0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миома и безплодие
« -: Септември 29, 2006, 15:26:43 pm »
Момичета доста време прекарах в сайта търсейки информация за миомите.Намерих доста неща,но ме интересува какви видове миоми има(мисля че бяха три вида), къде и как са разположени,доколко оказват влияние върху забременяването.Ще ви бъда много благодарна за информацията а и надявам се като прочета нещо повече да се пооспокоя.Желая успех на всички Ви.
*

    balmi

Re: миома и безплодие
« Отговор #1 -: Септември 29, 2006, 16:00:53 pm »
До колкото знам миомата не пречи за забременяване, но би могла да нарасне по време на бременност.
Re: миома и безплодие
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2006, 11:17:36 am »
Според моята информация пък, миомата може да пречи, може и да не пречи на забременяването - най-вече зависи от това къде е разположена. Естествено - в този случай - и размерът има значение ;). При мен не можеха да кажат категорично дали пречи, и в крайна сметка ми препоръчаха операция, защото до този момент не намираха друга причина за незабременяването ми.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: миома и безплодие
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2006, 10:50:46 am »
Присъединявам се към мнението на Камбозола - може да пречи, може и да не пречи - лошото е, че лекарите няма как да са сигурни.
Благодаря ти, Бени!







*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: миома и безплодие
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2006, 08:29:18 am »
В моя случай забренях с миомата,но не можах да износя бебето. Затова се наложи и операцията.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2006, 08:47:15 am »
Разположението на миомите е 3 вида - субсерозен възел /отстрани външно на матката, на краче/ - води се най-безобидно разположение, интрамурален възел /в стената на матката, зависи от големината му - но с нарастване на бебето расте и той и е възможно да предизвика аборт/ и субмукозен възел / в кухината на матката - той и самото му местоположение си говори, че е най-опасното разположение - то предизвиква незабременяване, защото няма как да се закрепи ембриона след оплождане/.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2006, 18:34:12 pm »
при мен също една от причините за стерилитета беше миома - 11 см. оперираха ме и нямаше и 2 г забременях. Първо трябваше да се пазя 6 м, после не ставаше пак и щяхме да правим инсе. Така и до инсе не се стигна защото същия месец забременях.  успех
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: миома и безплодие
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2006, 16:05:41 pm »
здравейте и от мен,
най- после се приземих след лапаро и малко болничен - оказа се че тръбите са ок но ...миомата расте и ще трябва да я махам тя е зад матката и ще пречи на износването на плода вече е 4 см.а беше само 13мм преди месец и нещо, та незнам дали наистина тези миоми са причина, но съм решила да я махам следващия месец. Да побързаме с решенията и операциите, че нова година се задава така че и късмега може да ни е нов  :lol:Успех на всички. Да ги махаме тези гадини!!! :D
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2006, 12:12:18 pm »
Elinea, а защо не я махнаха по време на лапароскопията?
Като е зад матката, означава ли,ч е е на външната й страна?


Re: миома и безплодие
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2006, 13:37:19 pm »
Здравейте момичета,благодаря Ви че се включихте в темата.Искам да споделя и още нещо с вас.След последното ми посещение при гениколог и след обсъждане на цветната ми снимка се оказа че едната ми тръба е оголемена а другата спираловидна.Съмнението е-хламидия,при което съвсем ми настръхна косата.Докторо предложи като ми правят операция за миомата да направят и пластика на тръбите.Някоя правила ли е и двете операции едновременно и съответно какъв е бел резултата.А и тези операции минават ли през здравната каса и ако не колко ще ми струват.Ще чакам с нетърпение отговори те Ви.Успех на всички!
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2006, 18:12:56 pm »
Здравей Priatelka, Малко късно отговарям на твоя въпрос, пък и ти сигурно си получила отговора. Операцията на миома минава през здравната каса, но за пластиката на тръбите - незнам. Но то вероятно ще е една операция, така че.... Друг е въпроса колко ще си иска доктора - а ти сигурно ще имащ предпочитания към определен доктор. Пиши какво е станало.  :lol:
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #11 -: Ноември 06, 2006, 12:34:31 pm »
Благодаря ти Mira_m66 за отговора.Разбира се че ще пиша веднага след операцията,но за сега малко ще я поотложа.От както се опитваме да си направим бебе са минали година и половина,мисля да изчакам да станат поне 2 г и тогава да предприема тази крачка.Сега съм на тема мерене на базална температура да видим какво ще стане.Относно към кой д-р съм се насочила-и аз още не съм решила.Май д-р Славчев бил добър.Пишете ми какви са вашите мнения.Успех на всички и дай боже да чуваме за повече положителни тестове и резултати! :)
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #12 -: Ноември 06, 2006, 14:23:26 pm »
Здравей Приятелко ,
аз също съм с миома и другата седмица ми предстои операция в МД при д-р Славчев. След 1 година лутане и умуване реших да избера него , макар че съм от провинцията и за мен е много трудно. Благодаря на момичетата от форума от които научих много неща. Въпреки че не се включвам в дискусиите , всеки ден сутрин с нетърпение сядам пред компютъра за да вляза във форума.
Re: миома и безплодие
« Отговор #13 -: Ноември 06, 2006, 15:42:17 pm »
Здравей и на теб Sne_do.От сърце ти желая всичко да мине благополучно.Ще чакам да се върнеш и да разкажеш за операцията.Ще имам към теб много въпроси и се надявам да нямаш нищо против да ми отговориш.Успех и Бог да е с теб. :bighug:
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #14 -: Ноември 06, 2006, 16:39:36 pm »
Разбира се , че няма да имам нищо против да разкажа. Вече нямам търпение да отивам да ми махат тия гадости , че ми писна от тях. Чакам да ми се обадят всеки момент за уточняване на датата на операцията.

*
Re: миома и безплодие
« Отговор #15 -: Ноември 22, 2006, 15:53:04 pm »
Здравейте мили Priatelka и Sne_do.  Докъде стигнахте. На мен също ми предстои операция за отстраняване на миома. Ще бъде направена в Майчин дом - за сега съм се ориентирала към проф.Карагьозов. Ходих на преглед при него. Той каза да направя 2 инжекции Золадекс и тогава операцията. За д-р Славчев съм чувала само хубави неща. Той ми е резервния вариант, ако нещо се обърка. Пишете, моля ви.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: миома и безплодие
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2006, 16:11:47 pm »
Аз съм оперирана при проф. Карагьозов 2002 г и след 1г и 5 м горе-долу забременях.При мен имаше миома 11 см, кисти и сраствания от хламидиална инфекция. В Русе разбирасе не искаха да се занимават с мен и аз подих на преглед при професора и ме оперира той.След 6 дена ме изписа без никакви проблеми. Общо взето след 7 г ходене по мъките, той ми помогна доста да стане бебето, за което съм му благодарна.Славчев също е добър, поне така говореха в отделението но се занимава повече с урологични проблеми.Докато професора си е оперативна гинекология.Ако те интересува нещо питай.Успех
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #17 -: Ноември 22, 2006, 17:16:24 pm »
Много съм ти благодарна, че писа. Аз съм с миома от 6 години и от тогава опитваме за бебе - безрезултатно. В момента е около 6 см.На мен утре ще ми бият втората инжекция Золадекс. След това трябва да отида да си оговоря операцията - в началото на декември. Притеснявам се как ще стане това. Смятам да отида отново във вторник - когато е единствения му прием.  Аз също не съм от София и затова ми е доста трудно и притеснено. Бих те помолила да ми пишеш как горе-долу протича операцията. След като те оперира професора, вижда ли те отново в отделението, обяснява ли как е протекла операцията и какво е положението. Той ли те изписва. Тежка ли е операцията? Внимателни ли са в отделението или никой не те поглежда? Горе-долу колко ще ми струва това (ще бъда с направление, но все пак) Аз мога да те засипя с въпроси. Извинявай. Блягодара предварително. Ще си дам имейла за всеки случай: mira_m66@abv.bg
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: миома и безплодие
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2006, 19:17:32 pm »
здравей.това с прегледите наистина е много неудобно като си от друг град - знам го от опит.аз пътувах с нощните автобуси, за да съм рано пред майчин дом и да се запиша първа.операцията не беше страшно, моята беше близо 5 часа, но аз имах и др. неща за оправяне. после бях 24 ч в реанимация. всички бяха много учтиви и внимателни. още като се събудих и професора беше до мен, да ми обясни какво е направил. след това те местят в отделението при него.той минава визитация всеки ден и те преглежда. лежах 6 дена. имах един конец, махнаха го и същия ден пътувах за Русе.Нямала съм никакви проблеми.Даже не съм ползвала и болнични и след няколко дена се върнах на работа. чувствах се много добре. цикъла ми стана нормален, без кръвоизлизи, без болки.аз също се оперирах с направление и професора не ми е искал никакви пари.но предварително влязах при него да говоря, че искам лично той да ме оперира, без значение какво ще ми струва и колко ще чакам.след като ме изписа, му се отблагодарих.не съжалявам за нищо, ако не беше този човек нямаше да имам бебе.като влязах да раждам пак в майчин дом, на излизане от родилна зала беше до мен.слязал на етажа да ме потърси и да види как е минало раждането.освен че е много добър д-р е и прекрасен човек. успех, ако те интересува друго питай.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #19 -: Ноември 22, 2006, 21:49:56 pm »
Страшно много ти благодаря за информацията. Сега ми е някак си по-спокойно. Вече мисля, че ще се справя със ситуацията. Вече искам всичко да минава по-бързо. Но ще трябва още да изчакам. Ти като го пита професора, той веднага ли те прие в отделението или ти каза кога да отидеш? И в деня на операцията ли постъпи или по-рано? Питам, защото не знам сега като отида, дали да си събирам багажа за болничния престой. Доколкото знам това е планова операция и ще ми я назначат за по-късно. Аз май се притеснявам повече за подробностите по уреждане на операцията, отколкото за самата нея. Наистина си ми много полезна. Но предполагам ме разбираш, защото си го изживяла. И дано и аз като теб имам късмета да стигна до прекрасната крайна цел - бебока. Може този професор да носи късмет - с професионализъм и доброта.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."