0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #80 -: Ноември 06, 2007, 00:36:13 am »
Лека нова седмичка момичета,

Аз имам едно въпросче, което може и да е глупаво, но ме тормози. Става въпрос за използването на почистващите препарати по време на бременност. Рових се из Гугъл търсих информация и на повечето места прочетох че не вредят на плода ако се спазват някои условия като например докато чистиш да си на отворени прозорци или добре вентилирано помещение, да използваш ръкавици докато чистиш и т.н. И тук е моя въпрос, аз си зпазвам всички условиа, а и не използвам толкова много препарати, само за почистване на банята и дървения под, обаче никога през живота си не съм използвала ръкавици докато чистя и сега неизползвам, просто немога, мъчила съм се хиляди пъти и немога. Взех да се притеснявам, това че неизползвам ръкавици докато чистя а чистя с голи ръце, може ли да навреди по някакъв начин на плода? Знам че кожата попива всичко много лесно и това взе да ме гложди от вътре. Възможно ли е за това че бъркам с голи ръце в разтвора от препарат и вода и така чистя да навредя на бебо? Това което знам е че мога да си докарам зачервяване и алергии по моята кожа, но не ме бърка толкова, аз се тревожа за бебето дали има някакво влияние.
Ще се радвам на споделени мнения момичета, как чистите вие и знаете ли нещо по въпроса?
Благодаря ви предварително.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #81 -: Ноември 06, 2007, 08:41:57 am »
До последно съм си чистила със същите препарати, с които и преди да забременея /Доместос, Мистър Пропър/, даже в деня преди да родя се нанесохме в новото жилище- и няма начин, кой да чисти. След като родих, пак си чистя с препарати, само че пода например веднъж седмично с препарат, а иначе всеки ден само с вода- да обирам прахоляка. Мебелите- с Пронто, винаги проветрявам.Не чистя с ръкавици- не мога да усещам това, което правя, така че без тях.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #82 -: Ноември 06, 2007, 09:16:14 am »
Их, че сте упоритии...  :P
Цитат
Нутрилон Комфорт 1 Омнео 1-пълноценно, хипоалергенно адаптирано мляко с бифидогенен ефект, за кърмачета от раждането до 6-ия месец.
Ай, сега ще мирясате ли?

Иди ги разбери тез хора-кое момиче се обади, че при тях нямало Аптамил? Ми вчера им звънях-нямало вече да имало Нутрилон Комфорт, на негово място щяло да имало Аптамил. То и Аптамила е продукт на Нутрисиа, ама все пак си е друго...Ми сега какво да правя се пита в задачата? Ще минем на обикновения Нутрилон. Нямаме причина засега за хипоалергенното, просто в Чехия ми казаха да купя такова като започвахме и аз от там карам по инерция. На всичко отгоре Али кара първа настинка-кашля и киха, а сега и мляко ново ще давам...Милото ми детенце...

За памперсите-и на мен само 2-3 пъти са ми пропускали. Или не са затегнати добре, или не са сменяни достатъчно често, или детето извънредно много е пишкало.

Друго какво да ви кажа: с майка ми водим борба-да не съм извеждала детето. Цяла зима в апартамента ли ще седим, как я смята тази жена...Ей заради мен било настинало, щото го водя по обедни разходки...Хората в Англия в дъжд и вятър си разхождат децата, ние тука-затворнички в къщи. Сега, гузна и объркана, седя и треперя да не вдигне температура и дано да овладеем нещата в самото начало.
Alexandra
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #83 -: Ноември 06, 2007, 09:22:38 am »
Marie,даваш ли й нещо за кашлянето и кихането?Днеска следобед сме на ваксина и ще питам моята педиатърка.
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #84 -: Ноември 06, 2007, 09:23:57 am »
Ние също не сме дигали температура, ама малко кихаме.
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #85 -: Ноември 06, 2007, 09:30:13 am »
Привет от нас! Много сте изписали за един ден!

Ние се гледме до обяд, след обед съм на работа! Днес каката тръгна най-после да у-ще и съм много щастлива - тази стачка ме изтормози - нарушаваше чувството ми за ред, честно казано! Много се проточи и изроди! От другата седмица започвам да ходя на работа сутрин, за да взимам Лора от у-ще!

Надявам се всички да са добре, честити месечинки на малките бебоци!

Мини, ще извеждаш, разбира се, при дъжд и мъгла само недей, макар че за дъжд има дъждобрани и стига да не вали силно - защо не! Дано нищо ви няма!
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 09:32:21 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #86 -: Ноември 06, 2007, 09:36:57 am »
Marie,даваш ли й нещо за кашлянето и кихането?Днеска следобед сме на ваксина и ще питам моята педиатърка.

Давам. Снощи идва педиатърката ни-Проспан, Нурофен за всеки случай и Есберитокс, уж да го пресечем от сега.
Alexandra
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #87 -: Ноември 06, 2007, 09:39:45 am »
То и Аптамила е продукт на Нутрисиа, ама все пак си е друго...

Аптамила нали е на Милупа?...
Ние АМ само Аптамил сме пили, започнахме към 5ти месец още докато кърмех и сега сме само на него. Прие се безрезервно, веднага, не е имало проблем. Ставало ми е на бучки само ако водата е много гореща! Боровинчо, да не би това да е проблема? Ако пък е хладка, пак има вероятност да не се разтвори добре, въпреки че по стечение на обстоятелствата и в хладка съм го разтваряла без проблем. Трябва да е топла, около 50-60градуса. Аз държа вода с тази температура в термос. Когато сме навън просто си вземам термоса с нас в раницата. Изглежда сложно, но всъщност не чак толкова, въпрос на организация.
Но такова нещо да се налага да прецеждам бучки...пробвай да варираш малко с температурата на водата.

За памперсите на Памперс, аз мисля, че новите партиди ще са вече такива артоматизиране, Лиде, може би все още попадаш на стари запаси. Смених ги поради тази причина, сега сме на Дайперс, не миришат на нищо.

Някой питаше за ръкавиците -  аз трудно им свикнах, точно като Мини не усещам какво пипам, какво върша, чинии пък да измия с ръкавици - абсурд, но е въпрос на навик и мисля, че е по-добре с тях.

Мари, моят принцип за извеждането е, че няма да изведа само при много лошо време, такова дето на мен ще ми е много неприятно да съм навън, какво остава за бебето. Все пак има дрехи и за студено време :wink:
« Последна редакция: Ноември 06, 2007, 09:43:00 am от tzvetenze »
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #88 -: Ноември 06, 2007, 09:42:36 am »
Marie,благодаря.Днеска ще видим какво ще каже педиатърката ни.
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #89 -: Ноември 06, 2007, 09:49:27 am »
То и Аптамила е продукт на Нутрисиа, ама все пак си е друго...

Аптамила нали е на Милупа?...

В сайта им най-отдолу пише: "собственост на Нутрисиа". Отделно търговеца, с когото разгоиварях вчера, каза, че и двете млека се правели в един и същи завод. Явно е един производител- различни марки.
Alexandra
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #90 -: Ноември 06, 2007, 11:09:58 am »
Момичета, знам, че коментирахте, но не го намерих - та през колко време трябва да сменяме залъгалките на бебетата?
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #91 -: Ноември 06, 2007, 11:12:35 am »
Заради работата на мъжа ми трябваШе да се преместим в Англия (zа иzвестно време) и се наложи да сменя АМ на детето, че наШата марка не я продаваха в UK. Само АМ на Хип ги продаваха в немско, английско и българско. Раzлика в АМ имаШе и то голяма. ОбЩото в трите млека беШе само марката  :lol:. Това само като инфо, че една и съЩа марка, проиzведена в раzличните страни е раzлична  8O.

Маrie,
относно раzходките - не слуШай майка ти. Мелани е на година и до сега е боледувала само 1 път и то когато си бяхме в БГ, пролетта. Конюнктивит. Не сме имали никога zапуШено носле, а Т° сме вдигали само покрай ваксините. Раzходка сме пропуснали само в много редки случаи (и то не zаради времето). Раzходката zакалява, а не стоенето в къЩи!

За чистенето - ако има неЩо дребно zа чистене карам беz ръкавици, но със силни препарати не мога беz тях, ставам на рани (имам алергия). Не zнам дали вреди на бебето, но опитай да чистиШ с онеzи тънките ръкавици, с тях се усеЩа какво и как пипаШ. А и се свиква. И аz в началото не усеЩах , но после някак си добих рутина.

Албена,
честито ви zъбче и дано терапията помогне бърzо и е приятна zа детето.

На всички бебоци с месечинки да им е честито и не прекаляват с млякото  :lol: :lol: :lol:!

Лиде, честито ви прохождане  :D!

Mариянче,
на 2-3 месеца  :D.
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #92 -: Ноември 06, 2007, 11:27:49 am »
Боровинчо, и ние не сме имали досега проблем с разтвараянето на аптамила. И аз обикновено държа по-гореща вода в термос и студена, но преварена в друг съд и ги смесвам когато се налага. Така, относно вноса. Имаше проблем с вноса на аптамил 3 -изненадаха ме 1 вечер в седем и половина, връщайки се от работа и обиколих целия квартал и никъде нямаше, та взех тогава аптамил 2 да спасим положението. На следващия ден бясна се обадих на вносителите и ги питах как може така, не знаят ли, че има бебета дето не приемат току така смяна -добре, че моето не е от тях, ама все пак, обаче те бяха супер любезни, даже ми предложиха останали кутий да взема и така. Оказа се, че има нов дизайн, нова опаковка и естествено нова цена на тройката. Вече го има навсякъде в София. По-прахообразен е от предишния и мирише по-хубаво, а и пише, че е за деца над 12 месеца -предишният беше след 8 месеца.
Последният пакет на Памперс наистина са ароматизирани, не силно, но се усеща, засега нямаме реакции от тази екстра, дано и да няма.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #93 -: Ноември 06, 2007, 11:53:31 am »
Marie, ето ти линк към руския сайт на Нутриция с обяснение за млякото Нутрилон Комфорт:
http://www.nutricia.ru/ru/products/?id=1452&gid=1307

Полноценная смесь для здоровых детей. Предупреждает и устраняет колики, запоры, срыгивания, нормализует микрофлору кишечника.

Дополнительная защита организма:

Первый выбор при невозможности грудного вскармливания для предупреждения и устранения явлений пищеварительного дискомфорта
С пребиотическими волокнами, обеспечивающими естественную защиту малыша
Легко переваривается
Обогащено селеном, таурином, ß-каротином, витамином D
Ассортимент Nutrilon соответствует стадиям развития Вашего ребенка и включает смесь:

Nutrilon Comfort 2 – для детей c 6 месяцев


на твоята красавица наистина не й трябва хипоалергенно мляко изобщо.

Аптамил е продукт на фирмата Milupa, не е на Nutricia.

в никакъв случай не се подвеждай да не разхождаш детето! педиатрите препоръчват да не се излиза само при дъжд, мъгла, много силен вятър и температури под минус 5 градуса Целзий.
чистият въздух е не само закаляване, но и профилактика на рахита, имайте предвид това!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #94 -: Ноември 06, 2007, 12:23:36 pm »
Добре де, за Аптамила - новата тройка - след 12 мес, старата двойка - от 4 до 8месеца. Ние от 8 до 12 какво да ядем тогаз :lol: :lol: Т
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #95 -: Ноември 06, 2007, 12:24:34 pm »
пърДжоли  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #96 -: Ноември 06, 2007, 13:01:56 pm »
Добре де, за Аптамила - новата тройка - след 12 мес, старата двойка - от 4 до 8месеца. Ние от 8 до 12 какво да ядем тогаз :lol: :lol: Т
Цветенце, карай си с двойката бе :wink: Ние например пием сутрин 3ка, щото нали сме големи, която е от 8 месеца нататък, а вечер пием мляко от бутилки на Милупа, което е за 1+.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #97 -: Ноември 06, 2007, 13:27:47 pm »
Има нов Аптамил 2, в метални кутии, който е до 12 месеца.
*
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #98 -: Ноември 06, 2007, 14:23:14 pm »
Има нов Аптамил 2, в метални кутии, който е до 12 месеца.

Къде го, Сърчице??? Търсих - навсякъде стара 1ца и 2ка и нова 3ка.
В метални кутии видях Аптамил комфорт, който беше 1ца и 2ка. Него ли имаш предвид?

Иначе, да, Гане, 2ката си двам, няма да го държа гладно детето :lol:
Re: Новата седмица започна 5.11-12.11.07
« Отговор #99 -: Ноември 06, 2007, 14:33:43 pm »
Цветенце, ние си пихме двойката до 10-11 месеца. моята педиатърка ми беше казала да минем на тройка, когато забележа, че млякото не я засища дори като увелича количеството и аз последвах този съвет. Сега като беше изчезнала тройката и се наложи да пие двойка, пак й давах колкото си пие -240мл. и нямаше признаци да огладнява по-рано, така че няма проблем явно.
<br />[link=http: