0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #40 -: Декември 18, 2007, 10:54:08 am »
Аз вчера уж писах, пък нещо не виждам къде се е дянало... или ЕГНто нещо ми изневерява :oops: :oops: :oops:
Цвети, изчакай малко и го предложи пак. Ние също имахме такъв период, отмина за 1 седмица. Просто не й давах друго за ядене, освен шишето с млякото. Снощи например изяде една купичка и половина супа /вече държи да го прави сама/ и не иска мляко. Но тази сутрин чинно се облегна на възглавницата и "пий пий" цялото шише. :D Плюс една филия намазана. Да не мислиш, че не им е "втръснало", като има вече толкова нови неща за хапване.
В четвъртък ще ходим на "деде Нас" в детската градина, на консултация и на фотосесия. Моля се само да не зареве при вида на стареца. :D
Мари, в тези месеци Дание беше същата картинка. Уж с голям апетит го ядеше Милумила, накрая взе да го плюе и минахме на друго.
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #41 -: Декември 18, 2007, 11:03:43 am »
Мари и аз бих те посъветвала да пробваш със сок в млякото или да спреш сока за известно време изобщо. Ние такива проблеми не сме имали и до ден днешен си закусва с АМ и много си го обича. Когато започнахме захранването, Мия много наддаваше и направо като й гледам снимките оттогава -голяма бомбичка изглежда  :lol: и разни хора ме убеждаваха, че като я захраня, ще почне да наддава по-малко, ама нищо подобно не се получи. Тя си хапваше пюренцата и като не й стигаха си дояждаше с мляко.
За писмото до памперс, съм за. Ние ползвахме един такъв пакет, никакви последствия нямаше, но и на мен не ми харесва нещо толкова силно ароматизирано. Ползваме канбебе и съм много доволна от тях.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #42 -: Декември 18, 2007, 11:16:03 am »
Мари, на твое място аз не бих слагала сок в млякото, а бих го спряла - сока.
Ако държиш да й даваш ябълка и круша - давай пюре с лъжичка.
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #43 -: Декември 18, 2007, 11:23:25 am »
Каси, съчувствам ти, заради свекито. Не стига, че за две дечица се грижиш, ами и с нея да се ядосваш и то не на шега!!!
При мен и майка ми и свекървата ми живеят на далеч от тук. Засега съм се разбрала, когато живот и здраве се роди нашето бебе, да дойде майка ми. То се знае, че и свеки и мъжа й ще цъфрнат, и аз от сега се нервя като си представя как ще искат да идват при бебето (+ лели и братовчеди). Но понеже живеем в гарсониера, освен да ги наредя на един крак в кухнята и да им показвам бебето за една-две минути, друго не смятам да им позволявам.
По принцип под помощ разбирам, да оставя бебето при която и да било баба (но си предпочитам моята майка), а аз да изляза по работа, или да се видя с хора, или просто да подишам въздух. Също един ден, когато децата пораснат - да мога да разчитам на някого, че ще вземе детето от градина/училище, когато аз/мъжът ми работим до късно.
Не мога да си представя например свекито да е у нас уж, за да ми помага, а аз не бих могла да я помоля нито да изчисти, нито да сготви, нито да купи нещо (просто не мога да я карам), а в същото време присъствието й, ще ме разсейва да се грижа за бебето - да кърмя, да сменям памперси, да гладя и т.н

 
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #44 -: Декември 18, 2007, 11:34:59 am »
Момичета, аз ли нещо не съм в час 8O относно тези Памперс?
ние сме с памперс втори номер и почти нямат мирис.За по-големия номер ли става въпрос,защото на нас ни е време да сменяме двойката?
Каси, и аз питам за деликатна рецепта за разкарване на досадни свекърви :).Все се каня да и кажа по-остро това или онова, но като дойде момента не го правя.Ако някой ден ме хване във фаза, тогава няма да има милост  :wink:, но за сега и аз спадам към добрите снахи.Или поне така си мисля.
А, относно суеверията на погачата, те са всеизвестни, но за мен са нереални.Особено онова с цикъла и пъпките.Не виждам логиката :?.Моята етърва не дойде на погачата и свекървата я оправда, че сигурно е неразположена.Е, то нейния цикъл по тази логика продължава вече втори месец,но това е друг въпрос :x.
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #45 -: Декември 18, 2007, 11:47:05 am »
Ау лелееее, моето дете скоро ще умре от студ като гледам това, ужас :lol:
абе може в стаята да е -5 градуса, много сме лоши :wink:

А мойто и от глад  :D :D :D
В очакване ....
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #46 -: Декември 18, 2007, 11:56:24 am »
Аз едва сега ви прочетох темата и видях, че Цветенцето е питала за базара но ДБМ. Аз ходих. А и предния ден имах среща с една от организаторките от Маммата и видях, че ще има интересни нещица.
Та, в събота и неделя имаше 2 щанда /сергии/: единия пред кино Арена, другия - на партера, пред асансьорите за паркинга. Момичетата бяха доста ентусиазирани,  :Dобясняваха на клиентите си за тяхната кауза. Имаше и клиенти. Интересни неща предлагаха. Моята позната беше оплела шапки и шалове. Аз си купих картички, късмети за баница и едни рози, изработени от салфетки с пожелания на тях.
Какво те интересува, Цвете?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #47 -: Декември 18, 2007, 12:01:43 pm »
Йоши, Памперс Актив бейби е с миризма вътре, за по-големи бебета. Конкретно ние сега номер 4 ползваме и мирише, детето направи контактен дерматит при положение, че е вече почти 6 месечна и досега не е правила такива неща.
Alexandra
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #48 -: Декември 18, 2007, 12:30:27 pm »
Весела и здрава седмица и от нас с Ели! :)

joshi, тя Мари ти е казала че е за Актив Бейби, щото и ние с ме с двойката на Памперс и не е миризлива и за сега съм доволна. Между другото как така ще я сменяш двоиката с по-голям номер, като ти гледам линийката още нямате 2 месеца, мойта мома си мисля че още минимум месец ще кара с двойката, а сме на 2 месеца и 1 седмица.
Сега за бабите, хубавото е че и двете са далеч. Ама свекърва ми дойде за няколко дена и лекичко влуднах. Тя е много добра жена, но покрай бебето така се лигави, че Ели като стане по-голяма (да разбира) и ще ме е страх да я оставям при нея, че ще ми я разлигави и разглези отвсякъде. А най-хубавото е че мъжът ми не може да изтрайва майка си повече от 2 - 3 дена така че аз не се налага да казвам каквото и да е било...
За градусите ние стоим на около 18, ама бабите знаят че е на 20. А да не говорим за порочната ми практика да пренасям голо бебето от стаята до банята, по не дотам топлия коридор. Е сега по празниците като сме при някоя от бабите ще носим сигурно плетени пуловерчета и терлици, ама при тях пада и под 18 тъй че няма да се инатя.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #49 -: Декември 18, 2007, 12:31:57 pm »
Касси, ама тя твойта свекърва няма спирка. Като започнат да говорят как на бебето му трябва 24 гр. за къпане и ще падна. 21-22 гр. на бебчо са му добре за баня и 18 за бодърстване и сън. При висока температура детето не се чувства комфортно особено при сън. Моя син като бебе и сега не можеше да спи на топло и се поти. И така аз понеже съм зиморничава се завивам чак над носа а той потен. В стаята където спим държа хладно, но го завивам топличко-по е хубаво въздуха в стаята да е по-хладен. И другото, което е- момчетата не търпят да стоят на топло, нервничат, потят се и много плачат. И така се изнежва детето.
Другото, което прочетох някъде из темите-питаше за забелването на пишката. Пишеш, че лекаря ти е казал чак след 2 г. Миличка повярвай ми това е много далече. Още преди това ако не се отлепи кожата(препуциума) ще започне да забира. Едни наши познати се наложи да водят детето си на хирург да цепне, защото малкия много плачеше и го болеше, беше забрало отдолу под кожата(детето беше на 1г и 6м.). Синът ми тогава беше новороден(на месец и нещо) и тогва на втората консултация попитах педиатърката. Тя му погледна пишката и ни прати до хирург да отлепи кожата. Процедурата трая няколко секунди-опъна кожата видя че е залепнала(на всички е така залепена), взе една марличка и опъна кожичката рязко надолу и тя се отлепи. Бебчо проплака за миг. Намаза го с Лидокаин и ни каза вкъщи да му сложим марличка напоена с риванол, в който сме сложили кубче лед. От същата вечер започнахме да му забелваме кожичката и да го мием всяка вечер. Не сме имали проблеми и е по-добре по-рано защото после е по-болезнено за детето. Ако не ги отлепят сега съвета ми е да го правиш сама-вечер като къпете бебоците леко с ръка опъвай кожата надолу с лек натиск и го прави всеки ден с тоалета(и след време може да ги отлепиш и сама, но имай предвид че не се отлепя кожата от цялата главичка. От цялата главичка ще се отлепи когато започнат след години да правят секс-това е един вид девствена ципа на мъжа)
Леле, че дълго писах. Надявам се да съм била от полза и на теб и на момичетата с подобни въпроси.  
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #50 -: Декември 18, 2007, 12:33:31 pm »
Аааа, или аз нещо не съм в ред, или не знам...  :(
Мненията ми се появяват със закъснение, както и да е.

Моя приятелка също се оплака, че детето й е направило обрив от миризливите памперси. Аз също не ги одобрявам, плюс това са намалили бройките!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #51 -: Декември 18, 2007, 12:36:01 pm »
Marie, ние ползваме сега на канбебе, доволна съм.
Може би сокчетата правят проблем? Но ти прецени. Много се пише тука за това да не се дават сокове, както и за други неща, които преди са били актуални. Аз не се съобразявам с мнението на околните, но знам какъв е психологическия натиск, когато непрекъснато те дебнат дори и малчаливо какво правиш с детето си и при най-малкия проблем се размахва пръст  :x Ти си пример с температурите, Перденцето цяла анкета е пуснала за дъвченето...Не е лесно...
Джоши, от 3 на Памперс и нагоре започнаха проблрмите, с най-малките и с 2 и ние нямахме проблем.
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #52 -: Декември 18, 2007, 12:51:16 pm »
Такаааа, и аз да се включа.
Мари, аз минах на Хъггис, вече близо месец, че Алекс се обриваше жестоко от Памперс. Не помагаше ни смрадлика след всяко измиване на дупето, не съм ползвала изобщо кърпички, прибягнах и до Дактакорт два пъти дневно, но обрива се появяваше отново и отново. Обаче май съм надценила девойката, щото тройката изпуска от време на време, та ще взема да пробвам с двойка пак. А пък Али наистина може да се обринала от сокчетата. Питай Манхатън да ти каже каква беля си взе Криско с тях на "дърти" години хем. Ама ти напиши писмото, пък аз ще те подкрепя. :wink:
Касси, на свекървата вземи да подариш една книжка за гледане на деца, ама първо я прегледай да няма някоя издънка в нея. (Щото в книжката на Бон апети за храненето до една година на детето пише, че в картофеното пюре се слага една чаена лъжичка захар.) 8O Или пък на следващата консултация я вземи с теб, за да й обясни педиатърът как се гледат деца.
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #53 -: Декември 18, 2007, 13:05:45 pm »
Нещо май не е наред форума, не е излязло това, което писах пред 2 часа. Както и да е. За памперсите ставаша дума, ползвахме 1 пакет с новия лосион на памперс, нямаше никакви проблеми, но не ми хареса. Прекалено натрапчива е миризмата. Ползваме канбебе и съм много доволна от тях.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #54 -: Декември 18, 2007, 13:06:19 pm »
Забравих да си се оплача и аз от кърпичките на Памперс. Взех за проба и бях ужасена от гадната миризма да не говорим че изобщо не бяха мокри и ми трябваха по 4 - 5 докато очистя детето. Най-съм доволна от кърпички Baby Crema с алое или с лайка. Иначе подсичане или някакви обриви не сме имали, явно е до самия тип кожа на бебето. Ели сигурно е взела на баща си кожата, щото аз все съм с пъпки и лишеи и имам доста чуствителна кожа.

Колкото до бабите, те най-вероятно и собствените си деца са гледали на по 18 градуса и не са ги глезили, но когато става въпрос за внуци нещата коренно се променят. Мойта свекърва ми го каза в прав текст, че внучетата били по милички и с тях било по различно. В нашия случай свеки има един син и то дългоочакван (родила го е на 35, като преди това е имало един неуспешен опит), та се замислете сега дългоочакваното внуче какво му се пише като иде на бабин дом или баба му дойде на гости.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #55 -: Декември 18, 2007, 13:12:51 pm »

Мари, А пък Али наистина може да се обринала от сокчетата. Питай Манхатън да ти каже каква беля си взе Криско с тях на "дърти" години хем. Ама ти напиши писмото, пък аз ще те подкрепя. :wink:


Ама Сиа, педиатърката каза, че е контактен дерматит от памперсите. Ако било от сокчетата, то щло да е по цялото тяло...То пък как съвпаднаха смяна на памперс и даване на сокчета...Сега ще търся витаминозния крем на Ултра, направо ми се реве като я гледам така, милото ми детенце!

Имам 2 въпроса:

1. На който детето му се е обривало от сокове-по цялото тяло ли беше или само по дупето?
2. Плодовете за пЮре задължително варени ли трябва да са? не е ли добре да са на пара, че да се запазят повече витамини вътре?
Alexandra
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #56 -: Декември 18, 2007, 13:20:34 pm »
Мари, според д-р Бъди, плодовите пюрета се правят от СУРОВИ плодове. Въпреки това, аз реших, че искам да започна захранването с термично обработени. Именно на пара ги приготвях, за няколко минути само - на плодовете много малко време им трябва. После, като п'рирах, не съм добавяла вода, нямаше нужда. Сега вече като пюрирам сурови, е необходимо да се добави мъничко преварена вода.
*
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #57 -: Декември 18, 2007, 13:22:10 pm »
Сватя, като си дала сокчета, променила се е и урината, предполагам това е допълнителна причина за обрива. Алергичните обриви обикновено са по врата, лицето и ръчичките.

Купи на снаха ми Ексципиал - бадемово масло. Има го в аптеките. Мажи с него
В очакване ....
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #58 -: Декември 18, 2007, 13:29:45 pm »
Фуси вече го е написала-обрива от храна се получава по цялото тяло. Синът ми прави обрив от храна и се изрина целия от главата до петите-нямаше място без петно и тези обриви бяха подути. Но щом бебчо е с обрив само на дупето вероятно е чувствителна кожата и е реагирала на смяната на памперса.

И като става въпрос за памперси-кажете каква марка памперс да купя защото вече си приготвям нещата за родилното и предстои да купувам памперси. Със синът ми преди 5г. съм ползвала на Памперс защото другите, които изпробвахме тогава му пропускаха отстрани и постоянно се мокреше. Кърпички на Памперс никога до сега не съм купувала. Кажете ми вие от кои марки памперси и бебшки продукти сте доволни?
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Седмицата преди Коледа!-17.12-23.12.2007г
« Отговор #59 -: Декември 18, 2007, 13:45:22 pm »
Каква тема сте подхванали направо ме засърбяха пръстите!!!
Не знам вашите ама моето свеки е върха! Няма да правя изводи - ще ви дам факти, пък вие съдете кой крив, кой прав! Та значи в далечния м. октомври един ден се звъни на вратата и познайте кой ми се хили насреща - свекито! Търсила ни била в парка! Нищо не казах! Взе детето, аз почнах да оправям къщата... Дойде сестра ми и в един момент свеки реши, че ще си тръгва?! Вечерта казах на мъжа ми и той говорил с нея! Казал и като на нормален човек като идва да се обажда първо по телефона!!! От този ден мили дами до настоящия момент въпросните ми свекър и свекърва нито са се обадили нито са дошли да си видят внучето!!! Извикаха една вечер сина си да отиде да вземе едни дрешки от тяхна съседка за малката и тва беше!!!