0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 106
« Отговор #440 -: Юли 04, 2022, 14:28:04 pm »
Здравейте, благодаря, момичета, за съветите.
Когато пускаха прена теста, като бонус ми направиха кръвна картина и други допълнителни изследвания , а там глюкозата ми беше 4,21, а хемоглобина 122, т.е.в норма...
Иначе сега се ядосвах и притесних, ходихме на море с наши приятели и детенцето им, а то се оказа от вчера с Ковид, сега се притеснявам за родителите ми, че те гледат малкия, с когото не се отлепваха един от друг. Сега мъжът ми е взел тестове и ще ги тества, ама дано работят ваксините, те имат 3.
 :( :( :( Аз и мъжът ми сме го карали март, малкият също го изкара тогава. Дано поне сега се разминем. Почвам усърдно да нося маски вече.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #441 -: Юли 05, 2022, 10:09:44 am »
Изключително неприятно, отново започваме да живеем в страх. Аз лично успях 2 месеца да си поема глътка въздух и да не мисля за Ковида. Ваксините действат, Бонболини. Добре, че момичетата тук ме посъветваха да  сложа ваксини, като времето преди трансфер ми стигна за 2 броя. Изкарах много леко Ковид в 3ти месец. Дано ви се размине!

Аз вчера минах на последна фетална, бебка се е озвъртяла напречно. На предния преглед беше с главата надолу, готова, а сега се върти като пумпалче. Добре е, всичко е наред, станала е 1.700 кг. Притесни ме това, че АГ каза, че коремчето й е по-голямо. После четох в нета, че това е признак за диабет, а нали правих обременяване. Не знам дали има връзка, но родих синът си 3.540 кг., а мъжът ми от първи брак има син, който е роден над 4 кг. Може би, сме направили голямо бебе...
Плацентата иначе ми се е вдигнала на 4 см и вече не е близо до шийката. Чакаме момата да се завърти и сме готови за нормално раждане, хич не ми се иска секцио.
Иначе докторката каза, че на беба от толкова големи бузи не й се вижда нослето 🥰❤ Видях я, не е чак пък толкова дебела  :D
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #442 -: Юли 05, 2022, 11:05:24 am »
Робин,
Следя се в Св.София, при д-р Лекова. Фералната не знам къде ще бъде (да стигна и до там, че още чакам резултатите от пренталния тест). Като видях, че си писала за Оскар клиника, прочетох малко и мисля при тях да си я направя.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #443 -: Юли 06, 2022, 21:20:03 pm »
Лейди, браво на малката бузанка! Ще я чакаме да се върне с надолу главата. На предната бременност всички лекари ми повтаряха колко малко е бебето, да очаквам малко бебе, а се роди съвсем голяма 3,330 кг, чак акушерката се изненада и чуди къде съм го крила това бебе (до последно бях с малък корем), та на тези изчисления по ехограф много нямам вяра.

Бонболини, вторник другата седмица съм на морфологията, ще дам отзив след това от прегледа и клиниката. Вече нямам търпение.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #444 -: Юли 07, 2022, 09:20:44 am »
Момичета следя ви и много ви се радвам, но нямам никакво време. Лейди специално съм я заплюла за момиче(виж как хваща) и така и се радвам!

Щях да пиша, че и аз бях с ниска плацента с каката. Родих секцио, защото до последно не се качи.

Кураж момичета!

Re: Тема на бременните 106
« Отговор #445 -: Юли 07, 2022, 12:39:24 pm »
Здравейте, аз все нямам време да пиша. Радвам се, че при вас добре вървят нещата. Аз най- сетне във събота се записах за ехограф на частно, след като още никой не ми е записал, и нямам търпение. Другата седмица съм при акушерка. Доживях и рецепта за клексан, но пак, като миналата бременност са ми изписали 20 мг, което...офф. То каква ще е файдата въобще да се боцкам с тия 20 мг не знам, но не можах да излезна на глава с тях
 Иначе пак съм с денонощно гадене, повръщане и ужасната умора  :( Пробвах вомитусхил и някакви таблетки с джиждифил , които всички казват, че много помагат - Антиметил, но засега няма файда.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #446 -: Юли 08, 2022, 10:13:17 am »
Helianthus, напълно те разбирам. Мен, допреди седмица ми се гадеше от почти всичко, включително и вода. Само парче сухар, малко газ.вода с лимон, както ме посъветва Маги, краставица, това можех да преглътна, а от миризми на дезодоранти и омекотители, съвсем ми ставаше лошо. Сега, Слава Богу, съм по-добре.
На мен току-що ми излязоха резултатите от пренталния тест, всичко е наред и чакаме...момиченце. Много съм щастлива, имам си батко, а сега и розови панделки 🍀❤️🍀❤️🍀❤️Дано само всичко продължава да е наред.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #447 -: Юли 08, 2022, 10:16:05 am »
Да,Бонболини, ужасно е това гадене, но няма как. Радвам се, че ти вече си по- добре. Страхотни новини за предавания тест и честит розови гащи ❤
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #448 -: Юли 11, 2022, 12:17:14 pm »
 Аз да дам отчет, че в събота ходих на ехограф. Всичко е наред, отговаряше си точно на 8- а седмица, както и трябва да бъде.  Чухме сърчице❤. Сега вече ми е по- реално всичко. В сряда ми е първата консултация с акушерка и ще чакам час за ехограф в 12 г.с., а пък след него ще правим и пренатален тест.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #449 -: Юли 12, 2022, 10:52:07 am »
Браво, Helianthus,
Много е вълнуващо да чуеш тупкането на сърчицето.
Аз съм в петък на преглед, че в събота пътуваме до морето, малко ми е притеснено дали всичко е ОК  :? Но то май до края ще е така, все едно ми е първа бременност  8O големи притеснения, голямо чудо  8O
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #450 -: Юли 12, 2022, 11:29:15 am »
Честито момиченце, Бонболини! Сега остава и Хелиантус да се нареди до теб и Лейди с момиченце. А за Робин момченце за разнообразие :D (ако това искате, разбира се :) )

Лейди, стискам палци да се завърти госпожицата! А ако е около 3,500 кг, съвсем не е чак толкова голямо, а нормално.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #451 -: Юли 12, 2022, 16:35:45 pm »
Бомболини, честито момиченце! Хелиантус, честито сърчице! Страхотни новини, влизам и ме усмихнахте ❤
Ох, как си мечтаех за момиченце и аз, от ученичка искам момче и момиче 🥰 С ММ се шегуваме, че ако не слуша, щял да й загрява панделките  :D
Пуснах в петък антителата заради резус фактора, резултатите са чудесни, все още са изключително малко на брой и докторката в лабораторията, каза че няма място за притеснение. Ако зависело от нея е щяла да ми каже да ги изследвам по-рядко, но по протокол са на две седмици. Мен не ме притеснява, важно е да ги следим изкъсо, а и покрай тях пускам витамините, ТСХ и желязото.
« Последна редакция: Юли 12, 2022, 16:41:02 pm от Lady01 »
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #452 -: Юли 12, 2022, 22:29:19 pm »
Честито момиче, Бонболини! За първото при мен се надявах на момиче, така и стана, да си призная и второто ми се иска да е момиче :) Минах днес феталната морфология (предположение за пол обаче няма), всичко е наред, дадоха ми много нисък индивидуален риск за Даун, така че няма да правя пренатален тест, както и бях решила. Доволна съм от прегледа, подробен беше, даже ме гледаха две докторки, едната беше може би на стаж, общо около 30 минути. Единствено часовете не се спазват и влязох почти два часа по-късно.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #453 -: Юли 19, 2022, 13:53:49 pm »
Браво, Робин за хубавите изследвания, благодаря за мнението за клиниката.
Ние сме в Гърция на море до събота, времето е невероятно, макар и по-топличко, вода е кристално чиста, за храната дори няма да споменавам... Друг е въпросът и че поработвам онлайн, но няма нищо  :D. Почти нямам гадене вече, само не мога да ям месо, не ми е вкусно и това е.
Иначе другата седмица съм на преглед и нямам търпение да видя какво е положението с госпожицата, тогава сигурно ще ме регистрират, че досега все по здравен фонд се преждах, после фетална и така... Във вторник ще си пусна контролно ТСХ, хемоглобин и кр.захар за всеки случай, въпреки че си купих глюкомер и си я меря през 2-3 дни и е винаги около 5..  :?
Как сте останалите коремчето  :P
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #454 -: Юли 19, 2022, 14:03:30 pm »
Бонболини, хубаво изкарване! Радвам се, че вече се чувстваш по- добре.

Робин, радвам се, че всичко е минало добре.  Почти всички, имащи момиче, които познавам искат пак момиче 😁

Нас ни морят страшни жеги. Такова чудо в Англия не е било. На мен хич не ми се отразяват добре. Гадене, повръщане , липса на апетит и страшна умора постоянно. Много се надявам да отшуми това след 12 седмица.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #455 -: Август 12, 2022, 14:50:35 pm »
Ехее, форума се завърна  :) Как сте, момичета!

Аз в понеделник минах на ФМ, всичко е наред. Расте си малкия човек, даже с 3 дена напред. Чакам резултатите от БХС, не че имат кой знае какво значение понеже в сряда пуснахме и пренатален тест. Чакам резултатите другата седмица. Иначе след 11.г.с. гаденето започна постепенно да намалява. Сега ми се гади само от определени неща, апетита е доста по- добре и се чувствам по- човек. В Англия жегите все така се опитват да ни уморят.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #456 -: Август 12, 2022, 17:38:15 pm »
Юхуууу, имаме си форум  :D
Ние сме добре, попътувахме си, вече съм в 18гс. Другата седмица съм на преглед, края на август - съм на фетална. Много ми е притеснено, защото допреди седмица усещах трептения, които мисля, че бяха някакви движения,  а сега не усещам нищо  :? До сряда ще съм изтрещяла от напрежение... Може би защото съм с предна плацента, с батко то честно казано не помня кога усетих движения, но си бяха направо ритничета  :wink:
Та, добре сме ама, все притеснения, пък като се зачетох в нета за всякакви случаи,  съвсем ми стана тъпо. Поне засега се спрях с килограмите, не съм качила почти нищо за 2 седмици,  но аз си имах излишъци от преди това.
Желая на всички мами спокойни дни  :P
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #457 -: Август 17, 2022, 16:34:45 pm »
И аз се притесних какво става с вас, като няма форум... Излязоха ли резултатите, Хелиантус? Бонболини, мина ли прегледът? Аз бях с предна плацента и късно усетих движенията и докрая си бяха някак приглушени, не така изразителни, но пък все усещах нещо вътре да ме притиска. С Робин какво става? А Лейди да не би да е родила вече? Чакам новини :)
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #458 -: Август 17, 2022, 17:55:25 pm »
Gracy, тъкмо приключи прегледът. Всичко е наред. 230 грама 😊, кръвопоток, пъпна връв, всичко е наред. Доста се успокоих,  а и казах на колегите, че вече няма да пътувам по командировки, защото преди седмица бях в Търново и Плевен и пътят на връщане беше кошмар,  за магистрала Хемус дори не искам да коментирам, дупки, неравности, така ме боля коремът после.. Не, че се глезя, но ще помагам от София и в краен случай за градове около магистрала Тракия  :D.
Остана да мине фералната морфология,  да видим там какво ще е там положението и ще започна лееека-полека със списъците и за мен, и за бебето.  :D
Охх, даже имам снимка на личицето на момата  :D :D :D
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #459 -: Август 17, 2022, 21:40:18 pm »
Bonbolini колкото и неромантично да звучи: Вероятно си имала газове и си ги бъркала с движения на бебето. Бяха ми го казвали на мен, но аз не можех да повярвам, че двете неща могат да се объркат, докато не родих. Лежа си аз след секциото и бебето не рита 😁 Трябваше да пия чак лекарства за газове

Аз започвам работа след 10 дена и много ме е яд, че поех този ангажимент, защото нещо ми стана и много искам второ дете. Лекарите дори ми казват, че трябва да наваксам малко, защото не спим с Матей и кърмя вече една година, но много ми се иска второ. Ще поработя и дано хормоните ми се успокоят
Бъди промяната, която искаш да видиш в света