се зачетох в дребничките букви на етикета - мо то това лекарство се сахранявало в хладилник, а аз, патката си го държа в шкафа, откакто съм го отворил! Няма да ви казвам как изчетох всички листовки на лекарства, които са за Вики, особено внимание обърнах на съхранението им!

Идиотка съм от класа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #66 -: Април 28, 2008, 10:14:04 am »
Здравей  lady_11 !!!
Ние скоро пихме аугментин и на малката също се появи нещто като разтройство, педи каза че е от лекарството, просто леко дразни стомахчето. Но важното е че се оправихме скоро след това. Относно листовките - много внимавай, освен че ги чета аз опитвам и на вкус преди да давам.  :oops:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #67 -: Април 28, 2008, 13:24:47 pm »
И аз вече опитвам всичко на вкус преди да и го дам и ще си кажа още една изцепка по този повод :oops:. Беше със страшни колики като бебе. Казаха ни да пробваме Бебинос капки, защото сап и еспомизан не и помагаха а Бебинос били на друг принцип. Та капнах в лъжичка нужното количество и и сипах в устата :oops:. Да ама като писна изведнъж и сякаш я стисна за гърлото, посиня. Ужас. Дадох водичка. От къде да знам, че са толкова отвратителни на вкус :oops:. После ги слагах в млякото и найстина само те и помагаха.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #68 -: Май 28, 2008, 17:16:14 pm »
Не мога да си простя. Това което ми се случи вчера не го пожелавам на никой.
Отварям прозореца да проветря , но съм забравила да сложа ограничителя, върша си аз в къщи домакинската работа и по едно време ми стана подозрително че не чувам малкия. Започвам да го търся и като видях къде е ... Покатерил се на активна гимнастика на Чико и от там на прозореца. Незнам как да ви опиша какво изпитах в този момент. След като го свалих се свлекох на земята. Не можах да се свестя целия ден , а и днес.

ПС Споделих с майка ми , какво се е случило и ми отговори, че сега съм разбрала какво е изпитала когато ни е видяла със сетра ми и брат ми в същата ситуация.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #69 -: Май 28, 2008, 21:47:48 pm »
ПС Споделих с майка ми , какво се е случило и ми отговори, че сега съм разбрала какво е изпитала когато ни е видяла със сетра ми и брат ми в същата ситуация
Това ми напомня, как майка ми на два пъти изгубваше първия ми брат - един път в квартала в София, когато беше на 3 год., а втория път на главната улица в Сандански. Втория не го е губила, но щеше да го удави без да иска в един басейн - не нарочно, просто не го видя ,че е паднал. а аз стоях отстрани и се хилех :oops:
Има една приказка, че Господ пази малките деца и пияниците - като чета какви неща са ви се случвали, си мисля, че е вярно!! Дано тези "инфарктни" ситуации са колкото се може по-малко!!! И да са ви живи и здрави дечицата!!!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #70 -: Май 28, 2008, 22:10:05 pm »
Милата, представям си как си се почувствала! Аз за една цицина оревах света и какво ли не си помислих... :bighug:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #71 -: Май 30, 2008, 10:55:35 am »
Хей,няма лоша майка,ако се грижи за детето си.На всяка майка се случва за сдекунди да изпусне от поглед малкото дяволче  :D И аз съм изтръпвала от хиляди такива случки.Моята дъщеря е на 2г и 4 месеца и е като влакът-стрела.За секунда да не я гледам и е сътворила някоя пакост.  :wink: Така че горе главите на всички майки  :lol:
И успех и смело напред  :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #72 -: Септември 14, 2009, 10:50:36 am »
В тази тема не съм се записвала, преди само я следях. Но вече е крайно належащо.
Простудих си детето! :( :x Ей така само от простотията си го направих!

Заведохме я на на море. Вярно, че времето не беше хубаво, но когато си правихме резервацията, нямаше как да предвидим това.
през всичките дни я опазих, но в последния ден реших, че трябва да събира слънчеви лъчи на плажа и я оставих да седи разсъблечена. Но, за беда беше ветровито. Лошото е, че съдя по себе си, а аз държа на по-студено време. И така, вятърът я одуха хубаво цял преди обяд; после мъжът ми ми се накара защо не съм я облякла, но явно вече беше късно. След обяда си тръгнахме. Това беше в събота. От вчера Михаела е с почти постоянно течащ нос, кихаща, от днес е и кашляща с температура 37,1-2.

Излях си душата, а сега се отправяме към докторката.

Ей това е, как уж да я напека на слънце и да я каля, в крайна сметка я простудих.
Лоша майка - не, ами тъпа! :x
« Последна редакция: Септември 14, 2009, 10:52:12 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #73 -: Септември 14, 2009, 11:03:43 am »
Айде де откога ви чакам в клуба  :jump12:

Въпрос към Никола от поредната баба в градинката "Мама дава ли ти шоколад"
Никола "Не, ние в къщи ядем само спанак" ....

ГОРКААААНЧО той  :x
В очакване ....
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #74 -: Септември 14, 2009, 12:05:56 pm »
Айде де откога ви чакам в клуба  :jump12:

Въпрос към Никола от поредната баба в градинката "Мама дава ли ти шоколад"
Никола "Не, ние в къщи ядем само спанак" ....

ГОРКААААНЧО той  :x

Еййййй  :jump12:горките ни деца, ние сме така със Зрънчото!
Пред кухната пролетта го оставям и той огласил сборището
и една майка му дала зрънчо да млъкне, най-лесно!
Аз и спестих възмущението си с думи, че не ме е питала,
ма съм гледала подобаващо и тя ми каза -"Ми нека реве тогава!"
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #75 -: Септември 14, 2009, 16:08:59 pm »
Ама как без зрънчо и шоколад, горките ви дечица :lol:.
Съседката я черпи круша и Мони всячески се дърпа. Съседката настоява и детето и обяснява, че круша мама не дава да се яде. Жената троснато я гледа и я пита, давам ли и изобщо нещо да яде, щото била слаба и на нищо не приличала. 8O А Мони и отговаря с ръце на буквата Ф:
Ти си сантава, не знаеш и, че ми изизат от кушата пъпки :oops: :oops: :oops:.
Жената ме гледа възмутено и ме пита, как и давам да говори така и няма ли да кажа нещо. Викам ще кажа, с две деца не мога да се оправя  :P. Все на едното няма да угодя :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #76 -: Септември 14, 2009, 16:31:00 pm »
Добре де, за това, че не даваме на децата си шоколади, снаксове и всевъзможните му там други боклуци, то ние сме "лоши" майки. :wink:
Но затова, да си простудиш детето, наистина съм си лоша (без кавички) и безразсъдна майка. :oops:

А иначе, и аз съм много против това едно малко дете да се храни с боклуци! :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #77 -: Септември 14, 2009, 20:09:55 pm »
кокиченце, не се втелясвай толкова. Тепърва има да настивате и да се простудявате. Аз пък нарочно я калявам Моника и я държа на по ветровито и по разсъблечена. Не обувам под панталон чоропогащник и тем подобни производни. Тук майките ме обявяват за луда понякога, но не ми пука. Ние сме толкова кекави с баща и, не искам и детето ми да е така. Сега като се е разкихала, еми това е. Случват се и подобни неща.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #78 -: Септември 15, 2009, 10:40:47 am »
Лиде,
благодаря ти.  :) То и аз исках да я каля, но постигнах обратен ефект.
Аз се удивих на чужденчетата, които в студеното време в началото на миналата седмица бяха по бански и играеха във водните съоръжения (в Албена има едни детски басейни с много пързалки и пръскалки и кофи към тях). Тия дечурлиги бяха доволни и щастливи, чуваха се весели писъци и, естествено, бяха мокри до кости. За сравнение, ние се разхождахме по това време по алеите и бяхме облечени с якета.
завиждах им, че са толкова калени.
Сигурна съм, че сред онези голи и мокри деца в студа не е имало българчета. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #79 -: Септември 15, 2009, 14:51:01 pm »
Ами едно момченце на наши познати по същия начин. Студ и вятър. Ние с якета за риба. Тяхния младеж на 13-14 години бос в реката, джапа ли джапа. Само като го гледах посинявах :lol:. След подобно начинание със сигурнпст ще сме с пневмония :lol:.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #80 -: Април 05, 2011, 10:58:14 am »
Момичета, не е истина просто каква я свърших! Почувствах се ужасно! Без малко да счупя пръстчето на Мъничкия. Лоша майка - не, ами танк съм аз. :oops:

Та, прибирам се от разходка с децата. Влизам в къщи, оставям бебето да седне долу на пода в коридора (винаги така правя) и придърпвам Михаела да влезе и да затворя вратата. И започваме да се събличаме и събуваме.
Да де, но в момента, в който слагам Косьо седнал долу, той веднага застанал "на четири крака" да пълзи и без да искам стъпвам върху кутренцето му, при това с обувка! :oops: :oops: :oops: Извиках от ужас! Пръстчето се поду. Обливах го със студено вода, мазах с арника, но се боях да не е счупено. Представих си, как търча да го снимат на рентген.
Но, за щастие, след двайсетина минути се успокои и ми се усмихна. На сутринта оток нямаше. Отдъхнах си.

Но това не е всичко! Безплатно ще ви разкажа и за друг мой гаф. :oops:
Преди няколко дни, тъкмо ще го вадя от количката, за да го сложа в колата, че да ходим да вземем Мишка от ДГ. Откопчавам коланите на количката, обръщам се към колата, да му оправя там коланите на коша и в този миг нашият тупна долу по очи на асфалта! Ами бърза, да слезе сам от количката човекът. Колко се уплаших, да не казвам. :oops: Но бързичко се успокои, като го погушках и се заигра с едно празно шише от минерална вода.

Ето, признах си. :oops:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #81 -: Април 05, 2011, 12:13:05 pm »
Откопчавам коланите на количката, обръщам се към колата, да му оправя там коланите на коша и в този миг нашият тупна долу по очи на асфалта!

друг път да се сетиш овреме за правилната последователност на действие - коланите откопчаваш последни! :)

а за другото - случва се, не си виновна ти... и аз съм прищипвала два пъти детско пръстче на вратата. по съвет на д-р Мели - веднага след травмата (до 15 минути) - студено (при деца и пръстчета най-добре да се държи в чаша студена вода с лед), 24 часа след травмата - топло.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #82 -: Април 05, 2011, 12:29:14 pm »
коя тема сте изровили :)

Кокиче, много са бързи дечицата в придобиването на нови умения и никога не бива да лежим на тази кълка, че са малки и още не могат еди какво си. Говоря от опит, разбира се.

Нашият татко тази зима такъв номер направи на Симона, че ми идеше после не знам какво да го направя...
На него му дай да проветрява, но редовно забравя после да затвори прозореца, който е отворил. Знам, че много хора дори и в студените месеци спят на отворено, но аз не съм от тях и побеснявам, като се събудя нощем и в просъница трябва да ходя да затварям прозорци, които той е забравил.
Тази зима, в най-студения й период, когато беше минус 10 градуса и по-студено даже, отишъл да види Симона преди да си легне и й отворил прозореца да се проветри. Това се случва в 21:30 вечерта. Сутринта в 07 отивам да я будя за градина и заварвам прозореца все така широко отворен, няма да казвам за какъв студ ставаше въпрос!
Бях се заканила следващата вечер да му отворя на него прозореца, толкова му бях ядосана!
Е, поне се убедих, че щом й е студено, ще се завие - беше се завила с одеалцето цялата. Щото по принцип все се съмнявам, че мръзне това дете по цели нощи отвито, но явно то добре си знае кога му е студено :wink:
« Последна редакция: Април 05, 2011, 12:31:40 pm от tzvetenze »
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #83 -: Април 05, 2011, 12:36:42 pm »
А, Джам, мерси, аз извода за последователността си го извадих и сама :wink:
А мъжът ми как ме овика само! За какво ли му казах?! И без това няколко дни беше в София и нямаше следа от синината.

А за другото веднага го сложих под течаща студена вода.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #84 -: Април 07, 2011, 18:52:24 pm »
синьо кокиче и аз си признавам за всяка беля на мъжа ми и ме прави на 2 стотинки. Всеки път си казвам ще че премълча, ама не мога бе, мразя да имам тайни от него.
Сега вече ще научиш завинаги правилната последователност количка-столче :D

tzvetenze
и аз съм фен на проветряването и тази зима белята я направих аз. Отворила съм в хола, после съм си мислила, че съм затворила прозореца, ама само съм си мислила. Занасям Ники там, оставям го да си играе, да сваля чорапи, накрая свали и панталона, аз спокойна, щото в нас топло уж, отварям да простирам и чак некрая се усетих, че става течение между прозореца на хола и вратат на балкона от към спалнята. За капак и прозорецът на кухнята беше открехнат. Та Ники си престоя на течение на -10 около 20 мин. ама да ми е жив и здрав не се разболя.

За паданията ни няма да пиша, че ме е срам :oops:
[/url][/url]
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #85 -: Юни 06, 2012, 00:23:38 am »
Хм, или ви е срам, да си признавате тук гафовете, или аз наистина съм най-лошата майка! :lol:

В неделя водих хлапетата на вила на брега на Дунава, да играят на воля и на въздух на една поляна. (Всъщност поляната представлява двора на вилата.)
Там има доста комари и предварително бях взела Аутан и слънцезащитно мазило с 50-ти фактор. Намазах децата, но май нещо ми избягаха по поляната и май не довърших мазането. :oops:
Резултат вечерта: Михаела е изгоряла на потник, а Косьо е с две страшни ухапвания от комари.
А, познайте кой с какво е бил намазан?!? :oops: :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #86 -: Юни 06, 2012, 10:54:30 am »
кокиче, това твойто на научно изследване прилича - с контролни групи :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #87 -: Юни 06, 2012, 11:45:42 am »
Кокиче ... даже не си първокласник в клуба ...  :lol: Още си в предучилищна :D

Аз снощи се почувствах най-ужасната майка на света. Понеже ставам сутрин към 6.30 за да изведа кучето и се прибирам към 8.45, когато Никола таман е тръгнал на детска градина. И снощи хлапето с трагичен глас вика "Виждам те само по един път на ден като се прибираш"   :(
И таз сутрин - станах в 5.45 в 6 бяхме навън и към 8 таман да се приберем гадното куче се овъргаля в един умрял таралеж  :x :x.
И се прибра мама, ама до 8.45 къпа куче и ми баня, та пак не видях детето ...
В очакване ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #88 -: Юни 07, 2012, 07:41:11 am »
Да се запиша и аз.
Елиа заспива, лекоо я слагам в креватчето, тя все още мърда с бибата, което значи, че дреме. Решавам да закопчая бибата за бодито и изведнъж тя се окорва и почва силно да реве, вдигам я, полюшвам я да заспи  - не! След време се усещам, че съм закопчала бибата не само за бодито! :oops: :oops:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #89 -: Юни 07, 2012, 08:27:07 am »
 :D
Ние пък спим навън дневния сън.Няма ден,в който да не е извеждана да спи в количката.И на -10,и на -20...живеем в къща и съседите събират очи като видят количката в двора.В най-големите виелици и ветрове сме по улиците,а ако са непроходими-просто на двора.Когато вятърът е силен я слагам в едно остъклено помещение,където темп. е около 0 градуса(там простирам).В къщи температурата е 18-19 градуса целогодишно(с климатик) и тя е само по боди))).Сега като излизаме навън-пак е доста разсъблечена и събирам лоши погледи.
Къпя я всяка вечер,но водата е по-хладка-32,33 градуса.Къпенето е около 40 минути в детски басеин...ама и е голям кеф там.Ходим и на плуване,ама сме доста нередовни нещо))).Сега за двора взехме по-голям детски басеин...ще видим как ще е(още не е надуван.
И нека ме мислят за лоша,детето не е боледувало за ден дори.Никога не е вдигала темп.,никакви хреми-нищо(в къщи нямам дори панадол или капки за нос).Не е имала проблеми и с ваксините,никакви кожни проблеми или алергии.
И съм сигурна,че това не е от кърмата,а от начина на живот.За последно съм взимала антибиотик преди повече от 20 години и съм същия морж :D.Мен са ме кърмили точно 5 дни преди да изпишат майка от болницата.И то друга жена ме е кърмила.Мама не е имала кърма.Сега често се шегувкаме,че сигурно циганска коластричка съм засукала и за това съм така здрава :D.
Иска ми се и Бузана да е наследила имунитета ми...пък нека съм лоша!


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #90 -: Юни 07, 2012, 08:48:21 am »
хех, детето ти е едва на 10 месеца
но дано е здраво, да
и аз до две години на Стефания не знаех какво е термометър
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #91 -: Юни 07, 2012, 09:39:46 am »
И аз тези дни се чувствам лоша майка - всякакви лекари посещавахме профилактично навреме, но някак очния преглед съм го пуснала покрай ушите. За резултатите от прегледа писах в седмичната тема. Дано само да може да се повлия детето от лечението и да няма последствия, като порасне.
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 09:48:42 am от sia »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #92 -: Юни 07, 2012, 09:41:38 am »
kisela_2000, да ти е живо и здраво детенцето. държа да дойдеш да се отчетеш в тази тема, когато станете на 5-6 годинки и сте тръгнали на детска градина. едва тогава, на база изпитите антибиотици за периода, можеш да правиш изводи и анализи.  :D


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #93 -: Юни 07, 2012, 10:23:03 am »
Да,разбира се,да сме живи и здрави-ще пиша.Аз споделих моето виждане,не съм очаквала да срещна разбиране.Мисля,че много се изнежват децата още от бебешка възраст.Мое мнение е,че претоплянето е по-опасно от примерно това,че те навалял дъжда,или си стъпил бос в снега(за мен това не е никакъв проблем).Може би това,че нямаме баби и дядовци ми е от полза в случая :D.Иначе в реалния живот имам една приятелка,единствена тя ме подкрепя.Обаче е сибирячка(от град Омск).Тя ми е казвала,че там децата така се гледат и въпреки студа не се навличат,както го правим тук в България.Детето и е вече във втори клас-ами не боледува.
Линчувайте ме,ако искате-аз така смятам.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #94 -: Юни 07, 2012, 10:30:51 am »
Кисела, никой няма да те ленчува, бре. Напълно си права и едва ли някой тук оспорва точно това, че децата трябва да се каляват и хранят правилно, напротив, дъвкали сме го хиля пъти. Просто нещата малко се променят като децата се сблъскат и с друга среда - ясла, ДГ и т.н. Като разбира се не е задължително и тогава да започне да боледува детето, всичко пак е индивидуално, примери много :)
Аз също не навличам, цяла зима ходят с потниче и тънка блузка с дълъг ръкав под грейките, но просто децата са ми такива, не обичат да им е горещо. Но пък си има по зиморничави деца, няма как да го оставиш да му тракат зъбите, така че пак стигаме до това, че всичко си зависи от детето :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #95 -: Юни 07, 2012, 11:50:59 am »
 :oops: :oops: ааа таковата ... как сте със загряването на врата ...при нас се случва честичко 8)
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #96 -: Юни 07, 2012, 11:53:46 am »
:oops: :oops: ааа таковата ... как сте със загряването на врата ...при нас се случва честичко 8)

наричаме го отпушване на уши вкъщи :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #97 -: Юни 07, 2012, 11:57:40 am »
всеки път имам угризения ама ВСЕКИ. И пак не е трудно да ме извади от релси  :oops:
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #98 -: Юни 07, 2012, 12:05:09 pm »
Аз затиснах четирите пръста на Боян, когато беше на годинка, на багажника на дъртото ми рено. И го заключих  :? И, понеже много се изплаших хвърлих всички покупки барабар с ключовете за колата на поляната, вече беше тъмно и рових в кайма и други продукти, докато двамата с детето ревяхме в един глас. Стори ми се, че цяла вечност пръстите му са прискрипани там  :? И въпреки, че на детето нищо му нямаше на мен и след 4 години още ми прилошава като се сетя.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #99 -: Юни 07, 2012, 12:17:41 pm »
за тупване по дупето нямам угризения, но се чувствам ужасно, от факта, че съм започнала да врещя като ненормална  :oops:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #100 -: Юни 07, 2012, 12:29:09 pm »
за тупване по дупето нямам угризения, но се чувствам ужасно, от факта, че съм започнала да врещя като ненормална  :oops:
И аз врещя :oops:.Даже вече се чудя дали не съм проимала психични отклонения :oops:

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #101 -: Юни 07, 2012, 15:26:17 pm »
:oops: :oops: ааа таковата ... как сте със загряването на врата ...при нас се случва честичко 8)

За целта не ползвам врата, а дупето.
По-често голямата го отнася, защото е много лоша с брат си. Това е, което ме вади "извън релси". И аз се чувствам адски виновна и уж все се  заричам, да не го правя, но ... :(

Кисела,
аз те подкрепям. Много си смела. И аз като Стефи не навличам. Обаче тук всички (разбирай баща им, бабите им, че и дядовците) все ме критикуват за това. Писнало ми е да слушам отживели бабешки теории.

Оня ден за празника 1-ви юни много леко сме били облечени и аз, и Михаела и затова сега и двете сме болни! 8O И това е теорията на баща им, моля Ви се!! :x
Тук трябва да поясня, че на въпросния ден беше адска жега и бяхме на припек. Даже слънчасахме. Е, да де, но вятърът бил силен и вятърът ни одухал! С тези нашите тънички рокли! Мамка му!
Интересно, Малкия защо не е болен?! Значи, не е от вятъра?!

Фусинка,
прегръщам те! :) Няма ли начин да промените нещо в сутрешната организация? Някакви макар и временни размени на кучето с детето? :lol:
Успех!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #102 -: Юни 07, 2012, 15:55:50 pm »
Ха ха това с "врещенето",може да претендирам за първото място :wink:,мълча , мълча и като ми падне пердето та става страшно.Наскоро отсъствах от вкъщи и Борислава много притеснено попитала баща си  "а сега кой ще ни вика"  :oops:

А за загряване,загрявам честичко и не само вратлето.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #103 -: Юни 07, 2012, 16:00:31 pm »
Оф, пишете ме и мен в клуба на врещящите :(
аз не загрявам, не бия, но пък за сметка на това напоследък се усещам, че много викам. това което винаги съм мразела и най-лошото е че го правя и на вън, крещя като падар след като не са ме чули на n-я път какво говоря. не знам защо се получава така, уж не съм много изнервена, на вън правя забележка само когато е животозастрашаващо действието, което извършват, но факт - крещя :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #104 -: Юни 07, 2012, 16:04:19 pm »
и аз не посягам на децата, но много, много крещя  :oops: :?
кисела, никой не те линчува и напада, просто прекалено ви е малък стажа се опитах да ти кажа :)
и мен редовно ми правят забележка за леко облечените деца, на което аз отговарям- вашите нали са обути и облечени :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #105 -: Юни 07, 2012, 16:20:24 pm »
И аз съм от викащите, но се случва да отупам и памперса  :oops:. Обаче ефект никакъв, тя си мисли, че правя играта и по-весела  :D
     
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #106 -: Юни 07, 2012, 16:24:17 pm »
Ха ха това с "врещенето",може да претендирам за първото място :wink:

Ох, тука и аз ще се наредя...
Уж съм спокойна натура, а понякога действам толкова неадекватно :( Точно тъй, както съм виждала отстрани и съм си мисляла колко е лошо, грозно. Тук не визирам шамаросване, а думи, което е по-лошо даже :? Добре, че е нашия татко, който винаги успява да балансира всяка ситуация и да ме постави деликатно на мястото. Отдавна се убедих, че той е много по-добрият родител от двама ни. Мен сигурно ще ме запомнят като лошия в колектива.

Кисела, ние не оспорваме методите ти, просто на вашата възраст е съвсем в реда на нещата детето да не е вдигало Т и да не е имало сополи :wink: С тръгването на детско заведение обаче, нещата се променят и е съвсем нормално - детето се сблъсква с друга среда, с повече хора и т.н. - нещо, което не е така при едно бебе на 10 месеца. За съжаление малко се дечицата, които преминават ясленския и градинския период без болести. Аз, за щастие имам едно такова вкъщи, но имам и едно, което много боледува, хем са по един тертип гледани и калявани, ама ето - съвсем различно при двамата. Имам приятелка, чието дете разходките му бяха не навън, а в моловете, обаче изобщо не боледува в яслата! А моя дето е все по морета и планини - ела да видиш. Но при всички положения е хубаво, детето да се калява, разбира се! А вече после какво ще е - фактори много...
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 16:28:12 pm от tzvetenze »
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #107 -: Юни 07, 2012, 16:28:25 pm »
Да ви кажа само, че децибелите се увеличават драстично в тийн възраст  :lol: :lol: :lol: Рядко, ама качествено - през три къщи да те чуят. Ама когато си изнесъл три (или повече) пъти една и съща половинчасова лекция с тих и добронамерен тон и си видиш труда на вятъра, тъй става.

Шляпане не практикувам отдавна, че вече съм по-лека категория от чадото  :lol:
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 16:29:58 pm от Елфи »
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #108 -: Юни 07, 2012, 16:38:48 pm »
еми аз не крещя, тон не повишавам ама ...
ето пресен пример от снощи - вечеряме въпросът "Никола искаш ли салата?" е повторен без преувеличение 6 пъти.Няма отговор блеее се в тавана. Бам лек задвратник, следва най-невинното "Какво?"

Може би е по-добре да викнеш ... ма не ми иде ... направо ми се отпуска ръката и право зад врата му отива - да му се наместят малко чарковете в тиквата
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #109 -: Юни 07, 2012, 16:40:57 pm »
Да ви кажа само, че децибелите се увеличават драстично в тийн възраст  :lol: :lol: :lol:
аз затова с половин уста си признавам  :lol: започна много скоро този процес и допускам, че няма да става по-добре с възрастта на младежа, а по-зле
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #110 -: Юни 07, 2012, 17:54:57 pm »
Да ви кажа само, че децибелите се увеличават драстично в тийн възраст  :lol: :lol: :lol: Рядко, ама качествено - през три къщи да те чуят. Ама когато си изнесъл три (или повече) пъти една и съща половинчасова лекция с тих и добронамерен тон и си видиш труда на вятъра, тъй става.

Шляпане не практикувам отдавна, че вече съм по-лека категория от чадото  :lol:

Мда,само че в моя случай 3 етажа на горе,независимо от блиндираната врата,която се очаква и да изолира шум.Има моменти в които не се издържа.
Аз на Ива още когато беше малка и бях казала-Радвай се докато викам,че спра ли викането започват шамарите.



Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #111 -: Юни 07, 2012, 18:06:54 pm »
Хайде и аз съм в този клуб. В къщи го играя лошото ченге. Вчера дъщеря ми обясняваше за някаква лоша майка в парка. "Колко лоша, бе мамо? Като мен ли?", и аз очаквам да ми каже, че съм си ок, да ме зарадва. А тя ми отвръща "Не, не ти си малко, ама много лоша" :lol:
Винаги като се караме сериозно ми се заявява как съм "Лоша". Факт. Такава съм се паднала. Предпочитам да ми говорят така, отколкото да ги оставям да правят каквото си искат и да нямат граници.
И лошото е, че в един по-спокоен момент, имайки време да обмисля ситуацията, решение има и то е без крещене.
Влудяват ме писъците, непрестанното спорене, викане и разправии. Като се замисля те моите деца толкова и бели не правят, но тия единоборства и сбутваници ми разказват играта. Откачам направо като се задеде такъв висок фон и се поддавам на тяхната раздразнителност.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #112 -: Юни 07, 2012, 18:15:47 pm »
Разказвайте, разказвайте, ся като прочетат социалните  :lol:
Нови кандидати за клуба приемате ли!?
От как почнах работа, станах много изнервена, това се отразява на домочадието. Не сме се виждали цял ден с детето, тя реве за баба си, от мен бяга, аз издивявам и започвам да крещя  :? На вън не си позволявам, но у нас се изнервям адски много. Да я ударя не съм си позволявала, но така я раздрусах няколко пъти, че ми тежи на съвестта. Ми туй магаре съкровище като кажа НЕ и повтаря 5 пъти тва дет не трябва. Ако я плесна ще я утрепам, аз силата не си знам, та за това викам и дрънкам...

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #113 -: Юни 07, 2012, 19:28:07 pm »
Като си бяхме в България бях под постоянене стрес от обвинения, че са леко облечени децата.Също, че ги пуснах да играят на дъжда и да скачат в локвите/ само за 10 мин/.В един горещ ден/31 гр/ им разреших да се пръскат с маркуча, защото им беше скучно и вместо да висят пред телевизора, реших, че това е по-добър вариант.Свекърва ми каза:"каква майка си ти, че си мокриш децата с ледена вода".За първи път бях на път да й отговоря много лошо, но предвид възрастта й и състоянието й, просто казах да си влезе вътре и да не се притеснява ;), че внуците й от 2 годишни по цяло лято с ледена вода си играят. Антъни дори не може да се къпе с топла вода, само с хладка.

За викането, и аз викам.Особено в България, доста повиках.
Но не се налага да пляскам поне засега.То при различните деца, различни методи работят.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #114 -: Юни 07, 2012, 19:36:11 pm »
Да ви кажа само, че децибелите се увеличават драстично в тийн възраст  :lol: :lol: :lol: Рядко, ама качествено - през три къщи да те чуят. Ама когато си изнесъл три (или повече) пъти една и съща половинчасова лекция с тих и добронамерен тон и си видиш труда на вятъра, тъй става.

Шляпане не практикувам отдавна, че вече съм по-лека категория от чадото  :lol:
Хахаха,Елфи,то затова във нашата къща се получава малко като оперно пеене-ту повишавам,ту понижавам....

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #115 -: Юни 07, 2012, 21:29:39 pm »
 :D :D
Много ме разсмяхте. Кокиченце, няма начин да се разменим ... Калин е много скоро след операция и няма как да разхожда куче. Пак добре че може да води Нико, че бяха чудеса като беше пълен аут :)
В очакване ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #116 -: Юни 07, 2012, 22:12:35 pm »
От лоши,по-лоши сме се събрали тук.Ама за всяко чедо мама е най-най...


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #117 -: Юни 08, 2012, 00:09:56 am »
И аз съм от клуба. По принцип като говоря се чува едва ли не като мяучене и преди не съм викала. Сега елате да ме видите какъв глас вадя и как викам. Но просто големия е супер активен и изобщо не се задържа на едно място. Чудех се преди как дете на 1 г и нещо до 3 г и нещо седи на стол или на пейка. Това на мен не ми се е случвало. Вече стана на 4 г., но и сега викам. Например отиваме в някой мол. Уж го гледам, но той хуква да тича между дрехите и аз след него. Другия вариант е да се скрие между дрехите и в някоя съблекалня и аз направо се побърквам от ужас, защото си мисля, че съм го загубила и познайте. Започвам да викам уплашено: "Криси! Криси!". Хората се обръщат и аз тръгвам да го търся между дрехите или в съблекалните. Направо е ужас! В последно време се бият с малкия за всичко и аз буквално заставам вежду тях да ги разтървавам. Бият се много злобно за играчки, удрят се и се драскат. Е как да не викам? То в един момент лудвам. А да не говорим, че като питам нещо баткото и той не ми отговаря и аз пак и пак и пак и накрая кресвам. Това е положението... Чат пак като го шляпна и той ми се хили.. Последно едно от изпълненията беше да не иска да дойде при мен. Разсърди се нещо и отиде в тревата, а там гьол с вода и кал. Викам му излез от там ще се намокриш целия, а той ме гледа и не идва. Оставих го няколко минути и си тръгнах.. Никаква реакция! Чаках, чаках и накрая зарязах количката с малкия и хукнах в тревата да си го взема и познайте. Наджапа в най-дълбоката кал и се намаза по лицето и по главата чак с кал. И мога да си разказвам разни дивотии от този сорт непрекъснато.. То и в ДГ са констатирали, че бил много палав. То аз съм вече за лудницата от неговите изпълнения, но нали си е мойто момче..
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #118 -: Юни 08, 2012, 07:29:06 am »
кой каза социални  :lol:

Аз писах преди време...
Калина като не иска да върви до мене, говоря между коли,
аз естествено я носия или почти влача, а тя вика- "Помо шшшшшшТ!"/помощ/

Крещя  :oops: и още как, не се трая даже лично, но това е,
на тази нива това се е родило, викаше дядо!
Здрави да сме само, че дет вика Елфа, възходяща е кривата!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #119 -: Юни 08, 2012, 07:48:00 am »
и аз не посягам на децата, но много, много крещя  :oops: :?
кисела, никой не те линчува и напада, просто прекалено ви е малък стажа се опитах да ти кажа :)
и мен редовно ми правят забележка за леко облечените деца, на което аз отговарям- вашите нали са обути и облечени :)


Не знам, но някои майки нямат усет изобщо. Редовно срещам навън -тя по тениска, а детето облечено с дълъг ръкав и отгоре грейка без ръкави 8O.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #120 -: Юни 08, 2012, 09:23:46 am »
Кисела, ние също сме винаги леко облечени, ама много леко. В началото свекито правеше забележки, след 2 години доживях да чуя, че моя метод е по-добрия, защото снаха ми редовно претопля зверски бебето. И доживях да чуя "Ти го кали от малък". :D
Е, после имаше "опропастихте детето", като се разболя, ама...

Значи, аз освен лоша майка, може да ме запишете и в клуб лоша съпруга. Като си изпусна нервите (което все още е рядко) и се развикам, след това отнасям скандал от мъжа каква съм нервна и непоносима. Та двойно кофти ми става - хем на детето съм се скарала, хем после мен ме овикват :?

Вчера го шляпнах по памперса. Реших да нося камиона на площадката, тъй като все взима возилата на децата. Е, познайте, 30 мин. път заради тръшкане, иска да кара камиона на улицата. Накрая изтърча между колите. Отнесе шамар по памперса, не се впечатли и го повтори още два пъти. Последва викане, разтърсване и рев. Добре, че после нямаше коли. Досега не беше се пускал така да тича, но...

Фани, аз бях като вашият Никола, това се променя към 15 година, когато храната става важна, до към 16-та година, когато мацките станат важни.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #121 -: Юни 08, 2012, 09:42:20 am »
по памперса не фаща дикиш, тя Фани затова задвратно....  :lol:

тази тема дали да не я преместим някъде на скришно място?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #122 -: Юни 08, 2012, 09:58:23 am »
Може, може, че за социалните не знам, ама току виж ни цитирали в някое еко предаване :lol:
Ще излезем бахти дзевровете :x :x
[/url][/url]
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #123 -: Юни 08, 2012, 10:04:40 am »
да я запаролим и да чете само който пише  :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #124 -: Юни 08, 2012, 10:13:33 am »
Брей, това с обличането било голяма драма навсякъде. И аз никога не облякох детето според изискванията на другите, все гол бил. И все ще се намери някоя мама да направи забележка, да ме посъветва така кротко, че нали отскоро сме заедно с Марти и не ги разбирам аз тези неща с отглеждането на деца...
Разбира се до този момент Мартин все още не е удрян, то е още твърде рано де, но явно прекалявам с "НЕ". Пример от вчера - гледа си палеца (който вече смуче само когато ще заспива) и го нарича НЕ 
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #125 -: Юни 08, 2012, 10:57:13 am »
хахах Снежи, яко е това, палеца е НЕ. Моята Еленка въпреки, че проговори много рано и доста правилно дълго време казваше на краставиците - ЧАКИ :lol:
Тя много обича краставица, и аз й давах да си гризка, но милата можеше по цял ден да върви и да гризе краставичка и аз докато я измия, обеля тя ми виси на крачола и мрънкя, съответно аз казвам - чакай бе мамо, давам. Та от въпросното чакай, станаха чаките :lol: :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #126 -: Юни 08, 2012, 10:57:48 am »
Разбира се до този момент Мартин все още не е удрян, то е още твърде рано де, но явно прекалявам с "НЕ". Пример от вчера - гледа си палеца (който вече смуче само когато ще заспива) и го нарича НЕ 
Племенника като събаряше бабините книги викаше първо "не" и после ги буташе  :lol:

А с туй обличане... Аз съм супер зиморничава, щерката не търпи жега. Сега си представете аз с пуловер, детето по тънка памучна блуза в комбинация с 4 бр. баби. Какво да я направя като се е метнала на баща си, няма да ми се поти, щото така трябвало да е облечена, нито пък аз ще мръзна, за да угодя на бабите.
А определението за пуловер знаете ли го - топла зимна дреха, с която обличат децата, когато на бабите им е студено ;)

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #127 -: Юни 08, 2012, 11:59:43 am »
да я запаролим и да чете само който пише  :lol:
Демек всички :lol:
Сега аз със най-новата издънка.Като се ядосам нещо и имам гадния навик да казвам"Мамка ти"преди да си прехапя езика осъзнавайки че Митко е в стаята.Вчера казва той на майка ми "Мамка ти" и тя облещи едни очи питайки го откъде го е чул.Аз се сниших,но той съвсем гордо ме посочи и каза "МАМА". :oops:
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 12:01:52 pm от parsi »

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #128 -: Юни 08, 2012, 12:07:22 pm »
parsi, е от къде, от градината  :wink:

Благодарение на баща си, Тео онзи ден заби "ей, мама му стара", докато опитваше да поправи нещо... не си само ти

Още за паразитните изрази:
Баба: Как си, бабче?
Тео: Да чукам на дъиво, добие!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #129 -: Юни 08, 2012, 12:09:48 pm »
по памперса не фаща дикиш, тя Фани затова задвратно....  :lol:


:D :D
А! А! Как ме разбра  :lol:
В очакване ....
*

    Veselia

  • ***
  • 218
  • И все пак тя се върти!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #130 -: Юни 08, 2012, 12:11:59 pm »
Стана ми смешно от някои разкази и реших и аз да споделя.
Нашия племенник ни чуваше, че се обръщаме един към друг с "Бебо" и започна да се обръща към чичо си с "чичо Бебо".
Другото беше: "тати Бащати доди" (т.е. че баща му след малко ще си дойде).
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #131 -: Юни 08, 2012, 12:32:53 pm »
И аз съм от крещящите основно, не че и по дупето не отнасят по някой или дърпане на ухо, но това е в краен случай, когато номера с броенето не мине. Казвам им, че броя до 5 и ако нещото не е направено отиват наказани, след което почвам силно, бавно и отчетливо да броя и до към 4 обикновено се изпълнява ;).

А, че съм лоша майка, лоша съм, особено напоследък покрай тревогите за майка ми, много лесно кипвам, всичко ме дразни, не мога да се контролирам и съм си май за психиатър...  :?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #132 -: Юни 08, 2012, 12:52:09 pm »
Гери, и мен това най-много ме тормози - много лесно се поддавам на негативните си емоции, свързани с разни проблеми в ежедневиетоо - къде по-сериозни, къде не толкова, и домочадието го отнася. Понякога чувам зад гърба ми Симона как казава на брат си - не прави така, защото мама сега е изнервена и ще се ядоса :( Или пък ми задава на мен въпрос от рода - Мамо, ти утре пак ли ще бъдеш ядосана :oops:

А иначе зачервяването на врата фолклорно в нашето семейство го наричаме "ще ти нашаря дупето с коприва" :lol: Само като метафора, разбира се - засега... :lol:
Вярно тази тема трябва да се скрие :)

Онзи ден Антон идва и въодушевено ми задекламира - Гъди мъшки, пъни въшки, косем, осем! Гъди мъшки, пъни въшки, косем, осем!...А то какво било - Гърди мъжки, пълни с въшки - на всеки косъм, по 108. Кой го научил - Симона. А нея кой - ами баща им. Това им било паролата - и започва да ми се обяснява какво е парола и кога се използва. Разбира се, вече била научила всички деца от детската градина на тази парола :) Викам й, ами как, ами госпожата, ще ти се скара, че говориш такива неща - нямало страшно, тя тайно, на ухо им го казвала. И като разбере за това г-жата и я пита от къде го е научила - и тя с гордост ще посочи "татко" :)
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 12:53:57 pm от tzvetenze »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #133 -: Юни 08, 2012, 14:37:34 pm »
в понеделник за пръв път се наложи да помоля една приятелка да вземе детето от градина и да го заведе при баба му, защото аз висях да чакам да изкарат мъжа ми от операционната зала.

та вървейки към баба си, мойто се пофалило на случайно срещната съседка - "а мене ме взима тази леличка!". "а къде са майка ти и татко ти? - попитала любезно съседката. "на кино!", гордо рекло хлапето, макар 5 минути преди това да му бях обяснила по телефона кое и що.

та така, зарязали детето на чужди хора да го гледат, а те отишли на кино наште... некой ден може и на социалните да ни изпържи така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #134 -: Юни 08, 2012, 15:03:44 pm »
офф топик

Навремето вкъщи имало студенти на квартира. Много съм ги обичала, първи приятели сме били. Един ден изпратили единия младеж да ме вземе от градина и аз съм заявла най-отговорно, че не го познавам (според него гледайки го най-спокойно в очите) и не съм го виждала никога през живота си. Това, за да не си ходя толкова рано  :wink: Дотам било с "киното" на нашите.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #135 -: Юни 08, 2012, 15:25:00 pm »
та така, зарязали детето на чужди хора да го гледат, а те отишли на кино наште... некой ден може и на социалните да ни изпържи така.

еее ти не помниш ли как Никола крещеше с цяло гърло  през балкона на съседското дете "Мама пак излезе и ние с тати сме сами. Тя каза, че отива на кино(истината между другото), обаче пак ще си остана през нощта са тати ..."
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #136 -: Юни 08, 2012, 15:46:26 pm »
Аз пък не смятам, че викането прави една майка лоша, прави я строга  :wink: Лоша е тази, която не вика, защото няма такова дете, което да не прави за забележка, значи на майката не и пука, че детето и прави нещо нередно или си прави оглушки и т.н. Иначе и аз бая викам и ги строявам, като генерал от запаса съм  :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #137 -: Юни 08, 2012, 15:51:59 pm »
като генерал от запаса съм  :lol:
За генерал признавам майка ми. С очи ни командваше пред хората, направо като две мушици бяхме с брат ми, още помня впечатлените "лелички". Ние сме породени, а нашите винаги са били далече от баби, студенти, бедни... та генерала е гледал да не отърве положението и добре се справяше  :lol:
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #138 -: Юни 08, 2012, 15:54:37 pm »
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
Ейййй, след 20-30 години и за нас ще говорят така  :wink:

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #139 -: Юни 08, 2012, 15:57:48 pm »
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
Ейййй, след 20-30 години и за нас ще говорят така  :wink:

хахаха надявай се :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #140 -: Юни 08, 2012, 16:02:08 pm »
като генерал от запаса съм  :lol:
За генерал признавам майка ми. С очи ни командваше пред хората, направо като две мушици бяхме с брат ми, още помня впечатлените "лелички". Ние сме породени, а нашите винаги са били далече от баби, студенти, бедни... та генерала е гледал да не отърве положението и добре се справяше  :lol:
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
Елфи, надявам се да го чуя и аз това след години. Иначе ти видя, че без командване не става работата при нас - изтърва ли ги и са като реактивни самолети  :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #141 -: Юни 08, 2012, 16:02:24 pm »
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
Ейййй, след 20-30 години и за нас ще говорят така  :wink:

хахаха надявай се :lol:
Да бе няма проблем убий ми илюзиите  :lol:

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #142 -: Юни 08, 2012, 16:47:52 pm »
За мен, обаче, си е най-добрата майка. Радвам се, че е била строга с нас.
Ейййй, след 20-30 години и за нас ще говорят така  :wink:

хахаха надявай се :lol:
Да бе няма проблем убий ми илюзиите  :lol:
е за какво са приятелите :lol:
шегата на страна, но и аз винаги съм казвала, че ако успея да бъдат такава майка като моята, сама ще си направя паметник, но уви, май не успявам :?
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #143 -: Юни 08, 2012, 16:52:06 pm »
Стеф, още е рано да си правиш такива изводи - ние ще разберем какви майки сме след години, да са ни живи и здрави децата само.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #144 -: Юни 08, 2012, 17:59:53 pm »
Ма сме се събралиии...
Направо си представям заглавията 8)
Имахме един преподавател, който беше доста строг. Аз друго особено от него не помня, но помня това "На лошите родители /по-строгите/-децата им са добри, стават хубави хора, на добрите - децата се окепазяват".

Много се изненадвам когато сме сами с децата, тримата и те и аз се държим по един начин. Аз съм по-спокойна, те знаят кое минава и кое не. Обаче появи ли се баща им, баба им и някой друг - е тогава съм в екшън.
И не мога да приема, че съм предлагала три пъти супа на младежа,той се е правил че не ме слуша или дори е казал не. После ме чака да прибера всичко от вечерята и заявява, че е гладен. И казвам, не. Не може в девет и половина да ми вечеря, защото тогава се е сетил. И започва едно лудо оплакване на баща му колко съм лоша, как не му давам. Откачам от това разиграване и най-вече от принципа. Но са схванали, че има луфт между нашите разбирания с мъжа ми и тънко ме играят.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #145 -: Юни 08, 2012, 18:01:13 pm »
Офф, аматьорки...  :balk_160: Едната викала, другата не обличала..
Аз още не са се родили и от деня на теста ги убивам моите по минимум два пъти на ден...Тръгнали с викане и необличане да се мерят моля ти се....
:a_snake_01:
(за викането, ще ме прощавате...днес се разкрещях на Димитър за това, че в последния момент се отказа да ходи на Рали България, защото не искал да ме оставя три дни сама и прецака приятелите си, те разчитаха на него с колата, че е най-голяма и събира най-много багаж. Сега в очите на всичките му приятели съм жената звяр, която го държи под чехъл и не го пуска никъде....Та се разкрещях като луда, добре че беше Лисицата да ми се обади да спра да се излагам....И там ще ми дишате прахта...)
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #146 -: Юни 08, 2012, 18:13:37 pm »
Мимс, недей така. Ще видиш после тая съпричаснот колко високо ще я цениш.
Браво на Митко!
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #147 -: Юни 08, 2012, 19:22:44 pm »
Офф, аматьорки...
Аз още не са се родили и от деня на теста ги убивам моите по минимум два пъти на ден...


 :lol: :lol: е, ти какво мислиш - че ние не сме ли? :wink: :lol:
аз, докато не родих Симона - нямаше ден, в който да не си мисля такива неща, дето вика мъжът ми - то сърцето й ли не спираше и какво ли не още :lol:
виж, с второто се поосвестих :wink:

П.П. Моят мъж, като го канят някъде, а не му се ходи, не пропуска да каже, че жена му не го пуска. За неговите приятели аз сигурно съм съпругата кошмар :wink:
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 19:25:40 pm от tzvetenze »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #148 -: Юни 08, 2012, 19:25:21 pm »
:lol: след поста на Мимка, темата се променя -

Клуб "Жена звяр и Лоша майка"
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #149 -: Юни 08, 2012, 20:16:56 pm »
:lol: след поста на Мимка, темата се променя -

Клуб "Жена звяр и Лоша майка"

ааа,турайте паролите вече :D

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #150 -: Юни 08, 2012, 20:35:05 pm »
Аматьорки  :lol: С вас само се оправдават, а аз имам снимков материал как са наказани тримата  :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #151 -: Юни 08, 2012, 21:10:53 pm »
Аматьорки  :lol: С вас само се оправдават, а аз имам снимков материал как са наказани тримата  :lol:
Имаш покана за 2 седмици пълен пансион* у нас! Уловката е, че трее да строяваш и 3 бр. баби + 1 бр. етърва.
*офертата включва транспортни разходи, ДДС и туристическа застраховка  :D

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #152 -: Юни 08, 2012, 21:14:32 pm »
Аматьорки  :lol: С вас само се оправдават, а аз имам снимков материал как са наказани тримата  :lol:
Имаш покана за 2 седмици пълен пансион* у нас! Уловката е, че трее да строяваш и 3 бр. баби + 1 бр. етърва.
*офертата включва транспортни разходи, ДДС и туристическа застраховка  :D
:jump12: Спечелих, спечелих  :lol:
После да знаеш те на теб ще ти предлагат да те пратят на почивка само и само да си тръгна  :lol:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #153 -: Юни 08, 2012, 21:30:02 pm »
Какви пароли, с такова облекчение прочетох тази тема.  :D Мислех си, че само аз викам.
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 21:32:55 pm от cygnus »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #154 -: Юни 08, 2012, 21:32:09 pm »
Нямам нервите да бъда като майка ми май. С поглед ясно че ни строяваше, все пак носеше очила, пък и беше даскалица. А те както знаете имат навика да гледат над очилата лошо, много лошо. Съседите ни майтапеха, че баща ми може по цял час да ни вика „Петяяяяя, Мишооооооо“, а мама просто тропваше по прозореца.  :lol:
Иначе и аз крещя. Даже още не говореше детето, когато показваше как се кара мама „ааааааааа“. Минах през ръмжене и говорене през зъби, когато реших, че прекалявам. Ефекта беше, че и тя взе да говори така, като се ядоса. Сега въведох заплахата с дрешника. Може да не е много правилно, ама .... Скъсва ми нервите понякога. Но веднага ми предлага нови от магазина. :lol: :lol: :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #155 -: Юни 08, 2012, 21:43:24 pm »
Офф, аматьорки...
Аз още не са се родили и от деня на теста ги убивам моите по минимум два пъти на ден...


 :lol: :lol: е, ти какво мислиш - че ние не сме ли? :wink: :lol:
аз, докато не родих Симона - нямаше ден, в който да не си мисля такива неща, дето вика мъжът ми - то сърцето й ли не спираше и какво ли не още :lol:
виж, с второто се поосвестих :wink:

П.П. Моят мъж, като го канят някъде, а не му се ходи, не пропуска да каже, че жена му не го пуска. За неговите приятели аз сигурно съм съпругата кошмар :wink:


хаххааа, всички сме ги убивали :lol:

Цвете мило, Цвете, понеже на мен ми писна това да го говори, след последната изцепка се прибрах и го оставих да си легне разгонен, а аз демонстративно зачатих с един приятел. Така една седмица. накрая му казах, че лошата жена е тази, която не пуска, а не тази, която не го пуска (не съм го спирала никога за нищо) и още един път така да съм го чула, ще пускам, ама не на него. 6 месеца върши работа и не се е оплаквал от мен :lol:
[/url][/url]
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #156 -: Юни 08, 2012, 22:45:26 pm »


 накрая му казах, че лошата жена е тази, която не пуска, а не тази, която не го пуска (не съм го спирала никога за нищо) и още един път така да съм го чула, ще пускам, ама не на него. 6 месеца върши работа и не се е оплаквал от мен :lol:

 :jump12:

сори за спама, но не се сдържах  :lol:
Вени,  :bighug:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #157 -: Юни 08, 2012, 22:50:40 pm »
 :jump12: :jump12: :jump12:

Много си корава, Вени, при нас ако не правим секс наказанието е за мен, хахахаха  :lol: :lol: :lol: :lol: (откак съм с 3 пикли в корема съм бая наказана де :))))))


тургайте и паролите и червените точки :oops:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #158 -: Юни 08, 2012, 23:00:38 pm »
:jump12: :jump12: :jump12:

Много си корава, Вени, при нас ако не правим секс наказанието е за мен, хахахаха  :lol: :lol: :lol: :lol: (откак съм с 3 пикли в корема съм бая наказана де :))))))


тургайте и паролите и червените точки :oops:

Има сънища, споко :) аз 9 месеца що неща изсънувах и какъв екшън имаше насън, а на яве  :hungry:....

Ани, ми какво да правя бе жена, трябва с твърда ръка и широка уста да се подхожда към тез положения :bonk:
[/url][/url]
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #159 -: Юни 08, 2012, 23:14:49 pm »
Какви пароли, с такова облекчение прочетох тази тема.  :D Мислех си, че само аз викам.


Ох, и аз така. Направо камък ми падна от сърцето, откак прочетох тази тема. Мислех, че съм най-ужасната врещяща майка, ама слава Богу не съм сама.  :lol: :lol: :lol:

Често чувствам вина, че толкова го чаках и тръпнах това дете, а сега му викам и се нервя, когато не ме чува какво му говоря.  :oops:  Едно време, когато още се борехме да го има Виктор, когато видех майка, повишаваща тон на детето си, си казвах, че аз няма да съм такава. И си вярвах.  :D  Е, до преди 6 месеца нещата бяха що-годе така - разбирахме се доста по-лесно и често със спокоен обясняващ тон. От там нататък, обаче, нещата се попромениха и напоследък тонът е доста по-висок, с което разбира се, не се гордея. Но, както чета по-нагоре, явно тепърва ще повишаваме децибелите. :)
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 23:55:14 pm от twin »
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #160 -: Юни 08, 2012, 23:56:12 pm »
Абе нали за майките беше темата?К'ъв кекс,к'ви точки?


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #161 -: Юни 09, 2012, 00:11:52 am »
Абе нали за майките беше темата?К'ъв кекс,к'ви точки?

Майките щото сме безполови същества :lol:
Клуб Лоша Майка често води до безплатно присъединяване в Клуб Лоша Съпруга и обратното.
[/url][/url]
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #162 -: Юни 10, 2012, 23:27:58 pm »
Айде и мен ме пишете в кюпа с лошите - майки, съпруги - целия пакет поръчвам. Ама искам и членска карта и значка! :)

Нямам конкретна история за разказване. При мен да съм лоша е всекидневие! Напоследък чувам само думата 'спокойно'. И днес обясних. Не искам и не мога да съм спокойна, когато детето ми не е спало, не яде и пада и се удря. Детето ми плаче и цялото му чело подуто, а аз трябвало да съм спокойна, хм.

А иначе на Никол и се карам все по-често, понеже е станала адски дива. А и аз нали съм лоша и нервна, та горкото дете!  :lol:


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #163 -: Юни 11, 2012, 18:40:50 pm »
Щом детето ти не се събужда от следобеден сън с думите - „мама добичка е“ - нищо ти няма. Понеже аз така я приспивам - ляга затваря очите и мама отива да яде, че като е гладна става лоша. :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #164 -: Юни 14, 2012, 16:52:54 pm »


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #165 -: Юни 14, 2012, 16:58:37 pm »
е тия са егати бързите преписвачи.
тия снимки бяха пуснати в днешния брой на Дейли Мейл и веднага копирани, че и украсени с текст, ужким сериозна статия...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #166 -: Юни 18, 2012, 06:25:34 am »
Още ли не съм си признала, че пробих ушите на детето?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #167 -: Юни 18, 2012, 07:12:14 am »
е, и аз съм пробила на Стефания, но сега не носи обеци, заради градината
накараха ни тогава да ги свалим, заради опасност от нараняване или загубване и като я спрях просто не ми е дошло на акъла да й ги сложа
за мен това не е проблем, въпреки че тука ме обвиниха в смъртен грях си спомням тогава /беше на 9 месеца детето/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #168 -: Юни 18, 2012, 07:20:10 am »
На мен ми е още прясно, затова ми е гузно  :)...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #169 -: Юни 18, 2012, 07:45:47 am »

Клуб Лоша Майка често води до безплатно присъединяване в Клуб Лоша Съпруга и обратното.

Хе хе, а понякога е обратното :-).


  
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #170 -: Юни 18, 2012, 15:11:30 pm »
Майката на 11-месечното бебе, което едва са спасили от задушаване със сигурност би се нарекла "лоша" след тази случка:
http://www.haskovo.net/news/106134/11-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE_%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5_%D0%B3%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0

Вие къде се бутате тука с едно пробиване на уши ;)


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #171 -: Юни 19, 2012, 22:20:08 pm »
Номера с капачките или частта от Киндер яйце в която влиза играчката ми е ясен. Аз изпробвах номера с капачка от минерална вода. Мони беше на годинка сигурно и и бях дала шише от малка минерална вода. Докато си играеше с нея, капачката просто и остана в устата и тя я повърна с менюто за обяд.
Моя колежка обаче нямаше този късмет. Дъщеря и, по-малка от годинка налапа половинката на яйцето в което влиза играчката. Преди 5 години двете части не бяха свързани. С вдлъбнатото навътре. Няма вадене. Просто няма да описвам какво настана. Накрая успя да го измъкне, като разчекна здраво устата на детето. Просто.... когато видях това, Моника беше на 2-3 месеца. и до ден днешен изхвърлям всякакви опаковки в момента на закупуването, особено на киндер яйцата, въпреки, че сега двете части са свързани.

И Моника е с обици. Не ги свалям в градината. Мрънкаха в началото и измислиха едни декларации, с който разрешават децата да бъдат с разни украшения, но отговорността ако изчезне нещо си е на родителите.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #172 -: Юни 20, 2012, 10:26:32 am »
А ако изпадне украшението и някое дете го намери и глътне - чия ще е отговорността?
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #173 -: Юни 20, 2012, 11:55:09 am »
А ако изпадне украшението и някое дете го намери и глътне - чия ще е отговорността?

Смятам, че в градината са достатъчно големи, че да не си гълтат обеците.
Все пак не са на по една година, а са на три и нагоре.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #174 -: Юни 20, 2012, 11:56:30 am »
А ако изпадне украшението и някое дете го намери и глътне - чия ще е отговорността?

Смятам, че в градината са достатъчно големи, че да не си гълтат обеците.
Все пак не са на по една година, а са на три и нагоре.

о, навършването на 3 години не дава гаранция за спиране на лапането. нека не се заблуждаваме.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #175 -: Юни 20, 2012, 12:04:28 pm »
Мда, в нашата градина преди години е имало случай детенце да си глътне шнолата. Слава богу, спасили са детето, но със спешна операция. :(
Затова в детската градина задължително се сваля всичко преди сън, а след това Алекс изобщо не се сеща да си ги потърси. Учителките са се сменили. А аз като питам, ми изгубили са се. Та сме спонсорирали детската градина с около 35 фибички, толкова шнолки и двойно повече ластичета. :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #176 -: Юни 20, 2012, 12:17:13 pm »
Ооооо, докато сме на тема коси се сетих за още една причина да съм в клуба. Окълцах зимата бретона на детето до дъно. Не беше такъв замисъла ама - голяма ножица + въртящо се човече и .... Не мога да я накарам да позволи да я среша, пък ластички и шнолки .... Но може да не е виновно само детето - аз съм с толкова къса коса, че рядко ме вижда да се реша.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #177 -: Юни 20, 2012, 13:08:26 pm »
ами да си ги мерим Пешек  :D Аз пък изпуснах детето без надзор и то се подстрига само ... бритона до дъно и от страни две огромни дупки - да станел като дядо си  :?
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #178 -: Юни 20, 2012, 13:12:27 pm »
Хаха,и Митко онзи ден така подстрига баща си.Добре че само 1 малка дупчица направи :lol:

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #179 -: Юни 20, 2012, 13:13:53 pm »
Оооо, аз мисля, че няма дете, което да не се е подстригвало. :wink:
Аз навремето ядох голям бой за едно подстригване. Идеята на майка ми беше: "Бия те, не защото си се подстригала, а защото е можело да си бръкнеш в очите с тази ножица!"

И моята щерка преди месец се подстрига ужасно. :lol: Уточнявам, че ножичката е безопасна - онази ножичка на Чико за рязане на бебешки нокти, ако я знаете.
уж обеща, че повече няма да го прави, та да видим. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #180 -: Юни 20, 2012, 13:30:16 pm »
А моята хубостница подстрига на котката мустаците и веждите, та се чудя лоша майка ли съм или лош стопанин на животно  :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #181 -: Юни 20, 2012, 14:10:06 pm »
А моята хубостница подстрига на котката мустаците и веждите, та се чудя лоша майка ли съм или лош стопанин на животно  :lol:

 :oops: :oops: :oops: а аз на моето куче преди години. Бях вече даже голяма.
Възрастта не е гаранция че няма да правим глупости, нали?
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #182 -: Юни 20, 2012, 14:25:07 pm »
еее, мустаките на котките на баба ми колко пъти сме ги подстригвали със сестра ми :)
нищо им не стана, трябва да отбележа...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #183 -: Юни 20, 2012, 14:27:54 pm »
Абе като има зрение не е чак такъв проблем, но ако отрежем мустаците на Радка за нея би било еднозначно с онзи черен виц за Стиви Уондър и разместването на мебелите - те са нейните 'антенки', благодарение на които се ориентира за всичко.
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #184 -: Юни 20, 2012, 14:39:26 pm »
Е, как, бе, мустаките са нещо като парктроник за котките. В техния случай, обаче, става въпрос за промушване тук-там :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #185 -: Юни 20, 2012, 22:23:52 pm »
Странно, сега се замислих, че имам слабост към подстригване на бретони. Фуси, аз номера на Колето го прилагах неведнъж на .... брат ми естествено. Той хем по-малък, хем по-свит, та си ми беше опитно зайче. Естествено ядях шамари и то не само защото съм си играла с ножицата и можело да извадя очите на брат ми, ами и защото него съм орезилявала, а не себе си.
Ама предвид изпълнението ми от зимата - малко ми е бил боя. :lol:
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #186 -: Юли 05, 2012, 01:34:22 am »
:D
Ние пък спим навън дневния сън.Няма ден,в който да не е извеждана да спи в количката.И на -10,и на -20...живеем в къща и съседите събират очи като видят количката в двора.В най-големите виелици и ветрове сме по улиците,а ако са непроходими-просто на двора.Когато вятърът е силен я слагам в едно остъклено помещение,където темп. е около 0 градуса(там простирам).В къщи температурата е 18-19 градуса целогодишно(с климатик) и тя е само по боди))).Сега като излизаме навън-пак е доста разсъблечена и събирам лоши погледи.
Къпя я всяка вечер,но водата е по-хладка-32,33 градуса.Къпенето е около 40 минути в детски басеин...ама и е голям кеф там.Ходим и на плуване,ама сме доста нередовни нещо))).Сега за двора взехме по-голям детски басеин...ще видим как ще е(още не е надуван.
И нека ме мислят за лоша,детето не е боледувало за ден дори.Никога не е вдигала темп.,никакви хреми-нищо(в къщи нямам дори панадол или капки за нос).Не е имала проблеми и с ваксините,никакви кожни проблеми или алергии.
И съм сигурна,че това не е от кърмата,а от начина на живот.За последно съм взимала антибиотик преди повече от 20 години и съм същия морж :D.Мен са ме кърмили точно 5 дни преди да изпишат майка от болницата.И то друга жена ме е кърмила.Мама не е имала кърма.Сега често се шегувкаме,че сигурно циганска коластричка съм засукала и за това съм така здрава :D.
Иска ми се и Бузана да е наследила имунитета ми...пък нека съм лоша!


Кисела, нека не те разочаровам, но дъщеря ми до 1 год и 8 месеца /без гореспоменатите от теб методи на каляване :D/ , т. е. допреди да тръгне на ясла, изобщо не е боледувал....

Сина ми, на 1 месец се разболя от вирусен бронхиолит, причинен от вирус донесен от ДГ на дъщеря ми.

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #187 -: Юли 05, 2012, 15:07:41 pm »
На никой не вменявам как да си гледа децата,а само споделям при нас как е.Всеки си решава какво и как.Съжалявам като чуя за толкова малко и болно детенце.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #188 -: Юли 30, 2012, 12:34:12 pm »
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151062222150349&l=939d9b688a

Няма нужда от коментар ... :lol: :lol:
ей така приспиваме децата лошите майки  :lol:
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 12:36:44 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #189 -: Август 07, 2012, 13:18:39 pm »
Хи хи, Фуска, жестока снимка!  :lol: :lol:


Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #190 -: Август 10, 2012, 09:52:27 am »
Една случка и от мен. Сами сме с Бобчето в къщи. Влизам за 1 мин. до тоалетната - той започва да виси на бравата и да се опитва да отвори. Аз заключвам. Той престава да тропа. Докато си измия ръцете и изляза са минали наистина не повече от 1-2 мин. Излизам и що да видя - външната врата на апартамента отворена и Боян го няма - за части от секундата сърцето ми беше ту в устата, ту в петите. Това малко торпедо беше изкачило 20-тина стъпала и се беше отправило гъм горния етаж, където живеят наши съседи с две дечица - приятелчета на моите.

Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #191 -: Септември 11, 2012, 12:25:12 pm »
Да погледнем от друг ъгъл на лошите майки :)
http://vbox7.com/play:400e917e
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #192 -: Септември 11, 2012, 15:20:52 pm »
уникално клипче....толкова истина само в една песен
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #193 -: Септември 11, 2012, 20:21:20 pm »
И моите избягаха един ден. Не знаех, че Ивана можела да си отвори вратата и ме нямаше буквално за минута  и като се върнах гледам вратата зее и няма нито бебе, нито Ивана. Изправи ми се косата.  Като излезнах, отишла нашата в гаража ( добре че не бяха тръгнали на другата страна, към улицата) и Андреа след нея лази по пътечката към гаража.  От тогава държим заключено винаги.


  
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #194 -: Декември 03, 2012, 11:22:20 am »
Да докажа, че  съм заслужила приза "Мама Божка"  :wink:

Никола писа писмо на дядо Коледа. Остави го на пианото през ноща, джуджетата да минат да го вземат. Първа сутрин - писмото си стои. Втора сутрин писмото не само, че стои, ами и бележка от дядо Коледа има - "Чети всеки ден Никола, пък тогава ще ти взема писмото ... с обич дядо Коледа" ...

И да видите сега, Николчето как търчи сутрин и вечер, гони или мен или баща си да чете ... Чак леко се засрамих от манипулативната си натура  :oops:
В очакване ....
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #195 -: Декември 03, 2012, 12:20:39 pm »
 :jump12:
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #196 -: Декември 03, 2012, 13:56:06 pm »
Фусита, шапка ти свалям за хрумките. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #197 -: Декември 03, 2012, 17:39:05 pm »
прекалявате, Fussii! :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #198 -: Декември 03, 2012, 20:32:56 pm »
усетих се аз... :oops: :oops:
стана ми кофти, обаче пък сега чете с див ентусиазъм и даже се радва, щото му се получава четенето
В очакване ....
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #199 -: Декември 03, 2012, 20:46:52 pm »
Бих искала да споделя, какво видях днес!  :x
Бях по обяд около Скай сити в Гео Милев, видях една майка с момиченце, чаровна
красавица в синя грейка , с грейнало личице, и розова триколка. Сигурно на около 2 годинки , кратичко детенце но майка та- обиждаше детенцето си, и го удряше по краката
с една дръжка за миене на под , а тя кротичко си седеше на триколката,  и се усмихваше а майката я удряше да си прибере краката на педалите и да не ги влачи.  :x
Потресена бях идеше ми да я навикам и аз , да говоря с нея, много жал ми стана,
нищо че не съм майка все още...  :(
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #200 -: Декември 03, 2012, 22:15:02 pm »
Фуси, извинявам се, но защо детето трябва да чете?? Нали не ходи още на училище?
Или аз не съм разбрала...
А какво  ще прави в 1ви клас, нали там в часовете по четене се учат да четат?


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #201 -: Декември 04, 2012, 04:41:36 am »
в първи клас ги искали да сричат, твърди госпожата на Стефания
за това, понеже аз имам неблагоразумието да не я науча, трявбало да повтаря предучилищната, че да се научи хайвана да чете
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #202 -: Декември 04, 2012, 07:04:20 am »
в първи клас ги искали да сричат, твърди госпожата на Стефания
за това, понеже аз имам неблагоразумието да не я науча, трявбало да повтаря предучилищната, че да се научи хайвана да чете

Че те, ако там не ги учат, какво ще помогне да я повтаря, като пак няма да ги учат?


  
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #203 -: Декември 04, 2012, 08:00:51 am »
ами съвсем честно да си призная ... просто някак си се подразбира, че детето се учи да чете на около 5 години в къщи  :lol: :lol: Откъде да знам ... мен мама и дядо ме научиха - сега аз съм на ред  :D
В очакване ....
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #204 -: Декември 04, 2012, 08:33:14 am »
ами съвсем честно да си призная ... просто някак си се подразбира, че детето се учи да чете на около 5 години в къщи  :lol: :lol: Откъде да знам ... мен мама и дядо ме научиха - сега аз съм на ред  :D
И ти ли имаше писмо от дядо Мраз? :-)



  
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #205 -: Декември 04, 2012, 10:10:02 am »
ами как ... естествено  8O Ти не си ли писала? Освен това до 2ри клас вярвах, че подаръците ги носи той ... После голямата ми братовчедка ме осветли по въпроса докато тършувахме из гардероба у тях
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 10:12:35 am от Fussii »
В очакване ....
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #206 -: Декември 04, 2012, 15:42:09 pm »
ами как ... естествено  8O Ти не си ли писала? Освен това до 2ри клас вярвах, че подаръците ги носи той ... После голямата ми братовчедка ме осветли по въпроса докато тършувахме из гардероба у тях/
В смисъл писмо с отговор да четеш, ако искаш да ти вземе писмото?

Не съм, аз бях в детската градина, когато една приятелка ме осветли по въпроса, че няма дядо Мраз. Въобще от този дядо Мраз няма много спомени, само един. Беше ми оставил подаръка и не беше ме изчакал да се върна от деска градина, понеже бързал, че имал много деца да посети :-).


  
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #207 -: Юли 21, 2014, 23:13:47 pm »
Знам, че темата е стара, но ми е много любима :)

Нови членове в клуба приемате ли?

Миналата седмица ходихме на море с мъжа ми... Сами! Малкият го заточихме при баба. Сега познати, като чуят, и възкликват "Трябваше да вземете и детето. Много щеше да му хареса". А на мен ни най-малко не ми е съвестно, ще да съм лоша майка май :)



   La vita è bella
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #208 -: Юли 21, 2014, 23:37:29 pm »
Ама то при баба не е заточение, а купон.


  
*
Re: Клуб "Лоша майка"
« Отговор #209 -: Юли 22, 2014, 00:41:05 am »
Е, аз на такива им казах, че другия път като тръгват за море - ще им дам Дани, да си го вземат с тях - придружено с плащане на престоя му + джобни за глезотиите му. И, че съм сигурна, че мноооого ще му хареса с такива добри и обичливи хора като тях, а не с майка-егоистка като мен  :lol: Хънта-мънта, хора с деца на по 20 години, които са им били гледани изцяло от бабите по селата до 1-и клас...много бързо си прехапаха езиците.
Ние сме родители все пак, не сме роби, вкл. на децата си и имаме нужда и от собствен живот и ефективна почивка понякога. Радвай се, че имате баби, при много хора - просто няма такава опция.

Напоследък вече ми е кеф да ходя с Дани по почивки, човече е, не бебе. Но с него все пак си е "пенсионерски курорт" - няма какво да се лъжем. Аз все още имам нужда, било и за 2-3 дни да отида на почивка, на която да се съобразявам със своите нужди и кефове, не с тези на някой друг. Било да спя до обяд, било да лежа цял ден на плажа и да пия коктейли, било на СПА-хотел да си ходя по масажи и каквото когато ми се доще, било пък да имам муза да изкарам луда нощ в дискотека... Важното ми е, че каквото и да е от всичко - то се случва когато и както ми щукне на мен, не съобразено изцяло с него и неговите нужди и график. Не се чувствам лоша майка по този повод. Чувствам се нормална и слава Богу ;)

А и както казва Боби -при баба си е купон и кеф, не е наказание. Някой от вас да си спомня с лошо гостуванията по бабите (кратки, или дълги ;) )? Никога не бих лишила сина си от спомени и преживявания, каквито аз имах навремето, ако има възможност за такива. То стига, че сега нашите "баби" работят като пчелички и изобщо рядко си виждат внуците, та когато го поискат и имат време - аз ще се запъна и ще го влача с мен?!  8O И що? Да не мога да си почина наистина и да продължим взаимно да си писваме, че 95% от времето са ни малко за целта  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!