0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #60 -: Октомври 26, 2006, 18:29:08 pm »
Направили сме всички необходими изследвания, от хормони до проходимост на тръби. Ходили сме къде ли не и резултата е един и същ - няма причина :( Последно бяхме при д-р Владимиров, който каза, 4е показателите от спермограмата са нормални и попадаме в графа неизяснен стерилитет. Понеже не знам какво друго да направим остана операцията на мъжа ми и при мен лапароскопия( което смятам също да направя догодина)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #61 -: Октомври 27, 2006, 02:24:56 am »
Направили сме всички необходими изследвания, от хормони до проходимост на тръби. Ходили сме къде ли не и резултата е един и същ - няма причина :( Последно бяхме при д-р Владимиров, който каза, 4е показателите от спермограмата са нормални и попадаме в графа неизяснен стерилитет. Понеже не знам какво друго да направим остана операцията на мъжа ми и при мен лапароскопия( което смятам също да направя догодина)

 8Oна мен ми звучи странно това, че досега не си правила лапароскопия, а се водите с неизяснен стерилитет. И още хем резултатите на мъжа ти са добри, хем ще правите операцията, кое налага това?? Пиши какво ще решите! Най-искренно ти желая да не стигаш до лапаро!!  Успех!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #62 -: Октомври 27, 2006, 18:14:31 pm »
На мен ми прозвуча също странно това че мъжа ми има варикоцеле, а спермограмата му е добре. Кацаров каза, че дори и сега да няма проблем след време показателите ще се влошат и пак ще му се наложи операция. Думите на д-р Владимиров бяха, 4е за него причина за стерилитета няма(или поне не е видима), а мъже с показателите на моя стават бащи. Правихме и при него изследвания за съвместимост между яйцеклетката  и сперматозоидите (така и не запомних как точно се казваха), каза че лапаро не се налага понеже прави тест за проходимост на тръби всичко е ок, имам и овулация. Мислех, че инсеминациите ще решат проблема, но не стана така. След 3-та инсеминация решихме. че няма смисъл да продължаваме с тях, а да се насо4им към инвитро или икси (каквото предложи доктора ни). Мисля си обаче, че преди това трябва да се направи и лапаро. Май се чудим какво да направим само и само да се избегне инвитрото :))) Мерси за отговорите и по-нататък ще пиша за резултатите
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #63 -: Октомври 31, 2006, 13:35:32 pm »
Искам и аз да ви кажа как мина нашата операция.
Операцията  прави д-р Кацаров.Насрочена беше 11.00 часа .Мъжът ми ми се обади по телефона около 14.00 часа и каза че всичко е минало много добре.Той вече бил излязъл и пиел кафе!!!Каза ми : "Непременно напиши в Зачатие , че давам на д-р Кацаров оценка 8 по петобалната система."
Същата вечер (24.10)остана при роднини в София , а на следвашия ден (25.10)се прибра с абтобус до Стара Загора.На 26.10 тръгна пак на работа.За последното не съм много доволно но така и не можах да го убедя да си почине няколко дни.Днес ще му махат конците , но досега не се е оплакал .Само малко куцаше първите 2-3 дни.
Показателите му преди операцията не бяха много лоши но той реши че си заслужава да я направи.Ще направим контролна спермограма след няколко месеца , но най-щастливи ще сме ако доказателството за успеха е бебе.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #64 -: Октомври 31, 2006, 14:12:44 pm »
Jasmine, много ти благодаря за окуражаването миличка :balk_21: Дано момчето ти се възстанови напълно, а показателите му станат отлични като на 18годишен  :D И чакаме бебешки новнки от тебе възможно най-скоро :bfp1: preggo
Искам да те питам - носихте ли направление за уролог за операцията и колко ви струваше самата операция и изследванията за нея?
Поздрави на смелото ти момче и успех в бебеправенето!


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #65 -: Октомври 31, 2006, 22:40:24 pm »
И ние  днес приключихме с операцията. Момичета, направо си глътнах езика като видях мъжа си. Все и едно излизаше от кафене!  :lol: Нищо не му личеше, освен леко патешката походка. При нас има друг проблем. Снощи моята половинка вдигна 38 градуса и направих един кратък курс за сваляне на температура (нали днес трябваше да се яви гладен и жаден и няма право на сутришно харче). Тази сутрин хиляда пъти му повторих да каже на Кацаров за температурата. И познайте дали е казал - естествено, че не! Как да не се ядосаш! На връщане в колата отново вдигна 37.7. Когато осетих, че упоиката отшумява се опитах да му дам течен аналгин, за което бях критикувана, че нося цяла аптека. В епикризата е записано: при болка - aulin до 2т. дневно след храна и течен аналгин. (не че не носих и аулин...) За тези на които им предстои операция: силно ви препоръчвам да носите обезбобяващи лекарства.
Телеца си показа ината, не ме послуша и съжалява за това. Пи течен аналгин едва след като започна да се превива от болка. Е, пи и парацетамол...
Не искам да ви притеснявам, че се е появила силна болка. Като се замисли човек все-пак е операция! Мисля, че бързо ще отшуми.
Иначе много е доволен от Кацаров, сестрите, обстановката и не на последно място от хигиената.
Силно се надявам да има ефект от цялата тази работа. Смути ме само това, че Кацаров не му е предписал никакви лекарства. Може би така трябва. Аз мисля да не му давам никакви витамини. С химията сме напред. Десет години пие лекарства без прекъсване. Имаше години през които пиеше лекарства под схема. Стигал е до 13 таблетки на прием. Вече не помня всички лекарства. Жал ми е за него.
Моля се това да е краят на мъките ни.

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #66 -: Ноември 01, 2006, 00:46:07 am »
 Милички,пожелавам на всички много добри показатели след операциите :D Ние бяхме при Кацаров оказа се че влошаването се дължи на МНОГОТО цигари :( но поне няма нови вени :)

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #67 -: Ноември 01, 2006, 10:06:17 am »
Телеца си показа ината, не ме послуша и съжалява за това. Пи течен аналгин едва след като започна да се превива от болка.
Мила, и моят мъж е Теленце :D Знам какво имаш предвид за ината. Иначе ще се заредя с течен аналгин и аулин. Между другото, хубаво, че си му дала течен анлагин - той сваля температура от раз. Желая му бързо възстановяване и скоро да си направите красиво, здраво бебче :)
Николинка, ние като отидохме при Конова и тя направо написа на мъжа ми "спиране на цигарите" - не намаляване! Хубаво е, че няма нови разширени вени и дано успее да спре цигарките - поне докато направите бебчо ;) Моят мъж успя да ги спре, защото беше болен няколко дни и не му се пушеше чак, а после - приложи телешкия инат  :balk_70:
Успех момичета и моля ви, стискайте палци и при моя мъж операцията да мине леко и ползотворно!


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #68 -: Ноември 01, 2006, 10:42:56 am »
Разбира се, че ще стискаме палци :lol:Ще видите, че всички скоро ще се похвалите с добри новини.
Успех, момичета!!!!
 :bighug:
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #69 -: Ноември 01, 2006, 11:57:47 am »
Момичета, благодаря ви че споделихте как са минали операциите. Искрено се надявам за бързо възстановяване и добри спермограми!
bebe_2006, браво на твоето момче, че е впрегнал ината за полезно нещо!
nikolinka , дано сега като "докторът каза така" да откаже цигарите, поне за малко.
Аулина ми е непознат като лекарство, но още от днес ще се запася. Вече сме почти убедени, че ще спим в София  :D
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #70 -: Ноември 01, 2006, 18:09:02 pm »
Дано да ги откаже иначе :balk_198:

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #71 -: Ноември 02, 2006, 11:23:25 am »
Мисля че част от парите за тази операция се поемат от здравната каса.Доплаща се също и престоя в болницата.Ние лично бяхме с препоръка от познат и затова не носехме направление.Операцията заедно с изследванията излезе около 250 лв.
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #72 -: Ноември 02, 2006, 23:37:09 pm »
Много се радвам, че моето момче успя даоткаже цигарите преди 8 месеца. Не му беше лесно, но все-пак удържа фронта. Сега остава бебока да дойде. Ако знаете само как си мечтая за близнаци.... :D .... Искам да бъда щестлива дебелана! 1000% съм сигурна,че всички момичета тук искаме това - здрави и хубави бебета  :D  :D :D :

*

    Аби

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #73 -: Ноември 03, 2006, 09:20:12 am »
Бебе , желая ви успех с операцията.Моят мъж прави такава при  д-р Кацаров в началото на юли т.г. и засега сме доволни- има подобрение на спермограмата, но ще се зарадвам истински при реален резултат.Сега се подготвям за инсеминация във Варна, но искам да направя  фоликуметрия в Русе.Питах в Медикус дали имат  вагинален УЗ и ми казаха че в целия град  имал само д-р Николов. Моля ако е удобно препоръчай ми гинеколог от Русе , защото прочетох  че си правила инсеминация в София, а преди това си следиш цикъла в Русе.Предварително благодаря за отговора.Ако имаш конкретен въпрос за операцията от варикоцеле ще се радвам да ти отговоря.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #74 -: Ноември 03, 2006, 16:43:50 pm »
Аби, направи си регистрация за да мога да ти пиша лични бележки. Освен това, щом си от Русе, може да се включиш на следващата на среща на русенки от Зачатие - всички мацки са много симпатични и интелигентни - хубава компания :)
За фоликулометрията - това, че само един д-р имал вагинален УЗ не е вярно :lol: Лично аз ходя при д-р Зарзаланов - кабинетът му е на Ул."19-ти Февруари" 17 и работи всеки ден от 17.00 до 19.00 часа. Това е на спирка "Чайка" в една нова кооперация срещу джамията. Няма нужда да си записваш час - отиваш и си пазиш ред. Аз съм доволна от него - мисля, че в сравнение с другите АГ в Русе, разбира много повече от проблемно забремняване и се държи внимателно. Но ако си решила да правиш инсе във Варна, предоплагам че е добре да питаш дали те са съгласни да си правиш подготовката за него в Русе. Ако те интересува друго - питай без да се притесняваш :)
Мерси за окуражаването за операцията. Дано при всички нас скоро се види +резултат от всичките лечения :bfp1:


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #75 -: Ноември 03, 2006, 18:09:32 pm »
Бебе , благодаря за бързия отговор.Аз съм правила  вече едно инсе във Варна , а тази пролет и инвитро матурация в София , но просто  досега  не ми е  налагало да  си следя цикъла в Русе.Всъщност само веднъж ходих на вагинален УЗ в АГ комплекса и щях да припадна- видеозона им беше направо допотопен.Благодаря за поканата за среща но съм малко резервирана.Нали знаеш, всеки си има лична история, а пък  Русе е малък град.Все пак много ти благодаря за отзивчивостта  и ти желая скорошен успех.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #76 -: Ноември 13, 2006, 11:43:01 am »
Операцията мина. В клиниката беше чисто, целият персонал беше внимателен и усмихнат, самият доктор отговори на всички наши въпроси търпеливо. Доволни сме от вниманието, което ни отделиха - да са живи и здрави всички от екипа на д-р Кацаров  :comm:
Сега се възстановява моето момче - доста го боля след като мина упойката, но вече е по-добре. За съжаление, поради това че вените са били много разширени, се получи отток, който се надяваме скоро да изчезне.
Гледаме напред с надежда скоро да видим и ние положителен тест :bfp1:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #77 -: Ноември 13, 2006, 11:50:08 am »
Браво Бебе, само хубави неща от тук нататък. Дано това да е последното лошо преживяване.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #78 -: Ноември 13, 2006, 12:16:37 pm »
Хайде, вече чакаме добрите новини :D :D :D
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #79 -: Ноември 13, 2006, 12:24:33 pm »
Момичета, моля ви за подкрепа. Нашият ред е утре. Много съм притеснена, но за пред него се владея.
Освен операция на варикоцелето, ще правим и биопсия.
Стискайте палци в тестисите да имаме сперматозоиди, благодаря ви!