0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
НК клетки! /и НЗОК/
« -: Февруари 07, 2007, 15:33:19 pm »
    Пускам тази тема, за да си помагаме по този сериозен проблем. Може  и да се получи някакво повторение, но надявам се да сме си полезно максимално. Аз лично имам още една тема за имуновенина, но тук ми се иска да споделяме специално за НК клетките, къде, как, какво и т.н.
    Както всички знаем, референтните стойности на НК клетките са 12%.  :)
   Моят случай преди първото ИКСИ - 17% НК клетки. Имуноложката, с които работи Д-р Стаменов, Д-р Балтаджиева, предписа 67 ампули, но впоследствие вляхме 40 след корекция от самия Д-р Стаменов. 67 му се видяха много. На 28.12.- отрицателен тест, след ИКСИ-то. Сега съм в процес на стимулация за второто ИКСИ. Док назначи ново изследване на НК клетките, за да ни се изясни поне малко картинката и да видим дали е имало ефект от имуновенина /вливането бе на 01.12./, защото ефекта е 3 месеца.  :?

   Опитах се, да си взема направление за безплатно изследване на НК клетките от НЗОК, но такова чудо няма. Гинеколозите отказват да издадат такова направление, защото нямат пари. Това е. Да не говорим, че гинеколозите в поликлиниките не са наясно изобщо с този проблем. Един казва, че няма право да издава такова направление, тоест за имунологичните изследвания, друг, че няма толкова пари отпуснати за месеца. Разбирам че, парите са намалени 5 пъти за направления.  :x Вследствие на перипетиите ми днес, отново костатирам, че МРАЗЯ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЖИВЕЯ!
   Не стига, че имаме такава съдба, ами и трябва да сме милионери, за да си позволим да се лекуваме и да се борим да станем майки.
Така че и това нещо ще си платя отново аз. Като получа новите резултати на НК клетките ще пиша.  :)




София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2007, 15:40:12 pm »
Докато чаках да вляза при гинеколога днес, до мен се оказа една жена, която се тюхкаше, попитах е какъв и е проблема. И познайте. Ами бременна е! Ама таткото не иска бебето, защото вече имат дете на 15 години. Аз изцепих, че 5 години не мога да имам дете и правя втори опит инвитро, а тя ми отговори: "Ох, аз от поглед хващам, само да ме духнеш и забременявам." Та искаше Док да види дали е бременна след 5 дневно закъснение.  :D Ще види, ама друг път, с това УЗИ в поликлиниката. Ама пък щял да и боцне една инжекция и готово, да се "освободи от товара". Бля, повръща ми се от простотия!!!! Въпреки че, забременява и от вятър  :lol:, за миг не искам да съм на мястото на това влечуго.  :x



София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2007, 15:50:56 pm »
Здравей, Каси!
И аз се боря вече от 4 г. за бебе и ми предстои поредно ИКСИ.
При мен ситуацията с НК-клетките беше следната:
- преди първата процедура /преди повече от година/ изследвах НК-клетки при д-р Конова. Резултатът беше: 11,2%. Тогава не правих вливания.
- преди втората поред процедура /миналата есен/ отново направих изследване /в Александровска б-ца/ и НК-клетките бяха 13,2%.
Тогава правих активна имунизация в Якентро, Солун /с кръв от мъжа ми/. За съжаление опитът беше неуспешен.
- сега ми предстои 3-то поред ИКСИ и аз отидох отново да се изследвам - този път в "Св. Ив.Рилски". За огромна моя радост НК-клетките бяха 10%!  :o Тези дни ще отида да се консултирам отново с д-р Конова.
Не знам на какво точно се дължи намаленият брой НК-клетки при мен /дано само не е от това, че съм сменила лабораторията!/.
 
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2007, 15:54:29 pm »
Здравей, Софи! /много хубав ник  :lol:/
Дано всичко да е наред при теб и да успееш да забременееш от третия опит.
Не знам дали е възможна разлика в резултатите, в зависимост от това къде са правени изследванията, но по-скоро има. Аз исках да изследвам този път НК клетките в "Иван Рилски", но моят Док настоява да са при неговите имунолози!
Защото не вярвал много на резултатите от "Иван Рилски".
Понякога се чувствам като опитно зайче на този и онзи лекар?  :D
Сега се моля, да са в норма НК клетките. Успех, Софи!!!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2007, 15:59:02 pm »
А, да, и аз правих опити миналата година да си взема направление за имунологичните изследвания. Обясниха ми, че най-лесно направление може да даде хематолог /дано не бъркам!/. Намерих една симпатична жена в поликлиниката, която ми даде направление за много малка част от изследванията, а останалото си го платих аз.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 16:05:01 pm »
отново направих изследване /в Александровска б-ца/ и НК-клетките бяха 13,2%.
Тогава правих активна имунизация в Якентро, Солун /с кръв от мъжа ми/. За съжаление опитът беше неуспешен.
- сега ми предстои 3-то поред ИКСИ и аз отидох отново да се изследвам - този път в "Св. Ив.Рилски". За огромна моя радост НК-клетките бяха 10%!  :o /.
 

Sofia, най-вероятно НК клетките са се повлияли от активната имунизация. Мисля, че е добре да ги повториш в Александровска б-ца, за да сравниш резултатите от същата лаборатория. Дано наистина са влезнали в норма. Успех!
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 16:06:45 pm от ocean »
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 16:05:31 pm »
Ами, Каси, ако д-р Конова прецени, ще ги изследвам отново.
Бог да ни е на помощ! Дано всичко при теб се случи по най-добрия начин!
Един страничен въпрос: помня, че ти беше правила ИКСИ през декември. Не е ли твърде рано за втори опит?
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2007, 16:19:29 pm »
Да, декември беше. Ами, док каза, че не е рано. Аз съм готова психически, или поне така си мисля. Защо?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2007, 16:29:04 pm »
Да, декември беше. Ами, док каза, че не е рано. Аз съм готова психически, или поне така си мисля. Защо?

Kassi, повечето доктори мислят, че е добре да има поне 3 цикъла между процедурите. Организма трябва да почине от хормоналното натоварване.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 16:40:04 pm »
Хайде и аз за статистиката:
НК клетки при д-р Конова - 17%. Препоръка за вливане на 30 ампули имуновенин.
Влях 30 ампули, обаче не стигнах до трансфер. На следващия месец отлично таймиран секс - резултат няма. (Каси, Конова казва, че покривал 2 месеца).
След време, ново изследване, този път в Иван Рилски - 17%. Същият процент ми даде основание да мисля, че резултатите са сравними от двете лаборатории.

След успешен трансфер, дехидрокортизон ниски дози - няма бременност, изследвам веднага НК клетките - 16%. Все повече се затвърждава у мен мисълта, че резултатите от двете лаборатории са сравними и тия НК клетки явно са относително постоянна величина.

Трети опит, пак с имуновенин 30 ампули - пак не стигам до трансфер, защото фоликулът се пука предната вечер, но аз знам отлично кога и правим отлично таймиран секс, бременност няма. Повтарям веднага НК клетките поне да видя повлияли ли са се достатъчно - 21%  8O 8O Чувствам се обезверена в това лечение. Пиша на д-р Конова, тя ми препоръчва да влея интралипид.

Предстои да пробвам с интралипид, колкото да не е без хич.
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2007, 16:44:27 pm »
Океан, Фреши, аз слушам моя доктор, не мога да тръгна по десетки доктори, то е ясно, че всички различни мнения ще изказват!!! Доверила съм се на него, и не искам да се лутам допълнително в още тунели!!!!  :(


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 16:56:23 pm »
Хайде и аз в групата:

Юни'06: НК клетки при доц. Конова CD3-CD16+56+NK: 17% (<12%). Вливане на 30 ампули имуновенин + интралипид - резултат отрицателен. Не съм правила повторен тест, за да видя дали е имало някакъв ефект от вливанията.

Ян'07: НК при имунолзите при клиника "Надежда":
CD3-CD16+56+NK: 21% (реф. 7-26%)
CD3+CD16+56+NKT: 10% (реф. 2-10%)
CD56+CD16+NK: 12% (реф. <12%)
Предписание: 52 ампули имуновенин (Заб.:между юни'06 и ян'07 нямам промяна в теглото).
Изледваните НК при доц. Конова вече са в норма.
Към момента - отказала съм всякакви вливания.
 
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 17:15:36 pm »
Kassi, разбира се, че ще слушаш доктора си. Нали това е пътя към успеха  :) Ние просто си коментираме, какво знаем. Успех!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 18:04:33 pm »
Аз мога да се впиша в групата за сега само с диагноза. През ноември;06 изследвания при доц. Конова, НК клетки 20.6%, при лимит 12%. Ще правя вливане на интралипид и имуновенин този месец при д-р Стаменов. НАДЯВАМ СЕ СИЛНО ТОВА ДА Е РЕШЕНИЕТО ЗА НАС!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 22:19:13 pm »
Моят резултат ще излезе събота.
Но пак повтарям НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ИМУНОЛОЗИ В "МАЛИНОВ" И ТОВА СИ Е. Котаранка и Джазибейби ме видяха в какъв вид излязох тази вечер от кабинета.  :x Взеха ми кръв за НК клетки, като аз изрично подчертах, че искам само повторно изследване на НК клетките, нищо друго. Казах че се надявам да са в норма след вливането декември месец, но д-р Балтаджиева с полуусмивка ми каза: "Еее, ама може и да са завишени!".  :x Вметна също на другата докторка, че бързо трябва да стане резултата, защото няма време до трансфера и трябва да направим вливането. Кое вливане, питам? Без да се знае резултата. Отсега вече знам какъв ще е резултата!!!! Само и само да се търгува имуновенина. Или аз вече не знам защо...
Ще докладвам пак след разговора ми с Д-р Стаменов в неделя относно тези лекарки, които идват да "консултират" при него. Тая работа хич не ми харесва. А, пък накрая даже ми поискаха да платя 20лв., и аз не знам защо? Като не съм имала консултация, не съм я искала. Не искам да ги виждам!!!
 Хмм, пак се ядосах.  :x Лека вечер, момичета!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #15 -: Февруари 08, 2007, 08:33:50 am »
Здравейте пак. И аз да се включа в темата. Имам питане, понеже досега не съм правила вливания, колко струва самото вливане? Май четох някъде из темите, че струвало 150 лв някъде, :? или се бъркам.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2007, 10:02:38 am »
Моят резултат ще излезе събота.
Но пак повтарям НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ИМУНОЛОЗИ В "МАЛИНОВ" И ТОВА СИ Е.
Каси, може и някъде да си писала вече, извинявай ако е така, но ти нямаше ли си назначение от доц. Конова с точна дозировка? Аз имам и нямам никакво намерение да слушам други имунолози. Надявам се само д-р Стаменов да не поиска и консултация при тях!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2007, 10:06:00 am »
Здравейте пак. И аз да се включа в темата. Имам питане, понеже досега не съм правила вливания, колко струва самото вливане? Май четох някъде из темите, че струвало 150 лв някъде, :? или се бъркам.
Туто ако ще вливаш имуновенин, той самия е по 12 лв. на ампула, ако ти предпишат 30*12 е 360 и мисля, че и за самата процедура взимат към 50-60 лв. та едно вливане излиза към 420 лв.  8O
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2007, 10:59:09 am »
150 лв е вливането в малинов. процедурата, без ампулите.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2007, 11:11:40 am »
На мен наскоро ми правиха вливане на 30 ампули и ми взеха 50лв.