0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #140 -: Февруари 06, 2008, 13:33:50 pm »
Ей сега се сетих, че като лежахме със Симона в Токуда преди месеци, дойде една майка, нямала деца 20тина години и успяла незнайно как, защото определено беше от хората, които на лекар няма да отидат и ще чакат всичко да се подреди само, отделно че беше от едно благоевградско село. Детето й навърши по време на престоя ни 6години и аз станах свидетел как тази майка приспиваше детето си - друскаше го, люшкаше го на ръце и каза, че така е било винаги, от бебе, не щяло да заспи по друг начин 8O. Така че и в принципа "води се по детето" може да има голямо залитане, ако не е правилно разбран :)
Гледането на бебе наистина не е казарма, като аз това го схващам, че не е нужно да си абсолютно стриктен до минутата и секундата кога ще го нахраниш, приспиш и т.н.
Но е добре да се мъчим да създаваме някакви навици, а не всеки ден да е импровизация. Добре за нас, добре и за детето. В тоя ред на мисли, ако едно бебе на 6месеца, както даде пример Marie, се буди нощем да яде АМ да кажем, определено  не бих се водила по него, а ще опитам да променя този навик.
Иначе и аз не съм за казармените режими. Истината е пак по средата :lol:
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #141 -: Февруари 06, 2008, 14:47:03 pm »
Надявам се приемата нови попълнения :) до като открия къде пишете ...пък и от както си дойдохме от родилния дом е една малка лудница у дома...но вече мога да открадна по някой час за себе си. Александър е вече на 35 дни и тази нощ за първи път пропусна едно хранене. Иначе го кърмя на поискване, но той си иска на всеки 2 - 2.5 часа.

Вчера трябваше да ни бият противохепатитната ваксина, но не би - според педиатърката все още бил жълт. И сега пием глюкоза и чакаме още седмица да мине, ако не...не знам
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #142 -: Февруари 06, 2008, 14:53:23 pm »
Режим, бре, хора! Не казарма, разбира се! Режимче-нежно, мило, внимателно, според натурата на детето, според естествения му ритъм и така. С импровизации, разбира се, но все пак някакъв общ режим.
Alexandra
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #143 -: Февруари 06, 2008, 14:54:35 pm »
Цвети, само да поясня нещо. Естествено, че не е нормално да оставиш шестгодишно дете да спи на ръцете ти -това си е грешка на майката. Аз визирах моето дете и по-специално защо не е редно да го будиш и да го храниш насила, само и само да е по едно и също време всеки ден. И това го казвам от опит. Първият месец Мия беше наддала само 400гр. Тогава беше само на кърма все още, но ядеше по-малко пъти на ден -7. Според личната това е много малко и ми каза задължително да й вкарам още едно хранене и да я будя ако прави по-голяма пауза или да я храня спяща. Аз тогава след кошмарите в болницата, не знаех на кой свят съм и въобще не съобразих, че това наддаване всъщност е за 20 дни, а не за цял месец и въобще не е толкова малко. Та пробвах аз съветите на педката -детето тъкмо заспи след борбата с ужасяващите колики и аз я събуждам за следващо хранене -резултат -спеше по 15 минути и се изнерви още повече. Пробвах спяща да я храня -нали уж ядяли по-добре -друг път -за 1 час изяде 50мл., когато трябваше да хапва по 110. На третия ден реших, че няма да мъча бебето с режими и ако е гладно, ще се събуди да яде и е много по-важно да се наспи добре, отколкото да го храня насила. А и фактът, че и кърмата й беше от шише и аз знаех точно колко яде, ме наведе на мисълта, че съм в права посока. Просто моето дете не може да бъде нахранено, когато не иска и ако я събудя е супер кисела след това. Няма никакъв смисъл в подобни действия. Тя си е много самостоятелна от самото начало. На около 4 месеца си имаше самостоятелно изграден режим без моя намеса. И друг път съм казвала -никога не е заспивала на ръце и доскоро въобще не даваше да я гушкат, биберон не е ползвала и т.н. За други деца сигурно важат други принципи. това имах предвид -да се подхожда към детето индивидуално. Най-важното е то да е спокойно.
<br />[link=http:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #144 -: Февруари 06, 2008, 15:06:09 pm »
Ман, всички частни ДГ около нас са заети и нямат прием за 2008, специално за нашия набор ти говоря. Виж дали по пътя ти към работа нямаш някоя удобна. Ние тъкмо се бяхме засилили към една в Лозенец близо до работата на таткото и останахме на сухо :?
Аз разчитам на някаква магия - да стане работата в ДГ на свекървата, че ще съм спокойна да го взема тя, а и най-добрата й приятелка ще е на яслената група, ама... Нали сме принципни, подкупи не даваме, пък и вече уж отпадна тази възможност, та ще си се гледаме вкъщи явно :lol:
Фани, Стефи, ми той Монката си хапваше, дивееше и си спеше както преди, не е заслабнал, ама то от 9 кила и половина няма накъде :lol:
Затова пък майка му отслабна с 10 кила откакто е на една диета (Jam, вермутче или ракийка - черпя на следващата среща за идеята) и си взе изпита по английски със 100%.
(Няма циганки наблизо, пък и Редута ми е далече :wink:)

Схемата на моята лекарка за температура:
до 38 наблюдаваш, евентуално ползваш охлаждащи компреси
от 38 до 39.2 редуване на Панадол и Нурофен през 4 часа (при инфекции пика на температурата се покачвал на 4 часа)
над 39.2 почваш с течен аналгин 9 капки до 2 пъти за 24 часа
Добре, че не стигнахме до 39.2, че тоя течен аналгин нещо не ми вдъхваше доверие, а както нямах интернет...
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 15:08:48 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #145 -: Февруари 06, 2008, 15:20:13 pm »
Фани, благодаря ти за инфото. Чудесна си! Ние бяхме на разходка, то пък се оказа топло и слънчево време. Момчетата спинкат още в количката на балкона :D, е Хриси трудно заспа, но това не е нещо ново. и май нослетата им не са запушени :D.

Marie, като те чете човек, ще каже, че имаш 20-годишен стаж като майка и педиатър  :D.
Благодаря за съветите, но всяка майка предценява как да си гледа детето, като си му знае най-добре характера и магарийте :lol:. Аз съм против друскането и носенето, но понякога сигурно е неизбежно. Относно режима, има дни когато са като часовник, но ето днес не са хапвали от 11.00 ч., е, не мисля да ги будя за АМ, и без това Хриси трябва да е на диета :wink:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #146 -: Февруари 06, 2008, 15:22:01 pm »
Ултра, радвам се, че вече сте добре и на линия, започнах да се притеснявам за вас и ти се появяваш на време. :)

Ся Монката явно ще бъде манекен то туй ясно, ама кажи за тези 10 килца дето ги свали, че и аз една десятка гоня. И аз ще черпя после по вермутче, ракийка, квото ти душа сака. Между другото много добре изглеждаш, гледах те в "Часът на Мама", нищо че не съм фен на предаването.
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 15:23:47 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #147 -: Февруари 06, 2008, 15:24:49 pm »
Mомичета, я кажете някоя готина проходилка, че аз съм от тези дето с готовия маркетинг им е по-лесно. Разгледах доста, но и съвет/опит/препоръка не бих отказала.

Най-готино е Кристинака като не се събуди и аз да се излежавам - най-обичам. Да живей!  
Мешко106 -  :balk_602: - подкрепям.

Днес си удари леко устичката Криска от столчето за хранене и за пръв път плака горкото толкова жално....като малко кученце квичкаше...като я изнесох от стаята и се разсея, на секундата спря да реве и забрави, ама беше жалнааааа и хълцаше дълго след това...
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #148 -: Февруари 06, 2008, 15:29:51 pm »
Нинче от личен наш опит, не ти препоръчвам проходилка.Ако пък искаш все пак нещо за заякване или за малко свободно време, по добре купи бънджи, а по нататък уокър за прохождане. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #149 -: Февруари 06, 2008, 15:40:41 pm »
Нинче, аз купих проходилката-кола на Чиполино, която Мешко продаваше в нашата борса. Доволна съм много, много е стабилна. Освен това те са я ползвали не малко, но въпреки това никъде не е мръднала.
Аз съм доволна от проходилката, наистина ти дава малко свободно време. Сега по-рядко иска вътре, а по-често отвън и да я бута като количка. Уокъра мисля да го пропусна.
Гледай да е стабилна, с повече колелета. В продавалника има доста. Мисля, че е покупка, която изобщо не е необходимо да е нова, спокойно можеш да намериш качествена,запазена ина добра цена втора ръка.
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #150 -: Февруари 06, 2008, 15:44:31 pm »
Mомичета, я кажете някоя готина проходилка, че аз съм от тези дето с готовия маркетинг им е по-лесно. Разгледах доста, но и съвет/опит/препоръка не бих отказала.

Нашата беше на чиполино. При избора определящи бяха следните критерий: Да е с минимум 6, а още по-добре с 8 колела, за да е по-стабилна, да има стабилна седалка, а не само парче плат. В добавка към това и мелодийте бяха много приятни и като сила на звука и като музика. Много бях доволна от нея и никога не сме имали нциденти с нея. Седалката е важна, защото в началото бебетата само се возят в нея -да им е по-удобно докато усвоят принципа на действие.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #151 -: Февруари 06, 2008, 15:51:17 pm »
Цвети, само да поясня нещо.

разбрах те аз :wink: и аз това имах предвид - да се имат предвид индивидуалностите на детето и според тях да се помъчим заедно да изградим полезни навици, за да ни е по-приятно и ненатоварващо ежедневието.

писали сме заедно за проходилката - точно това за седалката пропуснах да кажа - да е подсилена, а не наистина само от тънко парче плат - в началото точно такава имахме и провисна за нула време, та се наложи купуване на нова. Но мисля, че те тези по-хубавите, стабилни и с повече колелета, са и със подсилени седалки.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #152 -: Февруари 06, 2008, 15:57:40 pm »
Момичета, много благодарности. Мешко, а какъв е точно модела, аз гледах в пакостника точно Чиполино с мелодии.
Не е за прохождане или за свободно време, тя Криси спи като порче минимум по 2,5 часа след обяда, през останалото време пак има поне 2 дремки, изключая нощта /да не чуе дявола/. Просто много е активна вече, влачи се по корем по спалнята, любопитства. Понеже страшно си харесва активната гимнастика на Чико делукс, дето СтефиЗ я препоръча и аз затова искам такава джаджа, че на спалнята вече не смея да я оставям, а тя дори и да си играя с нея по някое време мрънка и иска нови неща. Иначе аз имам време и да си играя с нея и го правя. А харесва да се занимава сама, дори и в столчето за хранене обича да си седи, но то не е подходящо за игра и за по-дълго.  
Перденце, бънджи викаш... :? може и това да опитам.
Поздрави на Тони бой и успех с гушкалките за спане :)
Цвети, поздрави на Симончо.  
Мешко - на Мия също  :D

*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #153 -: Февруари 06, 2008, 15:58:13 pm »
Анко! Евала!!!
И за килата и за английския. Тръгвам по твойте стъпки -горкана аз  :D

Кас, абе знам че е рано, ама да не би но някой зъб да е тръгнал на твоите момчета. Никола потича в мига, в който някой зъб се зададе. И лиги точи, и носа му тече. Обаче им завидях - искам и аз да спинкам на балкона.

Уокър е по-добрия вариант за прохождане, ама пък проходилката си е удобен карцер  :lol:
В очакване ....
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #154 -: Февруари 06, 2008, 16:00:31 pm »
ама пък проходилката си е удобен карцер  :lol:

ох, мда :oops: :lol:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #155 -: Февруари 06, 2008, 16:02:31 pm »
Уокър е по-добрия вариант за прохождане, ама пък проходилката си е удобен карцер  :lol:

 :jump12:

Неееее, тя не ще да е и гушната, суети се, трътня се, се да пипа нещо, затова... За гушкане има мераклии - бол баби и дядовци под ръка по всяко време. Иначе ако има по-добро изобретение от проходилката, нема да я права арестантин  :wink:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #156 -: Февруари 06, 2008, 16:06:27 pm »
Кас, абе знам че е рано, ама да не би но някой зъб да е тръгнал на твоите момчета. Никола потича в мига, в който някой зъб се зададе. И лиги точи, и носа му тече. Обаче им завидях - искам и аз да спинкам на балкона.

Фани, май е рано за зъбче, ама знае ли човек, чувала съм какви ли не неща. Например Мишко сега като пи млякото си и както пиеше, спря и започна да плаче чак със сълзи, сякаш се сърди на нещо и после пак продължава и така няколко пъти, а пък може и от нослето да е.

Чували ли сте за тези проходилки-тип бънджи? Дали са удачни?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #157 -: Февруари 06, 2008, 16:09:04 pm »
Нинче, за уокър ви е твърде рано. те не са много заменяеми, мисля. уокъра според мен е  нещото, което би подпомогнало прохождането, а проходилката е по-скоро вид играчка, също като бънджито, само дето не скача, а се придвижва, но определено няма да проходи с нея :D
ние имаме бънджи, аз съм доволна, симона също, скоро обаче ще излиза от употреба, че ще му минем граничните кг. Симона е бебе - пружина от самото начало, само да я хванеш и тя почва да се изтласкава и бънджито много и допадна, но има деца, които изобщо не го харесват.
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 16:40:49 pm от tzvetenze »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #158 -: Февруари 06, 2008, 16:13:11 pm »
Перденце, мерси :D Аз не се харесах в това предаване, ама пак ще ида щом е за каузата :wink:
Обещали са по-подробно предаване, че сега не стигна времето заради калните улици на някакъв си квартал.
Много са им смотани камерите на Бтв, правят лицето несъразмерно, вижте говорителите по новинарските емисии как са им криви носовете, бушонирани някак си :lol:
Ето резюме на диетата:
http://dukanskirecepti.wordpress.com/
При мен 10 кила за 2 месеца и половина.
Преди месец си влязох в дрехите отпреди да забременея, а вече влизам и в тези, отпреди да спра цигарите.
Стартирах 71, сега съм 61 ама искам още :rockon:
Най-много ми допада, че количеството храна е неограничено (мразя да ходя с празен стомах) и ядеш по всяко време на денонощието (вечеряме много късно и за мен беше невъзможно да ям за последно в 18 или 19 часа).


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 04.02.-10.02. - седмица на хубави емоции!
« Отговор #159 -: Февруари 06, 2008, 16:21:12 pm »
Ултра, браво на теб! това е голямо постижение. ама защо пък ти е още?