0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Най-накрай след лудо щуране през днешния ден успях да изчета какво сте написали до тук.
Джам, инхалатора ни е Omneo Comp Air .Цената му е 115,50 лв.Купих го през Нета, защото времето ми наистина никак не стига, а и така се стреснах в понеделника от нашлицата на бебка, че ми беше все тая от къде ще е само да го набавя и да помогне.Резултата е чудесен.Носа се отпуши на втората инхалация.Още отхрачва, като си кашля, но няма тва давене , което беше преди.Днес даже я изведох на разходка след близо 2 седмици висене в нас и обиколки по доктори.Спа си като пич.
Да се похваля, че и проядохме.Днеска си пиеме по 100 мл и нагоре, а и сока го изпи с кеф. А и гука яко -цели 3 часа днес се хили и беше на аааааааааа-оооо.бля-бля.Май се съживяваме -ДАНО.
Честита месечинка на МИМИ и МИКТо! Да са ти живи и здрави и все така красиви Сигнус.
Абе, хора срам не срам да питам.Възможно ли е в 4 месец на малката да и растат зъби.Тя така се лигави, цхе не мога да насмогна с подложките под главата, а и ще си изяде ръцете.Покрай нейните ръце и аз отнасям по някой и друг език и е голям купон.:)
Айде дано няма за тая седмица повече болни бебоци.
*
Първо да честитя месечинките на Мими и Митко! Да са здрави и много послушни!
NinaE, аз ли нещо грешно съм разбрала или наистина Александър яде два пъти в денонощието?!
Silwi, не се притеснявай за лигите. Те тепърва започват ама зъбите кой знае кога ще поникнат. Е, има и случай в 4ия месец, но нормално е това да стане между 6ия и 10ия месец. Слагай лигавник, сменяй ги често, че иначе Юлия от мокрото се обрива под брадичката и това е. Ще чакаме зъбче.

Аз искам да попитам за буйките. Кога се купуват първите и какъв модел трябва да са? Чувала съм само, че са различни за дете, което не е проходило още и за вече проходило. Юлия, разбира се,  не е проходила още, но обича да я държа изправена.


*
Здравейте момичета,
Не съм писала тук отдавна. Честити месечинки, именни и рожденни дни на всички, които са празнували през това време! Бъдете живи и здрави!
Имам какво да споделя по темите, които сте обсъждали, но сигурно са изгубили давност вече.
Ще кажа само за обиколника – Леглото на Стефко е с решетки от двете дълги и едната къса страна – бях сложила обиколник и мисля, че е добра идея за новородено именно от гледна точка на закътаността. Но в момента, в който Стефко започна да се върти из цялото легло, започна и дърпането на обиколника – все надничаше да види какво става отвъд. В резултат на което бяха скъсани всички връзки и аз, естествено, го свалих. Вечно висеше някое краче или ръчичка между решетките и се притеснявах да не си изкълчи нещо, но това не стана.
Иначе сме добре. Мина почти един месец от ММР-ваксината и нямахме никакви странични реакции. Пак пожелавам на всички бебчета безпроблемни ваксинации!
На всички болни да им минава колкото може по-бързо!

Ако на някой иска да прочете на руски статията, към която jam е дала линк, може да го направи тук.
И още малко по темата: тук
И един спор в подфорума на dir.bg – тук
Силви, на Мати лигите му потекоха на 3 месеца като беше и ръцете са му все в устата още от тогава, но първото зъбче се появи на 8м. и 21 дни, така че споко!
Матей - 1.04.2006 г
*
За буйките:
В кубчето „Стъпка по стъпка” на сайта на „Колев и Колев” има три колекции - Пълзене и пристъпване, Прохождане, Игра. Аз купих едни такива буйки за пълзене и пристъпване. Но не мисля, че бяха удобни нито за едното, нито за другото, понеже моят син много лазеше (и лази), а буйките са доста широки около глезена и непрекъснато му падаха. После купих направо едни ботички, с които се чувства доста добре, защото са високи и плътно прилепват над глезена. Обувам ги само навън, вкъщи всички такива дейности се извършват по чорапче.
За зъбчетата:
Ето една подробна статия – Поникват ли ни зъби?
*
Габи,
Александър яде каша сутрин(11 часа) и вечер между 5 и 7 му давам пюре от зеленчуци, зависи как е спал през деня. А, иначе си цицка по 100000000000000 пъти в денонощието :lol:
Днес смятам да променя и да му дам малко каша сега като стане, следобяд ще му дам пюре(14з15 часа) и довечера пак малко каша. Да видим как ще е.
*
NinaE,
Много добро решение. Дано има резултат!
Ако отново не иска, не го насилвай. Знам, че в повечето случаи децата след боледуване са капризни към храната. Изчакай известно време и пак пробвай със зеленчуците и месото.
*
Силванчо, ние се плюнчим от как станахме на 2м., ама яко плюнки и ходим с лигавници, защото иначе блузката е постоянно мокра, а ръцете ако може до лактите да ги вкара ще е много щастлива :lol:
За обувките не съм компетентна, но на нас батко Дани ни подари на Колев и Колев буйки с цип и съм страшно доволна, много топлят и за разходка са чудни :D
*
Верди, сега ще се опитам да му дам каша без плодово пюре :lol: Да видим дали ще успея :lol:
*
и Ели проходи с буйките на Колев - аз съм доволна, педиатърката също ги одобри,зимните боти и сандалите за лятото също ги взех от тях.като изключим ,че са малко скъпи в сравнение с останалите са добри.сега гледам в списание Мама рекламират някакви на Неделчев и изглеждат хубави.
На Ели зъбите започнаха някъде 5 м и до 1,5 г бяха излезли всичките.много бързо според докторите и затова изостана с фонтанелата,че се наложи да пие по 10 дена рибено масло в продължение на 3 месеца
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Издирвам телефони на вносителя на Cam в България. Наскоро купих столче за хранене от магазина на бул. "Г.М. Димитров" 62. На касовата бележка пише "Прима трейд 2000" ООД, но не мога да намеря техни координати.Ако някой знае къде се продават продуктите на Cam във Варна или Бургас, да пише.


*
Бебе Никола болно  :( . Жълто като лимон, температура и сополи. Едвам ни го дадоха да го видим за 5 минути. Той беше омърлушеничък,  направо ми скъса сърцето, за скъсаните чорапи и неизкъпаното дете, просто не ми се говори....
Ще го изпишат чааак в понеделник, ама нищо, карай!

Нашият апарат като за случая се постара и направи ОТВАРТИТЕЛНИ снимки, така че представете си колко сладичък е в действителност...

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=19496&AlbumId=86053

В очакване ....
*
аз също да питам нещо. някъде бях видяла таблица със стойностите на пулса за бебета и деца.Малко да помогнете....че нещо не я намирам
  Фуси, не са отварителни  снимките, виж колко сте сладки. Какъвто и да е апарата, хубавото бебе си е пак хубаво  :lol:. ще оздравее, не се притеснявай-всяко бебе има такива периоди.
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 12:28:28 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима

Нашият апарат като за случая се постара и направи ОТВАРТИТЕЛНИ снимки, така че представете си колко сладичък е в действителност...

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=19496&AlbumId=86053



Много е сладък бебе Никола!!!! Да оздравява бързо и после бързо при мама и тати! Целувки!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Лелеееееееееее, страхотен е :D
Какви големи очи - като на мама!
Ох, много съм развълнувана, представям си ти как си :D
Устискай още малко до понеделник :bighug:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Да го покажеш на Симеон, ей! 

:bighug: :bighug:
В очакване ....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Фуси, бебчо е много хубав! и между другото, може да си внушавам, но на снимката дето сте двамата заедно, си приличате.

за неизкъпаното детенце и скъсаните чорапки не жали, важното е да оздравее бързо, а после ще има да си го коткаш и контиш... и Мартинчо ходи 7 дена некъпан и омазан със сополи, човек много бързо се научава да прави компромиси с някои неща :)

всички сме в нетърпение да научим, че Никола си е дошъл у дома и какво следва по-нататък.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Фуска, много е сладък :lol: и тая трапчинка верно е страхотна :lol: По-добре да не го къпят, че да се оправи детето бързо. И наш Алекс е омазан и мирише на оцет, ама поне няма 40 градуса температура. Пък като си го вземеш и ще си го нагласиш като бонбонка. Само да се оправя бързо детенце! Да го нацелуваш, ей!!!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
по- нататък ясно какво следва - бебешка вакханалия у нас  :lol: :lol:
С настоящи и бъдещи майки  :lol:
В очакване ....
Колко е сладичък :D  пу-пу  :D и не е умърлушен виждам го на някои от снимкте да се усмихва  :D само изчакай до понеделник, след това ще си го къпеш и глезиш колкото си искаш! Ние с бебко му пожелаваме много бързо оздравяване !!!