0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ей момичета страшни сте, пълни с инфомация!!! Направо ви се радвам! :lol:

Ами и на мен ми се иска да "формирам" статистиката на забременелите след вливане на интралипид! Така де!

Снощи говорих с някаква сестра при д-р Стаменов, която ми каза, че те досега не били вливали интралипид и не знаели.... Препоръча ми да се видя с техните имунулози, че защо, нали имам препоръка от доц. Конова вече? Поисках си точно схемата от нея пък да видим тогава ще се съгласят или не. На мен и двете трябва да ми се вливат на 5-6 ден от МЦ, така че ако тук не се съгласят да направят "коктейла" ще трябва да ходя в Плевен.... :(
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Колкото повече чета информация за тези НК клетки, толкова повече ме обхваща отчаяние на моменти. На какво би могло да се дължи това повишение?
Roby, аз също съм при д-р Стаменов. Миналата събота се видях с неговите имунолози, запознах ги с изследванията си при доц. Конова и нейните препоръки, както и резулатите от вливанията. Техният коментар беше, че не бил проучен достатъчно ефекта от интралипида (което всичко знаем). За имуновенина казаха, че много момичета се повлиявали, аз казах, че не съм една от тях и повече нямаше коментар. По настояване на док пак пуснах имунологични; сега в събота чакам резултати и ще се видя отново с имулозите, за да ги коментираме. Ще пиша веднага щом имам инфо.

Ако в клиниката не се съгласят да ти направят вливания според схемата на доц. Конова (в което дълбоко се съмнявам), не е необходимо да ходиш чак до Плевен. Може и в София в някоя друга клиника.
*
Котаранка, доц. Конова ми каза, че правели такива вливания при д-р Стаменов и при Доц. Щерев. Не знам дали има и други места.

Аз не съм пациентка на д-р Стаменов. Правих ИНСИ при Табакова, но никога няма да се върна там! (писах в тамата: Анкета за Инвитро подробно...), а и се оказа че инвитрото изобщо не не било необходимо...  Честно казано дори не искам генеколог сега (малко съм отвратена от гилдията), но за него поне прочетох най-добри отзиви във форума! Евентуално може да направя инсеменация, защото след тези вливания и дригите неща които имам да правя (заради антифосполипидни антитела) не ми се измерва и кога ми е овулацията, темпертатури и т.н. и после под строй в леглото  :lol: Но категорично не искам само защото искам да ползвам тази клиника някой да се опитва да променя лечението ми назначено от доц. Конова! В момента май само на нея имам доверие! :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Но категорично не искам само защото искам да ползвам тази клиника някой да се опитва да променя лечението ми назначено от доц. Конова! В момента май само на нея имам доверие! :P

Roby, спомням си твоята история  :( Не се притеснявай, никой няма да ти промени назначеното от доц. Конова. Имуновенинът могат да ти го влеят и във всяка болница, където има реанимация (някои момичета май бяха ходили в Шейново), като си дадеш схемата, а интралипидът е безопасен - почти навсякъде. 
*
Благодаря ти за отговора Котаранка. :D Тя е препоръчала да се комбинират, първия ден Имуновенин, а втория интралипид. За това ми се искаше на едно място да ги направя вливанията. Ти къде си влива до сега интралипида?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Само да уточня, че при вторият ми опит бях все още в Т. Киркова, а не при д-р Стаменов, а там никой нито се интересуваше от имунологичните ми, а какво оставаше и вливания да ми правят. Затова ги правих при мъжа ми в болницата (Vта градска), пък и ми беше най-удобно.  :)  Където ще ти правят имуновенина, там могат и интралипида. Правих ги по точно същата схема.
Здравейте момичета, аз съм бременна в началото на 3 месец от инвитро. Преди процедурата направих изследвания за НК клетки и се оказаха 13,4% при стойност по малка от 12%. С доц Конова се разбрахме да влея от 7-10 дни преди ЕТ интралипид по схема. Направих го. На следващия месец резултатите бяха още по завишени - 17,90% пак вливах. Сега пак съм направила изследванията и ако са пак толкова завишени не мисля че ще повярвам че интралипида действа. Зная че вече започвам да се отчайвам и не дай си боже да загубя бебето което от толкова години чакам ме е страх да си помисля какво бих направила.



Hari_77, опитай се да се успокоиш, миличка. Много момичета си бременят съвсем нормално със завишени НК клетки и точно, както при теб, не се повлияват от каквито и да е вливания. Спокойна и щастлива бременност и повече да не се сещташ за тези гадни клетки! Благодаря, че сподели с нас.

 :bighug:
*
Хари, поткрепям Котараната, трябва да се успокоиш, това с умонологията май е голяма магия, не е ясно кое помага и кое не. Но безпокойството със сигурност не е полезно нито за НК клетките нито за бебчо! Мила ти поне си превалила първата планина, "хванало" се е бебчето, а това си е страшна победа!!!!

Какво мисли доц. Конова за това?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Където ще ти правят имуновенина, там могат и интралипида. Правих ги по точно същата схема.

Котарана, и за мисля, че така ще е ней-добре. Щом не е толкова сложно, не виждам защо да не може при д-р Стаменов? Имам записан час при него другата седмица и това мисля и да вливам, така, че ше пиша как се развиват нещата.  8O Имаш ли представа дали навсякъде може да се намери интралипид и имуновенин?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Roby, имуновенин мисля, че лесно се намира. Виж за интралипида, не знам (възползвах се наличностите от реанимацията в болницата при мъжа ми, знаеш как  :P ). Защо не питаш директно при д-р Стаменов - те и без това осигуряват на пациентите си всички необходими лекарства, без да се налага да се луташ и да ги купуваш на някакви високи цени?
*
Някой вливал ли е при д-р Владимиров?
*
Ами мисля да поразпитам тук там за интралипид първо, защото нали при д-р Стаменов не го били вливали до сега. При него цените на лекарствата ОК ли са? При Табакова лекарствата купувани от нея си бяха с надценка от всякъде. Много ме дразнеха с това!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
При него цените на лекарствата ОК ли са? При Табакова лекарствата купувани от нея си бяха с надценка от всякъде. Много ме дразнеха с това!

Да, мога да твърдя за цените за лекарствата за стимулаця - по цени на едро.
*
Е, това е още един добър знак за този лекар. Не съм била при него, но от това, което чета във форума се надявам да е правилен избор. Сигурно и ще направя инсеменация там, за по-сигурно (след вливанията). Гледах, че при класацията няма много забременяли при него от инсе, но за тази анкета май не е голяма активността! :D
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
По настояване на док пак пуснах имунологични; сега в събота чакам резултати и ще се видя отново с имулозите, за да ги коментираме. Ще пиша веднага щом имам инфо.

Котарана, как вървят нещата при теб? Аз ще правя вливането сигурно този петък при него. Интралипида го намерих в една аптека, към 18 лв., направиха поръчка за края на деня да го взема. Имуновенина ми обещаха да го поръчат от клиниката.

Как протича вливането? Гадно ли е? 8O
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Не, Roby, не е гадно вливането. За имуновенина се зареди с една хубава книжка, списания, въобще приятни неща - да минава времето. На мен просто ми беше досадно, но нищо повече. А след имуновенина, интралипида просто не го броиш.  :D

Ами нещата при мен... доста съм озадачена. Миналата година, когато правих изследвания при доц. Конова CD3-CD16+56+NK cells ми бяха над нормата. Сега са Ок. Сега изледваха и 2 други панела и резултатите са:
CD3+CD16+56+NKT cells   10%   (реф. ст-т 2-10%)
CD56+CD16+NK cells   12%   (реф. ст-т <12%)

Не са над нормата, но имунолозите препоръчват вливане на 52 ампули имнувенин!!!  8O При ембриотрансфер, клетките можели да нарастнат и да минат тези гранични стойности. Аз казах, че при вливане на 30 ампули при мен нямаше ефект, но те смятат, че 30 били малко (аз съм си все едни и същи килограми).  :(

Очевидно стойностите на тези клетки си варират съвсем спокойно, без дори да съм вземала някакви мерки. Ами ако преди ембриотрансфер са с по-ниски стойности? Аз как да знам?

Питах дали няма някакъв друг вариант - например активна имунизация. Бил стар метод и без резултат. А с имуновенина имало резултат - само аз не виждам точно при кое момиче от форума се е проявил този резултат.  :?

Ще говоря с док, но не мисля да правя повече вливания.
*
Котарана, ти къде правиш вливанията?
Много се озадачавам, защото и аз трябва да правя, а д-р Конова още не ми е изпратила схемата, а нямам много време. :(
Габи, аз въобще не смятам да ги правя. Но иначе - или при д-р Стаменов или в болницата при мъжа ми (да си мрънкам и да се глезя  :)).

Най-добре се обади на доц. Конова, ако много закъсняваш със схемата.