0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Практически съвети
« Отговор #100 -: Ноември 01, 2007, 21:24:29 pm »
по този въпрос не можем да се разберем с моят мъж.
Каква възраст е най-добре да посочим? :bori_008:

Ами, ако не можете да се разберете, най-добре посо4ете, 4е нямате претенции към възрастта, така може да ви предложат и 2-3 годишно детенце, вместо бебе, а вие да се влюбите в него отведнъж- всяка възраст е прекрасна, аз се грижа за деца и ги обожавам вси4ките, повярвай ми, не е задължително да ги обикнеш, само ако си ги родил, или взел от бебе!
Успех
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    stela_ivanova

  • *
  • 30
  • Ако някой реши да ми пише: Skype: stela_vasileva82
Re: Практически съвети
« Отговор #101 -: Ноември 02, 2007, 13:45:38 pm »
Благодаря Ви момичета че ми отговорихте, защото за мен е наистина много важно.
Всъщност спорът м/у мен и съпругът ми е, че той иска дететето да е бебе, а аз не съм сигурна че ще мога да се справя с бебче.
Веднъж една приятелка ми каза, че нямам майчински чувства и не мога да предценя кое е добре за едно дете - защото и направих забележка че бие своето дете. И от тази гледна точка аз се притеснявам. Всичко ме притеснява, но аз няма да се предам, ще се справя с всеки труден момент, защото найстина много искам дете.
Страхувам се от осиновяването защото не зная какво ме очаква, имаме много лоши съседи, приятелите ми и кръстниците ни не са съгласни да си осиновим дете, но ние наистина много го искаме и вярвам че ще се справим, защото в нас има толкова много добри намерения и любов че бихме могли да обичаме всички деца на тази планета.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 13:48:20 pm от stela_ivanova »
*
Re: Практически съвети
« Отговор #102 -: Ноември 02, 2007, 14:22:42 pm »
Благодаря Ви момичета че ми отговорихте, защото за мен е наистина много важно.
Всъщност спорът м/у мен и съпругът ми е, че той иска дететето да е бебе, а аз не съм сигурна че ще мога да се справя с бебче.

Ама ти искаш ли да имате дете - не се заяждам, съвсем искрено питам. Защото когато родиш, което искрено ти желая, съвсем пък няма как да го родиш отгледано  :wink:

Цитат
Веднъж една приятелка ми каза, че нямам майчински чувства и не мога да предценя кое е добре за едно дете - защото и направих забележка че бие своето дете. И от тази гледна точка аз се притеснявам.

Май малко се глезиш а? Една приятелка, човек от улицата, Иван, Драган, Петър - всеки може всичко да ти каже. Не можеш да си толкова зависима от мнението на околните

Цитат
имаме много лоши съседи, приятелите ми и кръстниците ни не са съгласни да си осиновим дете,

МОООООООООЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ  :x
лошите съседи, приятелите ви и кръстниците ви ли ще запълнят празнотата в живота ви?! Те ли ще с вас н авсяка Коледа, на всеки празник, те ли ще тръгнат на детска градина, ще виждат света за първи път заедно с вас. Как смеят да ви казват как да подреждате живота си.

Я ми ги дай насам тия сладуранчовци - да ги разкъсам във въздуха... Лелееееее как се ядосах...
Ей аман от тесногърди, груби, дребни души.

Виж какво мила, я сядайте двамата с мъжа ти и хубаво си поговорете - кои сте вие и от какво имате нужда, на какво сте готови. Няма да ви е лесно, един разговор няма да е достатъчен, почетете малко литература за осиновяването, вижте форумите тук и в бг мамата. Може и нови идеи да ви хрумнат  :D

Съгласна съм, че да осиновиш дете без подкрепата на близките е ужасно трудно. Но си помислете дали можете да останете без дете, но с подкрепата на близките.

Винаги можеш да пишеш тук - ще срещнеш подкрепа и разбиране.
Успех мила!
В очакване ....
*

    stela_ivanova

  • *
  • 30
  • Ако някой реши да ми пише: Skype: stela_vasileva82
Re: Практически съвети
« Отговор #103 -: Ноември 02, 2007, 16:16:43 pm »
Благодаря ти Фуси, точно от това имах нужда някой да ми се накара. Знаеш ли ние вече говорихме с мъжа ми и ще си осиновим дете пък каквото ще да става, защото двамата сме го решили и никой не може да ни разколебае. Ако ще земята ще преобърна ние ще имаме дете и ще го отгледаме с много любов защото наистина силно го искаме.
*
Re: Практически съвети
« Отговор #104 -: Ноември 02, 2007, 16:45:02 pm »
А така те искам!!!

Виж, ще чуеш такива чудеса, които че се чудиш как ги ражда човешката глава. Важното е да си стабилна и вътрешно уверена в решението си, за да можеш да защитиш един ден детето си.
Решението за осиновяване не е лесно и не е правилното за всички. Човек трябва добре да прецени силите си - какво може и какво не, за да не направи един ден едно дете нещастно. За стотен път ще напиша - няма нищо по-тъжно от едно зле осиновено дете.

Ето аз например - мисля си че имам сили да отгледам осиновения си син, но не мисля, че има сили да се справя с отглеждането на едно дете от ромски произход например. И по-добре въобще да не опитвам, за да не направя нещастно едно дете, което друг осиновител би обичал безкрайно.

Трудно е, адски е трудно да осиновиш дете без подкрепата на блзките си. Човек винаги има нужда от одобрението на хората, които обича. Аз самата, не знам как бих се справила и съвет за това не мога да ти дам, за съжаление... просто ние имаме късмета, близките ни да ни подкрепят.

Каквото и да решите - успех мила!

П.С
Не съм искала да се карам на теб. Просто се вбесих, като прочетох, чевъншни хора си позволяват да ви дават акъл за подобни неща. Ама искрено се вбесих - казвам ти прати ми ги - ще видят те какво значи ужас :lol:
В очакване ....
*
Re: Практически съвети
« Отговор #105 -: Ноември 02, 2007, 19:32:21 pm »
но не мисля, че има сили да се справя с отглеждането на едно дете от ромски произход например.
Фуси, майка ми, като и казах, 4е искаме да си осиновим /едно време и тя искаше да си осиновява/ каза: супер, ама много се 4ака, щото те само циган4ета се раждат и само такива ти преглагат... 8O
Бях много у4удена, защото никога не се бях замисляла над това какво е детето, но сега като виждам 4е и ти си на това мнение, може би има нещо, което не знам...
В смисъл те като бебета, дори не прили4ат на роми, прили4ат на бебета...
А майка ми, като я питах защо не иска циган4е и отговора и направо ме хвърли в тъ4а: /да,да това била при4ината/ ами защото циганите се напивали и тогава правили деца, т.е бебето било за4енато от пияни родители 8O 8O 8O а това било мн вредно за бебето....
Ами, опитах се да и обясня 4е имам приятели 4иито деца са за4енати напияно, ама...
Както и да е, ще ми е интересно да нау4а пове4е мнения за ромските деца...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    stela_ivanova

  • *
  • 30
  • Ако някой реши да ми пише: Skype: stela_vasileva82
Re: Практически съвети
« Отговор #106 -: Ноември 09, 2007, 13:08:17 pm »
Здравейте момичета!
Малко съм отчаяна, социалната ни работничка идва в къщи - нали сме в процес на проучване и така де.
Самото посещение мина много добре но ме притеснява това което научих от нея.
Ние искаме дете което да е българче и да не е по-голямо от 1 годинка, но тя ни каза че нашата работа нямало да стане с тези изисквания.
Каза ми също така че трябва да чакаме за дете между 2 и 5 години - това е ужасно, изгубих всякаква надежда вече.
Аз и съпругат ми взехме да се замисляме дали да не впишем че искаме дете от турски и български произход и сигурно трябва да увеличим възрастта поне до 2 години.
Наистина се отчаях, дайте ми някакъв съвет какво да правя. Моля Ви...
Re: Практически съвети
« Отговор #107 -: Ноември 09, 2007, 14:00:02 pm »
Както и да е, ще ми е интересно да нау4а пове4е мнения за ромските деца...
Децата са деца - ромчета, българчета, турчета, арабчета, индийчета.... и всички деца имат право да бъдат щастливи, всяко дете има право на дом. Всичко останало е чиста проба расова дискриминация, но в България сега това е факт. Някой ден в България това ще бъде минало и хората няма да представят претенции за етнически произход, но това ще бъде някой ден, до тогава ще бъде трудно децата от друг етнически произход да намерят семейство тук. В чужбина не е така, хората са различни, начинът на мислене е различен, животът е различен.
Някъде в един друг форум една майка на ромче беше казала нещо от сорта - да, въртят дупетата много добре, пък и хубаво пеят, не като мен, ама какво по-хубаво от това.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Практически съвети
« Отговор #108 -: Ноември 09, 2007, 14:07:09 pm »
Стела Иванова,

само да вметна - понеже си написала, че не си сигурна дали кще се справиш с малко бебче. от досегашния ми опит се оказа, че най-лесно е да се справиш с малко бебче. колкото по-големи стават децата, толкова е по-трудно (но и по-радостно).

и друго - хубаво ти се е накарала Фусси - за важните решения в твоя живот изобщо не допускай да ти се оказва натиск отвън. какво значи "съседите и приятелите не са съгласни да осиновим"?!  8O моля??? вие да не живеете в комуна на семейни начала с тях, та ще търсите разрешение от тях?
мнение да се даде (при поискване) - може. ама съгласие...
ето, и ние тук даваме мнения, но решението си вземате вие двамата с твоя мъж.

желая ви успех в осъществяване на взетото решение и скоро-скоро домът ви да закънти от детско гласче!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Практически съвети
« Отговор #109 -: Ноември 09, 2007, 14:11:22 pm »
Здравейте момичета!
Малко съм отчаяна, социалната ни работничка идва в къщи - нали сме в процес на проучване и така де.
Самото посещение мина много добре но ме притеснява това което научих от нея.
Ние искаме дете което да е българче и да не е по-голямо от 1 годинка, но тя ни каза че нашата работа нямало да стане с тези изисквания.
Каза ми също така че трябва да чакаме за дете между 2 и 5 години - това е ужасно, изгубих всякаква надежда вече.
Аз и съпругат ми взехме да се замисляме дали да не впишем че искаме дете от турски и български произход и сигурно трябва да увеличим възрастта поне до 2 години.
Наистина се отчаях, дайте ми някакъв съвет какво да правя. Моля Ви...

Стела, увеличаването на възрастта, по принцип, води до увеличаване на шанса по-рано да ви предложат детенце. Същото се отнася и до произхода - повече етноси - по-голям шанс. Но това по принцип. Важното е вие двамата сами да решите какво искате и с какво можете да се справите. И що за отношение е това, че "вашата работа нямало да стане", или "ще чакате от 2-5 години"?!?!  8O Откъде го измисли това? Кой е този, който може да ти даде гаранция? Никой.
Трябва да ти кажа, че на последната среща, свързана с Доклада, нашата соц.раб. се опита да ми каже, че сега започвало голямото чакане, и въобще да не се надявам, че докато ми изтече срока на някои от документите, ще ни се обадят за детенце, сиреч до след 4 месеца!  8O Как го пророкува, незнам, наистина.Казах и, че сме готови да чакаме колкото трябва, а и никой не знае колко ще бъдедълго това чакане! Аз съм силно мотивирана и вярвам! Освен това действам и на двата фронта, като едното ми дава сили за другото и обратно.
Успокой се, помислете добре, действайте, не отлагайте. :wink:
 
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Re: Практически съвети
« Отговор #110 -: Ноември 09, 2007, 14:39:00 pm »
Спокойствие и само спокойствие!  :lol:
Това, което ви е казала социалната работничка е донякъде вярно. ДОНЯКЪДЕ обаче. също много е важно да чуваме всичко, което ни се казва, а не само това което ни плаши.Сега подред.

1. Изискването за произход -
моите впечатления са, че около 80 проц. от кандидатите искат чист български произход. Затова са ви казали, че ще е по-трудно. Моят съвет е да промените изискването си, като включите още турски, смесен и неизвестен. Можете да впишете изрично, че не желаете детето да притежава характените белези на ромския етнос. Така първо увеличавате шансовете си, второ на вас се гледа като на друга категория хора. Това за другата категория хора, са лични впечатления, никой социален няма да ти го каже, обаче аз съм убедена.

2. Изискването за възраст - мисля, че по-големи деца трябва да осинови човек, който е подготвен, емоционално устойчив и уверен. Ако си абсолютно сигурна, че имаш тези психически сили - увеличете възрастта, ако не си сигурна - недейте.

Място за отчаяние изобщо, ама изобщо няма  :lol:
Стела, много си емоционална мила, много си чувствителна. Стягай се, че като дойде малкия дзвер какво ще правиш :lol:
В очакване ....
*
Re: Практически съвети
« Отговор #111 -: Ноември 09, 2007, 14:41:10 pm »
Фоксче аз не съм съгласна с теб, че това е расова дискриминация - пресилено е. Съгласна съм с Фуси, че това е въпрос на преценка на собствените ти сили. Аз мисля, че също не бих могла да се справя с отглеждането на ромско дете. В края на краищата децата са си деца но пък децата порастват нали. В чужбина също се дава възможност на осиновяващите да посочат етнически произход, така че това не е само в България. Според мен претенциите за етнически произход не са нещо нередно и пак казвам съвсем не са проява на расова дискриминация. Това естествено е мое мнение  :).
Лек ден
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
Re: Практически съвети
« Отговор #112 -: Ноември 29, 2007, 21:04:33 pm »
Момичета, незнам дали тук трябва да задам въпроса си, не се сърдете ако не е на място...
Попрочетох доста за осиновяването.Но оставам с впечатлението, че заради разните формалности, процедури, дела..... си е законово невъзможно да си осиновиш детенце до 3 месеца....така ли е? :(В смисъл-да се прибереш у дома с детенце до 3 месеца? :?

Изивнявам се ако въпроса ми се струва глупав.Но ако примерно ние искаме детенце на или по-малко от 3 месеца?

Ми то аз като гледам май вече е невъзможно да си вземеш детенце до годинка, камо ли на няколко месеца..... :( :( :(
« Последна редакция: Ноември 29, 2007, 21:48:53 pm от Мимка »
*
Re: Практически съвети
« Отговор #113 -: Ноември 30, 2007, 08:55:00 am »
  Мимка, нашата социална каза, че е невъзможно да осиновим дете на възраст по-малка от  6 месеца. Обясняваше нещо, че трябва да се установи здравословното състояние на детето, а това не можело да стане съвсем точно преди да минат тези първи месеци.И като сложим и разните формалности...Така че аз знам пък за 6 месеца, но не съм абсолютно уверена в това.По неин съвет писахме като желание за възраст на детето от 6 месеца до 2 годинки.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
Re: Практически съвети
« Отговор #114 -: Ноември 30, 2007, 09:14:16 am »
Във форума за осиновявания в Бг Мамма поне аз знам за 2 случая, в които са осиновили много малки бебета - едното на около 3 месеца, а другото под 3 месеца дори.
Еднта мама беше писала, че те са искали много малко и са им казали, че били малко желаещите, което аз не вярвам много.
На нас лично ни казаха да пишем над 6 месеца, в нашето заявление сме писали от 6 месеца до 2 години и половина.
и все пак като следя темите в другия форум оставам с впечатлението, че всичко е субективно. Има хора, които нямат никакви изисквания- за пол, етнос, възраст и чакат с година и малко, има други, които получават писмото или обаждането много бързо.
Не се отчайвай от думите ми, за всичко хубаво си трябва време, просто на някои деца им трябва повече време да открият родителите си
*
Re: Практически съвети
« Отговор #115 -: Ноември 30, 2007, 09:22:29 am »
Lilit, имам приятелка, която през 2001ва осинови детенце на 8 месеца.Детето сега е а 6 годинки, но има сериозна бъбречна недостатъчност и не може да говори.Да разбирам ли, че при него не е направено това установяване на здравословното състояние?Нали го правят до 6 месеца? :(То беше на 8.Или преди 6 години е бил друг редът?
Аз за себе си мисля, че бъбречната недостатъчност може да се установи в много ранна детска възраст.А ти можеш ли да изискваш някакви изследвания на детето?Н е е гаранция, че ако си е твое ще бъде 100% здраво, но.......
*
Re: Практически съвети
« Отговор #116 -: Ноември 30, 2007, 11:52:03 am »
  Трябвало е да установят заболяването, според мен. За изследванията като че ли съм мяркала, че не ги предоставят на осиновителите,нещо свързано с защита правата на детето. И доктор не можело да се заведе, за да даде мнение.Дано не съм права.Не е правилно да се прикриват заболявания и детето да се обявява за здраво.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
Re: Практически съвети
« Отговор #117 -: Ноември 30, 2007, 12:00:19 pm »
Пак ще се повторя:
"Спокойствие и само спокойствие!"

Мимка, ако всичко е по реда си и законно, действително няма как да осиновите детенце под 3 месеца. Децата се вписват в регистрите за пълно осиновявяне след като навършат 3 месеца. Да в бг мамата имаше един случай на осиновяване в по-ранна възраст, но там момичето си беше признало, че е използвало връзки. Аз ги помня тези работи :wink: Осиновяването в по-ранна възраст (до 3 месеца), носи рискове от гледа точка на това, че някои по-тежки и сериозни заболявания се проявяват дори след 6 месечна възраст. 

Реален е шанса ви, не е голям, но е реален да осиновите детенце на 3 - 4 месеца. Мимка, не отдавай толкова голямо значение на 3, 4 месеца. Ние осиновихме Никола на 7месеца и половина - не мисля, че съм изпуснала чаааак толкова много. Да, беше изостанал в движенията и преживя сериозен емоционален стрес, но това се преодоля за 2 , 3 месеца. Сега си е тип топ - ерген и половина.
В очакване ....
*
Re: Практически съвети
« Отговор #118 -: Ноември 30, 2007, 13:45:10 pm »
Искам да попитам, бавят ли се удостоверенията от психодинспансера и свидетелствата от нац. следствена служба. За един ден ли стават или не?
*
Re: Практически съвети
« Отговор #119 -: Ноември 30, 2007, 13:57:04 pm »
Срока за удостоверението от НСС, по спомени, беше към 10тина дни.
Удостоверението от психодиспаснера - уфффф да ти кажа това е много различно, колкото и абсурдно да е това.

Нашите удостоверния ги извадихме за 15 минути. Баха прости удостовериния, че не се водим на отчет към психодиспансера по местоживеене. Чувала съм обаче, че в други дирекции изискват удостоверние от психиатър след проведен преглед. Попитай вашата соц. работничка точно какво иска.
В очакване ....