0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Седмицата 15-21.01
« -: Януари 15, 2007, 09:18:45 am »
Що си пишем в старата?!!!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #1 -: Януари 15, 2007, 11:21:35 am »
Ми знам ли, що си пишете в старата :lol: Щот сте почнали да се оплаквате от "добрите" женици наречени свекърви :lol:
Па нека и аз да се включа де. Моята като цяло е готина, можеш цял ден да седиш и да си бъбриш за всичко с нея, съвременна жена е, но като й кажеш да направи нещо тогава може да ти скъса нервите. Не че няма да го направи жената, напротив, но както тя си знае и си иска, без да те слуша ти какво говориш. Което не е болка за умиране, ама като наблъска манджата с една шепа черен пипер, защото те така обичат и съответно така се готви, нищо че петшестнайсет пъти съм я предупредила че не ям черен пипер, ама нищо, без друго имам нужда от диета :lol: Дрехите на детето ги гладеше като им пръскаше вода с ютията, в следствие на което ми ги дава да ги пребирам, а те влажни, е предупредих я няколко пъти и след това започнах да ги простирам наново изгладени пред нея :P И върха беше като замалко не скапа компа, но се усети милата и още в 4 часа си тръгна, преди да си дойде сина й, че щеше да стане 3-та световна :lol:
Свекърви мили, к'во да ги правиш :D
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #2 -: Януари 15, 2007, 12:18:17 pm »
Леле, каква тема само се отвори за начало на седмицата:)
Аз нещо днес докато разхождах Габи все гледам заснежените върхове и ме тегли натам, ама като гледам скоро няма да мога да се отскубна за два дни поне на ски, а така ми се иска ак да се кача.Минала година се научих и доста ми хареса и си правех планове как ще карам и т/н, ама нали забременях нямаше как и със мечтите отложихме нещата за тази година, ама пак нъц.:(
Няма кой да гледа малката освен сестра ми, а ми е съвестно да я товаря с тази занимавка, тъй като тя в момента търси работа, а аз така и спирам търсенето.Но иначе са много сладички леля и племеница като се гушкат и си пеят.
Моята дъщеря май ще се окаже от бебе доста музикална.Днес пуснах 1 диск испанско, който ни донесе една позната от Испания.Аз се кефих доста, защото музиката е супер, а малката зяпна в захлас и както си беше надула гайдата млъкна, а след дълго слушкане и заспа:)
Еххххххххххххххххх, най-голямата ми тъга е че няма как да направя едно хубаво изкачване по баирите и да се пльосна някъде на припер там, а пък и ми се пазарува много, ама пак не става, защото няма кой да ни гледа за толкова дълго:(
Ноооооооооооооооо, ще порасне момичето и ще я направим планинарка от малка:).
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #3 -: Януари 15, 2007, 12:27:04 pm »
Аз само да се включа за присъствие, да не кажете после пак, че не пиша  :wink:. Иначе ви чета активно  8)
Ами ние сме си добре с бебка, растем, ритаме, такива работи. Остават ми още четири седмици да ходя на работа и чакам с нетърпение 8 февруари да си се залежа активно вкъщи в очакване на екшъна  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #4 -: Януари 15, 2007, 12:29:37 pm »
Привет, мами и бебоци!
Малко да ви отклоня, ако може - току що си взех от ХЕИ изследването за токсоплазмоза и имам следния резултат - РПХА 1:160
А, сега де - аз очаквах да има IgG & IgM показатели, пък то - сега не знам какво значи това... Ще го повторя в Кандиларов, че тея в нашто ХЕИ ми казаха, че като ме гледат нищо ми няма  8O 8O
И да не ви разправям каква им ударих - оправих им деня със сигурност  :twisted:
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 12:32:31 pm от Bora82 »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #5 -: Януари 15, 2007, 12:32:51 pm »
Привет, мами и бебоци!
Малко да ви отклоня, ако може - току що си взех от ХЕИ изследването за токсоплазмоза и имам следния резултат - РПХА 1:160
А, сега де - аз очаквах да има IgG & IgM показатели

В ХЕИ не правят количествени методи за токсоплазма  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 12:47:38 pm »
Мелинка, а тези стойности какво говорят?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #7 -: Януари 15, 2007, 12:50:24 pm »
Мелинка, а тези стойности какво говорят?

Нищо. Хвърли ги и си направи изследване в читава лаборатория. 


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #8 -: Януари 15, 2007, 13:07:22 pm »
Мерси, мила  :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #9 -: Януари 15, 2007, 13:43:39 pm »
Аде и аз да се разпиша за днешната тема :lol: Че от сутринта се опитвам да драсна нещо в старата, ама не мога. Толкова завеяна съм станала вече, че направо ме хващат нервите.
Хубавата новина от нас е, че нямаме вече температура (да чукна на дърво) Малкия обаче продължава да ни спира тока нощем. Вечер храненето е малка битка, а към 5-6 часа решава човека, че му се яде и се почва наново. После му удря един сън от към 7 до 10, да видя и аз че съм човек и пак се почва на нова сметка. Не знам до кога ще е тая, ама вече нерви не ми останаха. А моя дето уж е с олимпийско спокойствие и малкяи като ме нерви, той се оправя, щом снощи не издържа и му викна - как ще те шамаря, явно вече имаме крещяща нужда от баба :?
По въпроса за свекитата - моето мнение всички го знаят, ама да си разкажа последните новости от нея. Жената решила, че за Коледа трябва да подари на Алекс торбичка с колачета, вафли, зрънчо, пуканки и шоколади. За разнообразие беше сложила банан и две ябълки. Викам на моя за какво са, тя не знае ли какво ядем? Ми не знаела 8O За нова година пак същата работа??? :x Е, тая никаква идея си няма за какво иде реч. Верно той е на почти годинка, ама има два зъба в устата си бе 8O Как ще му пратиш шоколади и пуканки... Та такива ми ти работи с тея животни...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #10 -: Януари 15, 2007, 16:11:55 pm »
Здравейте на всички,
Да се разпиша и аз, че нещо не съм го правила тия дни. Днес бихме втория Пентаксим и се надявам да е я понесе като първата.
За всекитата едва ли има човек който да е плюл повече от мен по тези същества, последното е че се опитва да присламчи малкия, казва му: "Ох на мама слънчицето" :x, веднъж - два и правя забележка ама не разбира. Даже на съпруга ми му направи впечатление, а той не обръща внимание на подобни неща. Едвам я издържам с нейните постоянни съвети и забележки: " Аз съм педиатър и знам какво иска детето по-добре" - тя ли ще ми каже от какво има нужда сина ми.  :x :x :x
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #11 -: Януари 15, 2007, 16:46:44 pm »
OOOOOOOOOOOO лала, май всички сме набрали яко на свекита и сие.
Ние днес си направихме на 2 пъти разходка, ама сме нещо късели и пак повръщаме, защото като се наядеме и се почва 1 ритане, едно чудо не е истина.Явно има нужда да се движи и да си комуникира малката.За жалост обаче аз вече не издържам по цял ден да съм лепната за нея и да я нося на ръце и я оставям на моменти да си зяпа и да удари по 1 здравословен рев.То и на мен ми се реве понякога, та се включвам и аз и пеем в дует:(
Старание да си поддържам старата форма не ми липсва и почнах с коремни.От преди новата Г си имам велоергометър , дето омрънках света за него.В началото уж въртях, въртях, но от някое време тъкмо се кача и моито чудо като ревне скачам и почвам другата аеробика с нея и така аз дето заявявах, че ще карам всеки ден май, май има седмици , в които само обира праха.Гадното е, че почна доста да тежи Габи и от носенето да се орига и да позадреме ми се прецака яко гърба и няма оправия, а количката ни тежи и докато се изнасяме за разходка ми е крив света.
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #12 -: Януари 15, 2007, 18:04:00 pm »
А Цвети, с това се оправя лесно, на всяко използване на мамина думичката, казваш едно изречение от рода "Я се усмихни на баба", "Я виж баба!" като натъртваш на баба :) Ще свикне за отрицателно време :) И аз много се дразних, но се отучи. Сигурно й е първо внуче нали?
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 20:16:52 pm от cygnus »
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #13 -: Януари 15, 2007, 19:46:29 pm »
Здравейте и от нас,
я да кажа неЩо в zаЩита на свекървите... Моята е много добра. Дава съвети, но не настоява да ги следвам. Живеят на около 600 км. от нас и се виждаме рядко. Радвам се когато им гостуваме или те на нас. За Коледа се събрахме у нас и тя пое цялото домакинство  :D. Чак сега раzбрах какво е да си мъж... :lol: :lol: :lol:. Аz се zанимавах само с детето, а в кухнята ходех само zа да седна на масата. Каzах и (на свекито), че може да остане zавинаги у нас  :lol: :lol: :lol:.
А вие, майки на момчета, не zабравяйте, че и вие един ден Ще сте свекърви  :D! Какво ли Ще пиШат снахите zа вас?
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #14 -: Януари 15, 2007, 20:05:21 pm »
Момичета като гледам какви свекърви имате и какви са ви отношенията, направо ми настръхва косата.
Все пак мисля, че трябва да бъдем по-малко критични, те са родили мъжете ни и ако са прости, мазни и прочие, то какви синове са родили тогава 8O.
Вярно, че е малко неестествено баба да нарича внучето си с "на мама", но може да са го направили без да се усетят.Аз също понякога на моите приятелки на бебетата по инерция казвам " на мама сладурчето" , но бързо се усещам и се извинявам.

Джамене мислиш ли, че е малко драстично да й забраниш да стъпва у вас, жената е възрастна все пак, може без да иска да го е направила.Не е като да ти е направила някаква голяма мърсотия.Може просто да и е излетял акъла, знае ли човек.
Аз понеже съм с най-много семеен стаж, та затова си позволявам да се намеся в темата.Иначе аз съм мойто свеки нямам и не съм имала никакви проблеми.Тя е много добра и макар да си има нейни странности, не й връзвам кусури.Аз също не съм идеална.Чувствам я като втора майка, ако мога да се изразя така.
Иначе Боби вече е добре, но пък Антъни се разкашля.Надявам се да не се усложнят нещата.
При нас падна много сняг и стана доста студено, та по този повод да ви питам до каква най -ниска температура мислите, че е удачно да се извеждат бебетата, става въпрос за пътуване с колата, не за разходка на открито?
Целувки от нас
ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #15 -: Януари 15, 2007, 20:06:51 pm »
Каzах и (на свекито), че може да остане zавинаги у нас  :lol: :lol: :lol:.

Малиииииии, бегай надалеч! Бегай, бегай, бегай.... :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: :BangHead: Таралеж в гащите не си туряй! :lol: :lol: :lol:



те са родили мъжете ни и ако са прости, мазни и прочие, то какви синове са родили тогава 8O.


Ми на бащите са се метнали, не на майките! :D

Майтап бе...
« Последна редакция: Януари 15, 2007, 20:13:53 pm от Marie »
Alexandra
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #16 -: Януари 15, 2007, 20:19:01 pm »
Няма, тя и беz това не иска  :D.
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #17 -: Януари 15, 2007, 20:20:37 pm »
Ааа синът става каквото го направи майката. Някои подлежат на възпитание и след брака - други не.

Танче, така е щото е далече, ама ако заживеете повече от 10 дни заедно ще видиш кон боб яде ли. Таз песен любовна и аз я знам :) Пък да ти кажа тихите води са най-опасни ... Хич не ти трябва ! Слушай Marie  :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #18 -: Януари 15, 2007, 21:51:48 pm »
Хи хи хиииииииии за свекърви ли се заговори.
Аз за "моята" само ще напиша само две думи тъпа овцъ. За съжаление това е първото нещо което ми идва наум когато чуя да се заговори за свекърви. Верно има изключения и аз ще съм едно през някой прекрасен слънчев ден.
Ние сме все още мрънкащи от колики бебчовци. На разходки ходим по цял ден като се храним вече и навън (използвам максимално греенето на слънчо) Имам тен по ръцете и лицето, а до лятото кой знае какъв Сиганин ще стана. :lol:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #19 -: Януари 16, 2007, 01:15:59 am »
Я да си постна и аз словоизлиянията в новата тема!
Гледам, че някои хора са се опитвали да ме настигат по дължина на постинг... И реших да увелича размера и аз – та нали това ми е запазената марка.

Започвам с извиненията и благодарностите!
Първо извинението – писах предишния си постинг пак в 2 часа през нощта и споменах поименно дечицата, на които бяха сложени ваксини „Пентаксим” и малко се е получило все едно само на тези дечица желая безпроблемно ваксиниране. Пожелавам на всички бебоци и майките им изобщо да не разберат, че децата им биват ваксинирани!

jam, marmotche, Ganka, tanja, Cvetelina и всички други, стискали силно палци за нашата ваксинация – много благодаря! Извинявайте, че ще ангажирам и без това много заетите ви ръце, но ще ми е нужно още малко стискане, тъй като при тази ваксина вероятността за странични реакции е в рамките на месец. Дано само, както се казва, не дърпам дявола за опашката, защото засега всичко е наред.

Jam, venus_melena, marmotche, Ganka, благодаря и за това, че ме успокоихте относно прохождането. Аз се бях притеснила заради добронамерена роднина, дългогодишен педиатър, която беше видяла Стефко (сниман с камера) как лази и специално се беше обадила да разпитва дали бил се изправял, дали му били гледани ставите и разни такива. И на мен хем ми беше обидно – все едно съм го оставила детето на самотек и сме някъде в джунглата, дето нито педиатри, нито ортопеди са го гледали, хем, нали знаете, малко ни трябва, за да си измислим поводи за притеснения.... Почти се бях засилила към София, да търся светила в ортопедията.... Та, мъжът ми, разказвайки за гореспоменатата добронамереност, помоли д-р Вълчева (педиатърката в „Торакс”, която е дългогодишен завеждащ на неонатологията във ВМИ – Пловдив) при прегледа да „види Стефко – как стои, как ходи”... Жената внесе окончателен щрих в моето успокоение, казвайки „Изобщо не искам да го гледам – ще си проходи детето, когато реши. Ти знаеш, че той Стефко си е такъв – по-бавен, по-спокоен. Моят син проходи на година и пет месеца, щото беше много страхлив."
А пък точно един ден след прегледа Стефко като тръгна след една мома – направи толкова крачки, колкото никога преди това. Ей, от сега ли ще им е толкова слаб ангелът?!
Накрая само да уточня, че не съм давала на Стефко абсолютно никакъв зор нито за сядането, нито за прохождането – не е подпиран с възглавници и не е слаган изобщо в проходилка.
И един въпрос – какво знаете вие и какво е мнението на вашите педиатри, ортопеди и кинезитерапевти за това, дали детето трябва да прохожда босо?

За изследването на артибутчето – аз отдавна бях чела някъде този съвет за даването на играчка, чист памперс или друга занимавка в ръцете на бебчо, докато мама сменя памперс. И още от самото начало имам този навик – тръгна ли да сменям памп, винаги предвиждам няколко играчки наоколо. Този навик ми е полезен особено сега, когато по никакъв друг начин не мога да задържа Стефко легнал по гръб, докато приключа с тази процедура.

За наддаването в първите месеци – присъединявам се към jam, внимавайте с килограмите заради рахита! Стефко се роди 2,830 и 48 см, изписаха го 2,570. През първия месец беше наддал 1,200 кг, през втория – 1,100 кг и педиатрите казваха, че е доста, но той беше само на кърма (и аз съм от гордите крави) и не са ме съветвали да го оставям на диета. Обаче, с това бързо наддаване си докарахме доза от по 5 капки Вигантол за един определен период. Въпреки че бебо беше всеки ден на разходка и даже му оставях личицето (обилно намазано с крем) да го пече слънце, докато спи. В следващите месеци качвахме по-малко и на годинка бяхме 8,850 кг. Така че, сме в категорията на френските мадами Мелани и Деси, ама май по височина ни бият.

Зъбите – да ви успокоя и ние сме на тази тема – от повече от месец насам сме на периоди на мрънкане и на успокоение – мъчат се кътниците, ама още няма нищо наяве. Пожелавам на всички ви възможно най-гладко зъбоникнене!

Свекървите – аз съм от отбора на Еми и Таня. Моята е много добра и разбрана жена. Дава съвети, но не настоява и не се сърди, че не се съобразявам с тях.
Това не значи, че не ми е прикипявало през първите два месеца след раждането, когато беше вкъщи да ми помага за домакинството. Имах и аз поражения, подобни на тези при jam – на момента се ядосвах, но после ги отминавах с лека ръка. Доста често използвам стратегията на Marie – коментирам и обсъждам с мъжа ми и изисквам той да разговаря с нея и да й обяснява каквото е нужно. Но съм й взела страха – това го знаех и преди, но го разбрах със сигурност един ден, когато аз бях навън по работа и тя беше държала детето гладно, докато се върна – от страх да не сбърка нещо и да даде храна, която не може. Аз бях дала инструкции преди да изляза, ама тя къде е слушала, е отделен въпрос...
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #20 -: Януари 16, 2007, 01:26:24 am »
Да не си помислихте, че е само това? :lol:
Сега - поименно.

marmotche,
Честито първо зъбче на „перфоратора” Дани! Дай малко снимки да видим сладката му усмивка.

Marie,
Подкрепям Ganka, че трябва да се успокоиш малко. То всички ни е било страх, ама този стрес не е добър и за бебето – нужна ти е повече почивка и розови мисли (в тон с новата лентичка).

Ganka,
Висока температура се сваля за минути с топла баня. Но температурата на водата трябва да е само с 1 градус по-ниска от измерената на детето. Ако използваш студена вода за обтриване или хладка за къпане, треперенето може да предизвика обратен ефект – покачване на телесната температура. Трябва да го държиш и много леко облечен.
Има едно лекарство при зъбоникнене, Gengigel, което действало на по-различен принцип от другите – не като болкоуспокояващо, а лекуващо самото възпаление на венците, появяващо се при никненето.
За рожденния ден на Стеф и аз бях поръчала торта със свещи-фойерверки, бях купила едни такива детски покани за парти, шапки за парти, ленти с балони и подобни. Бях запазила места в една сладкарница (единствената, в която не се пуши) по обедно време, когато Стефко е в най-добра кондиция. Поканени бяха мои приятелки с бебчета, роднини, приятели – представях си го много весело. Обаче няколко дни преди рожденния си ден, Стеф се разболя лошо и пропуснахме така планираното мероприятие. На деня си взехме тортата, сложихме украсата вкъщи и се събрахме само с най-близките. Не пропуснахме да документираме с камера, но на малкия (въпреки че се възстановяваше вече) изобщо не му беше до празник. От сърце ти пожелавам да не се случи подобна история и при вас! Дано всичко мине като по вода!

Еми,
Съжалявам да прочета, че Тони е подхванал щафетата? Дано се размине лесно!
А за разходките – нали имате парно в колата, какво те притеснява? Аз съм разхождала Стефко като бебе с количката дори при минусови температури – за малко време, естествено.

jam,
За слагането на пода – и моят съвет е да го слагаш на пода. Стефко падна два пъти от спалнята, докато ми уври главата, че трябва да го пускам да седи и лази долу на пода (все в леглото го слагах да играе – на тясно). Късно, обаче екстремно (напук на бабите и роднините) – никакви постелки, кожи, килими – директно на пода върху ламинирания паркет (с ПВЦ дограма сме и поддържам с климатик 21 градуса).
За тортата – щом за изписването Марти е получил Порше, чудя се каква ли торта-кола ще получи от леля си СтефиЗ за първия си рожден ден?!
За пишока на Марти – защо му го дърпа педиатърът? Нали не трябваше да се пипа?
За пъпките – защо смяташ, че са от храна? Какво си въвела освен оризовата каша? 
За све – имаш си достатъчно други притеснения, че да се ядосваш за толкова дребни неща!

Силви,
Добре, че поне притеснението ти за спирането на кърмата е отпаднало от чуденките и поводите за нерви.
Според мен, просто няма такива жени (дето им сваляш шапка) от тези, които си гледат децата сами – без никаква помощ от баби, детегледачки и др.п. И до ден днешен нищо в къщата ми не е както преди – нито къщата ми е винаги оправена, нито имам сготвена манджа, нито прането ми е изгладено, нито аз изглеждам супер. А иначе и аз минавам за оправен и организиран човек.
За ръцете – от години ползвам един крем и балсам – Atrix – много е нежен и бързо попива в кожата.

venus_melena,
Вени, видях клипчето как Мати играе сам на пода! Ми, той изглежда по-голям от нас – сигурно наближавате вече 1 метър на ръст! :D

lisiche,
Пробиотици, пребиотици и синбиотици

nia72,
Бих те посъветвала да прочетеш книгата на д-р Додсън, от която бях цитирала в отделна тема – на вратата (на Ели и на твоята) чука прословутата трета годинка!

borovinka,
Не се вини за организацията – просто не е възможно да я има сега – режимът ще се нагласи постепенно. Почивай винаги, когато можеш! Моята униформа беше по-прилична :P – вечно разкопчана пижама. И се чудя защо дохранваш, след като кърмиш на поискване?!
Разкажи как мина питката.

StefiZ,
За захранването на кърмените бебета - малко инфо на английски:
Solid foods and the breastfed baby?; Why delay solids?; Is my baby ready for solid foods?; Links: Starting solid foods?

lady_11,
Тепърва ще има да те съветват – да щяло и нещяло.
1. Аз ползвам само залъгалки – като новородено – на Авент силиконови и на Нук каучукови (бяха ми подарък). След това – само силиконовите.
2. Откакто се е родил Стефко в стаята, в която е, поддържам 21 градуса с климатик. В началото затоплях до 23 преди баня, след което веднага намалявах пак на 21. Сега не затоплям изобщо – денонощно сме на 21. Не ползвам сешоар след банята, въпреки че Стефко е с дълга коса. Температурата в стаята е може би единственото нещо, за което не съм се притеснявала никога.

morkovche,
Лидия и аз бяхме писали за изсушители за въздух, а не за овлажнители.
И аз ползвах помпа на „Авент”. От всичко, което съм чела – по-добри от нея са само електрическите, които май само по Интернет от чужбина се поръчват.
Иначе стискам силно палци да си дочакаш датата!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #21 -: Януари 16, 2007, 01:27:43 am »
Емче, тази жена ми лази по нервите вече 15 години - не е малко. опитвала съм всякак, докато накрая стигнахме до мирно отдалечено съществуване. зарадва ми се единствено, като разбра, че най-после ще има внук и декларира тържествено, че щом се роди внучето, тя напуска работа и ще го гледа, бабиното. (да поясня, че тя е на 70 години, но работи 6 дни в седмицата, за да имала повече пари).

е, бабиното се роди, зачакахме помощ, но такава не дойде. дълго е да обяснявам стотиците дребни случки и истории, които като цяло затвърдиха както у мен, така и у сина й (който иначе обожава мама и е така дресиран, че дори не си помисля да каже нещо критично ЗА нея, камо ли ПРЕД нея) разбирането, че от нея няма да видим абсолютно никаква помощ и че се касае не само за формен егоист, а за изкукал формен егоист. когато й припомних как е казвала, че като се роди детето и напуска работа, тя ме изгледа смутено и каза - ааа, не съм казвала такова нещо!

тя живее на 10 минути пеша от нас, но идва да види първородното си и единствено внуче най-много 1 път седмично за 1 час - когато тя е свободна. идва, влита от вратата и казва - давай да го извеждам (щото е най-благо да разхождаш бебето). казвам - той сега спи. въпрос-убиец - е що спи сега, като съм дошла да го извеждам???!!!  8O

сестра ми си идва за това време 3 пъти от чужбина да ми помага, пръснала е малко състояние за самолетни билети и подаръци на детето, а баба му няма време да постои 2 часа, щото бързала да иде да се наобядва у дома и да ходи на работа, а за нова година му подари плюшено мече с надпис "Get well soon" (ти знаеш какво значи това, кой знае от кой магазин за 1 лев го е изкопала).

когато се мъчех като грешен дявол да цедя по цял ден, че да увелича кърмата, защото разбрах, че Марти е с алергия, я молих да идва поне малко да помага, че да имам време за цедене - не дойде.

когато имах възможност да поработя малко от дома и да изкарам за 1 седмица нейната годишна заплата, пак я помолих да дойде да гледа по половин ден детето - не дойде. нямало нужда да работя толкова, по-важно било да сготвя топло ядене.

когато синът й я попита дали ще напусне работа, за да гледа Марти СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ като навърши 1 година, за да тръгна аз на работа - отказала. нямала вече сили. а да пътува всеки ден по 3 часа в претъпкани рейсове и да клечи права по 7 часа в магазина - има сили.

на който съм разказала за отношението й към единственото й внуче - недоумява. има баби, които плачат, че не ги пускат да гледат внучетата. тази "плаче", че я молят да го погледа малко.

седнала един ден и му приказва - ех, Марти, ти ще станеш много умен и хубав един ден, ама аз няма да съм жива да ти се радвам. казах й - ами идвай да му се радваш сега, докато си жива... изгледа ме тъпо.

та за конкретния случай - тя много добре знае, че метал не се слага в микровълнова печка и у дома си никога не би направила нещо джаста-праста - много е старателна и прибрана там. а у нас хвърлила металната лъжица в стерилизатора и едва не подпалила печката. изпитахме ужас при мисълта, че можеше да стане нещо такова. просто й нямаме доверие вече, че може да опази детето.

всеки ден гледам портрета на майка си и баща си и плача, като си представям с каква любов и грижа щяха да обградят детето ми, колко щяха да са щастливи, че могат да му се радват и да ми помагат.




"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #22 -: Януари 16, 2007, 09:00:05 am »
Абе jam-чо ние да нямаме една и съща свекърва бе  :lol:
Ема вярно, че е родила мъж ми ама той въобще по-характер не прилича на нея...вече толкова години сме заедно а свеки само като и чуя името и изпадам в шок неописуем.
Тръгнала тя срещу вятъра...къде си тръгнала бе жена. Аз съм много проклета но до сега мълчах да не се обиди мъжо но снощи имах разговор с него и той се съгласи с почти всички мои доводи и упреци към майка му...все пак има здрав разум.
Не искам повече да пиша за тази жена защото тя не заслужава да си хабя клавиатурата и силите с нея :?
Да ви питам -  Слави ми е един пъчльо...все се пъчи..дори когато се опитвам да го изправя на крака. Стъпва като балерина на пръсти и се пъчи. Само моето отроче ли е така? Вече взех да се притеснявам с неговото пъчене. Или просто ще си перко???
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #23 -: Януари 16, 2007, 09:36:02 am »
Верно има изключения и аз ще съм едно през някой прекрасен слънчев ден.

Да, да, надявай се  :twisted:
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #24 -: Януари 16, 2007, 12:57:32 pm »
Verdi според д-р Драганов детето трябва да проходи босо или най-много по чорапче.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #25 -: Януари 16, 2007, 14:24:28 pm »
Верди, аз като съм питала за прохождането и моята приятелка каза, че е хубаво да се обуват обувки и така да се ходи, за да може да се оформи правилно свода на ходилото. Склонна съм да й вярвам, тъй като до сега само ми е помагала и в много от случаите е повече от права :D Благодаря ти за лекарството - ще го пробваме. Дано помогне и да се оправят нещата.
По въпроса за ходенето - не се притеснявай. Ако педиатъра ти смята, че всичко е наред, няма луксации, няма изменение - значи просто детето е по-бавно и има собствено виждане за нещата. Не виждам защо трябва да се насилва 8O Моят син си реши сам кога и как да се справи с тези проблеми. Просто не може да стои на едно място, като шило е.
Джам, какво да ти кажа - за успокоение - няма такова. Просто има една болест наречена дъртоза и тя се проявява в пълна сила след някакъв период от време. Няма начин явно, налага се да се дистанцираме или да си затваряме очите.
Еми, благодарна съм й, че е родила моя мъж и също така съм й благодарна че не прилича на нея. Но само толкова. Всяко нещо си има граници. Не може да уважаваш човек, който не щади собственото си дете и не показва никакви признаци на обич към него. Не може да знаеш, че е болно от диабет - стресов, не какъв да е и да го тормозиш психически, да го караш да избира дали той да умре без лекарства или ти да се правиш на умряла лисица. Не може, след като виждаш как идва внучето ти - скрипящо от чистота, с нови дрешки и ти да му подариш дрехи, дето са с лекета, миришат на нафталин и са взети от втора употреба за първото внуче. Ами поне от хорска срама ги изпери :x Факт е, че далеч от нея нашето семейство е по-сплотено и по-щастливо. Така че моята благодарност се изчерпа, в деня, в който ми каза че съм неблагодарна, само защото не искам да изгоня брат ми от собствения ни апартамент.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #26 -: Януари 16, 2007, 14:56:28 pm »
Джаме, вярно много кофти положение.:(
Предполагам и мъжът ти как се чувства.Той не се ли е опитал да говори с нея, да й обясни ?

Гане, и аз се чудя как една майка може да е способна на подобно нещо.Направо нямам никакво обяснение за това.

А за това просто нямам думи:
"Не може, след като виждаш как идва внучето ти - скрипящо от чистота, с нови дрешки и ти да му подариш дрехи, дето са с лекета, миришат на нафталин и са взети от втора употреба за първото внуче. Ами поне от хорска срама ги изпери:
"
Пълен игнор трябва за такива хора.
Вероятно с напредване на възрастта в организма настъпват нови био-химични процеси и те водят то подобно малоумие.Иначе нямам никакво друго обяснение.

прегръдки на всички

ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #27 -: Януари 16, 2007, 15:13:01 pm »
Еми, то просто човек колкото и да е търпелив, накрая му свършва търпението. Важното е да са живи и здрави децата :lol:
Вие как сте? Добре ли е Боби? Да ги нацелуваш мушмороците ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #28 -: Януари 16, 2007, 15:15:01 pm »
Джамка, много мъчно ми стана като прочетох последните ти изречение - наистина немога да си предсатвя какво е да нямаш родители! Ужасно есамо да си го помисля! Ето, днес Лора се събуди болна и майка ми дойде тук от обяд и сега и чете вече 3 часа!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #29 -: Януари 16, 2007, 17:14:24 pm »
Имам едно въпросче. Понеже все по-често ми се налага да кърмя пред компа (да ви чета, да не иzпусна неЩо  :D), та да попитам, това може ли да навреди на бебка? Гледам да не се zаседявям много (то и кърма почти нямам, но каквото имам да и дам), но все пак се притеснявам.
И оЩе неЩо да попитам мамите с по-големите бебоци. До кой месец се променят очите на бебетата? Не, че е много важно...
Благодаря  :D
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #30 -: Януари 16, 2007, 17:36:19 pm »
Здравейте, момичета!

Колко много сте изписали!

Като ви чета как оплювате свекитата, аз направо да не пиша. Вчера се върнах от 10-дневен престой при моята свекърва на село. Ами много добре си изкарахме с бебе Венци. Аз лично нямам от какво да съм недоволна. Даже днес ми се обади да ми каже колко много й липсваме (разбирам бебето), ама нали си се движим с него в калъп.

Съжалявам за всички, които не се разбират със свекърите си. Много е затормозяващо! Аз лично единствено не се разбирам с етървата и то по нейно желание. Тя даже не ме поздравява... Ама какво да се прави? То с простаци на глава не се излиза, така че не се ядосвайте ИЗЛИШНО!

А че най-добрият помощник е мама, за това спор няма!
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #31 -: Януари 16, 2007, 18:37:56 pm »
Имам едно въпросче. Понеже все по-често ми се налага да кърмя пред компа (да ви чета, да не иzпусна неЩо  :D), та да попитам, това може ли да навреди на бебка? Гледам да не се zаседявям много (то и кърма почти нямам, но каквото имам да и дам), но все пак се притеснявам.
И оЩе неЩо да попитам мамите с по-големите бебоци. До кой месец се променят очите на бебетата? Не, че е много важно...
Благодаря  :D

Хайде и аз да добавя моя въпрос: Как стои въпроса с телевизора, че моята щерка се заглежда в него а пък лекарката ми се кара. Отгоре на всичко един приятел наскоро ми заяви, че телевизорът бил вреден за детето защото прекалено бързо се развивало действието и то не можело да го осмисли и съответно това пречело на развитието му.

Tanja, моята дъщеря се роди синеока ама тогава ми казаха, че всички бебета се раждали със светли очи.. Вече е на 5 мес. и все още е синеока и ми се струва, че това е постоянния цвят.


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #32 -: Януари 16, 2007, 19:52:03 pm »
До колкото знам очите се променят даже и през пуберитета, така че не е гаранция какви са на цвят в момента и дали ще останат такива дълго време. Ние сме с пъстри очи. Клонят към зелени. До колкото знам от моята лекарка, колкото по-дълго се задържат светли, толкова по-голяма е вероятността да си останат такива. За кафевите разбрах от нея, че се избистрят почти веднага.
По въпроса за компютъра - не мисля че кърменето пред него ще е проблем :lol:
За телевизията - аз не мога да го нахраня, ако не е пуснато нещо. И не мисля изобщо че му се забавя развитието. До толкова се впечатлява от някои неща, че седи пред него и му говори.
А пък и за всяко нещо може да се открият ползи и вреди, стига човек да и търси целенасочено :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #33 -: Януари 16, 2007, 20:29:35 pm »
Верди, кажи нещо повече за тази книга, честно казано нищо не ми говори :?
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #34 -: Януари 16, 2007, 20:35:58 pm »
Абе хора едвам ви смогвам да ви чета вие на разходки не ходите ли  :o
Джамче и моята свеки е нещо като твоята само че е на 55 години . Незнам климакс ли е що ли но е просто уникално удивително дразнеща и непоносима жена. Завиждам на хората които имат помагащи баби, нашите не са от тях. Моята иска но не ме слуша как и какво искам аз, а и пък работи но и това не е оправдание. Иам уикенди как един път не ми се обадиха и не ми казаха, искаш ли да дойда да ти сготвя, изчиста, изпера. Идват за час, разревават ми още повече мрънкащото ми синче уж от радост и аз ставам още по изтощена. Никакъв такт никакво съобразяване с режима на малкия. За нищо не мога да разчитам на тях и това беше една от причините аз да си спра кърмата, която и без друго беше малко, а синковеца се мъчеше в неистови коликови болки. Верно аз ги изгоних и не съжалявам, съжалявам единствено за кърмата, която бях принудена да спра. Пак се отплеснах ама ми тежи още за спирането на кърмата.

Пазете се мами и бебчовци, това топло време е просто благодат за вирусите.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #35 -: Януари 17, 2007, 00:18:31 am »
Най-после стигнах до компа...и да се разпиша.
Малиии, таз тема за "свекървите" много се разгорещила бре... :balk_159: Аз за сега ще си премълча, защото моето женско свеки е още на 110 км. от нас и да не предричам теленовелата. :balk_116: Но, да си похваля мъжкото обкръжение "мъж, девер и мъжко свеки" Много съм доволна от тях. В момента тече трескава освежителна подготовка в другият ни апартамент, където ще гледаме бебето. Само ме питат кое как искам, избирам цветове, правят ми удобства и много, много слушат. Каквото кажа, това е. Аз пък им се отблагодарявам с топла и вкусна вечеря. Въобще сме в 100% симбиоза.
Моята мила майчица беше два дни при нас и си изкарахме супер-ходихме на пазар, на гости..."free style" режим. След някой друг ден мисля пак да я повикам, щото ми е екстра с нея. Много си я обичам.
Иначе оправих хремата и сега съм ОК. Ходя на записи вече по 2 пъти седмично и засега с малката принцеса сме на шест. Доста трудно се мести в корема и току закачи или побутне некой орган. Тясно й е...ама ще потърпи още мялко. Много е интересно да видиш как изведнъж от едната страна на коремът се появява "буца", която от единият край се измества в другият и ти се чувстваш като "пришелеца". :balk_117: Интересно е много. :balk_602:
Хубава седмичка, момичета, и си пазете нервите. :kittenyarn: 

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #36 -: Януари 17, 2007, 00:40:03 am »
Момичета, вижте какво намерих:

http://www.virtualsoft.biz/en/downloads/babyalbum_basic.html

много удобен софтуер за водене на пълен дневник на бебето - със снимки, информация и пр.

безплатно е, само дето е на английски. пробвах да пиша вътре на кирилица, засега не се визуализира коректно, но може проблемът да е в моя телевизор.

само време да имаш да попълваш...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #37 -: Януари 17, 2007, 10:57:59 am »
пробвах да го излъжа да визуализира кирилица и не успях :lol:
ама довечера ще продължа, благодаря за линка!
Като сме почнали за прекрасните майки на съпрузите и аз да си кажа:
На фона на вашите проблеми ние сме цвете, ама много бодливо, бе! Помага, слуша, приема забележки. Но ме отвращава :( Пробвам се да се справя с това, но чувството се засилва. Преди раждането нямах такъв проблем, но госпожата направи един гаф, който няма да й простя: На изписването бях предупредила всички да са по-рано пред болницата, за да може ако се налага те да ме чакат, а не аз с бебето. Всички дойдоха половин час по-рано: мама, сестра ми, свекъра, Румен, брат му и жена му. Свекървата останала да готви до последно, щото не ме послуша да си приготви нещата от предния ден. 40 минути я чакахме на студа с бебето. 5 пъти й звъняхме да я питаме кога ще се довлече най-накрая и тя всеки път лъжеше, че е съвсем наблизо. И това се случи, защото й досвидя да даде 3 лв за такси. Най-накрая се появи - нито ме поздрави, нито ми се извини, нито цвете ми даде. Носеше една кутия бисквити да ги дадяла на акушерката и се разсърди, че няма да я чакаме да ходи и там. Трудно ми е да обясня колко обидно ми беше и как ми се съсипа целия празник. Един месец чаках да ми се извини - не го направи, май не сметна за необходимо. Та оттогава ми опротивя. Боря се срещу това чувство, щото е баба на детето и по принцип е добра жена, ама хич не се справям... Онзи ден си гукаме с детето, Симеон ме гледа с влюбен поглед и ми се усмихва, а тя застанала отстрани и му повтаря - нгъъъъ, нгъъъ... Е, що за гукане е това, като латерна го повтаряше 10 минути, присетих се за един филм от детството ми, в който разни зомбита се разхождаха в едно гробище и стенеха - мозъъък, мозъъък :evil:
Абе, бели кахъри са това, но благодаря, че ме изчетохте :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #38 -: Януари 17, 2007, 12:27:27 pm »
ultra,
zаЩо иzобЩо сте я чакали на иzписването  :x... Ама както и да е, то е вече минало-беШело.
Опитвай се да не и обръЩаШ внимание и да не се самонавиваШ допълнително. Може би zаради обидата ти от иzписването всичко, което тя сега прави те драzни. Може би ако си поговорите zа тогава Ще ти поулекне.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #39 -: Януари 17, 2007, 19:12:01 pm »
Здравейте и от нас,

първо да честитя на Антоан на Надето и на моя Антъни имените дни.Да растат здрави и весели деца

Както и на всички други, които празнуват!!!
 :party:

Бебетата ми се пооправиха, малко прокашлят от време на време, но мисля, че преминава.
Проблемът с пиенето на мляко и при нас е голям, пием само в заспало или сънено състояние, почнаха пак да ми търсят мляко и през нощта, малко, ама мрънкат.Боби още няма зъбче, а на Антъни вече двете долу се показаха целите.

Ултра, всеки си има своите издънки понякога, :)
карай, погледни всичко от по-веселата страна.

Огънче, браво за оправните мъже.:)

Верди, , благодаря ти за изчерпателните постигни.Много са приятни за четене

Ами това е за сега

ЦелуФки на всички

п.с, Ама вярно колко много нови бременни има
браво, браво
 :grouphug:
ема2
 :babyflips: :babyflips:
« Последна редакция: Януари 17, 2007, 19:16:00 pm от shygirl »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #40 -: Януари 17, 2007, 20:11:16 pm »
Ей, вярно, много целувки на именниците ни-Антъни и Антоан!!!! Здрави и щастливи!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #41 -: Януари 17, 2007, 23:29:46 pm »
Честито на малките именници! Да са живи и здрави и много да слушат майките си!
И по един виртуален подарък за всеки от тях! ;)



Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #42 -: Януари 18, 2007, 01:18:42 am »
Много виртуални :balk_21: за малките именници!
Честит празник на Антъни и Антоан!
Много щастливо детство им желая!
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #43 -: Януари 18, 2007, 01:29:47 am »
Малииииииииииииии!
Още една мома с манекенски размери! :balk_46:
В понеделник записвам сина да тренира баскетбол! Твърдо съм решила!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #44 -: Януари 18, 2007, 09:31:34 am »
Снощи нещо ми беше криво и не съм ви чела, болеше ме и корем, което много ме изненада! Усещах си овулацията! Сега пък защо? Доста време ми отне да се сетя каква беше тая болка!?
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #45 -: Януари 18, 2007, 09:49:55 am »
Честито със закъснение на малките именници, а днес и на малкия Наско, да са живи и здрави и да слушкат много :D
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #46 -: Януари 18, 2007, 09:51:21 am »
Честит Имен Ден на патерица на двамата Тони-Бонбони, а за днес ЧИД на Наско - Нека растат здрави, весели, щастливи момчета.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #47 -: Януари 18, 2007, 10:34:14 am »
току-що приключи първият ми опит да сваря картофено пюре. тенджерата изгоря.
сега варя второ, егати... а да видим...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #48 -: Януари 18, 2007, 11:12:30 am »
Въх ма сватя, не мое да е толко трудно варенето на картофено пюре :lol:
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #49 -: Януари 18, 2007, 11:40:27 am »
Честит имен ден на Наско и на патерица на Тони и Антоан!
Jam, що така бе?! Пък аз тъкмо направих едно пюре от тиква и картоф и даже се учудих колко лесно и бързо стана като го сложих в шейкъра. Щото миналия път като правих картофено използвах ножовете в купата и ми даде зор.


Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #50 -: Януари 18, 2007, 11:41:41 am »
Честито на именниците и от мен!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #51 -: Януари 18, 2007, 11:56:36 am »
Една голяма виртуална почерпка от малки Наско. Да са живи и здрави всички малки човечета, независимо как се казват. :balk_104:

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #52 -: Януари 18, 2007, 12:32:11 pm »
Честит имен ден на Наско, да е весело и жизнерадостно дете и много да слуша мама! И един виртуален подарък и за него :lol:


Джамка, какво правиш бе? Ще разрушите къщата с това захранване :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #53 -: Януари 18, 2007, 12:36:20 pm »
Честит имен ден на всички малки и по-големи именници  :D!
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #54 -: Януари 18, 2007, 12:43:15 pm »
Честит имен ден на малките палавници! Да растат здрави и щастливи деца :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #55 -: Януари 18, 2007, 13:13:24 pm »
моето слънчице Ели стана вчера на 2 годинки ,празнувахме го с близки  и приятел,украсихме с балони и надписи, имаше и торта Кукла барби и много снимки за спомен от втората ни годинка По този повод една виртуална почерпка от мен  :balk_12: beer:: и с пожелание към всички празнуващи именници да са живи и здрави и да растът весели и послушни
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #56 -: Януари 18, 2007, 13:32:22 pm »
Ей, Ния, честит рожден ден на сладката Ели. Как можах да забравя, хем добре знам, че празнувате на 17-и. Ей, да расте здрава и все така красива! Много целувкиииии!!!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #57 -: Януари 18, 2007, 13:39:07 pm »
Честит имен ден на дечицата! Да си носят хубавите имена със здраве и късмет! И честит втори рожден ден на Ели на Ниа72! Да е много здравичка и много да радва мама и татко!

Джами, второто пюре как стана? :lol: Ох, колко те обичам! Де да имаше една камера да те снима какви ги вършиш! След години такива мили спомени ще бъдат, ще се заливаш от смях и ще ги разказваш на Марти! :D

Ах, момичета, видяхте ли какви хубави новини от Лан и Мари_ПЗ! Дано да имаме още много, много, много такива новини!

На мен ми взеха кръв за трипъл тест (или БХС). Хемоглобинът все толкоз. Увеличиха ми желязото. Дано са ми добри резултатите! Натисках за стерилна урина, но Гинка вика "ми урините ти са добри. Нямаш изобщо протеин вътре, няма повод за възпаление". Не го рабрах това много, но другия път пак ще мрънкам.
Alexandra
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #58 -: Януари 18, 2007, 13:49:26 pm »
Ниа, честит рожден ден на Ели! Да ти е жива и здрава и много поводи за радост да имаш! Ето и един виртуален подарък по случай рожденния ден ;)


На мама за хубавата дъщеричка един виртуален букет



Мари, мила моя, няма нужда от стерилна урина, след като не са открили нищо обезпокоително в нормално дадената :lol: Това ти е обяснила гинка :D Горката жена беля си е взела с тебе ;) Надявам се резултатите ти да са добри и да вдигнеш малко желязото. Няма да се излагаш я, желязна лейди като теб ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #59 -: Януари 18, 2007, 15:36:35 pm »
Оф, преди да се панирам окончателно и да юрна докторите - моля ви се, ако може да ми кажете как точно се дава смектата??? Че ние май пак ще имаме проблеми.  :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #60 -: Януари 18, 2007, 15:57:48 pm »
Гане, разтваря се във вода и се пие - много е гадна! какво става?
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #61 -: Януари 18, 2007, 16:03:36 pm »
Ами Вени, малкия пак ми вдига температура. Още е ниска, сравнително, но се появи разстройство и предпочитам да го пресека, пред да се влоши състоянието. Не ми се тича пак по лекари. :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #62 -: Януари 18, 2007, 16:09:52 pm »
И аз като Вени: разтваря се в една малка кафена чашка с хладка водичка и се пие. Ама не е много лошо на вкус, бе-сладичко е!

Гане бе, а бе няма ли вече да се позакрепите малко! Горкото детенце, вирус след вирус, зъбки...Дано много бързо се справиш с положението, че го чака купон мъничето!
Alexandra
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #63 -: Януари 18, 2007, 16:40:20 pm »
Дай му ентерол, сигурно го има при вас. също се разтваря във вода и има добър вкус за разлика от смектата. другото е хидратин алфа. действието на ентерола е гарантирано.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #64 -: Януари 18, 2007, 16:41:07 pm »
Привет момичета,
аз се вмъквам за първи път в темата и така да се каже ни в клин, ни в ръкав :D, без да съм я изчела да си кажа, че хем ме напушва на смях, хем ме хваща яд. Та за какво става въпрос:
Отварям аз днес форумите на бг-мама /досега не бях чела там/, подфорум Юлски бебета /моя термин живот и здраве е през юли/, да видя как върви бременноста при другите. ОООО блажена слепота, ми те момичетата не знаят какво е това биохимичен скрининг, страх ги е много да го направят :D :D :D /може би ги е страх да им вземат кръв или от УЗ/,... изобщо. Аз ли не съм в ред, ние ли тук сме много начетени?. И изобщо след като проследих няколко мнения, ми стана ясно, че няма какво повече да чета и да науча от там :D
Поздрави Бени

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #65 -: Януари 18, 2007, 16:45:18 pm »
   Много бързо си схванала мила - няма какво да научиш от там. :D
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #66 -: Януари 18, 2007, 16:47:11 pm »
Ния, аз дадох за сега смекта. Успях да я набутам в кашата и да си изяде цялата каша. Лекарства имам всякакви вече, ама ентерола трябва да търся в какво да го разтварям, че и той подобно на това се разтваря. Дано го пресечем с това, пък да видим. Зарадваха ме, че така ще бъде докато му поникнат зъбите. Имаме ги всички признаци за прекрасно растящи зъби :?
Бени, добре дошла при нас :lol: По въпроса за мамите - много сме коментирали, ама то е ясно, че от там инфо за бременност не може кой знае какво да събереш. Виж за захранване и тем подобни, по-биват нещата. А че тук са много начетени момичетата, така си е :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #67 -: Януари 18, 2007, 16:47:20 pm »
Отварям аз днес форумите на бг-мама /досега не бях чела там/, подфорум Юлски бебета /моя термин живот и здраве е през юли/, да видя как върви бременноста при другите. ОООО блажена слепота, ми те момичетата не знаят какво е това биохимичен скрининг, страх ги е много да го направят :D :D :D /може би ги е страх да им вземат кръв или от УЗ/,... изобщо. Аз ли не съм в ред, ние ли тук сме много начетени?. И изобщо след като проследих няколко мнения, ми стана ясно, че няма какво повече да чета и да науча от там :D
Бенито, ма ти яко си се объркала нещо?! Немаш работа там.  Гледам, че бързо, бързо си си направила изводите. Е, ако имаш време за губене и нерви да ги търпиш.....може, ама не мисля, че ще издържиш.
Тук е верният форум и сайт. :welcome3:

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #68 -: Януари 18, 2007, 17:16:40 pm »
Бени, просто там пишат момичета, които са забременяли бързо или случайно и нямат нашия опит с лекари и информация! Аз започнах да пиша там през бременността, но на бързо приключих! Виж след това пиша редовно - след като родих имам предвид!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #69 -: Януари 18, 2007, 17:30:24 pm »
Аз пък пиша в бг-мамата. Действа ми много разпускащо, защото те не говорят непрекъснато за проблеми, а само за хубавата страна на бременността.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #70 -: Януари 18, 2007, 17:35:07 pm »
Абе, най -умните тук в Зачатие сме се събрали! :P... И талантливи...  и скромни...И най-хубавите бебета са тук...мдаа.. И модовете са ни много строги и справедливи...
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #71 -: Януари 18, 2007, 17:55:39 pm »
Честита 2 годинка на Ели  :D! Да расте живо и zдраво детето и много Щастливо!
Ех, Ани теzи zъбки, дано поне да са zдрави като с толкова zор никнат!
Marie, наличието на протеини (белтък, а в БГ май му каzват утайка) в урината е покаzател zа въzпалителен процес. Tи нямаШ, zатова Гинка ти те успокоява  :lol:.
Бени добре доШла и не ходи да раzваляШ рахатлъка на бъдеЩите мами в бг-маммата  :lol:! Там zа раzвлечение, а тук zа поzнания  :lol:.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #72 -: Януари 18, 2007, 18:46:02 pm »
Цитат
Отварям аз днес форумите на бг-мама /досега не бях чела там/, подфорум Юлски бебета /моя термин живот и здраве е през юли/, да видя как върви бременноста при другите. ОООО блажена слепота, ми те момичетата не знаят какво е това биохимичен скрининг, страх ги е много да го направят    /може би ги е страх да им вземат кръв или от УЗ/,... изобщо. Аз ли не съм в ред, ние ли тук сме много начетени?. И изобщо след като проследих няколко мнения, ми стана ясно, че няма какво повече да чета и да науча от там
Поздрави Бени

Оф и аз като тебе, но много бързо се осъзнах.
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #73 -: Януари 18, 2007, 21:14:15 pm »
Бени, и аз така, писах точно два пъти там и нещо никаква муза няма нито да пиша нито да чета. Детска му работа, средна възраст 23-24 (да ме извинят зайците и тук), като се сетя тогава не излизах от дискотеките и клубовете. Едно, че сме по-умни (ква съм скромна само) сме и по-големи, което е всъщност причината да не сме на място там. Освен това сме и препатили и сме наясно - морето не е до колене, както за повечето там и сме доста по-предпазливи и с по-големи изисквания.
Между другото ако излезете в градинката по кафетата контингента е същия :) И разговорите са същите :) Да речем, че тези в мамата са една идея по-информирани само, но не всички.
Там има едно много важно нещо: търсачката и чакам с нетърпение да я оправят. За всичко -  козметика, лекарство, храна - проверявам и си сверявам часовника.
« Последна редакция: Януари 18, 2007, 21:18:19 pm от cygnus »
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #74 -: Януари 18, 2007, 21:15:48 pm »
Честит Рожден Ден на Ели, да е жива и здраве и вссе така да рдва мама и тати :balk_2: :balk_19: :balk_12:
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #75 -: Януари 18, 2007, 23:08:56 pm »
Ния, да ти е жива и здрава Ели и да ти носи много много положителни емоции. :balk_7:


*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #76 -: Януари 18, 2007, 23:17:03 pm »
Ей Ния , каква съм блейка, знаех, че е на 17, а съвсем изключих :)
Но нищо.
Да е здрава, весела и щастлива малката Ели, много радости за цялото семейство

Ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #77 -: Януари 18, 2007, 23:51:45 pm »
:flower:НИЯ,да ти е жива и здрава ЕЛИ!
Да ви прави много щастливи,да ти е мамина отмяна!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #78 -: Януари 19, 2007, 00:17:22 am »
благодаря ви момичета  :bighug:
към майките с бебенца - да са им живи и здрави и всичко да минава по най бързия и лек начин
тези,които са в очакване - пожелавам им много положителни тестове, да си родят здрави и хубави бебенца, да влизат тук , да споделят радости и тревоги
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #79 -: Януари 19, 2007, 07:07:30 am »
Добро утро и от мен.
Аз пък ви чета и все си мисля да си премълча ама нейсе...вече не се стърпях...Какво са ви трънче в очите момичетата забременели от въздуха /сиреч безпроблемно/ и които припъшкват, че им се гади..че са качили килца и т.н. Ами не забравяйте, че те не са минали по този път от който доста вече /дано има все повече и повече момичета/ се връщат...сиреч вече са майки.
Може да не съм много умна щото пиша там /на всичкото отгоре съм и мод/ но вече яко се дразня защото доста често срещам тук нападки. Ами хора разни.....И друго....може би пък ние момичетата на Зачатие сме им много странни...и това го има :lol:
А вие сте достатъчно умни за да отсявате нужната ви информация.
Дано никой не обидя...Надявам се.
albenanedelcheva предпочитам да не зная значението на тази дума и на всички тремини, които се наложи да науча докато се борехме с мъжкия фактор  :D
Целувки
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 07:09:35 am от Hera_76 »
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #80 -: Януари 19, 2007, 08:08:11 am »
Добро утро!
А малко закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА ЕЛИ!Да е много здраво, будно и добро дете, голям късмет да има и много да весели мама и тати.
Патерична честитка и на всички именници, на които пожелавам от здраве да не се отърват и да имат много, ама много положителни емоции.
Аз тези дни нещо не мога да седна да пиша спокойна и да правя каквото и да е.С малката сме си самички и е голям купон.Аз хванах мускулна треска на ръцете и краката от носене и влачене на количката и от разходки в нас и навън.Такива кръгове съм заформила под очите, че направо мога да уплаша всеки, ама някак си още се държа, а и за мое най-голямо учудване снощи си чух алармата на телефона!!!!!!!!!!/напоследък бях като отсечена,легна ли край заспивам и като малко се посвестя може и да се събудя/.
ЕХХХХХХХХХХХХХХХ, бленувам аз за момента , в който ще си отида при мама за по-дълго и да има кой да ме отменя поне за 1-2ч.
Иначе продължава да ми е на дневен ред въпроса какво се прави, за да да може  като си отида в нас да си имам и там педиатър и да не се налага да идваме специално до Сф при нашата сегашна педи.Някой имал ли го е тоя проблем и как се решава?С частно педи става ли?Или трябва да си вземем картона от тук и да правим нещо специално, че то и ваксини и какво ли не има?
По въпроса, който сте подкарали в последните теми за бг-мамата мога само да кажа, че бих предпочела да съм от онези по-неинформирани и незнаещи лесно забременели, които си хранят децата както намерят за добре, водят ги на ваксини и не мислят по цяла нощ какво може да стане и как е най-добре да се процедира на всяка стъпка.Вярно темите понякога са малко странни там, ама всеки с номера си.
Май щях да имам доста по-малко бели косми по главата, ако не се бутахме 6год, за да стане Габи и не бях чела толкова неща.И стреса нямаше да ми е толкова голям.
Абе, с две думи блаженни са незнаещите, защото не се страхуват толкова, а то каквото има да става си става и да го мислиме и да не.
« Последна редакция: Януари 19, 2007, 08:12:36 am от Silwi25 »
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #81 -: Януари 19, 2007, 10:51:34 am »
Добро утро момичета, :D
 Ния, да ти е здрава и щастлива сладката щерка, само късмет да среща по пътя си и да носи радост на мама и татко.

Хера, не си ме разбрала правилно. Не са ми трън в очите момичетата, забременели от въздуха. По какъв начин и кога си забременял, няма нищо общо със средната интелигентност. Нали. Защото не мога да се съглася, че един средно интелигентен човек, разполагащ с досъъп до ин-т /явно въпросните дами го имат/, изказва мнения от сорта на на: "мен не ми казаха за какво точно се прави БХС", "мен ме е страх да го направя", "на мен ми каза д-ра, че може и да е фалшив"..... и подобни от сорта неадекватни. Най-лесното е да отидеш в google, да изпишеш биохимичен скрининг и да разбереш за какво става въпрос, Нали. Особено когато се отнася за бъдещия човешки живот и изследвания, които могат да предотварят непоправими за цял живот малоформации. За мен това е безотговорност към бъдещето ти дете. Може и да пресилвам... не знам. Но грижата покрай гаденето и покачването на кг няма да ти датат картинката на евентуални генетични проблеми.

Успех, лек ден на всички

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #82 -: Януари 19, 2007, 11:16:39 am »
Херчо, не са ми трън в очите душко :) Даже им се радвам. Ама хич не са ми интересни, хич, какво да правя. То насила не става :) Яко спам и харчи  време. Или дет се вика - детска радост бенгалски огън. Пък ти ся що го взимаш навътре???

Ния, честита ти рожденичка!!! Да е жива, здрава и да расте много щастлива и умна за радост на мама и тати!!!
Целуни я от мен !

« Последна редакция: Януари 19, 2007, 11:23:13 am от cygnus »
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #83 -: Януари 19, 2007, 11:21:40 am »
Хера, не създавай дразги тук. Достатъчно създаваш там.
За две години не съм те видяла един смислен съвет да дадеш на някой.
Както и да помогнеш.
Ама за разправиите си първа.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #84 -: Януари 19, 2007, 11:46:16 am »
Ох, да се похвалим най-сетне, че снощи си изядохме цялото шише почти без проблеми, спахме почти през цялата нощ и днес сутринта регистрирахме същия успех. Въпреки че имаме малко температура, поне разстройството пресякохме.
Вени, да питам - като си давала смекта, има ли промяна в миризмата на изпражненията? Или си е нещо от храната? Оф, сори, ама аз май нещо в последно време бая се шашкам :( Та ако звучи тъпо въпроса - да не ми се чудите :D
По въпроса за мамите - Хера, извинявай, но 2 или 3 пъти ми се наложи да търся някаква информация - сайт, ужасно трудно достъпен, не може да намериш никъде систематизирана информацията - трябва да прочетеш тонове глупости, за да стигнеш до същественото, не зарежда като хората... Извинявай, за да получиш някаква информация от там - чакаш с часове. Наложи ми се да търся малко по-подробна информация там и точно за 20 минути ме хванаха нервите. Ами то няма едно нещо дето да се отваря като хората.
Нямам никакви претенции да съм по умна от някой, но в това, че чета - съм 100% убедена. Че след като забременееш има толкова много неща, които трябва да знаеш, да се интересуваш и т.н. А не да си безотговорен. Да не говорим, че такива странни понятия битуват там, че ме е срам да кажа че съм жена и майка.
Радва ме всеки един, забременял по какъвто и да е начин - лесно, трудно, от АРТ или естествено. Това, да носиш живот в себе си е толкова хубаво, но и ужасно отговорно. И към него не трябва да се подхожда с лека ръка.
Освен всичко друго - не мога да приема пренебрежението на жените, забременели "от въздуха" към всяка една от нас. Аз не се чувствам виновна, за това, че съм имала проблеми. Просто това е бил моя път да имам дете. И не бих се подигравала на една жена, забременяла от спукан презерватив например.
Така че не яхай метлата без да има причина. Никой тук не напада лесно забременелите.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #85 -: Януари 19, 2007, 11:54:11 am »
Дони, за търсенето в Бг-мама - оня ден примерно исках да видя мнения за прахосмукачка, че възнамеряваме да инвестираме в нова и понеже не работи търсенето, отворих добрия стар Гугъл, маркирах Разширено търсене и там избрах: Домейн    резултати от сайта или домейна http://forum.bg-mamma.com
Сайта ми беше полезен докато бях бременна за покупките, винаги ми отнема много време да избера какво да купя, затова ми бяха добре дошли обсъжданията относно колички, креватчета, дрехи и т.н. Така и не почувствах желание да пиша в отчетната, особено когато изгониха едно момиче - то им говореше за изследвания, а те го насметоха, щото не било правилно да ги плаши с такива неща.
Трябва ми масажист! Зверски ме боли гърба, понеже се кърмим по 30-40 минути и заемам всякакви пози, че да го накарам да суче поне 10 минути за цялото време, а не да се оглежда за интересни неща :lol: Та, метнете някакви координати, ако имате :D
Ще обсъдя с педиатърката евентуален диетичен режим - за два месеца не съм свалила и грам, а тричасовите разходки в Южния парк явно не помагат. Има ли някой кърмил и прилагал диета (по-скоро на принципа на разделно хранене, а не на ограничаване на храната)?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #86 -: Януари 19, 2007, 12:17:19 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #87 -: Януари 19, 2007, 12:36:44 pm »
Трябва ми масажист!

Имам приятелка кинези-терапевт и винаги разчитам на нея, много е добра. Ако искаш мога да пусна на лични моб.тел.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #88 -: Януари 19, 2007, 13:01:55 pm »
Искам :blob10:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #89 -: Януари 19, 2007, 13:07:25 pm »
Ани, и аз намирам там много ценна информация, спор няма, но в тематичните форуми, не в отчетните. Там ако тръгнеш да търсиш нещо е все едно игла в купа сено. Надявам се да оправят търсачката по-скоро. Не можеш ли да си намериш удобна поза за кърмене, на фотьойла или на спалнята с възглавници. Аз пък имам изтръпване и схващане на ръката от помпата, ама няма начин. :)
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #90 -: Януари 19, 2007, 13:21:03 pm »
За бг-маммата да кажа и аз.

На мен
1. ми е леко обидна, откакто преди година и нещо видях как мамица се изказа за проблемно забременяващите и модовете отказаха да й изтрият простотиите, които бяха очевадно обидни, и много хоря бяха засегнати. Може да звучи малко надуто, но няма да ги обогатя с моето пълноценно присъствие там повече. Пишех, имах похвали, че пиша интересно, но после спрях. Не ме заслужават. Пък!

2. Идва ми много голяма и не мога да я обхващам. То е толкоз народ там, такава блъсканица, че просто едва се диша.

3. Чужбинският форум беше хубав, но там станаха едни много грозни сцени преди година и нещо, отцепи се една група, пък друга се разсърди и на мен ми стана кофти и се пръждосах.

4. Чета клюкарника там с удоволствие, за разпускане и смях в залата. Държи ме в час с българските клюки и ми е добре. От седмица и нещо се включвам и там. Но вече ми скръцнаха със зъби и най-вероятно пак ще спра да пиша. Само ще чета за забавление.

Там админите си имат едни ротвайлерки, които обичат да настървяват отвреме-навреме и да гледат сеир, за да е форумът интересен...

Да ви се похваля, че аз си открих отново Дир-чето. Там "бъдещи и настоящи родители" е хубаво място, малко, компактно, с ярки хора, темичките са интересни. И ми е хубаво там.
Alexandra
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #91 -: Януари 19, 2007, 13:30:08 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....
Ралинка, благодаря, непременно ще я прегледам :D
Дони, най-удобно ще ми е ако циците стигаха до пъпа - ще го сложа в скута, цицата ще му идва на нивото на устата, а двете ми ръце ще са свободни за писане :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #92 -: Януари 19, 2007, 13:43:28 pm »
Ани, и аз намирам там много ценна информация, спор няма, но в тематичните форуми, не в отчетните. Там ако тръгнеш да търсиш нещо е все едно игла в купа сено. Надявам се да оправят търсачката по-скоро. Не можеш ли да си намериш удобна поза за кърмене, на фотьойла или на спалнята с възглавници. Аз пък имам изтръпване и схващане на ръката от помпата, ама няма начин. :)

Дони, за моята помпа мъжа ми вика, че е правена на "черен петък", ама ти ме биеш в ентусиазма :)


Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #93 -: Януари 19, 2007, 17:20:49 pm »
Мацки, мноого сте активни, 4 дни не бях чела и сега ми се взе ума, докато наваксам :)

ЧРД на Ели, на патерички, да е преди всичко здрава, а после умна, слънчева и дано мама има сили да се справи с "ужасните две (годинки)". На тази възраст май правят всичко на въпреки, ами търпение му е майката.

Пак на патерички, ЧИД за първи път на Антъни, на Антоан и на Наско, да са ви живи и здрави и много радост да ви носят.

Честити месечинки на Марти на Jam и на Деси на StefiZ.

Бени, честито и добре дошла в този подфорум. Дай Боже повече такива новини да има тази година. Бъди здрава и се радвай на всяка минутка от чудото, което се случва с теб.  За БГ мама, аз нямам време да чета, много трудно се отсява полезното. Но с благодарност ползвам търсачката, когато работи, за съвети за пазар.

Ултра отново измисли ултраудобен цицодизайн, ма язък, природата още не е стигнала до там :)

Jam, много тъпа история с бабата. Тя няма да се промени, а и след такава серия гафове (все тая дали по небрежност или заради възрастта) и на вас не вярвам да ви стиска да й оставите детето за малко, та камо ли за цял ден и ти да си на работа. Дано намериш удачна опция. Може би е вариант да работиш от вкъщи поне част от времето и да даваш част от заработеното на някой по-надежден да гледа Марти, но ти да си наоколо. Разбира се, за това трябва сметката да се връзва. Не знам какво друго да кажа, много е мъчително да не може да се освободиш поне да помислиш на спокойствие, ама и неблагонадеждните роднини не са опция.

Габи, непременно се консултирай с лекар за това потенциално кучешко зъбче. Зъбите растат в определен ред (долни резци, горни резци, горни втори, долни втори, после първите кътници и едва след тях кучешките. Малки разминавания може да са ок, но според моята кножка неправилният ред на поникване може да е признак за рахит. Дано е фалшива тревога.

Верди, още стискаме палци след МПР, кажи кога може да правим нещо друго :)

Оги, гледам време не остана, стискам палци с такова хубаво настроение да влезеш и да излезеш от болницата.

Гане, дано сте овладяли ситуацията и по-скоро да пробива това зъбче, че се измъчихте целокупно. Ние сме май на същия хал - първото проби преди 3 седмици, без да го усетим, но сега имаме бабунка за второто, в комплект с температура от сутринта, а от обяд и с леко разстройство. Цяла сутрин мрънка и киселя, после явно го отпусна и сега спи вече 2 часа, чудо невиждано за нас.

Силви, всичко друго настрана, но кажи на свекито си да НЕ слага парфюм, без значение как мирише. Ароматите могат да алергизират бебетата, това не е шега. Аз не пускам никой при бебо, ако ще с Шанел да е; обяснявам мило, пък оттук нататък все ми е тая какво си мислят за мен близки и далечни роднини. Както и не давам на никой да го пипа по ръцете, без да се е измил току-що, случвало ми се е да хвана някого, точно като посяга, но детето ми е най-важно.

Ема, според моя педиатър, на разходна на открито до минус 5 градуса, до 15-20 мин, ама с постепенно свикване. В колата, ако ще притичаш до там, може да ги разхождаш колкото траят :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #94 -: Януари 19, 2007, 18:37:34 pm »
Мармотче, оказва се, че ние се опитваме да си изкараме две наведнъж и предполагам кризата идва от там. Когато говорих с педиатърката, тя ми каза че е напълно възможно освен висока температура, киселене и разстройство да се появи. Общо взето това са екстрите при никнене на зъбки. А за кътниците каза, че държат доста дълго време температура и са много болезнено никнещи. Общо взето при различните деца май по различен начин никнат. Явно ние сме от трудните. На кръстницата на сина никнеха по две наведнъж, почнаха в 4 месец и до годинка бяха изкарали почти всичките. Изобщо не разбраха как никнат. Докато при нас е кошмар вече. Ама няма какво да се направи.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #95 -: Януари 19, 2007, 18:51:43 pm »
и при нас беше така, започнаха в края на 4 м и до 1 г бяха налице всички зъби  - никнеха по 2 без проблеми. само на кътниците се киселеше малко и чак тогава й взех една чесалка с охлаждащ гел.но е нямала киселене температура и т.н явно при всяко е различно. но за сметка на зъбите, фонтанелата изостана и започнах да й давам по 10 дена от месеца рибено масло в продължение на 3 месеца и се затвори.изписаха й киди сироп, но не съм давала.това си е химия за мен, предпочитам пресните плодове.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #96 -: Януари 19, 2007, 19:57:13 pm »
Ани, за разделното хранене - ние с Ники нали сме се позакръглили (и без да бременеем ;) ), та минахме на разделно хранене... Взехме си тази книжка http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547921754&aid=zdm и съм много доволна, защото ти обясняват принципите, а има и рецепти за готвене, което на мен ми е най-трудното....
Ралинка, благодаря, непременно ще я прегледам :D
Дони, най-удобно ще ми е ако циците стигаха до пъпа - ще го сложа в скута, цицата ще му идва на нивото на устата, а двете ми ръце ще са свободни за писане :lol:

Ултрич, виждала съм в Щатите едни възглавници, приличат на пояс за плуване и служат точно да поддържат детето по време на кърмене...
Не съм гледала дали ги има и тук (нали още не ми е дошло до главата  :D), но изглеждаха удобни.
И хич и не си мечтай за цици до пъпа  :lol:
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #97 -: Януари 19, 2007, 20:19:02 pm »
Съжалявам, че предния ми постинг се е приел като изказване "яхнала метлата"....не целях това  :?
Не съм нито обидена, нито сърдита но извинете...в повече ми идват някои изказвания.
Това е от мен. Лека вечер и спорна година.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #98 -: Януари 19, 2007, 20:43:42 pm »
Има такива възглавници и тука!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #99 -: Януари 19, 2007, 20:49:22 pm »
бебе Марти вече е на 7 месеца!  :)

marmotche, благодаря за честитката и за цялата огромна помощ около ваксините! имам чувството, че сме си едно голямо, сплотено семейство.
а коя е книжката за бебета, от която се образоваш?
оф, присетих се колко пъти бабата е овонявала детето ми на парфюм....

Херче, моля те да не се обиждаш от такива неща. ти си както част от онези форуми, така и част от нашите - и на двете места си у дома си и не бих искала да се чувстваш зле никъде! колкото до форумите на мамата, и аз като Cygnus ползвам основно търсачката (когато работи), защото може да се извлече ценна информация за абсолютно всичко, което се сетиш, от натрупаните стотици хиляди постинги.

благодарности на Fussi за съдействието за дерматолог - нищо притеснително нямало около пъпките на Марти, така че продължавам смело с манджите.

« Последна редакция: Януари 19, 2007, 20:56:23 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #100 -: Януари 19, 2007, 22:49:56 pm »
Честита месечинка на Марти и малката Деси! :D


*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #101 -: Януари 20, 2007, 10:42:27 am »
Благодаря за честитката и от името на Деси, снощи имаше свещичка и торта по случая. И за първи път я оставихме на дядо й за няколко часа, а ние ходихме на кръчма с тати и приятели :D Малката принцеса се е държала прекрасно и дядо й обеща пак да дойде да я гледа :D
А за ваксините и аз благодаря най сърдечно на мармотчето, тя е просто върха, за по малко от часа обиколи 3 квартала и намери 6 ваксини :D
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #102 -: Януари 20, 2007, 11:56:37 am »
Ултрич, виждала съм в Щатите едни възглавници, приличат на пояс за плуване и служат точно да поддържат детето по време на кърмене...
Даа, много са яки и ги има в изобилие.  Обаче тук в БГ се намират мноого трудно. Аз успях са се уредя с такава от един от магазинте на Биг Шоп-на бул. Васил Левски 100. До паметника на Левски, точно до театъра е магазина. Мацките там са много готини и любезни и честно казано много рядко се радвам на такова добро обслужване. Бяха ме записали в списъка за чакащи за тези възглавници и миналата седмица си я взех и съм готова. Струва 29.50 лв. и е немска с едни топчета вътре, като пясък, което позволява да си я моделираш както си искаш.
Преди това обаче случайно намерих в един друг магазин (Арбор в Диана Бат за креватчета и т.н.) български вариант на тази възглавница. Тя е по-обикновенна и прилича на уголемен вариан на тези за врата при пътуване. Струва 7 лв. и аз си я купих в случай, ако не ми я доставят от Биг Шопа. Вчера бяхме на пазар в същият магазин и имаха пак-една зеленичка и много хубава.
Та сега си имам две. Ако иска някой, българската мога да му я подаря, щото две не ми трябват.
ПС: И в Премаман има такива възглавници за кърмене, но.....цената започва от 135 лв. :balk_159: Четох как една мацка от Бг-мама си е купила такава и я пъхнала в пералнята. Каза, че тотално е съсипана. Язък на скъпата покупка. :balk_149:

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #103 -: Януари 20, 2007, 12:04:51 pm »
С малко закъснение, изкам да честитя рожденният ден на дъщеричката на Ния и месечинките на сладките господин и госпожица на Джами и Стефи!
Да са ви здрави и много усмихнати дечицата, мили момичета, за да им се радвате с цялата си сърце! :balk_7:

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #104 -: Януари 20, 2007, 20:09:47 pm »
Jam, книжката, в която пишеше за реда на никнене на зъбите и възможната му връзка с рахита е "Как да помогнем на бебето при заболяване", практически наръчник, изд. Здраве и Знание, от д-р Минко Хинков под редакцията на доц. д-р Теодора Симеонова. Случайно я мернах в кварталното детско магазинче и я взех, защото са систематизирани най-честите заболявания, по симптоми, така че да знаеш какво да правиш. Сигурно и в д-р Спок има същото, и там има подобен списък. Единственото предимство на българската книжка е, че пише какво тукашно лекарство може да дадеш, докато се консултираш с педиатъра си.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #105 -: Януари 21, 2007, 10:43:34 am »
Да се включа в края на седмичката и аз.

Първо да ви БЛАГОДАРЯ за поздравите за именния ден на бебе Тони и да честитя на супер огромни патерици именния ден на Антъни и Наско, ЧРД на Ели и месечинки на Деси и Марти.
Нека вашите слънца мили мами бъдат здрави и щастливи, да растат безгрижно и карсиво, да ви радват и обичат.

Включваме се малко късно в тази седмична тема поради ред причини. Първо времето прекрасно и ни сме почти по цял ден навън, второ нещо много съм се изтощила и съм супер трупясала, явно и аз се уморявам от разходките  :lol: Трето бебе Тони отново ни побърква с невероятния и изнемощяващ рев от силни колики. Четвърто немога да изгоня таткото от компютъра. :? и пето няколко пъти пишех в темата, обаче нета яко ме прецакваше и аз се отказвах.
След акто сменихме всички възможни медикаменти (капки за колики) и правихме нон стоп масаж на коремчето, реших да прибягна до последните капки Саб Симплекс. Има ефект засега, но пък сега спи по много, чак немога да го събудя (нали това исках все пак  :?) От тези капки обаче детето не може да ака и започна да яде съвсем по малко (от 140 мл на 5 хранения, яде 80-90 мл). Реших да прескочим няколко приема, обаче настана ад под небето (писъци отново до изнемощяване). До кога се питам аз ще ни мъчат тези ужасни колики, вече не издържам (мисля си вече, че до 3 месец няма да ни отминат).
Незнам какво да правя сега, като давам Саб Симплекс поне спим и не се мъчим, обаче пък неможем да акаме и ядем съответно.
Ох знам, че сигурно ви оттегчавам с нашите колики, обаче това е много изтощително и за двама ни. Искам да облекча малкото ми слънчице, макар че го превърнах в опитно зайче  :( (капки, чайчета, масажчета) Питах педиатърът и тя каза да дам малко дуфалак ако се е запекло детето, да обаче той няма запек. Просто трудно ака като акото му е по гъсто и кремообразно. Акаме с термометър на 2 дни веднъж. Заради грипа несмея да го заведа на частно педи да го прегледа.
За бг-мама и аз като Дони и Джам, чета ако ми остане време де, по ми лесно вас да питам.  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #106 -: Януари 21, 2007, 11:19:21 am »
Оги, благодаря за инфото, много ми е полезно. Аз знаех само за тези от Премаман :?
Колко време чака за доставката?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #107 -: Януари 21, 2007, 13:53:51 pm »
Колко време чака за доставката?
По-малко от месец.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #108 -: Януари 21, 2007, 14:14:04 pm »
Наде, не е възможно да има проблеми с акането от Саб симплекса. Сега послушай патило;) Вземи си еспумизан капки и по същия начин - слагат се в шишето. На две-три хранения слагай еспумизан. От него детето ще пръцка повече и ще ака повече и по-лесно. Сменяй ги така и предполагам, че ще облекчиш положението с акането. А за спането - по-добре да си спи и ти да можеш да си починеш. Не го буди - той ще се буди сам като е гладен.
Вие сте на 2 месеца и все пак той трябва да яде по 120-135 мл. Не се притеснявай че яде по-малко. След като възстановят теглото си, бебетата после почват да се хранят по-малко. А при теб схемата е 1 пред месеца и 0 за край - 120 мл трябва да изяждате на хранене. Явно тези 80 са му напълно достатъчни. Ако не бяха, щеше да се буди и да иска да яде.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #109 -: Януари 21, 2007, 18:22:48 pm »
Гане ми ние досега бяхме с еспумизан обаче нямаше кой знае какъв ефект, като го смених със саб симплекс имаше голяма промяна, коята описах по горе. Дадох аз дуфалак и направо се ужасих, протече памперса и всичко стана мазало. Повече няма да давам да видим дали още ще дриска така (ех защо винаги я слушам тази моя педи).
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #110 -: Януари 21, 2007, 19:16:50 pm »
Наде, ти няма да го даваш постоянно. Просто сменяш в някое от шишетата със саб симплекса. Помага да се изака малко по-лесно. А дуфалак не бих пила и аз даже :? Не му давай такива неща. Малко по-трудно е, защото сте на АМ. А като разбиваш шишето се получава една пяна отгоре и тази пяна прави коликите. Саб симплекса има да цел да разбие тази пяна на финни частички. И двете лекарства са от една група, по принцип основното вещество е едно и също. Надявам се да ти помогне по този начин и да се поуспокоиш малко.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #111 -: Януари 21, 2007, 20:55:17 pm »
Ох Гане нищо душа не помага, освен Саба за сега от него поне спи. Пробвах да давам само вечер капки, обаче то рев то чудеса и сега давам на всяко хранене. Верно от еспумизана повече пръцкаше но пък не спеше и непрекъснато се напъваше и плачеше, съответно и неядеше. Когато не сме акали пак неядем. Иначе ядем по 140 мл. но на 5 хранения, което прави 700 мл за ден, ако се храним 6 пъти по 120 мл пак същото идва 720 мл..Той обича да си хапва, но когато се напъва от колики или от трудно изхождане не яде, иска ама или се дави от напъните или плаче силно. Ще видим как ще се справяме, аз с всички капки следвах тази схема в началото давах преди всяко хранене като спазвах написаното на листовките, но когато се запичаше ги спирах и давах само вечер. Общо взето за да има ефект някакъв трябва да ги давам нон стоп.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #112 -: Януари 21, 2007, 21:55:30 pm »
Гане, точно активното вечество, дето им е еднакво на всички капки (симетикон), действително предизвиква запек, мен и педиатърът ме беше предупредил за това.

Перденце, общо взето, няма среден път, освен да даваш капките само 1-2 пъти на ден, малко преди часовете, когато си забелязала, че детенцето плаче най-силно. Ето и една алтернатива, която имаше умерен успех при нас - чайче от чист анасон на зърна (една равна чаена лъжичка, попарена с 500 мл вода, оставяш 2 часа, прецеждаш и даваш вместо вода). Друга възможност е да се посъветваш с педиатърът и да смените АМ с друга марка, с по-ниско съдържание на желязо (това няма да спре коликите, по-скоро може да облекчи перисталтиката, желязото води до по-трудно изхождане). Малко остана при вас, търпение :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #113 -: Януари 21, 2007, 21:57:02 pm »
Силви,
Свързах се с една позната по Скайп – тя е финансов инспектор в Здравната каса в Пазарджик, но в момента е в майчинство. Цитирам ти дословно какво ми писа вчера в отговор на твоя въпрос:
„Купува си талон за временен избор от здравната каса и го попълва и го дава на лекаря, който ще си избере в Монтана. Той ще си го носи в касата и там ще прибавят бебето към пациентската му листа и ще започне да получава за него парички и ще му е пациентче. В понеделник ще питам по-точно, защото аз не се занимавам с тези неща, но така беше последно и сигурно още е така. На лекаря в София не е длъжна да се обажда, защото по служебен път от следващия месец ще махнат бебето от пациентската му листа, но тя пък трябва да вземе досието на бебето, така че ще се наложи да иде до лекаря си в София. Но при всички положения трябва да си вземе досието на бебето и да отиде в касата в Монтана – там ще й кажат какво да направи.”
В понеделник ще я подсетя да попита и да ми каже малко по-точно и ясно какво да направиш. 
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #114 -: Януари 21, 2007, 22:59:49 pm »
перденце, защо не смениш млякото. при нас имаше голям ефект.даваш ли чая на Хип против колики или за добро храносмилане.аз ги давах тези двата даже вместо вода.
  Верди, само да ти напомня да ми кажеш за книгата, за настъпващите три годинки, че иначе ще ти дам снаха побойничка.имам чувството че от сега съм безсилна пред дете на 2 години
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 23:07:19 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #115 -: Януари 22, 2007, 01:06:41 am »
Наде, когато започнахме да даваме капки - нас ни предупредиха да ги слагаме в самото мляко вътре, а не отделно. Така имало по-голям ефект. Еспумизана го давай в сутрешно шише или през деня, за да може да ака, а саб симплекса във вечерно, следобедно - според това, кога ти е най-проблемен и най-много реве. Освен това си направи една торбичка с морска сол, загряваш я да топли, не много, че да не го изгориш и като го сложиш да спи му я слагай на коремчето. Можеш наистина да смениш самото мляко. Не знам какво даваш сега, аз съм давала само на Нестле млякото за алергични деца, но не сме имали много големи проблеми с колики. Освен това, педиатъра тук ни беше препоръчал да слагаме малко зехтин в млякото, за да му помага да ходи по-лесно. Можеш и това да опиташ. Не вреди, може само да облекчи положението.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #116 -: Януари 22, 2007, 08:17:33 am »
Мати беше на 1.5 м., когато ми писна и се обадих на хомеопатичния доктор да ми даде нещо за колики! Просто вече не се търпеше - тогава като чели станаха по-силни коликите! Четри дни по-късно се разделихме с тази емоци и така до ден днешен! Лекарството се казва Хамомила 30 - 4 ъти по една гранулка между храненията!
Матей - 1.04.2006 г