0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #100 -: Януари 19, 2007, 22:49:56 pm »
Честита месечинка на Марти и малката Деси! :D


*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #101 -: Януари 20, 2007, 10:42:27 am »
Благодаря за честитката и от името на Деси, снощи имаше свещичка и торта по случая. И за първи път я оставихме на дядо й за няколко часа, а ние ходихме на кръчма с тати и приятели :D Малката принцеса се е държала прекрасно и дядо й обеща пак да дойде да я гледа :D
А за ваксините и аз благодаря най сърдечно на мармотчето, тя е просто върха, за по малко от часа обиколи 3 квартала и намери 6 ваксини :D
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #102 -: Януари 20, 2007, 11:56:37 am »
Ултрич, виждала съм в Щатите едни възглавници, приличат на пояс за плуване и служат точно да поддържат детето по време на кърмене...
Даа, много са яки и ги има в изобилие.  Обаче тук в БГ се намират мноого трудно. Аз успях са се уредя с такава от един от магазинте на Биг Шоп-на бул. Васил Левски 100. До паметника на Левски, точно до театъра е магазина. Мацките там са много готини и любезни и честно казано много рядко се радвам на такова добро обслужване. Бяха ме записали в списъка за чакащи за тези възглавници и миналата седмица си я взех и съм готова. Струва 29.50 лв. и е немска с едни топчета вътре, като пясък, което позволява да си я моделираш както си искаш.
Преди това обаче случайно намерих в един друг магазин (Арбор в Диана Бат за креватчета и т.н.) български вариант на тази възглавница. Тя е по-обикновенна и прилича на уголемен вариан на тези за врата при пътуване. Струва 7 лв. и аз си я купих в случай, ако не ми я доставят от Биг Шопа. Вчера бяхме на пазар в същият магазин и имаха пак-една зеленичка и много хубава.
Та сега си имам две. Ако иска някой, българската мога да му я подаря, щото две не ми трябват.
ПС: И в Премаман има такива възглавници за кърмене, но.....цената започва от 135 лв. :balk_159: Четох как една мацка от Бг-мама си е купила такава и я пъхнала в пералнята. Каза, че тотално е съсипана. Язък на скъпата покупка. :balk_149:

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #103 -: Януари 20, 2007, 12:04:51 pm »
С малко закъснение, изкам да честитя рожденният ден на дъщеричката на Ния и месечинките на сладките господин и госпожица на Джами и Стефи!
Да са ви здрави и много усмихнати дечицата, мили момичета, за да им се радвате с цялата си сърце! :balk_7:

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #104 -: Януари 20, 2007, 20:09:47 pm »
Jam, книжката, в която пишеше за реда на никнене на зъбите и възможната му връзка с рахита е "Как да помогнем на бебето при заболяване", практически наръчник, изд. Здраве и Знание, от д-р Минко Хинков под редакцията на доц. д-р Теодора Симеонова. Случайно я мернах в кварталното детско магазинче и я взех, защото са систематизирани най-честите заболявания, по симптоми, така че да знаеш какво да правиш. Сигурно и в д-р Спок има същото, и там има подобен списък. Единственото предимство на българската книжка е, че пише какво тукашно лекарство може да дадеш, докато се консултираш с педиатъра си.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #105 -: Януари 21, 2007, 10:43:34 am »
Да се включа в края на седмичката и аз.

Първо да ви БЛАГОДАРЯ за поздравите за именния ден на бебе Тони и да честитя на супер огромни патерици именния ден на Антъни и Наско, ЧРД на Ели и месечинки на Деси и Марти.
Нека вашите слънца мили мами бъдат здрави и щастливи, да растат безгрижно и карсиво, да ви радват и обичат.

Включваме се малко късно в тази седмична тема поради ред причини. Първо времето прекрасно и ни сме почти по цял ден навън, второ нещо много съм се изтощила и съм супер трупясала, явно и аз се уморявам от разходките  :lol: Трето бебе Тони отново ни побърква с невероятния и изнемощяващ рев от силни колики. Четвърто немога да изгоня таткото от компютъра. :? и пето няколко пъти пишех в темата, обаче нета яко ме прецакваше и аз се отказвах.
След акто сменихме всички възможни медикаменти (капки за колики) и правихме нон стоп масаж на коремчето, реших да прибягна до последните капки Саб Симплекс. Има ефект засега, но пък сега спи по много, чак немога да го събудя (нали това исках все пак  :?) От тези капки обаче детето не може да ака и започна да яде съвсем по малко (от 140 мл на 5 хранения, яде 80-90 мл). Реших да прескочим няколко приема, обаче настана ад под небето (писъци отново до изнемощяване). До кога се питам аз ще ни мъчат тези ужасни колики, вече не издържам (мисля си вече, че до 3 месец няма да ни отминат).
Незнам какво да правя сега, като давам Саб Симплекс поне спим и не се мъчим, обаче пък неможем да акаме и ядем съответно.
Ох знам, че сигурно ви оттегчавам с нашите колики, обаче това е много изтощително и за двама ни. Искам да облекча малкото ми слънчице, макар че го превърнах в опитно зайче  :( (капки, чайчета, масажчета) Питах педиатърът и тя каза да дам малко дуфалак ако се е запекло детето, да обаче той няма запек. Просто трудно ака като акото му е по гъсто и кремообразно. Акаме с термометър на 2 дни веднъж. Заради грипа несмея да го заведа на частно педи да го прегледа.
За бг-мама и аз като Дони и Джам, чета ако ми остане време де, по ми лесно вас да питам.  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #106 -: Януари 21, 2007, 11:19:21 am »
Оги, благодаря за инфото, много ми е полезно. Аз знаех само за тези от Премаман :?
Колко време чака за доставката?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #107 -: Януари 21, 2007, 13:53:51 pm »
Колко време чака за доставката?
По-малко от месец.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #108 -: Януари 21, 2007, 14:14:04 pm »
Наде, не е възможно да има проблеми с акането от Саб симплекса. Сега послушай патило;) Вземи си еспумизан капки и по същия начин - слагат се в шишето. На две-три хранения слагай еспумизан. От него детето ще пръцка повече и ще ака повече и по-лесно. Сменяй ги така и предполагам, че ще облекчиш положението с акането. А за спането - по-добре да си спи и ти да можеш да си починеш. Не го буди - той ще се буди сам като е гладен.
Вие сте на 2 месеца и все пак той трябва да яде по 120-135 мл. Не се притеснявай че яде по-малко. След като възстановят теглото си, бебетата после почват да се хранят по-малко. А при теб схемата е 1 пред месеца и 0 за край - 120 мл трябва да изяждате на хранене. Явно тези 80 са му напълно достатъчни. Ако не бяха, щеше да се буди и да иска да яде.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #109 -: Януари 21, 2007, 18:22:48 pm »
Гане ми ние досега бяхме с еспумизан обаче нямаше кой знае какъв ефект, като го смених със саб симплекс имаше голяма промяна, коята описах по горе. Дадох аз дуфалак и направо се ужасих, протече памперса и всичко стана мазало. Повече няма да давам да видим дали още ще дриска така (ех защо винаги я слушам тази моя педи).
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #110 -: Януари 21, 2007, 19:16:50 pm »
Наде, ти няма да го даваш постоянно. Просто сменяш в някое от шишетата със саб симплекса. Помага да се изака малко по-лесно. А дуфалак не бих пила и аз даже :? Не му давай такива неща. Малко по-трудно е, защото сте на АМ. А като разбиваш шишето се получава една пяна отгоре и тази пяна прави коликите. Саб симплекса има да цел да разбие тази пяна на финни частички. И двете лекарства са от една група, по принцип основното вещество е едно и също. Надявам се да ти помогне по този начин и да се поуспокоиш малко.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #111 -: Януари 21, 2007, 20:55:17 pm »
Ох Гане нищо душа не помага, освен Саба за сега от него поне спи. Пробвах да давам само вечер капки, обаче то рев то чудеса и сега давам на всяко хранене. Верно от еспумизана повече пръцкаше но пък не спеше и непрекъснато се напъваше и плачеше, съответно и неядеше. Когато не сме акали пак неядем. Иначе ядем по 140 мл. но на 5 хранения, което прави 700 мл за ден, ако се храним 6 пъти по 120 мл пак същото идва 720 мл..Той обича да си хапва, но когато се напъва от колики или от трудно изхождане не яде, иска ама или се дави от напъните или плаче силно. Ще видим как ще се справяме, аз с всички капки следвах тази схема в началото давах преди всяко хранене като спазвах написаното на листовките, но когато се запичаше ги спирах и давах само вечер. Общо взето за да има ефект някакъв трябва да ги давам нон стоп.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #112 -: Януари 21, 2007, 21:55:30 pm »
Гане, точно активното вечество, дето им е еднакво на всички капки (симетикон), действително предизвиква запек, мен и педиатърът ме беше предупредил за това.

Перденце, общо взето, няма среден път, освен да даваш капките само 1-2 пъти на ден, малко преди часовете, когато си забелязала, че детенцето плаче най-силно. Ето и една алтернатива, която имаше умерен успех при нас - чайче от чист анасон на зърна (една равна чаена лъжичка, попарена с 500 мл вода, оставяш 2 часа, прецеждаш и даваш вместо вода). Друга възможност е да се посъветваш с педиатърът и да смените АМ с друга марка, с по-ниско съдържание на желязо (това няма да спре коликите, по-скоро може да облекчи перисталтиката, желязото води до по-трудно изхождане). Малко остана при вас, търпение :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #113 -: Януари 21, 2007, 21:57:02 pm »
Силви,
Свързах се с една позната по Скайп – тя е финансов инспектор в Здравната каса в Пазарджик, но в момента е в майчинство. Цитирам ти дословно какво ми писа вчера в отговор на твоя въпрос:
„Купува си талон за временен избор от здравната каса и го попълва и го дава на лекаря, който ще си избере в Монтана. Той ще си го носи в касата и там ще прибавят бебето към пациентската му листа и ще започне да получава за него парички и ще му е пациентче. В понеделник ще питам по-точно, защото аз не се занимавам с тези неща, но така беше последно и сигурно още е така. На лекаря в София не е длъжна да се обажда, защото по служебен път от следващия месец ще махнат бебето от пациентската му листа, но тя пък трябва да вземе досието на бебето, така че ще се наложи да иде до лекаря си в София. Но при всички положения трябва да си вземе досието на бебето и да отиде в касата в Монтана – там ще й кажат какво да направи.”
В понеделник ще я подсетя да попита и да ми каже малко по-точно и ясно какво да направиш. 
*
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #114 -: Януари 21, 2007, 22:59:49 pm »
перденце, защо не смениш млякото. при нас имаше голям ефект.даваш ли чая на Хип против колики или за добро храносмилане.аз ги давах тези двата даже вместо вода.
  Верди, само да ти напомня да ми кажеш за книгата, за настъпващите три годинки, че иначе ще ти дам снаха побойничка.имам чувството че от сега съм безсилна пред дете на 2 години
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 23:07:19 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #115 -: Януари 22, 2007, 01:06:41 am »
Наде, когато започнахме да даваме капки - нас ни предупредиха да ги слагаме в самото мляко вътре, а не отделно. Така имало по-голям ефект. Еспумизана го давай в сутрешно шише или през деня, за да може да ака, а саб симплекса във вечерно, следобедно - според това, кога ти е най-проблемен и най-много реве. Освен това си направи една торбичка с морска сол, загряваш я да топли, не много, че да не го изгориш и като го сложиш да спи му я слагай на коремчето. Можеш наистина да смениш самото мляко. Не знам какво даваш сега, аз съм давала само на Нестле млякото за алергични деца, но не сме имали много големи проблеми с колики. Освен това, педиатъра тук ни беше препоръчал да слагаме малко зехтин в млякото, за да му помага да ходи по-лесно. Можеш и това да опиташ. Не вреди, може само да облекчи положението.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата 15-21.01
« Отговор #116 -: Януари 22, 2007, 08:17:33 am »
Мати беше на 1.5 м., когато ми писна и се обадих на хомеопатичния доктор да ми даде нещо за колики! Просто вече не се търпеше - тогава като чели станаха по-силни коликите! Четри дни по-късно се разделихме с тази емоци и така до ден днешен! Лекарството се казва Хамомила 30 - 4 ъти по една гранулка между храненията!
Матей - 1.04.2006 г