0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Седмицата 15-21.01
« -: Януари 15, 2007, 09:18:45 am »
Що си пишем в старата?!!!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 11:21:35 am »
Ми знам ли, що си пишете в старата :lol: Щот сте почнали да се оплаквате от "добрите" женици наречени свекърви :lol:
Па нека и аз да се включа де. Моята като цяло е готина, можеш цял ден да седиш и да си бъбриш за всичко с нея, съвременна жена е, но като й кажеш да направи нещо тогава може да ти скъса нервите. Не че няма да го направи жената, напротив, но както тя си знае и си иска, без да те слуша ти какво говориш. Което не е болка за умиране, ама като наблъска манджата с една шепа черен пипер, защото те така обичат и съответно така се готви, нищо че петшестнайсет пъти съм я предупредила че не ям черен пипер, ама нищо, без друго имам нужда от диета :lol: Дрехите на детето ги гладеше като им пръскаше вода с ютията, в следствие на което ми ги дава да ги пребирам, а те влажни, е предупредих я няколко пъти и след това започнах да ги простирам наново изгладени пред нея :P И върха беше като замалко не скапа компа, но се усети милата и още в 4 часа си тръгна, преди да си дойде сина й, че щеше да стане 3-та световна :lol:
Свекърви мили, к'во да ги правиш :D
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 12:18:17 pm »
Леле, каква тема само се отвори за начало на седмицата:)
Аз нещо днес докато разхождах Габи все гледам заснежените върхове и ме тегли натам, ама като гледам скоро няма да мога да се отскубна за два дни поне на ски, а така ми се иска ак да се кача.Минала година се научих и доста ми хареса и си правех планове как ще карам и т/н, ама нали забременях нямаше как и със мечтите отложихме нещата за тази година, ама пак нъц.:(
Няма кой да гледа малката освен сестра ми, а ми е съвестно да я товаря с тази занимавка, тъй като тя в момента търси работа, а аз така и спирам търсенето.Но иначе са много сладички леля и племеница като се гушкат и си пеят.
Моята дъщеря май ще се окаже от бебе доста музикална.Днес пуснах 1 диск испанско, който ни донесе една позната от Испания.Аз се кефих доста, защото музиката е супер, а малката зяпна в захлас и както си беше надула гайдата млъкна, а след дълго слушкане и заспа:)
Еххххххххххххххххх, най-голямата ми тъга е че няма как да направя едно хубаво изкачване по баирите и да се пльосна някъде на припер там, а пък и ми се пазарува много, ама пак не става, защото няма кой да ни гледа за толкова дълго:(
Ноооооооооооооооо, ще порасне момичето и ще я направим планинарка от малка:).
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 12:27:04 pm »
Аз само да се включа за присъствие, да не кажете после пак, че не пиша  :wink:. Иначе ви чета активно  8)
Ами ние сме си добре с бебка, растем, ритаме, такива работи. Остават ми още четири седмици да ходя на работа и чакам с нетърпение 8 февруари да си се залежа активно вкъщи в очакване на екшъна  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 12:29:37 pm »
Привет, мами и бебоци!
Малко да ви отклоня, ако може - току що си взех от ХЕИ изследването за токсоплазмоза и имам следния резултат - РПХА 1:160
А, сега де - аз очаквах да има IgG & IgM показатели, пък то - сега не знам какво значи това... Ще го повторя в Кандиларов, че тея в нашто ХЕИ ми казаха, че като ме гледат нищо ми няма  8O 8O
И да не ви разправям каква им ударих - оправих им деня със сигурност  :twisted:
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 12:32:31 pm от Bora82 »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #5 -: Януари 15, 2007, 12:32:51 pm »
Привет, мами и бебоци!
Малко да ви отклоня, ако може - току що си взех от ХЕИ изследването за токсоплазмоза и имам следния резултат - РПХА 1:160
А, сега де - аз очаквах да има IgG & IgM показатели

В ХЕИ не правят количествени методи за токсоплазма  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 12:47:38 pm »
Мелинка, а тези стойности какво говорят?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #7 -: Януари 15, 2007, 12:50:24 pm »
Мелинка, а тези стойности какво говорят?

Нищо. Хвърли ги и си направи изследване в читава лаборатория. 


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #8 -: Януари 15, 2007, 13:07:22 pm »
Мерси, мила  :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #9 -: Януари 15, 2007, 13:43:39 pm »
Аде и аз да се разпиша за днешната тема :lol: Че от сутринта се опитвам да драсна нещо в старата, ама не мога. Толкова завеяна съм станала вече, че направо ме хващат нервите.
Хубавата новина от нас е, че нямаме вече температура (да чукна на дърво) Малкия обаче продължава да ни спира тока нощем. Вечер храненето е малка битка, а към 5-6 часа решава човека, че му се яде и се почва наново. После му удря един сън от към 7 до 10, да видя и аз че съм човек и пак се почва на нова сметка. Не знам до кога ще е тая, ама вече нерви не ми останаха. А моя дето уж е с олимпийско спокойствие и малкяи като ме нерви, той се оправя, щом снощи не издържа и му викна - как ще те шамаря, явно вече имаме крещяща нужда от баба :?
По въпроса за свекитата - моето мнение всички го знаят, ама да си разкажа последните новости от нея. Жената решила, че за Коледа трябва да подари на Алекс торбичка с колачета, вафли, зрънчо, пуканки и шоколади. За разнообразие беше сложила банан и две ябълки. Викам на моя за какво са, тя не знае ли какво ядем? Ми не знаела 8O За нова година пак същата работа??? :x Е, тая никаква идея си няма за какво иде реч. Верно той е на почти годинка, ама има два зъба в устата си бе 8O Как ще му пратиш шоколади и пуканки... Та такива ми ти работи с тея животни...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #10 -: Януари 15, 2007, 16:11:55 pm »
Здравейте на всички,
Да се разпиша и аз, че нещо не съм го правила тия дни. Днес бихме втория Пентаксим и се надявам да е я понесе като първата.
За всекитата едва ли има човек който да е плюл повече от мен по тези същества, последното е че се опитва да присламчи малкия, казва му: "Ох на мама слънчицето" :x, веднъж - два и правя забележка ама не разбира. Даже на съпруга ми му направи впечатление, а той не обръща внимание на подобни неща. Едвам я издържам с нейните постоянни съвети и забележки: " Аз съм педиатър и знам какво иска детето по-добре" - тя ли ще ми каже от какво има нужда сина ми.  :x :x :x
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #11 -: Януари 15, 2007, 16:46:44 pm »
OOOOOOOOOOOO лала, май всички сме набрали яко на свекита и сие.
Ние днес си направихме на 2 пъти разходка, ама сме нещо късели и пак повръщаме, защото като се наядеме и се почва 1 ритане, едно чудо не е истина.Явно има нужда да се движи и да си комуникира малката.За жалост обаче аз вече не издържам по цял ден да съм лепната за нея и да я нося на ръце и я оставям на моменти да си зяпа и да удари по 1 здравословен рев.То и на мен ми се реве понякога, та се включвам и аз и пеем в дует:(
Старание да си поддържам старата форма не ми липсва и почнах с коремни.От преди новата Г си имам велоергометър , дето омрънках света за него.В началото уж въртях, въртях, но от някое време тъкмо се кача и моито чудо като ревне скачам и почвам другата аеробика с нея и така аз дето заявявах, че ще карам всеки ден май, май има седмици , в които само обира праха.Гадното е, че почна доста да тежи Габи и от носенето да се орига и да позадреме ми се прецака яко гърба и няма оправия, а количката ни тежи и докато се изнасяме за разходка ми е крив света.
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #12 -: Януари 15, 2007, 18:04:00 pm »
А Цвети, с това се оправя лесно, на всяко използване на мамина думичката, казваш едно изречение от рода "Я се усмихни на баба", "Я виж баба!" като натъртваш на баба :) Ще свикне за отрицателно време :) И аз много се дразних, но се отучи. Сигурно й е първо внуче нали?
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 20:16:52 pm от cygnus »
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #13 -: Януари 15, 2007, 19:46:29 pm »
Здравейте и от нас,
я да кажа неЩо в zаЩита на свекървите... Моята е много добра. Дава съвети, но не настоява да ги следвам. Живеят на около 600 км. от нас и се виждаме рядко. Радвам се когато им гостуваме или те на нас. За Коледа се събрахме у нас и тя пое цялото домакинство  :D. Чак сега раzбрах какво е да си мъж... :lol: :lol: :lol:. Аz се zанимавах само с детето, а в кухнята ходех само zа да седна на масата. Каzах и (на свекито), че може да остане zавинаги у нас  :lol: :lol: :lol:.
А вие, майки на момчета, не zабравяйте, че и вие един ден Ще сте свекърви  :D! Какво ли Ще пиШат снахите zа вас?
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #14 -: Януари 15, 2007, 20:05:21 pm »
Момичета като гледам какви свекърви имате и какви са ви отношенията, направо ми настръхва косата.
Все пак мисля, че трябва да бъдем по-малко критични, те са родили мъжете ни и ако са прости, мазни и прочие, то какви синове са родили тогава 8O.
Вярно, че е малко неестествено баба да нарича внучето си с "на мама", но може да са го направили без да се усетят.Аз също понякога на моите приятелки на бебетата по инерция казвам " на мама сладурчето" , но бързо се усещам и се извинявам.

Джамене мислиш ли, че е малко драстично да й забраниш да стъпва у вас, жената е възрастна все пак, може без да иска да го е направила.Не е като да ти е направила някаква голяма мърсотия.Може просто да и е излетял акъла, знае ли човек.
Аз понеже съм с най-много семеен стаж, та затова си позволявам да се намеся в темата.Иначе аз съм мойто свеки нямам и не съм имала никакви проблеми.Тя е много добра и макар да си има нейни странности, не й връзвам кусури.Аз също не съм идеална.Чувствам я като втора майка, ако мога да се изразя така.
Иначе Боби вече е добре, но пък Антъни се разкашля.Надявам се да не се усложнят нещата.
При нас падна много сняг и стана доста студено, та по този повод да ви питам до каква най -ниска температура мислите, че е удачно да се извеждат бебетата, става въпрос за пътуване с колата, не за разходка на открито?
Целувки от нас
ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #15 -: Януари 15, 2007, 20:06:51 pm »
Каzах и (на свекито), че може да остане zавинаги у нас  :lol: :lol: :lol:.

Малиииииии, бегай надалеч! Бегай, бегай, бегай.... :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: Таралеж в гащите не си туряй! :lol: :lol: :lol:



те са родили мъжете ни и ако са прости, мазни и прочие, то какви синове са родили тогава 8O.


Ми на бащите са се метнали, не на майките! :D

Майтап бе...
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 20:13:53 pm от Marie »
Alexandra
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #16 -: Януари 15, 2007, 20:19:01 pm »
Няма, тя и беz това не иска  :D.
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #17 -: Януари 15, 2007, 20:20:37 pm »
Ааа синът става каквото го направи майката. Някои подлежат на възпитание и след брака - други не.

Танче, така е щото е далече, ама ако заживеете повече от 10 дни заедно ще видиш кон боб яде ли. Таз песен любовна и аз я знам :) Пък да ти кажа тихите води са най-опасни ... Хич не ти трябва ! Слушай Marie  :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #18 -: Януари 15, 2007, 21:51:48 pm »
Хи хи хиииииииии за свекърви ли се заговори.
Аз за "моята" само ще напиша само две думи тъпа овцъ. За съжаление това е първото нещо което ми идва наум когато чуя да се заговори за свекърви. Верно има изключения и аз ще съм едно през някой прекрасен слънчев ден.
Ние сме все още мрънкащи от колики бебчовци. На разходки ходим по цял ден като се храним вече и навън (използвам максимално греенето на слънчо) Имам тен по ръцете и лицето, а до лятото кой знае какъв Сиганин ще стана. :lol:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #19 -: Януари 16, 2007, 01:15:59 am »
Я да си постна и аз словоизлиянията в новата тема!
Гледам, че някои хора са се опитвали да ме настигат по дължина на постинг... И реших да увелича размера и аз – та нали това ми е запазената марка.

Започвам с извиненията и благодарностите!
Първо извинението – писах предишния си постинг пак в 2 часа през нощта и споменах поименно дечицата, на които бяха сложени ваксини „Пентаксим” и малко се е получило все едно само на тези дечица желая безпроблемно ваксиниране. Пожелавам на всички бебоци и майките им изобщо да не разберат, че децата им биват ваксинирани!

jam, marmotche, Ganka, tanja, Cvetelina и всички други, стискали силно палци за нашата ваксинация – много благодаря! Извинявайте, че ще ангажирам и без това много заетите ви ръце, но ще ми е нужно още малко стискане, тъй като при тази ваксина вероятността за странични реакции е в рамките на месец. Дано само, както се казва, не дърпам дявола за опашката, защото засега всичко е наред.

Jam, venus_melena, marmotche, Ganka, благодаря и за това, че ме успокоихте относно прохождането. Аз се бях притеснила заради добронамерена роднина, дългогодишен педиатър, която беше видяла Стефко (сниман с камера) как лази и специално се беше обадила да разпитва дали бил се изправял, дали му били гледани ставите и разни такива. И на мен хем ми беше обидно – все едно съм го оставила детето на самотек и сме някъде в джунглата, дето нито педиатри, нито ортопеди са го гледали, хем, нали знаете, малко ни трябва, за да си измислим поводи за притеснения.... Почти се бях засилила към София, да търся светила в ортопедията.... Та, мъжът ми, разказвайки за гореспоменатата добронамереност, помоли д-р Вълчева (педиатърката в „Торакс”, която е дългогодишен завеждащ на неонатологията във ВМИ – Пловдив) при прегледа да „види Стефко – как стои, как ходи”... Жената внесе окончателен щрих в моето успокоение, казвайки „Изобщо не искам да го гледам – ще си проходи детето, когато реши. Ти знаеш, че той Стефко си е такъв – по-бавен, по-спокоен. Моят син проходи на година и пет месеца, щото беше много страхлив."
А пък точно един ден след прегледа Стефко като тръгна след една мома – направи толкова крачки, колкото никога преди това. Ей, от сега ли ще им е толкова слаб ангелът?!
Накрая само да уточня, че не съм давала на Стефко абсолютно никакъв зор нито за сядането, нито за прохождането – не е подпиран с възглавници и не е слаган изобщо в проходилка.
И един въпрос – какво знаете вие и какво е мнението на вашите педиатри, ортопеди и кинезитерапевти за това, дали детето трябва да прохожда босо?

За изследването на артибутчето – аз отдавна бях чела някъде този съвет за даването на играчка, чист памперс или друга занимавка в ръцете на бебчо, докато мама сменя памперс. И още от самото начало имам този навик – тръгна ли да сменям памп, винаги предвиждам няколко играчки наоколо. Този навик ми е полезен особено сега, когато по никакъв друг начин не мога да задържа Стефко легнал по гръб, докато приключа с тази процедура.

За наддаването в първите месеци – присъединявам се към jam, внимавайте с килограмите заради рахита! Стефко се роди 2,830 и 48 см, изписаха го 2,570. През първия месец беше наддал 1,200 кг, през втория – 1,100 кг и педиатрите казваха, че е доста, но той беше само на кърма (и аз съм от гордите крави) и не са ме съветвали да го оставям на диета. Обаче, с това бързо наддаване си докарахме доза от по 5 капки Вигантол за един определен период. Въпреки че бебо беше всеки ден на разходка и даже му оставях личицето (обилно намазано с крем) да го пече слънце, докато спи. В следващите месеци качвахме по-малко и на годинка бяхме 8,850 кг. Така че, сме в категорията на френските мадами Мелани и Деси, ама май по височина ни бият.

Зъбите – да ви успокоя и ние сме на тази тема – от повече от месец насам сме на периоди на мрънкане и на успокоение – мъчат се кътниците, ама още няма нищо наяве. Пожелавам на всички ви възможно най-гладко зъбоникнене!

Свекървите – аз съм от отбора на Еми и Таня. Моята е много добра и разбрана жена. Дава съвети, но не настоява и не се сърди, че не се съобразявам с тях.
Това не значи, че не ми е прикипявало през първите два месеца след раждането, когато беше вкъщи да ми помага за домакинството. Имах и аз поражения, подобни на тези при jam – на момента се ядосвах, но после ги отминавах с лека ръка. Доста често използвам стратегията на Marie – коментирам и обсъждам с мъжа ми и изисквам той да разговаря с нея и да й обяснява каквото е нужно. Но съм й взела страха – това го знаех и преди, но го разбрах със сигурност един ден, когато аз бях навън по работа и тя беше държала детето гладно, докато се върна – от страх да не сбърка нещо и да даде храна, която не може. Аз бях дала инструкции преди да изляза, ама тя къде е слушала, е отделен въпрос...