0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ле-ле-ле, Фани, ама Никола вярно прилича на теб. 8O
Да оздравява бързо и да сте щастливи тримата заедно.
*
Ния, не намерих нищо друго за пулса на малките деца освен това: http://209.85.135.104/search?q=cache:KL5vmE76mKIJ:club.biberonbg.com/read.php%3F8,69152,70759+%22%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%81%22+%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5&hl=bg&ct=clnk&cd=1&gl=bg&lr=lang_bg
За съжаление обаче линка към таблицата май не е активен вече, поне аз не го отварям. Не знам тази таблица ли имаше в предвид или някоя друга.

П.П.: Как са резултатите на Ели, отпаднаха ли опасенията за хепатит?
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 22:15:39 pm от gabi32 »


*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Фуси, ще се оправи сладурчето.
И скоро ще бъдете щастливи  заедно.

Аз също бих участвала със снимки на децата, но малко не ми достига мотивация, да си призная честно.

Гане и Джаме, защо не къпете бебетата като са болни, докторите ли ви казаха така?Щото моя нищо не спомена, и аз си ги къпах през цялото време, докато кашляха.Е вярно, нямахме температура...

Верди, добре дошла след дългото отсъствие

Поздрави



We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Еми, моя баща нали е лекар и ми препоръча да не го къпем. Все пак е възможно да се влоши от това, че не може да го покриеш напълно с водата, а и все пак го разнасяш насам натам. Колкото и да е топло винаги има риск. Аз предпочетох да не рискувам. Поне докато не се оправи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
и аз от съображения като Гането, да не се простуди допълнително.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Гане, Джаме ясно.
Аз като малко джаста-праста майка не помислих за това.
Дано Алекс и Марти са по-добре вече, както и всички болни бебета

 :bighug:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Еми, случва се. А и при теб само са покашляли. А моя беше с 40 градуса, кашлица и сополи. Просто не ми е достатъчно топла банята, а той не иска да си стои в стойката, показва се навън и изобщо не е добре да се бавим. Та сега мием само основни части на тялото и обратно в леглото.
Оф, аз да попитам - не знам от болестта ли, от какво е, ама апетита му почти изчезна. Яде пряко сили по 4 пъти на ден и то съвсем малко и има случаи едва ли не му се моля да яде. Това дали ще се оправи, че на прегледа казаха, че се развива супер, ама мен ме е страх да не сваля.
Инаме да се похвалим - вече сме 10 250 кг и сме 80 см. Според док се справя добре с всичко, моториката му е добра, само че ни пращат на специални очни прегледи понеже таткото носи очила. Някакво специално "училище за виждане". Много интересно ми стана, ще разказвам другата седмица какво е.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Габи благодаря ти много, но и при мен не се отваря.знам,че при деца е ускорен но исках с точност да прочета.нищо ще попитам педиатъра.Относно хепатита,то не е точно хепатит, а малко съм прекалила с морковите и оранжавее.консултирах се с трима лекари и казаха да изчакам с изследванията 2 месеца.ако не отмине- тогава да ги направя.сега всеки ден си проверяваме дланите.ставаше въпрос за предозиране на вит.а,което може да доведе до безсимптомно изкарване на хепатит б и малко ме стресна това.ще видя след 2 месеца как ще е.а за пулса ще си потърся старата тема в дира, мисля че миналата година бях пускала там тема.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Още сме болни да му се не види.Полагам страхотни усилия да съм оптимистично настроена, ама вече сериозно се стряска.Гоня детето непрекъснато с помпата за нос.Тя реве ,та размирваме всичко наоколо.През 3 часа я юркам с инхалатора и уж ми се стори по някое време по-добре и после пак се почва с гадната кашлица.Акитата са едни такива сополести и вчера независимо, че давах сокче от круша 2 пъти едва подейства.Чак тая сутрин се получи пратката:).Надявам се чече като ги изаква тия гадни сополи и други секрети да се оправи, но пустата кашлица яко ме притеснява, а вече не смея толкова да я разнасям по поликлиниката, че доста болни има.
ОФФФФФФФФФФФФФ, иде ми не знам какво да направя.Искам си здраво бебето и ако имаше някакъв чуден лек света щях да обърна да и го намеря.
И във връзка с кашлицата да Ви питам Вашите оправили се бебета колко кашляха, като време?Ние сме така вече почти седмица и малко.В началото беше само сухо покашлюкване, ама сега си буха сериозно и ми се струва, че е доста мокра кашлицата.От една страна добре е да отхрачава, ама пък не трябва ли вече да спе да му се не види.
Май наистина ми трепери вече душицата сериозно.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Силви, мократа кашлица е добра - изкарва секретите от дробчетата. тъй като бебетата не могат да изкарват секретите навън през устата като нас, те ги гълтат. четох, че от това може да се появи слуз в акото.
също така четох, че от началото острата фаза на бронхиолита, заболяването обикновено отшумява за около 8-10 дни, като после може да има още остатъчна кашлица. трябва търпение и сили...
викай всеки ден педи в къщи да я слушат, няма да я влачиш по поликлиники. аз така правех с Мартин. вчера вече педиатърът каза, че дробовете са чисти, да чукна на дърво. хремата едва вчера като че ли попресъхна, но още има сополи в носа и се запушва периодично.

инхалациите с Вентолин не се ли правят на 4 часа?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Бре, три старници сте изписали, а на мен не ми епратило събщение на мейла!
Фуси, знам, че не съм първта, която го казва, но приликата ви е фрапантна направо! Сладък, сладък, сладък!
Силви, стегни се и отиди, където те пратих!
Мен се опита да ме бори нещо, но май го преборих и днес съм добре!

За срещата - само кажете, но чух, че нов вирус се задавал и май ще трябва да изчакаме още!
Матей - 1.04.2006 г
*
Фуси, много е сладък Никола!
И много ви прилича и на двамата!
Дано бързо да се оправя и да си го приберете в къщи!
Бъдете щастливи!

*
Фуси, юнака е страхотен :) Още веднъж честита Ви радост :)

Да ти кажа, снощи те сънувах, по-скоро сънувах цялото ти семейство :) Сънувах че сте в една пицария ти съпруга ти, Никола и още едно детенце. Аз дойдох при теб и посиках да го подържа малко (без да казвам коя съм) и ти ми даде :) Беше хубав сън :)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Фуси,много е сладък и с тези големи очи-направо е страхотен! :D
<br />
*
Благодаряяяяяяя много много за милите думи!
За деца акъл не давам (все още :P), но за болни майки - пробвайте нурофен стоп колд. Жестоко е! Мен това ме спаси от гадния грип, като вдигнах модерната напоследък температура - 39 градуса. А сега на няколко пъти пресичам грипа в зародиш пак с него.
В очакване ....
*
Ей, вчера малкото Дани на мармотчето имаше месечинка :)
Да е жив и здрав юнакът :)
Забравих да дам отчет - качили сме само 80 гр и 2 см и сме 10280 и 81 см! Явно движението си казва думата!
Матей - 1.04.2006 г
*
Мдааа, нурофена и мен ме спаси :D
*
Здравейте,
преди да zапочна да се оплаквам, нека да кажа, че бебето Никола е много сладко и хубаво дете и zа да направи мама и татко оЩе по-Щастливи, трябва само по-бърzо да оzдравее. Fussii, страхотно семейство сте!

Сега да раzвенчая малко "супер" докторите в Германия. Днес ни сложиха поредната ваксина и тъй като сме на 3 месеца и 18 дни попитах кога Ще zапочваме zахранването и в каква последователност. Мислех, че Ще ми даде някакви материали zа четене... Лекарката ме погледна, усмихна се и каzа: "Започвате оЩе днес, на обяд. ЗапочваШ с моркови, след това картофи, а след това каквото искаШ. Облечи си по-стари дрехи и се подготви, че в началото всичко Ще плюе, докато се научи да се храни с лъжица." Бях много иzненадана и не zнам дали по принцип тук не обръЩат голямо внимание на zахранването, или моята педи не го смята zа чак толкова важно  :?.
Ganka, при вас как бяха неЩата? Аz zнам, че ти си имаШ приятелка педи и следваШ напътствията и, ама тукаШният ти док какво те посъветва?
 Момичета имам въпрос! Сестра ми роди преди 9 месеца момченце.Днес и е направило впечатление, че тестисите му не са слезнали в торбичките 8O Аз не знам дали това е проблем и затова ви питам, кога е нормално това да стане.Тя доста се е притеснила.А не е успяла да открие педиатъра си,все още!?