0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #100 -: Януари 28, 2007, 00:23:17 am »
Здравейте от нас, ние се върнахме много освежени, поне бебешката половина :) Времето беше фантастично - всеки ден записвахме поне 2ч сън в количката на слънце на двора. Единствената неприятност е, че от толкова емоции Дани се изтощаваше и заспиваше в 5:30 следобяд, което значи здрав сън до към 2 сутринта и после примрънкване на всеки час, както и ставане в 5:30. Хич не ми допада тоя режим, сега ще се чудя как да го отучвам :(

Стефунчо, стискам палци грипа да подмине Деската, за теб мн се радвам, че си по-добре.

Jam, това с водата е пълен кошмар, чак ми е чудно, че си се стърпяла да не я изгониш при първото кашляне. Можеш да дадеш на Марти вит С профилактично, ампулките от 200 мг.

Marie, пиши какво се оказа това чудо с обрива. Прави всичко за бебчето, ти си умна и отговорна, ама гледай да не се паникьосваш преди да има сериозно основание. Най-доброто, което можеш да направиш за детето си сега, е да си спокойна и позитивна.

Ултра, честита месечинка! Пожелавам на Мони да расте здрав, умен и любопитен, а майка му и баща му да си запазят позитивната нагласа към бебегледане. Да знайш, стопли ми душата с това "Водно колело", и на нас ни е любима песничка :)

Ето още един линк към бебешка гимнастика, нашето педи точно това ми даде във вид на книжка: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/474/51/. А иначе, аз си купих тази книжка, която в момента е у другото Стефи http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16973, полезна е, защото е със снимки.

Мечките на Chicco Deluxe гимнастиката наистина са със силна музика, Дани също се стряскаше малко. И досега, ако е уморен, не го радват много. Но пък ако не е, ги скъсваше от бой... Сега вече ги махнах и скъсих краката и си я ползваме разгъната. Много ме впечатли как бързо почва да разсъждава логично - за 5 мин научи, че като се натисне копчето и гимнастиката пее; сега се пресяга да ги натиска и после трябва да го държа под мишниците, за да танцува и скача, ръце не ми останаха, имам по-големи бицепси от баща му вече. А от 2 дни се научи и да бута едно лостче, което завърта колелце и сега е супер горд, че може сам.

За имунитета - всички бебета имат вроден (предаден от майката) имунитет към доста болести. Той се изчерпва около шестия месец, затова и тогава почват да боледуват повече.

Perdeto, това с неистовия рев при обличане и ние го имаме, много деца не обичат да ги обличат, така че дерзай върху актьорското си майсторство и тактики за отвличане на вниманието. При нас играчка + пеене + нежно говорене помагат, докато стигнем до ръкавите, там вече само биба върши работа и то ако имаме късмет :)
« Последна редакция: Януари 28, 2007, 00:27:03 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #101 -: Януари 28, 2007, 01:27:22 am »
мамка им и ръкави, значи всички бебета го мразели това... а аз си мислех, че моето нещо не е наред и каквато съм хипохондричка, даже се оплаквах на педиатърът, да не би да му изкълчвам ръцете нещо при обличане, че така се дере! :)

последното, което помага при нас за обличане на ръкави, космонавт и напъхване в количка (трите най-мразени неща, при което се извива, пищи, дере и почервенява), е пеенето на песничката, с която му правя гимнастиката - тая, дето Чарли Чаплин танцуваше с хлебчета на нея - тапа-тапа-тапа-тапа-тап тап тап... това много го радва, спира да крещи и понякога тапа-тапкам по 10 минути, докато облечем, излезем и количката почне да друса по паважа... сиромах човек - жив дявол!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #102 -: Януари 28, 2007, 10:53:46 am »
До момичетата, които писаха, че бебчетата плачат като ги къпите:

Снощи четох в едно английски списание статия как да си изкъпем новороденото с по-малко рев и изпръскване с вода. Та там пише:

1. Топла стая, без течение.
2. Около 10 см вода във ваничката, топла, в никакъв случай гореща. Да се провери с лакътя на ръката.
3. Новороденото може да го къпите (!!!) 2 пъти седмични да речем, няма нужда да е всеки ден.
4. Лицето не се мие във ваната. Децата плачат. преварява се водичка, охлажда се до нормална Т и после с малко памуче се потапя във водичката и нежно се забърсва личицето.
5. Докато правите лицето, оставете бебето с памперса. След като свършите с личицето, свалете памперса и забършете с влажна почистваща кърпичка и после пак с малко памуче и преварена вода.
6.1. Наклонете бебчето внимателно и му полейте главичката с водичка, като внимавате да не му полее личицето.
6.2. Сложете бебчето внимателно във ваничката и заливайте с водичка по раменцата и коремчето. Дръж те го здраво. Никога не го оставяте само във ваната.
7. На много малки бебета не е нужно да ползвате почистваща козметика. Може и без шампоан, сапун и т.н. Ако ползвате, подберете специална за бебета.
8. Внимателно завийте бебето с мека хавлийка. В никакъв случай не му покривайте лицето, защото може да се изплаши. Нежно го изтрийте, не оставяйте водя в никоя гънка.
9. Облечете го с чисти дрешки.

Сигурно ги правите всички тези неща, но тези в синьо ми бяха най-интересни. И верно, онова бебе на снимката хич не плачеше. Бъзикам се! :D
Alexandra
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #103 -: Януари 28, 2007, 11:16:20 am »
Ани, страхотен е Мони имного голям изглежда на снимката! Да го нацелуваш от мене!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #104 -: Януари 28, 2007, 13:07:32 pm »
Здравейте, момичета!

Ултра, страхотен е Мони, наистина! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Не си представям как ще си къпя бебето 2 пъти седмично. За тях е такова удоволствие банята. Венцислав, например, като стане 19:30 ч. и започва да си чака банята. Само веднъж се е случвало да не го къпем и доста се беше изнервил.
Моят не плаче, като му мия лицето. За другите неща съм съгласна, но да не забравяме, че всяко бебе си е индивидуално. На едно бебе едно ще му хареса, което пък на друго въобще няма да му доставя удоволствие.

jam, и ние излизаме с рев напоследък. При нас помага "хей, ръчички, хей ги две".

Но при къпането и обличането, както и масажа, всичко е веселба. Много рядко се случва да заплаче и то накрая, ако е много гладен, а пък аз се бавя с обличането.
И ние сме с активната гимнастика на Чико Делукс. Много съм доволна - точно за два дни Венцислав се научи да хваща мечетата в ръчички и да ги разглежда. Сега, само като го сложа на играчката и започва да й говори, смее се с глас чак на мечките...

Пожелавам приятен ден на всички и здрави бебчовци!
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #105 -: Януари 28, 2007, 13:56:37 pm »
Хей Ултра страхотно сладко бебешонче си имаш. Честита ви месечинка да ви е жив и здрав, много да ви радва и обича. :lol:

Снощи за сефте не ревахме след баня, което много ме учуди и зарадва. Дали вече минаваме в друга фаза от развитието си ? Дай боже да е така, че това с реването и коликите ми дойде малко в повече. :?
Мами я покажете своите гимнастики на Чико. Нашата е обикновена, подарък ни е и затова не съм търсила друга, обаче играчките са много на високо и само ги зяпаме.
И друг въпрос имам към по големите вече бебешонковци, нашето детенце преди си хапваше без проблем. Коликите и напъните бяха причината за нешето неядене, но сега съвсем неискаме да ядем. Аз и не го насилвам но 50 мл. след 5 часа глад ми се стурва супер малко. 8O Това вече три дни, няма температура, активен е, но яде твърде малко, а би трябвало вече да увеличаваме дозата според педиатърът.

Мари не се втелясвай толкова много (виж кой ти го казва де) но понякога е по добре да не се притесняваме прекалено много, за наше и на бебчо доброто. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #106 -: Януари 28, 2007, 19:07:23 pm »
Привет и от нас!

Като ви чета, имам чувството, че пишете за наша Дара - същите номера и проблеми... Обаче и хванах цаката за някои действия и намалихме ревовете драстично... памперсите сменяме след ядене, а като я вадим от ваничката я слагаме по корем на хавлията. Така тя си кротува, а аз успявам да я подсуша криво-ляво и да я намажа с олио... Сга реве от глад и колики и когато си иска гушкането.
Миналата седмица освен първите разходки имахме и първа консултация. За две седмици сме качили 800гр.  8O
Хайде, това за сега, че се размрънка... продължавайте да пишете, че без вас сме за никъде (чета и изпълнявам)
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"