0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #240 -: Май 16, 2022, 12:59:46 pm »
Слънце, детски крем с цинкова маз. Не знам обикновения става ли за деца, но има детски кремове с цинков оксид в тях.
Маги, как доказахте алергиите? детето на моята приятелка с ПфаПфа синдром вече е с извадена сливица и още кашля и сопол все. Съмнява се за някаква алергия
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #241 -: Май 16, 2022, 14:01:38 pm »
Да, всеки си е в стаята. Затова отнема време. Тук 10 мин, там 10 мин, едно пишкаве и то станало 22ч. Като трябва и всичко аз да направя, съвсем късно става.
Не бих мазала с нищо, особено с цинк, за да изсъхва. Ако е сух лишей, има един крем на а дерма за такава кожа. Ще проверя как се казваше.

Може, мисля, че липсва добра воля, а и е важно да се знае какво е разписано. Щом имат алергии е хубаво да дадеш бележката на директорката и тя вече да реши дали да ходят или не.

Кога извадиха сливицата? Трябва време, за да се нормализира лигавицата, а и нещо, което се е третирало толкова време, посре трудно се успокоява.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #242 -: Май 16, 2022, 17:00:19 pm »
Не сме ходили на алерголог, ако това е въпроса. При излизане на вън, близост на цъфнали дървета децата започват да кашлят, тръгват им сълзи от очите и бистри сополи. Прибираме се и край. Естествено с усиления цъфтеж симптоматиката става все по-тежки. В същото време няма хрипове на слушалка, гърлото е чисто. Говорих с личната, познавайки историята на семейството е на 100% уверена, че е алергия. Ще ги заведа на алерголог, но първо в Плевен няма и второ не мога веднага, отпуска е това на двама човека, а и часовете на добрите алерголози са заети с месеци напред.
Трета сливица

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #243 -: Май 16, 2022, 17:22:08 pm »
Не, не за алерголог. От личната стига, но може би трябва да се заведе по определен ред и под определен вид. Примерно тук, ако не е изпратена или  дадена на директора, няма как да стане. Много е тъпа цялата история. Антихистамините не помагат ли?

Третата сливица беше за Тери.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #244 -: Май 16, 2022, 18:48:31 pm »
Влязоха хора и прекъснах. Ще видя Ади на УНГ за третата сливица, това поне е по-лесно .

Бележката е надлъжно разписана със съответната диагноза, дадена на сестрите да я предадат на директорката.

На Ксизал са и на Ефрила, май така беше. В къщи са добре, където няма тополи е ОК, но покрай яслата са много тополи и те започват да кашлят там. Не е като пристъп, но е кашлица.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #245 -: Май 17, 2022, 08:59:25 am »
Маги, може би не е най-добрия вариант, но как стои въпросът с преместване при вас? Може би не е много ОК следващите години всеки ден децата да страдат пролетно време заради дърветата. Получих си дрешките, благодаря ти отново ♥

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #246 -: Май 17, 2022, 12:15:22 pm »
Там където е градината няма тополи, но има липи. Трябва да сменим града, а може би и държавата и пак не вярвам всичко да е ОК.

Лято, вече не помня какво пратих, изпушила съм  :lol:

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #247 -: Май 17, 2022, 14:12:50 pm »
Хелиантус,не знам дали знаеш,че първата дрямка се смята като продължение на нощния сън.Интервалът будно време сутрин е най-кратък.По принцип е нормално да има дни с две и с една дрямка.Пробвай ако е възможно да го доприспиваш когато е спал веднъж,така че да има до 2-2.50 мин  сън.Ако спи два пъти ,това трябва да е общ дневен сън.Ако спи веднъж 5 часа максимум будно време ,с два обеден сън се получава денят му да е 12 часа.Става в 7.30 и ляга в 19 .30 примерно .
Ако спи две дремки интервалите са между 3 и 4.30 часа ,като едната дрямка (първата) е кратка.
Внимателно следи за признаци на умора-празен поглед,избягване на зрителен контакт,търкане на ушите ,очите ,загуба на интерес ,тръшкане на играчки и т.н.Не се подвеждай по "втората вълна" -спи му се ,но изведнъж се ококорва и всякакви признаци да спи изчезват.Нали знаеш,и при нас е така,когато не си легнеш в момента ,в който ти се спи,се разсънваш.
Когато има ден с много объркан режим ,пробвай да го сложиш 15-20 мин по-рано с хубаво мостче.Стаята където спи ако е по-осветена ,сега и се съмва по-рано и това оказва влияние .Пробвай и ако има ситуация ,в която реве,изпада в истерия и т.н.,да го изведеш от стаята,да го разсееш с нещо,но да бъде пак в спокойна среда ,и пробвай пак да приспиш.Не знам дали ти казах нещо ,което не знаеш,но за това се сещам.Приспивай без зрителен контакт и преценявай ако пееш-по добре с мммм отколкото с текст,на тази възраст поне .Бял шум още може да ползваш също.Със сигурност има натрупана умора ,за няколко дни може да компенсира при хубав сън.
Аз още не мога да си подредя информацията в главата,понеже е много за кратък срок и изпускам разни работи.

Благодаря,  Слънчице! То май дните с две спанета станаха по- объркани. В справочника, който си купих за преминаване на едно спане. ( на " Нани, нани бебе" е ) пишеше какво да се прави, ако първата дрямка е по- дълга както е при него и де факто пишеше да направиш първия интервал най- дълъг, малко обръщаш деня, което работеше известно време, но сега стана каша. Някак не успявам да му съкратя будното време за деня на по- малко от 11.5- 12 часа + че има и 2 , 2.5 часа спане някои дни. В дните с един сън сутрин будува 5 часа, вечер 5.5- 6, защото така бях чела...мога да го пробвам 5 на 5. Когато спи по един път си спи 2 часа. Иначе другите неща ги знам и ги спазвам. И ние бяхме работили с консултант когато беше на 4-5 месеца, че регресията в 4 месец беше някакъв ужасен ужас, който не искам да си спомням. Иии от тогава съм във вечна борба със съня и да натъмъня нещата  :D Повечето дни успявам, но понякога стават каши. Последната седмица много се уморява от туризъм из София , през деня често спи навън в количката и нощем нямам оплаквания. Само понякога има нощни будувания...Но да го похваля за първи път живота си спи в свое легло и спи 😁 Вече е неудържим, тича, а майка му него едвам му насмогва,. Поне може пък да отслабна.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #248 -: Май 17, 2022, 14:16:54 pm »
Дано при теб се случи. При мен нямаше ефект бягането. Пък и тъкмо ще се харесаш и ще забременееш с второто и отиде .

Не знам коя държава трябва да е, но Сими няма да има училище петък, защото няма учителка. Направо нямам думи.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #249 -: Май 17, 2022, 17:18:15 pm »
Маги, не знам дали съм споменавала тук, но проучи лечение на алергия със Сталорал - слага се под езика всеки ден за дълъг период от време (няколко години) на принципа на ваксина е, съдържа част от алергена, не е евтино, НО абсолютно си заслужава. Аз така успях да премахна алергия към домашна прах, качеството на живот се подобрява в пъти. Защото антихистамините потискат само симптомите, цял живот на Ксизал не си е работа. Лечението ми беше изписано от д-р Лазарова в Александровска болница в София.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #250 -: Май 18, 2022, 15:05:11 pm »
Хора,трябва ми семейство за стаж през юни.Дете от 5 м до 3г.Мой супервайзор е Елена Чапалова,заплаща се 135 лв.Ако някой има интерес ще обясня подробностите и изискванията към семейството.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #251 -: Май 18, 2022, 19:48:44 pm »
Ако тук няма желаещи и трябва сама да намериш, мога да пиша в нашата група на майките. Аз не очаквах така да се проточат нещата при нас. Жалко, че те изпуснах, много ми допадна подхода ти.
При нас положението е олеле майко. Както събота и неделя се обнадеждих, че ще заспива, ще навакса съня и от понеделник е кошмарно положението. Буквално 10 будения за нощ, спане дневно по 1 час. Тази нощ пък в 4 се събуди до 5:15 и стана официално в 6. Като не броим другите три събуждания. И вече три дена не мога да го приспивам през деня, но днес вече беше върха. Умората и у него, и у мен много се насабира. Баща му е от офиса, връща се в 18:30, в 19:00 му започва онлайн обучение до 22:00, на другия ден в 06:30 е изчезнал за работа.
Малко да помрънкам
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #252 -: Май 18, 2022, 21:27:56 pm »
Тери,ако до три дни никой от тук не иска,пиши в групата на майките.Сама трябва да си намеря,две семейства ще ми трябват,но за юни търся сега.
Как работиш с консултанта?Направила ти е план ,или ти казва за два дни напред ?Започнала ли бейбислийп ли,ако да,така е първите няколко дни .
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #253 -: Май 18, 2022, 23:09:55 pm »
Добре, ще видим някой ще пише ли тук, ако не ще пиша.
За момента се опитваме да му наваксаме съня, преди да започнем с промяна на асоциации. Така че правя всичко възможно, за да му дам и 10 Мин повече сън. Чуваме се всеки ден с консултанта и тя ми дава насоки как да продължа с интервалите за този ден. При Матей фактор е и боледуването. Нощем още му хърка носа. По три пъти на ден слагам физиологичен разтвор, иска не иска, на сила слагам, но още се запушва сякаш носа и това според мен пречи на съня.
Елена Чапалова иска да му пуснем ПКК, диференциално броене, феритин и б12, след като пратих последните му изследвания и предвид моята анемия по време на бременността.  В петък ще ходим да видим, само това диференциално броене не разбрах защо е. Много ми е неприятно да му пускам изследвания, защото не дават референтни стойности за бебе и като получиш резултат и едни висок, едно ниско и треперя до консултация с лекар
« Последна редакция: Май 18, 2022, 23:14:26 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #254 -: Май 19, 2022, 00:48:44 am »
Леле,трудна работа .Аз за запушен нос харесвам много балсама на Колийф ,мажа два пъти гърдичките и спи спокойно,за над 3м е .
Тя е лекар,ще ги погледне и ще ги коментира възможно най-скоро.Беше обяснявала за диференциалното броене в една зуум сесия,но забравих сега за какво беше .
Консултантът ще изчака да оздравее Матей напълно,предполагам поне.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #255 -: Май 19, 2022, 13:41:14 pm »
Здравейте, интересува ме възможността за консултация, ако все още няма заявили желание. Двегодишен със силна асоциация за заспиване на гърда. Не успяваме да се справим с баща му, а му пречи и да остане да заспи в яслата, която посещава от съвсем скоро.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #256 -: Май 19, 2022, 18:39:43 pm »
Аз ви искам.Звучи като предизвикателство,каквото и търся.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #257 -: Май 22, 2022, 21:20:57 pm »
Мина вчера нашето празненство за рождения ден, беше страхотно. Градинско парти на вилата, много хора, хубаво време, забавления за децата. Заслужаваше си организацията и усилията. Роднини почти нямаме, но всички приятели дойдоха.
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #258 -: Май 22, 2022, 23:05:05 pm »
Робин, честит 1-и Рожден ден на София! Да ви е здрава, много щастлива и усмихната! Много добре звучи паритио, радвам се, че сте изкарали добре.

Ние с Борис сме добре, аз съм много изморена от туризъм из София, но той е много щастлив, разнообразно и интересно му е, изобщо не иска да седим вътре.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #259 -: Май 23, 2022, 09:57:35 am »
Хелиантус, до кога сте тук? Ако ти се намерят няколко минутки свободни в края на седмицата ще се радвам да запознаем Криси и Борис. Ние утре сме на бал, в сряда и четвъртък на работа и от петък натам сме свободни.