0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #40 -: Октомври 20, 2006, 08:08:56 am »
Много ми се иска мъжете ни да имат подобрение след такава операция. И все пак ме хваща страх от неизвестното и от това, че сме погубили много надежди. Ще ми се това да не е поредната. Даваме си кураж една на друга, по пряк или косвен начин, което е прекрасно, но всяка една от нас таи дълбоко в себе си един песимизъм, който й шепне: "Да бе, то е лесно да се каже отстрани."
Благодаря ви момичета за всичко споделено от вас, защото разбирам, че не съм сама!
На 31 октомври мъжа ми е на операция при Кацаров и ви обещавам да ви кажа как е минала, когато се приберем. Не сме от София.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #41 -: Октомври 20, 2006, 10:10:11 am »
Abloy, ще стискаме палци на 31-ви - операцията да мине леко и да има огромно подобрение в показателите на спермограмата на мъжа ти. Успех, мила :crossfingers: :goodluck:
Чакам да пишеш как е минало всичко.


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #42 -: Октомври 20, 2006, 10:16:47 am »
Успех и от мене  :P.Дано всичко мине без проблеми и след операцията да дойдат и двете чертички.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #43 -: Октомври 20, 2006, 14:54:34 pm »

Abloy , прочетох че ще правите операция при д-р Кацаров на 31-ви и не сте от София. Какво решихте, ще останете ли няколко дни в София?
Ние сме за операция на 14-ти, обаче според Кацаров едва ли не скачаш и тръгваш след нея. Мъжът ми настоява да си пътуваме същата вечер, а според мен е невъзможно да кара. Мъча се да го убедя да останем за няколко дни...

Успех ви желая!  :bighug:
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #44 -: Октомври 20, 2006, 19:02:08 pm »
Julito, направи и невъзможното  поне да не кара той.  :crossfingers:

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #45 -: Октомври 20, 2006, 19:03:41 pm »
    Просто е невъзможно да го накарам да остане в София. Аз ще шофирам навръщане. Непознавам София и изпитвам меко казано доза страх от това.   :? Преди 2години го оперираха от скъсан минискус. Операцията беше в 2 след обед, а в 8 вечерта тръгнахме да се пребираме - естествено аз карах. При положение, че пътувахме 150км... Изпитва ужас от болници и най-вече от хигиената там.
    Има и компромисен вариант. Пригответе се да останете 2-3 дни, пък след операцията той сам ще прецени дали може да пътува. Ако пътува, според мен, някой друг трябва да шофира. Все пак е все-още под въздействието на упойката... То е равностойно да караш дрогиран! Поговорете отново.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2006, 10:46:01 am »
   Изпитва ужас от болници и най-вече от хигиената там.
Операцията се прави в някаква частна клиника и се надявам, че хигиената ще е на ниво. Аблой, вие сте първи за операция и ще кажете какви са били условията ;)
   
Все пак е все-още под въздействието на упойката... То е равностойно да караш дрогиран!
Упойката е местна, така че не мисля че ще е дрогиран. По скоро може да го понаболява след като мине ефектът от упойката :(
Желая успех при операциите на всички наши любими мъже :goodluck: и дано скоро всички се похвалим с :bfp1:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2006, 13:13:22 pm »
Упойката няма да е проблем. Тя действа 2-3 часа. Никой няма да го пусне да си ходи, преди да е излязъл напълно от нея.
Задължително обаче трябва да кара друг. Моят мъж също имаше намерение да кара 150 км. след операцията, но след като го срязаха, желанието му се изпари. Даже возенето му беше тежко.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #48 -: Октомври 23, 2006, 13:18:35 pm »
Ох, обаче нали знаете за синдрома "Доктора каза"  8O
Той доктора може да е казал, че е лека операцията, колкото да не го стресира допълнително.
Ще подготвя аз престой в София в хотел или на квартира, пък...
За съжаление аз не съм шофьор, а не иска да ангажираме други хора.
Успех ви желая на всички момичета и техните момчета с операциите! Дано са успешни и без усложнения!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2006, 08:51:20 am »
Момичета, въпросче. А вашите момчета оплакват ли се от болки в коремната област и слабините от тази разширена вена? Моля ви, споделете. На сина ми му предстои подобна операция, но мисля, че мотивът при него не е стерилитет, а силна болка, която почва малко под пъпа, вляво и после слиза надолу. Благодаря на всички отговорили.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2006, 09:38:13 am »
При мъжа ми нямаше болка преди операцията.
Но за съжаление няма и подобрение след нея. Даже много са се влошили всички показатели. При нас е минала година и половина след операцията.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #51 -: Октомври 24, 2006, 11:44:20 am »
Danajord,
при мъжа ми има такова придърпване и тежест, подобно на това което описваш. Д-р Кацаров каза, че може да се дължи както на варикоцелето, но също така че болката можело да има невралгичен характер. Имало нерв, който вървял непосредствено до семепроводите /тук може да не съм съвсем точна с обяснението, но моля за извинение/.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #52 -: Октомври 24, 2006, 11:52:52 am »
Жулито, и на нас е обяснявал същото Кацаров отнсно нерва!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #53 -: Октомври 24, 2006, 15:59:28 pm »
Благодаря ви. А това означава ли, че ако се оперира, болката може да не изчезне? Има ли някой по-компетентен, който би могъл да даде съвет,  как най-правилно да се постъпи. Или при всички случаи операция и ако болката не изчезне, след това да се търси друг източник, така ли? Ще чакам още мнения, моля ви.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #54 -: Октомври 24, 2006, 20:15:20 pm »
Danajord,има по-компетентни от нас и това са лекарите,съберете няколко мнения и тогава минете към операция.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #55 -: Октомври 24, 2006, 22:37:11 pm »
Моето мъжле най-много го тревожи това, че няма абсолютно никакви симптоми от описаните за варикоцеле.  Кацаров му казал, че има ІІ - ІІІ степен в ляво и слабо изразено варикоцеле в дясно (каквото и да означава това).
Nikolinka, при вас откриха ли нещо друго? Казаха ли на какво може да се дължи влошаването?

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #56 -: Октомври 25, 2006, 06:37:28 am »
Извинявам се, въпроса беше към nelkata.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #57 -: Октомври 25, 2006, 13:30:07 pm »
ДанаЙорд, аз съм на мнение, че дори и болката да е от неврологичен характер, ако има открито варикоцеле, трябва да се оперира, докато причината не е станала "мотивът при него Е стерилитет". Рано или късно това ще започне да влияе зле на сперматогенезата, а тогава сигурно човечетата ще са на дневен ред и, повярвай ми, много боли. По-добре е да предприеме тази интервенция сега и да може да се възстанови, докато мине на вълна бебе.
Желая ви късмет и сподели после опита си с момичетата тук, моля те.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #58 -: Октомври 25, 2006, 20:02:25 pm »
Здравейте.Успех на всички на които предстои такава операция . При нас доктора твърди 4е спермограмата е нормална, само обема е по-малък(1.3), но това не било причина за стерилитет.Спермограмата е правена в клиника по стерилитет и заключението е hypovolemia Normozoospermia. Рових в интернет, но нищо не открих. Мъжът ми има варикоцеле, открито при Кацаров, но няма никакви симптоми,които той описва като болки, стягане и т.н. Следващата година мислим да се оперира, но искам да попитам според вас обема на еякулата ще се повлияе ли при такава операция и може ли това да е причината за липсата на бебе. Правили сме 3 инсеминации за съжаление неуспешни и следващата стъпка маи е инвитро :( Пак успех на всички
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #59 -: Октомври 25, 2006, 21:55:38 pm »
Мила Петя, казваш, че при мъжа ти всичко е ок, но пък има варикоцеле  8O Ти правила ли си всички изследвания, които ние жените трябва да правим. А те са доста, както предполагам знаеш. дано при теб всичко да е ок, и аз не виждам смисъл защо ще се оперира мъжа ти, ако не е толкова зле. Аз от един гинеколог, знам, че той самият има варикоцеле още като студент и не се е подложил на операция, сега има голям син. Петя, каквото и да правите, желая ти късмет.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!