Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.

Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Експертно Търсене
593406 Публикации в 17510 Теми- от 23996 Потребители - Последен потребител: Annichka  Септември 03, 2010, 17:27:34 pm
www.zachatie.orgРепродуктивно здравеНа чашка кафе и на халба бираДом и хоби (Модератори: Osiana, Елфи)ВКУСОТИИ
Страници: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 26   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: ВКУСОТИИ  (Прочетена 80045 пъти)
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Марито
Много активен потребител
Публикации: 2835

Ел. поща
« Отговор #160 -: Април 19, 2006, 14:13:21 pm »

Ееееееееееееееее не бе, просто обменяме инфо Twisted Evil
Активен
Мели
Д-р Мариела Даскалова
Медицински консултант Сдружение Зачатие
Много активен потребител
*
Публикации: 9654

ДРЗ 2010: Поглед към мъжкия стерилитет

WWW Ел. поща
« Отговор #161 -: Април 19, 2006, 18:41:12 pm »

Цитат на: Mari_Pz
Ееееееееееееееее не бе, просто обменяме инфо Twisted Evil

Инфо, да, бе, а гладните!  Laughing
Активен

Марито
Много активен потребител
Публикации: 2835

Ел. поща
« Отговор #162 -: Април 20, 2006, 08:16:31 am »

Ми ще ги нахраним бе, не са си казали Wink
Активен
lora_atanasova
Нов потребител
*
Публикации: 8

Ел. поща
« Отговор #163 -: Април 29, 2006, 09:13:48 am »

Zdraveite momicheta receptite vi naistina sa mnogo hubavi i veche gi dobavih kam moiata kolekcia. Shte vi dam edna mnogo lesna i barza recepta za prigotviane na banica.

Namazniavate edna tavichka s maslo ili olio i zapochvate da redite korite parvo slagate 2 i otgore nastargvate sirene. Za cialata banica shte vi e neobhodimo okolo 300grama. I taka sled tova kora malko sirene pak kora i t.n dokato zavarshite s kora. Nariazvate banicata na parcheta i zalivate s malko poveche ot polovin chaena chasha maznina kakvato vie predpochitate olio ili maslo po cialata banica. Prigotviate si smes ot 3-4 iaca s voda kolichestvo kolkoto mazninata razbarkvate ia, zalivate banicata i pechete.

BON APETI
Активен
lemon
Глобален Модератор
Много активен потребител
*
Публикации: 6145

« Отговор #164 -: Април 29, 2006, 09:19:05 am »

Цитат на: lora_atanasova
Zdraveite momicheta receptite vi naistina sa mnogo hubavi i veche gi dobavih kam moiata kolekcia. Shte vi dam edna mnogo lesna i barza recepta za prigotviane na banica.

Namazniavate edna tavichka s maslo ili olio i zapochvate da redite korite parvo slagate 2 i otgore nastargvate sirene. Za cialata banica shte vi e neobhodimo okolo 300grama. I taka sled tova kora malko sirene pak kora i t.n dokato zavarshite s kora. Nariazvate banicata na parcheta i zalivate s malko poveche ot polovin chaena chasha maznina kakvato vie predpochitate olio ili maslo po cialata banica. Prigotviate si smes ot 3-4 iaca s voda kolichestvo kolkoto mazninata razbarkvate ia, zalivate banicata i pechete.

BON APETI

Рецептата сигурно е хубава, затова я превеждам:

Здравейте момичета рецептите ви наистина са много хубави и вече ги добавих към моята колекция. Ще ви дам една много лесна и бърза рецепта за приготвяне на баница.

Намазнявате една тавичка с масло или олио и започвате да редите корите първо слагате 2 и отгоре настъргвате сирене. За цялата баница ще ви е необходимо около 300грама. И така след това кора малко сирене пак кора и т.н докато завършите с кора. Нарязвате баницата на парчета и заливате с малко повече от половин чаена чаша мазнина каквато вие предпочитате олио или масло по цялата баница. Приготвяте си смес от 3-4 яца с вода количество колкото мазнината разбърквате я, заливате баницата и печете.

BON APETI
Активен

It's raining, raining
On the streets of New York City
It's raining, raining, raining deep in heaven
kareliya
Редовен потребител
Публикации: 541

Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада

286341441
Ел. поща
« Отговор #165 -: Април 29, 2006, 19:57:41 pm »

По същия начин правя и аз баницата,само че към яйцата и водата накрая слагам 1-2 щипки сода бикарбонат за да стане по-пухкава.След като я извадя от фурната я поръсвам с вода и обръщам тавата върху 2 дълбоки чинии докато изстине.
Активен

denis
Много активен потребител
Публикации: 8611

458628265
« Отговор #166 -: Април 29, 2006, 21:21:53 pm »

Аз не умея да правя хубави баници,
но тази  винаги става супер. Към яйцата обаче  прибавям газирана вода (не обикновенна).
Правя и друг вариант на тази рецепта: Прибавям локум .
Активен

rally_g
Редовен потребител
Публикации: 959

Искам да бъда добра!

327580243
« Отговор #167 -: Април 29, 2006, 23:06:03 pm »

Цитат на: denis
Аз не умея да правя хубави баници,
но тази  винаги става супер. Към яйцата обаче  прибавям газирана вода (не обикновенна).
Правя и друг вариант на тази рецепта: Прибавям локум .

И аз смесвам яйцата с газирана вода, най-добре се получава с естествено газираните води (като Перие, например, друг вид не съм срещала на бг пазара). Моята се получава супер.
Денис, а ти къде и как го слагаш локума, нарязваш ли го и слагаш ли и яйца или само локум, кори и мазнина?сори, ако ти се стори, че въпроса ми е тъпичък, но не съм от най-вещите домакини.
Активен

ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
rally_g
Редовен потребител

Искам да бъда добра!

327580243
« Отговор #168 -: Април 29, 2006, 23:26:03 pm »

Момичета,
пускам една много хубава рецепта за приготвяне на телешко месо (тип като винен кебаб), рецептата е на мъжа ми, той ме научи и аз я правя, не съм я изпробвала лично, не обичам месо, но всички, които съм нагостила с това ястие казват, че е превъзходно, месото било много крехко. И така, необходими продукти:  1 1/2 телешко месо (шол), 2 моркова, 1 домат, 4 глави лук за готвене, 1.с.л. брашно, няколко скилидки чесън, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:  месото се нарязва на малки парченца и се задушава в малко мазнина до златисто, след което месото се прехвърля в тенджера с подсолена вода, колкото да покрие месото и се вари на бавен огън. Междувременно се задушават първо лукът, а после настърганите на ситно морковчета и домата, след което се прибавят към месото. След това се загрява на тиган без мазнина до златисто 1 с.л. брашно, като се бърка непрекъснато, за да не загори и се добавя към врящото ястие.  Месото се вари около 1 1/2ч. поне на слаб огън. Бихте могли да добавите и кафена чашка топло мляко към яхнията, казват че така месото ставало по-крехко. Правила съм я и по-двата начина, мъжът ми казва че няма разлила. В края се прибавят настърганите на ситно скилидни чесън и магданоз.
За гарнитура се поднася картофено пюре, а аз лично предпочитам - варен кафяв ориз, което е и по-здравословно.
Enjoy:)
Активен

ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
denis
Много активен потребител

458628265
« Отговор #169 -: Април 30, 2006, 08:50:12 am »

Цитат на: rally_g

Денис, а ти къде и как го слагаш локума, нарязваш ли го и слагаш ли и яйца или само локум, кори и мазнина?сори, ако ти се стори, че въпроса ми е тъпичък, но не съм от най-вещите домакини.

Аз немога да ям само баница, така без нищо. Ако ям, то е винаги само с мед. И затова тази със локума ми харесва много.
Локума го слагам заедно със сиренето (или сирене + 1 яйце  и нарязани парченца локум .Една кутия локум).Отгоре я заливам с гореща мазнина (след като я нарежа) и накрая с яйцата и газир.вода.
И после   ям само заради локума. Wink
Активен

rally_g
Редовен потребител

Искам да бъда добра!

327580243
« Отговор #170 -: Април 30, 2006, 12:09:01 pm »

Благодаря ти Денис, ще я пробвам някой път, звучи вкусно;)
Активен

L_R
Потребител
**
Публикации: 126

« Отговор #171 -: Май 04, 2006, 12:28:33 pm »

айде да ви кажа смотани соленки които мъжете много харесват

250гр.масло
450тр.брашно
5тр.захар
2 яйца
100гр.сирене

та значи месете тесто от маслото брашното иахарта и половиното сирене след тей изрезвате кръгчета с чашка и въгре пълните от останалото сирене разбито с 1 яйце и слепвате крайчетата редите в тавичка мажете с жътъка от другото яйце ръсете по мерак ким или сусам и печете за кратко в гореща фурна и сервирате на мъжете))))
Активен

L_R
Потребител
**

« Отговор #172 -: Май 04, 2006, 12:30:51 pm »

май ще излезе вече и чинията
Активен

kareliya
Редовен потребител

286341441
Ел. поща
« Отговор #173 -: Май 04, 2006, 19:30:51 pm »

Днес правих за сефте едно много лесно и вкусно ястие.Та значи:

0.500гр. кайма
        1-2 супени лъжици дом пюре
        1 гл. лук,чубрица,червен и черен пипер
        1 ч.л. сметана/но може и без нея ако не разполагате/
        100гр. кашкавал
        1 пакет полуготово картофено пюре/или сами си приготвяте такова,но за 1.20 не си заслужава плескането/  Laughing
      Предварително се задушава лука,нарязан на ситно.Прибавя се каймата и се запържва като за мусака.Добавят се сметаната,дом пюре и подправките.Готовата смес се изсипва във йенска тавичка.
   Отделно се приготвя картофеното пюре според инструкциите на опаковката.Изсипва се върху каймата.Отгоре се настъргва кашкавал и се запича.Да ви е сладко Very Happy

П.С. В сместа с каймата може пожелание да прибавите нарязани кисели краставички,варени яйца и гъби.
Активен

minie_mouse
Редовен потребител
Публикации: 892

« Отговор #174 -: Май 05, 2006, 15:04:00 pm »

Нали сега е времето на пресните картофки...
Това е моето хрупкаво предложенийце.

Хрупкави пресни картофи с бекон на фурна

кг пресни картофи
2 яйца
настърган кашкавал
2 домата
1гл. лук
100г бекон
4с.л. бяло вино
кубче бульон
1ч.л. зеленч. микс/риган,мащерка/

Настърганите лук и домати се запържват.Добавят се лентичките бекон,чесъна.След малко-виното,подправките и бульона,разтворен в малко водичка.
В намазнена тава се редят нарязаните картофи,заливат се със соса.Пече се в силна фурна.Накрая се залива с разбитите яйца и кашкавал и се допича за да хване златиста коричка. Razz
Активен

kareliya
Редовен потребител

286341441
Ел. поща
« Отговор #175 -: Май 06, 2006, 13:46:12 pm »

Благодаря за рецептата Мини,много вкусно се получи.Но имам един съвет-преди да залееш картофите със сместа е хубаво да ги задушиш малко,защото доматите стягат картофите и стават по-бавно.Освен това в сместа добавих и 1с.л. заквасена сметана.Иначе рецептата си заслужава  Wink
Активен

minie_mouse
Редовен потребител
Публикации: 892

« Отговор #176 -: Май 06, 2006, 15:25:14 pm »

Цитат на: kareliya

Благодаря за рецептата Мини,много вкусно се получи.Но имам един съвет-преди да залееш картофите със сместа е хубаво да ги задушиш малко,защото доматите стягат картофите и стават по-бавно.Освен това в сместа добавих и 1с.л. заквасена сметана.Иначе рецептата си заслужава  Wink

Аз ги запържвам преди това,ама реших да пропусна тая нездравословна подробност. Embarassed
Активен

denis
Много активен потребител

458628265
« Отговор #177 -: Май 08, 2006, 20:17:49 pm »

БРУСКЕТИ
         продукти:
- франзела
- 2-3 домата
- 1-2 ск.чесън
- 5-6 маслини
- 2 с.л. зехтин
- риган
- босилек
- сол
- настърган кашкавал

1. В купа: доматите, без семки нарязани на малки кубченца +нарязани на ситно маслини +счукан чесън +риган + босилек + сол
Сместа престоява 10-15 мин.
2. В тава: се нареждат нарязани по диагонал филийки франзела - пекат се на 180 градуса - да се зачервят от двете страни.
3. Върху всяка филийка се поставя плънка и отгоре настърган  кашкавал.
4.Пекат  се само отгоре -  да се запече хубаво кашкавала.

Това е нещо, което в къщи много обичат и което правя от доста години, и все още харесват   Wink (както и бонбони от моркови и захаросани кестени )
Активен

mini
Глобален Модератор
Много активен потребител
*
Публикации: 5871

... понякога само си стоя ...

« Отговор #178 -: Май 11, 2006, 19:38:59 pm »

Пълнени гъби
------------------------
1 кг. печурки- по- едрички
250 гр. шунка
5-6 средно големи кисели краставички
кашкавал
сол
черен пипер
магданоз и копър /по желание/
Гъбите се сваряват в подсолена вода и след това се почистват от пънчетата. Шунката и краставичките се нарязват на ситно, омесват се с подправките и след това се слага от сместа върху всяка гъбка. Отгоре се слага кашкавала, нареждат се в тавичка, слага се мазнина и тавата се покрива с фолио. Запичат се около 10 минути.
Активен

L_R
Потребител
**

« Отговор #179 -: Май 19, 2006, 11:45:34 am »

айде на Супата от тиквичкииии
продукти
4-5 тиквички
връзка пресен лук
2-3 моркова
малко домати от консерва
ориз
олио
червен пипер 1 малка лъжичка
магданоз и копър
2 капки оцет
сол

та значи нарязвате лука на ситно ,морковите ги настъргвате и запържвате леко лука морковите и доматите в олиото, заливате с вода и нарязвате тиквичките на кубчетада речем на кубчета около 2-3 см. и ги пускате да се варят, след като се посварят добавяте шепа ориз и червения пипер като е готово и изключити котлона добавяте на ситно магданоза и копъра и 2 капки оцет и сол

и приятен ви апетит накрая Very Happy
Активен

Страници: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 26   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
ул. „Кадемлия“ №13, ап. 11,
Сдружение “Зачатие”
E-mail: zachatie@gmail.com
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   карта на сайта