0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
http://f7.yahoofs.com/users/SdEreFv6_ndO/__sr_/e448.jpg?tkn=phgYEzFB7twcvaBe&saveas=Maria

Ей това успях да сътворя, малко е мижав текста на снимката, ама ....
Иначе това сме аз, малката и моя съпруг. 

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Танче, чудесна е грамотата! много оригинално, поздравления за хрумването!

аз много съжалявам, че не сме се сетили да купим вестници от деня на раждането на Марти. но то беше такова напрежение тогава, половин ден треперех дали ще ме срежат, дали няма да ме срежат, да не стане нещо, бащата отвън и той трепереше, после бях в унес след упойката и изобщо не съм се сетила. а на другия ден почна кошмара и тогава съвсем отиде... :(

Верди, ами аз не съм го водила при Бранков. само му писах на доктора, като му описах какво е положението, защото при нас нещата бяха точно както снимките от неговата статия в бг-мамма. човекът ми отговори да не пипаме нищо, но ако толкова се притеснявам - да го доведа на преглед. е да, но няколко дни след това стана оная история с хипотермията, озовахме се в болницата и там са му дръпнали пишлето без да ме питат! така че, сега той е забелен (наполовина, според едното педи, изцяло - според Масларски) и препоръката към нас е да поддържаме положението чрез периодично издърпване на кожичката 2-3 пъти седмично. какво е положението при Стефко?
а в кой брой на Мама са ви снимали, има ли го в Интернет?

благодаря ти за линковете за развитието, ще ги изследвам подробно! аз особено се притеснявам от това, че Марти така и не прогука. и досега издава само гласни звуци - пее, вика "ААА, ООО, УУУ", понякога прехапва устни и прави "брррр". "мамам" и "амамам" казваше като по-малък, сега отдавна престана. изобщо, основно си трае или вика. само като беше болен сега и го мъчихме с носа и лекарствата, изреди от възмущение почти цялата азбука - включително каза на баща си "О, бе!", когато му бъркаше в носа :)
та затова ми беше особено важно да разбера кога горе-долу е нормално да почнат с т.н. "лалии" както ги нарича педиатърът - "ма-ма", "ба-ба" (подчертавам, ясно ми е, че не става дума за осъзнато произнасяне на думи, а за звукоподражания).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Верди аз също съм пращала в сп.Мама. Първата година в розовите страници я има като бебе, и тази година за рождения й ден също я публикувах. Пршбрала съм ги и двете списания, заедно с дневника и играчките от тортите,пъпчето също, и още някой дреболии. Имам и грамота  от модна агнеция, която работи съвместно с списанието.Моята педиатърка все ми повтаряше да я направя рекламно лице на фризопеп, а аз се искам и да чувам за него :x
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Момичета, и аз да питам кога започнаха вашите бебета да се обръщат от гръб по корем и обратно, че Деси неможе да се обръща сама още. Иначе прави мост, повдига си главата и краката едновременно, почти ги събира, много е смешна, но не може да се обръща.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Мартин се обърна от гръб по корем някъде към 4 месеца и половина. доколкото съм чела - тогава е и средно-статистическото време, през което се научават на това.
малка е още.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Антъни се обърна на 4 м и половина, Боби по-късно, но сега Ан. не е много, много по обръщането, докато Боби се премята като гимнастик във всички позиции
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Много благодаря :D
значи имаме цял месец още :)
Не бях влизала 5 дни и сега едва насмогнах с четенето :)

Fussi, прекрасно е бебе Никола! Толкова е миличък и така сладко се гушка във вас. Подкосиха ми се краката от вълнение, а на вас просто не мога да си представя какво ви е да чакате още цял ден. Добре, че имате много подготвителна работа, та по-бързо ще мине времето.

Cygnus, много благодаря за поздравите за месечинката :)

Вени, честито зъбче!

На Таня и Верди специално благодарско за изчерпателните отчети за бебешкото развитие. Нашто Дани явно си е мързелани, защото успява да се задържи седнал без опора за малко, но просто не му се седи така, изпъва краката и се претъркулва, след това мрънка да го взема и да скачаме. Умира си да скача, но още не успява да се задържи сам за кошарата и предпочита аз да го държа под мишниците, малко тарикатче.

За звуците - сещам се една смешна история на моя шеф: синът му почнал да казва най-напред "тата", на около 6-7 месеца, голяма гордост. Но постепенно почнал на всичко да казва така, докато на 9 месеца дошъл съкрушителният удар за тати, който чул наследника да нарича "тата" и кокошките на село :)

За среща и снимка на зачатийчетата - аз съм голямо ЗА, но май трябва да почакаме истинската пролет. Иначе ние със СтефиЗ отдавна обсъждаме да направим снимки на бебоците върху тениските на Зачатие от ланската среща на репродуктивното здраве или на мами с коремчета с такива тениски и след това да си сложим колаж на сайта.

Бързо оздравяване на болните бебоци и приятна неделя на всички!
« Последна редакция: Февруари 11, 2007, 10:21:59 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Мармотче да те питам - ти ли ражда във Вита? Ако отговорът е да , какви са ти впечатленията?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Иначе ние със СтефиЗ отдавна обсъждаме да направим снимки на бебоците върху тениските на Зачатие от ланската среща на репродуктивното здраве или на мами с коремчета с такива тениски и след това да си сложим колаж на сайта.
Ами аз да отивам да се снимам, че малко време ми остана, то нашето бебче нали след срещата стана  :D. Много си я обичам нея тениска, редовно си я нося така или иначе.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Mini, чакаме снимки, че после няма да имаш време за такива off занимания:)

Lady, да, аз раждах във Вита. Впечатленията ми може би ще са ти полезни само по отношение на второстепенните неща (материална база, акушерки). Най-важното е лекарският екип, а при мен почти никой не беше от Вита - оперира ме д-р Райчева, тя работеше във Вита, сега има собствена практика и само води раждания там. Неонатоложката, анестезиоложката и анестезиологичната сестра бяха от Шейново, само асистиращият оператор д-р Хаджийски и акушерката бяха от Вита. Иначе, условията са много добри, имаш си твоя стая с баня и тв, чисто е, не трябва да носиш нищо, освен документите си, няма грубиянско отношение на персонала, мъжът ми идваше по всяко време между 6 и 22 ч и оставаше колкото иска. Ако искаш помощ, имаш до себе си телефон да звъннеш на дежурната акушерка, тя си носи слушалката в джоба. Има 1-2, рядко до 4 раждания на ден, така че ти обръщат внимание достатъчно. Не дай Боже, ако се наложи, имат добри кувьози, включително линейка с транспортен кувьоз с апарат за обдишване на бебето (това е много важно, иначе неонатологът би обдишвал на ръка, а това повишава риска от пневмоторакс).
Все пак, прави ми впечатление, че процесът на работа все още не е достатъчно стандартизиран, т.е. малко хаотично действат акушерките и всяка по свой си тертип - напр. питат ме какво да ми поръчат за обяд, а не ми бяха сменили 3 дни стерилната превръзка под дупето, а тя се сменя всеки ден, ама аз де да знам да ги подсетя. Д-р Райчева забеляза при визитацията си и ги смота. Абокатът за операцията го беше поставила за зла беда най-неопитната акушерка, доста некадърно, като ми го сменяха след 2 дни, доста благодариха на Господ, че не е засякъл по време на секциото. Това са дребни неща на фона на разкази за част от държавните болници, но все пак във Вита плащаш яко и очакванията са съответно много високи.
Бе с 2 думи, важни са докторите. Аз бих раждала на място, където имам пълна вяра на екипа, останалото е без значение. Ако моята лекарка работеше с Шейново, Св. София или МД, не бих се поколебала да ида там, все пак те имат добри неонатологични отделения.
« Последна редакция: Февруари 11, 2007, 11:40:55 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Oburnahme se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Отговор #131 -: Февруари 11, 2007, 12:54:15 pm »
Здравейте момичета,
Пиша Ви и сърцето ми направо подскача.От вчера бебка се върти и се свива на дъга.Аз доста се чудех дали не я боли стомах, а то детето искало да се обърне по коремче само.
Е, днес е нашето бойно кръщение.ОБЪРНАХМЕ СЕ по корем самички.Направо ме шашна.
Ми трябваше след тва боледуване да има накрая и нещо радостно.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Силви браво. вие сте шампионки.

:)

Целувки на малката

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
В момента дават много интересно филмче за зачеването и вътреутробното развитие на близнаците по National Geographic.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
 :thankyousign:Verdi
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)