0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: миома и безплодие
« Отговор #60 -: Декември 15, 2006, 14:45:12 pm »
Здравейте,момичета!Прибрах се от София и изкам да Ви кажа че съм много стресирана!Д-р Попова ме прегледа и ми назначи веднага операция,без отлагане.Това каето ме притеснява е че миомата ми е нарастнала с 4 cм за два месеца което направо ме срази и сега е вече 8 см.Как може за една година да нарастне само с един см,а да 2-ва м с 4 см.Според д-р Попова нямам никакав избор и трябва веднага да направя опирация ако искам да си имам бебенце.Аз разбира се съгласих и на 18.01.2006 г.влизам в болницата.От друга страна не ми дава никакви гаранции за 100% успешен край на операцията.Напротив даже ми каза,че миомата била много голяма и ако по време на операцията нещо не дай боже се усложни ще ми махнат цялата матка.Момичета чувствам се ужасно.Кажете ми,моляви и на вас ли са ви казвали подобни приказки.И на вас ли не са ви давали гаранции.Наистина ли правят всичко възможно докторите?!Ами ако се събудя и се окаже че нямам матка.Ще се побъркам от страх и ужас! :( :( :(
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #61 -: Декември 15, 2006, 15:02:16 pm »
Здравей,

Аз лично съм с малки миоми, но бих ти препоръчала като добър специалист проф.Горчев от Плевен
www.svmarina.com
Знам, че е оперирал доста момичета на които в София им е казано че се налага да се махне цялата матка.
Желая ти късмет!
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #62 -: Декември 15, 2006, 15:47:47 pm »
И на мен в моя роден град ми казаха, че ще ми махнат матката. Затова и не се съгласих и чаках 6 години. Но лекарката, която ме наблюдава сега ми препоръча Майчин дом - защото там се правят хиляди такива операции. Винаги има риск разбира се и винаги може да настъпи усложнение. И да - можем да се събудим без матка......
И аз изживях и все още изживявам същите терзания. И в крайна сметка трябва да рискувам, защото:
1. При това положение пак няма да имам дете;
2. Всеки месец имам тежки кръвоизливи;
Така че търсих информация и все още търся. Реших да се доверя на екипа на проф. Карагьозов, като през цялото време си повтарям, че всичко ще бъде наред. Моята миома е 6 см - твоята 8 см. Не е чак толкова страшно като че ли. Има и много по страшни случаи - завършили със щастлив край. Съветвам те да спреш да се притесняваш сега, защото аз 3 месеца изкрейзих -  и за какво - за нищо. Сега съм го ударила на живот - пия си ракийката всяка вечер, записах се на народни танци и да става каквото ще...... Всеки със късмета си!!! А ние ще имаме късмет!!! 8) Ще видиш. Като си пишем на края на януари, когато всичко ще е минало, ще се чудим защо толкова много сме се притеснявали....
Кураж
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #63 -: Декември 15, 2006, 17:44:40 pm »
скъпа според мен това не звучи много логично. моята беше 6см. и никой не ми каза подобно нещо - при това на всяка цена трябва да се запази матката - как иначе ще родиш?
Защо просто не отидеш и при други специалисти - тук има доста мнения за лекари аз лично ти препоръчвам доц. Доганов, Божилов, Начев това са имена в МД София имат свободен прием и можеш да отидеш на консултация...
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #64 -: Декември 18, 2006, 13:05:03 pm »
Здравей Приятелко ,
аз искам да те успокоя като ти кажа , че твоята миома не е чак толкова голяма и всички лекари предварително казват , че няма 100% гаранция - винаги има някакъв риск. Моята миома беше 20 см като само за 7 месеца нарастна със 6 см , но операцията ми беше успешна. За това съм безкрайно благодарна на д-р Славчев.
 Мила Мира извинявай , че не ти отговорих веднага , но аз нямам компютър в къщи и чак сега видях въпросчето ти. Пиша ти координати на д-р Славчев: 02 859 60 71.Това е телефона в МЦ"Д-р Б.Славчев" , на този телефон трябва предварително да се обадиш за да си запазиш час. Ако не знаеш къде се намира ще ти обяснят как да стигнеш до там.Доколкото разбрах вече записват за края на януари. Аз ще ходя на 21 дек. на контролен преглед.
 Мили момичета искам да ви пожелая успех каквото и решение да вземете.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #65 -: Декември 18, 2006, 14:04:32 pm »
Благодаря ти Sne-do. Реших да се придържам към първоначалния план с проф. Карагьозов, независимо от това дали лично ще ме оперира. Като ми мина паниката и размислих взех това решение, защото сега не може да се определи датата на операцията. Всичко зависи от това, кога ще ми се възвърне операцията след Золадекса, а и веднага след това професора каза, че ще ми даде дата. Просто ще е трудно сега да се оговарям с други лекари, тъй като графиците са им пълни. Надявам се да имам късмет и да няма неприятни изненади, когато ми отворят корема.
Успех на всички, на които им предстои операция!
И весело прекарване на празниците.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #66 -: Декември 19, 2006, 09:35:57 am »
Здравейте на всички и Благодаря лично на sne_do за подкрепата!Не знаеш колко ме успокои с твоя отговор.Макар че и аз предпологах че всички доктори,независимо колко са добри,се застраховат по някакав начин за изхода от операцията.Сега вече с нетърпение си чакам операцията-да идва по бързо и по бързо да се отърва от тази гадост!Имам едно въпросче-трябва ли да ми е минал цикала за да се направи операцията,или ще го изчакаме да мине или операциите са правят и по време на цикала?На теб mira_m66 ти пожелавам съвсем скоро да ти назначат дата за операция и двете(както и всички момичета с нашия проблем),най после да се отървем от тези миоми,и мислите ни да бъдът насочени към дълеч по приятни неща!
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #67 -: Декември 19, 2006, 11:03:50 am »
Моята гинеколожка, когато съм я питала, ми е казала, че е правило в гинекологията да не се оперира преди цикъл. Така че мисля, че операциите, когато са планови, се назначават непосредствено след цикъла. Така в МД ми казаха и на мен - да се явя на преглед непосредствено след цикъла и в рамките на една седмица ще ми назначат операцията.
Браво - вече по-добре ми звучиш. И аз се чувствам по-сигурна. То май горе-долу по едно и също време ще ни оперират.Всичко ще мине и ще се чудим защо толкова сме се притеснявали. В крайна сметка никой не е умрял от болките след операцията, а за другото ще имаме късмет - в добри ръце сме.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #68 -: Декември 19, 2006, 14:47:54 pm »
 :o Здравей  Zlatkap , Честито ! Много се радвам за теб , какво имаш предвид под алтернативни методи ? Ако искаш сподели ...
Re: миома и безплодие
« Отговор #69 -: Декември 22, 2006, 11:34:39 am »
Мили,момичета искам да Ви пожелая да посрещнете и прекарате коледните празници с много настроение,любов и доброта!Забравете поне за малко проблемите ,погледнете на тях като несъществуващи и отдайте цялото си внимание на хората които обичате и които ви обичат-те го заслужават!Пожелавайте си нещо хубаво в коледната вечер и повярвайте,че то ще се сбъдне,защото на коледа стават чудеса!Бог да ни Благослови и да отвърне на молитвите ни!

                                         :bighug:                           
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #70 -: Декември 22, 2006, 22:36:07 pm »
Благодаря за милите думи priatelka!
И аз желая на всички най-вече здраве, любов и много много късмет. Весели празници на всички. Нека се чувстваме закриляни и нека Бог ни даде сили да преживеем леко това което ни очаква. И съвсем скоро проблемите да свършат.
Благодаря на всички момичета за подкрепата!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #71 -: Януари 04, 2007, 11:14:37 am »
Здравейте момичета и отново честита нова година на всички!Дано вие поне да сте прекарали празниците спокойни и щастливи!Пуснах нова тема за това което ми се случи на мен през празниците и ако я прочетете ще разберете, че те хич не минаха приятно :( Исках да споделя какво всъщност решение взех т.е че се отказвам от операцията на миома предвид забременяването което ми се случи макар и закратко.Много ми е мъчно за това кеото се случи,но така поне разбрах че забременяване може да се получи и затова може да се изчака още извистно време преди операция.Сега ми казаха да изчакам 6 м. и да подновим опитите за бреминност.Наистина се надявам следващия път да се получи.Имам обаче въпрос.След missed аборт и абрази дали е редно да се прави операция на миома или при всички положения трябва да се изчака раната да зарастне?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: миома и безплодие
« Отговор #72 -: Януари 04, 2007, 11:18:12 am »
Не искам да те подвеждам, слушай лекарите си, но миомата обикновено не пречи за забременяването, а за задържането.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #73 -: Януари 04, 2007, 11:45:32 am »
Честита нова година на всички. Желая Ви проблемите да са си отишли със старата година и през новата 2007 всичко да бъде наред и да се сбъднат мечтите ни.
Priatelka, съжалявам искрено за случилото се. Защо не попиташ д-р Попова (която те очаква за операция - нали така) да ти разясни ситуацията. От всичко, което съм изчела за миомите, съм стигнала до извода, че износването на плода при миома е по-големия проблем. За забременяване миомата пречи, само ако е на определено място, т.е. в редки случаи. Трябва наистина внимателно да прецениш всички плюсове и минуси от изчакването и нови опити за забременяване. А за това - кога е възможна операцията след това, което си претърпяла - питай. Кураж!!! Надявам се всичко да се оправи!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: миома и безплодие
« Отговор #74 -: Януари 07, 2007, 09:22:40 am »
Лали,доколкото знам миомата пречи на забременяването ако се намира в самата маточна стена.Моя проблем е точно такъв.По точно не пречи на самия акт на оплождане,а на имплантацията.Иначе съм чувала за жени,които износмат бебе,въпреки миома.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #75 -: Януари 22, 2007, 11:50:53 am »
Здравейте момичета, Как сте? Никой не е писал отдавна. През новата година нещо не ни се пише. Пишете как сте. Какво правите. Как се развиват нещата при вас.
Аз все още си чака цикъла, който вече 61 ден след последната инжекция Золадекс не се връща. И започва да ме изнервя, защото така ми се отлага операцията, а вече ми писна да я мисля и да се притеснавям.
Надявам се да сте добре и това да е причината да не се обаждате!!! 8)
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #76 -: Януари 22, 2007, 16:58:50 pm »
Здравей Мира,тъкмо тези дни мислех да пиша и да чуя как се развиват нещата при теб.А и да ти пожелая успех,късмет и Бог да е с теб на операцията.Но както разбирам още си чакаш цикала.Не се тревожи мила,и цикъла ще дойде и операцията ще е успешна.При мен за сега нещата са в застой.Оня ден ходих на преглед и поне след кюртажа нещата са наред.Според доктора към края на март ако дай боже всичко е наред можем да правим нови опити за забременяване.Мен обаче много ме е страх,и може би ще изчакам да минат поне 5 м.Относно миомата окозасе че засега е намаляла с 1 см.И очоквам в следващите месци да се върне до нормалното си състояния от 4 см.Може би сега си обяснявам защо е нарастнала през последните 2 мисеца,а то е защото съм била бременна.Все пак съм обнадеждена и се надявам на положителен резултат следващия път.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #77 -: Януари 23, 2007, 08:50:06 am »
Привет скъпа Priatelka, радвам се, че писа. От сърце ти пожалавам всичко вече да е наред. Преживяла си много отвратителни и болезнени неща и дано с това всички гадости да приключат.
Аз мисля, че няма да имаш проблеми със забременяването -  щом е станало, пак ще стане. Просто не го мисли много. Виждаш ли кога стана - когато започна да мислиш за миомата. Нали така. Спокойствието е много важен фактор. Трябва да се стараем да не мислим за всичките гадости, които могат да ни се случат. Тази година имам предчувствие за нещо хубаво.
Желая ти късмет и успех. А като си имаме бебоци, ще си организираме среща да се запознаем. Дай боже да стане още тази година!!!
Пиши непременно как се развиват нещата.
Оставям моя ICQ № 113957314. Ако имаш време, желание и ако искаш може и там да ми пишеш. Ще се радвам.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Re: миома и безплодие
« Отговор #78 -: Януари 23, 2007, 10:06:52 am »
Здравей Мира,Благодаря ти за окуръжителните думи!И аз като че ли съм обнадеждена,не знам кое точно ми дава кураж,но така се чувствам.Аз също се надявам тази година да се похвалим с най желаната новина,желая го на нас двете и на всички момичета които искат бебенца и така дълго са ги очакали!И когато това се сбадне аз също ще се радвам да се запознаем и споделим щастието си.Моят ICQ номер е 339 447 869.Ще ми е приятно да си поговорим.Аз не винаги имам време защото от работата си водя кореспонденции,но винаги когано имам възможност ще се радвам да си побъбрим.
*
Re: миома и безплодие
« Отговор #79 -: Февруари 14, 2007, 21:03:33 pm »
Здравейте момичета и честит празник! Желая ви да сте винаги влюбени - в любимия човек, в хубавото вино, в живота....
Иначе аз все още не съм оперирана!! Нещата доста се пообъркаха при мен. Преживях много тежък цикъл (кривоизлив) след лечението със Золадекса - стигнах до болница. После като отидох за дата за операция се оказа, че професора ми се е пенсионирал и не работи в МД. Препрати ме към д-р Тюфекчиева. Свързах се с нея. При прегледа тя ми каза, че миомата е навлезнала много към кухината на матката. Не е голяма, но е до най-големите кръвоносни съдове. Не ми даде особени гаранции за спасение. Каза, че ще направи всичко възможно, но дори да я спаси "лигавицата ще бъде много изрязана". Ще ме оперира след цикъл. Сега умирам от страх какъв ще е пак цикъла.
И съм просто в несвяст. Притеснена съм ужасно.Тази миома ми разказа тотално играта.
Та моя призив е - ако имате такъв проблем - не чакайте толкова време като мен. Аз си я отглеждах 6 години, опитах какво ли не и се докарах до това състояние.
Макар, че моята гинеколожка ме успокоява, че д-р Тюфекчиева се презастрахова, аз съм изключително притеснена. Но какъвто ми е късмета....
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."