0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, д-р Тачева.
Въпросът ми към Вас е какво може да се направи за повишаване шанса за имплантация на ембриона след ИКСИ при жена на 36г. с предполагаем имунологичен фактор?
Assisted hatching, преимплантационна диагностика?
При Вас прави ли се отглеждане на ембриони в присъствието на ендометриални клетки с цел по-успешна имплантация?
Благодаря Ви, предварително!
Здравейте,д-р Тачева!Имам час за първи преглед във Вашата клиника на 04.10.Тъй като съм от Варна искам да запитам дали трябва предварително да се обадим за пробно замразяване на семенна течност,защото съпругът ми скоро ще отпътува от страната, а на мен със сигурност ще ми е необходима донорска яйцеклетка.Не ми се иска при намирането на подходяща такава да изпуснем шанса поради липсата на материал от съпруга ми.На 35г.съм,от 10год.съм в ранен климакс,а от 5 год.пия Femoston.Не искам да натоварвам повече страницата с подробности и затова Ви моля само за конкретен отговор на въпроса ми ако е възможно преди посещението ни.
Благодаря!
Здравейте д-р Тачева! Предстой ми втори инвитро опит. Скоро ще навърша 37 години. Не съм имала бременност до момента. Водещ за стерилитета е тубарния фактор. Какви генетични изследвания е желателно да направя имайки впредвид възрастта и на какъв етап - чувала съм за предимплантационна генетична диагностика или евентуално за изследване  на амниотична течност? Благодаря предварително!
« Последна редакция: Септември 28, 2007, 20:44:24 pm от Danny S »


Д-р Тачева,

Бихте ли казали, колко време могат да живеят обработените сперматозоиди след като бъдат вкарани в матката при инсеминация. Наскоро прочетох, че обработените живеят от 6 до 12 часа, в някои случаи до 24, докато необработени (при нормален контакт) може да живеят до 3-5 дни.
Излиза, че шансовете не са толкова големи, колкото очакваме, тъй като да се уцели точното време на овулация никак не е лесно.
Като пример: последната ми инсеминация бе направена в 18 часа, на следващият ден бях на УЗИ чак в 20 часа. Фоликулът се беше спукал но не се знаеше точно кога, което означава, че може овулацията да е била примерно 20 часа след инсеминация.
Моля Ви, да потвърдите, правилно ли разсъждавам.
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 15:12:29 pm от symphony* »
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
При Вас прави ли се отглеждане на ембриони в присъствието на ендометриални клетки с цел по-успешна имплантация?


Здравейте д-р Тачева
Като допълнение на този въпрос, искам да попитам така също използва ли се при вас т.нар."ембриолепило", /казано на непрофесионален език/?
Благодаря Ви предварително.
Едва ли можем да разчитаме на отговори тук. Д-р Тачева не е писала от 4 месеца  :(
Дано слънчо огрее и моят дом ...
При Вас прави ли се отглеждане на ембриони в присъствието на ендометриални клетки с цел по-успешна имплантация?


Здравейте д-р Тачева
Като допълнение на този въпрос, искам да попитам така също използва ли се при вас т.нар."ембриолепило", /казано на непрофесионален език/?
Благодаря Ви предварително.

Кети, като пациент на доктор Владимиров и неговия екип, мога да ти потвърдя, че клиниката ползва embryoglue  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Благодаря ти Рали за отговора.Сигурна съм, че те са професионалисти и няма начин да го няма и при тях, но все пак реших да попитам.
*
Здравейте д-р Тачева,
бих искала да попитам следното: може ли да се счита, че ако при трансфер на 5-ти ден ембрионът е достигнал стадий компактизация, но не и бластоцист, то той всъщност е спрял да се развива?
Предварително Ви благодаря за отделеното внимание  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Здравейте Д-р Тачева и поздравления за това което правите.Предстои ми ИКСИ до няколко дена .Сега съм на стимулация.Имам някои страхове за това как ще протече пункцията на яйцеклеки.По наблюдение на лекуващия лекар само единия яйчник произвежда фоликули под въздействие на лекарствата.Благодаря ви предварително
Здравейте д-р Тачева.
Бих искала да се консултирам с вас по следния въпрос. Бях бременна - 11-та седмица, но се оказа, че плодът е престанал да се развива, няма сърдечна дейност, поставиха ми диагноза "задържан аборт" (missed abortion) и миналата седмица трябваше да направя аборт по спешност. Прочетох няколко статии по въпроса и разбрах, че такъв аборт много често се дължи на различни хормонални и други проблеми, например налиието на антифосфолипиден синдром и др. Това ми е първа бременност и първи аборт. Искам да знам какви изследвания е най-удачно да си направя аз и моят партньор, за да имаме шанс при следваща бременност нещата да се развият благоприятно. В интернет има информация за твърде мното видове изследвания и честно казано, човек доста се обърква и не знае от къде да започне.
Благодаря предварително!
Поздрави.
Здравейте, д-р Тачева,

Благодаря Ви, че отделяте време, за да отговаряте на наши въпроси.

Опитвам се да забременея от 4 години неуспешно по неизяснени причини. Направих 3 неуспешни инсеминации. Едва сега при ин-витро процедурата се установи възможната причина за стерелитета - сперматозоидите на съпруга ми не могат да оплождат моите яйцеклетки. На пункцията моят лекар извади 23 яйцеклетки. Впоследствие само една от тях се бе оплодила ин-витро спонтанно. 13 бяха оплодени с ИКСИ. Ембриологът ми обясни, че спермограмата на съпруга ми е перфектна и няма какво повече да се желае. Но, сперматозоидите бяха наобиколили яйцеклетките, без да ги оплождат. Не ми обясниха каква би могла да бъде вероятната причина и как моге да се преодолее в бъдеще. Ще ви бъда много благодарна, ако можете да ми дадете някакво обяснение.

Предварително благодаря! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
момичета,

д-р Тачева ме помоли да ви съобщя, че не е могла да отговаря на вашите въпроси толкова дълго време поради огромна служебна и лична ангажираност. тя се надява в близко време да може отново да влиза във форума и да отговаря на вашите запитвания.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте Д-р Тачева ,
Радвам се , че имам възможността да се обърна към Вас .
Казвам се Татяна , на 27 г. и имам три несполучливи бременности приключващи с кюретаж поради липса на ембрион / кух плоден сак /.След първата такава бременност реших , че е просто лош късмет . След втората ни казаха , че няма обяснима причина за случваштото се и че в медецината тази диагноза била описана като " Тай наречената случайна грешка " . След третата кошмарна бременност направихме всички необходими изследвания / генетични , хормонални , имунологични , микробиологични , спермограма и т.н. / . Всички все с добри резултати , хистологичните правени след кюретажите също . Една година след последния аборт реших да опитам отново . Тъйкато не се получи се обърнах към специалист по стерилитет . При провеждане на фоликулометрията се оказа , че нямам овулация . Бяха ми предписани стимулиращи лекарства , но и след тях до ден днешен не се получава . Правихме много консултации със специалисти , но все не стигаме до изход от ситуацията . Ще съм Ви много благодарна , ако можете да ме посъветвате какво да правя .
С благодарности ,
Таня
*
Д-р Тачева,бих искала да ви попитам.Правя ИКСИ с лека стимулация,На девети ден имам 5 фоликула от по22,20,18 и два по16мм.след пункцията 5 яйцеклетки от които цитирам" едната без белтък и жълтък".По-късно се оказва че другите две не са годни за оплождане/били незрели/ и от останалите две само една се оплоди.

дали от описаното може да се съди за проблем или е нормално да се случват такива неща.Дали е възможно според вас да е имало незрели яйцеклетки поради по-ранно пунктиране.....ииии про положение че метода е ИКСИ не е ли лошо,че не се оплождат яйцеклетките.

Благодаря ви !
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Д-р Тачева скоро не е отговаряла.
*
Здравейте д-р Тачева. Преди месец направих мисед аборт след първата ми процедура ин витро. 25 яйцеклетки 14 оплодени трансферирани два ембриона при което започна развитие на единият до 10 г.с. и след това мисед. Това е накратко. В резултата от хистологичното изследване пише: Децидуа с възпалителни мифилтрати. Въпросите ми са два:
1.Какво означава това което е написано в хистологичния р-т и може ли миседа да се дължи на това?
2.Според вас трябва ли да напарвим генетични и имунологични изследвания преди втора процедура ин витро?
Ще ви бъда благодарна за отговорите.
Здравейте д-р Тачева
бих искала да попитам за Вашето мнение по проблем с който се сблъскахме със съпруга ми. Проблемът е че втечняването на еякулатът след 2 часа не е пълнен.
Предписаха му 2 ампули прегнил и казаха след 40дни да повторим спермограмата, но доколкото разбирам липсата на този ензим който втечнява, е генетичен проблем и не се лекува. Най-странното е че ние имаме дете на 5,5години и сега не зная какво да мисля - може ли да се лекува или не, какви са шансовете?!
 :oops: :oops: :oops: Д-р Десислава Тачева няколко пъти използвах тестове за овулация но нито един не излезна положителен,възможно ли е това или има грешка??? Искам да си определя датата на овулация но не мога кървенето ми е между 3 и 5 дни и много се притеснявам а силно искам да си имам дете  :bori_007: :bori_003: :bori_004:
AnItA
здравейте д-р Тачева, имам лоша спермограма и бих искал да се посъветвам с Вас!
проблемът е с морфологията на сперматозоидите, но ето някои данни, които не са в нормата: ph 8.5 брои сперматоэоиди 12,500 000 нормокинетични сперматоэоиди 24,снормална морфология 7,40%,с главични дефекти 98 бр,tsh 7.53,tat 290,10 mat 378.00  :oops: :oops: :oops:

какво бихте препоръчали Вие в такъв случай? възможно ли е лечение за подобряване на морфологията? как би следвало да действаме?

благодаря Ви предварително!