0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #340 -: Март 10, 2022, 14:19:45 pm »
Благодаря ти, Грейси! Ще увелича приема, аз така или иначе на 14ти съм при АГ и ще я попитам по колко капки да пия. За сега ще ги кача на 5 и щом е толкова важен ще го пусна скоро пак, да видим как се движи.
През първата бременност имах анемия и също пих Тотема. Беше абсолютно достатъчна и не се наложи прием на нещо друго. Но подробности не помня, беше преди 18 години.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #341 -: Март 18, 2022, 15:55:04 pm »
Лейди, как си? Как мина прегледът? Излязоха ли резултатите от пренаталния тест?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #342 -: Март 18, 2022, 19:10:00 pm »
Здравей, Грейси 😊 Благодаря за вниманието 🤗
Прегледът мина добре, АГ каза, че всичко е наред с бебето, пораснало е - малко над 100 грама е вече  :D И според нея няма нужда да ходя на 2 седмици, тя предложи на месец, аз казах 3 седмици и стана на моето  :lol:
Пренатеста излезе вчера, пише че няма данни за Даун. Дано всичко е наред! Момиченце ще бъде ❤🥰
Витамин Д ми каза да пия по 10 капки. Каза, че ще направим профилактика в 27ма седмица за антителата, превантивно ще ми поставят инжекция. Само не разбрах една ли или повече, но това не е важно.
ТСХ и то беше много паднало, на долна граница и сега си намалих малко дозата.
Днес обаче ми излезе резултата от В6 при референтни до 50 единици, аз съм с 100. Изследването го пуснах преди да започна приема на Алеракт, а в него има В6. Значи сега ще ми е и още по-висока стойността. Никога не съм го приемала самостоятелно, единствено с FH PRO, но това беше преди 1 година. Пратих резултата на АГ и тя каза да пия Алеракт през ден. Но вътре пък има Алфа Липоева киселина и така няма да я приемам, та минах днес и си взех само такава киселина, за да спра Алеракт и да се нормализират нивата на витамина. Магнерод-а пък ще замести магнезия. Егати схемите  :lol: Сега съм на преглед чаааак на 6ти април и ще ми се види бая  :D
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #343 -: Март 19, 2022, 09:57:35 am »
Честито момиченце, Лейди! Много се радвам, познахме, че ще е момиче ;)

Мисля, че по време на бременност 100 ед. Б6 при горна граница 50 ед. не е нещо притеснително. Той бързо се чисти и за предозиране трябва да е много повече. Аз съм имала такъв резултат, но при прием. Вероятно ти си ядеш здравословни храни и от там да е. Пий си лекарствата, както си си нагласила и всичко ще е наред! :)
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #344 -: Март 19, 2022, 10:06:18 am »
Благодаря ти, Грейси!  :bighug: Познахте пола  :D
Не бях запозната с В6, значи бързо ще падне.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #345 -: Март 30, 2022, 19:03:46 pm »
Момичета, здравейте, знам че се забравя и най-вероятно не помните, но да попитам. Дали са нормални болки ниско в кръста, точно при опашката и ниско в слабините. Корема ме боли сякаш стискам и не ходя по малка нужда. Така съм от 10 дни, предполагам е нормално, хормони бушуват, матката расте, опъва ме постоянно... При АГ съм следващата сряда, но исках да ви попитам, дали сте имали такива болки?
Иначе пия Но шпа и магнезий по предписание на АГ.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #346 -: Март 31, 2022, 08:17:44 am »
Верно се забравя, а аз най-скоро бях бременна. Съветвам те да четеш назад в темите, така първо ще се срещнеш с какви ли не симптоми и второ ще прочетеш много полезни съвети за покупки за бебето. Аз така си избрах количката, ваната, коланче с черешки

Сега по темата. Уж всички болки били нормални, но при мен се оказаха контракции. Контракциите също били нормални, но моите не бяха много нормални и все пак изкарах до термин със скъсена шийка и контракции. Чак в 9ти месец спряха контракциите при мен. Ниско долу в слабините сякаш е разширяване на таза, болки в кръста уж са нормални заради изместване на тежестта, но и контракции може да са. Но не се шашкай, ти нямаш скъсяване, почивай си повече до следващия преглед. На мен ми беше много трудно да разбера какво са контракциите и лекарите казваха, че съм щяла да знам, ако имам. Та аз си мислех, че бебето ми опъва корема и му се радвах, а то били контракции
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #347 -: Март 31, 2022, 10:29:09 am »
Да, Тери, аз също си мисля, че бебето расте и му се радвам, но и малко се притесних, защото доста време продължава неразположението. Щом легна болките утихват, ако са контракции сигурно ще продължават, знам ли... Хубавото е, че днес се чувствам една идея по-добре, ще се пазя повече. Вече не знам, всички казват, че е нужно много движение, а като се движа има проблеми, а не вярвам да съм се преуморила чак от разходки.
Ще прегледам назад темите, дано намеря нещо и за коланчето  :D Благодаря ти!
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #348 -: Март 31, 2022, 10:48:30 am »
По-скоро като легнеш, контракциите утихват. Затова при контракции се лежи. Бракстън Хикс се появяват уж на по-късен етап. Освен това д-р Даскалов ми беше казал, че е нормално да имам контракции, но не бива да са болезнени. Ако болят, значи не са подготвителни.
То бременността е съпътствана с какви ли не болки, хем те боли корема от разпъване, хем може да са контракции, хем те боли кръста от смяна на центъра на тежестта, хем може да са контракции. Аз затова не бях разбрала, че имам контракции, докато не ми беше изтъняла някаква си стена там.
Та на твое място бих си почивала, не си болна, ама няма нужда да се юркаш като кон, ако това ти създава дискомфорт. В дните, когато движението ми е стягало корема, съм лежала дори по цял ден. Грейси и тя така. Уж се притеснявах залежаването да не влоши кръвотока и гледах да вървя по 2 км разходка на ден, което си е 40мин пеша, но понякога едва се прибирах
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #349 -: Март 31, 2022, 11:07:58 am »
Лейди, както ти е казала Тери може и да е от изместване на центъра на тежестта, може и контракции да са. Въпросът е ти как се чувстваш при повече движение и щом усетиш умора да си почиваш веднага, а не да довършваш дейностите си. При бременността с Васил уж всичко беше наред, но често ми ставаше зле и ми се виеше свят. Почивах повече. С Криси пък плацентата ми беше ниско, но азимах огромен прилив на енергия и се чувствах много добре като се движа. Спрях се буквално в деня преди раждането. Понеделник вечер мъжът ми ми каза, че днес няма да ходя на тренировка с детето, защото вече съм в 9 месец и е време да се пазя повечко. Вторник сутринта ми изтекоха водите. Въпросът е как се чувстваш и реално да прецениш колко можеш да поемеш като натоварване (разходки, работа, пазар). В тази връзка аз съм привърженик на ранното пазаруване за бебето, тъй като към края на бременността вече е тежко и неудобно да се правят дълги разходки из магазините. Така с Васил имах разкритие в 8 месец и се наложи месец да лежа, а някой друг да пазарува вместо мен. Хем кефа ми развалиха, хем не взеха това, което исках и си бях набелязала и съвсем ме скапаха. С Криси при всеки удобен случай си набавях по нещичко и още в 6 месец бях готова да я посрещна с най-важните неща.

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #350 -: Март 31, 2022, 11:25:54 am »
Слушам, момичета, ще почивам повече, за това и ви попитах. Иначе доста се движих събота и неделя, правихме разходки по 3-4 часа, едвам се прибирах накрая. Като видяхме хубавото време и се юрнахме с ММ. Но това го правех, защото трябва да се движа, през седмицата съм или на бюро или в колата. Нищо не е коментирала АГ за плацентата, всичко би трябвало да е наред, шийката каза, че е добре и няма скъсяване. Но това беше в 14та седм на прегледа, реално болките започнаха от 15та.

За пазаруването се сдърпахме, аз четох по групите 🤣 (много са важни мненията там...), че покупките започват чак след като ди усетила бебето и не смея по-рано нищо да взема. ММ пък иска от сега и само спорим. Но наистина, Лято, развалили са ти удоволствието и вълненинието!
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #351 -: Март 31, 2022, 12:25:58 pm »
С Борис имах много болки. Шайката беше добре. Разпъване и контракци и бяха, но аз гледах Симеон, който проходи на 13м, а на 17м беше като се роди Борис. Така, че гледах бебе, което носих постоянно.
Моето мнение отдавна е, че се медикализира бременността прекалено много в България.

Дайте си някакъв срок, който е приемлив и за двамата-20гс примерно, средата. Така ще сте спокойни.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #352 -: Март 31, 2022, 12:48:22 pm »
Да, Павла, нормално е сигурно, има много промени в тялото. Въпросът е, че предната ми бременност беше преди 18 год и нищичко не помня откъм усещания. ММ искаше да пиша на АГ и да й кажа, какво чувствам, но не искам да я притеснявам излишно и без повод, за да може, ако има такъв наистина, да ми обърне внимание. Благодаря ви за женската консултация 🥰
П.С. сетих се, че болките започнаха след намаляването на Естрофема. Онзи ден ми беше последното хапче. Също така намалявам много плавно и Утрогестана в момента и следя зорко.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #353 -: Април 08, 2022, 09:23:26 am »
Ами нормално е да има някакви болки и придърпвания, може и леки контракции да са. Аз ги усещах като при цикъл на този етап на бременността, а не като подготвителни или като при раждане. Не трябва да се обездвижваш, но е хубаво повечко да си почиваш особено ако те боли кръстът. Как мина прегледът, какво каза докторката?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #354 -: Април 08, 2022, 10:03:59 am »
Вече гледам умерено движение, болките са по-рядко, има ги но са по веднъж на ден и с един прием на Но шпа минават.
Докторката каза, че няма нищо тревожно, бебка се развива според седмицата и върви нормално. Шийката на матката е с нормален размер и според нея няма контракции. Вече тежи 208 грама 🥰 Кръворока към матката също бил добър и да продължавам с Клексан 0.4. Не ми назначи кръвни за коагулация, не знам дали трябва да пускам. Каза само за антитела, а аз ще пусна и ТСХ, за да видя как върви след спирането на Естрофема.
Имам въпрос относно Утрогестана, до момента съм го намалила 2 по 2. Дали изцяло да го спра по схемата, разбира се или да оставя по едно през нощта. Казвам го, защото която и около мен и да е била със скъсяване на шийката, все са предписвали Утрогестан. Един вид да избегна този проблем. Или не е нужно според вас? АГ нищо такова не ми е казала.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #355 -: Април 11, 2022, 15:11:28 pm »
Според мен не е нужно. Прогестерон се приема до пълно образуване на плацентата. Сигурно някои и след това приемат, но са изключения и аз не съм чувала. Ти вече си доста напреднала седмица. На мен на ЖК за скъсяване на шийката (тяхно субективно мнение, защото на ФМ в Плевен измериха да няма никакво скъсяване) ми изписаха Магнезий (Магнерот и Алеракт). А пък ако питаш най-голямото светило, не трябва да пиеш Магнезий. Най-добре се посъветвай с докторката ти.
Радвам се, че всичко е наред с теб и бебчо! :)
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #356 -: Април 11, 2022, 16:59:46 pm »
Благодаря ти, Грейси! Ще го спра изцяло тогава. По принцип и на мен са ми изписани Магнерот и Алеракт.
Аз като си направя равносметка, никога не съм си избрала правилният доктор от раз  :D Все се налага смяна по различна причина. Тази АГ ми прочете днес въпроса във вайбър (така ми е казала, да й пиша, ако имам въпрос или проблем) и не ми отговори.
Ще попитам вас. Изписала ми е Коензим Q10 от 18та седмица, но в аптеката ми казаха, че има 600, 1000 и 2000 мг. Не знам от колко да взема. Помните ли от колко сте приемали?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #357 -: Април 11, 2022, 17:17:03 pm »
Q10 пиех преди (докато) забременея и то без да ми е казвал лекар, а каквото съм чела по групите. Все пак го има и в комбинираните витамини за подобряване на фертилитета. Но по време на бременността не съм го пила и никой доктор не ми е казвал да пия. Изчакай да ти отговори докторката.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #358 -: Април 11, 2022, 17:20:07 pm »
Не мисля, че ще ми отговори. Сутринта й пидах, видя съобщението ми след час и явно въпроса й се струва глупав. Тя се слави със странните си настроения и не очаквам отговор. Сега съм се заровила във нета да открия колко е нормалната доза.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #359 -: Април 11, 2022, 19:11:11 pm »
Вземи си около 600. Мисля, че не е хубаво повече от 600.
Аз напълно и рязко спират прожестерона. При наличие на плацента не би трябвало да е стрес. А ако имаш проблем, тогава ще се реши. Аз не обичам взимането на неща за всеки случай.
Какво решихте с купуването?