0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
операция от варикоцеле?
« -: Октомври 09, 2006, 11:07:03 am »
Момичета, на моето момче му предстои операция от разширена вена и аз много се притеснявам как ще мине :( Кацаров ни убеждава, че е сравнително лека, но все пак си е операция. За това моля момичета, чиито мъже са минали през това, да споделят как е минало при тях. Благодаря ви предварително  :balk_21:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2006, 11:40:27 am »
Бебе, не се притеснявайте!Операцията е лека и възстановяването е бързо. на моя мъж му я правиха със спинална упойка даже  :D Стискам палци всичко да е наред!Успех!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2006, 11:49:31 am »
Е, хубава работа! Чак сега ли го откриха това варикоцеле?
Не се притеснявай! Наистина е лека операция и много бързо ще се възстанови. На моя мъж я правиха в Русе, беше под пълна упойка и със срязване на коремните мускули, но въпреки това го изписаха на същия ден и се възстанови сравнително бързо. Доколкото знам Кацаров не прави операциите по този начин, така че всичко ще стане много бързо, безболезнено и леко.
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2006, 12:23:24 pm »
Бебе, спокойно.
Операцията минава бързо, обикновено с местна упойка.
Възстановяването на нормалния начин на живот е след една седмица. После постепенно за месец - напълно.
Първите дни непременно да си стои вкъщи, да не се отвори раната. След 2-3 дни може да тръгне и на работа, но без натоварвания.
Снабдете се с лепенки за оперативни рани (има на URGO), стерилни марли и течен Йодасепт. Сменяй му превръзката всеки ден.
А ти подготвяй витаминозните коктейли :D.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2006, 14:11:47 pm »
Благодаря ви за успокоението, момичета. Ами Кацаров каза, че се правел малък (5-7см) разрез над тестиса - не знам само на кожата или и на коремните мускули. Ако е само кожата - добре. С местна упойка. А след това - ще му трябват ли някакви обезболяващи?
Иначе лепенки, марли и йод ще подготвя - мерси за съвета Уайт ;)
Галя, чак сега отидохоме в София, а за тукашните уролози не искам да коментирам.
Айви, Кацаров ли прави операцията на твоя мъж?


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2006, 14:42:29 pm »
На моя мъж му сложиха инжекция с обезболяващо и му дадоха да си има течен аналгин за всеки случай. Можеш да си купиш от аптеката да имате вкъщи.
Допълнително му изписаха антибиотик и нестероидни противовъзпалителни + кортизон за около 10 дни.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2006, 15:41:01 pm »
Не, Бебе, ние сме от Варна:)) Но за Кацаров тук чета само хубави неща. Не се притеснявайте!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2006, 18:40:58 pm »
Бебе, успех. Не се притеснявай той е добър специалист. А  що се отнася до наще доктори в Русе, просто няма да коментирам, защото ако почна няма да мога да спра. Самата аз толкова съм си патила от тях, че не искам да ги чувам и виждам. Дано това да е последното ви изпитание.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2006, 19:02:54 pm »
Ако имате възможност го оставете да лежи в болницата 5 дни. Ник лежа толкова след операцията и не сме му сменяли ние превръзки. За болницата също носете и термометър /аз бях забравила, иначе ги има 4-5 у нас с тази БТ дето мерим/ и прибори за хранене, както и козметични принадлежности. Да не забрави да си обръсне слабините- по-добре той, че не се знае на какъв ще попадне. Ники го искаха "на боксерки" обръснат. Операцията е лека, води се по- лека от апандесит, но все пак е операция. И късмет за добри резултати, това е много важна крачка занапред.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2006, 19:18:15 pm »
Бебе,ние също правихме операция при него.Изписаха ни след 2 часа и всичко беше ок до като не го пусна напълно упойката след това имаше лека болка. :)Желая ви успех  :crossfingers:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2006, 09:29:05 am »
Благодаря за подробната информация, милички  :balk_21: Малко се поуспокоих, но докато не мине... Дано наистина това да ни е последното изпитание и всичко да се нареди. Благодаря ви много - като мине операцията (на 7.11) ще пиша. Стискайте му палци на моето момче  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:


*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2006, 14:55:17 pm »
Здравейте,
на моя мъж Кацаров му направи операцията преди 5 месеца и не мога да кажа, че възстановяването стана бързо. Доста си пострада - първите няколко дни направо си умираше от болка и имаше доста страшен оток. 2 седмици си минаха, преди да може да шофира и да ходи нормално. Аз ти препоръчвам да си купите и аулин, защото болките са големи. И 3-4 дни изобщо да не се опитва да излиза. Операцията е с местна упойка и изписват след 2 часа. Трябва да ти кажа, че все още мястото е оболено и го боли, ако вдига нещо по-тежко. Поне 2 месеца след операцията не трябва да спортува и да се натоварва физически. Не искам да ви плаша, но на нас Кацаров ни каза, че отминава като песен, а ние бяхме неприятно изненадани от това, което последва. Докторите не казват цялата истина.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2006, 15:20:15 pm »
VPP, а къде е самият срез? Аз от листовката не можах да разбера.


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2006, 15:49:41 pm »
Цитат на: vpp link=topic=6542.msg122477#msg122477 date=1160481317Докторите не казват цялата истина.[quote
Цялата инстина е, че много рядко се получават усложнения като при твоя мъж, а при 99% от мъжете наистина минава леко. Всяка операция си носи рисковете. Но не е редно да плашим хората с усложнения, които са много малко вероятни.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2006, 16:19:48 pm »
Не съм искала никого да плаша, просто споделих нашия опит. Освен това когато питахме Кацаров дали при нас става въпрос за усложнения, или просто ние не сме разбрали какво ни предстои, той каза "Ами вие какво очаквахте - това си е операция все пак, не е като козметична процедура". Извинявам се, ако съм ви изплашила, не съм го търсила, споделям нашия опит, който е съвсем пресен
Разрезът беше на корема долу, точно над члена. В ляво или дясно - зависи си къде е разширената вена.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #15 -: Октомври 10, 2006, 17:35:00 pm »
Бебе, операцията не е тежка в никакъв случай , на фона на моята лапароскопия например е - супер.  Моят мъж прави точно преди 2 години при въпросния Кацаров, мина добре, платихме му на ръка 200 лева и чакахме ефект. Уви за нас той е отрицателен. Мъжа ми имаше по-добри показатели преди операцията, а сега е с 10% подвижност. Според Док.Стаменов, ефекта е бил нулев, а и лекарствата, които пие мъжа ми, които препоръчва Кацаров като оксибор, цигапан, трибестан и т.н. оттях нямало смисъл, според Стаменов, на когото вярвам 100 пъти повече отколкото на Кацаров, а и тези лекарства не покачвали процента подвижност колкото е нормата, а морфологията пък съвсем??? Не знаем на кой да вярваме, но ето че вече сме на вълна ИКСИ. Желая успех при вас и дано Доктора ви помогне.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2006, 18:34:51 pm »
Мели, благодаря за успокояващите думи :balk_21:
VPP, не мисля, че си искала да ме плашиш, мила. Желая ти скорошно оздравяване на любимия мъж и да има полза от операцията - :bfp1: :wink:
Kassi, съжалявам че при вас не е имало желания ефект от операцията :( И нас ни предупредиха - 60% вероятност за пълен успех. Но пък нали нямаше да ги правят тези операции, ако не помагаха ;) Надявам се да влезем в тези 60 успешни процента и всичко да се нареди идеално - :bfp1:, :preggo: и накрая :sbabygirl: И на вас, Каси - успех!


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #17 -: Октомври 10, 2006, 19:15:39 pm »
Успех, миличка. Благодаря ти за пожеланията. Убедена съм, че при вас ще има ефект и скоро ще имаме хубави новини. Кураж на мъжлето, и пак ти казвам, няма нищо страшно. Напротив, ще ви олекне, защото сега го мислите прекалено много, а не бива.....ХУБАВИТЕ НЕЩА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЯТ!!!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    vpp

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2006, 20:04:48 pm »
Успех и от мен! Ние все още чакаме резултата, но не се отчайваме. В крайна сметка ще направим каквото трябва, а пък да става каквото ще  :) Важното е да сме заедно и да се обичаме, другото са подробности.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2006, 12:11:37 pm »
Бебе, дано вече всичко да е минало успешно!!!
Що се отнася до нас възстановяване също не мина бързо – имаше оттоци, болки, температура + стреса от цялата работа. На всичко отгоре докторът не си вдигаше телефона първите три дни, защото бяха официални празници, сами трябваше да си търсим кой да смени превръзките първите дни – а пък понякога раната не се покриваше добре....

Така че аз съм малко разочарована – това е.

При нас подобрение има, но реално при условие, че първата сперомгарама не е правена в достоверна клиника, аз не мога реално да преценя какво е то. Така или иначе бременност няма (6 м след операцията), но пък оптимистите казват, че резултати се проявяват до 2 години.

Успех на вас и на всички чакащи.
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #20 -: Октомври 13, 2006, 13:41:23 pm »
Добре де,ако това варикоцеле не вреди на мъжа,защо да се мъчи с операция,горкият? Не е ли също толкова ефективно да се обработи спермата и да се направи инсе?(не гарантирам,че не е глупост това,което казвам,защото не разбирам,ама ми се ще да има по-лесен вариант)
Пък,ако се налага операция-УСПЕХ!!!Тя със сигурност е по-безболезнена от раждането,което ще последва-дай,Боже!!!!!!!! yahoo_17
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #21 -: Октомври 15, 2006, 18:09:54 pm »
Мерси за хубавите пожеланията, момичета.
Синеочке, съжалявам за това, което сте преживели със съпруга ви :balk_21: Сигурна съм, че скоро ще видите положителния резултат :bfp1: от операцията и твоето момче ще забрави неприятностите около операцията.
Ле мила, вече имаме 3 инсеминации и за тях сме дали колкото за половин инвитро. И не се знае колко още трябва да направим. А с операцията вярваме, че ще се получи по естествен начин. Не бих искала моето момче да се мъчи дори и малко, но целта си струва. Той не се колебае, само аз се тревожа за него :oops:
Стискайте му палци всичко да мине "по мед и масло" :crossfingers:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #22 -: Октомври 15, 2006, 20:30:54 pm »
Момичета, на моят мъж също му предстои операция при Кацаров. Бях доста с преповдигнато настроение, че това ще е краят на мъките ни....докато не прочетох опита на някои от вас. Нали уж дават 60% вероятност за забременяване след операция? Наистина е само вероятност, но оставам с впечатлението, че реално е 10%. Познавате ли някоя, която си има бебче след такава операция? Сташно съм притеснена.   :(
Ние също сме с дългогодишен стерилитет и сме минали през какви ли не перипети.
А годините си летя-я-ят.....

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #23 -: Октомври 15, 2006, 20:35:05 pm »
Има много успели след операция. Късмет.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #24 -: Октомври 15, 2006, 21:48:53 pm »
Abloy, не се тревожи предварително. Длъжни сте да опитате, пък дано при вас стане бързо бебето след това. Виж, мъжа ми вярно, че има операция от коксартроза и т.н., травми от баскетбола и това го понесе много добре и без усложнения. Не жалете мъжете си, а ги подрепяйте, както и го правите убедена съм. Все пак ние понасяме огромната тежест. Дай боже да имате късмет. Ти и твоя мъж, и всички останали.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #25 -: Октомври 17, 2006, 09:30:31 am »
здравейте
Ние вчера се върнахме от преглед при Кацаров и на нас ни каза че мъжа ми има варикоцеле и препоръча операция.
Даде ни един лист на който е написана самата процедура и шансовете ни за успех .
Искам да попитам вие момичета който сте минали през това какви изследвания сте правили преди операцията .
На нас ни препоръча хормони който ще направим но трябва ли нещо друго.
Ние още не сме твърдо решили дали на направим операция понеже мислехме да направим директно инсеминация
 бебе_2006: искам да те питам Кацаров колко ви каза че ще струва операцията ?
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #26 -: Октомври 17, 2006, 09:34:05 am »
Милейди, 350лв през ЗК. А за изследванията - не ние казвал за хормони, а само за кръв и урина. Предполагам, че последните са задължителни при всички операции.


*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #27 -: Октомври 17, 2006, 09:38:07 am »
Дано да греша, ама защо според Д-р Кацаров всички мъже трябва да лягат под ножа. И колко реално е процента на успеваемостта!???  mileidybg, ние платихме 200 лева на ръка - това е!!!! Все пак дано да имате късмет всички, и все пак все си мисля, че има нещо пресилено и комерсиално в цялата работа!!! Пак повтарям, дано да греша.  :?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #28 -: Октомври 17, 2006, 10:00:53 am »
Каси, не е така. Аз имам пациенти, на които лично д-р Кацаров е казал, че варикоцелето им е малко и не се налага операция, макар да имат нарушения в сперматогенезата.

Когато се изчислява процент на успеваемост, винаги се поставя въпроса доколко е реален. При положение, че няма специалност андрология и никой реално не се занимава с проследяването на пациентите постоперативно по отношение на спермалните показатели, то и да се каже колко е реалният процент на успеваемост е много, много трудно. Виждаш, че тук, при нас, има и от двете крайности - момичета, които са бременни след операция на мъжете им (примерно Мини, Хера), както и обратното - влошени показатели постоперативно. Доколко обаче е чиста причинно-следствената връзка, това все още никой не може да каже.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #29 -: Октомври 17, 2006, 10:04:59 am »
Вярно е, че мненията по темата са противоречиви, но факт е че над 60% от случаите /ако съм запомнила точната цифра/ постигат естествено забременяване. За мен операцията доста повлия на показателите на Ник- на 3-я месец подвижността се вдигна от 7 на 37%, нямаше вискозитет и незрели клетки на сперматогенеза. И извинявай, ама едва ли витамините които Ник приемаше повлияха върху тези резултати чак до толкова, те са помощни средства. Другото което според мен се гледа- до каква степен е увредена сперматогенезата и какво показват изследванията. В нашия случай при толкова ниски показатели и перфектни хормонални и генетични изследвания бас ловя че операцията е фактор.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #30 -: Октомври 17, 2006, 10:12:58 am »
БеБе_2006: Листа който получихме от кацаров има един такъв текст:
Необходими изследвания за операцията: ПКК,СУЕ, кръвна захар и урина, които да са с дата един ден преди операцията.
При вас също ли е така.Проблем ли ще е да се направтя и по рано.Вие кога ще ги правите?
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #31 -: Октомври 17, 2006, 10:37:58 am »
Съгласна съм с Мини и искам само да добавя, че в повечето статии и писания за варикоцеле е упоменато, че за окончателно и пълно възстановяване може да се говори след 6месеца до 2 години след операция.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #32 -: Октомври 17, 2006, 10:42:49 am »
Сигурно сте прави, ние явно сме в графата влошени показатели след такава операция  :(  :(  :( или в останалите 40%. Просто при мъжа ми от 27% подвижността падна на 10%. Айви, ние вече "празнувахме" 2 години от операцията!!
Мели, затова си супер права: "при положение, че няма специалност андрология и никой реално не се занимава с проследяването на пациентите постоперативно по отношение на спермалните показатели, то и да се каже колко е реалният процент на успеваемост е много, много трудно.", но какво е решението на проблема тогава??? Общо взето Мели ти си единствения професионалист в това отношение, защото след операцията както казваш не следва проследяване на проблема, а само изписване на лекарства. Този проблем ми прилича, както при АРТ методите и клиниките по стерилитет-правят ИКСИ и инвитро, без да предлагат имунолог. и генетични изследвания в самата клиника преди това, а същевременно са против правенето на изследванията в Плевен. Изобщо има доста разминавания, но това едва ли учудва някой.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #33 -: Октомври 17, 2006, 10:50:28 am »
Каси, за мен решението е:

1. Създаване на специалност андрология - виж какво мисли почитаемото Министерство на здравеопазването по въпроса http://forum.zachatie.org/index.php?topic=1931.0
2. Работа в екип на всички специалисти.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #34 -: Октомври 17, 2006, 10:58:30 am »
Ние имаме 30% подвижни и 17 % слабоподвижни. И ние се притесняваме дали тази операция ще повлияе положително или както при КАСИ ще се намали бройката подвижни. Двъомим се дали да не направим преди операцията една инсеминация, но все още събираме информация.
Искам да попитам КАСИ дали е правила инсеминация преди да направят операцията от варикоцеле когато са имали 27% подвижност.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #35 -: Октомври 17, 2006, 11:07:27 am »
Мели, според мен това е най-важно:
2. Работа в екип на всички специалисти.
Защото ми писна гинеколози да се правят, че могат да лекуват мъжки проблеми и да изписват прегнили и хормонални изследвания на мъжете ни. На всичкото отгоре, един много уважаван гинеколог ни беше казал "Няма нужда да ходите на андролог, правете си инсеминации". После отиваме при Кацаров и той казва - "Това си е 3-та степен на варикоцеле и единственият вариант е операция". На кой да вярваме?? :( Нали за да се излекува човек, може би най-важното е да вярва в лекаря си и в успеха на лечението? А на нас ни се налага постоянно да търсим информация и да сравняваме мненията на всичките светила в проблемите на проблемното забременяваме.
Мели, да не си помислиш, че изливам разочарованието си от всички лекари, с които сме се сблъскали върху теб. Просто търся отговори на всички объркани въпроси и съм ти благодарна за желанието ти да ни помогнеш :balk_21:


*

    xxx

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #36 -: Октомври 17, 2006, 19:10:19 pm »
може ли някой да ми каже дали е болезнена самата операция от варикоцеле и крие ли опастност за влошаване на спермограмата т.е. да има обратен ефект?
на мене ми предстои операция и се колебая какво да правя?
благодаря ви.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #37 -: Октомври 18, 2006, 07:29:32 am »
 ХХХ,операцията не е страшна болка за умиране,а за ефеката от операцията при нас имаше подобрение,а сега след 2г се влоши пак.Желая Ви успех на всички :crossfingers:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #38 -: Октомври 18, 2006, 11:57:46 am »
Николинка, сега като се е влошила СГ ходили ли сте при Кацаров? Каква може да е причината за повторното влошаване?
Благодаря ти за пожеланието за успех - да ти се връща и на теб! :)


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #39 -: Октомври 20, 2006, 07:35:37 am »
Миличка,сега видях въпросати извинявай :)При Кацаров не сме ходили другата седмица смятам да отидем,но започнахме пак витаминчета.Желая Ви успех,не се притесняваи всичко ще бъде наред ,мен такова спокйствие ме е хванало че чак се плаша.И все пак не сме се влошили като преди операцията .УСПЕХ :D

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #40 -: Октомври 20, 2006, 08:08:56 am »
Много ми се иска мъжете ни да имат подобрение след такава операция. И все пак ме хваща страх от неизвестното и от това, че сме погубили много надежди. Ще ми се това да не е поредната. Даваме си кураж една на друга, по пряк или косвен начин, което е прекрасно, но всяка една от нас таи дълбоко в себе си един песимизъм, който й шепне: "Да бе, то е лесно да се каже отстрани."
Благодаря ви момичета за всичко споделено от вас, защото разбирам, че не съм сама!
На 31 октомври мъжа ми е на операция при Кацаров и ви обещавам да ви кажа как е минала, когато се приберем. Не сме от София.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #41 -: Октомври 20, 2006, 10:10:11 am »
Abloy, ще стискаме палци на 31-ви - операцията да мине леко и да има огромно подобрение в показателите на спермограмата на мъжа ти. Успех, мила :crossfingers: :goodluck:
Чакам да пишеш как е минало всичко.


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #42 -: Октомври 20, 2006, 10:16:47 am »
Успех и от мене  :P.Дано всичко мине без проблеми и след операцията да дойдат и двете чертички.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #43 -: Октомври 20, 2006, 14:54:34 pm »

Abloy , прочетох че ще правите операция при д-р Кацаров на 31-ви и не сте от София. Какво решихте, ще останете ли няколко дни в София?
Ние сме за операция на 14-ти, обаче според Кацаров едва ли не скачаш и тръгваш след нея. Мъжът ми настоява да си пътуваме същата вечер, а според мен е невъзможно да кара. Мъча се да го убедя да останем за няколко дни...

Успех ви желая!  :bighug:
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #44 -: Октомври 20, 2006, 19:02:08 pm »
Julito, направи и невъзможното  поне да не кара той.  :crossfingers:

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #45 -: Октомври 20, 2006, 19:03:41 pm »
    Просто е невъзможно да го накарам да остане в София. Аз ще шофирам навръщане. Непознавам София и изпитвам меко казано доза страх от това.   :? Преди 2години го оперираха от скъсан минискус. Операцията беше в 2 след обед, а в 8 вечерта тръгнахме да се пребираме - естествено аз карах. При положение, че пътувахме 150км... Изпитва ужас от болници и най-вече от хигиената там.
    Има и компромисен вариант. Пригответе се да останете 2-3 дни, пък след операцията той сам ще прецени дали може да пътува. Ако пътува, според мен, някой друг трябва да шофира. Все пак е все-още под въздействието на упойката... То е равностойно да караш дрогиран! Поговорете отново.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #46 -: Октомври 23, 2006, 10:46:01 am »
   Изпитва ужас от болници и най-вече от хигиената там.
Операцията се прави в някаква частна клиника и се надявам, че хигиената ще е на ниво. Аблой, вие сте първи за операция и ще кажете какви са били условията ;)
   
Все пак е все-още под въздействието на упойката... То е равностойно да караш дрогиран!
Упойката е местна, така че не мисля че ще е дрогиран. По скоро може да го понаболява след като мине ефектът от упойката :(
Желая успех при операциите на всички наши любими мъже :goodluck: и дано скоро всички се похвалим с :bfp1:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #47 -: Октомври 23, 2006, 13:13:22 pm »
Упойката няма да е проблем. Тя действа 2-3 часа. Никой няма да го пусне да си ходи, преди да е излязъл напълно от нея.
Задължително обаче трябва да кара друг. Моят мъж също имаше намерение да кара 150 км. след операцията, но след като го срязаха, желанието му се изпари. Даже возенето му беше тежко.
Късмет.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #48 -: Октомври 23, 2006, 13:18:35 pm »
Ох, обаче нали знаете за синдрома "Доктора каза"  8O
Той доктора може да е казал, че е лека операцията, колкото да не го стресира допълнително.
Ще подготвя аз престой в София в хотел или на квартира, пък...
За съжаление аз не съм шофьор, а не иска да ангажираме други хора.
Успех ви желая на всички момичета и техните момчета с операциите! Дано са успешни и без усложнения!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #49 -: Октомври 24, 2006, 08:51:20 am »
Момичета, въпросче. А вашите момчета оплакват ли се от болки в коремната област и слабините от тази разширена вена? Моля ви, споделете. На сина ми му предстои подобна операция, но мисля, че мотивът при него не е стерилитет, а силна болка, която почва малко под пъпа, вляво и после слиза надолу. Благодаря на всички отговорили.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #50 -: Октомври 24, 2006, 09:38:13 am »
При мъжа ми нямаше болка преди операцията.
Но за съжаление няма и подобрение след нея. Даже много са се влошили всички показатели. При нас е минала година и половина след операцията.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #51 -: Октомври 24, 2006, 11:44:20 am »
Danajord,
при мъжа ми има такова придърпване и тежест, подобно на това което описваш. Д-р Кацаров каза, че може да се дължи както на варикоцелето, но също така че болката можело да има невралгичен характер. Имало нерв, който вървял непосредствено до семепроводите /тук може да не съм съвсем точна с обяснението, но моля за извинение/.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #52 -: Октомври 24, 2006, 11:52:52 am »
Жулито, и на нас е обяснявал същото Кацаров отнсно нерва!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #53 -: Октомври 24, 2006, 15:59:28 pm »
Благодаря ви. А това означава ли, че ако се оперира, болката може да не изчезне? Има ли някой по-компетентен, който би могъл да даде съвет,  как най-правилно да се постъпи. Или при всички случаи операция и ако болката не изчезне, след това да се търси друг източник, така ли? Ще чакам още мнения, моля ви.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #54 -: Октомври 24, 2006, 20:15:20 pm »
Danajord,има по-компетентни от нас и това са лекарите,съберете няколко мнения и тогава минете към операция.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #55 -: Октомври 24, 2006, 22:37:11 pm »
Моето мъжле най-много го тревожи това, че няма абсолютно никакви симптоми от описаните за варикоцеле.  Кацаров му казал, че има ІІ - ІІІ степен в ляво и слабо изразено варикоцеле в дясно (каквото и да означава това).
Nikolinka, при вас откриха ли нещо друго? Казаха ли на какво може да се дължи влошаването?

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #56 -: Октомври 25, 2006, 06:37:28 am »
Извинявам се, въпроса беше към nelkata.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #57 -: Октомври 25, 2006, 13:30:07 pm »
ДанаЙорд, аз съм на мнение, че дори и болката да е от неврологичен характер, ако има открито варикоцеле, трябва да се оперира, докато причината не е станала "мотивът при него Е стерилитет". Рано или късно това ще започне да влияе зле на сперматогенезата, а тогава сигурно човечетата ще са на дневен ред и, повярвай ми, много боли. По-добре е да предприеме тази интервенция сега и да може да се възстанови, докато мине на вълна бебе.
Желая ви късмет и сподели после опита си с момичетата тук, моля те.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #58 -: Октомври 25, 2006, 20:02:25 pm »
Здравейте.Успех на всички на които предстои такава операция . При нас доктора твърди 4е спермограмата е нормална, само обема е по-малък(1.3), но това не било причина за стерилитет.Спермограмата е правена в клиника по стерилитет и заключението е hypovolemia Normozoospermia. Рових в интернет, но нищо не открих. Мъжът ми има варикоцеле, открито при Кацаров, но няма никакви симптоми,които той описва като болки, стягане и т.н. Следващата година мислим да се оперира, но искам да попитам според вас обема на еякулата ще се повлияе ли при такава операция и може ли това да е причината за липсата на бебе. Правили сме 3 инсеминации за съжаление неуспешни и следващата стъпка маи е инвитро :( Пак успех на всички
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #59 -: Октомври 25, 2006, 21:55:38 pm »
Мила Петя, казваш, че при мъжа ти всичко е ок, но пък има варикоцеле  8O Ти правила ли си всички изследвания, които ние жените трябва да правим. А те са доста, както предполагам знаеш. дано при теб всичко да е ок, и аз не виждам смисъл защо ще се оперира мъжа ти, ако не е толкова зле. Аз от един гинеколог, знам, че той самият има варикоцеле още като студент и не се е подложил на операция, сега има голям син. Петя, каквото и да правите, желая ти късмет.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #60 -: Октомври 26, 2006, 18:29:08 pm »
Направили сме всички необходими изследвания, от хормони до проходимост на тръби. Ходили сме къде ли не и резултата е един и същ - няма причина :( Последно бяхме при д-р Владимиров, който каза, 4е показателите от спермограмата са нормални и попадаме в графа неизяснен стерилитет. Понеже не знам какво друго да направим остана операцията на мъжа ми и при мен лапароскопия( което смятам също да направя догодина)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #61 -: Октомври 27, 2006, 02:24:56 am »
Направили сме всички необходими изследвания, от хормони до проходимост на тръби. Ходили сме къде ли не и резултата е един и същ - няма причина :( Последно бяхме при д-р Владимиров, който каза, 4е показателите от спермограмата са нормални и попадаме в графа неизяснен стерилитет. Понеже не знам какво друго да направим остана операцията на мъжа ми и при мен лапароскопия( което смятам също да направя догодина)

 8Oна мен ми звучи странно това, че досега не си правила лапароскопия, а се водите с неизяснен стерилитет. И още хем резултатите на мъжа ти са добри, хем ще правите операцията, кое налага това?? Пиши какво ще решите! Най-искренно ти желая да не стигаш до лапаро!!  Успех!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #62 -: Октомври 27, 2006, 18:14:31 pm »
На мен ми прозвуча също странно това че мъжа ми има варикоцеле, а спермограмата му е добре. Кацаров каза, че дори и сега да няма проблем след време показателите ще се влошат и пак ще му се наложи операция. Думите на д-р Владимиров бяха, 4е за него причина за стерилитета няма(или поне не е видима), а мъже с показателите на моя стават бащи. Правихме и при него изследвания за съвместимост между яйцеклетката  и сперматозоидите (така и не запомних как точно се казваха), каза че лапаро не се налага понеже прави тест за проходимост на тръби всичко е ок, имам и овулация. Мислех, че инсеминациите ще решат проблема, но не стана така. След 3-та инсеминация решихме. че няма смисъл да продължаваме с тях, а да се насо4им към инвитро или икси (каквото предложи доктора ни). Мисля си обаче, че преди това трябва да се направи и лапаро. Май се чудим какво да направим само и само да се избегне инвитрото :))) Мерси за отговорите и по-нататък ще пиша за резултатите
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #63 -: Октомври 31, 2006, 13:35:32 pm »
Искам и аз да ви кажа как мина нашата операция.
Операцията  прави д-р Кацаров.Насрочена беше 11.00 часа .Мъжът ми ми се обади по телефона около 14.00 часа и каза че всичко е минало много добре.Той вече бил излязъл и пиел кафе!!!Каза ми : "Непременно напиши в Зачатие , че давам на д-р Кацаров оценка 8 по петобалната система."
Същата вечер (24.10)остана при роднини в София , а на следвашия ден (25.10)се прибра с абтобус до Стара Загора.На 26.10 тръгна пак на работа.За последното не съм много доволно но така и не можах да го убедя да си почине няколко дни.Днес ще му махат конците , но досега не се е оплакал .Само малко куцаше първите 2-3 дни.
Показателите му преди операцията не бяха много лоши но той реши че си заслужава да я направи.Ще направим контролна спермограма след няколко месеца , но най-щастливи ще сме ако доказателството за успеха е бебе.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #64 -: Октомври 31, 2006, 14:12:44 pm »
Jasmine, много ти благодаря за окуражаването миличка :balk_21: Дано момчето ти се възстанови напълно, а показателите му станат отлични като на 18годишен  :D И чакаме бебешки новнки от тебе възможно най-скоро :bfp1: preggo
Искам да те питам - носихте ли направление за уролог за операцията и колко ви струваше самата операция и изследванията за нея?
Поздрави на смелото ти момче и успех в бебеправенето!


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #65 -: Октомври 31, 2006, 22:40:24 pm »
И ние  днес приключихме с операцията. Момичета, направо си глътнах езика като видях мъжа си. Все и едно излизаше от кафене!  :lol: Нищо не му личеше, освен леко патешката походка. При нас има друг проблем. Снощи моята половинка вдигна 38 градуса и направих един кратък курс за сваляне на температура (нали днес трябваше да се яви гладен и жаден и няма право на сутришно харче). Тази сутрин хиляда пъти му повторих да каже на Кацаров за температурата. И познайте дали е казал - естествено, че не! Как да не се ядосаш! На връщане в колата отново вдигна 37.7. Когато осетих, че упоиката отшумява се опитах да му дам течен аналгин, за което бях критикувана, че нося цяла аптека. В епикризата е записано: при болка - aulin до 2т. дневно след храна и течен аналгин. (не че не носих и аулин...) За тези на които им предстои операция: силно ви препоръчвам да носите обезбобяващи лекарства.
Телеца си показа ината, не ме послуша и съжалява за това. Пи течен аналгин едва след като започна да се превива от болка. Е, пи и парацетамол...
Не искам да ви притеснявам, че се е появила силна болка. Като се замисли човек все-пак е операция! Мисля, че бързо ще отшуми.
Иначе много е доволен от Кацаров, сестрите, обстановката и не на последно място от хигиената.
Силно се надявам да има ефект от цялата тази работа. Смути ме само това, че Кацаров не му е предписал никакви лекарства. Може би така трябва. Аз мисля да не му давам никакви витамини. С химията сме напред. Десет години пие лекарства без прекъсване. Имаше години през които пиеше лекарства под схема. Стигал е до 13 таблетки на прием. Вече не помня всички лекарства. Жал ми е за него.
Моля се това да е краят на мъките ни.

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #66 -: Ноември 01, 2006, 00:46:07 am »
 Милички,пожелавам на всички много добри показатели след операциите :D Ние бяхме при Кацаров оказа се че влошаването се дължи на МНОГОТО цигари :( но поне няма нови вени :)

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #67 -: Ноември 01, 2006, 10:06:17 am »
Телеца си показа ината, не ме послуша и съжалява за това. Пи течен аналгин едва след като започна да се превива от болка.
Мила, и моят мъж е Теленце :D Знам какво имаш предвид за ината. Иначе ще се заредя с течен аналгин и аулин. Между другото, хубаво, че си му дала течен анлагин - той сваля температура от раз. Желая му бързо възстановяване и скоро да си направите красиво, здраво бебче :)
Николинка, ние като отидохме при Конова и тя направо написа на мъжа ми "спиране на цигарите" - не намаляване! Хубаво е, че няма нови разширени вени и дано успее да спре цигарките - поне докато направите бебчо ;) Моят мъж успя да ги спре, защото беше болен няколко дни и не му се пушеше чак, а после - приложи телешкия инат  :balk_70:
Успех момичета и моля ви, стискайте палци и при моя мъж операцията да мине леко и ползотворно!


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #68 -: Ноември 01, 2006, 10:42:56 am »
Разбира се, че ще стискаме палци :lol:Ще видите, че всички скоро ще се похвалите с добри новини.
Успех, момичета!!!!
 :bighug:
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #69 -: Ноември 01, 2006, 11:57:47 am »
Момичета, благодаря ви че споделихте как са минали операциите. Искрено се надявам за бързо възстановяване и добри спермограми!
bebe_2006, браво на твоето момче, че е впрегнал ината за полезно нещо!
nikolinka , дано сега като "докторът каза така" да откаже цигарите, поне за малко.
Аулина ми е непознат като лекарство, но още от днес ще се запася. Вече сме почти убедени, че ще спим в София  :D
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #70 -: Ноември 01, 2006, 18:09:02 pm »
Дано да ги откаже иначе :balk_198:

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #71 -: Ноември 02, 2006, 11:23:25 am »
Мисля че част от парите за тази операция се поемат от здравната каса.Доплаща се също и престоя в болницата.Ние лично бяхме с препоръка от познат и затова не носехме направление.Операцията заедно с изследванията излезе около 250 лв.
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #72 -: Ноември 02, 2006, 23:37:09 pm »
Много се радвам, че моето момче успя даоткаже цигарите преди 8 месеца. Не му беше лесно, но все-пак удържа фронта. Сега остава бебока да дойде. Ако знаете само как си мечтая за близнаци.... :D .... Искам да бъда щестлива дебелана! 1000% съм сигурна,че всички момичета тук искаме това - здрави и хубави бебета  :D  :D :D :

*

    Аби

Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #73 -: Ноември 03, 2006, 09:20:12 am »
Бебе , желая ви успех с операцията.Моят мъж прави такава при  д-р Кацаров в началото на юли т.г. и засега сме доволни- има подобрение на спермограмата, но ще се зарадвам истински при реален резултат.Сега се подготвям за инсеминация във Варна, но искам да направя  фоликуметрия в Русе.Питах в Медикус дали имат  вагинален УЗ и ми казаха че в целия град  имал само д-р Николов. Моля ако е удобно препоръчай ми гинеколог от Русе , защото прочетох  че си правила инсеминация в София, а преди това си следиш цикъла в Русе.Предварително благодаря за отговора.Ако имаш конкретен въпрос за операцията от варикоцеле ще се радвам да ти отговоря.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #74 -: Ноември 03, 2006, 16:43:50 pm »
Аби, направи си регистрация за да мога да ти пиша лични бележки. Освен това, щом си от Русе, може да се включиш на следващата на среща на русенки от Зачатие - всички мацки са много симпатични и интелигентни - хубава компания :)
За фоликулометрията - това, че само един д-р имал вагинален УЗ не е вярно :lol: Лично аз ходя при д-р Зарзаланов - кабинетът му е на Ул."19-ти Февруари" 17 и работи всеки ден от 17.00 до 19.00 часа. Това е на спирка "Чайка" в една нова кооперация срещу джамията. Няма нужда да си записваш час - отиваш и си пазиш ред. Аз съм доволна от него - мисля, че в сравнение с другите АГ в Русе, разбира много повече от проблемно забремняване и се държи внимателно. Но ако си решила да правиш инсе във Варна, предоплагам че е добре да питаш дали те са съгласни да си правиш подготовката за него в Русе. Ако те интересува друго - питай без да се притесняваш :)
Мерси за окуражаването за операцията. Дано при всички нас скоро се види +резултат от всичките лечения :bfp1:


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #75 -: Ноември 03, 2006, 18:09:32 pm »
Бебе , благодаря за бързия отговор.Аз съм правила  вече едно инсе във Варна , а тази пролет и инвитро матурация в София , но просто  досега  не ми е  налагало да  си следя цикъла в Русе.Всъщност само веднъж ходих на вагинален УЗ в АГ комплекса и щях да припадна- видеозона им беше направо допотопен.Благодаря за поканата за среща но съм малко резервирана.Нали знаеш, всеки си има лична история, а пък  Русе е малък град.Все пак много ти благодаря за отзивчивостта  и ти желая скорошен успех.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #76 -: Ноември 13, 2006, 11:43:01 am »
Операцията мина. В клиниката беше чисто, целият персонал беше внимателен и усмихнат, самият доктор отговори на всички наши въпроси търпеливо. Доволни сме от вниманието, което ни отделиха - да са живи и здрави всички от екипа на д-р Кацаров  :comm:
Сега се възстановява моето момче - доста го боля след като мина упойката, но вече е по-добре. За съжаление, поради това че вените са били много разширени, се получи отток, който се надяваме скоро да изчезне.
Гледаме напред с надежда скоро да видим и ние положителен тест :bfp1:


*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #77 -: Ноември 13, 2006, 11:50:08 am »
Браво Бебе, само хубави неща от тук нататък. Дано това да е последното лошо преживяване.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #78 -: Ноември 13, 2006, 12:16:37 pm »
Хайде, вече чакаме добрите новини :D :D :D
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #79 -: Ноември 13, 2006, 12:24:33 pm »
Момичета, моля ви за подкрепа. Нашият ред е утре. Много съм притеснена, но за пред него се владея.
Освен операция на варикоцелето, ще правим и биопсия.
Стискайте палци в тестисите да имаме сперматозоиди, благодаря ви!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #80 -: Ноември 13, 2006, 13:16:33 pm »
Браво, бебе! Сега малко витаминки и  ylinfant е готово!


Julito,  :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:!
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #81 -: Ноември 13, 2006, 14:39:29 pm »
julito, стискаме палци, разбира се!не се притеснявай, всичко ще се оправи :lol: :lol: :lol:
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #82 -: Ноември 14, 2006, 07:23:36 am »
bebe_2006, чакаме добрите новини :bfp1: :D Една пречка по малко :)

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #83 -: Ноември 14, 2006, 09:23:47 am »
Благодаря ви момичета за подкрепата и хубавите пожелания :bighug: Дано наистина дойде скоро :bfp1: и  :sbabygirl:
Юлито, предполагам че вече е минала операцията при вас или поне сега сте в клиниката - много ви стискам палци всичко да е идеално :crossfingers: Успех!


Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #84 -: Ноември 19, 2006, 19:07:47 pm »
При нас операцията мина леко. Цялото времетраене, заедно с подготовката беше 35 минути. След нея мъжът ми чувстваше придърпване, но не и болки /дадох му един аулин следобяд за всеки случай/. Разхождахме се вечерта, още малко и щяхме да забравим повода на идването в София  :).
Не е имал подуване, само леко посиняване.
Днес вече е на работа.

Чакаме добри новини при всички ни  :D

За двойките, които не са от София - точно срещу клиника Вита има един малък хотел "Мадрид". Като обстановка бих казала беше доста прилибно, цената на стаята за една нощ беше 30-40 лв /забравих вече :( /.
« Последна редакция: Януари 28, 2007, 16:03:29 pm от *vera »
*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #85 -: Януари 04, 2007, 21:35:00 pm »
Операцията на съпруга ми беше на 31.10. От тогава до сега непрекъснато усеща дискомфорт, нещо като придърпване и лека болка. Тестиса му е и издаден напред и леко уголемен. Преди месец звънна на д-р Кацаров и той му каза, че оток може да има до третия месец. Първият месец беше най-тежък - със силен оток и огромни синини (просто грозна картина). Има ли такива проблеми при вашите половинки, момичета? Кога за първи път направихте контролна спермограма и имаше ли реална разлика?
Пред него съм силна, а душичката ми е свита на кълбо. Як песимизъм ме е налегнал след 11 години ходене по мъките.

*
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #86 -: Януари 05, 2007, 10:12:09 am »
Бебе , благодаря за бързия отговор.Аз съм правила  вече едно инсе във Варна , а тази пролет и инвитро матурация в София , но просто  досега  не ми е  налагало да  си следя цикъла в Русе.Всъщност само веднъж ходих на вагинален УЗ в АГ комплекса и щях да припадна- видеозона им беше направо допотопен.Благодаря за поканата за среща но съм малко резервирана.Нали знаеш, всеки си има лична история, а пък  Русе е малък град.Все пак много ти благодаря за отзивчивостта  и ти желая скорошен успех.
Здравей Аби,
Удобно ли е да споделиш опита си от инвитроматурацията,може да отвориш нова тема,мен живо ме интересуват методи, които спестяват голямото хормонално натоварване при инвитро,имаше ли право на избор или това ти беше предложено.
Желая ти успех! 
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #87 -: Януари 24, 2007, 18:14:34 pm »
И на нас ни предстой операция от варикоцеле.От близо 2 години се опитваме да имаме дете.Казаха ни,че не е нищо страшно,но аз малко си се притеснявам.Благодаря ви на всички за съветите.В листовката пише ,че след от 6 до 12 м.Забременяване.Надявам се да се вмъкнем в този период.Интересно ми е да споделите след колко време е имало резултат при вас момичета т.е.забременяване.И какви добавки сте пили след това? :D
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #88 -: Януари 25, 2007, 12:19:19 pm »
Ради, при нас операцията мина леко, боля го естествено няколко дни  - все пак е операция. Вземете аулин, нимезил или др. обезболяващи и док. можете да питате. Веднага след операцията докато е още под упокойка нищо не усещаше и спокойно си се прибра с такси вкъщи.
При нас 8 мес. след операцията контролната сп показа 36 пъти подобрение (мъжа ми го изчисли   :lol:) но не са ни достатъчни за ест. забременяване, т.к. имаме и др. проблем - 1 асансьорен тестис и разчитаме само на оперирания, който според мен си върши добре работата след операцията. Описала съм подробно резултатите в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7510.0
ПП разбирам че при Кацаров ще правите операцията.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #89 -: Януари 26, 2007, 12:04:02 pm »
Илияна,благодаря ти за успокоението.Дано и при нас мине така леко.Нашите резултати от спермограмата са - бр.сперматозоиди 7 мил., 40% добре подвижни, 20 % слабоподвижни и 40% неподвижни.Морфология 10%.Разбрах, че добра морфология е 30 %.Да, д-р Кацаров ще го оперира.Ще се радвам ако някой коментира тази спермограма - много ли е отчайваща?Благодаря на всички.
Re: операция от варикоцеле?
« Отговор #90 -: Януари 26, 2007, 12:13:50 pm »
radiivanova - морфология по чии критерии е правена? стриктни на Крюгер или на СЗО? Защото има разлика в стандартите....

Ако е по Крюгер сте сравнително добре, там нормата на морфологията е 14%  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!