0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #80 -: Януари 19, 2007, 08:08:11 am »
Добро утро!
А малко закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА ЕЛИ!Да е много здраво, будно и добро дете, голям късмет да има и много да весели мама и тати.
Патерична честитка и на всички именници, на които пожелавам от здраве да не се отърват и да имат много, ама много положителни емоции.
Аз тези дни нещо не мога да седна да пиша спокойна и да правя каквото и да е.С малката сме си самички и е голям купон.Аз хванах мускулна треска на ръцете и краката от носене и влачене на количката и от разходки в нас и навън.Такива кръгове съм заформила под очите, че направо мога да уплаша всеки, ама някак си още се държа, а и за мое най-голямо учудване снощи си чух алармата на телефона!!!!!!!!!!/напоследък бях като отсечена,легна ли край заспивам и като малко се посвестя може и да се събудя/.
ЕХХХХХХХХХХХХХХХ, бленувам аз за момента , в който ще си отида при мама за по-дълго и да има кой да ме отменя поне за 1-2ч.
Иначе продължава да ми е на дневен ред въпроса какво се прави, за да да може  като си отида в нас да си имам и там педиатър и да не се налага да идваме специално до Сф при нашата сегашна педи.Някой имал ли го е тоя проблем и как се решава?С частно педи става ли?Или трябва да си вземем картона от тук и да правим нещо специално, че то и ваксини и какво ли не има?
По въпроса, който сте подкарали в последните теми за бг-мамата мога само да кажа, че бих предпочела да съм от онези по-неинформирани и незнаещи лесно забременели, които си хранят децата както намерят за добре, водят ги на ваксини и не мислят по цяла нощ какво може да стане и как е най-добре да се процедира на всяка стъпка.Вярно темите понякога са малко странни там, ама всеки с номера си.
Май щях да имам доста по-малко бели косми по главата, ако не се бутахме 6год, за да стане Габи и не бях чела толкова неща.И стреса нямаше да ми е толкова голям.
Абе, с две думи блаженни са незнаещите, защото не се страхуват толкова, а то каквото има да става си става и да го мислиме и да не.
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 08:12:36 am от Silwi25 »
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #81 -: Януари 19, 2007, 10:51:34 am »
Добро утро момичета, :D
 Ния, да ти е здрава и щастлива сладката щерка, само късмет да среща по пътя си и да носи радост на мама и татко.

Хера, не си ме разбрала правилно. Не са ми трън в очите момичетата, забременели от въздуха. По какъв начин и кога си забременял, няма нищо общо със средната интелигентност. Нали. Защото не мога да се съглася, че един средно интелигентен човек, разполагащ с досъъп до ин-т /явно въпросните дами го имат/, изказва мнения от сорта на на: "мен не ми казаха за какво точно се прави БХС", "мен ме е страх да го направя", "на мен ми каза д-ра, че може и да е фалшив"..... и подобни от сорта неадекватни. Най-лесното е да отидеш в google, да изпишеш биохимичен скрининг и да разбереш за какво става въпрос, Нали. Особено когато се отнася за бъдещия човешки живот и изследвания, които могат да предотварят непоправими за цял живот малоформации. За мен това е безотговорност към бъдещето ти дете. Може и да пресилвам... не знам. Но грижата покрай гаденето и покачването на кг няма да ти датат картинката на евентуални генетични проблеми.

Успех, лек ден на всички

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #82 -: Януари 19, 2007, 11:16:39 am »
Херчо, не са ми трън в очите душко :) Даже им се радвам. Ама хич не са ми интересни, хич, какво да правя. То насила не става :) Яко спам и харчи  време. Или дет се вика - детска радост бенгалски огън. Пък ти ся що го взимаш навътре???

Ния, честита ти рожденичка!!! Да е жива, здрава и да расте много щастлива и умна за радост на мама и тати!!!
Целуни я от мен !

« Последна редакция: Януари 19, 2007, 11:23:13 am от cygnus »
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #83 -: Януари 19, 2007, 11:21:40 am »
Хера, не създавай дразги тук. Достатъчно създаваш там.
За две години не съм те видяла един смислен съвет да дадеш на някой.
Както и да помогнеш.
Ама за разправиите си първа.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #84 -: Януари 19, 2007, 11:46:16 am »
Ох, да се похвалим най-сетне, че снощи си изядохме цялото шише почти без проблеми, спахме почти през цялата нощ и днес сутринта регистрирахме същия успех. Въпреки че имаме малко температура, поне разстройството пресякохме.
Вени, да питам - като си давала смекта, има ли промяна в миризмата на изпражненията? Или си е нещо от храната? Оф, сори, ама аз май нещо в последно време бая се шашкам :( Та ако звучи тъпо въпроса - да не ми се чудите :D
По въпроса за мамите - Хера, извинявай, но 2 или 3 пъти ми се наложи да търся някаква информация - сайт, ужасно трудно достъпен, не може да намериш никъде систематизирана информацията - трябва да прочетеш тонове глупости, за да стигнеш до същественото, не зарежда като хората... Извинявай, за да получиш някаква информация от там - чакаш с часове. Наложи ми се да търся малко по-подробна информация там и точно за 20 минути ме хванаха нервите. Ами то няма едно нещо дето да се отваря като хората.
Нямам никакви претенции да съм по умна от някой, но в това, че чета - съм 100% убедена. Че след като забременееш има толкова много неща, които трябва да знаеш, да се интересуваш и т.н. А не да си безотговорен. Да не говорим, че такива странни понятия битуват там, че ме е срам да кажа че съм жена и майка.
Радва ме всеки един, забременял по какъвто и да е начин - лесно, трудно, от АРТ или естествено. Това, да носиш живот в себе си е толкова хубаво, но и ужасно отговорно. И към него не трябва да се подхожда с лека ръка.
Освен всичко друго - не мога да приема пренебрежението на жените, забременели "от въздуха" към всяка една от нас. Аз не се чувствам виновна, за това, че съм имала проблеми. Просто това е бил моя път да имам дете. И не бих се подигравала на една жена, забременяла от спукан презерватив например.
Така че не яхай метлата без да има причина. Никой тук не напада лесно забременелите.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #85 -: Януари 19, 2007, 11:54:11 am »
Дони, за търсенето в Бг-мама - оня ден примерно исках да видя мнения за прахосмукачка, че възнамеряваме да инвестираме в нова и понеже не работи търсенето, отворих добрия стар Гугъл, маркирах Разширено търсене и там избрах: Домейн    резултати от сайта или домейна http://forum.bg-mamma.com
Сайта ми беше полезен докато бях бременна за покупките, винаги ми отнема много време да избера какво да купя, затова ми бяха добре дошли обсъжданията относно колички, креватчета, дрехи и т.н. Така и не почувствах желание да пиша в отчетната, особено когато изгониха едно момиче - то им говореше за изследвания, а те го насметоха, щото не било правилно да ги плаши с такива неща.
Трябва ми масажист! Зверски ме боли гърба, понеже се кърмим по 30-40 минути и заемам всякакви пози, че да го накарам да суче поне 10 минути за цялото време, а не да се оглежда за интересни неща :lol: Та, метнете някакви координати, ако имате :D
Ще обсъдя с педиатърката евентуален диетичен режим - за два месеца не съм свалила и грам, а тричасовите разходки в Южния парк явно не помагат. Има ли някой кърмил и прилагал диета (по-скоро на принципа на разделно хранене, а не на ограничаване на храната)?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #86 -: Януари 19, 2007, 12:17:19 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #87 -: Януари 19, 2007, 12:36:44 pm »
Трябва ми масажист!

Имам приятелка кинези-терапевт и винаги разчитам на нея, много е добра. Ако искаш мога да пусна на лични моб.тел.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #88 -: Януари 19, 2007, 13:01:55 pm »
Искам :blob10:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #89 -: Януари 19, 2007, 13:07:25 pm »
Ани, и аз намирам там много ценна информация, спор няма, но в тематичните форуми, не в отчетните. Там ако тръгнеш да търсиш нещо е все едно игла в купа сено. Надявам се да оправят търсачката по-скоро. Не можеш ли да си намериш удобна поза за кърмене, на фотьойла или на спалнята с възглавници. Аз пък имам изтръпване и схващане на ръката от помпата, ама няма начин. :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #90 -: Януари 19, 2007, 13:21:03 pm »
За бг-маммата да кажа и аз.

На мен
1. ми е леко обидна, откакто преди година и нещо видях как мамица се изказа за проблемно забременяващите и модовете отказаха да й изтрият простотиите, които бяха очевадно обидни, и много хоря бяха засегнати. Може да звучи малко надуто, но няма да ги обогатя с моето пълноценно присъствие там повече. Пишех, имах похвали, че пиша интересно, но после спрях. Не ме заслужават. Пък!

2. Идва ми много голяма и не мога да я обхващам. То е толкоз народ там, такава блъсканица, че просто едва се диша.

3. Чужбинският форум беше хубав, но там станаха едни много грозни сцени преди година и нещо, отцепи се една група, пък друга се разсърди и на мен ми стана кофти и се пръждосах.

4. Чета клюкарника там с удоволствие, за разпускане и смях в залата. Държи ме в час с българските клюки и ми е добре. От седмица и нещо се включвам и там. Но вече ми скръцнаха със зъби и най-вероятно пак ще спра да пиша. Само ще чета за забавление.

Там админите си имат едни ротвайлерки, които обичат да настървяват отвреме-навреме и да гледат сеир, за да е форумът интересен...

Да ви се похваля, че аз си открих отново Дир-чето. Там "бъдещи и настоящи родители" е хубаво място, малко, компактно, с ярки хора, темичките са интересни. И ми е хубаво там.
Alexandra
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #91 -: Януари 19, 2007, 13:30:08 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....
Ралинка, благодаря, непременно ще я прегледам :D
Дони, най-удобно ще ми е ако циците стигаха до пъпа - ще го сложа в скута, цицата ще му идва на нивото на устата, а двете ми ръце ще са свободни за писане :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #92 -: Януари 19, 2007, 13:43:28 pm »
Ани, и аз намирам там много ценна информация, спор няма, но в тематичните форуми, не в отчетните. Там ако тръгнеш да търсиш нещо е все едно игла в купа сено. Надявам се да оправят търсачката по-скоро. Не можеш ли да си намериш удобна поза за кърмене, на фотьойла или на спалнята с възглавници. Аз пък имам изтръпване и схващане на ръката от помпата, ама няма начин. :)

Дони, за моята помпа мъжа ми вика, че е правена на "черен петък", ама ти ме биеш в ентусиазма :)


Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #93 -: Януари 19, 2007, 17:20:49 pm »
Мацки, мноого сте активни, 4 дни не бях чела и сега ми се взе ума, докато наваксам :)

ЧРД на Ели, на патерички, да е преди всичко здрава, а после умна, слънчева и дано мама има сили да се справи с "ужасните две (годинки)". На тази възраст май правят всичко на въпреки, ами търпение му е майката.

Пак на патерички, ЧИД за първи път на Антъни, на Антоан и на Наско, да са ви живи и здрави и много радост да ви носят.

Честити месечинки на Марти на Jam и на Деси на StefiZ.

Бени, честито и добре дошла в този подфорум. Дай Боже повече такива новини да има тази година. Бъди здрава и се радвай на всяка минутка от чудото, което се случва с теб.  За БГ мама, аз нямам време да чета, много трудно се отсява полезното. Но с благодарност ползвам търсачката, когато работи, за съвети за пазар.

Ултра отново измисли ултраудобен цицодизайн, ма язък, природата още не е стигнала до там :)

Jam, много тъпа история с бабата. Тя няма да се промени, а и след такава серия гафове (все тая дали по небрежност или заради възрастта) и на вас не вярвам да ви стиска да й оставите детето за малко, та камо ли за цял ден и ти да си на работа. Дано намериш удачна опция. Може би е вариант да работиш от вкъщи поне част от времето и да даваш част от заработеното на някой по-надежден да гледа Марти, но ти да си наоколо. Разбира се, за това трябва сметката да се връзва. Не знам какво друго да кажа, много е мъчително да не може да се освободиш поне да помислиш на спокойствие, ама и неблагонадеждните роднини не са опция.

Габи, непременно се консултирай с лекар за това потенциално кучешко зъбче. Зъбите растат в определен ред (долни резци, горни резци, горни втори, долни втори, после първите кътници и едва след тях кучешките. Малки разминавания може да са ок, но според моята кножка неправилният ред на поникване може да е признак за рахит. Дано е фалшива тревога.

Верди, още стискаме палци след МПР, кажи кога може да правим нещо друго :)

Оги, гледам време не остана, стискам палци с такова хубаво настроение да влезеш и да излезеш от болницата.

Гане, дано сте овладяли ситуацията и по-скоро да пробива това зъбче, че се измъчихте целокупно. Ние сме май на същия хал - първото проби преди 3 седмици, без да го усетим, но сега имаме бабунка за второто, в комплект с температура от сутринта, а от обяд и с леко разстройство. Цяла сутрин мрънка и киселя, после явно го отпусна и сега спи вече 2 часа, чудо невиждано за нас.

Силви, всичко друго настрана, но кажи на свекито си да НЕ слага парфюм, без значение как мирише. Ароматите могат да алергизират бебетата, това не е шега. Аз не пускам никой при бебо, ако ще с Шанел да е; обяснявам мило, пък оттук нататък все ми е тая какво си мислят за мен близки и далечни роднини. Както и не давам на никой да го пипа по ръцете, без да се е измил току-що, случвало ми се е да хвана някого, точно като посяга, но детето ми е най-важно.

Ема, според моя педиатър, на разходна на открито до минус 5 градуса, до 15-20 мин, ама с постепенно свикване. В колата, ако ще притичаш до там, може да ги разхождаш колкото траят :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #94 -: Януари 19, 2007, 18:37:34 pm »
Мармотче, оказва се, че ние се опитваме да си изкараме две наведнъж и предполагам кризата идва от там. Когато говорих с педиатърката, тя ми каза че е напълно възможно освен висока температура, киселене и разстройство да се появи. Общо взето това са екстрите при никнене на зъбки. А за кътниците каза, че държат доста дълго време температура и са много болезнено никнещи. Общо взето при различните деца май по различен начин никнат. Явно ние сме от трудните. На кръстницата на сина никнеха по две наведнъж, почнаха в 4 месец и до годинка бяха изкарали почти всичките. Изобщо не разбраха как никнат. Докато при нас е кошмар вече. Ама няма какво да се направи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #95 -: Януари 19, 2007, 18:51:43 pm »
и при нас беше така, започнаха в края на 4 м и до 1 г бяха налице всички зъби  - никнеха по 2 без проблеми. само на кътниците се киселеше малко и чак тогава й взех една чесалка с охлаждащ гел.но е нямала киселене температура и т.н явно при всяко е различно. но за сметка на зъбите, фонтанелата изостана и започнах да й давам по 10 дена от месеца рибено масло в продължение на 3 месеца и се затвори.изписаха й киди сироп, но не съм давала.това си е химия за мен, предпочитам пресните плодове.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #96 -: Януари 19, 2007, 19:57:13 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....
Ралинка, благодаря, непременно ще я прегледам :D
Дони, най-удобно ще ми е ако циците стигаха до пъпа - ще го сложа в скута, цицата ще му идва на нивото на устата, а двете ми ръце ще са свободни за писане :lol:

Ултрич, виждала съм в Щатите едни възглавници, приличат на пояс за плуване и служат точно да поддържат детето по време на кърмене...
Не съм гледала дали ги има и тук (нали още не ми е дошло до главата  :D), но изглеждаха удобни.
И хич и не си мечтай за цици до пъпа  :lol:
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #97 -: Януари 19, 2007, 20:19:02 pm »
Съжалявам, че предния ми постинг се е приел като изказване "яхнала метлата"....не целях това  :?
Не съм нито обидена, нито сърдита но извинете...в повече ми идват някои изказвания.
Това е от мен. Лека вечер и спорна година.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #98 -: Януари 19, 2007, 20:43:42 pm »
Има такива възглавници и тука!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #99 -: Януари 19, 2007, 20:49:22 pm »
бебе Марти вече е на 7 месеца!  :)

marmotche, благодаря за честитката и за цялата огромна помощ около ваксините! имам чувството, че сме си едно голямо, сплотено семейство.
а коя е книжката за бебета, от която се образоваш?
оф, присетих се колко пъти бабата е овонявала детето ми на парфюм....

Херче, моля те да не се обиждаш от такива неща. ти си както част от онези форуми, така и част от нашите - и на двете места си у дома си и не бих искала да се чувстваш зле никъде! колкото до форумите на мамата, и аз като Cygnus ползвам основно търсачката (когато работи), защото може да се извлече ценна информация за абсолютно всичко, което се сетиш, от натрупаните стотици хиляди постинги.

благодарности на Fussi за съдействието за дерматолог - нищо притеснително нямало около пъпките на Марти, така че продължавам смело с манджите.

« Последна редакция: Януари 19, 2007, 20:56:23 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!