0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #20 -: Октомври 08, 2007, 19:10:54 pm »
Мерси за съветите отново.
mini, абе като гледам добре си се справила с кърменето и се справяш де  :wink:
Лейди, снаха ти за оригването е отличник. Няма грешка, най-много 2 мин. и Везувий изригва, голема простакеска е, некултурна работа, да му мисли мъжа й  :P
СтефиЗколко да ям бе душа, то от това повече....ше почна да повръщам.
Днес беше кошмар - пищене на гърдата яко, квича докато не и дадох шише, а съм я дохранвала много малко пъти. Явно много се е раздразнила от липсата на кърма и се страхувам, че ще се отбие. Но съм решена да я каня на гърда /на ресторант "Двете Фукли" както казва баща и/ докато категорчино не ми покаже, че спираме със сукането.
Сия, аз не съм се изцеждала много, защото Кристина си сучеше явно всичко и не ми се е налагало след първите седмици. Но ако имаш - изцеждай. Една приятелка пък ми говореше за свръх лактация /така и казал лекар/ и ме съветваше да не изцеждам до последна капка, а само докато премине напрежението. Защото и свръх лактацията си е кофти.
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #21 -: Октомври 08, 2007, 19:31:40 pm »
И аз не съм цедила - само в началото, когато още не бях сигурна в количествата и дали му стига, защото много начесто сучеше. Но след като качи два месеца по кило и двеста спрях да го мисла! И оригването  не съм го практикувала, защата иначе би се събудил, а той най-редовно заспиваше на гърдата!
Матей - 1.04.2006 г
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #22 -: Октомври 08, 2007, 21:56:29 pm »
Сийка, нали ти казах, мило, изцеждаш само докато омекне и няма напрежение.

за кърменето на поискване, отдавна съм се убедила, че не е добре за нито една от страните. направо не ми се пише по темата и трудно си обяснявам практикуването му...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2007, 22:36:08 pm »
за кърменето на поискване, отдавна съм се убедила, че не е добре за нито една от страните. направо не ми се пише по темата и трудно си обяснявам практикуването му...

Ами подкрепям казаното с две ръце. Не мога да ви опиша навика навсякъде и по всяко време да иска да суче. Ако сме навън рева е неописуем. Около два месеца ми трябваха да я отуча от тея ми ти навици, като сега се кърмим само три пъти на ден преди да заспи за по 5 мин, не повече. Ако не е заспала я вдигам и не давам да ме ползва за залъгалка.
Нали се сещате, че когато не и е добре виси денонощно на гърдата, а когато има и зъби и растат чудото е неописуемо. Когато не дадеш рева и тръшкането са страшна работа. С две думи, повече никога.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #24 -: Октомври 08, 2007, 22:48:08 pm »
Сийка, нали ти казах, мило, изцеждаш само докато омекне и няма напрежение.

Това добре, ама напрежението докато изчезне аз с вече съм изцедила минимум 100 мл. И то след като се е нахранила адашката ти. Ще се пробвам да се изцеждам само преди кърмене, пък да видим кво ще стане.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14,10!
« Отговор #25 -: Октомври 08, 2007, 22:53:45 pm »
Сия, а от едната гърда ли даваш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #26 -: Октомври 08, 2007, 23:38:33 pm »
И от двете. Като престане да суче от едната, я вдигам да се оригне и след това предлагам другата. Никога не я отказва. Камерата вече е пълна със замразена кърма.
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #27 -: Октомври 09, 2007, 07:48:44 am »
хайде и аз да се включа с моя кратък опит в цеденето и даването на кърма от шише.
Сия, недей да цедиш прекалено старателно, че после става направоооооо...........Ще има да цедиш денонощно с помпата.Аз така с много старание си докарах супер лактация и след хранене съм изцеждала от 260 до 300мл.Смятай какво ми беше.Не пръсване , а изригване на вулкан бях на моменти.
Стреми се щом бебката си задоволи потребностите да се мъчиш с помпата минимално, че в другия вариант после ще ти се наложи да купуваш нов фризер:)))))))))))))
Мацки, аз имам един проглен дето тия дни мира не ми дава.На 23.10 малката ще направи годинка и естествено трябва да се правят приготовления и торти да се избират и какво ли още не.Искам да питам за рождените дни на Вашите деца от къде сте поръчали тортите си?Доволни ли сте?Има ли някой, който да живее в Обеля2 до цеха за сладкарски изделия "Гаврош"?/последното питам защото в Нета имат огромна галерия с торти,но няма цени, а пък нямат направена страница и нещо ми е сложно да се ориентирам/.За Гавроша ме интерсува дали правят и торти по идея на клиента, защото аз искам торта с фея, която е докоснала с пръчицата си малко дете, а такава не видях никъде.
Дайте някакви оригинални идеи за малко пространство/1 стая/ за забавление на дребчовците, които очакваме.
Аз бях замислила за всяко бебе гостенче почерпка с пюре, което то яде, да купя балони и гирлянди, по една колоунска шапка и много други цветни джунджурии и такааааааааааа. За майките вече имам ясна картинка какво да правя,но нещо с тортата колебанията са ми големи защото искам да е нещо много красиво, а нямам време и възможност да обикалям.Растат ни няколко зъба на куп и просто е невъзможна.Реве и се дере по цял ден.
И друго.Интерсува ме Вие къде сте ходили на момолог и цени ?
« Последна редакция: Октомври 09, 2007, 08:56:15 am от Silwi25 »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #28 -: Октомври 09, 2007, 08:59:14 am »
Има ли някой, който да живее в Обеля до цеха за сладкарски изделия "Гаврош"?

Този цех не го знам, но дай адреса и ще отскоча да видя за кво иде реч.
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #29 -: Октомври 09, 2007, 09:19:32 am »
А бе защо не ми се публикува постинга?
Пак пиша.

ПО вода да е седмицата за форумите ни: много леки бременности и много здрави деца!

Четих ви джафкането за кухнята...Аз пък ви се чудя как ви стига времето за Интернет! Аз едва успявам да прочета тази тема и да отговоря на 1-2 лични. А така ме човърка да почета малко из другите форуми, да понапиша малко философски и смислени работи, да си изцедя фантазната жлеза, да замразя малко идеи за зор-заман за напред, но няма време. У дома сме две жени и двете вече чакаме мъжът ми да си идва от Бангкок-Мангкок и да се вклЮчва в купона! Дето вика вуйна ми-сигурно се престараваме, но такова престараване, дай, Боже, всекиму! От умора прави да заспиват всички жени в "Зачатие" до главиците на децата си, от разнасяне и гушкане да те болят ръцете, от разходки да са ти откачени краката, да се научат всички тук да ходят немити и несресани, пикочните мехури да се разтеглят изкуствено от стискане да дойде по-подходящ час, мебелите ни да са разбити от детска ръка, къщите ни да са на вили и могили от детски игри, сънят от 5 часа да ти е най-сладкият в живота, игрите с бебето да са ти най-интересните в живота! От какво друго, кажете ми, да умре човек освен от лЮбов по децата си?!
Alexandra
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #30 -: Октомври 09, 2007, 09:30:17 am »
хехехе, Мари, разбра ли ти сега от к'во се най-сладко умирга :D
за мен първите 3-4 месеца бяха най-трудни. безсънието беше зловещо. няколко пъти съм припадала от умора :( аз тогава, ако помниш, не влизах тук. после става по-лесно, някак се нареждат нещата. а


Силви, имам сведения, че децата се страхуват от клоуни. аз торта взех от Неделя.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #31 -: Октомври 09, 2007, 09:44:04 am »
  :balk_16:Хубава и здрава седмица на мами и бебета!

- дай, Боже, всекиму! От умора прави да заспиват всички жени в "Зачатие" до главиците на децата си, от разнасяне и гушкане да те болят ръцете, от разходки да са ти откачени краката, да се научат всички тук да ходят немити и несресани, пикочните мехури да се разтеглят изкуствено от стискане да дойде по-подходящ час, мебелите ни да са разбити от детска ръка, къщите ни да са на вили и могили от детски игри, сънят от 5 часа да ти е най-сладкият в живота, игрите с бебето да са ти най-интересните в живота! От какво друго, кажете ми, да умре човек освен от лЮбов по децата си?!

:rainbow:Ех Мари, как ми липсваше!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #32 -: Октомври 09, 2007, 09:48:37 am »
Торта от Неделя - имат много нови и хубави модели.

Сия, в никой случай не цеди преди хранене - ще лишиш детето от хранителната предна кърма и ще му дадеш по-течната задна кърма, която служи за утоляване на жаждата, а не за нахранване. Съвета ми е да спреш да цедиш и постепенно ще намалее количеството до необходимото. Като цедиш ти само предизвикваш увеличаване на лактацията, което води до излишна хамалогия по цеденето. Започни да намаляваш количеството на цеденото - например, ако до сега си цедяла по 100 гр, днес изцеждай до 80 гр, утре до 60 и т.н и до няколко дни ще редуцираш до необходимото за бебето количество.

За храненето до поискване - не съм съгласна - само в началото е хаос, после детето си прави само режим. И какво като иска и навън - сядаш някъде и кърмиш!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #33 -: Октомври 09, 2007, 09:50:12 am »
Не съм оригвала, щом бебето заспи, поне при нас това беше мисия невъзможна.
Първите месеци и за мен бяха най-трудните, докъм третия. После успях да се организирам, да вляза в ритъм, а и бебока става по-комуникативен. моето дете поне след третия месец започна да спи само и по цяла нощ и така и аз започнах да спя.

Силви, аз харесвам външния вид на детските торти на 100 грама сладки, но не съм опитвала.
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #34 -: Октомври 09, 2007, 09:54:07 am »


Сия, в никой случай не цеди преди хранене - ще лишиш детето от хранителната предна кърма и ще му дадеш по-течната задна кърма, която служи за утоляване на жаждата, а не за нахранване.

...

За храненето до поискване - не съм съгласна - само в началото е хаос, после детето си прави само режим. И какво като иска и навън - сядаш някъде и кърмиш!

Хм...Пък в моите книги пише, че предната кърма е за утоляване на жаждата, а по-накрая е маслената, по-гъста, която държи ситост по-дълго време...Вече на кого да вярва човек...

Ама, Вени, правят се режим, но си зависи от детето. Едно си прави режим, а друго се обърква още повече и съвсем излиза извън контрол положението.

Alexandra
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #35 -: Октомври 09, 2007, 10:28:20 am »
Задната кърма е хранителната.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #36 -: Октомври 09, 2007, 10:53:15 am »
Мари, на мен ми остава време за интернет само в офиса, защото работя с интернет, когато съм вкъщи въобще не мога да намеря сили и време да седна пред компютъра. Някой питаше за отказването от нощно хранене -при нас стана, когато Мия беше на 2,5 месеца. Не съм я учила, стана както й беше удобно на нея. Просто спря да се буди през нощта. Мисля, че има разлика между хранене на поискване и последната кърмаческа мода -детето да ти виси нонстоп на гърдата до 4 годишна възраст. Не мога да се съглася, че всеки път като се разплаче едно бебе, то винаги е гладно и трябва да му буташ я гърда, я биберон в устата. Бебетата плачат и по много други причини. И Мия е яла винаги на поискване -веднъж пробвах да я нахраня заспала и повече не повторих, защото за 1час беше изяла само половината количество. сега, при нас имаше момент, че тя не искаше да суче от гърда изобщо, така че се цедях, но съм й давала да яде когато е била гладна и това в никакъв случай не е било на всеки 20 минути, както правят кърмещите на поискване. За режима, тя си го изгради сама наистина към 4 месечна възраст, без усилия от моя страна. Винаги съм се водила по нея и нейните желания и нужди.
<br />[link=http:
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #37 -: Октомври 09, 2007, 11:20:01 am »
О, да извинете! :ask:
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #38 -: Октомври 09, 2007, 11:26:22 am »
Момичета,
да ви разпитам за малко административно-институционни неща! Дочух, че вече не се плащало детски на всички деца! Само на тези, чиито родители докарват доход под 200 лева на човек в семейството. По мое време имаше за всички, бре! Сега защо така? Вярно ли е? Т.е. аз и да започна да работя у нас, да си плащам осигуровки, данъци тук, за детето няма да има капки в детска спестовна сметка, така ли? Еее...После друго да ви питам: слушам по градинките говорят за някакви 200 лева еднократна помощ. Кой има право на това? Моето дете има ли право-то ще има българско ЕГН след няколко дни. Майките в чужбина чували ли са такова нещо? Една жена в градинката каза, че на етърва й й дали 2000 евро еднократна помощ за родено в Кипър тяхно бебе, в България се давало по 200 лева. Я ме светнете, моля ви! Ние смятаме да оставаме тук, да си работим тук, да живеем тук, и искам да знам Али какви права има.
Alexandra
*
Re: Малко дъжовна седмица - 8-14.10!
« Отговор #39 -: Октомври 09, 2007, 11:40:17 am »
Мисля, че 200 лева еднократна помоЩ могат да получат всички български деца, неzависимо къде са родени. Само трябва да бъдат подадени необходимите документи. Аz моите не съм ги търсила.
В Германия такива помоЩи не се полагат. Тук детски се дават на всяко дете, неzависимо от финансовото положение на семейството. При майчиството сумите варират, в zависимост доходите на майката преди да роди.
А това с 2000 ? помоЩ ми е малко невероятно, ама zнае ли човек  :D. Много богата страна Кипър. И Щедра  :lol:.