0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Д-р Бойчев-Тутракан
« -: Март 31, 2008, 23:58:20 pm »
Здравейте момичета,
Правя нова тема за всички настоящи и бъдещи пациентки на д-р Л.Бойчев от Тутракан.Може да споделяме мнения,впечатления и да се подкрепяме взаимно,защото всички имаме нужда от това!
Моята история е следната-2 год.и половина се опитваме да имаме бебче,но не се получава :( Накрая попаднах на моя д-р!Той беше първият,който ми назначи изследвания и започнахме да отхвърляме причините една по една.Хормоналните ми изследвания са в норма,с изключение на ТАТ и МАТ /имам хашимото :(/.Тест за несъвместимост-положителен :bonk: Последва цветна снимка и така установихме основния проблем-двустранно запушени тръби.Предстои ми лапароскопия в началото на Април,с която най-вероятно ще се разделя с тръбите си,от което ми настърхва косата :BangHead:
Това е от мен.Очаквам Ви!!!!!!!!!!!
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #1 -: Април 01, 2008, 00:23:12 am »
Здравейте и от мен,аз също съм пациентка на д-р Бойчев.
Ние правим опити от 2 години,преди една година отидох при този доктор просто на преглед,и той ме попита от колко време не става бебчето,казах му от една год.и той ми предложи да направим цветна снимка,която уж беше добре,една година след снимката няма бебе и той предложи лапаро при което се оказа,че има малки сраствания които са отстранени,нагънати и възпалени тръби.Сега следва хидротубация и след нея да се надяваме + резултат.
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #2 -: Април 01, 2008, 12:46:57 pm »
Момичета и аз съм в този отбор! Аз съм с първична липса на цикъл, но благодарение на подходящи лекарства изписани от д-р Бойчев поддържам Мц редовен. Преминах и през лапароскопия,но изникнаха други пречки. Правихме инсеминации,но пък или фоликула зор се пукаше или лигавицата беше тънка и така...доста се поизмъчихме. След дълъг разговор с него реши да ни насочи към инвитро и сега си чакаме срещата с София. Но после дай боже като забременея пак съм при него. Изключително съм доволна от отношението му и личната му заинтересованост да успеем.
« Последна редакция: Април 01, 2008, 12:49:43 pm от kalimera »
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #3 -: Април 01, 2008, 20:13:22 pm »
Здравей Kalimera,
И мен ме насочи към инвитро,но със сигурност ще се разбере след лапарото.Предполагам,че при Стаменов ще правите инвитро.Ние също имаме час за там през Октомври.През Здравната каса ли ще минете или не?
Ако се сетиш нещо интересно и полезно за лапароскопията,може да ми пишеш,че съм малко /даже доста/ шашната....... :(

Viva1,Kalimera даже може да разкажете подробно как преминава всичко,за да четат страхливките като мен..... 8O И аз ще разкажа,като се върна.

МОМИЧЕТААААААААААА,АКО ИМА НЯКОЙ,КОЙТО ЩЕ ПРАВИ ЛАПАРО СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА В ТУТРАКАН,ДА МИ ПИШЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :)
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #4 -: Април 01, 2008, 20:45:01 pm »
Кремче спокойно, няма нищо страшно. Така: приемат те първия ден в болницата и ти вземат кръв за изследвания, а вечерта преди лапарото ти правят клизма и промивка. На следващия ден лягаш на масата за операция, заспиваш и нищо повече не усещаш. При ме ми беше най-гадно като излизах от упойката, но това беше за 15 минути. След като се събудиш си в интезивно отделение поне до вечерта да те наблюдават. След това си се връщаш в стаята и след ден те изписват. Всички са любезни от персонала. Аз лично нямах никакви болки и оплаквания, но все пак си изморен и починах цяла седмица в къщи. При мен ми направиха фенестрация на яйчниците и провериха проходимостта на тръбите/проходими са моите/. Бъди спокойна и всико ще е наред. Ако имаш други въпроси ще отговарям на драго сърце :D а инвитрото тепърва предстои т.к. на 29.04 сме на първа среща при д-р Стаменов. Засега не сме подготвяли дкументи за здравната каса.
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #5 -: Април 01, 2008, 21:25:58 pm »
Да кажа и аз, само веднъж ходих при д-р Бойчев, тази събота той ми прави инсето. Хареса ми доктора и отношението му, споделих и с Вива, че единственото за което тка малко се зачудих, че не хареса съвсем цветната снимка, но аз все пак си мисля, че там всичко е ОК. Ние правим опити от 4 год. Отначало не обръщах такова внимание, бях заета доста с работа и все не оставаше време за доктори, но най-накрая се заинатихме с мъжа ми и вече си минахме и първото инсе. Много ми се иска да е и последно, но има още време докато разберем резултата. Но така като чета имам чувсвото, че Бойчев доста бързо насочва към инвитро. Но понякога, особено, ако се потърси второ, трето мнение, по-добре е така, отколкото да се размотаваме в години лутане.
Това накратко и за мен.
 
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #6 -: Април 01, 2008, 21:51:26 pm »
Това с клизмата и промивката изобщо не ми харесва............. Как точно протичат? А на сутринта ще ми правят ли клизма?
Разбрах,че има една стая без отделна баня и тоалетна.Дано не съм там!
Биха ли ти някаква инжекция преди операцията-за успокоение?
Колко болнични ти дадоха?
Не те ли болеше от този газ,с който те пълнят и от тръбата в гърлото?
 :oops:
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #7 -: Април 01, 2008, 22:21:19 pm »
Меги,пожелавам ти  :bfp1: още от първия път!
Прави ли ти хидротубации?Как мина самото инсе-леко ли беше?
Важното е да си положително настроена и да вярваш,че ще станеш мама-сега или по-късно.Щом не ти е предложил лапаро,значи има шанс всичко да е ОК още този месец!На мен ми каза,че друг вариант/освен операция/нямам.Направо ме отряза,така да се каже :)
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #8 -: Април 01, 2008, 22:26:34 pm »
Меги,пожелавам ти  :bfp1: още от първия път!
Прави ли ти хидротубации?Как мина самото инсе-леко ли беше?
Важното е да си положително настроена и да вярваш,че ще станеш мама-сега или по-късно.Щом не ти е предложил лапаро,значи има шанс всичко да е ОК още този месец!На мен ми каза,че друг вариант/освен операция/нямам.Направо ме отряза,така да се каже :)


Мерси, Крийм, мина много лесно и безболезнено. Крайно положително съм настроена по принцип, така че засега не мисля да си развалям доброто настроение :-). Честно казано и не виждам нужда от лапаро на този етап, всичко, което сме изследвали досега при мен е било в норми. А освен това и правихме инсето на естествен цикъл без стимулация. Така че засега оставаме в очакване на надявам се добрите резултати.
 
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #9 -: Април 01, 2008, 23:07:11 pm »
 cream ти много се шашкаш,недей така,макар че и аз бях като теб,но нямаше кой да ми рзправя с подробности.Като влязох в болницата тогава разбрах за какво става въпрос,аз даже исках да се откажа преди операцията,но док.ме разубеди.Не се притеснявай за стаята,ако си им симпатична няма да те сложат там :wink:, в тази стая много рядко слагат някой който е за операция,трябва да е пълно отделението или ако са само за някакво лечение с медикаменти.
Сутринта преди операцията към 06.30-07.00 ти правят клизма и след това чакаш да те извикат за операция,като легнеш на леглото ти слагат упойка и това е,събуждаш се после в интензивното.Мен например ме смъканаха долу чак на другият ден,но аз бях много зле като се събудих и изобщо целият ден и през ноща ми беше гадно,замаяно,дори едвам говорих по телефона,а и много повръщах(незнам дали знаеш,че може да си вземеш тел.с теб).При всеки е индивидуално,всеки го преживява по различен начин,но всичко се прижевява така,че мисли само позитивно и че правиш всичко това само за добро.
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #10 -: Април 01, 2008, 23:34:58 pm »
Знам,че не трябва да се притеснявам,но...........все пак.............Сега се опитвам да мисля за след операцията,т.е. когато вече ще си бъда у дома и ще се чувствам по-спокойна и обнадеждена,надявам се!
Въпреки всичко безпокойството е по-силно от мен  8O
Освен всички неприятни неща,които ще ми се случат,ме тревожи резултата,последствията и т.н.
Но аз по принцип съм позитивен човек и няма да се отчайвам сега! :balk_50:
Пък и нали вие сте тук и ще ми стискате палци  :crossfingers:
И после ще си направим темичка "Бебета-Бойчев"  :bori_004:  :bori_007:
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #11 -: Април 02, 2008, 08:41:47 am »
И после ще си направим темичка "Бебета-Бойчев"  :bori_004:  :bori_007:
[/quote] това е много добра идея!

Но така като чета имам чувсвото, че Бойчев доста бързо насочва към инвитро.
Не мисля че е точно така защото преди това решение се помъчихме почти 1 една година в опити за мечтаното бебе.

Клизмата не толкова страшна. Предната вечер ми предложиха успокоително хапче , но аз нямах нужда. Удудващо си спах цяла вечер. Пиши като всичко мине кремче.А ти от къде си?
« Последна редакция: Април 02, 2008, 09:40:37 am от kalimera »
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #12 -: Април 02, 2008, 17:30:40 pm »
cream защо ще ти правят лапароскопия,за да ти отстранят тръбите или има друга цел?
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #13 -: Април 02, 2008, 21:29:16 pm »
Поли,относно тръбите-едната е безвъзвратно изгубена,а другата е много зле/доста запушена и нагъната/.При цветната снимка само лявата тръба пропусна течност-при възможно най-високото налягане имаше съвсем тънка ивичка.Док каза,че според него и двете трябва да бъдат отстранени,но със сигурност ще прецени по време на операцията.Евентуално ще се пробва да спаси поне лявата и ще продължим с хидротубации.Но вероятността,според него е само 10%.
И понеже много чета за това,мисля че е най-добре да ги махне и след това да се насочим към АРТ,защото срастванията намаляват шанса за успешно инвитро.Пък и с времето "ремонтираната" тръба пак ще се запуши и ще се наложи второ лапаро,а това няма да го преживея...............нали знаете отношението ми към клизмите  :lol:

Меги,аз да ти кажа,успокоителното ще си го взема :balk_600: От Русе съм,а ти?
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #14 -: Април 02, 2008, 21:36:44 pm »
Креми според мен си много права в разсъжденията си  и за решението което сте взели с доктора. Със сигурност няма да сгрешиш като му се довериш. ААА аз съм родом от Старо село, но съм омъжена в Свищов. Иначе 4 години съм изкарал в Русе заради средното си образование. Успех ти пожелавам и всичко да мине без усложнения. Ще чакаме да пишеш :D
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #15 -: Април 02, 2008, 22:31:13 pm »
От Русе съм,а ти?

И аз така :-)
 
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #16 -: Април 02, 2008, 22:32:53 pm »
Поли,относно тръбите-едната е безвъзвратно изгубена,а другата е много зле/доста запушена и нагъната/.При цветната снимка само лявата тръба пропусна течност-при възможно най-високото налягане имаше съвсем тънка ивичка.Док каза,че според него и двете трябва да бъдат отстранени,но със сигурност ще прецени по време на операцията.Евентуално ще се пробва да спаси поне лявата и ще продължим с хидротубации.Но вероятността,според него е само 10%.
И понеже много чета за това,мисля че е най-добре да ги махне и след това да се насочим към АРТ,защото срастванията намаляват шанса за успешно инвитро.Пък и с времето "ремонтираната" тръба пак ще се запуши и ще се наложи второ лапаро,а това няма да го преживея...............нали знаете отношението ми към клизмите  :lol:

И аз си мисля, че е по-правилно да се отстрани и другата тръба, защото със сигурност ще ти се наложи ново лапаро след време, не че съм някакъв спец, но ...
Не са ми правили клизма, но и моето отношение не е никак позитивно :-) :-) :-)
 
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #17 -: Април 02, 2008, 23:26:54 pm »
Креми според мен си много права в разсъжденията си  и за решението което сте взели с доктора. Със сигурност няма да сгрешиш като му се довериш. ААА аз съм родом от Старо село, но съм омъжена в Свищов. Иначе 4 години съм изкарал в Русе заради средното си образование. Успех ти пожелавам и всичко да мине без усложнения. Ще чакаме да пишеш :D

Ще пиша и още как!!!!Само да мине..........После има да успокоявам всички,на които им предстои...........и да им обеснявам как съм се тревожила за нищо :bonk: Дано наистина да съм се тревожила безпричинно!!!
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #18 -: Април 02, 2008, 23:45:14 pm »
И аз си мисля, че е по-правилно да се отстрани и другата тръба, защото със сигурност ще ти се наложи ново лапаро след време, не че съм някакъв спец, но ...
Не са ми правили клизма, но и моето отношение не е никак позитивно :-) :-) :-)

Меги,не е ли време вече за тест?Много ще се радвам да поставиш началото на новата темичка за бебетата на нашия д-р Бойчев!!!!!!!!!! :bori_003:

Момичета,толкова искам и се надявам всички да имаме успешен финал и да спрем с това ходене по мъките.....
:blowingdust2:
Наистина ли хубавите неща стават бавно и по трудния начин???
*
Re: Д-р Бойчев-Тутракан
« Отговор #19 -: Април 03, 2008, 02:37:51 am »
Креми според мен си много права в разсъжденията си  и за решението което сте взели с доктора. Със сигурност няма да сгрешиш като му се довериш. ААА аз съм родом от Старо село, но съм омъжена в Свищов. Иначе 4 години съм изкарал в Русе заради средното си образование. Успех ти пожелавам и всичко да мине без усложнения. Ще чакаме да пишеш :D
Вие с доктора да нямате нещо общо  :balk_80:,и той е от това село и неговата жена е от свищов  :balk_69: