0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
операция от варикоцеле?
« -: Октомври 09, 2006, 11:07:03 am »
Момичета, на моето момче му предстои операция от разширена вена и аз много се притеснявам как ще мине :( Кацаров ни убеждава, че е сравнително лека, но все пак си е операция. За това моля момичета, чиито мъже са минали през това, да споделят как е минало при тях. Благодаря ви предварително  :balk_21:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2006, 11:40:27 am »
Бебе, не се притеснявайте!Операцията е лека и възстановяването е бързо. на моя мъж му я правиха със спинална упойка даже  :D Стискам палци всичко да е наред!Успех!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2006, 11:49:31 am »
Е, хубава работа! Чак сега ли го откриха това варикоцеле?
Не се притеснявай! Наистина е лека операция и много бързо ще се възстанови. На моя мъж я правиха в Русе, беше под пълна упойка и със срязване на коремните мускули, но въпреки това го изписаха на същия ден и се възстанови сравнително бързо. Доколкото знам Кацаров не прави операциите по този начин, така че всичко ще стане много бързо, безболезнено и леко.
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2006, 12:23:24 pm »
Бебе, спокойно.
Операцията минава бързо, обикновено с местна упойка.
Възстановяването на нормалния начин на живот е след една седмица. После постепенно за месец - напълно.
Първите дни непременно да си стои вкъщи, да не се отвори раната. След 2-3 дни може да тръгне и на работа, но без натоварвания.
Снабдете се с лепенки за оперативни рани (има на URGO), стерилни марли и течен Йодасепт. Сменяй му превръзката всеки ден.
А ти подготвяй витаминозните коктейли :D.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2006, 14:11:47 pm »
Благодаря ви за успокоението, момичета. Ами Кацаров каза, че се правел малък (5-7см) разрез над тестиса - не знам само на кожата или и на коремните мускули. Ако е само кожата - добре. С местна упойка. А след това - ще му трябват ли някакви обезболяващи?
Иначе лепенки, марли и йод ще подготвя - мерси за съвета Уайт ;)
Галя, чак сега отидохоме в София, а за тукашните уролози не искам да коментирам.
Айви, Кацаров ли прави операцията на твоя мъж?


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2006, 14:42:29 pm »
На моя мъж му сложиха инжекция с обезболяващо и му дадоха да си има течен аналгин за всеки случай. Можеш да си купиш от аптеката да имате вкъщи.
Допълнително му изписаха антибиотик и нестероидни противовъзпалителни + кортизон за около 10 дни.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2006, 15:41:01 pm »
Не, Бебе, ние сме от Варна:)) Но за Кацаров тук чета само хубави неща. Не се притеснявайте!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2006, 18:40:58 pm »
Бебе, успех. Не се притеснявай той е добър специалист. А  що се отнася до наще доктори в Русе, просто няма да коментирам, защото ако почна няма да мога да спра. Самата аз толкова съм си патила от тях, че не искам да ги чувам и виждам. Дано това да е последното ви изпитание.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2006, 19:02:54 pm »
Ако имате възможност го оставете да лежи в болницата 5 дни. Ник лежа толкова след операцията и не сме му сменяли ние превръзки. За болницата също носете и термометър /аз бях забравила, иначе ги има 4-5 у нас с тази БТ дето мерим/ и прибори за хранене, както и козметични принадлежности. Да не забрави да си обръсне слабините- по-добре той, че не се знае на какъв ще попадне. Ники го искаха "на боксерки" обръснат. Операцията е лека, води се по- лека от апандесит, но все пак е операция. И късмет за добри резултати, това е много важна крачка занапред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2006, 19:18:15 pm »
Бебе,ние също правихме операция при него.Изписаха ни след 2 часа и всичко беше ок до като не го пусна напълно упойката след това имаше лека болка. :)Желая ви успех  :crossfingers:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2006, 09:29:05 am »
Благодаря за подробната информация, милички  :balk_21: Малко се поуспокоих, но докато не мине... Дано наистина това да ни е последното изпитание и всичко да се нареди. Благодаря ви много - като мине операцията (на 7.11) ще пиша. Стискайте му палци на моето момче  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:


*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2006, 14:55:17 pm »
Здравейте,
на моя мъж Кацаров му направи операцията преди 5 месеца и не мога да кажа, че възстановяването стана бързо. Доста си пострада - първите няколко дни направо си умираше от болка и имаше доста страшен оток. 2 седмици си минаха, преди да може да шофира и да ходи нормално. Аз ти препоръчвам да си купите и аулин, защото болките са големи. И 3-4 дни изобщо да не се опитва да излиза. Операцията е с местна упойка и изписват след 2 часа. Трябва да ти кажа, че все още мястото е оболено и го боли, ако вдига нещо по-тежко. Поне 2 месеца след операцията не трябва да спортува и да се натоварва физически. Не искам да ви плаша, но на нас Кацаров ни каза, че отминава като песен, а ние бяхме неприятно изненадани от това, което последва. Докторите не казват цялата истина.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2006, 15:20:15 pm »
VPP, а къде е самият срез? Аз от листовката не можах да разбера.


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2006, 15:49:41 pm »
Цитат на: vpp link=topic=6542.msg122477#msg122477 date=1160481317Докторите не казват цялата истина.[quote
Цялата инстина е, че много рядко се получават усложнения като при твоя мъж, а при 99% от мъжете наистина минава леко. Всяка операция си носи рисковете. Но не е редно да плашим хората с усложнения, които са много малко вероятни.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2006, 16:19:48 pm »
Не съм искала никого да плаша, просто споделих нашия опит. Освен това когато питахме Кацаров дали при нас става въпрос за усложнения, или просто ние не сме разбрали какво ни предстои, той каза "Ами вие какво очаквахте - това си е операция все пак, не е като козметична процедура". Извинявам се, ако съм ви изплашила, не съм го търсила, споделям нашия опит, който е съвсем пресен
Разрезът беше на корема долу, точно над члена. В ляво или дясно - зависи си къде е разширената вена.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #15 -: Октомври 10, 2006, 17:35:00 pm »
Бебе, операцията не е тежка в никакъв случай , на фона на моята лапароскопия например е - супер.  Моят мъж прави точно преди 2 години при въпросния Кацаров, мина добре, платихме му на ръка 200 лева и чакахме ефект. Уви за нас той е отрицателен. Мъжа ми имаше по-добри показатели преди операцията, а сега е с 10% подвижност. Според Док.Стаменов, ефекта е бил нулев, а и лекарствата, които пие мъжа ми, които препоръчва Кацаров като оксибор, цигапан, трибестан и т.н. оттях нямало смисъл, според Стаменов, на когото вярвам 100 пъти повече отколкото на Кацаров, а и тези лекарства не покачвали процента подвижност колкото е нормата, а морфологията пък съвсем??? Не знаем на кой да вярваме, но ето че вече сме на вълна ИКСИ. Желая успех при вас и дано Доктора ви помогне.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2006, 18:34:51 pm »
Мели, благодаря за успокояващите думи :balk_21:
VPP, не мисля, че си искала да ме плашиш, мила. Желая ти скорошно оздравяване на любимия мъж и да има полза от операцията - :bfp1: :wink:
Kassi, съжалявам че при вас не е имало желания ефект от операцията :( И нас ни предупредиха - 60% вероятност за пълен успех. Но пък нали нямаше да ги правят тези операции, ако не помагаха ;) Надявам се да влезем в тези 60 успешни процента и всичко да се нареди идеално - :bfp1:, :preggo: и накрая :sbabygirl: И на вас, Каси - успех!


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #17 -: Октомври 10, 2006, 19:15:39 pm »
Успех, миличка. Благодаря ти за пожеланията. Убедена съм, че при вас ще има ефект и скоро ще имаме хубави новини. Кураж на мъжлето, и пак ти казвам, няма нищо страшно. Напротив, ще ви олекне, защото сега го мислите прекалено много, а не бива.....ХУБАВИТЕ НЕЩА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯТ!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2006, 20:04:48 pm »
Успех и от мен! Ние все още чакаме резултата, но не се отчайваме. В крайна сметка ще направим каквото трябва, а пък да става каквото ще  :) Важното е да сме заедно и да се обичаме, другото са подробности.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2006, 12:11:37 pm »
Бебе, дано вече всичко да е минало успешно!!!
Що се отнася до нас възстановяване също не мина бързо – имаше оттоци, болки, температура + стреса от цялата работа. На всичко отгоре докторът не си вдигаше телефона първите три дни, защото бяха официални празници, сами трябваше да си търсим кой да смени превръзките първите дни – а пък понякога раната не се покриваше добре....

Така че аз съм малко разочарована – това е.

При нас подобрение има, но реално при условие, че първата сперомгарама не е правена в достоверна клиника, аз не мога реално да преценя какво е то. Така или иначе бременност няма (6 м след операцията), но пък оптимистите казват, че резултати се проявяват до 2 години.

Успех на вас и на всички чакащи.