0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
ВКУСОТИИ
« Отговор #60 -: Май 26, 2005, 12:20:36 pm »
Хич не ти трябва да си осиновяваш магаре  :lol:
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #61 -: Май 27, 2005, 17:04:06 pm »
Лилянке, ето една рецепта и от мен :)
Аз съм я пратила там ;)
Пиле по мексикански с портокал
« Последна редакция: Декември 29, 2013, 07:17:59 am от mishanta »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14911
ВКУСОТИИ
« Отговор #62 -: Май 27, 2005, 18:01:33 pm »
Цитат на: cygnus
Лилянке, ето една рецепта и от мен :)
Аз съм я пратила там ;)
Пиле по мексикански с портокал


тая па - ше аби коняка...  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Котлети с мляко
« Отговор #63 -: Юни 08, 2005, 07:55:32 am »
4 бр. свински котлети
300 гр. мляко
50 гр. масло
200 гр. гъби
3-4 моркова
кашкавал
бульон- 1 бр.
пресен лук
пресен чесън
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер

Котлетите се разрязват напречно, за да се получи нещо като джоб, където се слагат магданоза и чесъна нарязани наситно. Месото се пържи много добре ( аз го овалях в брашно, смесено с червен, черен пипер и сол). След като се изпържат се отделят в йенска тавичка и се задушават зеленчуците в маслото: първо сварените и нарязани на ленти гъби, после морковите и накрая нарязания на едро пресен лук. Добавя се и магданоз. Върху котлетите се поставя по едно парче кашкавал ( с големината на съответния котлет), добавят се задушените зеленчуци, бульона и млякото. Пече се докато млякото се изпари.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Пилешки бутчета с ориз, салам и зеленчуци
« Отговор #64 -: Юни 25, 2005, 18:40:36 pm »
Пилешки бутчета с ориз, салам и зеленчуци

А ето и ви и една от мен:
необходими продукти:
1ч.ч ориз
3 пилешки бутчета
100 гр.шпек салам
100 гр.гъби
1ч.ч.кисело мляко
1 склидка чесън
1 купичка настърган кашкавал
малко магданоз
1ч.л.подправка за пиле
4с.л.прясно мляко
1с.л.соев сос
сол,черен пипер -на вкус
   Правите марината от пр.мляко,соевият сос и подправката за пиле и пил.бутчета и оставате в хладилника за 1-2 часа.Сварявате ориза и го отцеждате от водата.Нарязвате и счуквате 1 скилидка чесън и го омесвате с киселото мляко.
  След като пилето е готово го слагате да се пържи и добавяте гъбите,магданоза и шпековият салам ,намаляте топлината и продължавате с пърженето.Когато са готови ,добавяте и ориза и той да се поизпържи малко.
   Слагате пилешкото бутче в средата на чинията и изсипвате отгоре пържената смес.Около сместа наслагвате киселото мляко.Покривате веднага с рендосаният кашкавал и оставате във фурната на 100 градуса за 4-5 минути(докато кашкавала се разтопи)Сервира се веднага
  Да Ви е сладко :P  :P
« Последна редакция: Октомври 17, 2013, 19:05:14 pm от mishanta »
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #65 -: Август 13, 2005, 22:49:23 pm »
Лили, къде изчезна? Липсват ми съветите ти и идеите ти за разни вкуснотийки.


*
ВКУСОТИИ
« Отговор #66 -: Август 14, 2005, 09:01:38 am »
ами не влизам умишленно да не се товаря но чета от време на време като си казвате желанията ще пиша :D


*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #67 -: Август 14, 2005, 09:14:12 am »
Ама и в чата не влизаш? Влизай от време на време.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
ВКУСОТИИ
« Отговор #68 -: Януари 12, 2006, 18:18:36 pm »
Това са рецептите от темата на mini_monse

Сладък салам
-------------------
3 пак.обикновени бисквити/чаени/
малък маргарин/пак.масло/
1/2 ч.ч. пудра захар/ако ви е малко , сложете си още/
какао/лъжица-две/
орехи
ванилия

Смилате орехите и бисквитите.Размесвате маргарина/маслото/ с пудрата захар, какаото и ванилията.Добавяте орехите и бисвитите.Размесвате добре, оформяте като салам върху ал. фолио, декорирате с парченца орехчета и завивате на стегнато руло.Стяга се в хладилник.

Обещах на момичетата във чата, че ще напиша една рецепта с гъбки, но като се замисля, защо да съм само аз?!?Драснете своите любими рецепти, пък после ще обменим мнения. :balk_602:
------------------------------------------------------------------------------------
Гъби `Аморе мио`
-------------------------------
200г гъби
2-3 глави лук
1/2 ч.ч. ориз
1/2 настърган морков
1 зелена чушка
мащерка
целина
пикантина на вкус/често я употребявам, може да се замени със сол/

Заливка:
1/2 ч.ч. кисело мляко
настърган кашкавал за коричката :D

В малко мазнина задушаване на силен огън нарязаните гъби, лук,чушка, морков.Сипвате ориза, като стане стъклен наливате вода/не много/,добавяте подправките и прехвърляте в тавичка, заливате с млякото.Печете до готовност на ориза, поръсвате кашкавала и допичате зада хване златиста коричка.

------------------------------------------------------------------------------------
Rally_pat:Хайде от мен една лесна рецепта за гарнитура към всякакви мръвчици (любима на мъжо ми):-))))

Картофи по институтски

4 големи картофа (около 600 - 800 грама)
масло - около 60 грама
вода
сол
копър

Обелвате картофите, и ги нарязване на едри кубчета в дълбок тиган с капак или тенджера с тефлоново покритие.
Върху тях слагате маслото на парченца, добре е равномерно да се разпредели върху картофите.
Заливате с вода - да се покрият две трети от картофите.
Захлупвате с капака, и оставяте да врат на среден огън. Когато водата е извряла на 3/4, леко посолявате. В посления момент добавяте нарязания копър и сервирате.

Бележка: ако използвате леко подсолено масло, и не обичате да ядете солено, няма нужда да солите (аз специално не го правя).

-------------------------------------------------------------------------------------
panda:
И специално за любителите на риба - любимата рецепта на половинката. Изрових я от net-a и толкова му хареса, че иска да му я правя поне веднъж седмично!

Риба с картофи

400 -500 гр. филе от бяла риба
1 кг. картофи
1-2 майонези
вода
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и нарязват на по-едри кубчета. Нареждат се в тавичка. Посоляват се леко /може и с бульон от кубче/. Върху тях се редят едно до друго рибните филета, обилно намазани от двете страни с майонеза. Сипва се малко вода в тавичката. Пече се на 200 градуса около 45-50 минути.
Рибата става като панирана /от майонезата/, а картофите са супер гарнитура. Преди сервиране може да поръсите с чер пипер.
И да не забравите най-важното - бирата или бялото винце!
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 13:47:38 pm от mishanta »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
ВКУСОТИИ
« Отговор #69 -: Януари 12, 2006, 19:15:08 pm »
Лили.....  :balk_145:

Къде си....?
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #70 -: Януари 13, 2006, 10:05:19 am »
Лили,такава наслада ми създаваш с твоите снимки!Страхотни са!Благодарско!Нямаш ли нужда от дегустатор?Аз съм насреща!И съм ценител на добрата кухня.Просто обожавам да се храня , а също така и да готвя.Лилииииииииииииииииииии,продължавай с темета смело.Имаш си публика,която чака снимки с нетърпение.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
ВКУСОТИИ
« Отговор #71 -: Януари 15, 2006, 07:43:26 am »
Пилешки гърди със сметанов сос, гъби и сирена
--------------------------------------------------------------------------------


Продукти:
6 бр. пилешки гърди
400 гр. гъби печурки
500 гр. сметана за готвене
2-3 вида френски сирена- по избор, около 150 гр. от всяко
брашно
сол
черен пипер
червен пипер
риган
босилек
розмарин

Приготвяне:
Брашното се смесва с подправките, пилешките гърди се овалват в сместта и се пържат леко. Нареждат се в гювеч (или йенско стъкло), като между тях се изсипват наразяните на кубчета френски сирена. Гъбите се измиват и се нарязват на лентички и се разстилат най- отгоре върху пържолките. Ястието се залива със сметаната и се пече на умерена фурна около 40 минути.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
ВКУСОТИИ
« Отговор #72 -: Януари 15, 2006, 10:57:38 am »
Благодаря, Мини, че премести рецептите, ама аз не можах да намеря `Вкусотии` , затова пуснах темата :oops: .Сега всичко е на едно място , чудесно! :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
ВКУСОТИИ
« Отговор #73 -: Януари 15, 2006, 17:36:55 pm »
Темата Вкусотии вече съм я заковала като съобщение и ще стои винаги на първа страница. Извинявам се на момичетата, на които копирах рецептите и сега са като мой постинг, но до толкова са ми " модераторските" умения- надявам се да няма сърдити и ако искате можете да си ги напишете отново лично всяка в тази тема, аз ще изтрия моя пост.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Anonymous

ВКУСОТИИ
« Отговор #74 -: Януари 16, 2006, 18:06:12 pm »
Лученик

1. Продукти за плънката : 300 гр. гъби печурки, половин килограм картофи, 2 глави лук, половин чаена чаша ориз, 300-500 гр. свинско месо, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол, олио

2. За тестото:
І-ви Вариант - купено тесто от магазина се премесва с олио  /2-3 супени лъжици/ и се оставя да втаса наново.
ІІ ри Вариант - 1 кг брашно се замесва с мая, разтопено масло с олио - около 1/3 чаена чаша, сол.


Начин на приготовление::

1. В дълбок тиган се запържват в следния ред : свинското месо, лука, гъбите. Слагат се подправките и червения пипер, след това картофите, нарязани на дребни кубчета. Добавя се около 2/3 чаена чаша с вода /така, че почти да бъде покрита сместта от тигана/. След като започнат да увират картофите , се слага и ориза. Оставя се и той да уври, като преди сваляне от огъня почти не трябва да е останала вода в тигана /бърка се за да не загори/.
2. Тестото се разделя в съотношение 2:1. В предварително намазана с олио тава по - голямата пита и се разстила като краищата трябва да излезат извън тавата.
3. Изсипва се сместта от тигана;
4. Втората част от тестото се разстила и се поставя върху запържената смес и  се похлупва  с краищата на долната кора.
5. Пече се във фурна на 200 градуса.

Цялата тая тирада става като пица калцоне по балкански и е доста вкусно.
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #75 -: Януари 17, 2006, 10:07:02 am »
Малеййй, това с пилешките гърдииии....

Косето е на небето.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #76 -: Януари 22, 2006, 11:51:05 am »
Тесто за пица за Джам:

3 чаши брашно
2 чаши кисело мляко
2-3 с.л. топла вода
1-2 яйца
1ч.л. сол
1 ч.л. сода
Това е доза за голяма тава - осем порции.
Бърка се в купа с лъжица. Не се меси.
Тавата се намазва с олио, поръсва се с брашно и отгоре тази смес се разстила с лъжицата на слой с дебелина 1-1.5см.
Не си цапаш ръцете изобщо :wink:
ВКУСОТИИ
« Отговор #77 -: Януари 22, 2006, 19:04:38 pm »
лали, от содата не се ли надува?Да не става като солено кексче? :D Иначе е много хитро това с нецапането на ръцете. :wink:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #78 -: Януари 22, 2006, 19:16:39 pm »
Надува се, ама малко - около един сантиметър, сантиметър и половина.
Това е доза за голяма тава!!!
Осем порции.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12081
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ВКУСОТИИ
« Отговор #79 -: Януари 22, 2006, 20:16:57 pm »
Искам да споделя с вас, че СЛАДКИША на боровинка е убиец, трепач!
И е крайно неправилно да седи на ента страница от форума.  :lol:

Направих го с микс горски плодове, а отделно с ябълки. И стана просто великолепен! Впечатлението ми е, че на по - слаба фурна, 180 градуса и за 40 минути става по - добър.
« Последна редакция: Януари 08, 2014, 15:08:53 pm от mishanta »


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу