0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Др.Стаменов искам да ви попитам има ли зна4ение сезона и времето за запо4ване на инвитро процедура.Благодаря Ви предварително.
*

    Veri4

  • *
  • 22
  • Слънце мое, злато мое....
Д-р Стаменов, Д-р Персенска...

Не знам от къде намирате сили, нерви, концентрация и воля за всичко, което правите!!! Благодарим Ви и се надявам да бъдете възнаградени за всеки миг жертвано лично време и съпреживяна емоция с нас - вашите пациенти!!!

Вяра Станева


*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Здравейте, д-р Стаменов!
Имам проведени 3 ин витро процедури - неуспешни.
Желая да опитам и ин витро на ЕЦ.
Кога най-рано мога да се запиша?
Вчера ми беше лапароскопията за отстраняване на тръбата.
Благодаря Ви предварително.
Здравейте и от мен д-р Стаменов!Искам да ви попитам колко време може да продължи т.нар. зацапване след ЕТ и доказана бременност?Благодаря Ви за отговора.Поздрави.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Здравейте Д-р Стаменов. Имам записан час при вас за края на м. Ноември. Дотогава ще „търсим щастието” по познатите ни пътеки чрез инсеминации заради наличие на антиспермални антитела. Имам следния въпрос: нужно ли е да правя нов тест за установяване проходимост на тръбите, като имаме предвид състоянието ми, описано сега накратко. След установена проходимост на тръбите чрез цветна снимка и 2 години по-късно диагностична лапароскопия – отново нормална проходимост, лекувах хламидия и ендометриоза. Хламидията беше установена с кръвен тест IgG 1.12 и IgA 2.28. Резултатът от диагностичната лапароскопия беше наличие на множество дребни ендометриозни огнища. Но месец след това се образува ендометриозна киста, която премахнахме чрез пункция и последва 4 мес. лечение с Оргаметрил. Мнението на сегашния ми доктор дали хламидията и ендометриозата биха могли да увредят тръбите ми за предходните 2 години е отрицателно. Моля и за вашия коментар, защото сме планували поредната инсеминация, а нещо ме гложди???
*
Др. Стаменов,
  АДМИРАЦИИ за 52 годишната родилка.Дадохте огромна надежда на всички , които са на мойта възраст, че не всичко е загубени и когато човек желае много силно - успява.Има надежда за всички
нас по-големи момичета :D :lol: :lol:
Д-р Стаменов,
надявам се един ден да направите чудото и с мен!!!

Благодаря Ви, че Ви има!
*
Д-р Стаменов, здравейте!
Предстои ми при вас ин витро процедура по ЗК. Скоро ви описах моя случай и вие ми препоръчахте да започнем с ин витро на ЕЦ или с лека стимулация. Реших да ви послушам и да не чакам касата. Иска ми се това да започне още през месец септември. Трябва ли от сега да се запиша или да си чакам септемврийският цикъл и тогава да се обадя? На кой ден от цикъла да дойда на преглед? Предварително ви благодаря! Приятна отпуска и ползотворна почивка!

*
Здравейте момичета! Съжалявам, че не отговарях на въпросите Ви толкова време,истината е , че не съм в отпуска ( все още )просто бях извън страната и след това ме засипа цунами от работа , но ето че при първия удобен случай съм с Вас. Липсвахте ми много. Благодаря на всички за търпението и ще гледам да отговоря на всичко интересуващо Ви.
И така почваме...
Предстои ми при вас ин витро процедура по ЗК. Скоро ви описах моя случай и вие ми препоръчахте да започнем с ин витро на ЕЦ или с лека стимулация.
Привет du6ka чакам Ви на 3- 4-ти ден от септемврийския цикъл, можете сега да запишете час стига да го изчислите правилно
Ваш д-р Стаменов
Резултатът от диагностичната лапароскопия беше наличие на множество дребни ендометриозни огнища. Но месец след това се образува ендометриозна киста, която премахнахме чрез пункция и последва 4 мес. лечение с Оргаметрил. Мнението на сегашния ми доктор дали хламидията и ендометриозата биха могли да увредят тръбите ми за предходните 2 години е отрицателно.
Здравейте aurinko, труден случай особено, когато е разказан на кратко, опитвате с инсеминации, добре, но при вас не е водещото мъжки фактор, а ендометриозата, тогава не знам какъв е смисъла от тях.Изчакайте срещата ни и ще направим подробен план за действие.
Поздрави ваш д-р Стаменов
зацапване след ЕТ и доказана бременност?
Здравейте kapka_lubov, ако до днес продължава това цапане не е много добре, но освен да спазвате съветите на Вашите терапевти и да лежите, друго едва ли може да се направи, все пак трябва и УЗ преглед за да се види откъде е кървенето
Желая Ви успех от сърце д-р Стаменов
Желая да опитам и ин витро на ЕЦ.
Кога най-рано мога да се запиша?
Здравейте eganeva,
можете още през есента, няма смисъл да отлагате
поздрави д-р Стаменов
Др.Стаменов искам да ви попитам има ли зна4ение сезона и времето за запо4ване на инвитро процедура.Благодаря Ви предварително.
Хубав въпрос poly1234 , отговорът на въпроса е НЕ няма значение, има различни версии по въпроса, смятам да напиша за това една кратка занимателна статия по въпроса, защото тук няма много място да Ви  разказвам теориите, но най - интересната от тях е свързана не със сезона, а с датата на раждане на жената, това няма нищо общо с астрологията. Заинтригувах ли Ви? Ако да чакайте статията!
Поздрави д-р Стаменов
Бихте ли ми казали с такава спермограма мога ли да забременея по естествен начин?
На какво се дължи вискозитет силно повишен, и този малък обем проблем ли е?
Привет lori 07, по принцип не е невъзможно, но е доста трудно опитайте с инсеминация, там проблема с вискозитета се решава.
Ваш д-р Стаменов
Бих искала да попитам д-рСтаменов,според вас трябва ли да се пускат имунологични и генетични изследвания ,преди да се пристъпи към инвитро или ИКСИ...
Здравейте didon, благодаря за писмото Ви аз мисля, че след като зад гърба Ви е един  неуспех трябва да ги имате тези изследвания, колкото до лечението на съпруга Ви, би могло да се опита, но най - бързия шанс за успех са АРТ процедурите.Показателите на партньора Ви съвсем не са толкова лоши и може би би могло да се опита нещо различно от ИКСИ, стига при Вас да няма друг проблем.
Ваш д-р Стаменов
Благодаря на всички момичета за въпросите и подкрепата. По постинга на Поли, ние с нея се разбрахме, тя като всички Вас е много изтрадала и аз я разбирам. За съжаление не всеки ден успявам да си отваря мейла, вече й си извиних за неразбирателството. Разбирам напълно нетърпението и болката Ви, мили момичета, повярвайте опитвам се да съм помагам с всички сили,които имам и ще продължавам да го правя.Да излееш гнева си -  понякога, всички имаме нужда от това...
Не забравяйте обаче, че след всяка буря и дъжд изгрява слънце. Вярвам в този изгрев! Тогава  Вашите сълзи ще бъдат само утринната роса по листата.
Благодаря, че сте тук! Винаги Ваш д-р Стаменов
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Здравейте, д-р Стаменов. Ние сме с мъжки фактор (бях писала преди време) и си записах час при вас за средата на февруари :( Разбирам, че сте много зает и бих искала да ви питам дали мога да направя дотогава някакви изследвания за да съм подготвена за срещата ни и да не губим мн. време.
От мен- хубаво лято  :D

*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Здравейте, д-р Стаменов!
Много Ви благодаря за отговора.
Желая Ви успех!

2 дни преди Вашият отговор се свързах с клиниката и
си записах час за април 2008 год.
Вие тук ми пишете, че може и есента.
Това как да го разбирам?
Ако се обадя отново дали ще ми дадат по-ранна дата.
Септември, октомври, евентуално???

Извинявам се, че настоявам така.
Благодаря отново!


P.S. Днес(24.07.)се обадих и ми дадоха нова дата - 28.11.2007 год.
Надявам се да се видим тогава.

« Последна редакция: Юли 24, 2007, 13:29:59 pm от eganeva »
Резултатът от диагностичната лапароскопия беше наличие на множество дребни ендометриозни огнища. Но месец след това се образува ендометриозна киста, която премахнахме чрез пункция и последва 4 мес. лечение с Оргаметрил. Мнението на сегашния ми доктор дали хламидията и ендометриозата биха могли да увредят тръбите ми за предходните 2 години е отрицателно.
Здравейте aurinko, труден случай особено, когато е разказан на кратко, опитвате с инсеминации, добре, но при вас не е водещото мъжки фактор, а ендометриозата, тогава не знам какъв е смисъла от тях.Изчакайте срещата ни и ще направим подробен план за действие.
Поздрави ваш д-р Стаменов

Здравейте Д-р Стаменов и ви благодаря за отговора. Искам само да отбележа, че сме на вариант инсеминации, защото изграждам антиспермални антитела към съпруга ми. Мъжки фактор нямаме, ендометриозата беше факт /надявам се вече да не е пречка/, защото прегледите към момента показват нормален статус без кистозни образувания. Това променя ли отговора ви за изчакване на срещата с вас след няколко месеца.
Здравейте Д-р Стаменов,
на 16.06 бях на консултация при Вас в НДК. Тогава се разбрахме да си направя хормонални изследвания и след това да се запиша за цветна снимка на тръбите при вас. Тъй като се обадих по телефона в клиниката и от там ми казаха, че ще бъдете в отпуск през август месец и да се обадя през септември бих искала само ако е удобно да ви питам дали хормоналните ми изследвания са в норма. Те са:
FSH - 13.46
LH - 2.19
PROLACTIN - 12.70
ESTRADIOL II - 279.25
TSH - 2.25
TAT - 58.40
MAT - 62.3
FT4 - 13.50

Направила съм си и маркер Са- 125. Стойността му е 7.61 при референтни стойности от 0 до 35 U/ml.
Изследванията са направени на 10.07.2007 г. - 5 ден от цикъла в лабораторен център "Европа" Хасково.

Благодаря Ви предварително!

Людмила Чакърова
Кърджали




Момичета,много се извинявам,знам че въпроса ми не е за този подраздел на форума,но видях че тук има тема,в която мога да задам въпрос към д-р Стаменов и тъй като съм много притеснена ще си позволя да го направя и се надявам да не се сърдите.

Д-р Стаменов,бременна съм в началото на 34 г.с.Вчера бях на ЖК и от разговор с акушерката която ме следи разбрах,че е на работа от 5 дни,а преди това е била болна около месец.Лекарите не са стигнали до яснота относно нейното заболяване,протекло с много висока температура и лекувано с 4 антибиотика.Не е лежала в инфекциозното отделение,но са я викали там на прегледи често.Един от лекарите все пак е предположил,че става въпрос за менингит,но по-скоро някаква стара инфекция.Контакта ми с момичето беше около час-мерене,слушане на сърцето с тръба и разговор.когато се прибрах и премислих информацията за заболяването й се притесних и искам да ви попитам има ли опасност при такъв контакт да съм се заразила от нещо?Ако има такава опасност след колко дни би се проявило заболяването?Каква точно опастност има за бебето при такова заболяване?Мога ли да взема някакви превантивни мерки или да направя изследвания,които да отхвърлят подобни съмнения?
Благодаря ви предварително за отзивчивостта! 
*

    sbubi

  • ***
  • 178
  • красотата ще спаси света
доктор стаменов здравейте.на 24 септември имам лапароскопия при вас.имам въпрос към вас ако наистина се потвърди хидросалпинкс на тръбите какво следва по нататък имам ли шанс за забременяване ин витро?с ендометриоза съм,два пъти лекувана но без успех.цветомира от стара загора.благодаря ви предварително
Здравейте д-р Стаменов!
Ваша пациентка съм! Вчера приключи неуспешно втората ми инсеминация на естествен цикъл.Знам, че август месец сте отпуска та понеже нищо не се уточнихме за септември пак ли ще правим инсеминация, със стимулация ли и на кой ден от цикъла да дойда?
Благодаря Ви и Ви желая приятна отпуска, и да дойдете септември с нови сили. Поздрави, Силвия от Перник.

Здравейте,д-р Стаменов!
Все още не съм станала Ваша пациентка,но това  предстои да се случи през октомври.Ще бъда максимално кратка,за да не отнемам от ценното Ви време.Съпругът ми има диагноза азооспермия,поставена от 2001-ва година,когато беше направена последната спермограма след оперативно варикоцеле.Аз имам диагностицирана и премахната чрез оперативна лапароскопия ендометриоза през 2002 г.Въпросът ми е дали съпругът ми трябва да направи нова спермограма,преди да се видим с Вас през октомври.Предварително Ви благодаря и Ви желая пълноценна в емоционално и физическо отношение отпуска!
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 15:52:49 pm от daniboggeo »
Здравейте д-р Стаменов. Аз съм една от многото жени ,които ви поздравяват за успехите и надеждата ,която давате на многото млади жени неуспели да станат майки.Останах поразена от съобщението за 52-годишната жена успяла да докаже, че и на тази възраст въпреки това, че природата ни е лишила да бъдем равностойни с другите жени, Вие и вашата пациентка доказахте, че не е така.Толкова много се зарадвах, че ми порастнаха криле след многобройните намеци и обяснения от ваши колеги, че времето безвъзвратно е отминало за мен. Може би наистина е така, но не знам дали бихте могли да да разберете, колко е ценна Надеждата, която давате и на такива, като мен, колкото и малка да е тя.Аз имам две прекрасни деца и надеждата ми от три години да имам трето от втория ми съпруг въпреки възрастта ми до скоро ме крепеше.Сега малко по малко свиквам с това, че на моята възраст това е прищявка, но аз си знам колко ме боли.Дано и жени в по- късна възраст получат същото съчувствие и надежда, която давате на по-младите! Пожелавам Ви много здраве и успехи за в бъдеще!
*
  Здравейте,Доктор Стаменов!Чакам с нетърпение края на лятото и се надявам наесен да бъда ваша пациентка!Ние сме с мъжки фактор и затова аз имам желание да пробваме Инвитро на ЕЦ,но не съм наясно какви изследвания трябва да направя ,за да се види дали е възможно,в каква последователност и кога.Какъв е редът във вашата клиника-първо да се видим и да назначите изследвяанията или аз да ги направя предварително?
  Благодаря за вниманието и весела ваканция!!!
Здравейте др. Стаменов казвам се елена на 23год. става въпрос за това че пет години немога да забременея като преди това съм имала два спонтани аборта първия на два месеца и втория на четири месеца след втория аборт мина вече пет години преди шест месеца са ми правили лапароскопия и са ми открили запушени тръби и точковидни ендометриозни огнища след това ми направиха хистероскопия .изчистиха срастванията но тръбите си останаха запушени ими казаха че нищо неможе да се направи или да си осиновявам дете или да си направя инвитро ....
КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ.......
МОЛЯ ЗА ОТГОВОР.     диагнозата ми от лапароскопията е.  obturatio tubae intershtiobs bill sindrom na allen masters
« Последна редакция: Август 03, 2007, 15:21:06 pm от qnakieva »