0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
НК клетки! /и НЗОК/
« -: Февруари 07, 2007, 15:33:19 pm »
    Пускам тази тема, за да си помагаме по този сериозен проблем. Може  и да се получи някакво повторение, но надявам се да сме си полезно максимално. Аз лично имам още една тема за имуновенина, но тук ми се иска да споделяме специално за НК клетките, къде, как, какво и т.н.
    Както всички знаем, референтните стойности на НК клетките са 12%.  :)
   Моят случай преди първото ИКСИ - 17% НК клетки. Имуноложката, с които работи Д-р Стаменов, Д-р Балтаджиева, предписа 67 ампули, но впоследствие вляхме 40 след корекция от самия Д-р Стаменов. 67 му се видяха много. На 28.12.- отрицателен тест, след ИКСИ-то. Сега съм в процес на стимулация за второто ИКСИ. Док назначи ново изследване на НК клетките, за да ни се изясни поне малко картинката и да видим дали е имало ефект от имуновенина /вливането бе на 01.12./, защото ефекта е 3 месеца.  :?

   Опитах се, да си взема направление за безплатно изследване на НК клетките от НЗОК, но такова чудо няма. Гинеколозите отказват да издадат такова направление, защото нямат пари. Това е. Да не говорим, че гинеколозите в поликлиниките не са наясно изобщо с този проблем. Един казва, че няма право да издава такова направление, тоест за имунологичните изследвания, друг, че няма толкова пари отпуснати за месеца. Разбирам че, парите са намалени 5 пъти за направления.  :x Вследствие на перипетиите ми днес, отново костатирам, че МРАЗЯ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЖИВЕЯ!
   Не стига, че имаме такава съдба, ами и трябва да сме милионери, за да си позволим да се лекуваме и да се борим да станем майки.
Така че и това нещо ще си платя отново аз. Като получа новите резултати на НК клетките ще пиша.  :)




София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2007, 15:40:12 pm »
Докато чаках да вляза при гинеколога днес, до мен се оказа една жена, която се тюхкаше, попитах е какъв и е проблема. И познайте. Ами бременна е! Ама таткото не иска бебето, защото вече имат дете на 15 години. Аз изцепих, че 5 години не мога да имам дете и правя втори опит инвитро, а тя ми отговори: "Ох, аз от поглед хващам, само да ме духнеш и забременявам." Та искаше Док да види дали е бременна след 5 дневно закъснение.  :D Ще види, ама друг път, с това УЗИ в поликлиниката. Ама пък щял да и боцне една инжекция и готово, да се "освободи от товара". Бля, повръща ми се от простотия!!!! Въпреки че, забременява и от вятър  :lol:, за миг не искам да съм на мястото на това влечуго.  :x



София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2007, 15:50:56 pm »
Здравей, Каси!
И аз се боря вече от 4 г. за бебе и ми предстои поредно ИКСИ.
При мен ситуацията с НК-клетките беше следната:
- преди първата процедура /преди повече от година/ изследвах НК-клетки при д-р Конова. Резултатът беше: 11,2%. Тогава не правих вливания.
- преди втората поред процедура /миналата есен/ отново направих изследване /в Александровска б-ца/ и НК-клетките бяха 13,2%.
Тогава правих активна имунизация в Якентро, Солун /с кръв от мъжа ми/. За съжаление опитът беше неуспешен.
- сега ми предстои 3-то поред ИКСИ и аз отидох отново да се изследвам - този път в "Св. Ив.Рилски". За огромна моя радост НК-клетките бяха 10%!  :o Тези дни ще отида да се консултирам отново с д-р Конова.
Не знам на какво точно се дължи намаленият брой НК-клетки при мен /дано само не е от това, че съм сменила лабораторията!/.
 
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2007, 15:54:29 pm »
Здравей, Софи! /много хубав ник  :lol:/
Дано всичко да е наред при теб и да успееш да забременееш от третия опит.
Не знам дали е възможна разлика в резултатите, в зависимост от това къде са правени изследванията, но по-скоро има. Аз исках да изследвам този път НК клетките в "Иван Рилски", но моят Док настоява да са при неговите имунолози!
Защото не вярвал много на резултатите от "Иван Рилски".
Понякога се чувствам като опитно зайче на този и онзи лекар?  :D
Сега се моля, да са в норма НК клетките. Успех, Софи!!!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2007, 15:59:02 pm »
А, да, и аз правих опити миналата година да си взема направление за имунологичните изследвания. Обясниха ми, че най-лесно направление може да даде хематолог /дано не бъркам!/. Намерих една симпатична жена в поликлиниката, която ми даде направление за много малка част от изследванията, а останалото си го платих аз.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 16:05:01 pm »
отново направих изследване /в Александровска б-ца/ и НК-клетките бяха 13,2%.
Тогава правих активна имунизация в Якентро, Солун /с кръв от мъжа ми/. За съжаление опитът беше неуспешен.
- сега ми предстои 3-то поред ИКСИ и аз отидох отново да се изследвам - този път в "Св. Ив.Рилски". За огромна моя радост НК-клетките бяха 10%!  :o /.
 

Sofia, най-вероятно НК клетките са се повлияли от активната имунизация. Мисля, че е добре да ги повториш в Александровска б-ца, за да сравниш резултатите от същата лаборатория. Дано наистина са влезнали в норма. Успех!
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 16:06:45 pm от ocean »
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 16:05:31 pm »
Ами, Каси, ако д-р Конова прецени, ще ги изследвам отново.
Бог да ни е на помощ! Дано всичко при теб се случи по най-добрия начин!
Един страничен въпрос: помня, че ти беше правила ИКСИ през декември. Не е ли твърде рано за втори опит?
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2007, 16:19:29 pm »
Да, декември беше. Ами, док каза, че не е рано. Аз съм готова психически, или поне така си мисля. Защо?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2007, 16:29:04 pm »
Да, декември беше. Ами, док каза, че не е рано. Аз съм готова психически, или поне така си мисля. Защо?

Kassi, повечето доктори мислят, че е добре да има поне 3 цикъла между процедурите. Организма трябва да почине от хормоналното натоварване.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2007, 16:40:04 pm »
Хайде и аз за статистиката:
НК клетки при д-р Конова - 17%. Препоръка за вливане на 30 ампули имуновенин.
Влях 30 ампули, обаче не стигнах до трансфер. На следващия месец отлично таймиран секс - резултат няма. (Каси, Конова казва, че покривал 2 месеца).
След време, ново изследване, този път в Иван Рилски - 17%. Същият процент ми даде основание да мисля, че резултатите са сравними от двете лаборатории.

След успешен трансфер, дехидрокортизон ниски дози - няма бременност, изследвам веднага НК клетките - 16%. Все повече се затвърждава у мен мисълта, че резултатите от двете лаборатории са сравними и тия НК клетки явно са относително постоянна величина.

Трети опит, пак с имуновенин 30 ампули - пак не стигам до трансфер, защото фоликулът се пука предната вечер, но аз знам отлично кога и правим отлично таймиран секс, бременност няма. Повтарям веднага НК клетките поне да видя повлияли ли са се достатъчно - 21%  8O 8O Чувствам се обезверена в това лечение. Пиша на д-р Конова, тя ми препоръчва да влея интралипид.

Предстои да пробвам с интралипид, колкото да не е без хич.
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2007, 16:44:27 pm »
Океан, Фреши, аз слушам моя доктор, не мога да тръгна по десетки доктори, то е ясно, че всички различни мнения ще изказват!!! Доверила съм се на него, и не искам да се лутам допълнително в още тунели!!!!  :(


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #11 -: Февруари 07, 2007, 16:56:23 pm »
Хайде и аз в групата:

Юни'06: НК клетки при доц. Конова CD3-CD16+56+NK: 17% (<12%). Вливане на 30 ампули имуновенин + интралипид - резултат отрицателен. Не съм правила повторен тест, за да видя дали е имало някакъв ефект от вливанията.

Ян'07: НК при имунолзите при клиника "Надежда":
CD3-CD16+56+NK: 21% (реф. 7-26%)
CD3+CD16+56+NKT: 10% (реф. 2-10%)
CD56+CD16+NK: 12% (реф. <12%)
Предписание: 52 ампули имуновенин (Заб.:между юни'06 и ян'07 нямам промяна в теглото).
Изледваните НК при доц. Конова вече са в норма.
Към момента - отказала съм всякакви вливания.
 
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2007, 17:15:36 pm »
Kassi, разбира се, че ще слушаш доктора си. Нали това е пътя към успеха  :) Ние просто си коментираме, какво знаем. Успех!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2007, 18:04:33 pm »
Аз мога да се впиша в групата за сега само с диагноза. През ноември;06 изследвания при доц. Конова, НК клетки 20.6%, при лимит 12%. Ще правя вливане на интралипид и имуновенин този месец при д-р Стаменов. НАДЯВАМ СЕ СИЛНО ТОВА ДА Е РЕШЕНИЕТО ЗА НАС!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2007, 22:19:13 pm »
Моят резултат ще излезе събота.
Но пак повтарям НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ИМУНОЛОЗИ В "МАЛИНОВ" И ТОВА СИ Е. Котаранка и Джазибейби ме видяха в какъв вид излязох тази вечер от кабинета.  :x Взеха ми кръв за НК клетки, като аз изрично подчертах, че искам само повторно изследване на НК клетките, нищо друго. Казах че се надявам да са в норма след вливането декември месец, но д-р Балтаджиева с полуусмивка ми каза: "Еее, ама може и да са завишени!".  :x Вметна също на другата докторка, че бързо трябва да стане резултата, защото няма време до трансфера и трябва да направим вливането. Кое вливане, питам? Без да се знае резултата. Отсега вече знам какъв ще е резултата!!!! Само и само да се търгува имуновенина. Или аз вече не знам защо...
Ще докладвам пак след разговора ми с Д-р Стаменов в неделя относно тези лекарки, които идват да "консултират" при него. Тая работа хич не ми харесва. А, пък накрая даже ми поискаха да платя 20лв., и аз не знам защо? Като не съм имала консултация, не съм я искала. Не искам да ги виждам!!!
 Хмм, пак се ядосах.  :x Лека вечер, момичета!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #15 -: Февруари 08, 2007, 08:33:50 am »
Здравейте пак. И аз да се включа в темата. Имам питане, понеже досега не съм правила вливания, колко струва самото вливане? Май четох някъде из темите, че струвало 150 лв някъде, :? или се бъркам.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2007, 10:02:38 am »
Моят резултат ще излезе събота.
Но пак повтарям НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ИМУНОЛОЗИ В "МАЛИНОВ" И ТОВА СИ Е.
Каси, може и някъде да си писала вече, извинявай ако е така, но ти нямаше ли си назначение от доц. Конова с точна дозировка? Аз имам и нямам никакво намерение да слушам други имунолози. Надявам се само д-р Стаменов да не поиска и консултация при тях!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2007, 10:06:00 am »
Здравейте пак. И аз да се включа в темата. Имам питане, понеже досега не съм правила вливания, колко струва самото вливане? Май четох някъде из темите, че струвало 150 лв някъде, :? или се бъркам.
Туто ако ще вливаш имуновенин, той самия е по 12 лв. на ампула, ако ти предпишат 30*12 е 360 и мисля, че и за самата процедура взимат към 50-60 лв. та едно вливане излиза към 420 лв.  8O
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #18 -: Февруари 08, 2007, 10:59:09 am »
150 лв е вливането в малинов. процедурата, без ампулите.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #19 -: Февруари 08, 2007, 11:11:40 am »
На мен наскоро ми правиха вливане на 30 ампули и ми взеха 50лв.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2007, 12:04:55 pm »
На мен наскоро ми правиха вливане на 30 ампули и ми взеха 50лв.
А Къде го прави?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2007, 12:33:57 pm »
В "Малинов"
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2007, 13:12:28 pm »
Каси ако се замислим , май в Бг има три места на които може да се направи такова изследване - 1) Имуноложките на Малинов
 2) МЦ ИРилски
 3) не на последно място  при доц Конова
 За други  лаборатории с достоверни и меродавни резултати  не се сещам.

А все повече си мисля, че ако коктейла от антитела  не е наред - шансовете ни намаляват.  Но рецептата само имуновенин или интралипид ли е?  :?
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2007, 13:43:53 pm »
И аз нямам никакво, ама никакво доверие на имуноложките на клиника " Малинов"!  :x Срещала съм се с тях един път и ми беше достатъчно! Жалко, че д-р Стаменов им има доверие. Правила съм изследвания при доц. Конова, но не ми ги признават. Искат отново при тях, а цените им са няколко пъти по-високи от Плевен.  :evil:
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2007, 13:47:59 pm »
Отговарям на всички.
НДК, Никога не съм виждала доц. Конова лично, нито ми е предписвала на мен конкретно нещо, имам няколко имейла от нея, по моя молба, но след като ми бяха назначени нещата от имунолозите в Малинов, тя ми отказа коментар, и това е нормално.
Вливането правих в Малинов, освен ампулите не съм платила нищо друго. Само 480 лв. за 40 ампули.
Мисля да си пусна контролно още едно такова изследване на НК клетките в Иван Рилски, защото не вярвам на имуноложките в Малинов. Сигурно сте прочели по-горе поста ми, за коментара на Балтаджиева..безумие  :x Хриси, естествено, че няма да признаят на Конова резултатите, нали трябва да те оберат и теб. Излиза че освен да ти вземат кръв за НК клетки, което е 50лв, си плащаш и за поздрава "Добър вечер", идиотки. Бясна съм още.
Надявам се да съм ви помогнала с отговорите си. Ще търпим, какво да се прави, явно те нямат морал!!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2007, 14:22:50 pm »
Аз също не съм очарована от имуноложките в Александровска болница /които консултират и в клиниката на д-р Стаменов/. Заради това и смених лабораторията, но като цяло имам пълно доверие в д-р Конова.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #26 -: Февруари 08, 2007, 14:31:28 pm »
естествено, че няма да признаят на Конова резултатите, нали трябва да те оберат и теб. Излиза че освен да ти вземат кръв за НК клетки, което е 50лв, си плащаш и за поздрава "Добър вечер", идиотки. Бясна съм още.
Надявам се да съм ви помогнала с отговорите си. Ще търпим, какво да се прави, явно те нямат морал!!!!
Защо винаги е така, лекарите не си вярват помежду си в БГ. Разбирам ако е заради лоша репутация, но случая с доц. Конова категорично не е такъв! Лошото е, че ние сме жертвите! А има ли случай до сега при предписано лечение от доц. Конова д-р Стаменов да е поискал мнение/нова дозировка от неговите имуноложки или ги ползва само когато е първоначален преглед?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #27 -: Февруари 08, 2007, 14:39:32 pm »
Благодаря Каси!

Аз мисля , че техните изсл-я са добри като методика ,  но както писах и в съседбата тема , аз не видях резултати например  за TNF - като следствие на  въздействието на НК 56, а същевременно  правиш изводи на база НК в перифената кръв , а това няма  права връзка с наличието им в ендометриума.

Друг е въпроса , дали техните предложения за имунотерапия са в съответствие  с резултатите  - излиза, че няма с кой да свериш предписаната ти  терапия !

Например  - не може да прилагаш формулата - дамата тези  Х кг , на 1 кг се полага  У единици имуновенин  - и резултата е  - 67 или 100 ампули - без да се има предвид  колко ти е отклонението    спрямо референтните стойности .
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #28 -: Февруари 08, 2007, 15:17:29 pm »
Всеки, който е контактувал с доц. Конова неминуемо ще направи съпоставка и ще намери въпросните дами за груби и арогантни. Но факт е, че Стаменов държи на тях. Лятото Нк клетките ми от изследване, направено в Плевен бяха близо 15 %. Сега ги изследвах отново и стойностите бяха гранични т.е. без терапия бяха спаднали. Съветът на имуноложките беше, че може да се направи вливане, а може и да не се прави, но ако реша да го направя, не повече от 30 ампули.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #29 -: Февруари 08, 2007, 17:46:58 pm »
Съветът на имуноложките беше, че може да се направи вливане, а може и да не се прави
Ама страшен съвет няма що!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #30 -: Февруари 08, 2007, 18:39:01 pm »
Казаха още, че от значение е не толкова % на НК клетките, а тяхната активност. За съжаление вече не правели такова изследване, защото било скъпо и не знам още какво. Последното се изгуби в затихващия глас.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #31 -: Февруари 08, 2007, 19:13:56 pm »
А има ли случай до сега при предписано лечение от доц. Конова д-р Стаменов да е поискал мнение/нова дозировка от неговите имуноложки или ги ползва само когато е първоначален преглед?

Не знам да има такъв случай, по мое мнение не би трябвало, след като имаш назначена терапия от Конова, Док да иска ново изследване  :(?? 
Честно да ви кажа от цялото това нещо, още повече съм объркана, може би защото не ни обясняват точно значението на НК клетките. Хем няма нужда да се изследват, хем като ги изследваме - се предписва вливане "на корем". Защо се предценява по килограмите, а не по резултата??  : :(  Ето сега споменавате за активност на клетките, за наличието им в ендометриума, явно е различно от тези в кръвта. Абе, луда работа. Дано да успеем!!! С клетки, без клетки-да успеем ВСИЧКИ НИЕ!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2007, 22:26:26 pm »
Роби, при мен беше така. НК-клетките изследвани при доц. Конова ми бяха 14,8 при гранична 11% и ми беше предписано вливане на Интралипид. Д-р Стаменов ми препоръча да влеем Имуновенин, но дозата трябваше да се назначи от въпросните имуноложки. Те не признаха изследванията от Плевен, макар че бяха правени преди седмица и казаха, че трябва да ги повторя при тях, за да се назначи точно дозировката.  :evil: Е, в края на краищата вливане не правихме и може би това беше причината за неуспешното ИКСИ. А може би не!?  :cry:
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2007, 22:39:10 pm »
Роби, при мен беше така. НК-клетките изследвани при доц. Конова ми бяха 14,8 при гранична 11% и ми беше предписано вливане на Интралипид. Д-р Стаменов ми препоръча да влеем Имуновенин, но дозата трябваше да се назначи от въпросните имуноложки. Те не признаха изследванията от Плевен, макар че бяха правени преди седмица и казаха, че трябва да ги повторя при тях, за да се назначи точно дозировката.  :evil: Е, в края на краищата вливане не правихме и може би това беше причината за неуспешното ИКСИ. А може би не!?  :cry:

Хриси, недей да се връщаш назад в миналото. Явно така е трябвало да стане.
 
Все пак е може би добре да ти се влее имуновенин, за да знаеш, че си направила каквото е неоходимо! Тоест това, което зависи от теб. Аз си мисля, че Док може да назначи определен брой ампули, а не да те праща при тези имуноложки, които ще те одрусат здраво. При мен при 17%, влехме 40 ампули и пак е неуспешно, така че ...нямам обяснение. Дори те ми бяха предписали 67 /щото тежа 67кг  :x/, и той ги намалина 40/това го пиша за 100-ен път, сигурно  :(/. Това ме навежда на мисълта, че може да ти определи и той дозата. Предполагам не повече от 30. Но това е по моето некомпетентно мнение, само предполагам. Ще видим в събота какви са новите ми резултати.  :?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #34 -: Февруари 09, 2007, 10:08:20 am »
Значи стигам до заключението, че когато проблема е констатиран в София д-р Стаменов разчита на тезо имуноложки. Явно обаче, като попрекалят с дозите той се намесва  :x Освен това, лечението с интралипид го прави само доц. Конова и затова, очевидно софийските лекари, непознавайки го, настояват на имуновенин и праскат здрави дози... Факт е обаче, че има момичета, на които вливането е помогнало (големи или малки дози) и такива, на които не е! Ох, от това заключение не ми стана по-ясно  :lol:, ама поне имам вече стратегия спрямо имуноложките на д-р Стаменов :evil:
Каси, стискам ти палци за събота! Хриси, другия път ще пробваш с вливане, не се измъчвай какво в можело да стане, ако...!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #35 -: Февруари 09, 2007, 10:31:38 am »

А все повече си мисля, че ако коктейла от антитела  не е наред - шансовете ни намаляват.  Но рецептата само имуновенин или интралипид ли е?  :?

Май не са открили нищо друго. Не че и това има доказан ефект. Въпреки това, нямам обяснение на нормализирането на моите НК - не са се повлияли от въздуха, това е ясно, но от какво - на това не знам кой може да ми отговори.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #36 -: Февруари 09, 2007, 15:44:03 pm »
Хайде и аз в групата:

Юни'06: НК клетки при доц. Конова CD3-CD16+56+NK: 17% (<12%). Вливане на 30 ампули имуновенин + интралипид - резултат отрицателен. Не съм правила повторен тест, за да видя дали е имало някакъв ефект от вливанията.

Ян'07: НК при имунолзите при клиника "Надежда":
CD3-CD16+56+NK: 21% (реф. 7-26%)
CD3+CD16+56+NKT: 10% (реф. 2-10%)
CD56+CD16+NK: 12% (реф. <12%)
Предписание: 52 ампули имуновенин (Заб.:между юни'06 и ян'07 нямам промяна в теглото).
Изледваните НК при доц. Конова вече са в норма.Към момента - отказала съм всякакви вливания.
 

Какво имаш по-точно предвид?
В Иван Рилски например нещо са скарани с референтните области. То сигурно е много хубаво да имаш към 20 (на мен ми казаха, че 21% били екстра 8O) - няма да хванеш рак вероятно, но за бебеправенето не е добре :(


Иначе в МЦРЗ /Щерев/ правят всички вливания на пациентите си безплатно.
Благодаря ти, Бени!







Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #37 -: Февруари 09, 2007, 15:48:44 pm »
В МЦРЗ пък май ползват имунолозите и лабораторията в Иван Рилски /не съм сигурна .../ но не са ми правили проблем за изследванията от Плевен - що да не ги признават  8O
А да ти вземат 20 лева за добър ден е голямо нахалство :x


И още нещо - един път ходих в Александровка при /мисля проф./ Балева - не знам има ли нещо общо със споменатите. Тя ме изслуша любезно и ми каза, че те правели това-онова, но от репродуктивни проблеми не разбирали, правели някои изследвания от няма накъде.
Благодаря ти, Бени!







Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #38 -: Февруари 09, 2007, 16:14:10 pm »
Ами имам предвид, че изследваният панел НК при доц. Конова вече е в норма. По някаква си неясна причнина.
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #39 -: Февруари 09, 2007, 16:43:06 pm »
Ами имам предвид, че изследваният панел НК при доц. Конова вече е в норма. По някаква си неясна причнина.
Котаранка, може би трябва да си помислиш какво точно прави в този период?  :lol: Хубави емоции ли, пътешествия ли...? Току виж сме намерили формулата сами!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #40 -: Февруари 10, 2007, 20:24:46 pm »

А да ти вземат 20 лева за добър ден е голямо нахалство :x



Фреши, 20лв. за Добър вечер!  :lol:  :lol:  :lol:



Д-р Балева не е между тези същества!!!!
Утре ще си видя резултата и ще видим! :x


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #41 -: Февруари 11, 2007, 21:44:48 pm »
Да ви се "похваля"-резултатите ми не бяха оставени при Док днес!!!! А телефоните на имуноложките-изключени, Док беше  :x !!! Уж разбраха, че нямам време до пункцията!!!!!  :x Може би защото отказах да си ги взема лично в събота????
Вече се заричам да не се ядосвам!!!  :D Не си струва! Така че ще докладвам по-късно!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #42 -: Февруари 12, 2007, 09:48:32 am »
Ами имам предвид, че изследваният панел НК при доц. Конова вече е в норма. По някаква си неясна причнина.
Котаранка, може би трябва да си помислиш какво точно прави в този период?  :lol: Хубави емоции ли, пътешествия ли...? Току виж сме намерили формулата сами!


Ооо, де да беше така.  :lol:
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #43 -: Февруари 12, 2007, 11:08:10 am »
И аз съм много възмутена от въпросните имуноложки в клиника Малинов! :x Първата ни среща беше общо взето 5 мин заедно с взимането накръв. В които 5 мин. аз разказах набързо нашата история. Те казаха вземи кръв за това... това и това и написа бележка 30лв. консултация ( аз лично не видях какво толкова ме консултираха за 30 лв, но да кажем, че е било това да прецени какво трябва да ми изследва) и 200лв. изследвания това добре, само неразбрах защо ми написа 20 лв. консултация когато дойдох да взема резултатите и да ми вземат кръв за имуноглоболините. Аз лично не се осетих да ме комсултират...а може вземането на кръв да е 20 лв. :evil: И  както се досещат вече всички... НК клетките ми бяха леко повишени! Моля ви кажете имали момичета правили изследванията при тях на които нк клетки са излезли в норма???  За следващия опит сигурно ще се наложи пак да изследвам нк клетки и искам да знам да бягам ли далеч от тях!!!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #44 -: Февруари 12, 2007, 13:31:41 pm »
да аз изследвах там , и резултатите бяха в граница
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #45 -: Февруари 12, 2007, 14:30:34 pm »
При мен първия път бяха повишени, а втория излязоха в норма. Но си ги платих и двата пъти.
И аз не съм фен на тези жени.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #46 -: Февруари 12, 2007, 15:15:33 pm »
Всичко това е много тъжно, защото репутацията на д-р Стаменов е съвсем различна  :?, а и от мои лични наблюдения, там парите съвсем не са акцента (за разлика от други, които с ръцете, с които са те преглеждали ти прибират парите  :twisted:, гадост!) След всички положителни неща за тази клиника, тези "техники" на имуноложките никак не се вписват в картинката!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #47 -: Февруари 12, 2007, 16:18:35 pm »
Съвсем скоро нещата ще се променят в добра посока!! Очаква се нещо много хубаво и похвално! Но като познавам човека и доктора Стаменов, това не ме учудва!   :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #48 -: Февруари 12, 2007, 18:45:56 pm »
Каси, миличка успокой се!!! Не се ядосвай заради тези алчни имуноложки! Стискам ти палци клетките да са в норма, а ин витрото успешно!!!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: А какво имаш в предвид, че нещата ще се променят?
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #49 -: Февруари 13, 2007, 09:36:56 am »

 Хайде Каси, кажи какво е това хубаво дето се очаква???
 Кажи не ни мъчи! :D
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #50 -: Февруари 13, 2007, 10:16:37 am »
Сори, мацки, не съм видяла...

 Ами по-добра репутация, по-добра работа по отношение на имунологията, изобщо всичко на едно място. Мисля, че това е Страааахоотно!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #51 -: Февруари 13, 2007, 10:25:31 am »
Но като познавам човека и доктора Стаменов, това не ме учудва!   :D
В какъв смисъл, че е добър и толерантен или, че той няма да допусне такова поведение в клиниката му?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #52 -: Февруари 13, 2007, 13:39:25 pm »
Роби, и двете!!!!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #53 -: Февруари 13, 2007, 17:57:21 pm »
Каси, все ли си резултатите?

/Стискам ти палци за всичко в норма :D/
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2007, 14:48:37 pm »
Резултатите ги няма още!!! :lol:  Предполагам днес следобед ще ги донесат, когато консултират имуноложките, но аз няма да отида, защото уговорката ни е да ги предадат на Док още в събота. Днес бях на преглед и сондаж, и вече тотално изпуснах и последния влак на вливането, тоест то се прави най-малко до 7 дни преди трансфера, а моят трансфер живот и здраве е след 5-6 дни!!! Безумие и безобразие! Дано да са в норма, но хвърлените нерви няма кой да ми плати или върне.  :x


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #55 -: Февруари 14, 2007, 14:59:22 pm »
Kassi, може би така е трябвало да стане. Дано пък всичко е наред и успееш! :crossfingers:
А за поведението на имуноложките-без коментар :x
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #56 -: Февруари 14, 2007, 15:04:02 pm »
Каси а не трябва ли  ,  преди да ти се влива  IVIg се прави анализ на  твоите IgA ?  И з аколко време стават резултатите?  Ако е  като тези от имунологията - нови 3 дни си е мног  време !  8O
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #57 -: Февруари 14, 2007, 15:23:47 pm »
Резултатите ги няма още!!! :lol:  Предполагам днес следобед ще ги донесат, когато консултират имуноложките, но аз няма да отида, защото уговорката ни е да ги предадат на Док още в събота. Днес бях на преглед и сондаж, и вече тотално изпуснах и последния влак на вливането, тоест то се прави най-малко до 7 дни преди трансфера, а моят трансфер живот и здраве е след 5-6 дни!!! Безумие и безобразие! Дано да са в норма, но хвърлените нерви няма кой да ми плати или върне.  :x
Каси, не се ядосвай, знам, че е безобразие, тези имуноложки определено са слабата част там... Какво казва док? Сега май разбирам защо може да не дойдеш в събота......
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #58 -: Февруари 14, 2007, 15:29:07 pm »
Каси, направо незнам какво да ти кажа...Желая ти успех и този път да е за последно! А пък нас снощи ни обраха в къщи и незнам вече....Омръзна ми да ми се случват само лоши неща! На фона на всичките ни проблеми сега и това. Направо незнам...Снощи се прибираме с мъжа ми и тръгвам да отключвам-вратата не беше заключена врътвам веднъж и отварям(беше затворена вратата)...Влизам и ме лъхва миризма на евтин парфюм..С касова брава сме. Бързо влизам в спалнята и какво да видя...всичко извадено от гардероба и раклата...направо обърнато наопаки. По земята се въргалят всичките ни изследвания-спермограми, снимки...мани....Естествено, че парите, които имахме ги няма(баща ми-пенсионера ни беше дал съвсем наскоро 1000лв да ни помогне, вероятно ги е събирал години тези пари). Иначе не държим пари в къщи. Наскоро и за 1 път през живота ми се случи да спечелим камера Канон на томбола-няма я и нея(обаче не са взели зарядното за камерата, а тя без зарядното няма да работи)...И за капак и парфюмите ни взели... 6 парфюма-3 мои и 3 на мъжа ми. Той има алергия и така и не ги ползва, но аз си ги ползвах и ми е много странно, че са ги взели, защото като дойдоха полицаите един от тях каза, че тези били една банда от кв. "Люлин" и карали много скъпи коли-над 200 000 лв...Ама като е така от какъв зор ще ми взимат парфюм от 30 мл, който струва като нов 33 лв и е останало малко а дъното? А на мъжа ми са взели парфюми, които са около 9 лв шишенцето-3 броя...що за простотия???Момичета...направо не ми се остава в тази държава...честно! Извинявам се, че ви занимавам и с този проблем..ама ми дойде в повече.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #59 -: Февруари 14, 2007, 15:53:34 pm »
Туто, миличка, не знам какво да кажа. Много е гадно. :(
Не знам на колко възлизат загубите, но дори да не са големи като пари, са големи като емоционално натоварване, а и 100 лв да ти вземат, все някоч дупка си планирал да запушиш с тях.
Съжалявам. :(
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #60 -: Февруари 14, 2007, 15:57:29 pm »
Не 100, а 1000 лв , което си е доста..Съжалявам тутко...Дано това е последното лошо нещо при вас.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #61 -: Февруари 14, 2007, 16:34:14 pm »
Съжалявам, Туто. Много неприятно, знам какво е, два пъти са ни обирали   :(  :(  :( Дано да ви се случат оттук нататък само хубави неща, но чувството е отвратително!!!

НДК
, аз съм правила целия панел - имунологични изледвания. Не съм наясно с тази материя. Просто знам, че изпуснах възможността за вливане и подобрение, защото Док държеше да влее 30 ампули, но няма за кога!!!!! Благодаря ви за подкрепата!!!! Страхотни сте!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #62 -: Февруари 14, 2007, 17:51:05 pm »
Каси, не се ядосвай за вливането, дано резултатите са добри! Ако не - може пък да е било писано без вливане да стане :D

Туто, това е пълна гадост - много съжалявам, Миличка :(
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #63 -: Февруари 14, 2007, 19:58:23 pm »
Фрешиии,  :bighug:

Може и да е за добро, но не е честно!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #64 -: Февруари 15, 2007, 12:02:39 pm »
Докладвам. НК клетки 24%!!!!!  :(  След вливане на имуновенин 40 ампули на 01.12. 10 дни преди трансфера /преди вливането резултат 17%/
Нямам предписания за лечение, защото нямам лична консултация  :lol: при имунолозите и най-лошото НЯМА ВРЕМЕ ЗА ВЛИВАНЕ! Така че, мисля, че второто ми ИКСИ е един предизвестен провал!!!
Честно да ви кажа, чувствам се по-зле днес, отколкото след отрицателния резултат от първото ИКСИ. Защото не мога нищо да направя, съдбата ми е в чужди ръце!!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #65 -: Февруари 15, 2007, 12:23:24 pm »
Каси, забрави за тези НК тлетки! Иксито ти НЕ Е предизвестен провал!
Сума ти а народ забременява с високи НК клетки, без дори да знае за тях.
При моето икси се получи малко недоразумение /за което аз сама си бях виновна де/ и стана така, че инжекциите мерионал започнах преди да ми дойде цикъла. Ужасих се, веднага си втълпих, че ето на, всичко е провалено и пр. Моята лекарка я нямаше в момента и затова се консултирах с друг лекар /от същата клиника/. Тя ми каза просто да забравя за това  :D. Хм, като си помислих, че и без това друго не мога да направя, наистина забравих  :lol: Иксито ми беше неуспешно, но не и заради провалена стимулация - всъщност имах чудесни яйцеклетки и ембриончета.
И ти сега, нищо не можеш да направиш, а само се зареждаш отрицателно. Просто се абстрахирай от този резултат, НК клетките да са ти проблема   :lol:
Освен това, някой засичал ли е резултатите на тези имунолози с тези от Плевен?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #66 -: Февруари 15, 2007, 12:33:17 pm »
Каси, забрави за тези НК тлетки! Сума ти а народ забременява с високи НК клетки, без дори да знае за тях.

Точно така! Подкрепям с 2 ръце! Каси, никакво отказване! Никакво! Не е предизвестен провал. Убедена съм в това.  :hug2:

Естествено, че няма да има консултация! Аз до сега не знам някой имунолог да е дал нормално обяснение за повишаването на НК след вливане на имуновенин. Вече има няколко подобни случая.


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #67 -: Февруари 15, 2007, 12:42:32 pm »
Грейс, Коте, много, много благодаря! Ужасно много!!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #68 -: Февруари 15, 2007, 15:25:01 pm »
каси това вече с НК клетките не го разбирам! Може ли като са знаели тези имуноложки от събота резултата да не са го дали на док???

Мила, не се предавай, съгласна съм с момичетата. кой знае колко жени са забременели и родили без да знаят, че имат високи НК клетки!
Съсредоточи се върху това, което предстои, понякога нещата трябва напълно да се объркат, за да стане! При мен имаше такова момиче, всичко му вървеше наопаки, пролактина много висок, яйцеклетките му не бяха добри и т.н., направо я бяха отписали.. И тогава, докато аз на кято всичко беше "по учебник" плачех заради отрицателния тест на нея й казаха, че е бременна!!!! от 6-ти опит!!! Стискам ти много палци за пункцията и горе главата!  :dance2: Забрави ги тези клетки!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #69 -: Февруари 15, 2007, 16:04:45 pm »
Голяма боза настава, вече няколко случая на увеличение след вливане 8O

Каси, неприятно, миличка, но не се настройвай негативно. Поне ще знаеш, че си пробвала и без вливане! А и не се знае, че това ти пречи - неуспорим факт е, че много жени си забременяват и с високи НК клетки и въобще не подозират.

А и НК клетките явно не са статична величина - може точно около транфера и седем дни след това да са нормални, кой може да каже?

Благодаря ти, Бени!







*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #70 -: Февруари 15, 2007, 18:01:58 pm »
Каси, позволи ми да изкажа и моите размисли като непрофесионалист (т.е. като човек, все още незапознат в детайли с НК клетките):
1. В тази тема вече неколкократно беше изказано съмнение относно достоверността на резултатите от изследванията на въпросните имуноложки.
2. Както момичетата споменаха, наличието на високи НК клетки не изключва забременяване.
3. Точно сега най-малко ще ти е от полза да се терзаеш, съмняваш и колебаеш.
Така че повтарям горните мнения: просто забрави. Нищо не е обречено. Мисли, че може би точно така е трябвало да стане. Това да е верният за теб път. Този път ще успееш, ще видиш!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #71 -: Февруари 15, 2007, 18:31:09 pm »
Просто нямам думи за тези имуноложки!  :x Това е голямо безобразие!!! Каси, успокой се и мисли позитивно! Наистина колко ли момичета са забременяли с високи НК-клетки?! Освен това им нямам никаква вяра, както писах на тези жени. Пожелавам ти късмет!!!  :blowingdust2:
"Надеждата" е създание хвъркато,
което се загнездва в душата,
пее ни без думи
и никога не спира...не спира..."
                     Емили Диксън
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #72 -: Февруари 15, 2007, 19:17:45 pm »
Коте, Бети, Роби, Фреши, Хриси, Грейс, Ултра, Джази, така ме успокоихте.  :D
Просто не можете да си представите. Да знаете днес сте извършили едно добро дело, и аз много ви обичам и силно ви  :balk_21:
Защото така мразя да изпадам в дупка, та макар и за часове, но сега вече съм много, много, много по-спокойна благодарение на вас!
 :balk_602: Хм, какъв оптимист съм, а как се изложих днес, като така ви помрънках, срам!   :? Благодаря и на Мели за успокоението, тя е с втора специалност психолог  8), да знаете!!!
Хайде, с нови сили към неделяяяяяя!   :balk_71:
С Док и с мъжа де 8), ще направим каквото трябва пък да става каквото ще!!!!  :lol:
   Много, много ви  :bighug:
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 19:19:21 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #73 -: Февруари 15, 2007, 19:31:14 pm »
Каси, пожелавам ти това да е последният ти тежък миг, преди да изгрее слънцето.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #74 -: Февруари 15, 2007, 21:58:45 pm »
хей касита, не очаквах такова пораженско мислене точно от теб. не така - не ти отива :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #75 -: Февруари 15, 2007, 22:48:49 pm »
:balk_602: Хм, какъв оптимист съм, а как се изложих днес, като така ви помрънках, срам!   :? Благодаря и на Мели за успокоението, тя е с втора специалност психолог  8), да знаете!!!
Хайде, с нови сили към неделяяяяяя!   :balk_71:
С Док и с мъжа де 8), ще направим каквото трябва пък да става каквото ще!!!!  :lol:
   Много, много ви  :bighug:

Каси, успех от мен и виртуална  :balk_21:!

Нали знаеш, че нашия док. е най-страхотния!
За Мели гласувам с две ръце.

   
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 00:11:36 am от Dida - (ex lita) »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #76 -: Февруари 15, 2007, 22:58:19 pm »
Касич!!! :bighug: този е твоят опит, знам го!!!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #77 -: Февруари 15, 2007, 23:56:08 pm »
Лили, няма да се давам, на тия тъпи нк клетки, я? Много ви благодаря на всичкиииии. Лили, Лита, Миники, благодаря ви.
Моля за извинение, че така ви досадих,  :? май прекалих с мрънкането, както казва мъжа ми.  :D  ще се справя!!!!! Миники, не знам дали това е моя опит, но знам, че е верния път.  :lol:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #78 -: Февруари 16, 2007, 00:24:05 am »
Каси , хич не си ги слагай на сърцето тези нк , защото си мисля :
1. Всеки лабораторен резултат може да има в себе си някакъв порок/т.е. грешка/
 2. Може да пише, че са над референтните стойности, но може да не са  активни , нещо като много войници, но без пушки - :)

Така че, успех и да са ти последното нещо за което  да се сещаш

Успех в неделя !!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #79 -: Февруари 16, 2007, 02:12:03 am »
Каси, айде като непрофесионалист да си кажа и аз - ако са верни резултатите и тези жени са имали и най-малката идея за това, то те щяха да кажат на док. Все пак никой не иска да му се скапва реномето и да проваля опити.
Та все си имам едно на ум - след като не са засечени тези резултати с доц. Конова или с някой друг, не са потвърдени, потретени и т.н. за мен остава съмнение в достоверността им.
Ти трябва да вярваш, че ще успееш и това ще е твоя звезден миг! Никакво предаване! Ако всичко с яйчицата е наред и после с ембриончетата, защо не помислиш и да замръзиш малко? Така ще имаш още един неочакван вариант и бекъп за всеки случай? Въпреки, че аз си мисля, че този път вече ще стане :D
Стискам ти силно палци и ти пожелавам късмет! От все сърце! Вярвай и ще стане! :balk_21: yahoo_17 :babyflips:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #80 -: Февруари 16, 2007, 11:22:47 am »
Каси мила, не се отчайвай  :bighug:
Както всички тук са ти писали, нищо не е на 100% сигурно в тази имунология и чудеста стават тогава, когато най-малко ги очакваме.
Имаш и от мен много  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :balk_21:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #81 -: Февруари 16, 2007, 12:34:49 pm »
NDK, Гане, Мишана, много ви благодаря за всииичкоооо! 
Нямам думи....страхотни сте!  :lol:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #82 -: Февруари 17, 2007, 14:25:35 pm »
Каси, може би това ще ти е късмета този път. Не се ядосвай! Дано това да е последния ти опит! Целувки и от мен!
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 14:29:15 pm от Tutto »
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #83 -: Февруари 17, 2007, 16:19:09 pm »
Миники, не знам дали това е моя опит, но знам, че е верния път.  :lol:

Той е, слушай кака Мирка!!!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #84 -: Февруари 17, 2007, 19:43:09 pm »
Каси, този път ще успееш! :lol:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #85 -: Февруари 18, 2007, 09:31:34 am »
Благодаря ви много.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #86 -: Февруари 18, 2007, 20:53:08 pm »
Привет.  :D Док изписа всеки ден по една инжекция фраксипарин от 0,3 от утре и ако забременея до края на бременността  :(! Също така преднизолон Ф след трансфера? Освен камарата с другите лекарства от днес, но какво да се прави. Иначе съм отгледала 10 хубави яйцеклетки. Следва продължение .....


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #87 -: Февруари 18, 2007, 20:58:33 pm »
Каси, стискам палци всичо при теб да е успешно.  :bighug:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #88 -: Февруари 19, 2007, 10:55:25 am »
каква ти е дозата на преднизолона
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #89 -: Февруари 19, 2007, 11:09:23 am »
Каси, какво каза Док, за какво е фраксипарина?
За преднизола - както ти казах, и на мен ми предписаха след един трансфер, само че дехидрокортизон - май е същото, по 1 табл. дневно. НК клетките ми станаха от 17% на 16%, което е по-добре от ефекта след имуновенина :?
Сега чета една книга специално за репродуктивна имунология, поне преди време масово са лекували имунологични проблеми с кортизонови препарати - в следната доза - по 2 хапчета на ден в началото и по 4 на ден в не знам кой момент от бременността - мисълта ми е, че тези дози били безвредни, а и не преминавали през плацентата. Аз като го пих, също се рових, и в моята и малко по-големи дози се смята за безопасно при бременност.

УСпех, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #90 -: Февруари 19, 2007, 11:30:43 am »
Момичета, ще докладвам повече утре, вчера бях замаяна и не помня много, много. За фраксипарина: по една инжекция на ден от 0,3 от днес, и така 10 дни, и при бременност - до края на бременността :(. Мисля, че това е с цел подтискане на нк клетките. Преднизолона също, но каква доза, утре ще ми каже Док. Аз му вярвам. Нямам думи да опиша загрижеността му към мен!
Благодаря ви за подкрепата.  :bighug:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #91 -: Февруари 19, 2007, 11:39:35 am »
Каси ,вид кортикостероид е -  с цел да свали имунол-та ти бариера.
Фраксито не винаги е до края приложим,  при потвърдени 2 контроли ,ако влезеш в фер. граници  , може да се преустанови.

Много късмет  Каси!



*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #92 -: Февруари 19, 2007, 11:45:34 am »
Благодаря ти, Ники. Страшен си! Да, Док точно това каза, а за преднизолона, че е с цел да свали имунитета ми  :(! И да изчезнат лошите нк клетки! Мерси за пожеланията.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #93 -: Февруари 19, 2007, 12:19:58 pm »
   Каси, желая ти много късмет и успех.  :D  :crossfingers:
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #94 -: Февруари 19, 2007, 14:09:15 pm »
Каси видя ли, и без вливане на имуновнин док ще намери начин да ги пребори тези гадни клетки! Страхотен е, много се радвам, че вече е и моя док!
Това със свалянето на имунитета обаче е сериозно и трябва да се пазиш повече от вируси и т.н.!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #95 -: Февруари 19, 2007, 15:52:59 pm »
Каси, аз малко се разболях, като бях на кортикостероиди, леко грипче или настинка беше, нищо сериозно, но наистина по-добре се пази повече, докато ги пиеш.

Успех, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #96 -: Февруари 20, 2007, 10:31:29 am »
Това с раболяването не ми харесва.  :? Аз по принцип много боледувам зимата!! Да чукна на дърво, тази не ме хвана дори тежкия грип, може би защото за първи път си сложих ваксина! Но ще гледам да се пазя! Благодаря ви за пожеланията!  :balk_21:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #97 -: Февруари 20, 2007, 13:57:30 pm »
Каси, имуновенинът върши чудеса за имунитета (ех, да беше оправил и НК клетките...) - аз като вливах, бях здрава като вол - може и затова да не си боледувала досега.
Пази се, но пък и не се притеснявай излишно!
Благодаря ти, Бени!







*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #98 -: Февруари 20, 2007, 23:28:09 pm »
Док предписа преднизолон 2 по 1! Плюс фраксипарина по 1 на ден от 0,3! Иначе трансфера мина много добре!!!!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #99 -: Февруари 21, 2007, 09:27:15 am »
Страхотно, Касси - това трябва да помогне :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #100 -: Февруари 21, 2007, 09:39:40 am »
Док предписа преднизолон 2 по 1! Плюс фраксипарина по 1 на ден от 0,3! Иначе трансфера мина много добре!!!!  :D
Супер Каси, стискам палци сега! Фраксипарина не се ли бие като инжекция?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #101 -: Февруари 21, 2007, 09:40:47 am »
Късмет, Каси. :lol:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #102 -: Февруари 21, 2007, 11:30:17 am »
Лали, Фреши, Роби. Благодаря ви.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #103 -: Февруари 21, 2007, 18:57:14 pm »
Успех Каси. Имаш  :crossfingers: от мен за успешна процедура.  :bighug:
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #104 -: Февруари 22, 2007, 15:17:18 pm »
Успех мила Касси, леко чакане и положителен тест. Късмет.

Аз само да ви кажа момичета, че на моята последна контрола /23.01/
 NK CD3-. CD16/56+ sa mi 17%   :( /в 19 г.с. съм/ На предната контрола /16.11.2006/ бяха паднали на 15%??????
Шантава работа. Дано не доведат до нещо лошо.
И не ми предлагат някакво лечение, само отново контрола.

Поздрави

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #105 -: Февруари 22, 2007, 15:35:37 pm »
Благодаря ви. Вече ме е срам, толкова сте мили.
Иначе за НК клетките, Бени. Едно е вярно и доказано, че това е ШАНТАВА РАБОТА! Дано да си ок, и ти, и бебо. Гуш.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #106 -: Февруари 22, 2007, 15:37:43 pm »
И не ми предлагат някакво лечение, само отново контрола.

Чудя се защо ли е така?  :dontknow: В крайна сметка проблема с НК клетките не е ли основно при имплантацията? Т.е. ако вече има имплантация дали те не се "саморегулират" по някакъв начин и дори високи като % да не вредят вече? НДК, помагай, ако има отговори във вълшебната ти книга.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #107 -: Февруари 22, 2007, 16:15:17 pm »

Аз само да ви кажа момичета, че на моята последна контрола /23.01/
 NK CD3-. CD16/56+ sa mi 17%   :( /в 19 г.с. съм/ На предната контрола /16.11.2006/ бяха паднали на 15%??????
Поздрави
Албенче, от 15 на 17 не ми звучи като някаква кой-знае каква тенденция. Така че - направи контрола пак, и ще видите.
Тези антиблокиращи антитела изследват ли ги пак, или след забременяването вече нямат значение?

Не се притеснявай, нали се следиш отблизо, при нужда ще вземеш мерки.

Успех, Миличка :D
Благодаря ти, Бени!







Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #108 -: Февруари 22, 2007, 16:17:12 pm »
Засега аз и госпойцата сме добре /да чукна на дърво/ :)

Роби, доколкото съм чела, могат да предизвикат и аборти /на какъв етап от бременността, не съм съвсем сигурна/. Бе те моите бяха 18% и в момента когато съм забременяла????? Пълна загадка е това имунологията

Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #109 -: Февруари 22, 2007, 16:23:15 pm »
Фреши, те по принцип на контролата правят изсл. на целия имунологичен статус, има един панел от Lymphozytentypisierung, който включва 10на вида л-цити, и още някакви щуротии, не ми е много ясно, честно казано, кое какво е.
Поздрави и целувки

Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #110 -: Февруари 22, 2007, 16:42:05 pm »
Албенче, важното е, че всичко е наред :D
И можеш да си спокойна, че нещата са под контрол :D
Благодаря ти, Бени!







*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #111 -: Февруари 22, 2007, 16:46:45 pm »
Роби,
маточните НК, въпреки че имат деструктивни функции,  те съставляват едва 15 % от  унищожителните сили на популацията на НК клетките циркулиращи в  кръвоносната система.   Тх1 оказват своето влияние в първите 12 дни  в процеса на имплатнирането , след това  техния дял се снижава и след 20 г.с.  почти изчезват като популация!

 Все пак , високия дял на цитотоксичните НК могат / но не винаги !!/да  секретират  производство на  Тh1 cytokines, в този случай Нк е показателен маркер за Th1 type immunity.
 Посочено е , че при НК до 18 %, нещата са под контрол.

Все пак , както с Фреши нищим един казус , а именно - темата не за броя , а за активността на НК  и как се осъществява това.

По този повод Бени , мисля  че не бива да си блъскаш главата , с напредване на брменността , тази популация  дори ще изчезне.

Спокойствие и късмет!
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 21:41:24 pm от NDK »
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #112 -: Февруари 22, 2007, 17:04:54 pm »
 В клиниката на док Русев, "Миленова"  САЩ се правят следните изследвания за оценка на активността на НК :

Natural Killer Cell Activation (NKa)
NK Cytolytic Activity: ,,,,,,,% (range less than 10%)
Suppression with IVIg: ,,,,,% (range > 10%)
Suppression with Intralipid ,,,,,% (range > 10%)

Това е част от т.нар. the implantation failure panel.

Така, че уважаеми дами , ако и в Бг се прави подобен панел - ще получим задълбочени отговори  . Но  при положение, че предписаната терапия е основно IVIg,  мисля, че следвайки инструкциите на водещия бременноста генеколог + имунолог  , няма да има какво толкова да го мислим.
 :)
« Последна редакция: Март 17, 2007, 21:50:43 pm от NDK »
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #113 -: Март 11, 2007, 16:17:20 pm »
И аз да се впиша по въпроса, след направените изследваниа при имунолозите на др.Стаменов и моите NK- клетки бяха 18% или над нормата и сега ще ги изследвам на друго място за свeрка, защото много им нямям вяра на тези имунолози нещо. Освен това се замислям за така наречената "активна имунизация" да си направя-доколкото разбирам поне тя е със сигурност ефективна, ако изобщо ги  има завишени тези NK-клетки.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #114 -: Март 11, 2007, 16:49:23 pm »
няма такова нещо. знаем че албенанеделчева е забременяла след като е правила аи. от тук следва че е проработила при нея може би (понеже е правила и друго освен аи).
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #115 -: Март 12, 2007, 09:59:58 am »
Освен това се замислям за така наречената "активна имунизация" да си направя-доколкото разбирам поне тя е със сигурност ефективна, ако изобщо ги  има завишени тези NK-клетки.

Няма доказана ефективна терапия при имунолoгични проблеми. В това е проблема. Това не пречи човек да опитва да прави всичкo, което смята, че му помага.
« Последна редакция: Март 12, 2007, 17:16:33 pm от Kotaranka »
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #116 -: Март 12, 2007, 17:05:58 pm »
Абсолютно съгласна съм с Котаранка, Наистина няма 100% доказана ефективност при имунолог. проблеми и терапиите в тази насока.
Маринка, АИ не смъкна НК клетките при мен :(. /въпреки, че точно за това ми беше предложена/ Дори, както бях писала вече, бях тръгнала да им се обаждам и да се карам с тях :D, защо един вид са ме излъгали, точно когато установих, че съм бременна, тогава са били 18%.
Поздрави

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #117 -: Март 12, 2007, 17:21:52 pm »
С риск да се натрапя вече с моята бременност, искам да успокоя момичетата, които имат имунологични проблеми или по-точно тези със завишени нк клетки. Както знаете, аз имах 24% при последното ми изследване, седмица преди трансфера на 20.02.07г.
Ето че забременях, не знам дали е божия работа, но знам, че е факт.
Какво ще правим с д-р Стаменов ще решим тези дни. Може би ще влея 30 ампули имуновенин за всеки случай. Още не знам със сигурност. Наистина се оказва, че тези нк клетки са променлива величина. Да добавя, че след трансфера док ми назначи фраксипарин от 0.3 всеки ден и преднизолон сутрин и вечер по 5мг. Преднизолона още го пия, фраксипарина го спрях, защото направих алергия, и то доста масивна и неприятна. Сега вече съм добре, продължанам с аспирин вечер.
Така че, мили момичета, не спирайте да вярвайте, аз почти бях отписала този опит, повярвайте ми, и след тази алергия, големите дози урбазон, ксизала, но ето че стана. Благодаря ви за подкрепата през цялото време!
« Последна редакция: Март 12, 2007, 20:45:59 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #118 -: Март 13, 2007, 10:33:45 am »
Мила Касси,

Твоят успешен опит много ни сгрява с надежда :D

Може пък преднизолонът да е смъкнал НК клетките? Стаменов препоръчва ли контролно замерване, или направо IVIg?

Целувки :D
Благодаря ти, Бени!







*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: НК клетки! /и НЗОК/
« Отговор #119 -: Март 21, 2007, 14:54:53 pm »
Marina15,  активната имунизация все пак е не да преодолееш или да неутрализираш активността на НКu / което става в IVIg  или Intralipid/ , а с цел да се повиши нивото на  IgG  и IgM  спрямо  Б и Т клетките ти с цел изграждане  на антиблокиращи  тела.  Но ако имате съвпадение с половинката ти на HLA DQ и DR т,е,  от втори клас , нещата стават още по-сложни.