0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #300 -: Юни 03, 2014, 11:18:10 am »
В България мисля че масовият вариант е да се прави абразио, но все пак дано някой сподели опит със спонтанно изчистване. Има и друг вариант - подпомагане с хапчета на спонтанното изчистване.
Дано всичко отмине по-бързо и да имаш много поводи за усмивки!  :bighug:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #301 -: Юни 05, 2014, 18:14:33 pm »

Има и някой, който по този начин се изчистил след мисед?
Да, аз се изчистих така при единият от моите аборти. Ембрионът беше спрял развитието си и лекарката каза да спра прогестерона( взихам вагинално за задържане) и да изчакаме няколко дена. Както го спрях, на следващият ден у нас вечерта пометнах. То не е просто обилен цикъл в 7ма седмица( и аз бях толкова), а си е помятане с болки  ( вземи си ибупрофен или някакво обезболяващо) и се изхвърля гестационният сак. На сутрина отидох на лекар и казаха, че няма нужда от абразио и ще наблюдаваме. В крайна сметка си се изчистих сама и не ме стъргаха. Но не знам каква е практиката колко да се чака, понеже при предишните ми миседи ми правиха кюртажи без да чакат. Вероятно зависи от лекаря и от твоята ситуация.


  
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #302 -: Юни 06, 2014, 10:00:33 am »
И аз си слагах утрогестан. След като установиха, че плода е спрял да се развива ми го спряха.
Но на мен не ми тръгва. Като ходя до тоалетната се гледам да няма нещо, и ми се струва, че все още по много мъничко изхвърлям утрогестан. Но може и да греша. 
Миналата седмица се молех да не прокървя, а сега ....
 Може би не трябваше, но от понеделник на сам посетих още 3 ма доктори. И тримата са на мнение, че трябва да ми направят вакуумаспирация за да се даде материала за изследване за хромозомен анализ.
До сега не съм правила никакви по обстойни изследвания, и е грешка, но .....
За жалост не мога да се върна на зад.
Вчера отидох и при моя доктор да го попитам какво мисли. Каза, че ако реша ще го направи, но той да го направи. От години съм при него и ме познава от вътре най добре.
Приемам съвети, ако някой може да ми помогне.

*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #303 -: Юни 06, 2014, 10:20:46 am »
Ако единствената причина е за да анализират материала - смята се, че един мисед може да бъде абсолютна случайност и да не се повтори никога, затова обикновено лекарите не назначават изследвания. Правят го след втория, ако изобщо има такъв.
Спонтанното изчистване е най-доброто за организма.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #304 -: Юни 06, 2014, 10:36:51 am »
Azman, при последния ми аборт преди месец изобщо не стигнах до плоден сак, макар и да бях в 6 седмица. Лекарката ми спря утрогестана, който поставях вагинално, и след 5 дни ми дойде цикъла. Не е просто обилен, а се изхвърлят парчета лигавица, които са доста плътни и големи. Имам 2 аборта с абразио и 2 със спонтанно изхвърляне с цикъл и наблюдение от лекар. От личния си опит с кюретажите мога да кажа, че са нож с две остриета. Дават възможност да се изследва събрания материал, при мен това не показа нищо, но и ако не са направени добре са предпоставка за възпаления, сраствания и т.н. Лекар най-добре би преценил кое е подходящо в твоя случай. Стскам палци и пожелавам бързо възстановяване!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #305 -: Юни 06, 2014, 12:18:05 pm »
Точно зареди срастванията и евентуално усложненията след това
доктора  иска да се изчистя сама. А и, защото моята матка не беше добре преди, имах голям септум
Доста време и години ми отне за да се направи нормална, и за това не иска да пипа.
Преди малко се върнах от болницата, отидох да му кажа, че искам вакум, но категорично ми отказа.
Вижда, че съм притеснена, само плача и не мога да си намеря място, не мога да се успокоя, но ...
Според него така е най-добре за мен. Не се притеснявай и т. н.
Не зная дали в предните постове споменах, че съм след инвитро, ако изобщо има значение.
Благодаря ви момичета, че влизате и някак си ми давате сили.
Около мен няма друг минал по тоя път.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #306 -: Юни 06, 2014, 12:42:46 pm »
При мен хистологията (60 лв) също не показа нищо. Генетични на бебчето не пуснахме, цената им беше над 400 лв. Ние си направихме генетични изследвания безплатно в Майчин дом.
Вакуум предполагам е много лесно да ти се направи, въпросът е кое е по-добре за теб.
При спонтанно изчистване ще можеш много скоро да опиташ пак. След вакуума ако не се лъжа ще трябва да изчакаш няколко месеца, за да се възстанови матката.
Почети колкото можеш повече преди да решиш. И най-вече опитай да се успокоиш, защото паниката е най-лошият съветник, който може да имаш. Ужасно е, и много тъжно, но понякога просто трябва да минем през това, за да последва здрава и прекрасна бременност. Пожелавам ти скоро да се случи чудото и при вас!
 :bighug:
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #307 -: Юни 06, 2014, 13:25:41 pm »
До сега не съм пускала такива изселвания.
А и моя д-р Александров не ги взима под внимание. Не зная защо, но такава му е практиката.
Този път съм решила, че ще пусна всичко което е необходимо за да знам има ли проблем и ако има къде е. 
Ако не бъркам, и като из сключа генетичните, който се пускали веднъж в живота, за да са точни другите изследванията мога да ги пусна чак след 2-3 менструации.
lili2011 - Какъв е пътя за безплатните изследвания. Ако мога и аз да ги пусна безплатно ?
Благодаря ви за подкрепата която ми давате  :bighug:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #308 -: Юни 06, 2014, 18:35:17 pm »
Азман, според мен слушай лекаря си  щом си с него то дълго време и ти знае проблемите, а и му имаш доверие. Той знае до кога може да се чака.

То хистологията на този материал в повечето случаи не може нещо да ти каже. Хистология значи гледане на типа тъкани и клетки, които вадят от там. Тя потвърждава, че е имало вътрематочна бременност и че нямаш така наречената трофобластна болест( т.е. било е бебе, а не някаква друга маса). При положение, че имаш ултразвук показващ всяко от тези неща, не би трябвало да ти трябва хистология. Има и някакви патологии на плацентата, които виждат, но до колкото разбирам в тази ранна бременност не винаги е показателно, не съм сигурна за това обаче.  Вероятно затова лекарят ти не се интересува особено от това изледване.

  Генетичните казват, но пак е много лимитирано, защото гледат само за големи хромозомни дефекти - примерно липсва цял хромозом или има един в повече като при Даун синдром. Но рутинно не гледат за отделни мутации. Материалът от моят трети аборт беше пратен за генетични и се оказа, че зародиша е бил с Даун синдром, кооето се случва спонтанно. От това само се успокоих, че е по-добре, че е станало. Обаче по никакъв начин не промени действията ми от там нататък, така че реално не беше полезно за третирането на проблемите ми.
« Последна редакция: Юни 06, 2014, 18:37:02 pm от Bobbie »


  
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #309 -: Юни 06, 2014, 23:48:01 pm »
Напълно подкрепям мнението на Боби!
Иначе изследвания се назначават след втори мисед, макар повечето момичета да правят такива и след първи, за собствено успокоение. Не се правят предварително.
Кариотип се изследва безплатно на 6-ти етаж в 'Майчин дом' - София срещу зелен талон. Изследването не е винаги безплатно, за това трябвв да се пита предварително като се записва час по телефона.
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #310 -: Юни 07, 2014, 22:29:50 pm »
Здравей!

Моля за съвет!
Става въпрос за братовчедка ми, с нормално забременяване, и два пъти спиране на сърдечната дейност в 10 г.с., къде да отиде и какви изследвания предстоят?Имат само генетични, открита е вродена тромбофилия, фактор лайден.

[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #311 -: Юни 08, 2014, 20:54:47 pm »
Здравейте,

и аз току-що преживях мисед аборт след една скорошна успешна бременност. Бях в 11 г.с., с изоставане от над 3 седмици, спря пулса, нямах никакво течение и ме кюретираха. Имам дете на 1 г. и 1 м., което още кърмя. Нямах 9 м. цикъл, а след това само 3 месеца преди планираното ни второ дете. Преди да забременея (някъде на 4-5 м. от раждането) ми казаха, че лигавицата ми е тънка и няма скоро да ми дойде цикъла. Смятам да спра да кърмя скоро, за да ми се нормализират хормоните. Искам да си направя хормонални изследвания, вкл. пролактин и прогестерон. Според вас кога е добре да се направят-след като спра да кърмя ли? Ще опитаме около 6 м. след аборта, което ще е и около 3 м. след спиране на кърменето. Надявам се тези 3 м. да са достатъчни. Разбира се това е хипотеза, може хромозомна аномалия или др. Не взехме материал от абразиото за генетични изследвания, само за хистология, която казаха, че няма да покаже причината. Вероятно ще направя и генетични изследвания на себе си. Разглеждах лаборатория Генетика и тази към Майчин дом-София. Вторият вариант включва по-малко тестове, но е 100 лв., а първите доста по-скъпи. Вие къде сте правили? Има сред вас майки, които по време на кърмене или с просто с пролкатин/прогестерон извън стойностите да са направили мисед? Или с тънка лигавица на матката? Откриха ми и гъбички Candida, но нямало връзка. Първата бременност мина без проблеми, не съм резус фактор -. Голям шок, тъга и най-вече страх да не се повтори. Има много случаи, които кърмят по време на цялата бременност, че даже и двете деца заедно след това при малка разлика на децата.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #312 -: Юни 09, 2014, 12:11:18 pm »
Здравейте момичета,и аз съм след аборт в ранна бременност,в 6та г.с.
Искам да ви споделя,че тези сктъпи генетични изследвания са изключително важни.Аз си правих такива мин.месец.Пълен пакет в Геника(350лв),но благодарение на тях се установи,че имам някой отклонения,на пръв поглед много елементарни(неправилно усвояване на витамини),но на витамин Б9(фолиевата киселина)и витамин Б12,който са изключително важни за правилното развитие на бебето в първите месеци.+тромбофилията!Сега пия неофолик-мета 3 пъти на ден,аспирин протект всяка вечер и по една ампула Б12 веднъж месечно за да наваксвам.Надявам се сега всичко да е наред,от този месец съм на фоликулометрия и се надявам скоро да се похваля.
Затова тези генетични изследвания са изключително важни....там се крие причината за ранните спонтанни аборти.Не ги пренебрегвайте въпреки цената,защото вероятно това е цената за запазването на  така мечтаното бебче.Успех на всички!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #313 -: Юни 09, 2014, 12:27:55 pm »
Здравей!

Моля за съвет!
Става въпрос за братовчедка ми, с нормално забременяване, и два пъти спиране на сърдечната дейност в 10 г.с., къде да отиде и какви изследвания предстоят?Имат само генетични, открита е вродена тромбофилия, фактор лайден.
Според мен тази тромбофилия е много вероятно да е причината,кръвоносните съдове на ембромчето са изключииително малки и ако не се вземат мерки за правилното разпределяне на кръвта(при тази диагноза),и най-малкия съсирек може да запуши съда и край(така ми обясниха и на мен)!Тя пие ли нещо след като е открита тази тромбофилия?Аз също я имам и ми предписаха само аспирин протект всяка вечер.(аз ходя при гинеколог- специалист по репродуктивно здраве)
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #314 -: Юни 09, 2014, 12:47:42 pm »
Gerita, от значение е какъв носител си на тромбофилия: хомозиготен или хетерозиготен. Хомозиготното носителство е по-лошия вариант - наследено е и от двамата родители. В много случаи само с аспирин не става и при бременност се предписва фраксипарин/клексан.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #315 -: Юни 09, 2014, 12:56:46 pm »
Да.Хомозиготен D/D za ACE и хетерозиготен 4G/5G za PAI
Явно съм по лошия..;-(...ами това преди бременност,след евентуална бременност ми казаха,че ще сменят лечението!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #316 -: Юни 09, 2014, 22:52:43 pm »
Здравейте момичета, записвам се и аз с мисед в 8 г.с. Днес д-р Персенска ми каза да направя абразио до края на седмицата "за да не изкървя по никое време", толкова бях разстроена, че не я попитах какво има предвид. Абразиото ме притеснява защото може да предизвика сраствания и т.н. и си мислех дали няма да мога да се изчистя сама или да си слушам докторката...
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #317 -: Юни 09, 2014, 23:45:16 pm »
Ако се колебаеш за преценката на лекаря е добре да се консултираш и с друг за да си по спокойна.Аз се изчистих сама, предписаха ми само антибиотици и хапчета при кървене.Но моя беше в по-ранна седмица.Това не е шега работа и е най-добре да се доверяваме на специалистите.Кураж скъпа...
« Последна редакция: Юни 09, 2014, 23:50:00 pm от Gerita »
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #318 -: Юни 10, 2014, 11:08:16 am »
Здравей, avonita
Съжалявам за това, което преживяваш.
Аз също имах мисед в 9 г.с. и докторът ми от репродуктивната клиника ме изпрати на абразио. Имам му доверие и бързичко се подложих на процедурата. Според мен слушай доктора си

Успех другия път



   La vita è bella
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #319 -: Юни 10, 2014, 11:55:51 am »
Здравейте момичета. Минавам да се отчета, че от 3 дни започна да ми цапа много оскъдно тъмно кафеникаво, но не постоянно, а от време на време.
Снощи забелязах, че цвета започна да се променя на по червеникаво, но пак много оскъдно, днес от сутринта нищо не е цапнало.
От време на време през деня ме прерязва ниско долу, но пак нищо.
Не зная това нормално ли е. Предполагам, че така се започва докато не дойде момента на голямото изкървяване.
Сега се моля всичко да мине нормално, тоест да идва - минава и заминава, да се изчистя хубаво за да мога да продължа на пред.
lili2011 - миналата година пак пролетта правих първи опит инвитро, без успех. Тогава трансфера беше на 2 ри ден, а сега с положитлния теста трансфера беше на 5 ти ден.  След това юни месец последва спонтанно забременяване в лява тръба и приемане по спешност в болницата. Диагноза извънматочна бременност и отстраняване на лява тръба.
Септември месец пак забременях спонтанно. Започнах да следя ЧХГ - в началото беше Ок, но после започна да спада, прокъвих и тогава Док ми каза, че сама ще се изчистя. Така и стана, след 5 дни кървнето се засили и ЧХГ спадна до 0.16.
Док не ми каза да си направя изселдвания и така не разбрах каква е причина за неуспеха.
Само да отбележа, че аз съм със срствания на тръбите. До сега никога не съм забременявала спонтанно. Но след първия ин витро опит нещо се случи.