0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Практически съвети
« Отговор #360 -: Април 03, 2012, 16:43:08 pm »
Много ви благодаря. Ще се запозная и ако имам други въпроси ще се съветвам с вас. :wink:
*
Re: Практически съвети
« Отговор #361 -: Април 09, 2012, 17:28:00 pm »
Здравейте момичета, ние сме вписани в регистъра на 10-ти февруари, а досега сме получили само 4 писма, въпреки, че посочихме всички РДСП в страната - как мислите, да им звъня ли...
*
Re: Практически съвети
« Отговор #362 -: Април 10, 2012, 09:07:04 am »
Borea,не е задължително да получиш писма от всички РДСП-та.Някои от тях нямат практика да изпращат писма.Не се притеснявай!Късмет!
« Последна редакция: Април 10, 2012, 10:29:35 am от pavka »
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Практически съвети
« Отговор #363 -: Април 10, 2012, 10:29:27 am »
 Ние като имахме съмнения,дали сме вписани, изпращах имейли и получавах обратно от тях под кои номера сме вписани в регистрите!!!


*
Re: Практически съвети
« Отговор #364 -: Април 10, 2012, 10:38:50 am »
За имейли не се бях сетила... почвам да пиша:)  Мерси
Re: Практически съвети
« Отговор #365 -: Май 31, 2012, 17:58:36 pm »
Може ли някой да ми отговори, при подаване на документи за пълно осиновяване в дирекция "Социално подпомагане", дава ли се входящ номер или се дава при вписването в регистрите?
Re: Практически съвети
« Отговор #366 -: Юни 04, 2012, 09:42:13 am »
На нас не са ни давил входящ номер. Но като занеш датата, на която е подадено можеш да следиш дали си спазват срока за проучването  и изготяването на доклада - той е 3-месечен и доколкото ми е известно във всички дирекции се стремят и успяват да подготвят доклада, преди да е изтекъл. Тогава идва ред на вписването.
Re: Практически съвети
« Отговор #367 -: Юни 04, 2012, 10:30:28 am »
Много благодаря за отговора.
Re: Практически съвети
« Отговор #368 -: Юли 16, 2012, 13:31:38 pm »
Здравейте момичета,
чета всичко, абсолютно всичко за осиновяването по форумите от около 2 месеца и наистина това много ми помогна да бъда категорична без никакви съмнения за това, че искам да си осиновя дете.

Минах през цялата мъка в надеждата си да родя дете, зад гърба ми са 5 неуспешни опита ИКСИ, последният през месец март ... Трябвало е да мина през всичко това бавно и мъчително, за да "узрея", за да се отвори място в сърцето ми с огромна любов за едно малко същество.
Дълго време категорично отхвърлях възможността да осиновя дете, не съм съвършена ...
Сега съм готова емоционално, не че нямам страхове, но те са нищо само пред мисълта, че някъде там ме чака едно дете.
... и така, след като четох, четох, на 04 юни отидохме със съпруга ми до ДСП и ОЗД отговарящи за кв. Надежда. След разговора със "социалната" /тя не се представи/ бях доста стресирана от тона и отношението, но ... бях предварително подготвена от форума за такива случаи и реших да не обръщам внимание на това. Цялата работа по събирането на документите по институциите се падна на съпруга ми, той в момента е безработен и това е "добре дошло" в този момент.
Искам да благодаря и на Dodi4, много ни помогна с полезните съвети за събирането на документи, късмет беше, че и тя е от кв. Надежда.

Много съм лаконична и непоследователна в мислите си, моля да ме извините :)

Искам да попитам, тъй като съпругът ми както вече се разбра е безработен и получава средства все още от бюрото по труда, от началото на месец януари, от къде трябва да получи служебна бележка за доходи последните 6 мес. Ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, моля да пише.

Надявам се до края на тази седмица да успеем да съберем всички документи и да ги предадем.

Не познавам нито една от вас, но искам да ви кажа, че  сте "прекрасни" и много ми помогнахте. Жадна съм за споделените ви емоции, за впечатленията, за трудностите, уча се от вас за всичко.

Пишете ...


« Последна редакция: Юли 16, 2012, 13:34:38 pm от Криси »
Re: Практически съвети
« Отговор #369 -: Юли 16, 2012, 20:30:28 pm »
Криси, аз живея в блока до този дом.
Следващият път като те депресира служителката, може да се видим. Съвет няма как да ти дам, но мога да те изслушам и да опитам да ти върна усмивката.
[/url][/url]
Re: Практически съвети
« Отговор #370 -: Юли 16, 2012, 22:03:41 pm »
Благодаря ти jasmin_veni, всичко е под контрол :)
Може би така трябва да те посрещнат, без усмивка, строго, с проучващ поглед, набързо да издекламират всичко по отношение на документите и още в началото да ти кажат, че трябва да се ориентираш към по-големи деца - 5,6 годишни, защото иначе нямаш шанс, а аз да се смутя неподготвена и да кажа, че искам детенце до 1 год., защото зная, че няма да мога да използвам майчинство, пък искам да съм по-дълго време заедно с него в началото, ами ще използвате неплатен отпуск - казва, аз пак неподготвена отговарям, че така не е редно при осиновяване да няма майчинство, ами редно е казва тя - това е законът, как ще ползвате майчинство като не сте го родили вие ... :)

Пиша това, защото може още някой да се сблъска с такова отношение и не трябва да му отделя голямо внимание. В живота често ще срещаме слаби хора и ще бъдем огорчени от отношението им, но ние ще се ръководим единствено от любовта. Нали така?

От нашите документи останаха препоръките и служебната бележка за 6 мес. назад за съпруга ми. Пред финалната права сме. Непрекъснато трябва да укротявам нетърпението ми и копнежа, който ме е завладял.


Re: Практически съвети
« Отговор #371 -: Юли 16, 2012, 23:58:40 pm »
....ами ще използвате неплатен отпусками редно е казва тя - това е законът, как ще ползвате майчинство като не сте го родили вие ... :)

Отвратително изказване! Тези жени сякаш се опитват да дълбаят там, където не им е работа!
[/url][/url]
*
Re: Практически съвети
« Отговор #372 -: Юли 17, 2012, 08:22:33 am »
 :D
Опитайте да не се фиксирате върху хорските простотии. Тепърва има да ги слушате. Признавам трудно е особено в началото, но като допускате такива амеби да ви нараняват - страдате повече.
Имате си цел - следвайте я, голяма работа, че някой ръси простотии
В очакване ....
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Практически съвети
« Отговор #373 -: Юли 17, 2012, 09:02:19 am »
Криси съжалявам, че ви се е паднала такава служителка и разбирам, че сме имали късмет с нашата служителка , която беше безкрайно внимателно и мила, отзивчива, просто прекрасна, имах чувството,че ходя на психолог, през цялото време толкова ни подкрепяше в това което мислим и чувстваме за детето което мечтаем да осиновим. Едно нещо ми се е запечатало в съзнанието относно тази прословута възраст, която всички обсъждат, ние също искаме бебе до 1 година и когато обсъждахме тази тема за възрастта, аз понеже бях чела, че това ще намали шанса ми и ще забави доста процедурата, и казах, дали пък да не увеличим възрастта поне до 1,6 годинки, но тя ми каза, че трябва да напишем това което усещаме, че искаме, ако се наложело можело по късно да се направи това, тук също някой ме посъветва да не увеличавам възрастта ако не се чувстваме готови да осиновим по голямо дете, в крайна сметка нали това не е магазин от който да си купиш нещо което ако не го харесваш да го върнеш, недай си Боже!
Така, че възрастта остана поне за сега!
Много съм и благодарна на нашата служителка написа един прекрасен доклад за нас, като го четох чак се просълзих, дано наистина някой да му обърне внимание защото е написан с чувство, а не просто някаква суха материя с факти за нашето семейство!
Искрено се надявам скоро да ни се обадят, за сега няма нищо!
Успех ти пожелавам и дано да имате късмет скоро да прегърнете вашето детенце!
*
Re: Практически съвети
« Отговор #374 -: Юли 17, 2012, 15:18:47 pm »
Криси, много се радвам, че съм ти помогнала със скромния си опит и ти пожелавам бързо финализиране на процедурата. Относно служителите в социалната служба в Надежда мога да говоря дълго и напоително. Изглежда само първото впечатление беше прекрасно, но това само ме амбицира да ги търся и настоявам да си спазват сроковете и процедурите. Можеш да ми пишеш на лични ако ти е необходима повече информация, а и дори само за едно кафе по комшийски  :)
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Практически съвети
« Отговор #375 -: Юли 18, 2012, 08:03:52 am »
Криси, и от мене стиснати палчета за успех! Какво да се прави, трябва да преминем през всички тези неприятни ситуации... Госпожи Социалните, незнайно защо, често са грубички в началото... Но след като подадете документите и ви назначат определен социален работник (с име ;)), който да извърши доклада, може да имате късмет... Пожелавам ви го от сърце! :)

...а аз да се смутя неподготвена и да кажа, че искам детенце до 1 год., защото зная, че няма да мога да използвам майчинство, пък искам да съм по-дълго време заедно с него в началото, ами ще използвате неплатен отпуск - казва, аз пак неподготвена отговарям, че така не е редно при осиновяване да няма майчинство, ами редно е казва тя...
Знам, как човек може да се смути в такива ситуации, но... не е трябвало да давате обяснения на г-жа Безименна, по каква причина сте решили да осиновите детенце до една годинка - това си е ваш личен избор... Евентуално аргументите си може да обсъждате със социалната служителка, която ще изготвя доклада. Дали ще решите да използвате платено-неплатено майчинство-бащинство - това са въпроси, които решавате в семейството си и не влизат на никого в работата...

как ще ползвате майчинство като не сте го родили вие ... :)
Чак не мога да си представя, че някой може да каже подобно нещо... Майчинството се дава за период до навършване на 2 години на детето, като то е предназначено за отглеждане на детето и такова може да се вземе и от таткото, бабата, дядото (ако са в трудови отношения)... Отделно у нас при осиновяване на дете според закона отношенията родител-дете са както при кръвните връзки...
Фуси да каже, но мисля, че имаше приети (или само предложени?) някакви промени по отношение на майчинството за осиновители...
А в следната програма "В подкрепа на майчинството" виж, как е описано, кой може да се включи:
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=290:mat16&catid=10:ibtbest&Itemid=41

Още веднъж успех... и не се оставяйте да ви обезсърчават... :)
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Практически съвети
« Отговор #376 -: Юли 18, 2012, 10:54:25 am »
Благодаря Chandra,
принципно съм уверена и категорична, но в онзи момент ... се провалих.
Много кураж ми вдъхна с твоето писмо, понякога имаме нужда от много малка упора, за да се закрепим. Странно, не съм си и мислила, че ще я получа от писма във форум :)

Благодаря на всички момичета, които ме подкрепят. Желая късмет на чакащите по-скоро да ви прегърнат детски ръчички.

Ще ви държа в течение за моята история, дано и аз да съм полезна с нещо.

п.п. Онази служебна бележка за доходите 6 мес. назад за съкратени служители се получава от НОИ, бул. А. Стамболийски 62-64.
*
Re: Практически съвети
« Отговор #377 -: Юли 18, 2012, 12:50:47 pm »
Първо мислех на лични, после реших, че мина достатъчно време за да не е неприлично. Криси, купи си тази книга. Ще ти е от голяма полза на всяка една стъпка до осиновяването, а и след това. Има я в книжарниците на Сиела, а и можеш да я поръчаш по интернет

http://books.bg/books/229/151335.html

В очакване ....
Re: Практически съвети
« Отговор #378 -: Юли 18, 2012, 16:33:17 pm »
Разбира се, че ще си я купя, забелязах книгата и не знам защо още се бавя, а ако нещо не ми е ясно ще ти досаждам :)
Re: Практически съвети
« Отговор #379 -: Юли 20, 2012, 22:21:48 pm »
Здравейте, момичета. Днес подадохме документите и много се вълнувам. Съпругът ми по-скоро изглажда безчувствен. Мисля, че това не го радва особено. Всъщност аз съм много щастлива и много ме е страх, но това най-вероятно ви е познато чувство.
Сега очакваме направление за задължителния курс за осиновители.
Много се вълнувам.