0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #540 -: Март 04, 2021, 13:20:59 pm »
Аз цяла бременност си ходя с течение. На моменти е все едно съм се напишкала. Нямам пускана микробиология и на бебето нищо му няма. Само
когато ме сърбеше, са ме прегледали 2 пъти и казаха - гъби. Дадоха ми единият път Канестен, другият път - не помня. Последният път като казаха на доктора, че се е засилило течението и той каза - само ако сърби ще лекуваме. Сега стана и жълто, та ще видя какво ще каже на другият преглед.
Иначе си чакам изследването преди раждане, ама те него май го пускат само ако не е секцио.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #541 -: Март 04, 2021, 13:26:36 pm »
Тери, отпусни исках да напиша, но и телефонът ми знае, че ти е трудно на душата.
Ще се видим момчетата да си играят някой ден. Пловдив е много на сърце на мъжа ми. Там е учил и имаме много добър приятел там. Там почти всеки път ходим като сме си в България.

Яничка, тук пускат на всички, защото може да се роди и преди секциото. Началото на 9м се прави. После е консултацията с анестезиолог, без значение как ще се ражда и това е в общи линии.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #542 -: Март 04, 2021, 14:26:16 pm »
Какво да ви кажа, станаха 3 години с бактерии вече.
Като направим и къщата и гости приемаме особено от Зачатие. На който му се идва на село, добре е дошъл.
Янче, ти защо казваш, че си в майската група като си в 32 седмица, не се ли очаква април да направиш голямата изненада за всички роднини. (Нямам търпение да кажеш на майка ти, че има второ здраво внуче. Като говорихме с нея по телефона и се усещаше как й е болно на душата за теб, ще е най-щастливият човек на света).

Хайде аз да се "оплача" с нещо типично за бременни. Много зор виждам вече да говоря. Всяка трета дума ми е вече по интерция без въздух в дробовете, а съм всеки ден в срещи главно лице, зор е. Като Дарт Вейдър съм. И на всичко отгоре започна и носа да ми се запушва, хептен да няма въздух. Иначе напоследък, както и да застана все ме боли нещо, все ме притиска. Но пък тук за 10 дена такъв корем ми щръкна. Все едно съм поне в 5ти месец. Много му се радвам.
« Последна редакция: Март 04, 2021, 14:33:22 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #543 -: Март 04, 2021, 14:41:30 pm »
Тери защото първоначалният ми термин беше на 03.05. В 10-та седмица ми го фиксираха за 26.04
Ама аз така или иначе създадох майската група и съм админ, така че си останах с момичетата. Едва ли
ще съм само аз от групата, която ще роди през април.
Иначе се очаква да раждам в началото, баш по Великден.

Когато говориш, го прави бавно. И на всеки 2-3 изречения спирай за малко, за да поемеш дълбоко въздух. По-добре отколкото да дишаш като Дарт Вейдър. Всмисъл за тия срещу теб е по-добре.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #544 -: Март 04, 2021, 14:50:28 pm »
Това с носа е много гадно. Аз ползвах капки вечер, че иначе няма сън.
Ще си наместиш дишането да е само диафрагмално. Също можеш да правиш упражнения, има в интернет. Сега ти се увеличава обемът на кръвта и това не помага особено.
Другото е, че махнах нормалните сутиени и бях само със спортни. Сега се качва матката и докато се понаместят органите ще е така. Вторият триместър е най-хубаво. Няма ги страховете от първия, започваш да усещаш бебето, а и я няма тежестта от третия. Насладите му се с Мишо.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #545 -: Март 04, 2021, 15:52:12 pm »
Аз бях чела, че е нормално да има задъхване още от началото на бременността. Предните бременности не съм обръщала внимание или вече не помня, но сега имам задъхване, ако взема нещо да говоря по-енергично, т.е. да се карам. Затова оставям на мъжа ми да се кара на детето, че аз не мога. Иначе спокойно мога да говоря без задъхване. А пък за стомаха, разбрах от други майки на 2 деца, че втората бременност коремът нараства по-рано, т.е. по-бързо, защото му е по-лесно, след като вече веднъж се е разширявал. Първата бременност до 5ти месец не ми личеше, ако съм с малко по-широки дрехи. След нея бременност бързо влязох във форма и винаги съм била с плосък стомах. Обаче втората бременност по-рано се разширих и вече 10-12 седмица много ми личеше, все едно съм 4-ти месец, а исках да скрия до 12-та седмица. Не се получи. Сега имам чувството, че е по-зле - 8-ма седмица съм и е много закръглен стомаха ми, по-напред от гърдите ми е вече (те не са големи), като в 3-ти - 4-ти месец съм. И не знам какво ще правя с криенето. Те на работата ми разбраха повечето покрай болничния и една колежка, която очевидно е изклюкарила без мое съгласие. Но и аз на роднините не съм казала още и ще чакам до 12-та седмица. Дано да стигна дотам.
« Последна редакция: Март 04, 2021, 15:54:54 pm от Gracy »
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #546 -: Март 04, 2021, 16:48:18 pm »
Тери, честито, да си мъжка майка пак ще ти отива много ❤ Ако се отоплявате с климатик е вероятно от него да ти се запушва също носът, при мен е така.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #547 -: Март 05, 2021, 00:39:40 am »
Честито момче, Тери, успя да ви изненада значи :)

Аз нямам голям корем още, всички около мен се чудят къде се побира това бебе, пък то си върви нормално. Онзи ден се видях с една колежка, която не знаеше, че съм бременна и не разбра като ме видя, като й казах се изненада. Пък килограми си трупам, явно се разпределят извън корема 😀
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #548 -: Март 05, 2021, 11:08:23 am »
Тъкмо излизам от кабинета на доктора. Отидох за рецепта. Като чу, че имам бактерии и започна да ох-ка, да тюф-ка. Чудеше се какво да ми изпише, тъкмо да измисли някой антибиотик и му казах, че сме говорили за локално лечение и изписа Silvergyn. И вдига вежди, притеснен. Каза: "Да видим дали това ще ги изчисти, че иначе не знам".
С неговата реакция така ме притесни, вместо аз да съм притеснената и посещението на лекар да ме успокои. Аха да се разрева от притеснение вече и го питах колко е опасно за бременността ми и той каза: "Не е от най-опасните, но е добре да ги няма". Добре, че го зададох този въпрос, че разговорът ни иначе беше с настроение все едно не знам какво открихме.
А по коридорите ме срещна репродуктивната ми докторка и ме пита защо съм там. Казах, че за рецепта за бактерии и тя веднага отсече: "Нищо ти няма".
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #549 -: Март 05, 2021, 11:16:16 am »
С оглед на всичко, което чух последните месеци - повечето лекари в България са луди и освен това очевидно почти никой от тях не е минал обучение как се контактува с пациенти. Изсипват ти един куп ненужна информация, която изобщо не е твоя работа да я знаеш и вместо да се прибереш вкъщи спокоен - ти се прибираш и започваш да питаш по групи и форуми. Туй не е нормално!
Поне като са ги изпуснали тез лекции, да вземат да погледат малко американски докторски сериали. Например в Good doctor изключително много е застъпен контакта с пациенти.

Та исках да кажа да си слушаш твоята докторка.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #550 -: Март 05, 2021, 11:59:37 am »
Ще се повтжря, но- Нищо ти няма!

Аз бях с нещо си с лектоферин и искам да ти кажа, че то спаси положението.
Сега бременна да разбуташ нещата е абсурд.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #551 -: Март 05, 2021, 12:42:53 pm »
И аз пия Биозин мама от 1 седмица. В кабинета на др Даскалов ми го предписаха, но честно казано съм го пила и преди и не е имало ефект при мен. Въпреки, че не знам какво е ефект при мен, след като съм без симптоми винаги.
И аз сега на свежа глава мисля като вас. Затова споделих, че не ми хареса как реагира доктора. Мисля, че лекаря трябва да вдъхва увереност на пациента, не да го разклаща психически. Ще видя след лечението със Силвържин как ще реагира и може да го сменя, въпреки че си ми е добре в нашата клиника и знам, че се грижат за мен реално всички лекари и сестри.
Одобрих какво ми предписа, иначе щях и това да сложа под въпрос. Но Силвържин не е лош препарат и е "безвреден", така да кажа. Та си го купих.

Аз от седмица и половина вече работя на 4 часа. Друго си е. Заплатата ми се е същата засега, защото чистя отпуска. Маги беше права, че просто ще се превключи нещо в мен и ще спра да се ядосвам на работа. От два месеца не съм се ядосала на никого  или поне не емоционално. Като знам, че в мен има човече се овладявам. Рева си извън работа като ми каже някой нещо, но това си е друго.
« Последна редакция: Март 05, 2021, 12:46:28 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #552 -: Март 05, 2021, 13:25:27 pm »
Тери, братовчедка ми мисля, че цяла бременност изкара с някаква бактерия. И си забременя с такава и нищо и няма. И роди нормално здраво дете. Така че и аз ти казвам - нищо ти няма 😉
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #553 -: Март 05, 2021, 17:25:57 pm »
Тери, честито момченце!  Страхотна новина! Много се радвам за теб.

Яничка, бебето още не се обърнало ли? То сибиманоше време. И аз изпитвам ужас от секцио и добре, че ки се размина. Час след раждането си взех душ и си обикалях насам натам.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #554 -: Март 05, 2021, 22:18:46 pm »
Благодаря, за подкрепата, момичета!
Аз едва си сложих свещичката Силвържин. Имам чувството, че някой ми е запечатал влагалището. Едва напипах къде аджеба започва и поставянето на свещичката беше мноооого трудно. Вътре цари засушение и просто не влиза. Накрая успях да я вкарам на 2-3 сантиметра, колкото да кажа, че е там.
Тези от вас, които правите бременни секс, направо не си обяснявам как.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #555 -: Март 05, 2021, 23:36:46 pm »
Тери, в такива случаи се намокря с вода свещичката и веднага се поставя. Наложи ми се за първи път да ползвам обезболяващи супозитории и първият път зор видях, като теб  :D Но след това прочетох в листовката, че се мокрят с водичка и проблема изчезва.
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #556 -: Март 06, 2021, 08:41:50 am »
Така, по ред на номерата,защото малко отсъствах. Терииииииииииииии, честита синя панделка ( хехе знаех си... с най-голям кеф си прибирам виртуалната печалба, която би била доооста голяма,защото беше срещу фаворита хахах ). Тери, когато имаш за назначаване терапии или нещо те притеснява, няма ли как при Д-р Даскалов да ходиш?Той има и подход а за адекватност на лечение е ясно.Така или иначе имате предвидени средства за платени прегледи. Да си спестиш тези притеснения на теб и на боеца вътре.Баси, колко се радвам на това момченцеее!<3 :bori_002: Тери, браво, че си на 4 часа! Тъкмо щях да кажа, че искам да дойда до църквата с Дани и да те видя, но в тая пандемия- не. Хайде ,когато се успокоят нещата ще дойдем!
Робин, малко остана и при теб! Грейси, радвам се ,когато те виждам да пишеш тук. И мен ми беше притеснено в работата, пък беше едно ходене по тоалетните и криене на утрогестан и фраксипарин. Мъкнене на една чантичка със спирт и всичките неща... Няма ли как да минеш хоум офис?
Яничка, ще ражда на Великден .живо и здраво момиченце. В краен случай...бои за коса има бая ;) По този повод, да ви кажа, че след мойто секцио видях, че имам бели косми по веждите хахах
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #557 -: Март 06, 2021, 10:12:41 am »
Тери, сега прочетох че ще имате момче. И се сетих веднага за думите на ходжата, при когото беше ходила. Нали ти каза, че 2020 ще си бременна и ще имаш момченце. Май е познал. Ще си мъжка майка 😉
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #558 -: Март 06, 2021, 10:51:53 am »
Лелеееее, Танче, вярно че беше казал така. Ние чакахме януари да се случи и после забравихме  :D Тери, трябваше да отида и аз при ходжата, ама на  :D
*
Re: Тема на бременните 105
« Отговор #559 -: Март 06, 2021, 11:52:22 am »
Той каза и да спра с инвитрото и да се успокоя, че на мен Господ ми е дал да имам едно момче 😁
Бъди промяната, която искаш да видиш в света