0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 106
« Отговор #460 -: Август 18, 2022, 08:56:15 am »
Teri_90, и аз така си мисля... Тя самата лекарка каза, че особено при предна плацента се усещат по-късно движенията.
Относно второ дете - щом го усещаш, значи си е време. Момичетата са писали доста за деца с малка разлика, лично аз не исках едно след друго, но аз имах причини: изпаднах в следродилна депресия, после малчо имаше доста сериозна операция на главата като беше на 5 месеца, после пък по-трудно проговори и цялото ми време беше: работа-логопед/психолог-вкъщи-занимавки с него... Не можех и да си помисля за второ. После като се решихме пък, не ставаше, почнахме пак изследвания, прегледи, висене пред кабинетите, не откриха проблем, записахме се за инсеминация, пък се отказахме и решихме, че ще сме с едно. Е да, но Господ е решил друго  :D и съм щастлива, дано всичко продължи да е наред. Аз съм спо-голям брат и винаги съм искала да имам 2 деца. Всичко ще се нареди... Само да сме здрави.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #461 -: Август 19, 2022, 12:55:04 pm »
Здравейте и от мен! Аз съм добре, и аз съм в 18 седмица. Не помня дали казах, че бебето е момиче 🥰 много се радвам. С предната бременност бях с предна плацента, мисля, че някъде по това време започнах да усещам бебето, сега пак съм с предна и го усещам от време на време. Засега тази бременност минава между другото, откакто спрях прогестерона вече не ми се спи постоянно и е много по-добре положението. На 13.09 съм на втора фетална морфология.

Тери, кърменето не пречи на забременявато, поне при мен беше така. Супер новина, че се замисляш за второ.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #462 -: Август 19, 2022, 18:38:17 pm »
Тери, няма да се наспиш. Приеми живота, че е такъв, не гони цели и прави второ. После само по-добре може да става.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #463 -: Август 20, 2022, 09:44:07 am »
Сън няма. Просто свикваш и това е. Аз с близначки на 2,8 тази нощ не спах.

Щом искате второ, давайте. Не го мислете. И знай, че знаейки какво грешки са направила с първото с второто ги избягваш. А от де да знаеш, може да е еднорог!

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #464 -: Август 21, 2022, 00:01:03 am »
Робин, честито второ момиченце 🙂 Вече имате опит, ще е по-лесно с второто.

На мен толкова тежко ми беше последната бременност, че абсурд да търча след бебе/дете. Всяко нещо си идва, когато му е времето. И малка, и голяма разлика си имат своите предимства. Не всичко е на всяка цена.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #465 -: Август 25, 2022, 00:00:16 am »
Момичета, дойдоха най- сетне резултатите от пренаталния тест! Ще си имаме здраво момиченце 🥰

Робин, честита и на вас втора девойка!

Тери, много е хубаво , че мислиш за вроро. Ще се наредят нещата. Аз съм приема, че скоро чак наспана няма да бъда, въпреки огромното подобрения след работата с консултант.
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #466 -: Август 25, 2022, 08:28:24 am »
HELIANTHUS, страхотно  :D Увеличаваме момичешкия отбор.
Мен ми е много странно, че ще имаме момиченце, преди въобще не заглеждах нещата за тях, но сега се хващам, че искам да купувам нежно розови  8O бодита, роклички, при все че не обичам въобще розово  8O
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #467 -: Август 26, 2022, 10:05:34 am »
Честито, Хелиантус! Много се радвам за вас! Наистина се засили момичешкият отбор в последно време :)

А какво става с Лейди? Надявам се скоро да се включи с добри новини.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #468 -: Август 26, 2022, 12:47:26 pm »
Чудесна новина, Хелиантус!
За PKU?
Все още ли ти става много лошо? Да отминава бързо!
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #469 -: Август 26, 2022, 16:02:43 pm »
Благодаря ви! ❤

Павла, за PKU единствения начин да се разбере преди раждането бил с амниоцентеза, не си заслужава риска, така че за това не знаем и ще видим след раждането, дано го няма особено предвид, че е момиче. Иначе гаденето, умората и всичко е доста по- добре. Гади ми се от определени неща само, като от съдомиялната например. Като цяло се чувствам доста по- добре, но си имам и кофти моменти. Благодаря!
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #470 -: Септември 01, 2022, 20:09:14 pm »
Ехей, че хубави новини, честити розови бебета 💗 Ще поддържаме баланса във форума 🤗 Живи и здрави да са ни всички дечица!
Тери, чудесно звучи идеята ви за второ! ❤❤❤ Това с наспиването е много относително според мен, моя син след 2 годинки започна да спи чидесно, единствено като е бил болничък, разбира се сме бодували.

Аз малко изчезнах от тук, защото все още работя, а и доста време нямаше форум и вечер нямам никакви сили.
От днес обратното броене започна момичета 😁 10 дни до термин! Ходя по веднъж седмично на тонове, а следващата седмица съм и на преглед, тапата още не ми е паднала, имам си подготвителни контракции и от 3 дни менструални болки в кръста и корема, а от днес спрях магнезия.

Много интересно нещо научих и исках да ви кажа,  за да се справи организма след раждане и да няма следродилна депресия или да бъде в лека форма, една от АГ в Токуда съветва 1 месец от денят на раждане да се приемат добавки: B12, желязо и омега. Да знаете и вие...
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #471 -: Септември 08, 2022, 09:32:08 am »
Ехей, изпокрихте се всички  :P
Бременните коремчета как сте?
Lady01, съвсем на финалната права си  :D
Ние сме добре, аз си дебелея, ФМ мина чудесно, всичко е наред засега, другата седмица ще си пусна кръвни изследвания+ ТСХ, края на месеца съм на преглед. Вече имам огромен чувал с дрешки и чаршафчета от 0м до 1г 8O  8O  8O, почвам лека-полека да попълвам списъка, който си направи с неща за бебето, но с количката е голяяяяяяяямо чудене.
Вие каква сте си избрали?
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #472 -: Септември 09, 2022, 17:05:44 pm »
Лейди, пожелавам ти леко раждане! :)

Това с добавките съм го чела - особено за кърменето, не само за следродилна депресия, са важни. Всичко, което е пито по време на бременността, може да се пие и по време на кърмене, вкл. и фол. киселина. Разбира се, може да се пускат изследвания, за да не се прекали с нещо. Благодарение на добавките, хемоглобинът на Ивито беше много добър при изследванията на 6 месеца. Иначе други майки се оплакват, че е нисък на бебетата и почват на тях да им дават, въпреки че кърмят!

Бонболини, като се разхождам вече с количката, щото преди това изобщо не съм се заглеждала, масово са със скъпи колички. За нашите улици и тротоари е хубаво да са високо проходими. Е, то в София уж са по-добри улиците. Ние като купувахме, се спряхме на среден клас количка - Чиполино за оригинална цена миналата година 850 лв, сега не знам колко е. Тя е 3 в 1 - зимен кош до 6 месеца, летен кош и столче за кола. Но масово по улиците гледам майки с колички за около 1500 лв. Та, ние не сме много доволни от нашата количката. Така че явно трябва да се дадат малко повече пари за нещо по-хубаво и качествено. Макар че нашата засега ни върши работа. Дано да изкара до 2-рата година и половина!

*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #473 -: Септември 09, 2022, 20:30:28 pm »
Аз пак да си похваля моята. Joie chrome. Аз кош за новородено не съм ползвала. За колата си купих отделно. Моята количка избута 2 деца, а дори и сега, ако сме на дъъълга разходка (зоопарк и иминати над 20000крачки), пак я взимам и мога да возя и двамата. Ако имах още 2-3 деца, щеше и тях да изгледа. Не е от "луксозните". Има и минуси- дръжката е само пластмаса, средният колан не е със закачен омекотилет (парчето меко) и го загубих на втората година. Май за тези минуси се сещам само. Взех я за 200 евро.

Моят съвет е да се вземе само най- нужното- къде да се къпе, къде да спи, 5-6 комплекта дрехи, 5-6 муслинови пелени, количка и столче за кола (ако ползвате кола). Всико друго ще видите дали ще трябва или не.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #474 -: Септември 09, 2022, 21:55:38 pm »
Едно момиче си поръча от Германия и столче joie. Беше си минало краш тестове, но доста по -евтино от разни марки. Има ги и в Турция в bebek
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #475 -: Септември 11, 2022, 11:05:33 am »
Здравейте, дами!
На 08.09.2022 в 13:55 се роди Ясмина ❤ 3.590 кг. и 50 см.! Жива и здрава бузанка е, не мога да повярвам, че мечтата ни се роди 💗🍀💗
На 07.09 бях на преглед и тонове сутринта и АГ ми направи преглед за разкритие и се установи, че съм с 1.5 см, но плода е високо и не се е спуснал в таза. Точно в този момент се пукна мехура ми и изтекоха много малко околоплодни води. Приеха ме в отделението и започнаха преглед след преглед, контракции много леки (като втори ден на цикъл),  разкритието си стоя до вечерта 1.5 см. Казаха ми, че ако след пукане на водите не родя до 12 часа, трябва да започна антибиотик, защото това става вход за бактерии и е опасно за бебето. През нощта започнахме антибиотик, контракциите поизчезнаха. На 08.09 сутринта ме настаниха в родилна зала и ми пуснаха система окситоцин, като ми забраниха да ставам, защото контракциите станаха доста силни и водите ми запопнаха да изтичат интензивно. По този начин се надяваха бебето да се намести в таза и да започне процеса. Който минеше, той ми правеше преглед за разкритие  :lol: След няколко часа силни контракции стигнахме до 2.5 см и нещата спряха да се развиват, като шийката ми беше изгладена на 50% от предния ден и нямаше прогрес. Озадачени бяха всички обаче, защо плода стои така високо и не можеха да си обяснят, какво пречи, гледаха ме на ехограф, томовете се следяха постоянно. Консултираха се със завеждащ отделението (доцент с богата практика, на който аз имам огромно доверие) и взеха решение, че ме чакат до 13 ч, ако до тогава няма прогрес, ме вкарват за секцио.
Е, вкараха ме в операционната и ме срязаха, но колкото и да се дърпах преди това, се радвам, че всеха това решение. Оказа се, че пъпната връв се беше омотала около раменцата и беше опъната, като така игра3ше роля на презрамки и не пускаше бебка да си излезе по естествен начин.
Но най-важното е, че се срещнахме най-сетне ❤ Сърцето ми прелива от любов и все още не мога да повярвам!
Мили, момичета, искам да благодаря на всяка една от вас, за това, че бяхте до мен през дългия и нелек път! За това, че ми помагахте много и без вас, може би още щяхме да водим тази битка!
Благодаря ви от сърце! ❤
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #476 -: Септември 11, 2022, 12:21:36 pm »
Хей, Лейди! Добре дошла на Ясмина! Прекрасно име! Да е здрава и да сте много щастливи цялото семейство! Прекрасна новина! Бързо възстановяване на теб ❤

При мен новото е , че в 16 седмица слушахме при акушерката сърцето, вече усещам девойката как мърда по малко. Борис по това време вече правеше салта. Онзи ден ок си открих някакво образувание, което е на входа на влагалището, излиза от вътре. С големина на лешник е горе долу. Бях при GP и тя каза, че и на нея й e много интересно какво е 😤 Наговори ми куп глупости и накрая каза, че според нея си е там отдавна и е част от сравнително устни, кеото много очевидно не е така. Каза да питам на втората ФМ, която ми е на 28.09. Ще наблюдавам и ще видим. Ние се опитваме да измислим име, но засега безуспешно. С Борис беше лесно, знаехме че ако е момче ще се казва така още преди да забременея с него, но сега не знаем. Има доста време.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #477 -: Септември 11, 2022, 13:42:30 pm »
Честито, Лейди! Да е много здрава Ясмина!

Аз имах имена за момиче. Симона за Сими и Борис, ако беше момиче, щеше да е Яна или Леа.
*
Re: Тема на бременните 106
« Отговор #478 -: Септември 11, 2022, 14:06:36 pm »
Честита Ясмина, Лейди!Да ти е много здрава и обичана малката госпожица!Бързо възстановяване на теб!

Хелиантус, аз нямах имена з нито една от трите, някъде към 7-ми месец ги измислихме.Спокойно, ще ти дойде музата.

Re: Тема на бременните 106
« Отговор #479 -: Септември 12, 2022, 07:51:14 am »
Честито щастие, Лейди! Пожелавам много прекрасни моменти на цялото семейство с малката госпожица!
Хелиантус, аз също имах такова образувание, каквото описваш ти. Изглеждаше като твърдо топче, сякаш много кръвоснабдено, защото беше горе - долу с мастилено лилав цвят. Ходих на уролог и той каза, че заради натиска на бебето се е удебелила уретрата. И наистина си изчезна без никаква намеса след като родих.