0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #20 -: Януари 22, 2007, 22:22:54 pm »


  Честит рожден ден,Габи!
 Бързо оздравяване и много усмивки ! :balk_16: :balk_2:
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #21 -: Януари 23, 2007, 06:45:52 am »
Девойки, я дайте линк за референтни стойности на ПКК, холестерол, триглицириди и фосфолипиди, щото в моите резултати нищо не пише за такива и седя и се дзверя.

Ето линк, ама май няма за фосфолипиди, сори:

http://diagnostika-sofia.com/analytics-listing.php
@ целува всички във форума и им желае щастие



http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #22 -: Януари 23, 2007, 08:42:50 am »
Здравейте и от мен!
Габи, честит рожден ден! Много здраве и щастие ти пожелавам! Дано бързо се оправиш от този грип!
При доц. Томова със сигурност правят запис на диск. Мисля, че се доплаща 10 лв за записа и отделно за диска. Ако искаш, носи си твой.
Гане, ти да не си очаквала детето да седи на дивана и по цял ден да оцветява, примерно, книжки. То изследва света. Имам наблюдения, че почти всички бебета са техничари. :D
Мари, всички сме така. Първо нерви да забременеем, после пък не се пазим.
На всички ви пожелавам приятен ден!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #23 -: Януари 23, 2007, 08:43:30 am »
Лейди, виж ТУК.
« Последна редакция: Януари 23, 2007, 08:47:23 am от Lali »
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #24 -: Януари 23, 2007, 09:14:38 am »
Привет от нас!
От разходки не съм видяла вчера темата! Габи, на патерица, Честит рожден ден!

Гане и ние сме пристрастени към кабели - даже му викам "Кабелния"! Също така си пада по колелета - обожава да ги гледа как се въртят!

Ние пролазихме онзи ден и ето ми едно клипче от нас : http://vid.data.bg/1hu73bt7#vid

Незнам дали ви писах, че вече взимам кухня и съм много доволна - всеки ден е различно, Мати хапва всичко за сега!

Ето го, пристига човека!
Матей - 1.04.2006 г
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #25 -: Януари 23, 2007, 10:38:04 am »
Габи, честит рожден ден на патерици, да оздравяваш бързо и да си направиш весело празненство в края на седмицата :D
Гане, нещо такова дали не може да се пригоди, за да не стига до тв-то?
Вени, честито ви пролазаване :lol: Много ти е сладко буболечето :D Коя кухня ползваш - държавна или частна, има ли разделение по месеци и в какво дават храната - бурканчета или кутии?
Мари, що се юркаш така? Почивай от време на време с чаша горещ шоколад, тъкмо ще си конспектираш видяното. Иначе не се ограничавай от разходки, сега са ти най-хубавите месеци :D Аз на твоите седмици бях в Испания и доста километри навъртях покрай забележителностите :P
Мармотче, благодаря за идеята, в събота сме на преглед и ще помоля педиатърът да ми покаже упражнения, че това е нещото, което най-бавно схващам. Или ще повикам специалист вкъщи да ми покаже нагледно върху Симеон. Дала си някаква книжка на Стефи, тя ми обяснява упражненията, но докато се прибера ги позабравих и това, което пробвах, накара Симеон да ръмжи :lol:
Дали има из нета клипчета на гимнастика за бебета?
До нас наблизо е ето този магазин. Доста добре зареден е откъм храни, мога да проверявам,ако не откривате нещо при вас.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #26 -: Януари 23, 2007, 10:41:42 am »
сега са ти най-хубавите месеци :D Аз на твоите седмици бях в Испания и доста километри навъртях покрай забележителностите :P

Да, и докато хайманосваше пропусна тук някои събития  :x  :lol:
В очакване ....
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #27 -: Януари 23, 2007, 10:57:03 am »
Ще наваксам на златната ви сватба :balk_21:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #28 -: Януари 23, 2007, 10:57:49 am »
Здравейте и от нас,
днес най-накрая zаваля малко сняг, стана като истинска zима и неzнайно zаЩо, ама това повдигна настроението ми  :). Нямам търпение да иzведа Мелани на раzходка и да видя как Ще и почервенее нослето  :lol:.
*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #29 -: Януари 23, 2007, 11:14:35 am »
Честито на всички, които са имали празници през последната седмица, откакто не съм писала – с пожелания за здраве и късмет! Дечицата да слушкат, а големите – другите тях да слушкат!

За свекървите пак:
jam,
Аз, ако бях на твое място, просто отдавна да сме минали на немирно отдалечено съществуване. Но за това трябва да имаш подкрепата и на съпруга си. Мислех, че се ядосваш за глупости, но пък това, че не иска да гледа Марти, при положение, че живее на една крачка – просто не е за вярване! Особено след като е чакано толкова това дете!
Ganka,
Твоята ситуация не е по-различна, но ти поне си далече и я търпиш веднъж годишно.
Shygirl,
Не съм много съгласна с теб, че само възрастта е виновна - има влияние, но, убедена съм, когато човек си е добър и сговорчив, на каквато и възраст да е, можеш да намериш решение при възникнал с него проблем.

Честно казано, не съм сигурна като Надето, че ще съм изключение някой ден като свекърва, живот и здраве. Наскоро една приятелка ме попита: „Какво ще направиш, ако снаха ти е бременна (или кърми) и пуши?” Отговорих първосигнално: „Ще я убия!”. После добавих: „Ще направя всичко възможно да предпазя сина си от това да ми доведе такава снаха!” Та, тогава за първи път се замислих сериозно по въпроса за това каква свекърва ще бъда. Само за сведение – аз съм пушила в продължение на осем години, а преди осем години отказах цигарите и оттогава съм от най-върлите противници.


Nia72,
Специални целувки за снахата-побойничка! Книгата е „Изкуството да бъдеш родител” на д-р Фицхю Додсън. На мен вече ми е любимо настолно четиво. Аз предпочиташ, можеш да си я купиш за 9 лв., но можеш да си я изтеглиш и от www.izvorite.com. Има и още една „Как да приучим детето си към дисциплина”.

Hera_76,
Мисля, че не трябва да се притесняваш от пъченето на Слави. Имам приятелка, чийто син е така от много малък – след седмица ще стане на годинка и продължава да го прави, от пъчене чак на „мост” се извива.

Cvetelina, Ganka,
Благодаря за отговорите за прохождането. И аз реших, че трябва да приложа „босото” прохождане, след като изчетох много неща в нета. Ето един сайт – на д-р Алексиев – с много полезни връзки, ако някой друг се интересува от тази тема в момента.

tanja,
Не съм чела по въпроса за евентуалната вреда, която може да има кърменето пред компа върху бебето. Аз самата никога не съм го правила. Винаги, докато кърмя, само кърмя. Най-много да гледам телевизия. В самото начало, докато кърмех, много говорех на Стефко, но и той се задържаше по много време да суче. Сега кърменето продължава общо не повече от 3-4 минути и е винаги в леглото – рано сутрин и вечер преди заспиване.
Не съм се интересувала и по въпроса за очите на бебетата. Може би защото, когато братовчедка ми (много руса и със светло-сини очи) роди нейното дете – бебето беше с черна коса и много тъмносини очи. Моята майка се хвана на бас, че след като спре да кърми бебето, очите му ще станат тъмни. Е, загуби баса. След няколко месеца на бебето му окапа черната коса и прорастна светло-руса, каквато е и до днес, а очите му са светло-сини.
А моят син се роди с много тъмни, чак черни, очи и до ден днешен е с такива.

gabi32,
Чела съм, че някои бебета не се заглеждат по телевизора, но моят син още от съвсем мъничък не сваляше поглед от него. Като започна да се обръща, дори си се наместваше по-удобно и по-близо по посока на телевизора. Дори си скъса обиколника на кошарата, защото му пречеше да гледа. Сега рядко пускам телевизора, защото той е на много ниска поставка и Стефко отива директно и си залепва носа в екрана.
Иначе, вижте какво казва вече любимият ми д-р Додсън за по-големите деца и телевизията.
„Телевизията като образователна играчка
Една „играчка", която сигурно притежавате, с положителност може да се окаже учител и възпитател с разнообразни дарби – това е вашият телевизор.
От известно време телевизията е обект на сериозни критики; наричат я например културна пустиня и трябва да се признае, че много от предаванията наистина не струват. И аз не по-малко от вас ненавиждам нелепите шоу-програми и тъпите реклами.
Самият аз твърде малко гледам телевизия, толкова лошо е качеството й. Хубавите програми за деца се броят на пръсти. Те често се задоволяват с добрите стари рисувани филмчета, в които все същото познато голямо животно безкрайно преследва все същото малко животинче. Много родители се безпокоят и от това, че по телевизията показват толкова насилие. (Ще разгледам този въпрос в глава 10 - Детето ви и насилието).
Следователно ще се съгласим, че голяма част от критиките са основателни и че качеството на програмите за деца търпи сериозно подобрение. Но би било грешка да пренебрегнем важната образователна функция, която би могла да има телевизията през предучилищния период.
Откакто телевизията навлезе в американските домове, речникът на децата, които тръгват на забавачка или на училище, значително се е обогатил в сравнение с времето, когато телевизията не съществуваше. По този повод д-р Луиз Еймс от Института „Гезел" уточнява: „От тригодишна възраст нататък те виждат какви ли не неща, които не биха видели преди едно поколение. Знанията им са ужасно обширни."
В статията си „Учителката Телевизия" Едит Ефрон прави следния коментар: „Учениците от първи клас, които много са гледали телевизия, имат речник, често изпреварващ с цяла година речника на децата, които не гледат телевизия. Колкото, по-интелигентно е едно дете, толкова повече знания придобива от екрана. В крайна сметка в образователно отношение телевизията действа благотворно на малките деца, каквато и да е природната им интелигентност."
Въздействието на телевизията върху децата в САЩ бе най-пълно изследвано от д-р Уилбър Шрам. Той установи, че измежду шестте хиляди наблюдавани от него деца най-интелигентните, най-добрите ученици са ревностни телевизионни зрители. Според д-р Шрам „главната отличителна черта на интелигентните деца е, че всичко започват да правят много рано. Започват да гледат телевизия по-рано от другите и през първите си училищни години се интересуват от телевизия повече от съучениците си."
Очевидно е, следователно, че най-сериозните научни авторитети са на едно мнение - въпреки явните си недостатъци, телевизията има здравословно образователно влияние върху децата. Няма съмнение, че ако програмите се подобрят, тя би могла да бъде още по-полезна.
Но не си вадете заключението, че препоръчвам на децата от предучилищна възраст неограничена доза телевизия. Точно обратното. Смятам, че следва да насърчавате развитието на детето си чрез разнообразни дейности както вкъщи, така и навън. То трябва да се катери, да тича, да кара колело, да си играе на пясъка, да строи, чертае, рисува, да слуша плочи и приказки. Но мисля, че телевизията има своето равноправно място сред всички тези дейности. Не основното, но едно разумно място.
Тъй като говорим за развитието на езика у детето ви, изглежда уместно да се запитаме: „Трябва ли да го научите да чете?" В глава 11, Училището започва вкъщи (първа част), ще се спра подробно на темата и ще дам някои разяснения, произтичащи от последните изследвания, които може би ще ви изненадат. Но още тук ще отговоря на въпроса така: „Да, мисля, че е добра идея да научите детето си да чете в предучилищна възраст." Заключенията на съвременната наука са в този смисъл.
Големият проблем е „кога". Една от книгите, които ви препоръчват да научите детето си да чете, определя двегодишната възраст като най-подходяща за начало на обучението. В същата книга се твърди: „Ако решите да си дадете малко труд, започнете, когато детето ви навърши година и половина, а ако сте много интелигентен, още на десетмесечната му възраст."
Това, разбира се, е огромна нелепост и много се боя да не би някои майки с най-добри намерения да са се мъчили да учат да чете дете на година и половина или, още по-лошо, десетмесечно бебе. Би било смешно, ако не беше трагично. Началото на обучението по четене вкъщи е някъде около третия рожден ден, не преди това. Не по време на „първото юношество", защото тогава детето се разкъсва от противоречиви чувства и води битка срещу принудите, за които говорихме в предишната глава. То няма никаква нужда от още една принуда. Така че не се опитвайте да го учите да чете на тази възраст.”
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #30 -: Януари 23, 2007, 11:16:34 am »
ultra, ето ти една книга за масаж и гимнастика на бебето в електронен вариант, има и снимки. българска е.
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

в тази връзка, да попитам майките на по-големи бебета за съвет. аз всеки ден правя следното упражнение с Мартин - хващам го под мишниците, повдигам малко нагоре и го спускам да стъпи на твърда повърхност. много го обича, аз му викам "танцуване". постепенно започна да стъпва стабилно, с изправени крака и не ги подгъваше.

добре, обаче от няколко седмици отново започна да подгъва краката като кашкавалени, не ще да стъпва, криви краката...
да сте наблюдавали подобен "регрес"? питах педиатъра, той не ми обърна внимание на притеснението.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #31 -: Януари 23, 2007, 11:21:16 am »
При нас е минус 3, може и тук да завали до довечера.

Момичета, паникьосана съм! Днес забелязах на няколко места пъпки по коремчето ми! Долу-горе като малко охапване от комар. Не сърбят, само като ги пипна, леееекико се усеща като сърбеж, но не ме кара да се чеша. И са около 8-9. От двете страни на пъпа, между хълбока и пъпа! Какво ми има??? Значи бельото ми е само памук-всеки ден сменено, прано с Ариел, който ползвам от години. Отгоре съм с един вълнен чорапогащник, но него го нося от месец вече, пран е, омекотен...Къпя се със същия душ-гел от 2 месеца, ползвала съм го и преди. Мажа се с крем на Нивеа (3 в 1)-овлажняване, гъвкавост и подхранване от много дълго време. Още не съм си купила специален за стрии...Направо не знам от къде това нещо и то само по корема? Храна вчера-варено яйце (дали не е от него?, но по принцип нямам алергия, пък защо само на корема ще ми излязат?), краставици, чушка, домат, котидж чийз, айрян, макдоналдс за обед, компот от ягоди, свинско с боб и доматен сос, ориз, плодова салата с киви, ананас, ягоди (от компот) и портокалов сок. Леле, звучи, все едно съм световно прасе, но това съм изяла вчера. Дайте идеи? От какво? Какво да сменя? Моят мъж се чуди дали не е от разтягането на кожата, но защо под формата на пъпки ще излиза??? Нали стриите са като линийки? Нищо не ме е хапало, нямам животинка, и О! Боже!- нямаме бълхи или въшки... 8O Дали да не отивам при Гинка...
Alexandra
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #32 -: Януари 23, 2007, 11:47:14 am »
Мари, аз бих отишла на лекар дори и да е залудо!

Ани, аз виках една кинезитерапевтка у нас за масажи на Мати, когато се оказа, че имаме проблеми със стъпването! Ако искаш ще дам телефони!
« Последна редакция: Януари 23, 2007, 11:49:27 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #33 -: Януари 23, 2007, 12:04:03 pm »
Вени, кога точно и какви точно бяха вашите проблеми със стъпването? (прочети ми предния постинг).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #34 -: Януари 23, 2007, 12:11:15 pm »
Не знам дали всички са техничари, поне при момиченцата не съм забелязала такава страст към кабели, връзки, техника и тем подобни.
Ани, телевизора ни е на много ниско и не можем да намерим такава поставка, за да го закрепим на стената. А този сайт, който си ми пуснала, не видях нищо подходящо :D Въпреки че са ужасно красиви нещата. Трябва ни нещо от сорта на стъкло пред екрана. Ама ще го мислим пак :?
И при нас заваля сняг, но ние сме пак с температура и не смея да го изведа навън. Иначе много ми се иска поне за малко да се разходим, че той полудя тук, ама ме е страх.
Верди, аз го пробвам да ходи бос, но пък според лекарите е добре да има обувки, който да го стегнат, за да се държи стабилно на краката си. В момента обикаляме цялата стая, но не смеем да се пуснем и се държим за всички мебели. Просто още го е страх, а иначе като се отнесе с някоя играчка и забравя че стои прави и не се държи никъде.
За свекървите - надявам се много искрено да станем приятелки със снахата и да нямам нищо общо с моята свекърва. Винаги съм си мислела, че искам детето ми да е щастливо и се надявам да успея в тази си задача.
Джамка, понякога се уморяват и не искат да правят упражнения. Забелязала съм сега, че понякога като карам Алекс да стъпи и да ходи, държейки го - той ако не е в настроение, спира, прикляква, гъне крака, все едно са омекнали. Мисля си че е просто някаква нормална тяхна реакция срещу това, което ги караме да правят. Понякога като е крив изобщо не иска да се изправи на крака, да не говорим че понякога като се глези е още по-зле. Така че според мен не е "регрес". Просто му е писнало от това упражнение. Смени го с нещо друго.
Мари, аз за цялата си бременност не съм изяла и една ягода - прясна или на компот. Веднъж само опитах, повдигна ми се и повече не повторих. По принцип ягодите дават алергични реакции. Щом не те сърби - вероятно е такова. Може да е от козметиката ти, тъй като все пак кожата е по-чуствителна. Аз например се изринах от козметиката си за бременни и не ползвах нищо да се мажа. Но за собствено успокоение може да идеш на дерматолог, не на гинка :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #35 -: Януари 23, 2007, 12:18:39 pm »
Мари, избегвай да се паникьосваш за щяло и нещяло. ако ти е толкова притеснено, отиди на лекар, да види да не е шарка. ак оне е шарка, значи си се изринала от нещо (копривна треска) и ще ти мине след 1-2 дни. на мен ми става така 2 пъти годишно, никога не откривам причината. ако е копривна треска, за бебето не е опасно.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #36 -: Януари 23, 2007, 12:44:01 pm »
Гане, телевизора ви е с плосък екран, така ли? Защото във всички магазини, където се продават плазмени екрани или ЛСД има и стойки за стена - ние вкъщи всички телевизори сме окачили по стените и го намирам за много удобно, че и красиво, пък така малкия техничар няма да може да прави ремонт по екрана  :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #37 -: Януари 23, 2007, 13:03:26 pm »
Бора, то тук има много стойки, просто това, което гледахме до сега е горе-долу половината телевизор като цена. Та поради тази причина още не сме го закрепили. А и ние искахме да вземем нещо и за двд системата, че от няколко дена се опитва да си напъха ръката в субулфера на системата :lol: и копчетата на рисийвъра най-страдат :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #38 -: Януари 23, 2007, 13:04:39 pm »
Verdi, страхотен сайт за теглене на книги! Благодаря, че ми го показа :)


*
Re: Седмица 22.01-27.01 - време за още хубави новини!
« Отговор #39 -: Януари 23, 2007, 13:18:51 pm »
Верди благодаря, сигурно ще си я купя, само да ми е в помощ защото понякога усещам че не се справям. все повече се убеждавам ,че е много трудно и отговорно да гледаш и възпиташ дете.и колкото повече расте толкова по сложно става всичко.
17.01.2005                                                                              21.11.2013