0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« -: Октомври 08, 2007, 08:41:03 am »
Привет в новата тема!

Мда, явно имате случая на Лора - палаво, хиперактивно дете, което неможеше да задържи и миг вниманието си на нещо / не казвам, че вашите са такива, а че тя беше/ и ви разбирам. С нея бях така и нямах мира цял ден! Сега съм компенсирана с дете, което си играе само и това не е от вчера! Явно е въпрос на темперамент.

Нашата кухня също е хубава - особено манджите, а кремовете щом Матей ги харесва, значи са добре. Аз не си падам по кремове и не бих ги яла, ама той си ги харесва. Но вечер иска да хапва, каквото и ние ядем.

Как сте с спането - приспивате ли се?

Ман, все забравям - сори, че не дойдохме на РД, но ме беше страх да не ливне дъжд, а и закъсняхме за другото мероприятие и съвсем...Много ме е яд, че така съвпаднаха нещата!
« Последна редакция: Октомври 08, 2007, 22:54:12 pm от mini »
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2007, 09:23:49 am »
Здравейте и от нас след една тежка нощ :(
В 3.30 снощи Деси пак имаше температура, е не беше висока, но диването мрънка, въртя се, става, ужас. Решихме че може да е от зъбите, баща й пробва да я намаеже, а като си стисна устата и започна да се мята, представям си колко го боли. Е сега тя спи, а аз клюмам :)
Моля ви кажете имали ли сте случай на вдигане на Т при зъби, защото аз съм малко скептична към тая диагноза, ама много ми се ще да са те този път, защото няма никакви други симптоми на болест?
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2007, 09:37:03 am »
Stefi, при Юлия не се е случвало. Аз също съм доста скептична относно вдигането на температура от зъби. Само че племеника наскоро влезе дори в болница заради много висока температура. Според майка му от зъби. Не знам дали е така, ама тогава извади 4 кътника наведнъж.

Юлия също има склоност да се заиграва само, но все пак не бива да се оставя сама. Наскоро реших, че вече е по-голяма и не я вързах в количката докато мия пода. Е резултата беше, че ми топна мобилния телефон в кофата с вода(за щастие още работи :) ) и бутна една стояща лампа.


Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2007, 09:50:36 am »
Стефи, от 14 зъба в устата на Матей поне 8 са излезли след температура, останалите с разстройство или просто голямо мрънкане. Не, че от зъбите вдига, а имунитета пада при зъбоникненето и детето е по-податливо на вируси. И аз бях скептична преди - с Лора не съм имала такива проблеми, но опита показва, че може и така. Имала съм случай на 40 градуса, които не могат да бъдат свалени по никакъв начин и накрая прибегнах до течен аналгин, за да свали, защото беше нощ и ме беше страх от гърч. На другия ден имахме пробил зъб и се приключи.
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2007, 09:53:36 am »
Привет и от нас  :D В тоя дъжд какво ли ще се прави...

По повод заиграването на децата - до кога ви вършат работа кошарите?

А, за детските кухни - то си зависи от самите жени, дето готвят също. На моя приятелка детето не ще да яде храната от една от кухните в града, но пък омита всичко от другата  :)
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2007, 09:57:02 am »
ПРИВЕТ И УСПЕШНА СЕДМИЦА!
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2007, 10:05:19 am »
Аз направо се моля в момента да е от зъб, че незнам какво друго вече да изследваме :(
Тя има само 2 долни, 4-те горни са буквално очертани набъбнали, но не са пробили, дано след снощния екшън поне един да излезе, че да се успокоя малко :(
Иначе и Деси се заиграва сама, вади си играчки от коша, разнася ги из цялата къща, пред огледалото може да седи 10-15 мин. и да си говори :lol: Аз много не се притеснявам да не направи някоя беля щото то в къщи няма какво да счупи, само шкафовете на кухнята отваря, но й минава бързо мирака и поема на някъде другъде :) Абе общо взето ми е на една ръка растояние винаги, дори и да правя нещо :lol:
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2007, 10:15:51 am »
За зъбите: ние имаме засега само три/вчера изби третия/, но не сме вдигали Т. Единственото нещо което ми показва че на детето му е дискомфортно е че отказва някои храни. Но това е само около 2 дни и след това зъбчето е избило.

За кухнята: ами държавната моят син не иска и да я помирише, докато частната излапваше всичко. Въпреки всичко реших да му готвя сама, защото не наддаваше добре и сме в долната граница/на 1год. тежеше 9кг/. За един месец, откакто му готвя, има по-добро наддаване. Времето не стига никога, но реших да махна сутрешното излизане и така успявам да му готвя всеки ден.

За заиграването: и ние си ходим по петите. Например сутринта, на масата бях оставила кутия с бисквити, нашият малък разбойник се надигнал на пръсти взел висквитите и си напъхал една цяла такава в устата. Това се случи непосредствено след като закусва и се сещате какво последва, повърна. Не мога и до нулата да отида. :lol:

*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2007, 10:19:12 am »
Привет в доста дъждовната седмица. в Русе не е спирало от 2 дена да вали.ние се спасяваме по детските центрове.в русе има ново изискване деца под 3години не приемат.Относно кухня нищо не мога да кажа - не съм ползвала такава до сега.Ели си хапва от наще храни, така че кой знае какво време не ми отнема.Или отделям преди да съм сложила всяка една подправка.или готвя в малката тенджерка от детския комплект.При нас кошарата вършиши чудесна работа до към година и половина, след това почна мрънкане за излизане извън нея.пускам играчките една по една, а не всичките за да не губи интерес.заиграваще се час-два.ей ,тези шкафове са явно любима цел за всички.и досега Ели се сеща понякога и току ги отвори за ревизия,но мерака минава бързо.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2007, 12:02:00 pm »
Слави също е доста будно, активно и ужасно дете :lol: Нашият режим е горе долу като на Джам. Ставане 7-8ч...бясна игра до 11,30-12ч...ядене /обикновенно се опитвам да дам пюре, супа, манджа но накрая завършваме с пиене на мляко/ и спане около 2-3 часа...ставане и ядене пак..игра и беснеене до към 21ч. Последно ядене и ако имам късмет заспива бързо. Сега май е на етап един сън му е малко, два са му много и е доста кисел.
Стефи да си чукам на тиквата но Слави не ми е вдигал Т за зъби но племецитата изкара кътниците с 40 градуса три дена подред :? Горните зъби пробиват по-трудно защото са плочковидни а не малки и остри като долинет. Дано скоро се озъбите. :)
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2007, 12:42:39 pm »
Здравейте,
лека и добра седмичка и от нас  :D!
Благодаря ви zа успокоението, че явно се раzвиваме нормално, Щом детето е "осъzнало", 4е от сън спомени няма и вече Ще имам по_малко свободно време...
НаШият режим не е много по_раzличен от тоzи, на другите деца. Ставане в 6,30-7 ч., zакуска, игра, обяд в 12, раzходка, спане, 16 ч. следобедна zакуска, игра, вечеря в 20 ч. и сън в 21 ч. Раzходката ни е след обяд, zаЩото сутрин е много студено и мрачно.
Имам свободно време, zаЩото Мелани оЩе не ходи и не се налага навсякъде да я следя. Все оЩе се zаиграва сама в коШарата, zалисва се на проходилката или и харесва да отваря Шкафовете. Имам въzможност да готвя докато тя си играе (кухнята и хола са zаедно) и едновременно с това я наблюдавам. Чистя когато тя спи. Нямам други ангажименти, zанимавам се само с детето. БаЩа и иzлиzа сутрин в 6,30 zа работа и се връЩа в 19,30.
В последно време чак zапочнах да бродирам един елементарен гоблен...  Мисля, че началото на ходенето Ще е краят на свободното ми време  :).
Забравих да кажа (мисля, че някой питаШе по_горе) _ не се приспиваме. Слагам я в леглото, бибата, играчката, одеалцето и пускам тихо детски песнички. Заспива си сама. Вечер съЩо.

Стефи, до сега Т от zъби не сме имали. Ама и ние имаме само 5, така че не сме покаzател. Дано се оправите бърzо.
« Последна редакция: Октомври 08, 2007, 12:55:57 pm от tanja »
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2007, 12:55:45 pm »
Весела седмица и от нас (макар че с това дъждовно време май няма да е много весела), бързо оправяне на малчовците и повече свободно време за мама :lol:
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #12 -: Октомври 08, 2007, 13:18:35 pm »
Стефи, при зъбоникненето на Мия не е имало температура или разстройство, но на два пъти щях да я водя в спешното, защото си мислех, че я боли коремче. Много пищеше и се мяташе и риташе с крака неистово и впоследствие се оказа, че зъбчета я мъчат. При нас става въпрос за кътници, които още не са излезли въпреки зверските болки. При всяко дете е много индивидуално.
Приятна седмица от нас.
<br />[link=http:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2007, 13:27:45 pm »
Здравейте и от нас, ние продължаваме да се будим през час и полвина, макс. два през нощта, през деня най-големия интервал на несукане е бил 4 часа и то мнооооооого рядко, онзи ден изяде едно хипско /125/ и едно герберско /130/ пюре на обед и плюс това докато заспи сука още два пъти за по около 10 минути. Да ви кажа какво направих онази вечер- направо не мога да се понасям- събуди се детето да суче, дадох й- заспа, преместих я в кошарата, аз отидох до тоалетна и като се върнах тя мрънкотеше. Гушнах я в мен да се успокои и понеже много ми се спеше полегнах и аз с мисълта да я преместя, ама веднага съм заспала и по едно време се събудих от рева й- гледам в кошарата я няма, а тя милата на земята паднала.  :?
Тази вечер съм се стряскала поне 50 пъти и все надолу към земята поглеждам да видя, дали не съм я изтървала пак.
Зъби още нямаме :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #14 -: Октомври 08, 2007, 13:44:53 pm »
Мини като я кърмиш вечер в леглото защо не я слагаш между теб и Ник...поне така той ще я пази от едната а ти от другата страна. Иначе си представям как се стряскаш щото и аз съм същата паника.
И наче за яденето...ами да си яде чеде...мойто като не ще пък...на Аптамил до абитюренската вечер  :x
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #15 -: Октомври 08, 2007, 15:40:57 pm »
Весела седмица и от нас с Криска. "Няма нищо по-хубаво от лошото време!"  :P
Хора, като кърмите бебоците и заспиват на гърдата не ги ли оригвате? В смисъл премествате го без да се оригне ли? Защото наша Кристина почти никога не заспива докато суче, но ако се случи, аз пак я вдигам да се оригне и тя се разсънва? После не е много лесно да се приспим.
Обаче сме със силиконов протектор и явно гълта много въздух, защото оригва мощно като каруцар  :oops: и си представям, че ако не го направи, няма да спи спокойно и ще се буди.
mini, кажи някакъв трик за по-дълго кърмене, някак да стимулирам кърмата? Може би "на поискване" като е детето и повече се стимулира.... :?
И други майки ако се включат, ще се радвам.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #16 -: Октомври 08, 2007, 16:27:28 pm »
Нинка, аз кърмех до 3 месец с протектори- Стефи не се отби, предлагам първо гърда винаги, когато се разплаче. Едва ли аз съм най-добрия пример за кърмачка, при все че в началото /до 3 месец/ дохранвах Стефания, да речем едно следобедно и едно вечерно хранене, след това явно е почнала вече да ми се регулира кърмата спрямо нуждите на бебка. Така и не разбрах какво е това да замръзяваш кърма, а си представях че ще имам и за това. Това, което ми препоръча СтефиЗ- българския лактогонен чай, много сокове, вода, никаква диета или силови упражнения на този етап- ще ти трябват сили.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #17 -: Октомври 08, 2007, 17:29:31 pm »
Ами то едва ли и аз мога да бъда давана за пример сред кърмачките, в сравнение с бгмамите дето кърмят до 1-ви клас :wink: аз с моите 9м. къде се бутам :lol:
Сокове не съм пила, защото не обичам, пиех до към 40-50 ден, както ти е казала мини от българския лактогонен чай, пиех страшно много вода и ядях неизмерими количества храна, чувствах постоянен глад :oops:
Не съм кърмила на поискване, а на 3 часа в началото, но това зависи от самото дете. В нашия случай аз предлагах на 3 часа или като се събуди, защото тя до 2.5 м. почти постоянно спеше. Може би затова свикна така.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2007, 17:34:57 pm »
Цитат
Хора, като кърмите бебоците и заспиват на гърдата не ги ли оригвате? В смисъл премествате го без да се оригне ли?

Нина, зет ти си заспива и с топ не можеш да го събудиш. Виси, тоест спи по половин час на рамото на баща си и ефекта е нулев.
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #19 -: Октомври 08, 2007, 17:51:51 pm »
Здравейте и от нас с Алекс :D

Нина, ние сме изцяло на кърма и явно въобще не засмуква въздух, защото почти никога не се оригва след ядене. Единствено като й давам вода от шишето(заради жълтеницата), това се оригва яко.
Като стана въпрос за кърменето, да питам и аз. Александра се буди сама на всеки 3 часа, за да яде.  При вас кога се престанаха бебчовците да се будят през нощта за нощното хранене? Аз ли трябва да я свиквам или тя сама ще престане да се буди?
И още - докато кърмехте, доизцеждахте ли изцяло или напротив? Всъщност питането ми е свързано с регулирането на кърмата спрямо нуждите на детето. Значи след като се нахрани и заспи, с помпата доизцеждам бая кърма като съм стигала и до 150 мл.  Пробвала съм и да не се изцеждам, но тогава имам чувството, че ще експлоадирам. В  случай, че непръснато се доизцеждам как ще се регулира кърмата до потребностите на детето така че да не се налага след всяко ядене да скърцам с помпата. Дайте съвет, вашия опит е безценен!