0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #180 -: Юли 09, 2012, 13:00:26 pm »
Здравейте момичета! Съжалявам, че съществува тази тема и толкова много болка и сълзи има в нея  :(
И аз се записвам тук с пореден трети мисед аборт, и трите в 5-6 г.с. без установяване на сърдечна дейност. При последния абразиото ми беше на 04.06.2012г., след него обилно и продължително кървене. След точно един месец ми дойде цикъла, но беше много слаб - 2-3 дни зацапване, 1 ден кървене, но не силно и пак 2-3 дни само зацапване. Мислите ли, че това е нормално (не помня предишните пъти как беше)? Тук чета за много обилен първи цикъл, но за обратното ....?!?!?
Знам, че лекарите препоръчват нови опити след поне 3 месеца, но какъв е вашия опит? Има ли момичета, които да са забременели след по-малко от 3 месеца и да износват успешно плода?
Прегръщам ви момичета и желая на всяка от нас следващия път да е успешен!


*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #181 -: Юли 10, 2012, 10:37:02 am »
Искам да попитам за финансовата страна на нещата: след установяване на мисед, се прави кюртаж, при мен вероятно ще е 300 лв (гледам сайта на клиниката). Отделно какви пари да приготвя - хистологията плаща ли се отделно? Нещо за допълнителните изследвания на бебчето ми или на мен?
За другата част нямам сили да говоря сега  :?. След това ми предстои продължително и пътуване - има ли нещо, за което трябва да съм подготвена от сега? Просто ако нещо се сещате...
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #182 -: Юли 10, 2012, 11:03:54 am »
lili2011, съжалявам за случилото се, знам как се чувстваш, преживяла съм го три пъти и всеки път болката е все по-силна. Но ние сме жени и винаги намираме сили да се изправим и да продължим напред...въпреки болката, въпреки мъката...за да гушнем един ден НАШИТЕ дечица.
Моя последен кюртаж го правих в Токуда, струваше ми 200 лв. и в тази цена се вкл. всичко - престоя, упойки, хистология. Но не разчитай хистологията да ти даде някакъв отговор защо се е случило, от опит знам... След абразиото ще ти дадат антибиотик и докато не дойде първия цикъл (след 30-40 дни) не се препоръчват басейни, сауни, парни бани, много гореща вана. За изследвания може да си пуснеш имунологични и генетични, ако не си правила. Късмет и бъси силна Лили  :bighug:


*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #183 -: Юли 10, 2012, 13:19:12 pm »
lili2011, съжалявам за случилото се, знам как се чувстваш, преживяла съм го три пъти и всеки път болката е все по-силна.
Много благодаря за помощта, радвам се че хистологията влиза в цената. Колебаех се дали да изискваме подобно нещо ако е твърде скъпо. Причините си ги знаем, и да, вече сме ги направили. Успех!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #184 -: Юли 10, 2012, 15:11:46 pm »
Здравейте, моят го правиха в Шейново- постъпих по спешност и там ми беше най-близо,не ми искаха направление от лекар, както по принцип било редно, но с направление може да се влезе във всяка държавна клиника и да не ти взимат пари- хистологията също ми беше безплатна...
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #185 -: Юли 10, 2012, 21:39:10 pm »
lili2011, както са ти писали и другите, хистологията е включена в операцията. Аз платих допълнително около 200 лв. (мисля - бяха 180 лв за изследването и 5 лв за куриер) и за генетични изследвания на абразивен материал за Автозомни и полови анеуплоидии. За тези изследвания ме питаха дали ги искам, защото са допълнителни. Аз ги поисках за собствено успокоение.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #186 -: Юли 25, 2012, 15:13:35 pm »
Здравейте,
на 21/06/2012 загубих първото си дете след мисед аборт. Бетето от начало вървеше с 2 седмици закъснение, по цикъл ми изчисляваха 11-та седмица, на видеозон беше 9-та. Имаше пулс, но няколко седмици след последният ми преглед прокървих и установиха, че бебето няма пулс и се наложи кюртаж. След хистологията се установи, че няма изменения или заболявания, които да са довели до аборта, но откриха ешерихия коли. Сега се лекувам но докторката спомена, те това може да е била причина за загубата на детето. Има ли някой информация дали тази бактерия найстина може да доведе до мисед аборт? Предварително благодаря за информацията и съжалявам, че се налага да се "запознаваме" по този тъжен повод.
Надявам се всяка след време да се похвали с прекрасно и здраво бебече  :)
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #187 -: Август 03, 2012, 23:00:04 pm »
Здравейте,
нареждам се и аз при вас. На 27.07. направих спонтанен аборт - казаха, че е мисед. Започнала е бременност, но в един момент развитието е спряло. Имах кървене от сутринта и на обяд ми направиха процедурата. При първите прегледи сутринта в матката все още имаше сак, а по късно почти всичко беше изпаднало. Все пак ми направиха кюртажа.
Аз имам едно дете на 8 години и едва сега се решихме за следващо. Иначе аз съм на 33, скоро ще стана на 34. За причините казаха, че може да са разнообразни, но най-вероятно се дължи на заболяването ми - Хашимото. Забременях от раз, но за съжаление не успях да износя детенце ... Първата ми бременност беше лека и безпроблемна и аз си мислех, че и сега ще е така. Лошото е, че при следващи опити за бебе вече всичко ще трябва да става много клинично - изследвания, наблюдения, лекарства. Аз имах леки страхове за второ дете (как ще се справим, как ще го приеме баткото), сега още повече ще ме е страх заради случилото се...
Аз имам още леко кървене (днес е 8 ден). Лекарите от АГ Варна казаха, че 10-тина дни е нормално. Но болки нямам никакви. При вас по-бързо ли приключи?
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #188 -: Август 06, 2012, 15:18:17 pm »
Здравейте, Мили Дами!

С голямо съжаление и аз се присъединявам към групата на жените преживели мисед. Онзи ден на 04.08. ми предизвикаха аборт, след което ме изцчистиха. Спрямо датата на последния ми цикъл бях в единадесета седмица, но лекарите казваха, че бебето се развива десет дни по-късно и, че вероятно съм объркала датите. Десет дни преди аборта т.е. в девета седмица имах съвсем леко кафяво прокървяване, няколко капки. Веднага отидохме на лекар и с вагиналния видеозон докторите казаха, че бебето ми е добре и аз лично чух как бие сърцето. Изписаха ми да взимам Утрогестан три пъти на ден по едно хапче през устата. Кръвта спря още същия ден и повече не се появи. Точно след десет дни отидохме на профилактичен преглед и на вагиналния видеозон установиха, че бебето няма пулс. Приеха ме същия ден за аборт. Доктора каза, че са ме изчистили добре, че физически съм съвсем здрава да износя бебето следващия път, когато забременея. Каза, че след два месеца т.е. след втория ми цикъл можем да започнем да правим отново опити за забременяване и, че този път ще забременея още при първия или втория опит. Това ни прозвуча доста успокоително, защото за това бебе опитвахме година и пет месеца. Това беше първата ми бременност. Доктора каза, че незнае каква е причината на аборта, но най-вероятно е липса на някакъв хромозом и, че вероятността да се случи отново е много минимална. При мен това е първа бременност и не съм запозната с тези неща. Сега от написаното от Вас разбирам, че е имало опция да направят хистология на плода. Ние живеем в Атина, Гърция и тук явно всичко е различно. Едва след операцията доктора каза, че не знае защо е спряло сърцето на плода, но по всяка вероятност е липсата на даден хромозом. При свършен факт каза, че можело да се направи хистология, но струвала 1800 евро и пак нямало да кажат от какво е спряло сърцето на плода. Доктора каза, че съм здрава и мога да износя успешно бебе при следваща бременност. Не каза абсолютно нищо за изледвания. Искам да помоля ако някой знае точно какви изследвания се правят в такъв случай и къде са най-добрите специалисти и болници за това в София, защото съм оттам, но ако трябва ще отидем и в друг град. След две седмици пътуваме за БГ. Казаха ми за Д-р Колева от Токуда. Някой има ли впечатления за нея? Предварително благодаря сърдечно за всяка информация и желая успешни бременности и раждане на живи и здрави деца на всички, които копнеят за това.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #189 -: Август 07, 2012, 01:47:09 am »
И аз да се включа при вас,въпреки,че не съм очаквала подобно нещо.Информирана съм за какво ли не в тази област,но са мисед не бях чувала до 10.07. тази година.На 33 г. съм.Имам 2 успешни бременности без проблеми и имам живи и здрави момчета-през 7 години и двамата юли месец ги раждах.Проблеми с бременност не бях имала-само с раждането.Първият с форцепс/добре,че бях млада и не знаех какво е/,вторият със секцио.Сега ще кажете-тази е куку.Има 2 деца-какво иска?Да,но се разведох с мъжа ми и въпреки,че не исках сериозна връзка,така се получи че имам прекрасен човек до себе си и той няма свои деца,а се грижи за моите като за такива.Някак естествено поискахме бебе.Пиех противозачатъчни доста време и все чаках /2 год/да се установя на работа,да видя как стоят нещата,да знам ще се разбира ли с децата.Ей такива неща.В краяна януари спрях хапчетата и на 12 юни видях двете черти!всичко точно.Не се стърпях и на 25 юни вече ме гледаха на вагинален.Плоден сак с емрион-на 10.07. пак на преглед.Още като видях физиономията на доктора моя на 10. и ми стана ясно,че нещо не е наред.Да не го отписваме каза,ама...И така няколко дни по-късно пак нищо.Искаше да ме кюертират.Не отидох.Отидох при друг лекар-каза,че е ок бебето,но е била късно овулацията и да ида след 2 с-ци.Успокоих се.На 24.07. историята свърши.Обадих се на доктора-той в отпуска.Другият си ме прати в болница-не отидох.Отидох на преглед като спря кървенето.1 седмица беше-кръв,парцали,чудеса.Всичко се изчисти само и имам разрешение да не се пазим след като ми дойде МЦ.Дано скоро бременея обаче,защото не съм 1 младост.Изследванията ми бяха ок-сега хормони само ще направя по мое желание.Просто нз какво се случи.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #190 -: Август 08, 2012, 21:18:25 pm »
Петя, никой не би те помислил за луда, желанието да имаш дете не зависи от възраст и това, колко деца имаш.
Бих те посъветвала да изчакаш повече от един цикъл, минимума е 3 за да се възстанови лигавицата. Лекар беше посъветвал да пробват веднага след аборта, защото не я бил кюретирал и нямаше проблем. Е, пробваха, получи се и в 13-14 седмица отново се повтори историята.
Затова по-добре изчакай, би трябвало и противозачатъчни да са тиизписали+антибиотик.
[/url][/url]
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #191 -: Август 09, 2012, 11:13:52 am »
Ако не е имало медицинска намеса за изчистването на плода, не е необходимо да се чака. Няма нужда и от антибиотици. Това, че се е получило повторение при някого говори, че са имали проблем, който не е отстранен. За съжаление, понякога се повтаря и без да има явна причина или по такава, която още не извесстна на медицината към този момент.

Петя, изчакай толкова, колкото ти е необходимо на теб, за да се почустваш готова за нови опити.

Лина, това е моя списък с причини, по-който умувах през Декември 2011 след миседа ми:
1. Качество на яйцеклетката
2. Качество на спермата
3. Blood clothing /неправилно кръвосъсирване/
4. Евентуални инфекции - Токсоплазмоза, Рубеола, Цитомегало вирус, Херпес Симплекс
5. Хормони
- Нисък прогестерон
- Висок естероген
- Повишен пролактин
- Инсулинова резистентност
- Нарушения на тироидната жлеза

Момичета, съжалявам че минавате през това, но вярвайте - решения има! :hug2:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #192 -: Август 09, 2012, 13:36:26 pm »
Благодаря ви ,момичета за отговорите.Колкото и да е трудно,когато не си сам всяко зло отминава по-бързо.jasmin_veni,пих антибиотик 5 дни.Последният ми цикъл преди бремеността беше на 10.05.Днес вече ме боли като за пред цикъл и се чудя дали може да ми дойде пак на 10.?ollivia ,аз подозирам резус-фактора си,високото тегло/на диета съм  в момента/,стрес/загубих си работата юни месец/.Но то като се обърне каруцата-пътища много.Не ми се иска да чакам,на 27.08. пак съм на преглед и ще видим какво ще каже АГ.Иначе ми правиха изследвания-кръв,урина,цитонамазка,микробиология.Захарта ми е към горна граница,гъбички имам също.Лекуваме се в момента за гъбите,даже мислех,че те са една от причините,но четох че доста бременни ги имат.Аз съм А-,а приятелят ми 0+.Бившият ми беше Б+.Но това не го споменаха като проблем лекарите,а и се прави coombs.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #193 -: Август 10, 2012, 12:02:26 pm »
Оливиа,
много благодаря за изчерпателния отговор. След десет дни пътувам за България и се надявам там да си направя всички изследвания, които си отбелязала. Пожелавам успешна бременност и раждане на живи и здрави деца на всички жени, като мен, които желаят с цялото сърце и душа да прегърнат собствената си рожба.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #194 -: Ноември 15, 2012, 19:28:08 pm »
момичета, днес ми беше абразиото след мисед в 7ма седмица, но нямам почти никакво кървене  :? непосредствено след манипулацията имаше не много обилно кървене, а след това почти нищо. как беше при вас?
колко дни след манипулацията бяхте на преглед? аз съм след седмица.
ако има задържане на кръв в матката какви са симптомите?
дано да е излишна параноя моето...
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 19:32:07 pm от midge »
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #195 -: Ноември 15, 2012, 19:44:04 pm »
midge, съчувставам ти за гадното изживяване. И аз след абразио след мисед нямах почти никакво кървене, втрисане, повишена температура. Опитай се да се успокоиш. Пиеш ли някакви лекарства?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #196 -: Ноември 15, 2012, 19:49:10 pm »
Благодаря, rtfrtf! Пия антибиотик (ципрофлоксацин), 2х1 но шпа и 30 мин след него матергин.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #197 -: Ноември 16, 2012, 16:17:50 pm »
момичета, днес ми беше абразиото след мисед в 7ма седмица, но нямам почти никакво кървене  :? непосредствено след манипулацията имаше не много обилно кървене, а след това почти нищо. как беше при вас?
колко дни след манипулацията бяхте на преглед? аз съм след седмица.
ако има задържане на кръв в матката какви са симптомите?
дано да е излишна параноя моето...
Тъжно е, че ежедневно се случват тези неща и въпреки всички трудности е необходимо да се сблъскаш и с тази болка. При последното абразио имах задържане на кръв - болките не затихваха, а напротив към 2- 3 ден се увеличиха и си бяха като контракции, на интервали, започнах да вдигам и температура въпреки антибиотика, кървенето след самото абразио беше много оскъдно и на втория ден нямаше почти нищо. Изписаха ми метергин след ревизията. 2 години след тази ревизия все оше има проблеми с лигавицата. Дано при теб не се стигне до усложнения и да се възстановиш бързо физически и емоционално. Късмет!
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #198 -: Ноември 16, 2012, 16:22:30 pm »
Благодаря, теди.! Съжалявам, че ти се е случило. Имам изписан матергин, кървене продължава да няма, болки няма, т няма, чакам да видя какво ще стане. Дано всичко е наред.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #199 -: Ноември 18, 2012, 11:34:25 am »
Нощес имах и леки болки, та днес отидох на преглед. Слава Богу, всичко изглежда ОК. Продължиха ми матергина още 2 дни и на преглед към края на седмицата.