|
Марито
|
 |
« Отговор #160 -: Април 19, 2006, 14:13:21 pm » |
|
Ееееееееееееееее не бе, просто обменяме инфо 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мели
Д-р Мариела Даскалова
Медицински консултант Сдружение Зачатие
Много активен потребител

Публикации: 9654
ДРЗ 2010: Поглед към мъжкия стерилитет
|
 |
« Отговор #161 -: Април 19, 2006, 18:41:12 pm » |
|
Ееееееееееееееее не бе, просто обменяме инфо  Инфо, да, бе, а гладните! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Марито
|
 |
« Отговор #162 -: Април 20, 2006, 08:16:31 am » |
|
Ми ще ги нахраним бе, не са си казали 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lora_atanasova
Нов потребител

Публикации: 8
|
 |
« Отговор #163 -: Април 29, 2006, 09:13:48 am » |
|
Zdraveite momicheta receptite vi naistina sa mnogo hubavi i veche gi dobavih kam moiata kolekcia. Shte vi dam edna mnogo lesna i barza recepta za prigotviane na banica.
Namazniavate edna tavichka s maslo ili olio i zapochvate da redite korite parvo slagate 2 i otgore nastargvate sirene. Za cialata banica shte vi e neobhodimo okolo 300grama. I taka sled tova kora malko sirene pak kora i t.n dokato zavarshite s kora. Nariazvate banicata na parcheta i zalivate s malko poveche ot polovin chaena chasha maznina kakvato vie predpochitate olio ili maslo po cialata banica. Prigotviate si smes ot 3-4 iaca s voda kolichestvo kolkoto mazninata razbarkvate ia, zalivate banicata i pechete.
BON APETI
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lemon
Глобален Модератор
Много активен потребител

Публикации: 6145
|
 |
« Отговор #164 -: Април 29, 2006, 09:19:05 am » |
|
Zdraveite momicheta receptite vi naistina sa mnogo hubavi i veche gi dobavih kam moiata kolekcia. Shte vi dam edna mnogo lesna i barza recepta za prigotviane na banica.
Namazniavate edna tavichka s maslo ili olio i zapochvate da redite korite parvo slagate 2 i otgore nastargvate sirene. Za cialata banica shte vi e neobhodimo okolo 300grama. I taka sled tova kora malko sirene pak kora i t.n dokato zavarshite s kora. Nariazvate banicata na parcheta i zalivate s malko poveche ot polovin chaena chasha maznina kakvato vie predpochitate olio ili maslo po cialata banica. Prigotviate si smes ot 3-4 iaca s voda kolichestvo kolkoto mazninata razbarkvate ia, zalivate banicata i pechete.
BON APETI Рецептата сигурно е хубава, затова я превеждам: Здравейте момичета рецептите ви наистина са много хубави и вече ги добавих към моята колекция. Ще ви дам една много лесна и бърза рецепта за приготвяне на баница. Намазнявате една тавичка с масло или олио и започвате да редите корите първо слагате 2 и отгоре настъргвате сирене. За цялата баница ще ви е необходимо около 300грама. И така след това кора малко сирене пак кора и т.н докато завършите с кора. Нарязвате баницата на парчета и заливате с малко повече от половин чаена чаша мазнина каквато вие предпочитате олио или масло по цялата баница. Приготвяте си смес от 3-4 яца с вода количество колкото мазнината разбърквате я, заливате баницата и печете. BON APETI
|
|
|
|
|
Активен
|
 It's raining, raining On the streets of New York City It's raining, raining, raining deep in heaven
|
|
|
|
kareliya
|
 |
« Отговор #165 -: Април 29, 2006, 19:57:41 pm » |
|
По същия начин правя и аз баницата,само че към яйцата и водата накрая слагам 1-2 щипки сода бикарбонат за да стане по-пухкава.След като я извадя от фурната я поръсвам с вода и обръщам тавата върху 2 дълбоки чинии докато изстине.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
denis
|
 |
« Отговор #166 -: Април 29, 2006, 21:21:53 pm » |
|
Аз не умея да правя хубави баници, но тази винаги става супер. Към яйцата обаче прибавям газирана вода (не обикновенна). Правя и друг вариант на тази рецепта: Прибавям локум .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
rally_g
|
 |
« Отговор #167 -: Април 29, 2006, 23:06:03 pm » |
|
Аз не умея да правя хубави баници, но тази винаги става супер. Към яйцата обаче прибавям газирана вода (не обикновенна). Правя и друг вариант на тази рецепта: Прибавям локум . И аз смесвам яйцата с газирана вода, най-добре се получава с естествено газираните води (като Перие, например, друг вид не съм срещала на бг пазара). Моята се получава супер. Денис, а ти къде и как го слагаш локума, нарязваш ли го и слагаш ли и яйца или само локум, кори и мазнина?сори, ако ти се стори, че въпроса ми е тъпичък, но не съм от най-вещите домакини.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
rally_g
|
 |
« Отговор #168 -: Април 29, 2006, 23:26:03 pm » |
|
Момичета, пускам една много хубава рецепта за приготвяне на телешко месо (тип като винен кебаб), рецептата е на мъжа ми, той ме научи и аз я правя, не съм я изпробвала лично, не обичам месо, но всички, които съм нагостила с това ястие казват, че е превъзходно, месото било много крехко. И така, необходими продукти: 1 1/2 телешко месо (шол), 2 моркова, 1 домат, 4 глави лук за готвене, 1.с.л. брашно, няколко скилидки чесън, сол, черен пипер. Начин на приготвяне: месото се нарязва на малки парченца и се задушава в малко мазнина до златисто, след което месото се прехвърля в тенджера с подсолена вода, колкото да покрие месото и се вари на бавен огън. Междувременно се задушават първо лукът, а после настърганите на ситно морковчета и домата, след което се прибавят към месото. След това се загрява на тиган без мазнина до златисто 1 с.л. брашно, като се бърка непрекъснато, за да не загори и се добавя към врящото ястие. Месото се вари около 1 1/2ч. поне на слаб огън. Бихте могли да добавите и кафена чашка топло мляко към яхнията, казват че така месото ставало по-крехко. Правила съм я и по-двата начина, мъжът ми казва че няма разлила. В края се прибавят настърганите на ситно скилидни чесън и магданоз. За гарнитура се поднася картофено пюре, а аз лично предпочитам - варен кафяв ориз, което е и по-здравословно. Enjoy:)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
denis
|
 |
« Отговор #169 -: Април 30, 2006, 08:50:12 am » |
|
Денис, а ти къде и как го слагаш локума, нарязваш ли го и слагаш ли и яйца или само локум, кори и мазнина?сори, ако ти се стори, че въпроса ми е тъпичък, но не съм от най-вещите домакини. Аз немога да ям само баница, така без нищо. Ако ям, то е винаги само с мед. И затова тази със локума ми харесва много. Локума го слагам заедно със сиренето (или сирене + 1 яйце и нарязани парченца локум .Една кутия локум).Отгоре я заливам с гореща мазнина (след като я нарежа) и накрая с яйцата и газир.вода. И после ям само заради локума. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
rally_g
|
 |
« Отговор #170 -: Април 30, 2006, 12:09:01 pm » |
|
Благодаря ти Денис, ще я пробвам някой път, звучи вкусно;)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
L_R
Потребител

Публикации: 126
|
 |
« Отговор #171 -: Май 04, 2006, 12:28:33 pm » |
|
 айде да ви кажа смотани соленки които мъжете много харесват 250гр.масло 450тр.брашно 5тр.захар 2 яйца 100гр.сирене та значи месете тесто от маслото брашното иахарта и половиното сирене след тей изрезвате кръгчета с чашка и въгре пълните от останалото сирене разбито с 1 яйце и слепвате крайчетата редите в тавичка мажете с жътъка от другото яйце ръсете по мерак ким или сусам и печете за кратко в гореща фурна и сервирате на мъжете))))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
L_R
Потребител

|
 |
« Отговор #172 -: Май 04, 2006, 12:30:51 pm » |
|
 май ще излезе вече и чинията
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
minie_mouse
|
 |
« Отговор #174 -: Май 05, 2006, 15:04:00 pm » |
|
Нали сега е времето на пресните картофки... Това е моето хрупкаво предложенийце. Хрупкави пресни картофи с бекон на фурна кг пресни картофи 2 яйца настърган кашкавал 2 домата 1гл. лук 100г бекон 4с.л. бяло вино кубче бульон 1ч.л. зеленч. микс/риган,мащерка/ Настърганите лук и домати се запържват.Добавят се лентичките бекон,чесъна.След малко-виното,подправките и бульона,разтворен в малко водичка. В намазнена тава се редят нарязаните картофи,заливат се със соса.Пече се в силна фурна.Накрая се залива с разбитите яйца и кашкавал и се допича за да хване златиста коричка. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
|
|
denis
|
 |
« Отговор #177 -: Май 08, 2006, 20:17:49 pm » |
|
БРУСКЕТИ продукти: - франзела - 2-3 домата - 1-2 ск.чесън - 5-6 маслини - 2 с.л. зехтин - риган - босилек - сол - настърган кашкавал 1. В купа: доматите, без семки нарязани на малки кубченца +нарязани на ситно маслини +счукан чесън +риган + босилек + сол Сместа престоява 10-15 мин. 2. В тава: се нареждат нарязани по диагонал филийки франзела - пекат се на 180 градуса - да се зачервят от двете страни. 3. Върху всяка филийка се поставя плънка и отгоре настърган кашкавал. 4.Пекат се само отгоре - да се запече хубаво кашкавала. Това е нещо, което в къщи много обичат и което правя от доста години, и все още харесват  (както и бонбони от моркови и захаросани кестени )
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mini
Глобален Модератор
Много активен потребител

Публикации: 5871
... понякога само си стоя ...
|
 |
« Отговор #178 -: Май 11, 2006, 19:38:59 pm » |
|
Пълнени гъби------------------------ 1 кг. печурки- по- едрички 250 гр. шунка 5-6 средно големи кисели краставички кашкавал сол черен пипер магданоз и копър /по желание/ Гъбите се сваряват в подсолена вода и след това се почистват от пънчетата. Шунката и краставичките се нарязват на ситно, омесват се с подправките и след това се слага от сместа върху всяка гъбка. Отгоре се слага кашкавала, нареждат се в тавичка, слага се мазнина и тавата се покрива с фолио. Запичат се около 10 минути. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
L_R
Потребител

|
 |
« Отговор #179 -: Май 19, 2006, 11:45:34 am » |
|
айде на Супата от тиквичкииии продукти 4-5 тиквички връзка пресен лук 2-3 моркова малко домати от консерва ориз олио червен пипер 1 малка лъжичка магданоз и копър 2 капки оцет сол та значи нарязвате лука на ситно ,морковите ги настъргвате и запържвате леко лука морковите и доматите в олиото, заливате с вода и нарязвате тиквичките на кубчетада речем на кубчета около 2-3 см. и ги пускате да се варят, след като се посварят добавяте шепа ориз и червения пипер като е готово и изключити котлона добавяте на ситно магданоза и копъра и 2 капки оцет и сол и приятен ви апетит накрая 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|